Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Μέτρα κατά της λαθρεπιβίβασης


Με μέτρα κατά της λαθρεπιβίβασης θα επιχειρήσει το υπουργείο Ανάπτυξης να αποφύγει τις αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών που ζητά η τρόικα.

Αυτή είναι η μία από τις παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έβαλε γυαλιά στους επιστήμονες...


Στον 15χρονο Αμερικανό μαθητή Τζακ Αντράκα αρέσει το καγιάκ και το τηλεοπτικό σόου Glee. Στον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο του όμως, κάνει κάτι πολύ πιο ασυνήθιστο: προηγμένη έρευνα σε ένα από τα πιο αναγνωρισμένα εργαστήρια αντικαρκινικών ερευνών στον κόσμο.

Ο νεαρός από το Μέριλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών δημιούργησε ένα τεστ για την πρόγνωση του καρκίνου του παγκρέατος, τεστ που είναι 168 φορές πιο γρήγορο και πολύ πιο οικονομικό από το ήδη γνωστά.

O Αντράκα κέρδισε έπαθλο 75.000 δολαρίων στο πλαίσιο της International Science and Engineering Fair, της μεγαλύτερη παγκοσμίως διοργάνωσης για τη μαθητική επιστημονική έρευνα. Πηγές πληροφοριών που χρησιμοποίησε ήταν οι γνωστές μηχανές αναζήτησης, όπως η Google και οι δωρεάν επιστημονικές εργασίες που βρήκε στο Διαδίκτυο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος. Πηγή της έμπνευσής του φαίνεται να αποτέλεσε το μάθημα της βιολογίας, κατά τη διάρκεια του οποίου συνέλαβε την ιδέα.

Παρά τον πρωτοποριακό της χαρακτήρα, η νέα αυτή διαγνωστική μέθοδος χρησιμοποιεί απλά μέσα. Ο Αντράκα σχεδίασε ταινίες μέτρησης από απλό χαρτί φίλτρου, παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιούνται στους διαβητικούς για τη μέτρηση σακχάρου στο αίμα, καθώς και νανοσωλήνες άνθρακα που λειτουργούν ως αισθητήρες υψηλής ευαισθησίας.

Οι αισθητήρες φέρουν ένα συγκεκριμένο αντίσωμα το οποίο ενώνεται με την πρωτεΐνη ή τον ιό που αναζητάμε, με αποτέλεσμα οι αισθητήρες να απομακρύνονται ελαφρώς μεταξύ τους.

Το τεστ του Αντράκα μπορεί να ανιχνεύσει την παρουσία της πρωτεΐνης που σχετίζεται με τον καρκίνο ήδη από τα πρώιμα στάδια του. Χάρη σε αυτή την καινοτομία θα μπορούσαν να σώζονται κάθε χρόνο χιλιάδες θύματα του καρκίνου του παγκρέατος.

Αυτή τη στιγμή ο δεκαπεντάχρονος Αντράκα συνεχίζει την έρευνά του στο πανεπιστήμιο John Hopkins στην αμερικανική πόλη της Βαλτιμόρης και έχει καταθέσει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Μητέρα και κόρη συμφοιτήτριες



Διπλή χαρά χτύπησε χθες την «πόρτα» της οικογένειας Πίνου από το Λιτόχωρο Κατερίνης.

Μετά την ανακοίνωση των βάσεων των πανελλαδικών εξετάσεων από το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τις οποίες μαμά και κόρη εξασφάλισαν ταυτόχρονα την είσοδό τους σε δύο πανεπιστημιακές σχολές.

Η 35χρονη μητέρα τριών παιδιών Κατερίνα Ευγενή, καθαρίστρια του δήμου Δίου- Ολύμπου, εισήχθη στο Οικονομικό του πανεπιστημίου Βόλου, ενώ η 18χρονη κόρη της Μαρία Πίνου, στη Φιλοσοφική Ρεθύμνου.

Οι δύο γυναίκες προετοιμάζονταν σκληρά, σε όλη τη διάρκεια του προηγούμενου σχολικού έτους, για να πετύχουν το στόχο των σπουδών, που για τη μητέρα ήταν και παιδικό όνειρο, το οποίο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει νωρίς, αφού παντρεύτηκε μικρή και ήδη στα 17 της χρόνια είχε αποκτήσει το πρώτο της παιδί, τη Μαρία, με την οποία τώρα μοιράζονται την ίδια χαρά της επιτυχίας των πανελλαδικών και αναμένεται να γίνουν «συμφοιτήτριες».

Παρ' όλα αυτά η διαδικασία της προετοιμασίας για τη μητέρα, ήταν ιδιαίτερα επίπονη και κοπιαστική, καθώς εκτός από τις υποχρεώσεις του διαβάσματος έπρεπε να προσφέρει από τις δυνάμεις της, εξίσου, στην απαιτητική δουλειά της, αλλά και στις υποχρεώσεις μίας πολύτεκνης οικογένειας. «Περίμενα να μεγαλώσουν λίγο τα παιδιά μου για να εκπληρώσω το όνειρό μου να σπουδάσω.

Αυτή θεώρησα ότι ήταν η κατάλληλη εποχή, καθώς θα μπορούσα να έχω και την βοήθεια των υπόλοιπων μελών της οικογένειας» δήλωσε η Κατερίνα Ευγενή.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

550 άπορες οικογένειες


Κατά 250% περίπου έχουν αυξηθεί οι άπορες και οικονομικά ανήμπορες οικογένειες του δήμου Αλεξανδρούπολης από το 2010, σύμφωνα με τα καταγεγραμμένα στατιστικά στοιχεία του Κέντρου Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου.

Συγκεκριμένα, σήμερα οι άπορες οικογένειες του δήμου φτάνουν τις 550, τη στιγμή που του 2010 άγγιζαν τις 150! Η ραγδαία εκτίναξη του αριθμού των άπορων οικογενειών τα τελευταία δύο χρόνια είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα όλες οι περιπτώσεις δεδομένης και τις άσχημης οικονομικής κατάστασης των ΟΤΑ, και ως εκ τούτου η βοήθεια που παρέχεται προέρχεται δυναμικά από εθελοντική προσφορά.

Καθημερινά όλο και περισσότερες οικογένειες, αδυνατώντας να τα βγάλουν πέρα και να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, για τροφή και ένδυση, καταφεύγουν στον δήμο ζητώντας βοήθεια και καταθέτοντας σχετικές αιτήσεις για τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου.

Αντιστοίχως αυξημένος και ο αριθμός των απόρων οικογενειών και στις υπόλοιπες Π.Ε. της Θράκης, ο οποίος αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς την τελευταία διετία και δείχνει πως τους επόμενους μήνες θα φτάσει σε ιστορικά υψηλά.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα καρύδια...ανεβάζουν!


Η κατανάλωση λίγων καρυδιών την ημέρα βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος στους άντρες και το καθιστά πιο γόνιμο, αναφέρει η επιθεώρηση «Βιολογία της Αναπαραγωγής» (BOR)... Όπως έδειξε η σχετική μελέτη, οι άντρες ηλικίας 21-35 ετών που έτρωγαν επί 12 εβδομάδες 75 γραμμάρια καρύδια την ημέρα, παρουσίασαν βελτίωση στο σχήμα και στην κινητικότητα των σπερματοζωαρίων τους.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA) που διεξήγαγαν τη μελέτη, πιστεύουν ότι το όφελος πηγάζει από τα λιπαρά οξέα των καρυδιών, τα οποία πιστεύεται ότι συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σπερματοζωαρίων.

Ωστόσο, δεν είναι σίγουροι ότι μπορούν να βελτιώσουν και την ανδρική γονιμότητα, διότι προς το παρόν δεν έχουν πραγματοποιήσει μελέτη για αυτό.

Υπολογίζεται ότι ένα στα έξι ζευγάρια είναι υπογόνιμο, με το 40% των περιπτώσεων να οφείλεται σε πρόβλημα στον άντρα.

«Ολοένα περισσότερες μελέτες υποδηλώνουν ότι η διατροφή του άνδρα μπορεί να επηρεάσει τον αριθμό και την ποιότητα των σπερματοζωαρίων που παράγουν οι όρχεις του», εξηγεί ο δρ Άλαν Πέισι, λέκτορας Ανδρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ.

Οι ερευνητές του UCLA λένε πως το επόμενο βήμα της έρευνάς τους είναι να δουλέψουν με ζευγάρια που απευθύνονται σε κλινικές υπογονιμότητας και να τροποποιήσουν τη διατροφή όσων ανδρών είναι υπογόνιμοι, για να διαπιστώσουν εάν μια διατροφή πλούσια σε καρύδια μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες τεκνοποίησης.

Στη νέα μελέτη συμμετείχαν 117 άνδρες, οι μισοί εκ των οποίων πρόσθεσαν καρύδια στο καθημερινό διαιτολόγιό τους και οι υπόλοιποι αφαίρεσαν όλους τους ξηρούς καρπούς.

