Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Κοιμήθηκε με την κοπέλα του και ξύπνησε με έναν άνδρα


Ένας άνδρας ενώ κοιμόταν νόμιζε ότι η κοπέλα του ερωτοτροπούσε μαζί του. Όταν ξύπνησε όμως,συνειδητοποίησε ότι στο κρεβάτι του βρισκόταν ένας άνδρας που γνώρισε το ζευγάρι σε μια pub το προηγούμενο βράδυ.

Το ζευγάρι γνώρισε τον Everard σε ένα νυχτερινό μαγαζί. Eκείνος τους πλησίασε και άρχισε να τους παραπονιέται για ένα τυφλό ραντεβού που είχε με έναν άνδρα και το οποίο δεν πήγε όπως θα ήθελε.

Ο σύντροφος της κοπέλας επέστρεψε νωρίς στο σπίτι του λόγω ενός φρικτού πονοκεφάλου, αφήνοντας την τελευταία μαζί με τον Everard.

Εκείνη στη συνέχεια κάλεσε τον Everard στο σπίτι που έμενε μαζί με το αγόρι της. Αυτό, όπως ήταν φυσικό, οδήγησε στον καυγά του ζευγαριού που κοιμήθηκε χώρια, με τον άνδρα να πέφτει ντυμένος στο κρεβάτι του και την κοπέλα του να κοιμάται στον καναπέ.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο Everard μπήκε στην κρεβατοκάμαρα, έβγαλε το παντελόνι και τα εσώρουχά του, άρχισε να αγγίζει τα γεννητικά όργανα του άνδρα και στη συνέχεια ερωτοτροπούσε μαζί του.

Ο άνδρας από την πλευρά του, πίστευε ότι ήταν η κοπέλα του και του επέτρεπε να συνεχίσει, όταν όμως άνοιξε τα μάτια του είδε σοκαρισμένος ότι ήταν ο Everard.

Ο Everard παραδέχθηκε ότι ασέλγησε εις βάρος του άνδρα κατά τη διάρκεια που ο τελευταίος κοιμόταν, επισημαίνοντας ότι βρισκόταν υπό την επήρεια του αλκοόλ. Τελικά ο 22χρονος, Dale Everard, από το Rosyth, καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλακή για το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανοίγει αύριο το «Παραμυθένιο Κάστρο» στην Άρτα


Η μεταφορά από και προς το κάστρο θα είναι δωρεάν με τρενάκι.

Με μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση ανοίγει τις πύλες του αύριο το απόγευμα το χριστουγεννιάτικο χωριό που θα είναι ένα «παραμυθένιο κάστρο», μέσα στο επιβλητικό φρούριο της Άρτας, που παρέμενε κλειστό για 23 χρόνια.

Ανοίγει αύριο το «Παραμυθένιο Κάστρο» στην Άρτα

Το πρόγραμμα είναι πλούσιο και αναμένεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου. Τη φαντασμαγορική εκδήλωση θα παρουσιάσει ο συγγραφέας-ηθοποιός Κώστας Κρομμύδας, ενώ θα την πλαισιώσουν μουσικά, η Φιλαρμονική του Μ/Φ Συλλόγου «Σκουφάς», η Ευρωπαϊκή Χορωδία, το Σύνολο Φλάουτων του Μουσικού Σχολείου 'Αρτας και ο Νίκος Σιακούφης με τους φίλους του.

Το «Παραμυθένιο Κάστρο» του Δήμου Αρταίων, θα μείνει ανοικτό έως τις 6 Ιανουαρίου. Τις πύλες του, αναμένεται να περάσουν χιλιάδες επισκέπτες που θα έχουν την ευκαιρία να δουν τον Άγιο Βασίλη, τον σοφό Τάρανδο και τα ζωηρά ξωτικά, καθώς επίσης να διασκεδάσουν με το πλούσιο καθημερινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Η μεταφορά από και προς το Κάστρο, θα είναι δωρεάν με τρενάκι που θα περνά από τις κεντρικές οδούς της πόλης.

Η είσοδος στο χώρο είναι 3 ευρώ, ενώ τα παιδιά θα παίρνουν ως δώρο, μια μάρκα αξίας 2 ευρώ, για τα παιχνίδια εντός του «Παραμυθένιου Κάστρου». Οι άπορες οικογένειες της πόλης, θα προμηθευτούν κάρτες εισόδου από το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Αρταίων. Τις ημέρες που θα λειτουργούν τα σχολεία, δηλαδή τη Δευτέρα 21, την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, δεν θα υπάρχει εισιτήριο για την είσοδο στο «Παραμυθένιο Κάστρο» της 'Αρτας για τις σχολικές εκδρομές κατά τις πρωινές ώρες.

Ο δήμος Αρταίων σε σχετική ανακοίνωση τονίζει ότι η δημιουργία για πρώτη φορά του «Παραμυθένιου Κάστρου», έγινε για να χαρίσει λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς στους πολίτες, αλλά και για να στηρίξει την τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις. Επίσης, αναφέρει πως τα χρήματα από τα εισιτήρια, θα δοθούν και πάλι στην πόλη, καθώς θα δοθούν στους Αρτινούς που εργάστηκαν για την κατασκευή και διαμόρφωση του χωριού και σε όσους θα δουλέψουν την γιορτινή περίοδο στο «Παραμυθένιο Κάστρο».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοκίνητο «εκτοξεύεται» από γέφυρα και πέφτει στο δρόμο από κάτω


Απίστευτο βίντεο με τη βουτιά του - Δεν τραυματίστηκε κανείς.

Πλάνα από ταινία δράσης θύμισε το ατύχημα που συνέβη στην πόλη Σότσι της Ρωσίας ενώ οι δρόμοι ήταν προφανώς ολισθηροί και καλυμμένοι από χιόνι.

Οδηγός αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχό του καθώς κινείτο σε ανισόπεδη διάβαση, με αποτέλεσμα το όχημα να χτυπήσει στο προστατευτικό, να βρεθεί στον αέρα και να πέσει στον δρόμο κάτω από τη γέφυρα!

Στις κάμερες φαίνεται τόσο η εκτόξευση του οχήματος όσο και η πτώση του, από την οποία, από θαύμα, γλίτωσαν και οι επιβάτες του αλλά και οι οδηγοί άλλων οχημάτων που κυκλοφορούσαν εκείνη την ώρα στο δρόμο που προσγειώθηκε το αυτοκίνητο.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Ryanair αποζημιώνει επιβάτη που τραυματίστηκε στα γεννητικά όργανα από καυτό τσάι


Το ρόφημα που προοριζόταν για τον διπλανό του έπεσε πάνω του.

Επιβάτης της Ryanair θα αποζημιωθεί από την αεροπορική εταιρεία για τραυματισμό που υπέστη στα γεννητικά όργανα κατά τη διάρκεια πτήσης, όταν η αεροσυνοδός έριξε κατά λάθος πάνω του ένα φλιτζάνι καυτό τσάι.

Ο Ronald Furlong από το Wexford είχε μηνύσει την εταιρεία διεκδικώντας 38.000 ευρώ για τον σοβαρό τραυματισμό του στα γεννητικά όργανα κατά τη διάρκεια πτήσης από το Δουβλίνο προς το Λονδίνο τον Αύγουστο του 2012.

Ο Furlong κάηκε στα γεννητικά όργανα, τους μηρούς και την κοιλιά όταν το καυτό ρόφημα που προοριζόταν για τον διπλανό του έπεσε πάνω του.

Ο 33χρονος βρέθηκε σε μεγάλο πόνο και χρειάστηκε να σκίσει τα ρούχα του μπροστά στους εμβρόντητους επιβάτες για να γλιτώσει από το κάψιμο. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία του, χρειάστηκε να καθίσει σε μια θέση έκτακτης ανάγκης με καλυμμένα τα καμένα μέρη του σώματός του.

Έκτοτε πήγε τη Ryanair Ltd στα ιρλανδικά δικαστήρια καταγγέλλοντας σωματική βλάβη.

Σύμφωνα με τον Furlong η εταιρεία δεν διασφάλισε τη σωστή μεταφορά του καυτού ροφήματος με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει, κάτι που επηρέασε τη ζωή του σε όλες της τις εκφάνσεις.

Η Ryanair είχε προετοιμάσει την υπεράσπισή της και επρόκειτο να υποστηρίξει πως δεν ήταν υπεύθυνη για το ατύχημα αλλά πως αντίθετα έφταιγε ο 33χρονος που έχυσε το τσάι ο ίδιος. Η εταιρεία θα ισχυριζόταν πως ο Furlong δεν πρόσεχε την ώρα που σερβιριζόταν το τσάι.

Ωστόσο ο δικηγόρος του ανακοίνωσε πως η αεροπορική εταιρεία συμφώνησε να συμβιβαστεί με ποσό που θα κυμαίνεται γύρω στις αρχικές διεκδικήσεις του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

O Άι Βασίλης στο «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας»


Με ελεύθερη είσοδο από 18 Δεκεμβρίου το χριστουγεννιάτικο πάρκο της HELEXPO.

Η καρδιά της Χριστουγεννιάτικης Αθήνας από 18 Δεκεμβρίου έως 3 Ιανουαρίου 2016 χτυπά πλέον στο «Christmas Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας», στο HELEXPO MAROUSSI.

Η μεγάλη παραμυθένια, «σοκολατένια» συντροφιά μεγαλώνει, οι ήρωες της σοκολάτας συναντούν τον Άι Βασίλη με την σκανδαλιάρικη παρέα του και η πιο γλυκιά εμπειρία ξεκινάει.

Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες συνεχίζουν να «ταξιδεύουν» στον χρόνο και στον χώρο, μέσα από τις διάφορες θεματικές ενότητες στο διαδραστικό «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας», μαθαίνουν τα μυστικά του πιο λαχταριστού γλυκίσματος με μία ακόμη μεγάλη έκπληξη.

Από 18 Δεκεμβρίου όλοι οι επισκέπτες ζουν επιπλέον ξεχωριστές στιγμές, με ελεύθερη είσοδο, στο ειδικά διαμορφωμένο, μαγικό Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στο επίπεδο Β του HELEXPO MAROUSSI.

Ο τρυφερός Άι Βασίλης θα είναι «σοκολατένιος» και θα υποδέχεται στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο μικρούς και μεγάλους για ολόκληρη την περίοδο των εορτών, αφού αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση της HELEXPO και του «Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας».

Στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο, οι επισκέπτες μπορούν μέσα από το μαγικό Ταχυδρομείο να στείλουν γράμμα στον «Άγιο του Δώρου». Να απολαύσουν τη ζωγραφική προσώπου και τα διάφορα παιχνίδια για παιδιά καθώς και μια υπέροχη Χριστουγεννιάτικη Αγορά με χρώματα, αρώματα, γεύσεις, γούρια και άλλα, όμορφα δώρα.

