Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Αλεξιάδης: Ο ΕΝΦΙΑ του 2015 θα πρέπει να καταβληθεί κανονικά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με εμπορικές αξίες ο φόρος ακινήτων το 2016.

Το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να αλλάξει τον σχεδιασμό του για τις αντικειμενικές αξίες από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ ο ΕΝΦΙΑ του 2015 θα πρέπει να καταβληθεί κανονικά, διαμήνυσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σε ομιλία του σε ημερίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου για φορολογικά θέματα.

«Δεν είναι κάτι που πρέπει να απαντήσουμε σήμερα ή αύριο» είπε σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ο Τρύφων Αλεξιάδης. Διευκρίνισε δε, ότι στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι μέσα στο 2016 να τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο σύστημα εμπορικών τιμών στα ακίνητα, επί των οποίων θα υπολογισθεί και ο ΕΝΦΙΑ του επόμενου έτους. Ο υπουργός εξήγησε πάντως ότι το ΥΠΟΙΚ θα είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του σε ότι αφορά την τήρηση των δικαστικών αποφάσεων.

Ειδικότερα σε ότι αφορά τον ΕΝΦΙΑ του 2015, ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε ότι θα πρέπει να πληρωθεί κανονικά και ότι η πρώτη εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν επηρεάζει τον φόρο. Μάλιστα απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για τη δόση του ΕΝΦΙΑ που λήγει στις 31.12.2015

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του ανέφερε επίσης, ότι δεν αποδίδει στα δημόσια έσοδα η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά λόγω και των στρεβλώσεων που υπάρχουν στο σύστημα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.