Όλοι οι εθελοντές ακολουθούσαν την τυπική, δυτικού τύπου διατροφή, η οποία θεωρείται επιζήμια για την υγεία και την γονιμότητα.

Όπως δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Γουέντι Ρόμπινς, από τη Σχολή Δημοσίας Υγείας Fielding του UCLA, στους άντρες που έτρωγαν τα καρύδια παρατηρήθηκε σημαντική βελτίωση σε όλες τις παραμέτρους της ποιότητας του σπέρματος – δηλαδή στην συγκέντρωση, στην ζωτικότητα, στην κινητικότητα και στο σχήμα των σπερματοζωαρίων, αλλά και στις χρωμοσωμικές ανωμαλίες που έφεραν.

«Τα καρύδια είναι πλούσια σε άλφα-λινολενικό οξύ, ένα ωμέγα-3 λιπαρό οξύ των φυτών που υποπτευόμαστε ότι επηρέασε την ποιότητα του σπέρματος των εθελοντών μας», συμπληρώνει η ερευνήτρια δρ Κάθριν Κάρπεντερ, από το Κέντρο Ανθρώπινης Διατροφής του UCLA.



Διαβάστε περισσότερα...

Προσοχή: παιδικές κολπίτιδες


Στα παιδιά, το συχνότερο Γυναικολογικό πρόβλημα είναι οι κολπίτιδες. Έχει υπολογιστεί ότι σχεδόν το 90% των κοριτσιών, πριν την εμφάνιση της περιόδου, θα εμφανίσουν, έστω και για μια φορά, κάποιο επεισόδιο αιδοιοκολπίτιδας.

Ο κύριος λόγος είναι ότι ο κόλπος είναι πολύ πιο ευάλωτος στην παρουσία μικροβίων στο νεαρό κορίτσι από ότι στην ενήλικη γυναίκα. Η χρήση της πάνας και η εγκόπριση, έχουν ως αποτέλεσμα τη μεταφορά μικροβίων από τον πρωκτό στον κόλπο. Επίσης, η αμελής υγιεινή στην τουαλέτα του σχολείου, η διερεύνηση των γεννητικών οργάνων με τα χέρια και πολλές άλλες λεπτομέρειες, συμπληρώνουν τις αιτίες αιδοιοκολπίτιδας στα παιδιά. Τέλος, οι κολπίτιδες είναι ιδιαίτερα συχνές μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές, τα μπάνια στις θάλασσες και τα παιχνίδια στην άμμο.

Για τη σωστή διάγνωση και θεραπεία της μικρής ασθενούς απαιτούνται ειδικές τεχνικές, εμπειρία και εξοπλισμός. Η διερεύνηση περιλαμβάνει απαραίτητα και καλλιέργεια κολπικών υγρών, από το βάθος του κόλπου, καθώς εκεί βρίσκεται η εστία των μικροβίων.

Ο ειδικός Γυναικολόγος Παίδων (απαραίτητος σύμμαχος των Παιδιάτρων) έχει την κατάλληλη εμπειρία να ξεπεράσει το εμπόδιο του παρθενικού υμένα και να κάνει τη σωστή λήψη υγρού από το βάθος του κόλπου, χωρίς πρόβλημα και κινδύνους για την ακεραιότητα του υμένα.


Διαβάστε περισσότερα...

Οδοντόπαστα από φύκια επιχειρούν να φτιάξουν ερευνητές



Βρίσκονται ακόμα σε πειραματικό στάδιο.

Μια οδοντόπαστα που θα προστατεύει καλύτερα από την τερηδόνα επιχειρούν να φτιάξουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Newcastle.

Και για να το πετύχουν αυτό επεξεργάζονται την ιδέα να προσθέσουν σε αυτήν ένζυμα από μικρόβια που διαβιούν σε φύκια.

Για την ακρίβεια, εξέταζαν τη συμπεριφορά του μικροοργανισμού Bacillus licheniformis τον οποίο οι επιστήμονες μελετούσαν αρχικά, αναφορικά με τη δυνατότητά του να καθαρίσει τις καρίνες των πλοίων από τους μικροοργανισμούς που κολλούν πάνω τους.

Τώρα, όμως, πιστεύουν ότι αυτό το ένζυμο μπορεί να προστατεύσει τα δόντια από τα μικρόβια που αναπτύσσονται ανάμεσα σε αυτά και δύσκολα απομακρύνονται με το βούρτσισμα.

Συγκεκριμένα, εκτιμούν ότι με τη βοήθεια αυτού του μικροοργανισμού θα απομακρυνθούν από την οδοντική πλάκα τα επιβλαβή μικρόβια όπως ο Streptococcus mutans που προκαλεί τερηδόνα.

Επισημαίνουν ωστόσο, ότι χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να διαπιστωθεί αν τελικά μια τέτοια πρωτοποριακή οδοντόκρεμα, καθώς και ένα στοματικό διάλυμα από φύκια μπορεί να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σβήσε τη δίψα σου και χωρίς νερό



Ποια είναι τα υποκατάστατα.

Το νερό είναι το σημαντικότερο συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού. Το γεγονός αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό, αν αναλογιστούμε ότι αποτελεί το 60% του σωματικού βάρους ενός ενηλίκου. Κατέχει ζωτικό ρόλο στη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών, την ομαλή λειτουργία των οργάνων του ανθρώπινου οργανισμού αλλά και στη θερμορύθμισή του!

Η καθημερινή, λοιπόν, ενυδάτωση είναι θέμα ύψιστης σημασίας για όλους. Χωρίς τροφή μπορούμε να επιβιώσουμε για 7 εβδομάδες περίπου, ενώ χωρίς νερό μόλις 48 ώρες! Υποχρέωση μας είναι η αναπλήρωση των υγρών που αποβάλλονται κάθε 24ωρο μέσω της εφίδρωσης και της διούρησης.

Για ένα μέσο ενήλικο, το ποσό αυτό αντιστοιχεί περίπου στα 2,5 λίτρα υγρών. Το καλοκαίρι το ποσό αυτό αυξάνεται, κατά περίπτωση, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος υποχρεώνουν τον ανθρώπινο οργανισμό στην αποβολή μεγαλύτερων ποσών υγρών για την επίτευξη της θερμορύθμισης. Έτσι αιτιολογείται και το ότι όσοι δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους σε υγρά παρουσιάζουν συχνά συμπτώματα έντονης κόπωσης, καταβολής και μειωμένης πνευματικής απόδοσης.

Ενυδάτωσε τον οργανισμό σου απολαυστικά!

Μπορείς να το επιτύχεις χρησιμοποιώντας κάθε μορφή υγρού.

Σε αυτά περιλαμβάνονται το γάλα, οι χυμοί φρούτων και λαχανικών, το τσάι, τα αναψυκτικά και τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό.

Κρύες σούπες λαχανικών Έχουν λίγες θερμίδες μπορείς να τις παρασκευάσεις στο σπίτι και να τις καταναλώνεις στο γραφείο. Θα σε ξεδιψάσουν και θα σε χορτάσουν.

Χυμοί φρούτων Για να μην επιβαρύνεσαι με πολλές θερμίδες, γέμισε το μισό ποτήρι με φρέσκο χυμό και το άλλο μισό με σόδα ή νερό. Επίσης μπορείς να κάνεις τους χυμούς παγάκια και να τα ρίχνεις στο νερό σου ή στη σόδα.

Καρπούζι Η περιεκτικότητα σε νερό ξεπερνά το 80%. Έτσι, καταναλώνοντας 200 γραμμάρια από αυτό το φρούτο είναι σαν να πίνεις μισό ποτήρι νερό!

Πράσινο τσάι και βότανα Περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά και είναι δροσιστικά. Για περισσότερη γεύση πρόσθεσε πορτοκάλι, λεμόνι ή φρέσκια μέντα.

Γιαυρτορόφημα Χτύπα στο μπλέντερ 1 κεσεδάκι γιαούρτι με 2% λιπαρά, 1 χούφτα φράουλες και μισό ποτήρι νερό. Είναι ιδανικό για το πρωινό σου.

Coctails λαχανικών Ο τοματοχυμός, το καροτόζουμο με λεμόνι, ο αγγουροχυμός με τριμμένο άνιθο είναι δημιουργικές, γευστικές προτάσεις με λίγες θερμίδες.

Ελαφρύ ποτό Προτίμησε στο μπαρ 1 ποτήρι λευκό κρασί αναμεμειγμένο με σόδα και λίγο λάιμ.

Πως θα καταλάβω ότι έχω πάθει αφυδάτωση

Από το αίσθημα της κόπωσης. Όταν αισθάνεσαι κούραση, ζαλάδα ή εξάντληση, τότε δεν έχεις ενυδατώσει καλά τον οργανισμό σου.