Ωράρια λειτουργίας

Καθημερινά : 09:00 – 19:00

Σάββατο : 11:00 – 21:00

Κυριακή : 11:00 – 19:00

Εορταστική περίοδος

Από 24 Δεκεμβρίου 2015 έως και 6 Ιανουαρίου 2016 : 11:00 – 21:00

Εξαίρεση 24/12 : 11:00 – 17:00 & 31/12 : 11:00 – 17:00

Η είσοδος στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο (επίπεδο Β - Helexpo Maroussi) είναι ελεύθερη.

Τιμές Εισιτηρίων για το Εργοστάσιο Σοκολάτας Γενική είσοδος: 7 €/άτομο

Φοιτητές/ΑΜΕΑ/Πολύτεκνοι (παρουσία 4 μελών και πλέον για τους πολύτεκνους, με την επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας) : 5 €/άτομο

Οικογενειακό εισιτήριο (3 & 4 άτομα): 20 € (2 γονείς με 2 παιδιά ή 2 γονείς με ένα παιδί)

Παιδιά μέχρι 3 ετών, δωρεάν

Άνεργοι: 5 € /άτομο (για γονέα και παιδιά, ισχύει μόνο κάθε Τρίτη & Πέμπτη -εκτός αργιών- με την επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας)

Οικογενειακό εισιτήριο 4 ατόμων με άνεργο γονέα: 15 ευρώ (Ισχύει μόνο κάθε Τρίτη & Πέμπτη)

Σχολεία και Γκρουπ άνω των 20 ατόμων: 5 €/άτομο (μόνο αν έχει γίνει τηλεφωνική κράτηση)

Πληροφορίες: 2106168457

Για σχολικές και ομαδικές κρατήσεις: 210 61 68 456

Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO MAROUSSI, Λεωφ. Κηφισίας 39


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα υπολογίζεται η ικανότητα του δανειολήπτη να πληρώνει τις δόσεις


Ολόκληρη η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος για τα κόκκινα δάνεια.

Τη διαδικασία και τα κριτήρια προσδιορισμού της μέγιστης ικανότητας αποπληρωμής του οφειλέτη και του ποσού που θα μπορούν να λάβουν οι πιστωτές σε περίπτωση αναγκαστικής εκτέλεσης ενός ακινήτου στο πλαίσιο της διαδικασίας που ορίζει ο νόμος Κατσέλη καθορίζει απόφαση που εξέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδας και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 2740). Η απόφαση θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου 2016.

Η εκτελεστική επιτροπή της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, αποφάσισε: «Με βάση τις βέλτιστες πρακτικές για την αξιολόγηση της ικανότητας αποπληρωμής οφειλών που ακολουθούνται από άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. ιδίως για την εκτίμηση της ικανότητας δανειοληπτών να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις προς πιστωτικά ιδρύματα (σχετικές και οι κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών), καθώς και την ανάγκη ανάπτυξης και υιοθέτησης εκτιμητικών μεθοδολογιών και δεικτών εναρμονισμένων με τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα για τον εν γένει προσδιορισμό της αξίας ακινήτων και ιδίως αυτών που χρησιμεύουν ως κατοικίες».

Μέγιστη ικανότητα αποπληρωμής του οφειλέτη

Ο προσδιορισμός της μέγιστης ικανότητας αποπληρωμής του οφειλέτη βασίζεται στην τρέχουσα και στη μελλοντική ικανότητα αυτού για αποπληρωμή του συνόλου της οφειλής με βάση αξιόπιστες και ρεαλιστικές παραδοχές που λαμβάνουν υπόψη και τις «εύλογες δαπάνες διαβίωσης» του οφειλέτη και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του, βάσει της παρακάτω μεθοδολογίας:

Τρέχουσα ικανότητα αποπληρωμής του οφειλέτη

Βάση του υπολογισμού της τρέχουσας ικανότητας αποπληρωμής του οφειλέτη αποτελούν το συνολικό διαθέσιμο εισόδημα και οι δαπάνες διαβίωσης αυτού και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του κατά το χρόνο συζήτησης της αίτησής του, όπως αυτά τεκμηριώνονται από τα έγγραφα και δικαιολογητικά που αυτός έχει καταθέσει στη γραμματεία του δικαστηρίου με τη σχετική αίτηση.

Για το σκοπό αυτό, ο οφειλέτης υποβάλλει μαζί με την αίτηση για ένταξη στο νόμο Κατσέλη το κατάλληλα συμπληρωμένο το τυποποιημένο έντυπο που καθορίζεται με την συγκεκριμένη απόφαση.

Σε αυτό ενσωματώνονται:

α) Τα στοιχεία του εισοδήματος του οφειλέτη που δηλώθηκαν από αυτόν στην αίτηση και

β) οι δαπάνες διαβίωσης του οφειλέτη και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του κατηγοριοποιημένες στις ομάδες των «ευλόγων δαπανών διαβίωσης» και στις ενδεχόμενες λοιπές δαπάνες.

Μελλοντική ικανότητα αποπληρωμής του οφειλέτη

Βάση του υπολογισμού της μελλοντικής ικανότητας αποπληρωμής του οφειλέτη αποτελεί το ποσό που προκύπτει από τον υπολογισμό της τρέχουσας ικανότητας αποπληρωμής του οφειλέτη, με κατ' αρχήν σταδιακή προσαύξηση ποσοστού 5% ανά πενταετία. Το ανωτέρω ποσοστό της προσαύξησης ανά πενταετία μπορεί να είναι ανώτερο ή κατώτερο του 5%:

Στην περίπτωση που βασίζεται σε προσδοκία μελλοντικής αύξησης ή σε εκτίμηση μελλοντικής μείωσης του εισοδήματος του οφειλέτη από οποιαδήποτε αιτία, εφόσον αυτή τεκμηριώνεται επαρκώς,
στην περίπτωση που βασίζεται σε οικειοθελή δέσμευση του οφειλέτη να μειώσει τις δαπάνες διαβίωσης του ιδίου και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του, εφόσον δεν συντρέχουν άλλοι προφανείς λόγοι που καθιστούν μη ρεαλιστική την προοπτική μείωσης των δαπανών διαβίωσης.
Για την εκτίμηση των παραπάνω λαμβάνονται ενδεικτικά υπόψη:

το τρέχον επίπεδο δαπανών σε σχέση με τις εύλογες δαπάνες,
η ηλικία του οφειλέτη,
ο αριθμός και ηλικία των προστατευόμενων μελών της οικογένειάς του,
τυχόν προβλήματα υγείας του οφειλέτη και των προστατευόμενων μελών της οικογένειάς του,
οι συνθήκες της αγοράς ή του κλάδου δραστηριότητας του οφειλέτη ή του εργοδότη αυτού.
Υπολογισμός της μέγιστης ικανότητας αποπληρωμής του οφειλέτη

Κατά τον υπολογισμό της μέγιστης ικανότητας αποπληρωμής του οφειλέτη λαμβάνεται υπόψη το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο οι τυχόν μεταβολές στο εισόδημα ή στις δαπάνες του αναμένεται να υπάρξουν και η περίοδος που εκτιμάται ότι αυτές θα διαρκέσουν. Εάν το σχέδιο διευθέτησης οφειλών περιέχει σταδιακά αυξανόμενες δόσεις αποπληρωμής, η ικανότητα αποπληρωμής υπολογίζεται, μέχρι το χρονικό σημείο της ολοσχερούς εξόφλησης της συνολικής οφειλής, λαμβάνοντας υπόψη την πιο πάνω, κατά περίπτωση, τεκμηρίωση.

Το σύνολο του ποσού των δόσεων που προκύπτει από την εκτίμηση της μέγιστης δυνατότητας αποπληρωμής του δανειολήπτη ανάγεται σε «παρούσα αξία».

Για το σκοπό αυτό, ως προεξοφλητικό επιτόκιο θα χρησιμοποιείται το μέσο επιτόκιο υφιστάμενων στεγαστικών δανείων σε ευρώ με διάρκεια άνω των πέντε ετών, όπως αυτό δημοσιεύεται κάθε μήνα στο διαδικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος (http://www.bankofgreece.gr/ Pages/el/Statistics/rates-markets/deposits.aspx), καθώς και στο Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο.

Προσδιορισμός του ποσού που θα ελάμβαναν οι πιστωτές σε περίπτωση αναγκαστικής εκτέλεσης

Για τον προσδιορισμό του ποσού που θα ελάμβαναν οι πιστωτές σε περίπτωση αναγκαστικής εκτέλεσης ακολουθείται η εξής διαδικασία: Εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, ο πιστωτής ή οι πιστωτές, των οποίων οι απαιτήσεις είναι εξασφαλισμένες με εμπράγματη ασφάλεια ή με προσημείωση υποθήκης και σε περίπτωση έλλειψης τέτοιων πιστωτών, ο πιστωτής με την υψηλότερη απαίτηση κατά του οφειλέτη, καταθέτουν στο φάκελο του οφειλέτη εκτίμηση σχετικά με το εκτιμώμενο ποσό του πλειστηριάσματος, σε περίπτωση πλειστηριασμού ακινήτου του οφειλέτη εντός έξι μηνών από την κατάθεση της αίτησης του οφειλέτη.

Η εκτίμηση αυτή θα περιλαμβάνει και εκτίμηση της τρέχουσας εμπορικής αξίας του ακινήτου και μνεία του εκτιμώμενου ποσοστού απομείωσης αυτής, λόγω της αναγκαστικής εκποίησης του ακινήτου, καθώς και των εξόδων που συνδέονται με τον πλειστηριασμό.

Ο οφειλέτης δικαιούται να καταθέσει στο φάκελο, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης του ενώπιον του δικαστηρίου αντίστοιχου περιεχομένου εκτίμηση από πιστοποιημένο εκτιμητή του κλάδου ακινήτων του ν. 4152/2013.

Οι εκτιμήσεις αυτές αξιολογούνται ελεύθερα από το δικαστήριο, όμως σε περίπτωση αποκλίσεων που επηρεάζουν καθοριστικά την έκβαση της απόφασης κι εφόσον ούτε ο πιστωτής ούτε ο οφειλέτης προσκομίζουν, μέχρι τη συζήτηση της υπόθεσης, εκτίμηση από πιστοποιημένο εκτιμητή, ανατίθεται αυτή σε πιστοποιημένο εκτιμητή του κλάδου ακινήτων, από το δικαστή.

