Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Πάνω από 150.000 υπογραφές κατά της εκτέλεσης δύο Αυστραλών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα εκτελεσθούν στην Ινδονησία μέχρι το τέλος του μήνα.

Περισσότεροι από 150.000 Αυστραλοί πολίτες υπέγραψαν το υπόμνημα το κατά της εκτέλεσης των δύο νεαρών Αυστραλών οι οποίοι και αναμένεται να εκτελεσθούν στην Ινδονησία μέχρι το τέλος του μήνα.

Πρόκειται για τους Andrew Chan και τον Myuran Sukumaran οι οποίοι το 2006 είχαν καταδικαστεί σε θάνατο από δικαστήριο της Ινδονησίας για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης.

Προσπάθειες προς πάσα κατεύθυνση καταβάλει τις τελευταίες εβδομάδες και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας, διπλωμάτες της οποίας αναμένεται να συναντηθούν ) στην πρωτεύουσα στην Τζακάρτα με εκπροσώπους του υπουργείου Εξωτερικών της Ινδονησίας και να τους μεταφέρουν τις αντιδράσεις της αυστραλιανής κοινή γνώμης κατά της εκτέλεσης.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ινδονησίας στόχος της συνάντησης είναι να ειδοποιηθούν οι ξένες πρεσβείες τουλάχιστον 72 ώρες πριν την εκτέλεση για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί.

Την εβδομάδα που μας πέρασε τόσο ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ, όσο και η υπουργός Εξωτερικών Τζούλια Μπίσιοπ, έκαναν εκκλήσεις προς την κυβέρνηση της Ινδονησίας να δοθεί χάρη στους δύο θανατοποινίτες οι οποίοι κατά την διάρκεια της παραμονής του στην φυλακή έγιναν άλλοι άνθρωποι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.