Από το χρώμα των ούρων. Όταν αυτό είναι σκούρο κίτρινομ φρόντισε να πιεις πολύ νερό.


Πηγή: http://www.shape.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προνοιακά επιδόματα: Τι γίνεται σε περίπτωση διακοπής του επιδόματος λόγω λήξης της ισχύος της απόφασης της υγειονομικής επιτροπής;



Είπα να γράψω τα παρακάτω επειδή αρκετοί φίλοι έχουν ρωτήσει κατά καιρούς κάτι ανάλογο με τον τίτλο, δηλαδή τι συμβαίνει στην περίπτωση που κάποιος παίρνει ένα επίδομα αναπηρίας (για κάποιο πρόβλημα υγείας του) από την αντίστοιχη τοπική Διεύθυνση Πρόνοιας κι αυτό διακοπεί γιατί λήγει η απόφαση της υγειονομικής επιτροπής με το ποσοστό αναπηρίας του; Τι πρέπει να κάνει; Τι ισχύει στην περίπτωσή; Πότε και για ποιο διάστημα θα ξαναπάρει χρήματα;

Ας τα πάρουμε εξ' αρχής. Όταν κάποιος πάει στην Διεύθυνση Πρόνοιας στην οποία υπάγεται και κάνει αίτηση για πρώτη φορά, ο χρόνος για τον οποίο υπολογίζεται για να πληρωθεί το επίδομα στο οποίο υπάγεται και δικαιούται, ξεκινά να μετρά από την ημέρα που πάει ο δικαιούχος στην Πρόνοια να κάνει αίτηση μαζί με όλα τα δικαιολογητικά. 

Η πρώτη πληρωμή συνήθως δεν αργεί και ξεκινά μετά την λήξη του διμήνου που τρέχει. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που καθυστερεί για κάποιος μήνες μέχρι να εξεταστεί ο φάκελος και να εγκριθεί η καταβολή του επιδόματος.


Τι συμβαίνει όμως αν το επίδομα διακοπεί για τον λόγο που αναφέρεται και στον τίτλο; Δηλαδή αν λήξει η διάρκεια για την οποία βάσει και της απόφασης δικαιούται κάποιος το επίδομα, με άλλα λόγια παρέρχεται δηλαδή ο χρόνος για τον οποία η απόφαση έχει ισχύ και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλέον, άρα και παύει έστω και προσωρινά να είναι δικαιούχος του επιδόματος αυτός που έχει κάνει αίτηση. 

Τι μπορεί να κάνει ο δικαιούχος αν θέλει να συνεχιστεί το επίδομα;
Πρέπει να προσκομίσει μια νέα απόφαση που θα άλλη διάρκεια ισχύος και θα έχει μεταγενέστερη ημερομηνία λήξης.
Βέβαια εδώ έχουμε δυο υπό περιπτώσεις:
α) Να προλάβει και να προσκομίσει πριν λήξει η προηγούμενη απόφαση της υγειονομικής επιτροπής την νέα
και β) Να μην προλάβει να περάσει από νέα υγειονομική επιτροπή και να προσκομίσει την νέα απόφαση προτού λήξει η προηγούμενη.

Στην πρώτη περίπτωση (α) δεν θα υπάρξει καμία διακοπή του επιδόματος και θα συνεχιστεί κανονικά η καταβολή του για το υπόλοιπο διάστημα μέχρι την λήξη της ισχύος της νέας απόφασης. 

Στην πρώτη περίπτωση (β) θα υπάρξουν τα ακόλουθα προβλήματα.


  1. Με την λήξη της ισχύος της απόφασης διακόπτεται η καταβολή του επιδόματος. Ο δικαιούχος θα πληρωθεί για τελευταία φορά μετά την λήξη του διμήνου που λήγει η ισχύς της απόφασης της υγειονομικής επιτροπής που τον νομιμοποιεί να είναι δικαιούχος του επιδόματος.
  2. Το διάστημα μέχρι την προσκόμιση της νέας απόφασης της υγειονομικής επιτροπής του ΚΕ.Π.Α στην Διεύθυνση Πρόνοιας, για να κάνει αίτηση συνέχισης καταβολής επιδόματος δεν θα λάβει κανένα επίδομα. Δηλαδή όσο θα περιμένει να τον καλέσουν να περάσει από την επιτροπή και να του αποστείλουν ή να του δώσουν μετά την απόφασή της, δεν θα λαμβάνει καμία μορφή ενίσχυσης από την Διεύθυνση Πρόνοιας.
Η καταβολή θα ξαναξεκινήσει από λογικά μετά την λήξη του διμήνου που θα γίνει η αίτηση συνέχισης καταβολής του επιδόματος.


Το ερώτημα το εύλογο, που μου έχουν θέσει και κατά καιρούς και αρκετοί φίλοι, είναι τι γίνεται με το μεσοδιάστημα, μεταξύ λήξης της απόφασης και αίτησης για συνέχιση. Δικαιούται τα χρήματα του επιδόματος γι' αυτό το διάστημα; Όταν θα πληρωθεί για πρώτη φορά μετά την αίτηση συνέχισης του επιδόματος θα πάρει και αναδρομικά;

Η απάντηση σε αυτό έρχεται από την ίδια την Διεύθυνση Πρόνοιας με την οποία επικοινώνησα και μου ανέφεραν τα εξής:

"Επειδή είναι εύλογο πως ο δικαιούχος δεν ευθύνεται για την καθυστέρηση προσκόμισης της νέας απόφασης και θα ήταν άδικο πέρα από την ταλαιπωρία που πέρασε και τις καθυστερήσεις που γνωρίζουν και κατανοούν πως συμβαίνουν στις επιτροπές των ΚΕ.Π.Α, να μείνει και χωρίς χρήματα γι' αυτό το διάστημα, υπάρχει οδηγία βάσει της οποίας ο δικαιούχος του επιδόματος που προσκομίζει σε εύλογο διάστημα την νέα απόφαση δικαιούται για όλο το μεσοδιάστημα (μεταξύ λήξης της προηγούμενης απόφασης και αίτησης για συνέχιση της καταβολής του επιδόματος) αναδρομικά το ποσό του επιδόματος."

Όλο το πιο πάνω βέβαια το πράττουν στηριζόμενοι πρώτα στο ότι ο ίδιος ο δικαιούχος δεν έχει ευθύνη και ότι μερίμνησε και έπραξε τα δέοντα ώστε να έχει την νέα απόφαση και δεύτερον στο ότι θα ήταν άδικο για την ευθύνη άλλων και κυρίως υπηρεσιών να μείνει χωρίς πόρους για ένα μικρό ή μεγάλο διάστημα.

Σε αυτό το σημείο να προσθέσω πως είναι σημαντικό πως για να προλαμβάνουμε τέτοιες καταστάσεις και να μην έχει τις όλες ταλαιπωρίες της υποπερίπτωσης (β), καλό είναι να περνά κάποιος από επιτροπή πριν λήξει η προηγούμενη απόφαση και να καταθέτει την νέα απόφαση πριν την λήξη της προηγούμενης όπως αναφέρει η υποπερίπτωση (α), ώστε να μην μένει χωρίς πόρους για μικρό ή μεγάλο διάστημα.

Τα πιο πάνω αποδεικνύει και η εγκύκλιος που αφορά το θέμα: 

Αναμόρφωση του κανονιστικού πλαισίου των προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης AMEA





Νότης
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα νίκη κατά του HIV


Ένα νέο χάπι που περιέχει 4 διαφορετικά φάρμακα που βοηθούν στην αντιμετώπιση της λοίμωξης από τον ιό HIV, εγκρίθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ (FDA).

Το Stribild της Gilead Sciences, αποτελεί αγωγή που λαμβάνεται μια φορά την ημέρα και μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του ιού που προκαλεί το AIDS. Προορίζεται για χρήση από ανθρώπους που όμως δεν αντιμετωπίστηκαν προηγουμένως για λοίμωξη.

Το χάπι περιλαμβάνει 2 αντιρετροικά φάρμακα που πωλούνται ως συνδυαστικό χάπι Truvada, (emtricitabine και tenofovir disoproxil fumarate). Αυτά συνδυάζονται με 2 νέα φάρμακα, elvitegravir και cobicistat.

Έρευνες της εταιρείας σε 1.408 ενήλικες ασθενείς που δεν είχαν αντιμετωπιστεί προηγουμένως για τον HIV έδειξαν ότι ποσοστό 88 έως 90% ασθενών που έλαβαν Stribild δεν είχαν εντοπίσιμα επίπεδα του ιού στο αίμα μετά από 48 εβδομάδες, σε σύγκριση με ποσοστό 84 και 87% ασθενών που λάμβαναν παλαιοτέρα αντιρετροικά φάρμακα.



Διαβάστε περισσότερα...

Τι είναι η γεροντική ανορεξία



Ζωτικής σημασίας η ιατρική παρέμβαση.