Βάσει των κατατεθειμένων εκτιμήσεων, το δικαστήριο προσδιορίζει στην απόφαση του το ποσό που θα ελάμβαναν οι πιστωτές σε περίπτωση αναγκαστικής εκτέλεσης. Για την αποφυγή σύγκρουσης συμφερόντων, ο πιστοποιημένος εκτιμητής πρέπει να αναφέρει στην εκτίμησή του τυχόν σχέση που διατηρεί με τον οφειλέτη ή τους πιστωτές και η οποία θα μπορούσε να εγείρει αμφιβολίες για την ανεξαρτησία του.

Η αμοιβή του πιστοποιημένου εκτιμητή για την εκτίμηση καταβάλλεται από τον οφειλέτη και σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αίτηση του για εξαίρεση του ακινήτου του από την εκποίηση, αυτή επιβάλλεται ως δικαστική δαπάνη σε βάρος των πιστωτών του οφειλέτη που έλαβαν μέρος στη δίκη.

Η ΤτΕ θα δημιουργήσει βάση δεδομένων με τις εκτιμήσεις και τις ποιοτικές παραμέτρους που λαμβάνονται υπόψη από τους εκτιμητές και θα διενεργεί, κατά τακτά διαστήματα, δειγματοληπτική εξέταση των κατατιθεμένων εκτιμήσεων για τη διάγνωση τυχόν σημαντικών αποκλίσεων μεταξύ της εκτίμησης και του πραγματικά επιτευχθέντος πλειστηριάσματος, σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης και πλειστηριασμού του ακινήτου του οφειλέτη.

Παράλληλα, η ΤτΕ μπορεί να ζητά από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στη διαδικασία την υποβολή, σε τακτή βάση ή και εκτάκτως, ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων σχετικά με τις κατατιθέμενες εκτιμήσεις.

Η ΤτΕ θα αξιολογεί τα ευρήματα και θα λαμβάνει υπόψη τυχόν ελλείψεις που της γνωστοποιούνται, ώστε να προσαρμόζεται κατάλληλα τόσο η διαδικασία προσδιορισμού του ποσού που θα ελάμβαναν οι πιστωτές σε περίπτωση αναγκαστικής εκτέλεσης όσο και οι ακολουθούμενες από τους εκτιμητές μεθοδολογίες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρατείνονται για 3 χρόνια οι οικοδομικές άδειες


Για τρία χρόνια παρατείνεται η ισχύς όλων των οικοδομικών αδειών σύμφωνα με το νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Ειδικότερα, στο νομοσχέδιο για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι παρατείνεται κατά τρία έτη η ισχύς των οικοδομικών αδειών που λήγουν από τον Μάρτιο του 2016 έως τον Δεκέμβριο του 2017 «δεδομένης της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας».

Οι πολεοδομικές ρυθμίσεις μέσα σε οριοθετημένες χερσαίες λιμενικές ζώνες (λ.χ. όροι δόμησης, χρήσεις γης) θα πρέπει να εγκρίνονται με προεδρικό διάταγμα (δηλαδή να υπόκεινται σε προδικαστικό έλεγχο) και όχι με μια απλή απόφαση των Επιτροπών Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ). Η ρύθμιση αυτή έρχεται σε εφαρμογή απόφασης του ΣτΕ (717/2015).


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επική γκάφα: Oδηγός πέρασε από ανύπαρκτο τούνελ


Ένας οδηγός έκανε τη μεγαλύτερη γκάφα της ζωής του, όταν προσπάθησε να περάσει μέσα από ένα τούνελ, το οποίο δεν ήταν αληθινό αλλά ζωγραφισμένο σε έναν τοίχο.

Στον τοίχο, συγκεκριμένα, ήταν ζωγραφισμένη γνωστή σκηνή από το κινούμενο σχέδιο της Looney Tunes, Road Runner.

Η εικόνα αναρτήθηκε στο Reddit, από την χρήστη Miss Reb, η οποία έγραψε: «Έτσι συνέβη» και έδειξε σε όλους το συντετριμμένο αυτοκίνητο.

Να αναφέρουμε ότι τα ζωγραφισμένα τούνελ ήταν ένα συχνό κόλπο που χρησιμοποιούσε το Κογιότ του κινούμενου σχεδίου, προκειμένου να «τσακώσει» τον Road Runner. Αυτός όμως που στην πραγματική ζωή πιάστηκε σαν ποντίκι στη φάκα δεν ήταν άλλος από τον οδηγό του κόκκινου οχήματος.

Δείτε τη φώτο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ολόκληρη η απόφαση για τη διευθέτηση οφειλών από δάνεια πρώτης κατοικίας


Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 2723) η απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας για τον καθορισμό των απαιτούμενων δικαιολογητικών, τον χρόνο υποβολής τους, τους φορείς, τις υπηρεσίες και τις διαδικασίες ελέγχου και πιστοποίησης των δικαιούχων, τη σύμπραξη με φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και κάθε άλλη λεπτομέρεια για την εφαρμογή των ρυθμίσεων του άρθρου 9 του Ν. 3869/2010 (νόμος Κατσέλη), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 14 του Ν. 4346/2015, και ισχύει.

Σκοπός της απόφασης είναι η εξειδίκευση των διατάξεων για τα κριτήρια και το ύψος της συμμετοχής του Δημοσίου στην αποπληρωμή του σχεδίου διευθέτησης οφειλών των δανειοληπτών με μη εξυπηρετούμενο στεγαστικό δάνειο που ανήκουν στις "ευπαθείς" ομάδες καθώς τα κριτήρια προσδιορισμού της ελάχιστης συνεισφοράς του οφειλέτη.

Από την απόφαση προκαλείται συνολική δαπάνη μέχρι ποσού ύψους 100.000.000 ευρώ σε βάρος του προϋπολογισμού του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, η οποία θα αντιμετωπιστεί με μεταφορά πιστώσεων από το αποθεματικό.

Ποιους οφειλέτες αφορά

Δικαιούχος της συμμετοχής του Δημοσίου είναι ο οφειλέτης στο πρόσωπο του οποίου έχει εκδοθείς οριστική δικαστική απόφαση αρμόδιου δικαστηρίου, η οποία καθορίζει σχέδιο διευθέτησης οφειλών και η οποία κρίνει οριστικά ότι στο πρόσωπο του οφειλέτη πληρούνται σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:

α) το συγκεκριμένο ακίνητο χρησιμεύει ως κύρια κατοικία του,

β) το μηνιαίο διαθέσιμο οικογενειακό του εισόδημα υπολείπεται ή είναι ίσο των ευλόγων δαπανών διαβίωσης

γ) η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας του κατά το χρόνο συζήτησης της αίτησης δεν υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ για τον άγαμο οφειλέτη, προσαυξημένη κατά 40.000 ευρώ για τον έγγαμο οφειλέτη και κατά 20.000 ευρώ ανά τέκνο και μέχρι τρία τέκνα,

δ) είναι συνεργάσιμος δανειολήπτης, βάσει του Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών, όπου αυτός εφαρμόζεται και

ε) βρίσκεται σε πραγματική αδυναμία πληρωμής των μηνιαίων καταβολών.

Ελάχιστη συνεισφορά του οφειλέτη

1. Ο οφειλέτης υποχρεούται να καταβάλει το μέγιστο της δυνατότητας αποπληρωμής του και σε κάθε περίπτωση υποχρεούται στην καταβολή ελάχιστης συνεισφοράς, η οποία καθορίζεται ως εξής:

α) αν το διαθέσιμο εισόδημα είναι μικρότερο ή ίσο των 8.000 ευρώ η ετήσια ελάχιστη συνεισφορά υπολογίζεται σε 5% επί του διαθέσιμου εισοδήματος,

β) αν το διαθέσιμο εισόδημα είναι άνω των 8.000 ευρώ επί του υπερβάλλοντος ποσού υπολογίζεται επιπλέον συνεισφορά 10%.

2. Η ελάχιστη συνεισφορά του οφειλέτη επανεξετάζεται στο τέλος κάθε έτους, για τυχόν μεταβολή του διαθέσιμου εισοδήματος του.

3. Ο οφειλέτης ενημερώνεται σχετικά με το ποσό στο οποίο αντιστοιχεί η ελάχιστη συνεισφορά του για το επόμενο οικονομικό έτος, μέσω αυτοματοποιημένων γραπτών μηνυμάτων.

Διάρκεια και τρόπος καταβολής της συμμετοχής του Δημοσίου

1. Η συμμετοχή του Δημοσίου περιορίζεται στις οφειλές που προκύπτουν από στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας. Συνίσταται δε στην καταβολή του ποσού που προκύπτει ύστερα από την αφαίρεση του ποσού το οποίο κατέβαλε ο οφειλέτης από το ποσό της μηνιαίας δόσης αποπληρωμής της οφειλής από στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας, όπως αυτή αποτυπώνεται στο σχέδιο διευθέτησης οφειλών, όπως προσδιορίζεται στη δικαστική απόφαση.

2. Η καταβολή της συμμετοχής, εκτελείται μετά την καταβολή εκ μέρους του οφειλέτη, ορίζεται μηνιαία και πραγματοποιείται απευθείας προς τους πιστωτές, με πίστωση του σχετικού τραπεζικού λογαριασμού/κωδικού δανείου.

3. Με την έκδοση της εγκριτικής απόφασης, ο οφειλέτης απαλλάσσεται κατά το ισόποσο της συμμετοχής του Δημοσίου έναντι του πιστωτή.

4. Η διάρκεια της συμμετοχής του Δημοσίου ορίζεται σε τρία έτη.

Διακοπή της συμμετοχής του Δημοσίου

1. Η συμμετοχή του Δημοσίου διακόπτεται σε περίπτωση μη καταβολής εκ μέρους του οφειλέτη της ελάχιστης συνεισφοράς.

2. Για τη διακοπή της συμμετοχής απαιτείται το συνολικό ύψος του ποσού σε καθυστέρηση να υπερβαίνει αθροιστικώς την αξία τριών μηνιαίων ελάχιστων συνεισφορών.

3. Η διακοπή γνωστοποιείται στον οφειλέτη μέσω αυτοματοποιημένων γραπτών μηνυμάτων που θα εμφανίζονται στην ηλεκτρονική του αίτηση.

4. Σε περίπτωση διακοπής, ο οφειλέτης δικαιούται να υποβάλλει αίτημα επανεξέτασης, κατ' αναλογική εφαρμογή.

Ποια είναι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και ποια τα δικαιολογητικά

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά και είναι προσβάσιμη από ηλεκτρονική εφαρμογή στη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική αίτηση γίνεται με τη χρήση των κωδικών του δικαιούχου στο σύστημα TAXISnet του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο αιτών πρέπει να έχει υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος (Ε1) καθώς και Ε2 εφόσον είχε υποχρέωση.

