Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Πανελλαδική Ημέρα αλληλεγγύης στους μετανάστες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντιφασιστικές και αριστερές οργανώσεις διοργανώνουν πορεία στη Βουλή διεκδικώντας ίσα δικαιώματα.

Την ερχόμενη Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών και διοργανώνεται από μεταναστευτικές, αντιφασιστικές και αριστερές οργανώσεις, με πορεία στις 18.00 από την Ομόνοια προς τη Βουλή και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Νασίμ Λομανί, μέλος του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, τόνισε πως η κινητοποίηση εκφράζει από τη μια τη διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων για μετανάστες και ντόπιους και από την άλλη την αντίθεση «στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Μέση Ανατολή και στην πολιτική των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, και στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, που εξέθρεψε τη βαρβαρότητα του Ισλαμικού Κράτους». Επίσης, εκφράζει το «όχι» στον διαχωρισμό των προσφύγων με βάση τη χώρα προέλευσης, στη Frontex, τους φράχτες και στο «μιντιακό πογκρόμ με τη λογική των καλών μεταναστών που φεύγουν και των κακών που μένουν», όπως ανέφερε ο Νασίμ Λομανί, ο οποίος και ζήτησε ασφαλείς διόδους εισόδου των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων και ανοιχτές δομές αξιοπρεπούς φιλοξενίας.

Ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, αναφέρθηκε στον κίνδυνο της ισλαμοφοβίας, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες επιθέσεις στο Παρίσι, και υπογράμμισε πως «όλοι είμαστε άνθρωποι, οι νεκροί του Παρισιού είναι ίδιοι με τους νεκρούς στη Γάζα, το Κασμίρ, τη Συρία, το Πακιστάν, το Μάλι και αλλού, όπου άνθρωποι δολοφονούνται μαζικά».

Επίσης, ο κ. Ασλάμ ενημέρωσε πως την Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου, η Πακιστανική Κοινότητα διοργανώνει γιορτή-πορεία για τα γενέθλια του Μοχάμεντ, από την Ομόνοια στη Βουλή, στις 13.00, με κεντρικά συνθήματα «Ειρήνη, Αγάπη, Αλληλεγγύη, Όχι στην Ισλαμοφοβία».

Τέλος, ο Ναντίν Νούρι, πρόεδρος της Αφγανικής Κοινότητας, κατήγγειλε πως δε γίνεται σωστή ταυτοποίηση στα σύνορα.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.