Το βάρος του σώματος καθορίζεται από τη θερμιδική πρόσληψη του ατόμου, την ικανότητα απορρόφησης των θρεπτικών ουσιών των τροφών, το μεταβολικό ρυθμό του ατόμου και τις ενεργειακές του απώλειες.

Με την πάροδο της ηλικίας, ο μεταβολισμός επιβραδύνεται, με αποτέλεσμα το βάρος του σώματος να αυξάνει έως την έκτη δεκαετία. Μετά την περίοδο αυτή, το βάρος σταδιακά φθίνει, φαινόμενο που οφείλεται κυρίως σε παράγοντες, όπως μεταβολές στη σύσταση του σώματος (πχ ελάττωση ύψους, μυϊκής μάζας), απώλεια δοντιών, άνοια, ψυχολογικούς παράγοντες.

Νοσήματα όπως παρατεινόμενα ψυχιατρικά σύνδρομα, η νευρική ανορεξία του ηλικιωμένου, χρόνια φλεγμονώδη νοσήματα, χρόνια λοιμώδη, ορμονικές διαταραχές, καρκινώματα, ηπατικά, νεφρικά, καρδιακά, γαστρεντερικά, μεταβολικά νοσήματα και φάρμακα ενδέχεται να συντελούν στην εμφάνιση ανορεξίας του ηλικιωμένου. Η προκαλούμενη απώλεια βάρους οδηγεί σε σύνδρομα κόπωσης, ατονία, αδυναμία. Σε σοβαρές περιπτώσεις προσβάλλονται πρακτικά όλα τα όργανα.

Καθώς αναπτύσσεται σοβαρή ένδεια πρωτεΐνης ή θερμίδων ελαττώνεται η ηπατική σύνθεση πρωτεϊνών του ορού, ελαττώνονται οι κυκλοφορούμενες στο αίμα πρωτεΐνες, μειώνεται η καρδιακή παροχή, ατροφούν οι μύες καρδιάς αναπνευστικού συστήματος, ατροφεί ο βλεννογόνος του γαστρεντερικού σωλήνα, καταστέλλεται το ανοσοποιητικό σύστημα, ανεπαρκεί το πάγκρεας, παθολογικές διαταραχές που μπορεί να αποβούν άμεσα μοιραίες για τον ηλικιωμένο ασθενή, λόγω και των επιπρόσθετων φθορών από την ηλικία.

Σήμερα υπάρχουν αποτελεσματικά φάρμακα για τη γεροντική ανορεξία. Η ταχεία ιατρική παρέμβαση έχει ζωτική σημασία. Σπανιότερα απαιτείται νοσοκομειακή νοσηλεία.


Πηγή: http://www.iatronet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Αθώα» για τις καρδιοπάθειες τα ηλεκτρονικά τσιγάρα



Δε δημιουργούν παρενέργειες στην καρδιακή λειτουργία.

Έλληνες ερευνητές ανακοίνωσαν ότι από την μικρής κλίμακας κλινική τους μελέτη προέκυψε πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο (δημοφιλής επιλογή μεταξύ των καπνιστών που προσπαθούν να απαλλαγούν από τη συνήθεια) δεν έχει παρενέργειες για την καρδιακή λειτουργία.

«Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν αποτελούν μια υγιεινή συνήθεια αλλά είναι μια ασφαλέστερη εναλλακτική των (κανονικών) τσιγάρων», δήλωσε κατά το ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Μόναχο ο επικεφαλής της μελέτης, δρ Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, καρδιολόγος και ερευνητής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Αθηνών.

«Λαμβάνοντας υπ' όψιν τους τεράστιους κινδύνους που συνδέονται με το κάπνισμα, από τα δεδομένα που διατίθενται επι του παρόντος προκύπτει ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι πολύ λιγότερο βλαβερά και ότι το να αντικαταστήσει κάποιος τον καπνό με ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να είναι ευεργετικό για την υγεία του».

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μία συσκευή που δουλεύει με τη χρήση μπαταριών και μετατρέπει την υγρή νικοτίνη σε ατμό.

Μελέτη σε 22 νεαρούς

Ο κ. Φαρσαλινός και η ομάδα του εξέτασαν την καρδιακή λειτουργία 20 νεαρών καπνιστών πριν και μετά το κάπνισμα ενός τσιγάρου με καπνό καθώς και εκείνη 22 χρηστών ηλεκτρονικού τσιγάρου πριν και μετά την χρήση του επι επτά λεπτά.

Ενώ οι καπνιστές εμφάνισαν σημαντική καρδιακή δυσλειτουργία- περιλαμβανομένης της αύξησης της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού (εκείνοι που χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικά τσιγάρα εμφάνισαν μόνο μια μικρή αύξηση της πίεσης),

Η ελληνική κλινική μελέτη ήταν η πρώτη στον κόσμο που εξέτασε τις πιθανές επιπτώσεις στην καρδιά από τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Ο δρ Φαρσαλινός δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να διεξαχθούν μελέτες ευρύτερης κλίμακας για την εξέταση των πιθανών μακροχρόνιων παρενεργειών από τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων, ενώ άλλοι γιατροί που συμμετείχαν στο συνέδριο δήλωσαν επιφυλακτικοί για τυχόν πρώιμη «αθώωσή» του .

«Προφανώς το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει το πλεονέκτημα του να μην περιέχει τις χιλιάδες άλλες χημικές ουσίες- πλην της νικοτίνης- που περιέχει ένα κανονικό τσιγάρο», είπε ο δρ Ράσελ Λέπκερ από το πανεπιστήμιο της Μινεσότα.

«Δεν νομίζω ότι έχει καταλήξει σε τελικά συμπεράσματα (η μελέτη), αλλά αναμφίβολα αν εκθέσεις κάποιον σε λιγότερες βιοενεργές χημικές ουσίες ο κίνδυνος θα είναι μικρότερος», πρόσθεσε.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα κατασκευάστηκαν για πρώτη φορά το 2003 στην Κίνα αλλά σήμερα πωλούνται σε ολόκληρο τον κόσμο και χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ανθρώπους.


Διαβάστε περισσότερα...

Το σπέρμα επηρεάζει τον εγκέφαλο των γυναικών



Πρωτεΐνη που περιέχεται σε αυτό τον ωθεί να διεγείρει την παραγωγή ορμονών.

Καθοριστικό ρόλο στην ωορρηξία και πιθανώς στη γονιμότητα των γυναικών, επηρεάζοντας απ' ευθείας τον εγκέφαλό τους, παίζει το σπέρμα, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.

Διεθνής ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε ότι μία πρωτεΐνη του σπερματικού υγρού δρα ως ορμονικό μήνυμα για τον γυναικείο εγκέφαλο, ωθώντας τον να διεγείρει την παραγωγή των ορμονών που δίνουν εντολή στις ωοθήκες να απελευθερώσουν ένα ωάριο.

Η πρωτεΐνη αυτή υπάρχει στο σπέρμα πλήθους θηλαστικών, από τα λάμα μέχρι τα κουνέλια και τους ανθρώπους, γεγονός που υποδηλώνει ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην αναπαραγωγή όλων των θηλαστικών.

Το σπερματικό υγρό περιέχει εκκρίσεις από διάφορες δομές του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος (κυρίως από τον προστάτη και τις σπερματοδόχες κύστεις) και ουσιαστικά είναι το υγρό μέσα στο οποίο κολυμπούν τα σπερματοζωάρια.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ. Γκρεγκ Άνταμς, καθηγητής Κτηνιατρικών Βιοϊατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Σασκατσεβάν στον Καναδά, «Από τα αποτελέσματα της έρευνάς μας ξέρουμε πλέον ότι τα δευτερεύοντα αναπαραγωγικά όργανα των αρρένων θηλαστικών παράγουν μεγάλες ποσότητες μιας πρωτεΐνης, η οποία ασκεί ευθεία επίδραση στα θήλεα».

Η πρωτεΐνη αυτή, που ονομάστηκε παράγων πρόκλησης ωορρηξίας (ovulation-inducing factor - OIF), δρα μέσω του υποθαλάμου του γυναικείου εγκεφάλου.

Ο υποθάλαμος είναι μία δομή του εγκεφάλου, που ενώνει το κεντρικό νευρικό σύστημα με το ενδοκρινικό (ή ορμονικό) σύστημα, μέσω μιας άλλης δομής του εγκεφάλου που λέγεται υπόφυση.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν επίσης ότι το ίδιο μόριο ρυθμίζει την ανάπτυξη, διατήρηση και επιβίωση των νευρικών κυττάρων.

Η όλη έρευνα, που δημοσιεύεται στο τρέχων τεύχος της επιθεώρησης «PNAS», πραγματοποιήθηκε σε λάμα και βοοειδή.