Στην ηλεκτρονική αίτηση θα συμπληρώνονται από τον δικαιούχο:

α. Υποχρεωτικά όλα τα πεδία που αφορούν τα στοιχεία επικοινωνίας του αιτούντος ή αντικλήτου προσώπου που δέχεται να λαμβάνει ενημέρωση και σημαντικά έγ− γραφα για λογαριασμό του αιτούντος.

β. Υποχρεωτικά όλα τα πεδία που αφορούν τη δικαστική απόφαση η οποία ορίζει το σχέδιο διευθέτησης οφειλών (αριθμός και έτος απόφασης, δικαστήριο έκδοσης απόφασης, οριζόμενο ποσό μηνιαίας δόσης).

γ. Σε περίπτωση μεταβολής οποιοδήποτε στοιχείου που δηλώνεται στην αίτηση, αυτή μπορεί να μεταβληθεί με ευθύνη και ενέργεια του δικαιούχου.

δ. Δήλωση ότι ο αιτών συναινεί στην καταβολή της ελάχιστης συνεισφοράς, όπως αυτή προσδιορίζεται σύμφωνα με το άρθρο 5 της παρούσας.

ε. Τα στοιχεία της δανειακής σύμβασης.

στ. Δήλωση ότι τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην αίτηση είναι απολύτως ακριβή και ότι γνωρίζει πως η δήλωση ψευδών στοιχείων επιφέρει ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, καθώς και ότι η δήλωση ελλιπών ή ψευδών στοιχείων επιφέρει αποκλεισμό από τις παροχές της παρούσας απόφασης.

3. Υποχρεωτικά κατατίθεται ή αποστέλλεται με συστημένη επιστολή στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου, εντός 15 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης, αντίγραφο της δικαστικής απόφασης στην οποία αναφέρεται το σχέδιο διευθέτησης οφειλών.

β. Η αρμόδια Διεύθυνση μπορεί να ζητήσει απευθείας από τον αιτούντα, εντός 10 ημερών τυχόν συμπληρωματικά στοιχεία.

4. Ο αιτών θα μπορεί να παρακολουθεί ηλεκτρονικά την πορεία της αίτησής του. Ο αιτών ενημερώνεται, εντός προθεσμίας 60 ημερών από την υποβολή της αίτησης, για την αποδοχή ή απόρριψη της αίτησής του, με γνωστοποίηση της αιτίας απόρριψης, μέσω αυτοματοποιημένων γραπτών μηνυμάτων που θα εμφανίζονται στην ηλεκτρονική του αίτηση και θα αποστέλλονται συγχρόνως στην ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας που έχει δηλώσει.

Σε περίπτωση αποδοχής του αιτήματος, ενημερώνεται αυτόματα για το ποσό της ελάχιστης συνεισφοράς του και για το ποσό το οποίο θα καταβάλλεται μηνιαίως από το Δημόσιο σε κάθε πιστωτή. Σε περίπτωση απορριπτικής απόφασης, ο απορριφθείς μπορεί να υποβάλει αίτημα επανεξέτασης.

5. Η αίτηση υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας 30 ημερολογιακών ημερών από τη δημοσίευση της δικαστικής απόφασης.

Διαδικασία Επανεξέτασης

1. Συνιστάται στη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Επιτροπή Ελέγχου Αιτημάτων Υπερχρεωμένων Φυσικών Προσώπων. Αρμοδιότητα της Επιτροπής αποτελεί ο έλεγχος των αιτημάτων επανεξέτασης.

2. Κατά της πράξης απόρριψης της αίτησης του οφειλέτη επιτρέπεται η υποβολή αιτήματος επανεξέτασης ενώπιον ειδικής Επιτροπής που δημιουργείται. Το αίτημα επανεξέτασης μπορεί να υποβληθεί μόνο επί του συγκεκριμένου λόγου απόρριψης, ο οποίος αναφέρεται ρητά στο μήνυμα ενημέρωσης του δικαιούχου.

3. Το αίτημα επανεξέτασης δύναται να υποβληθεί εντός προθεσμίας 7 ημερολογιακών ημερών από την ενημέρωση περί της απορριπτικής απόφασης.

4. Σε περίπτωση αποδοχής μέρους ή του συνόλου του αιτήματος, η Επιτροπή της εκδίδει σχετική απόφαση έγκρισης, η οποία θεωρείται ότι έχει δοθεί την ημερομηνία που είχε εκδοθεί η αρχική απόρριψη.

Πατήστε εδώ και διαβάστε το ΦΕΚ


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δύο επιλογές για τους παλαιούς αποφοίτους


Την ευχέρεια να επιλέξουν μεταξύ δύο εξεταστικών συστημάτων θα έχουν στις ερχόμενες Πανελλαδικές οι απόφοιτοι προηγούμενων ετών, κάτι το οποίο θα κληθούν να δηλώσουν τον Φεβρουάριο, ώστε στη συνέχεια να τους αποδοθεί το ποσοστό των θέσεων που θα λάβουν.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που στάλθηκε σε όλες τις σχολικές μονάδες, όλοι οι απόφοιτοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων που έδωσαν εξετάσεις το σχολικό έτος 2014-2015 μπορούν, αν το επιθυμούν, να διαγωνισθούν με το ίδιο σύστημα εισαγωγής και κατά το σχολικό έτος 2015-2016, προκειμένου να διεκδικήσουν ποσοστό των θέσεων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Το ποσοστό αυτό θα δημοσιευτεί, αφού πρώτα οριστικοποιηθεί ο αριθμός των αποφοίτων των προηγούμενων ετών που θα διαγωνισθούν με το σύστημα που ίσχυσε το σχολικό έτος 2014-2015, ώστε να τους αποδοθεί ποσοστό θέσεων κατά προσέγγιση ανάλογο με το ποσοστό τους, σε σχέση με το σύνολο των υποψηφίων του σχολικού έτους 2015-2016.

Το ανωτέρω ποσοστό θα αποδοθεί και στα κατά περίπτωση συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να ορισθεί ο αριθμός εισακτέων της κατηγορίας αυτής για τα Τμήματα και τις Σχολές που τα αφορούν, με κοινή απόφαση του υπουργού Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων και των κατά περίπτωση αρμόδιων υπουργών, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στις επιμέρους διατάξεις.

Οι απόφοιτοι προηγούμενων ετών εναλλακτικά, και εφόσον το επιθυμούν, έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές με το νέο σύστημα. Το δικαίωμα συμμετοχής με το νέο σύστημα το διατηρούν και για τα σχολικά έτη που έπονται του σχολικού έτους 2015-2016.

Όλοι οι υποψήφιοι, είτε επιλέξουν να συμμετάσχουν με το παλιό είτε με το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, οφείλουν να καταθέσουν εντός του μηνός Φεβρουαρίου σε προθεσμία που θα ανακοινωθεί από το ΥΠΠΕΘ ενυπόγραφη Αίτηση-Δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις στη σχολική μονάδα από την οποία αποφοίτησαν ή στην κοντινότερη στην κατοικία τους σχολική μονάδα, με την οποία θα δηλώνουν την Ομάδα Προσανατολισμού ή την Κατεύθυνση στην οποία επιθυμούν να καταταχθούν καθώς και σε ποια μαθήματα θα διαγωνισθούν πανελλαδικά.

Ειδικά για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 δίνεται κατ’ εξαίρεση το δικαίωμα συμμετοχής στο 10% των θέσεων εισακτέων και σε όσους είχαν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων Λυκείων το έτος 2014. Οι θέσεις που αντιστοιχούν στο 10% του αριθμού εισακτέων κατανέμονται στους υποψηφίους του έτους 2014 σε ποσοστό 40% και στους υποψηφίους του έτους 2015 σε ποσοστό 60%.

Οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τα συγκεκριμένα ποσοστά θέσεων χωρίς νέα εξέταση και με βάση τη βαθμολογία της τελευταίας εξέτασής τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ειδικά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προϊστορική πόλη αποκαλύπτεται σταδιακά στη Λάρνακα


Αποκαλύφθηκε κι άλλο τμήμα στις ανασκαφές κοντά στο αεροδρόμιο.

Σημαντική πρόοδο σημείωσαν οι αρχαιολογικές ανασκαφές κοντά στον διεθνή αερολιμένα Λάρνακας, καθώς αποκάλυψαν ακόμη ένα τμήμα της προϊστορικής πόλης, η οποία φαίνεται να ιδρύθηκε τον 16ο αι. π.Χ. (παρόλο που, βάσει της κεραμικής, η χρονολόγηση είναι πιο πρώιμη). Τον 12ο αι. π.Χ. η πόλη καταστράφηκε και εγκαταλείφθηκε.

Σύμφωνα με το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου υπολογίζεται ότι η αρχαία αυτή πόλη είχε έκταση 25-50 εκτάρια και μέχρι σήμερα έχει διερευνηθεί μόνο ένα μικρό τμήμα του οικισμού.

Η φετινή γεωφυσική έρευνα αποτελεί την τρίτη σε σειρά επισκοπήσεων οι οποίες διεξήχθησαν κατά τα έτη 2010, 2012 και 2014, αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Τα αποτελέσματα του γεωραντάρ, σε συνάρτηση με τις μαγνητομετρήσεις, δείχνουν ένα κτήριο διαστάσεων περίπου 50Χ40 μέτρων. Από τις ανασκαφές, οι οποίες γίνονται από τη σουηδική αποστολή του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Βιέννης, επιβεβαιώνονται οι ενδείξεις ότι η πόλη εκτεινόταν σε πολύ μεγαλύτερη έκταση από ότι υπολογιζόταν κατά τις αρχές των ερευνών. Φαίνεται ότι ο οικισμός εκτεινόταν προς τα βόρεια, δηλαδή προς το αρχαίο λιμάνι, όπου σήμερα απλώνεται η αλυκή της Λάρνακας και προς τα δυτικά, όπου είναι η περιοχή, την οποία είχε διερευνήσει ο Πάουλ Όστρεμ στις δεκαετίες 1970, 1980 και 1990).

Κεραμική σε δακτυλιόσχημη βάση

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των φετινών ερευνών φανερώνουν τρεις φάσεις κατοίκησης με τη μετάβαση μεταξύ των δύο πρόσφατων να χρονολογείται λίγο μετά το 1.200 π.Χ., το αργότερο.

Επίσης, φαίνεται ξεκάθαρα ότι και οι δυο αυτές φάσεις σφραγίστηκαν με επεισόδια καταστροφής, όπως φαίνεται από τις στρώσεις στάχτης και τα κατεστραμμένα κτίσματα.

