Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Ανοίγει αύριο το «Παραμυθένιο Κάστρο» στην Άρτα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η μεταφορά από και προς το κάστρο θα είναι δωρεάν με τρενάκι.

Με μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση ανοίγει τις πύλες του αύριο το απόγευμα το χριστουγεννιάτικο χωριό που θα είναι ένα «παραμυθένιο κάστρο», μέσα στο επιβλητικό φρούριο της Άρτας, που παρέμενε κλειστό για 23 χρόνια.

Ανοίγει αύριο το «Παραμυθένιο Κάστρο» στην Άρτα

Το πρόγραμμα είναι πλούσιο και αναμένεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου. Τη φαντασμαγορική εκδήλωση θα παρουσιάσει ο συγγραφέας-ηθοποιός Κώστας Κρομμύδας, ενώ θα την πλαισιώσουν μουσικά, η Φιλαρμονική του Μ/Φ Συλλόγου «Σκουφάς», η Ευρωπαϊκή Χορωδία, το Σύνολο Φλάουτων του Μουσικού Σχολείου 'Αρτας και ο Νίκος Σιακούφης με τους φίλους του.

Το «Παραμυθένιο Κάστρο» του Δήμου Αρταίων, θα μείνει ανοικτό έως τις 6 Ιανουαρίου. Τις πύλες του, αναμένεται να περάσουν χιλιάδες επισκέπτες που θα έχουν την ευκαιρία να δουν τον Άγιο Βασίλη, τον σοφό Τάρανδο και τα ζωηρά ξωτικά, καθώς επίσης να διασκεδάσουν με το πλούσιο καθημερινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Η μεταφορά από και προς το Κάστρο, θα είναι δωρεάν με τρενάκι που θα περνά από τις κεντρικές οδούς της πόλης.

Η είσοδος στο χώρο είναι 3 ευρώ, ενώ τα παιδιά θα παίρνουν ως δώρο, μια μάρκα αξίας 2 ευρώ, για τα παιχνίδια εντός του «Παραμυθένιου Κάστρου». Οι άπορες οικογένειες της πόλης, θα προμηθευτούν κάρτες εισόδου από το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Αρταίων. Τις ημέρες που θα λειτουργούν τα σχολεία, δηλαδή τη Δευτέρα 21, την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, δεν θα υπάρχει εισιτήριο για την είσοδο στο «Παραμυθένιο Κάστρο» της 'Αρτας για τις σχολικές εκδρομές κατά τις πρωινές ώρες.

Ο δήμος Αρταίων σε σχετική ανακοίνωση τονίζει ότι η δημιουργία για πρώτη φορά του «Παραμυθένιου Κάστρου», έγινε για να χαρίσει λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς στους πολίτες, αλλά και για να στηρίξει την τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις. Επίσης, αναφέρει πως τα χρήματα από τα εισιτήρια, θα δοθούν και πάλι στην πόλη, καθώς θα δοθούν στους Αρτινούς που εργάστηκαν για την κατασκευή και διαμόρφωση του χωριού και σε όσους θα δουλέψουν την γιορτινή περίοδο στο «Παραμυθένιο Κάστρο».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.