Η επιλογή των ζώων δεν ήταν τυχαία. Τα λάμα ανήκουν στα θηλαστικά που έχουν «προκλητή ωορρηξία», δηλαδή αυτή επιτυγχάνεται μόνο όταν συμβεί εκσπερμάτωση. Τα βοοειδή, αντιθέτως, όπως και οι άνθρωποι, έχουν «αυτόματη ωορρηξία», δηλαδή η απελευθέρωση του ωαρίου καθορίζεται από την συστηματική ορμονική παραγωγή.

Χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η πρωτεΐνη OIF υπήρχε στο σπέρμα και των δύο ζωικών ειδών. Η διαφορά ήταν πως η έγχυση της πρωτεΐνης στα λάμα προκαλούσε αμέσως ωορρηξία, ενώ στα βοοειδή όχι.

Στα βοοειδή, όμως, η γονιμότητα επηρεαζόταν με άλλους τρόπους, δηλαδή η πρωτεΐνη επηρέαζε τον χρόνο ωρίμανσης των ωοθυλακίων (είναι οι «σάκοι» των ωοθηκών μέσα στους οποίους βρίσκονται τα ωάρια, μέχρι να έρθει η ώρα να απελευθερωθούν) και ευνοούσε την ανάπτυξη μιας παροδικής ενδοκρινικής δομής η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της εγκυμοσύνης.

Οι ερευνητές συνεχίζουν τις έρευνές τους για να διαπιστώσουν πως ακριβώς επηρεάζει η πρωτεΐνη OΙF την γονιμότητα των ανθρώπων. Μπορεί, για παράδειγμα, οι άντρες με υψηλά επίπεδα της πρωτεΐνης αυτής να είναι πιο γόνιμοι ή να υπάρχουν γυναίκες πιο δεκτικές στις επιδράσεις της απ’ ό,τι άλλες ή ακόμα και το συχνό σεξ να αποτελεί προαπαιτούμενο γονιμότητας.


Διαβάστε περισσότερα...

Απογραφή συνταξιούχων του ΝΑΤ


Σας ενημερώνουμε ότι, από τις 3 Σεπτεμβρίου έως και τις 31 Οκτωβρίου, θα διενεργηθεί απογραφή τραπεζικών λογαριασμών σύνταξης ( κύριας και επικουρικής ) των συνταξιούχων του ΝΑΤ / ΚΕΑΝ.

Εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, όσοι συνταξιούχοι δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό ή επιθυμούν την αλλαγή τράπεζας πληρωμής ή πληρώνονται μέσω των ΕΛ.ΤΑ, θα πρέπει να προσέλθουν στην τράπεζα επιλογής των ή στα ΕΛ.ΤΑ και να αποκτήσουν τραπεζικό λογαριασμό (ΙΒΑΝ ).

Οι συνταξιούχοι που ήδη έχουν τραπεζικό λογαριασμό και δεν επιθυμούν την αλλαγή του, δεν χρειάζεται να προβούν σε περαιτέρω ενέργειες.
Επισημαίνεται ότι η απογραφή που αφορά στην υποχρεωτική φυσική παρουσία των συνταξιούχων μας στις Τράπεζες, από τις οποίες θα λαμβάνουν τη σύνταξη τους, θα διενεργηθεί μετά το πέρας της απογραφής των τραπεζικών λογαριασμών.


Διαβάστε περισσότερα...

Γέννησε τον εγγονό της


Είναι και μητέρα και … γιαγιά!

Η Linda Sirois από το Μέιν των ΗΠΑ, έφερε στον κόσμο, στις 13 Αυγούστου, τον εγγονό της. Η 49χρονη γυναίκα, έγινε παρένθετη μητέρα για λογαριασμό της κόρης της.

Η Linda θέλησε με αυτό τον τρόπο να βοηθήσει την κόρη της καθώς έχει σοβαρό πρόβλημα καρδιάς.

Οι στιγμές που βίωσαν οι δυο γυναίκες ήταν συγκλονιστικές, βιώνοντας με αυτό τον τρόπο το θαύμα της γέννησης.


Διαβάστε περισσότερα...

Προσοχή στους δανειολήπτες



Ο νόμος Κατσέλη δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες που δεν έχουν να πληρώσουν το δάνειο που έχουν πάρει από τις τράπεζες να μην καταβάλουν τις δόσεις. Όμως τότε αναγκάζει να το πληρώσει ο εγγυητής.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1.
Διαβάστε περισσότερα...

Προβλήματα που έχει ο κόσμος!


Αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα και ας … μειδιούν από χαρά όσοι διαβάζουν για εκείνη. Η 44χρονη Κιμ Ράμσεϊ δηλώνει πως και η παραμικρή κίνηση της προκαλεί οργασμό!

Η ίδια αναφέρει ότι μέσα σε μια ημέρα μπορεί να αισθανθεί αυτό το «κάτι» τουλάχιστον 100 φορές την ημέρα!
«Άλλες αναρωτιούνται πως θα έχουν οργασμό και εγώ αναρωτιέμαι πως θα σταματήσει ο δικός μου», λέει για τον πρωτότυπο Γολγοθά που ζει.



Η γυναίκα πάσχει από μι ανίατη επίμονη διαταραχή της διέγερσης των γεννητικών οργάνων. Αυτό συνέβη, σύμφωνα με τους γιατρούς , όταν πριν από δέκα χρόνια έπεσε από τις σκάλες. Η 44χρονη από το Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, δηλώνει πάντως ότι αντιμετωπίζει προβλήματα με το σεξ.

«Είχα συνεχείς οργασμούς για τέσσερις ημέρες. Νόμιζα ότι είχα τρελαθεί. Αυτό συνέβη και με το νέο φίλο μου και για προσπάθησα ακόμα και να καθίσω σε κατεψυγμένα μπιζέλια», λέει.



Διαβάστε περισσότερα...

ΟΑΕΕ το μεγαλείο σου!




Ο Βασίλης Τσούγκας, κάτοικος Θεσσαλονίκης, καρδιοπαθής, καταγγέλλει στο enikos.gr ότι, ενώ μετά τις δύο επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε για την καρδιά του, η αρμόδια επιτροπή είχε εγκρίνει ποσοστό αναπηρίας 67%, την τελευταία φορά που πέρασε από την επιτροπή, του μείωσαν το ποσοστό αναπηρίας από 67% σε 50%, με αποτέλεσμα να χάσει και την αναπηρική σύνταξη.

Το παράδοξο στην όλη υπόθεση είναι ότι, στο πόρισμα της γνωμάτευσης από την εν λόγω επιτροπή, αναφέρεται ότι πάσχει από ήπια δυσλειτουργία αριστερής κοιλίας. Ο κ. Τσούγκας, ψάχνοντας τον σχετικό νόμο, διαπίστωσε ότι η συγκεκριμένη πάθηση, συνιστά αναπηρία 67%.

Μετά από ένσταση που υπέβαλε στον ΟΑΕΕ -όπου ήταν και ασφαλισμένος- του είπαν οτι ναι μεν έχει δίκιο, αλλά η απόφαση είναι τελεσίδικη οπότε ο μόνος τρόπος για να την αναιρέσει, είναι να προσφύγει στη δικαιοσύνη -πράγμα που θα του κοστίσει τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα.

Να σημειωθεί οτι ο κ. Τσούγκας ήταν επιχειρηματίας και αναγκάστηκε να κλείσει τις επιχειρήσεις του, για λόγους υγείας, ενώ η αναπηρική σύνταξη αποτελούσε το μόνο του εισόδημα.


Ακούστε τι είπε στο enikos.gr ο κ. Τσούγκας:



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πανάκεια για τον καρκίνο του μαστού το μπρόκολο



Μπορεί να διεγείρει προστατευτικά ένζυμα στον ιστό του.

Ένα φάρμακο με βάση το μπρόκολο ως θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού άρχισαν να δοκιμάζουν επιστήμονες στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι μία ουσία που απελευθερώνεται έπειτα από την κατανάλωση του συγκεκριμένου λαχανικού, μπορεί να διεγείρει προστατευτικά ένζυμα στον ιστό των μαστών.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, οι επιστήμονες συνέλεξαν την ουσία αυτή, που λέγεται σουλφοραφάνη, και έχουν αρχίσει να την χορηγούν σε ασθενείς οι οποίες προσφάτως διαγνώστηκαν με τη νόσο.

Η κατανάλωση σταυρανθών λαχανικών, όπως το μπρόκολο, το λάχανο και τα λαχανάκια Βρυξελλών, έχει σχετισθεί εδώ και καιρό με μειωμένο κίνδυνο εκδηλώσεως νοσημάτων που κυμαίνονται από την αρθρίτιδα έως τον καρκίνο, αλλά ο ακριβής μηχανισμός της προστατευτικής δράσης τους παραμένει ασαφής.