Στο τμήμα της πόλης, όπου διεξήχθησαν οι φετινές ανασκαφές, η τοιχοποιία των κτισμάτων είχε υποστεί σοβαρές ζημιές ως αποτέλεσμα πρόσφατων γεωργικών δραστηριοτήτων, καθώς πέτρες έχουν μετακινηθεί λόγω του οργώματος της γης, ενώ κάποιες αμετακίνητες πέτρες φέρουν ίχνη από άροτρο.

Σκαραβαίος της 19ης δυναστείας (περίπου 13ος – 12ος αι. π.Χ.)

Μεταξύ των ανακαλύψεων περιλαμβάνεται κτιριακό σύμπλεγμα, αποτελούμενο από πολλά δωμάτια, όπου διεξάγονταν βιοτεχνικές δραστηριότητες που ίσως σχετίζονται με τη βαφή υφασμάτων ή τη βυρσοδεψία.

Επίσης, ανακαλύφθηκε αριθμός μολύβδινων σφενδονών, αλαβάστρινα αγγεία, ανάμεσα στα οποία και ένα φλασκί, μικρές ποσότητες εισηγμένης μυκηναϊκής κεραμικής και αντικείμενα από φαγεντιανή, τα οποία προέρχονται από την Αίγυπτο.

Βρέθηκαν ακόμη πλούσια κτερίσματα δίπλα από δύο τάφους, όπως πήλινα αγγεία σε καλή κατάσταση, ενώ σε άλλο σημείο βρέθηκε ένας σκαραβαίος κοσμημένος με γενειοφόρο σφίγγα και ιερογλυφικά σύμβολα, που χρονολογείται μεταξύ του 13ου και 12ου αι. π.Χ.). Τέλος, βρέθηκε το κέλυφος μεγάλης χελώνας και τα οστά σκύλου, ο οποίος φαίνεται να είχε βίαιο τέλος, ενώ άλλο πηγάδι στην περιοχή περιείχε τα κατάλοιπα καμήλας, αγελάδας, προβάτου και αίγας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άδεια ανατροφής τέκνου μετά αποδοχών δικαιούνται και οι δικαστικοί


Θα έχει διάρκεια 9 μηνών - Τι αναφέρει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Άδεια ανατροφής τέκνου 9 μηνών μετά αποδοχών δικαιούνται και οι δικαστικοί που υιοθετούν παιδί, όπως λαμβάνουν και οι φυσικοί γονείς, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με την υπ΄αριθμ. 4088/2015 απόφαση του το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ έκρινε, για την περίπτωση δικαστικού λειτουργού, πως δικαιούται άδεια ανατροφής παιδιού 9 μηνών μετά αποδοχών όπως ακριβώς και οι φυσικοί γονείς. Μόνο που στην περίπτωση δεύτερης υιοθεσίας δικαιούται, όπως αναφέρει η επίμαχη απόφαση, πρόσθετη άδεια 6 και όχι 9 ακόμη μηνών, όπως γίνεται στις περιπτώσεις των φυσικών παιδιών.

Το ΣτΕ έδωσε το δικαίωμα και στους θετούς γονείς, δικαστικούς λειτουργούς.

Ωστόσο τους διαφοροποιεί στην περίπτωση υιοθεσίας δεύτερου παιδιού καθώς το δικαστήριο επισημαίνει ότι η υιοθεσία από δικαστικό λειτουργό δύο παιδιών διαφορετικής ηλικίας δεν μπορεί να εξομοιωθεί με την περίπτωση της απόκτησης από φυσική μητέρα δικαστικό δύο γνήσιων παιδιών διαφορετικής ηλικίας, η οποία λαμβάνει άδεια ανατροφής συνολικής διάρκειας 18 μηνών. Και αυτό γιατί οι δύο κατηγορίες δικαστικών λειτουργών «τελούν υπό διαφορετικές συνθήκες».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ιστορία του Τζάκσον που συγκλόνισε και τον... Άγιο Βασίλη


H ιστορία του μικρούλη, Τζάκσον Μπούελς, κάνει το γύρο του διαδικτύου και την ίδια στιγμή φιλοξενείται σε όλα τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Ό λόγος πίσω από αυτό βρίσκεται στην ιδιαιτερότητα με την οποία γεννήθηκε το αγοράκι το οποίο έχει απώλεια σημαντικού μέρους του εγκεφάλου του και οι ιατρικές γνωματεύσεις του έδιναν ελάχιστο χρόνο ζωής.

Ωστόσο, ο Τζάκσον τα κατάφερε, διαψεύδοντας τους πάντες και τον περασμένο Αύγουστο συμπλήρωσε ένα έτος ζωής, ενώ πλέον είναι 16 μηνών και γιορτάζει τα Χριστούγεννα. Η φωτογραφία του δίπλα στον Άγιο Βασίλη που κυκλοφόρησε παγκοσμίως προκάλεσε τη συγκίνηση όλων.

Ο πατέρας του πόσταρε το στιγμιότυπο, που είναι μια εικόνα γεμάτη αγάπη, στο προφίλ του στο Facebook, γράφοντας: «Στους 15 μήνες που είναι στη ζωή μας, ο Τζάκσον μαθαίνει να μιλά, να περπατά, να χαμογελά και μας δίνει υποσχέσεις πως μια μέρα θα αφήσει και το μόνο μηχάνημα που τον βοηθά πλέον και θα τα καταφέρει μόνος του».

Να σημειωθεί πως το μωράκι πάσχει από μία σπάνια γενετική ασθένεια που εμπόδιζε τη φυσιολογική ανάπτυξη του κρανίου και του εγκεφάλου του. Αν και οι γιατροί τους ενθάρρυναν να προχωρήσουν σε έκτρωση, λέγοντάς τους ότι το αγοράκι τους είχε σχεδόν μηδαμινές πιθανότητες επιβίωσης, οι αποφασισμένοι γονείς επέλεξαν να κρατήσουν τον μικρό, θέλοντας να κάνουν «ό,τι περνούσε από το χέρι τους» γι' αυτόν.

Δείτε τις φώτο εδώ:

Διαβάστε περισσότερα...

Σε καλό δρόμο η ανάρρωση του Όντομ


Σε «καλό δρόμο» βρίσκεται η ανάρρωση του πρώην αστέρα του ΝΒΑ, Λαμάρ Όντομ, δύο μήνες μετά από την κατάχρηση αλκοόλ, ναρκωτικών ουσιών και βαρβιτουρικών που κόντεψε να του στοιχήσει την ίδια του τη ζωή.




Ωστόσο η αποκατάσταση της υγείας του θα πάρει ακόμα πολύ καιρό, αν και οι τελευταίες εξετάσεις δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό ο πρώην μπασκετμπολίστας να γίνει πλήρως καλά.

«Το καταπληκτικό με το ανθρώπινο μυαλό είναι ότι μερικές φορές είναι σε θέση να επιδιορθώσει προβλήματα πέρα από αυτό που μπορεί να ελπίζει κανείς. Είναι πολύ πιθανό ο Λαμάρ να είναι πολύ καλύτερα στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, εξακολουθεί να υποφέρει και να αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις» υποστηρίζει άτομο που βρίσκεται κοντά του, και το οποίο επικαλούνται τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης
Διαβάστε περισσότερα...

30χρονη αυτοκτόνησε στην Καβάλα - Το συγκλονιστικό μήνυμα στην ανήλικη κόρη της


Δύο λούτρινα αρκουδάκια και ένα σημείωμα βρέθηκαν δίπλα στο άψυχο σώμα μιας 30χρονης νοσηλεύτριας από την Καβάλα, η οποία έβαλε τέλος στη ζωή της, παίρνοντας υπερβολική δόση ινσουλίνης.

Το συγκλονιστικό σημείωμα απευθύνεται στην 3χρονη κόρη της, στην οποία έγραψε «να σκέφτεσαι τη μανούλα όταν κρατάς τα αρκουδάκια, να με θυμάσαι...».

Την Κατερίνα, που είχε εξαφανιστεί το βράδυ της περασμένης Πέμπτης και τελικά το πτώμα της βρέθηκε στην περιοχή της Παναγίας στην Καβάλα, φαίνεται ότι σκότωσε η φτώχεια, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Η τελευταία βάρδια που έκανε στο Νοσοκομείο Καβάλας ως αποκλειστική νοσοκόμα ήταν στις 2 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με συναδέλφους της, η 30χρονη αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ιδιαίτερα μετά τον χωρισμό από τον σύζυγό της με τον οποίο είχαν αποκτήσει το κοριτσάκι (3 χρονών σήμερα), ενώ τον τελευταίο καιρό ζούσε με τη μητέρα της. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο παρελθόν είχε επιχειρήσει άλλες δύο φορές να βάλει τέλος στη ζωή της.

Στις 9 Δεκεμβρίου ανέβασε στο facebook το τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη «Το τελευταίο βράδυ μου».

Την επόμενη το απόγευμα είπε στη μητέρα της ότι θα πήγαινε στο σούπερ μάρκετ. Έφυγε χωρίς να πάρει το κινητό της και έκτοτε τα ίχνη της χάθηκαν.

Την εντόπισε ψαράς

Η Αστυνομία εξακολουθούσε να την αναζητά έως το πρωί της Τρίτης, όταν ένας ψαράς εντόπισε το άψυχο σώμα της στα βράχια κάτω από την πλατεία Μεχμέτ Αλί. Η 30χρονη Κατερίνα πέρασε το τελευταίο βράδυ της ζωής της στα βράχια... Το σημείο που είχε επιλέξει δεν ήταν ορατό από τους περαστικούς, παρά μόνο αν κατέβαιναν στα βράχια ή αν ανοίγονταν στη θάλασσα, όπως ο ερασιτέχνης ψαράς που την εντόπισε νεκρή.

Οι αστυνομικοί βρήκαν χάπια και σύριγγες με ινσουλίνη, που έδειχναν ότι αυτοκτόνησε με υπερβολική δόση. Στην τσάντα της ήταν το σημείωμα προς την κόρη της. «Σ' αγαπώ. Να είσαι γερή», της έγραψε. Χθες έγινε η κηδεία της Κατερίνας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μαθητής τραυματίστηκε από πέτρα που πέταξε συμμαθητής του


Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Πάτρα μετά την είδηση ότι ένας μαθητής έπαθε διάσειση μετά από πέτρα που δέχτηκε στο κεφάλι από μαθητή μεγαλύτερης τάξης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το patratora.gr, πριν από λίγες ημέρες, την ώρα του διαλείμματος και καθώς οι μαθητές του δημοτικού έπαιζαν στο προαύλιο, μαθητής μεγαλύτερης τάξης, πέταγε πέτρες, προφανώς για να γελάσει.