Επιστήμονες από το Ίδρυμα Μελέτης των Τροφίμων (IFR) που εδρεύει στο Νόργουϊτς πιστεύουν ότι η σουλφοραφάνη διεγείρει τους φυσικούς αντικαρκινικούς μηχανισμούς του οργανισμού.

«Η σουλφοραφάνη είναι πολύ σημαντική», δήλωσε η δρ Μαρία Τράκα, από την Ομάδα Μελέτης του Μπρόκολου του IFR. «Τα υπάρχοντα στοιχεία υποδηλώνουν ότι συμβάλλει στη διατήρηση μιας υγιούς ισορροπίας αντιοξειδωτικών στο σώμα για να αντισταθμίσει στις επιδράσεις των διατροφικών και περιβαλλοντικών καρκινογόνων.

Για να αποκομίσει κάποιος αυτά τα οφέλη πρέπει να τρώει τρεις έως τέσσερις μερίδες μπρόκολο την εβδομάδα. Για πολλούς αυτό είναι δύσκολο στην αρχή, αλλά με τον καιρό μπορεί κανείς να το συνηθίσει».

Η σουλφοραφάνη παράγεται στον οργανισμό όταν τρώμε γλυκοραφανίνη – μία ουσία που υπάρχει στο μπρόκολο.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η σουλφοραφάνη αφ’ ενός ενεργοποιεί γονίδια τα οποία διεγείρουν τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών στον οργανισμό, αφ’ ετέρου δεσμεύει μία ομάδα ενζύμων που λέγονται HDAC(δεακετυλάσες των ιστονών) και εμποδίζουν τον οργανισμό να καταστείλει τους όγκους.

Ενδέχεται επίσης να διεγείρει την παραγωγή ενζύμων που καταστέλλουν τα καρκινογόνα, ενώ μελέτες έχουν δείξει πως μπορεί να αναχαιτίσει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων ανθεκτικών στην χημειοθεραπεία και στην ακτινοθεραπεία.

Η σουλφοραφάνη δοκιμάζεται σε δύο ξεχωριστές μελέτες.

Η πρώτη πραγματοποιείται σε νεοδιαγνωσθείσες πάσχουσες από καρκίνο του μαστού στο Κέντρο Καρκίνου Sidney Kimmel του Πανεπιστημίου Τζωνς Χόπκινς. Οι γυναίκες θα λαμβάνουν καθημερινά σουλφοραφάνη επί δύο εβδομάδες, για να διαπιστωθεί εάν θα επιβραδυνθεί η ανάπτυξη των όγκων τους και αν θα αυξηθούν τα επίπεδα των προστατευτικών ενζύμων στους μαστούς τους.

Η δεύτερη μελέτη διεξάγεται στο Κέντρο Καρκίνου Knight του Όρεγκον και στόχος της είχε να διαπιστωθεί εάν η λήψη εκχυλίσματος μπρόκολου τρεις φορές την ημέρα για χρονικό διάστημα έως δύο μήνες, μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.


Διαβάστε περισσότερα...

Χορέψτε για να είστε πιο υγιείς



Ένας ευχάριστος τρόπος άσκησης.

Ο χορός είναι ευχάριστος τρόπος άσκησης και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία.

Το U.S. National Institutes of Health σημειώνει ότι στα οφέλη για την υγεία περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:

- Καλύτερος μυϊκός τόνος
- Βελτιωμένη ευλυγισία
- Βελτιωμένη δύναμη καρδιάς
- Βελτιωμένη πνευμονική λειτουργία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Μαγνήσιο με μια ματιά



Βρίσκεται στα οστά σε ποσοστό μεγαλύτερο από 50%.

Το μαγνήσιο (Μg) ανήκει στα μέταλλα και βρίσκεται στα οστά σε ποσοστό μεγαλύτερο από 50%, όπου μαζί με το ασβέστιο και το φώσφορο συντελούν στο σχηματισμό γερών οστών. Το υπόλοιπο βρίσκεται στους ιστούς του σώματος και ένα πολύ μικρό ποσοστό, το 1%, στο αίμα.

Πηγές μαγνησίου
-Δημητριακά ολικής αλέσεως, βρώμη, καστανό ρύζι
-Όσπρια κυρίως φασόλια, μπιζέλια
-Φασόλια σόγιας, τόφου
-Σουσάμι
-Ξηροί καρποί, κυρίως αμύγδαλα, καρύδια, κάσιους
-Σπόροι, κυρίως ηλιόσπορος
-Γαλακτοκομικά προϊόντα
-Πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ιδιαίτερα σπανάκι, μπρόκολο, μαρούλι
-Φρούτα, κυρίως σταφύλια, μπανάνα, αποξηραμένα φρούτα, χουρμάδες
-Κρέας, κυρίως μοσχάρι
-Κακάο και μαύρη σοκολάτα

Λειτουργίες μαγνησίου
Το μαγνήσιο απαιτείται για περισσότερες από 300 βιοχημικές αντιδράσεις στον οργανισμό. Μαζί με το ασβέστιο βοηθά στη διατήρηση γερών οστών και δοντιών. Συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του μυϊκού και νευρικού συστήματος και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον, βοηθά στη σύνθεση νουκλεϊκών οξέων (DNA και RNA), λιπαρών οξέων και πρωτεϊνών. Παίζει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό των υδατανθράκων και των απαραίτητων λιπαρών οξέων για την παραγωγή ενέργειας και στην ορμονική ισορροπία. Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για τη μεταφορά του καλίου και του ασβεστίου στις μεμβράνες των κυττάρων. Τέλος το μαγνήσιο αναστέλλει την πήξη του αίματος.

Δράσεις μαγνησίου
Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η εξασφάλιση ικανοποιητικών επιπέδων μαγνησίου βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση των εμφραγμάτων και των εγκεφαλικών επεισοδίων. Επίσης η διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων μαγνησίου ενισχύει τη λειτουργία των συνάψεων του νευρικού συστήματος, με αποτέλεσμα να ενισχύεται και η μνήμη. Όπως προανέφερα το μαγνήσιο βοηθά στη διατήρηση υγιών οστών, επομένως μειώνεται και ο κίνδυνος οστεοπόρωσης. Επιπρόσθετα το μαγνήσιο βοηθά στη μείωση του στρες και των ημικρανιών.

Έχει βρεθεί ότι σε άτομα που πάσχουν από στρες, τα επίπεδα του μαγνησίου στον οργανισμό τους είναι μειωμένα. Το μαγνήσιο σε συνδυασμό με το ασβέστιο συμβάλλει στην αντιμετώπιση των μυϊκών σπασμών και των κραμπών. Από κλινικές μελέτες έχει φανεί ότι τα άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, έχουν χαμηλά επίπεδα μαγνησίου στο αίμα. Το μαγνήσιο μπορεί να επηρεάσει τη δράση της ινσουλίνης, μειώνοντας την ινσουλινοαντίσταση, ώστε να επιτευχθεί καλύτερος έλεγχος του σακχάρου.
Τέλος το μαγνήσιο βοηθά στην αντιμετώπιση του άσθματος, των προβλημάτων της δυσμηνόρροιας και στην μείωση της κακής χοληστερόλης.

Συμπτώματα έλλειψης μαγνησίου
-Μυϊκή ατονία
-Μούδιασμα
-Αϋπνία
-Νευρικότητα
-Υπερκινητικότητα
-Ταχυκαρδία
-Καρδιαγγειακά νοσήματα
-Υψηλή αρτηριακή πίεση
-Κατάθλιψη
-Ανησυχία
-Δυσκοιλιότητα
-Προβλήματα που σχετίζονται με τη μνήμη
-Κούραση

Απορρόφηση μαγνησίου
Η απορρόφηση του μαγνησίου γίνεται σε όλο το μήκος του λεπτού εντέρου, κυρίως όμως στη νήστιδα και στον ειλεό. Επίσης το παχύ έντερο μπορεί να συμμετέχει στην απορρόφηση του μαγνησίου, εάν κάποια νόσος εμποδίζει την ομαλή απορρόφησή του από το λεπτό έντερο. Όταν στον οργανισμό υπάρχουν σε ικανοποιητικές ποσότητες οι βιταμίνες Β1, Β2, η βιταμίνη C, η βιταμίνη D, ο ψευδάργυρος, το ασβέστιο και ο φώσφορος αυξάνεται η απορρόφηση του μαγνησίου. Ενώ η υπερκατανάλωση νατρίου, αλκοόλ, ζάχαρης, η λήψη διουρητικών και κορτικοστεροειδών και το στρες μειώνουν την απορρόφηση μαγνησίου.

Αλληλεπίδραση με άλλα θρεπτικά συστατικά
Η πρόσληψη μεγάλης ποσότητας ασβεστίου μπορεί να προκαλέσει έλλειψη μαγνησίου. Το ασβέστιο θα πρέπει να χορηγείται μαζί με το μαγνήσιο και σε ποσοστό 3 προς 2. Επίσης το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για την έκκριση και τη δράση της παραθυρεοειδούς ορμόνης (PTH), αλλά υψηλά επίπεδα μαγνησίου αναστέλλουν την έκκριση της. Επομένως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά στην πρόσληψη μαγνησίου.

Συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη μαγνησίου




Πηγή: http://www.diatrofi.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Να κοιμόμαστε περισσότερο για να αδυνατίσουμε



Ο ύπνος επηρεάζει το σωματικό βάρος
.
Το πόσο πολύ κοιμόμαστε φαίνεται ότι επηρεάζει τον έλεγχο του σωματικού μας βάρους και επιδρά όχι μόνο στην ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουμε (δηλαδή στις θερμίδες που προσλαμβάνουμε), αλλά και σε αυτές που καίει ο οργανισμός μας.

Οι ερευνητές από τα γερμανικά Πανεπιστήμια Tubingen και Lubeck καθώς και από οι συνάδελφοί τους του σουηδικού Πανεπιστημίου της Uppsala μελέτησαν τις επιδράσεις της στέρησης ύπνου στην πείνα, στη φυσική δραστηριότητα και στις καύσεις του οργανισμού.

Παρατήρησαν ότι η στέρηση ύπνου αυξάνει το αίσθημα της πείνας και αυξάνει τα επίπεδα της ορεξιογόνου ορμόνης γκρελίνης στο αίμα. Μάλιστα όσο λιγότερες οι ώρες ύπνου τόσο μεγαλύτερο το αίσθημα της πείνας.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι οι ξενύχτηδες την επόμενη μέρα έκαναν λιγότερες καύσεις σε κατάσταση ηρεμίας. Αυτό σημαίνει ότι η στέρηση ύπνου εκτός του ότι αυξάνει την όρεξη για φαγητό, μειώνει και τις θερμίδες που καίει ο οργανισμός σε κατάσταση ηρεμίας γεγονός που αποτελεί πρόσθετη απειλή για το σωματικό βάρος.Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το Γερμανικό Ερευνητικό Ινστιτούτο.


Πηγή: http://www.vita.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μένουν χωρίς "Βοήθεια στο Σπίτι"


Σε 48 απεργία προσχωρούν οι σύλλογοι και τα σωματεία εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στις 30 και 31 Αύγουστου.
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι είναι απλήρωτοι οκτώ μήνες και ότι στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει το πρόγραμμα και οι συμβάσεις των εργαζομένων.


Διαβάστε περισσότερα...

«Καμία απόφαση για περικοπές σε επιδόματα αναπηρίας»



Απάντηση του υπουργείου Οικονομικών σε ερώτηση του Π. Κουρουμπλή.

«Το υπουργείο Οικονομικών, όντως εξετάζει σενάρια περικοπών των επιδομάτων αναπηρίας - αν και δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, το κύριο βάρος της πολιτικής του σε σχέση με τους αναπήρους, εστιάζεται στον εξορθολογισμό του όλου συστήματος και στον αποκλεισμό των αναπήρων-μαϊμού».

Τα παραπάνω ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε πως «το επίδομα αναπηρίας των 300-350 ευρώ, δεν μπορεί να θεωρείται εισόδημα της οικογένειας. Είναι ένα επίδομα που καλύπτει στοιχειώδεις επιπτώσεις της αναπηρίας του δικαιούχου στο οικογενειακό περιβάλλον - χρήματα που πηγαίνουν στην πραγματική οικονομία. Υπάρχει η σκέψη να περικοπούν 100 ευρώ από τα επιδόματα και απ' την άλλη η κυβέρνηση παραιτείται από 1,9 δισ. που οφείλει η Ζήμενς».

«Τα ιδρύματα της Πρόνοιας είναι έτοιμα να κλείσουν - και απ' την άλλη μεριά, ο κος Προβόπουλος τόλμησε να κουρέψει, όχι μόνον τα αποθεματικά των ταμείων και των πανεπιστημίων, αλλά και των ιδρυμάτων πρόνοιας» συνέχισε ο κος Κουρουμπλής. «Αν μια οικογένεια που έχει ένα παιδί με αυτισμό, νοητική καθυστέρηση, σύνδρομο ντάουν, με υψηλό κόστος στήριξης, αποφασίσει να πει ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτό, το κόστος για την Πολιτεία, από την εισαγωγή ενός τέτοιου ατόμου σε ίδρυμα Πρόνοιας, θα είναι 10.000 ευρώ το μήνα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, διαμαρτυρήθηκε επίσης και για τις καθυστερήσεις που παρουσιάζει το σύστημα εξέτασης των υποψηφίων δικαιούχων του επιδόματος, σημειώνοντας πως «στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, εκκρεμούν 70.000 περιπτώσεις ανθρώπων που περιμένουν να εξεταστούν για επίδομα. Είναι ανασφάλιστοι και δεν το λαμβάνουν, ενώ θα έπρεπε να το λαμβάνουν μέχρι την στιγμή της εξέτασης, γιατί δεν είναι δική τους ευθύνη που δεν εξετάστηκαν έγκαιρα».

«Όλα αυτά τα σενάρια, είναι περιρρέουσες πληροφορίες που δημιουργούν εύλογη ανησυχία. Δεν διαφωνούμε, ότι όντως το επίδομα αναπηρίας, δεν είναι μια γενική εισοδηματική ενίσχυση, αλλά κατευθύνεται αποκλειστικά προς την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του αναπήρου και όχι σε καταναλωτικές συνήθειες» απάντησε ο υφυπουργός Εργασίας.

«Εξετάζονται διάφορα σενάρια. Τίποτα δεν είναι αποφασισμένο και τετελεσμένο γεγονός. Δημόσια διατύπωσα ένα απ' αυτά τα σενάρια, που είναι η επαναφορά του ύψους των προνοιακών επιδομάτων στα επίπεδα του 2008, πριν αποφασιστεί από την τότε ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μία τετραετής αύξηση 7%. Σκοπιμότητα αυτού του σεναρίου, είναι ότι τότε υπήρχαν οικονομικές συνθήκες για αυξήσεις και τώρα πολύ χειρότερες. Δεν είναι όμως τελική επιλογή ένα τέτοιο σενάριο - απλά μελετάται. Οι τελικές λύσεις που θα προβλέπει η κυβέρνηση, κυρίως από το οικονομικό επιτελείο, θα έχουν να κάνουν με την συνεισφορά του κάθε υπουργείου στο πρόγραμμα περικοπών για να κερδίσουμε κάτι πολύ μεγαλύτερο από μας: την επιβίωση της χώρας την επόμενη μέρα».

«Η κυβέρνηση ποντάρει πάρα πολλά στον εξορθολογισμό του συστήματος, την καταγραφή των δικαιούχων και αποβολή των συνταξιούχων-μαϊμού απ' το σύστημα. Το ποσό αυτό της εξοικονόμησης, μπορεί να είναι και ικανοποιητικό για το υπουργείο Οικονομικών. Όντως υπάρχουν δεκάδες χιλιάδων αιτήσεις εξέτασης σε εκκρεμότητα στα ΚΕΠΑ. Μόνος τρόπος, είναι να ενταθούν οι έλεγχοι. Και γι' αυτό ξεκινάμε να δούμε, πώς θα γίνει να προκύπτουν πολύ περισσότεροι έλεγχοι ανά εβδομάδα, με πολλές εξεταζόμενες περιπτώσεις ανά έλεγχο» κατέληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα...

Νέο «μαχαίρι» 40.000 θέσεων στο Δημόσιο ζητά η τρόικα



Οι νέες αξιώσεις σε περίπτωση που δεν πεισθούν από το μοντέλο των αποχωρήσεων.

Πριν καλά-καλά οριστικοποιηθεί το κυβερνητικό σχέδιο για τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, και εν μέσω παλινωδιών για το τι τελικά θα ισχύσει (με την εφεδρεία να επανέρχεται και να αποσύρεται άρον-άρον), οι δανειστές μας βάζουν ακόμα πιο ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων για τον περιορισμό των απασχολούμενων σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τα δεδομένα έχουν ως εξής:

Η τρόικα δεν πείστηκε από την πρώτη στιγμή για την αποτελεσματικότητα του μέτρου της εφεδρείας, ακόμα και αυτής, που ο υπουργός Οικονομικών ονόμασε «νέου τύπου».

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση απέσυρε άμεσα το μέτρο και σχεδιάζει – χωρίς να έχει οριστικοποιήσει ένα συγκεκριμένο πλάνο – το μοντέλο των πρόωρων αποχωρήσεων για όσους έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Η συγκεκριμένη, όμως, παρέμβαση σημαίνει ότι πρέπει να συνταξιοδοτηθούν πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι από αυτούς, που θα έβγαιναν σε εφεδρεία. Δηλαδή, ανάγκη για πολύ μεγαλύτερα ποσά για συντάξεις από τα ασφαλιστικά ταμεία, η ρευστότητα των οποίων ήδη δοκιμάζεται (θυμίζω πως έχουν ήδη εκταμιεύσει δυσανάλογα περισσότερα χρήματα από αυτά που δικαιούνται μέχρι τώρα από τον προϋπολογισμό, ενώ ταυτόχρονα εξακολουθούν να δανείζονται).