Μία από αυτές τις πέτρες βρήκε τον άτυχο μαθητή στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να πάει κατευθείαν στο νοσοκομεί, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί διάσειση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το ίδρυμα Ωνάση τιμά διακριθέντες μαθητές




Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ., το Ίδρυμα Ωνάση θα έχει τη χαρά να υποδεχθεί και να τιμήσει τους μαθητές που διακρίθηκαν στις Διεθνείς ή Βαλκανικές Επιστημονικές Ολυμπιάδες 2015, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Ελληνικής Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ωνάση (Αμαλίας 56, Αθήνα).




Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκος Φίλης και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Δρ. Αντώνης Παπαδημητρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, συνολικά, στις φετινές Διεθνείς ή Βαλκανικές Επιστημονικές Ολυμπιάδες συμμετείχαν με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση 46 μαθητές και 21 συνοδοί καθηγητές, ενώ 18 μαθητές κατάφεραν να διακριθούν αποσπώντας Μετάλλιο (Χρυσό, Αργυρό, Χάλκινο) ή Εύφημο Μνεία.



Περισσότερες Πληροφορίες

Γραφείο Τύπου | 210 3713019

pressoffice@onassis.org


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

IKA: 'Εκδοση συντάξεων με... επιφύλαξη


H αδυναμία οριστικού υπολογισμού των συντάξεων στο ΙΚΑ οδηγεί στην έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων με επιφύλαξη.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησης θα εκδίδονται για όσες αιτήσεις έχουν κατατεθεί μέχρι και 18/8/2015 για ασφαλισμένους που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι και την ημερομηνία αυτή.

Ειδικά για τους ασφαλισμένους που δεν έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον η έναρξη γίνεται από την 1/7/2015 και μετά, θα χορηγείται το οργανικό ποσό (και όχι το κατώτατο όριο, παρ' όλο που μπορεί να υπολείπεται του κατωτάτου ορίου) μέχρι την ημερομηνία συμπλήρωσης του 67ου έτους της ηλικίας τους.

Εάν, ωστόσο, καθορίζεται έναρξη από 1/9/2015 και μετά, η έκδοση απόφασης θα γίνεται με επιφύλαξη ως προς το χορηγούμενο ποσό.

Επίσης,στην ίδια εγκύκλιο δίδονται διευκρινίσεις για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε όλη την εγκύκλιο.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτά είναι τα μπαζάρ των Χριστουγέννων


Το πορτοφόλι ανοίγει για καλό σκοπό.

Έχουν ξεκινήσει ήδη τα χριστουγεννιάτικα μπαζάρ σε όλη την Ελλάδα. Παρακάτω παρατίθενται κάποια που συνεχίζουν μέσα στον Δεκέμβρη και αφορούν διοργανώσεις, όπου τα χρήματα θα πάνε για καλό σκοπό.


Κέντρο Εργασίας Αναπήρων του Δήμου Φυλής

Ως τις 24 Δεκεμβρίου θα διαρκέσει το παζάρι του Κέντρου Εργασίας Αναπήρων του Δήμου Φυλής «Συνεργασία-Δημιουργία» στο χώρο του Κέντρου, Κρητικού Πελάγους 1, στο πάρκο της Φυλής. Τα παιδιά παρουσιάζουν τις χειροτεχνίες τους, που με τόση έμπνευση και αγάπη έχουν δημιουργήσει και μας περιμένουν να τα επιβραβεύσουμε.


Κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας

Για 12η συνεχή χρονιά, στο «Εργαστήρι Μαιρηβή» στις 18, 19 και 20 Δεκεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί έκθεση με κούκλες ραμμένες από τις κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας , στο πλαίσιο του προγράμματος «Λόγος και Ύφασμα» της «Άρσις».

Από τότε που μεταφέρθηκαν οι φυλακές Κορυδαλλού στον Ελαιώνα της Θήβας, η πρόσβαση είναι δύσκολη και οι επισκέπτες λιγοστοί. Όμως και φέτος οι κρατούμενες στέλνουν τις κούκλες που έχουν φτιάξει, στο «Εργαστήρι Μαιρηβή», όπου η πρόσβαση είναι εύκολη και ελπίζουν οι επισκέπτες να είναι πολλοί, αναφέρεται στην πρόσκληση.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα κατατεθούν στο λογιστήριο των φυλακών, ξεχωριστά για την κάθε κρατούμενη


Φάρμακα για του Πρόσφυγες στη Λέσβο

Ένα μπαζάρ αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες της Λέσβου, με δεκάδες χειροποίητα είδη δώρων, χριστουγεννιάτικα στολίδια, φυτικά προϊόντα, κοσμήματα, βιβλία και όχι μόνο, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, όπου τα έσοδα θα πάνε αποκλειστικά για την αγορά φαρμάκων από την Αυτοοργανωμένη Δομή Υποδοχής και Περίθαλψης Προσφύγων στην Σκάλα Συκαμιάς. Το μπαζάρ διοργανώνει η κοινότητα του enfo.gr, το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Δεκεμβρίου, στο Gogo Tasty Bar (Ν. Κόσμος, δίπλα από τον Σταυρό του Νότου), από τις 11:00 πμ μέχρι τις 20:00.

Κατά τη διάρκεια του μπαζάρ θα προβληθούν φωτογραφίες μελών του enfo.gr που βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες στη Σκάλα Συκαμιάς Λέσβου, και οι οποίοι θα μοιραστούν με τους παρευρισκόμενους την εμπειρία τους.


ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Το Πρόγραμμα Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ μας προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του, στη Στοά Κοραή (στάση μετρό : Πανεπιστήμιο) την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 από τις 11.00 έως τις 21.00 και το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 από τις 11.00 έως τις 19.00.

Εκεί θα βρει κανείς χειροποίητα δώρα, στολίδια και γλυκά φτιαγμένα από τις δημιουργικές ομάδες του Προγράμματος. Τα έσοδα του Παζαριού θα διατεθούν για τις ανάγκες του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ.


Χατζικυριάκειο Ίδρυμα

Η ομάδα Pandrossou street Market και το Κολλέγιο Βακαλό Art & Design διοργανώνουν μπαζάρ για την ενίσχυση του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, 13:00-18:00, στον πεζόδρομο της Πανδρόσου στο Μοναστηράκι. Θα εκτεθούν προς πώληση σύγχρονα έργα τέχνης φτιαγμένα από καθημερινά γυάλινα αντικείμενα, τα οποία δημιούργησαν σπουδαστές του Κολλεγίου Βακαλό με την καθοδήγηση της καθηγήτριας-ζωγράφου Άντζι Καρατζά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα λειτουργεί διαδραστικό παιδικό εργαστήρι, θα στολιστεί χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ παράλληλα οι μικροί επισκέπτες θα απολαύσουν ποπ κορν και παγωτό, και οι μεγάλοι πίτσα, μπύρα και ζεστό κρασί.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Τα μπαζάρ του «Χαμόγελου του Παιδιού», μπορεί κανείς να τα βρει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπως στην Αθήνα (Μαρούσι, Γκάζι, Περιστέρι, Π. Φάληρο), τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Χαλκίδα, την Κόρινθο, την Καλαμάτα, το Ξυλόκαστρο, το Αίγιο, τη Δράμα, την Κέρκυρα, τον Πύργο, τη Σπάρτη, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, τα Χανιά και τη Ρόδο. Γιορτινές πρωτότυπες κατασκευές, χριστουγεννιάτικα είδη και στολίδια, δώρα για μικρούς και μεγάλους που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές των Εθελοντικών Δημιουργικών Εργαστηρίων του οργανισμού για τη στήριξη των παιδιών.

Αναλυτικά σε ποιες περιοχές πραγματοποιούνται τα Χριστουγεννιάτικα μπαζάρ του «Χαμόγελου»: http://www.hamogelo.gr/4-1/ 2725/Xristoygenniatika- bazaars-apo-To-Xamogelo-toy- poidioy

Η UNICEF και η ActionAid, δεν κάνουν μπαζάρ, μπορεί κανείς όμως με τις αγορές του από τις συλλογές τους να ενισχύσει τους σκοπούς τους.


UNICEF

Οι κάρτες της UNICEF αποτελούν σχεδόν «θεσμό» για τις ευχές των Χριστουγέννων. Θα τις βρούμε, μαζί με στολίδια, γούρια, διακοσμητικά ρόδια και ημερολόγια του 2016 στα καταστήματα UNICEF: Αθήνα, Ξενίας 3, πλατεία Μαβίλη, Θεσσαλονίκη, Ι. Δέλλιου 2 πλατεία Συντριβανίου, στα περίπτερα UNICEF: Αθήνα, πλατεία Κοραή, Κοραή και Σταδίου, Γλυφάδα, Γρηγορίου Λαμπράκη και Αγγέλου Μεταξά, Πειραιάς, πλατεία Κοραή και Ηρώων Πολυτεχνείου, στο GoldenHall στο Μαρούσι και στα ΙΚΕΑ Αθήνας (Αεροδρομίου και Κηφισού), Θεσσαλονίκης και Λάρισας

Τέλος κάρτες της UNICEF διατίθενται στα ΕΛΤΑ και σε επιλεγμένα καταστήματα τραπεζών του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς.

Όλοι οι φίλοι και υποστηρικτές της UNICEF μπορούν να επισκεφτούν, να δουν και να επιλέξουν είδη από ολόκληρη τη συλλογή στο ηλεκτρονικό κατάστημα της UNICEF https://www.unicef.gr/unicef- product-list.php ή στη γραμμή 801 500 12345.

ActionAid

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της ActionAid http://eshop.actionaid.gr εκτίθενται χριστουγεννιάτικα στολίδια από παπιέ μασέ που είναι φτιαγμένα στο ορεινό Κασμίρ της Ινδίας και παράγονται από ένα συνεταιρισμό που αποτελείται από 75 οικογένειες. Τα χριστουγεννιάτικα αυτά δώρα θα προσφέρουν όχι μόνο ένα επαρκές εισόδημα στις οικογένειες αυτές, αλλά θα στηρίξουν και το μοναδικό νοσοκομείο της περιοχής που προσφέρει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Για τους ερωτευμένους υπάρχει σειρά «T-shirt με σκοπό» όπως το νέο unisex σχέδιο σε όλα τα μεγέθη με το μήνυμα «Miracles do happen…with you» και την καινούργια ποδιά «All I want for Christmas is cook». Επίσης, παιδικά μπλουζάκια και μωρουδιακά ρούχα με ζωάκια.

Και για όσους θέλουν να κάνουν ένα δώρο στους πρόσφυγες, μπορούν να αγοράσουν ένα πακέτο που περιέχει είδη πρώτης ανάγκης για γυναίκες: οδοντόβουρτσα, οδοντόπαστα, σερβιέτες, εσώρουχο, σαπούνι και μωρομάντηλα. Τα πακέτα αυτά διανέμονται στα κέντρα για γυναίκες και τα μωρά τους της ActionAid στη Λέσβο και περιέχουν προϊόντα που οι ίδιες οι γυναίκες ζητούν ως αναγκαία για να συνεχίσουν το δύσκολο ταξίδι τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εξάμηνη παράταση για το Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμο Σήμα σε τουριστικά λεωφορεία


Περιθώριο μέχρι τις 30/6/2016 για τους ιδιοκτήτες δίνει το υπουργείο Μεταφορών.

Νέα εξάμηνη παράταση, έως τις 30/6/2016, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης του Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμου Σήματος (ΗΑΣ) για τα τουριστικά λεωφορεία ΔΧ, δόθηκε στο προεδρείο της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΟΦΑΕ) από τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτη Σγουρίδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΦΑΕ, η οποία αναφέρεται στη συνάντηση με τον υφυπουργό, η δημοσίευση της εν λόγω απόφασης αναμένεται εντός των επόμενων ημερών.

Επίσης, ο υφυπουργός τούς ενημέρωσε πως στις αρχές του 2016 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση προκειμένου να γίνει η επανεξέταση του καθεστώτος ανάθεσης, μετά από διαβουλεύσεις με όλους τους φορείς εκπροσώπησης των επαγγελματικών αυτοκινητιστών και τον ανακαθορισμό της αξίας διάθεσης, με αντικειμενικά κριτήρια και διαφανείς διαδικασίες.

«Η ΟΦΑΕ, ως εκπρόσωπος των αυτοκινητιστών ιδιοκτητών φορτηγών και τουριστικών λεωφορείων, επανέλαβε την αντίθεσή της στο μέτρο αυτό, το οποίο ισχύει από το 2006 και στα φορτηγά ΔΧ αυτοκίνητα, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει πείσει ότι έχει συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο στον περιορισμό των παρανόμως κυκλοφορούντων οχημάτων, αφού λείπουν τα υλικοτεχνικά μέσα στα ελεγκτικά όργανα, τα οποία καθιστούν εφικτή την ηλεκτρονική αναγνωσιμότητά του και καθιστούν περιττούς τους ελέγχους των εγγράφων στοιχείων κυκλοφορίας τους».

«Η επέκταση αυτή καθαυτή του μέτρου αυτού, υπό τις δεδομένες συνθήκες», επισημαίνεται από την ΟΦΑΕ, «δεν έχει να συμβάλει κατά κανένα τρόπο στη διευκόλυνση του ελέγχου και την πάταξη της γραφειοκρατίας, αλλά απλώς και μόνο αποτελεί πηγή μιας πρόσθετης οικονομικής επιβάρυνσης των αυτοκινητιστών τουριστικών λεωφορείων και φορτηγών».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αρχαιολογική υποβρύχια έρευνα στο λιμάνι του Λεχαίου


Τα σημαντικότερα αποτελέσματα μέχρι σήμερα – Δείτε τις φωτογραφίες.

Για τρίτη χρονιά συνεχίστηκαν οι υποβρύχιες έρευνες στο αρχαίο λιμάνι του Λεχαίου από το Lechaion Harbour Project. Το Lechaion Harbour Project αποτελεί μια συνεργασία της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και του Ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα με σκοπό τη μελέτη και ανάδειξη του αρχαίου λιμένα της Κορίνθου στο Λέχαιο.

Το λιμάνι διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στη μακρά ιστορική εξέλιξη της πόλης της Κορίνθου. Ευρισκόμενο σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων από την αρχαία πόλη αλλά και στραμμένο προς τη δύση, αποτέλεσε αναμφισβήτητα το σημαντικότερο κέντρο ανάπτυξης κατά τις διαφορετικές περιόδους ακμής της Κορίνθου.

Οι έρευνες διεξάγονται υπό την διεύθυνση του Δρ. Δ. Κουρκουμέλη (Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων) και του Δρ. B. Lovén (SΑΧΟ-Institute, University of Copenhagen) και χρηματοδοτούνται από το Augustinus Foundation και το Ίδρυμα Carlsberg.



Κατά την περίοδο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2015, το Lechaion Harbour Project διεξήγαγε ανασκαφές και ψηφιακές αποτυπώσεις στην περιοχή του διαύλου εισόδου (Entrance Channel) και στους ξυλότυπους θεμελίωσης δυτικά του διαύλου (Caisson Area 2).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Πολιτισμού, ακολούθως συνοψίζονται τα σημαντικότερα αποτελέσματα μέχρι σήμερα:

1. Δυτικά του διαύλου είχαν εντοπιστεί και αποτυπωθεί κατά τις προηγούμενες ανασκαφικές περιόδους τα κατάλοιπα έξι ξυλοτύπων θεμελίωσης που πιθανώς αποτελούν τη θεμελίωση μιας επιπλέον προβλήτας συνολικού μήκους 57 μέτρων. Κατά τη φετινή περίοδο, ανασκάφηκε λεπτομερώς η δυτική και βόρεια πλευρά του Ξυλοτύπου Θεμελίωσης 5 (Caisson 5) και αποκαλύφθηκαν όλα τα επί μέρους ξύλινα δομικά στοιχεία της κατασκευής. Ο ξυλότυπος έχει μήκος 9,9 μέτρα και πλάτος 5,8 μέτρα και σώζεται σε ύψος 0,8 μέτρων. Ο Ξυλότυπος Θεμελίωσης 5 (Caisson 5) διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση και η μελέτη του θα προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις μεθόδους κατασκευής λιμενικών έργων κατά την ύστερη αρχαιότητα.



Παλαιότερες ραδιοχρονολογήσεις τοποθετούν τους ξυλότυπους αυτής της περιοχής στην ίδια οικοδομική φάση με τη μεγάλη Βασιλική του Λεωνίδη (5ος αιώνα μ.Χ.). Εάν η χρονολόγηση αυτή επαληθευτεί, θα πρόκειται για μεγάλης έκτασης και καινοτόμο λιμενική δραστηριότητα της πρώιμης Βυζαντινής περιόδου. Το γεγονός αυτό διαφοροποιεί το συγκεκριμένο χώρο από άλλους αντίστοιχους λιμένες αυτής της περιόδου, όπου συνήθως επαναχρησιμοποιούσαν πρωιμότερες κατασκευές Ρωμαϊκών ή Κλασικών χρόνων. Η μοναδικότητα αυτών των ευρημάτων εντός Ελλαδικού χώρου, αλλά και στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου, καθιστούν επιτακτική τη συνέχιση των ανασκαφικών ερευνών στην περιοχή με σκοπό τη χρονολόγηση των ξυλοτύπων, την κατανόηση της κατασκευαστικής τους λειτουργίας και τη σύνδεσή τους με τα υπόλοιπα κτίσματα του εξωτερικού και εσωτερικού λιμένα.


Αεροφωτογραφία της Δυτικής Προβλήτας

2. Στην ανατολική πλευρά του αρχαίου λιμένα είχαν εντοπιστεί τα κατάλοιπα του διαύλου εισόδου (Entrance Channel). Οι καταποντισμένοι πλευρικοί βραχίονες της εισόδου αποτυπώθηκαν σε μήκος 45,4 μέτρων και έχουν μέγιστο σωζόμενο πλάτος 13 μέτρων Βορειοδυτικά του διαύλου εντοπίστηκε και ανασκάφηκε τμήμα μνημειώδους κατασκευής (Structure 1) μήκους 11,2 μέτρων και πλάτους 4,3 μέτρων, το οποίο φαίνεται να αποτελεί τμήμα των διαμορφώσεων της εισόδου του λιμένα. Σώζεται σε ύψος τριών δόμων και έχει ύψος 3,12 μέτρων. Η θεμελίωση του βρίσκεται σε βάθος -4,62 μέτρων, γεγονός που αποτελεί σημαντική ένδειξη τόσο για την άνοδο της στάθμης της θάλασσας στην περιοχή όσο και για την πιθανότητα τμήμα της κατασκευής να είχε θεμελιωθεί εξαρχής υποβρυχίως. Οι δόμοι του φέρουν ίχνη από ορθογώνιους και σχήματος-Τ τόρμους και είναι πολύ πιθανό ορισμένοι εξ’ αυτών να αποτελούν υλικό σε δεύτερη χρήση.

Αεροφωτογραφία της περιοχής των ξυλότυπων θεμελίωσης

3. Κατά τις προηγούμενες περιόδους, η Δυτική Προβλήτα (Western Mole) είχε αποτυπωθεί σε μήκος 46,1 μέτρων και πλάτος 14,4 μέτρων (μέγιστο ορατό πλάτος). Το 2015 διεξήχθη εκτενέστερη ψηφιακή αποτύπωση της προβλήτας εστιάζοντας στις κατασκευαστικές λεπτομέρειες με σκοπό να αποσαφηνιστεί η χρονολογική και κατασκευαστική σύνδεσή της με τις υπόλοιπες προβλήτες.

Παράλληλα, διεξήχθησαν εκ νέου γεωφυσικές έρευνες σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων και τομογράφο υποδομής πυθμένα τρισδιάστατης απεικόνισης (3D parametric sub-bottom profiler). Η εφαρμογή αυτής της πρωτοποριακής τεχνολογίας για πρώτη φορά στα πλαίσια αρχαιολογικής έρευνας στο αρχαίο λιμάνι του Λεχαίου θα οδηγήσει σε λεπτομερή αποτύπωση της στρωματογραφίας στις περιοχές μελέτης αποκωδικοποιώντας την εξέλιξη της παράκτιας παλαιογεωγραφίας. Επιπλέον, θα παρουσιάσει στοιχεία σχετικά με άλλες αρχαίες λιμενικές κατασκευές ή ευρήματα που βρίσκονται κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατασχέθηκαν 300 κιλά κρέατος στην Αιτωλοακαρνανία


Μονάδα παραγωγής τροφίμων λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Ποσότητα κρέατος που φθάνει τα 300 κιλά κατασχέθηκε από μονάδα παραγωγής τροφίμων, η οποία φέρεται να λειτουργούσε χωρίς άδεια στην Αιτωλοακαρνανία.

Ειδικότερα, κλιμάκιο του τμήματος Κτηνιατρικής της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησε έλεγχο σε εγκατάσταση παραγωγής τροφίμων ζωικής προέλευσης στο δημοτικό διαμέρισμα Αγγελοκάστρου του δήμου Αγρινίου, η οποία όπως διαπιστώθηκε, λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, κατασχέθηκαν από το κλιμάκιο συνολικά 296,43 κιλά διαφόρων παρασκευασμάτων κρέατος, τα οποία και μεταφέρθηκαν σε μονάδα αποτέφρωσης προς καταστροφή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοι και πώς θα πάρουν επιδότηση δόσης από το Δημόσιο


Στο ΦΕΚ η απόφαση για τη διευθέτηση οφειλών από δάνεια πρώτης κατοικίας.

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 2723) η απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας για τον καθορισμό των απαιτούμενων δικαιολογητικών, τον χρόνο υποβολής τους, τους φορείς, τις υπηρεσίες και τις διαδικασίες ελέγχου και πιστοποίησης των δικαιούχων, τη σύμπραξη με φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και κάθε άλλη λεπτομέρεια για την εφαρμογή των ρυθμίσεων του άρθρου 9 του Ν. 3869/2010 (νόμος Κατσέλη), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 14 του Ν. 4346/2015, και ισχύει.

Σκοπός της απόφασης είναι η εξειδίκευση των διατάξεων για τα κριτήρια και το ύψος της συμμετοχής του Δημοσίου στην αποπληρωμή του σχεδίου διευθέτησης οφειλών των δανειοληπτών με μη εξυπηρετούμενο στεγαστικό δάνειο που ανήκουν στις «ευπαθείς» ομάδες καθώς τα κριτήρια προσδιορισμού της ελάχιστης συνεισφοράς του οφειλέτη.

Από την απόφαση προκαλείται συνολική δαπάνη μέχρι ποσού ύψους 100.000.000 ευρώ σε βάρος του προϋπολογισμού του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, η οποία θα αντιμετωπιστεί με μεταφορά πιστώσεων από το αποθεματικό.

Ποιους οφειλέτες αφορά

Δικαιούχος της συμμετοχής του Δημοσίου είναι ο οφειλέτης στο πρόσωπο του οποίου έχει εκδοθεί οριστική δικαστική απόφαση αρμόδιου δικαστηρίου, η οποία καθορίζει σχέδιο διευθέτησης οφειλών και η οποία κρίνει οριστικά ότι στο πρόσωπο του οφειλέτη πληρούνται σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:

α) το συγκεκριμένο ακίνητο χρησιμεύει ως κύρια κατοικία του,

β) το μηνιαίο διαθέσιμο οικογενειακό του εισόδημα υπολείπεται ή είναι ίσο των εύλογων δαπανών διαβίωσης

γ) η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας του κατά τον χρόνο συζήτησης της αίτησης δεν υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ για τον άγαμο οφειλέτη, προσαυξημένη κατά 40.000 ευρώ για τον έγγαμο οφειλέτη και κατά 20.000 ευρώ ανά τέκνο και μέχρι τρία τέκνα,

δ) είναι συνεργάσιμος δανειολήπτης, βάσει του Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών, όπου αυτός εφαρμόζεται και

ε) βρίσκεται σε πραγματική αδυναμία πληρωμής των μηνιαίων καταβολών.

Ελάχιστη συνεισφορά του οφειλέτη

1. Ο οφειλέτης υποχρεούται να καταβάλει το μέγιστο της δυνατότητας αποπληρωμής του και σε κάθε περίπτωση υποχρεούται στην καταβολή ελάχιστης συνεισφοράς, η οποία καθορίζεται ως εξής:

α) αν το διαθέσιμο εισόδημα είναι μικρότερο ή ίσο των 8.000 ευρώ, η ετήσια ελάχιστη συνεισφορά υπολογίζεται σε 5% επί του διαθέσιμου εισοδήματος,

β) αν το διαθέσιμο εισόδημα είναι άνω των 8.000 ευρώ επί του υπερβάλλοντος ποσού υπολογίζεται επιπλέον συνεισφορά 10%.

2. Η ελάχιστη συνεισφορά του οφειλέτη επανεξετάζεται στο τέλος κάθε έτους, για τυχόν μεταβολή του διαθέσιμου εισοδήματός του.

3. Ο οφειλέτης ενημερώνεται σχετικά με το ποσό στο οποίο αντιστοιχεί η ελάχιστη συνεισφορά του για το επόμενο οικονομικό έτος, μέσω αυτοματοποιημένων γραπτών μηνυμάτων.

Διάρκεια και τρόπος καταβολής της συμμετοχής του Δημοσίου

1. Η συμμετοχή του Δημοσίου περιορίζεται στις οφειλές που προκύπτουν από στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας. Συνίσταται δε στην καταβολή του ποσού που προκύπτει ύστερα από την αφαίρεση του ποσού το οποίο κατέβαλε ο οφειλέτης από το ποσό της μηνιαίας δόσης αποπληρωμής της οφειλής από στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας, όπως αυτή αποτυπώνεται στο σχέδιο διευθέτησης οφειλών, όπως προσδιορίζεται στη δικαστική απόφαση.

2. Η καταβολή της συμμετοχής εκτελείται μετά την καταβολή εκ μέρους του οφειλέτη, ορίζεται μηνιαία και πραγματοποιείται απευθείας προς τους πιστωτές, με πίστωση του σχετικού τραπεζικού λογαριασμού/κωδικού δανείου.

3. Με την έκδοση της εγκριτικής απόφασης, ο οφειλέτης απαλλάσσεται κατά το ισόποσο της συμμετοχής του Δημοσίου έναντι του πιστωτή.

4. Η διάρκεια της συμμετοχής του Δημοσίου ορίζεται σε τρία έτη.

Διακοπή της συμμετοχής του Δημοσίου

1. Η συμμετοχή του Δημοσίου διακόπτεται σε περίπτωση μη καταβολής εκ μέρους του οφειλέτη της ελάχιστης συνεισφοράς.

2. Για τη διακοπή της συμμετοχής απαιτείται το συνολικό ύψος του ποσού σε καθυστέρηση να υπερβαίνει αθροιστικώς την αξία τριών μηνιαίων ελάχιστων συνεισφορών.

3. Η διακοπή γνωστοποιείται στον οφειλέτη μέσω αυτοματοποιημένων γραπτών μηνυμάτων που θα εμφανίζονται στην ηλεκτρονική του αίτηση.

4. Σε περίπτωση διακοπής, ο οφειλέτης δικαιούται να υποβάλει αίτημα επανεξέτασης, κατ’ αναλογική εφαρμογή.

Ποια είναι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και ποια τα δικαιολογητικά

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά και είναι προσβάσιμη από ηλεκτρονική εφαρμογή στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική αίτηση γίνεται με τη χρήση των κωδικών του δικαιούχου στο σύστημα TAXISnet του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο αιτών πρέπει να έχει υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος (Ε1) καθώς και Ε2 εφόσον είχε υποχρέωση.

Στην ηλεκτρονική αίτηση θα συμπληρώνονται από τον δικαιούχο:

α. Υποχρεωτικά όλα τα πεδία που αφορούν στα στοιχεία επικοινωνίας του αιτούντος ή αντικλήτου προσώπου που δέχεται να λαμβάνει ενημέρωση και σημαντικά έγγραφα για λογαριασμό του αιτούντος.

β. Υποχρεωτικά όλα τα πεδία που αφορούν στη δικαστική απόφαση, η οποία ορίζει το σχέδιο διευθέτησης οφειλών (αριθμός και έτος απόφασης, δικαστήριο έκδοσης απόφασης, οριζόμενο ποσό μηνιαίας δόσης).

γ. Σε περίπτωση μεταβολής οποιουδήποτε στοιχείου που δηλώνεται στην αίτηση, αυτή μπορεί να μεταβληθεί με ευθύνη και ενέργεια του δικαιούχου.

δ. Δήλωση ότι ο αιτών συναινεί στην καταβολή της ελάχιστης συνεισφοράς, όπως αυτή προσδιορίζεται σύμφωνα με το άρθρο 5 της παρούσας.

ε. Τα στοιχεία της δανειακής σύμβασης.

στ. Δήλωση ότι τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην αίτηση είναι απολύτως ακριβή και ότι γνωρίζει πως η δήλωση ψευδών στοιχείων επιφέρει ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, καθώς και ότι η δήλωση ελλιπών ή ψευδών στοιχείων επιφέρει αποκλεισμό από τις παροχές της παρούσας απόφασης.

Υποχρεωτικά κατατίθεται ή αποστέλλεται με συστημένη επιστολή στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, εντός 15 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης, αντίγραφο της δικαστικής απόφασης στην οποία αναφέρεται το σχέδιο διευθέτησης οφειλών.

β. Η αρμόδια Διεύθυνση μπορεί να ζητήσει απευθείας από τον αιτούντα, εντός 10 ημερών, τυχόν συμπληρωματικά στοιχεία.

4. Ο αιτών θα μπορεί να παρακολουθεί ηλεκτρονικά την πορεία της αίτησής του. Ο αιτών ενημερώνεται, εντός προθεσμίας 60 ημερών από την υποβολή της αίτησης, για την αποδοχή ή απόρριψη της αίτησής του, με γνωστοποίηση της αιτίας απόρριψης, μέσω αυτοματοποιημένων γραπτών μηνυμάτων που θα εμφανίζονται στην ηλεκτρονική του αίτηση και θα αποστέλλονται συγχρόνως στην ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας που έχει δηλώσει.

Σε περίπτωση αποδοχής του αιτήματος, ενημερώνεται αυτόματα για το ποσό της ελάχιστης συνεισφοράς του και για το ποσό το οποίο θα καταβάλλεται μηνιαίως από το Δημόσιο σε κάθε πιστωτή. Σε περίπτωση απορριπτικής απόφασης, ο απορριφθείς μπορεί να υποβάλει αίτημα επανεξέτασης.

5. Η αίτηση υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας 30 ημερολογιακών ημερών από τη δημοσίευση της δικαστικής απόφασης.

Διαδικασία Επανεξέτασης

1. Συνιστάται στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Επιτροπή Ελέγχου Αιτημάτων Υπερχρεωμένων Φυσικών Προσώπων. Αρμοδιότητα της Επιτροπής αποτελεί ο έλεγχος των αιτημάτων επανεξέτασης.

2. Κατά της πράξης απόρριψης της αίτησης του οφειλέτη επιτρέπεται η υποβολή αιτήματος επανεξέτασης ενώπιον ειδικής Επιτροπής που δημιουργείται. Το αίτημα επανεξέτασης μπορεί να υποβληθεί μόνο επί του συγκεκριμένου λόγου απόρριψης, ο οποίος αναφέρεται ρητά στο μήνυμα ενημέρωσης του δικαιούχου.

3. Το αίτημα επανεξέτασης δύναται να υποβληθεί εντός προθεσμίας 7 ημερολογιακών ημερών από την ενημέρωση περί της απορριπτικής απόφασης.

4. Σε περίπτωση αποδοχής μέρους ή του συνόλου του αιτήματος, η Επιτροπή της εκδίδει σχετική απόφαση έγκρισης, η οποία θεωρείται ότι έχει δοθεί την ημερομηνία που είχε εκδοθεί η αρχική απόρριψη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...