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι τα συναρμόδια υπουργεία δεν έχουν ακόμα ένα πλήρες σχέδιο, που να αποδεικνύει στους δανειστές μας ότι μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος των 150.000 αποχωρήσεων από το Δημόσιο μέχρι το 2015 (τόσο σε αριθμό υπαλλήλων, όσο και σε δημοσιονομικό επίπεδο), οι τεχνοκράτες της τρόικας είναι σαφείς:

«Εάν δεν μας πείσετε με τα σχέδιά σας, τότε θα χρειαστεί να απολύσετε επιπλέον 40.000 υπαλλήλους», διεμήνυσαν, ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις τους.

Όλα, πάντως, θα κριθούν στις τελικές συναντήσεις, που θα έχει το οικονομικό επιτελείο με τους επικεφαλής της τρόικας, το Σεπτέμβριο.



Διαβάστε περισσότερα...

Προστατέψτε την ιδιωτική σας ζωή


Σε κοινωνικά δίκτυα η προστασία της ιδιωτικής ζωής σας επηρεάζεται από τους άλλους χρήστες, αλλά και η προστασία της ιδιωτικής ζωής των άλλων εξαρτάται και από εσάς.





Διαβάστε περισσότερα...

Κλιμακωτές μειώσεις μισθολογίων




Η λογική των κλιμακωτών μειώσεων, στις οποίες προσανατολίζεται η κυβέρνηση για τα ειδικά μισθολόγια υπαγορεύεται από τις αποκλίσεις στις απολαβές διαφόρων κατηγοριών.

Οι μέσες ετήσιες μικτές αποδοχές σε όρους βασικού μισθού και του συνόλου των επιδομάτων για τους δικαστικούς διαμορφώνονται σε 60.000 ευρώ. Για τους αστυνομικούς το αντίστοιχο ποσό είναι 30.000 ευρώ και για τους στρατιωτικούς 26.000 ευρώ. Οι απολαβές αυτές έχουν ήδη συρρικνωθεί περαιτέρω, αφού έχουν προηγηθεί η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Επιτυχία μέσα από το εντατικό διάβασμα»



Oι «πρώτοι των πρώτων» για τη δύσκολη χρονιά που πέρασε και το ελπιδοφόρο μέλλον.

Το εντατικό και συστηματικό διάβασμα αποτέλεσε το διαβατήριο για την εισαγωγή τους με υψηλά μόρια σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς πανεπιστημιακές σχολές. Μαθητές που πρώτευσαν στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις μιλούν στο ΑΜΠΕ για τη δύσκολη χρονιά που πέρασε και το ελπιδοφόρο αύριο που έρχεται.

Τα 19.600 μόρια που συγκέντρωσε είναι εντυπωσιακά και αρκετά για να της ανοίξουν διάπλατα τις πύλες της Νομικής Αθηνών, όπου εισήχθη από τους πρώτους. Όταν όμως η επιτυχία αυτή σημειώνεται από μια αθλήτρια της Εθνικής Νέων Γυναικών Μπάσκετ, τότε αποκτά άλλη βαρύτητα. Η Στέλλα Φουράκη μόλις χθες πανηγύριζε την άνοδο της Εθνικής Νέων Γυναικών στην Α' κατηγορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ. Σήμερα δέχεται τα συγχαρητήρια για άλλη μία μεγάλη επιτυχία, ατομική αυτή τη φορά, την εισαγωγή της στη Νομική Αθηνών.

Για τις επιτυχίες αυτές η Στέλλα χρειάστηκε έξι με επτά ώρες διάβασμα και μιάμιση ώρα προπόνηση ημερησίως. Ελεύθερος χρόνος μηδέν δηλαδή. «Χρειάστηκε μεγάλη πειθαρχία και πρόγραμμα για να μπορέσω να συνδυάσω το διάβασμα με τις προπονήσεις», λέει στο ΑΜΠΕ. Ωστόσο θεωρεί τον εαυτό της τυχερό που είχε την ευκαιρία να συνδυάζει τις υποχρεώσεις του διαβάσματος με τη διασκέδαση που της προσφέρει ο αθλητισμός. «Μπορούσα να εκτονώνομαι με το μπάσκετ και στη συνέχεια να αφοσιώνομαι καλύτερα στο διάβασμα», εξηγεί. Τη Νομική Αθηνών επέλεξε με κριτήριο την επαγγελματική αποκατάσταση. «Θεωρώ ότι θα έχω περισσότερες ευκαιρίες τελειώνοντας τη Νομική να βρω δουλειά», επισημαίνει, χωρίς να κλείνει την πόρτα και στις επαγγελματικές προοπτικές που μπορεί να της χαρίσει ο αθλητισμός.

Στη Νομική Αθηνών, τέταρτος κατά σειρά, εισάγεται ο Κωνσταντίνος Γλυκατζής από την Καισαριανή, ο οποίος συγκέντρωσε 19.749 μόρια. «Το σκληρό διάβασμα όλα τα μαθητικά χρόνια και όχι μόνο στην Γ' Λυκείου» είναι για τον Κωνσταντίνο το μυστικό της επιτυχίας. «Διάβαζα πολύ και συστηματικά προσπαθώντας να μην αφήνω κενά», υπογραμμίζει, συμπληρώνοντας ότι αντάμειβε τον εαυτό του ορισμένες Παρασκευές, βγαίνοντας έξω με τους φίλους του. Η επιλογή της Νομικής έγινε και για εκείνον με βάση την επαγγελματική αποκατάσταση. «Πρόκειται για μία σχολή που σε οδηγεί στη συνέχεια σε πολλούς κλάδους, όπως το δικαστικό σώμα ή η δημοσιογραφία», συμπληρώνει.

Η Ιατρική Αθήνας ήταν πάντα το όνειρό της, για να μπορέσει να προσφέρει στην κοινωνία και τους ανθρώπους, όπως λέει. Η Κωνσταντίνα Τόγκα από τη Γλυφάδα συγκέντρωσε 19.363 μόρια και εισάγεται 77η στη σχολή των ονείρων της. Το μυστικό της επιτυχίας της δεν είναι διαφορετικό από αυτό που αποκαλύπτουν οι προηγούμενοι επιτυχόντες. «Πολύ διάβασμα, μεθοδικότητα και οργάνωση χρειάστηκαν για να επιτύχω», εξηγεί και θυμάται ότι όλη τη χρονιά κατάφερε να βγει μόλις έξι φορές έξω με τους φίλους της. «Προτιμούσα να κάθομαι στο σπίτι και να καλύπτω τα κενά που διαπίστωνα», λέει.

Πλέον κάνει όνειρα για το μέλλον, για τα χρόνια που ως γιατρός θα έχει την ευκαιρία να προσφέρει στους γύρω της. «Η Ιατρική δεν είναι επάγγελμα, αλλά λειτούργημα και ο στόχος μου είναι να προσφέρω στην κοινωνία», επισημαίνει, συμπληρώνοντας ότι δεν σκέφτηκε τον παράγοντα της επαγγελματικής αποκατάστασης γιατί τότε θα είχε αποθαρρυνθεί από αυτή την επιλογή. «Ο κλάδος βιώνει μεγάλη ανεργία, οπότε εάν άκουγα αυτά που έλεγαν οι γύρω μου, τότε δεν θα δήλωνα την Ιατρική. Θεωρώ όμως, ότι με θέληση όλα γίνονται. Θέλω να μείνω στη χώρα μου και να το παλέψω, γιατί αγαπάω αυτό τον τόπο», παρατηρεί χαρακτηριστικά.

Ο Λευτέρης Κωστομένος από το Ελληνικό με 19.200 μόρια ήταν από τους πρώτους των πρώτων που μπήκε στη Νομική Αθηνών. «Συστηματικό διάβασμα, σκληρή μελέτη με τα Σάββατα και τις Κυριακές να παραμένουν για αυτό για το οποίο προορίζονται….Για στιγμές χαλάρωσης με λίγο μπάσκετ, ταινίες και φίλους». Ο Λευτέρης δηλώνει στο ΑΜΠΕ ότι δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο μυστικό επιτυχίας. Όσο για την επιλογή της Νομικής; «Για να είμαι ειλικρινής η ασφάλεια ήταν ένα από τα βασικά μου κριτήρια για την επιλογή μου στη σχολή. Οι επαγγελματικές δυνατότητες που δίνει η Νομική με οδήγησαν να την έχω ως πρώτη μου επιλογή».

«Δεν έκανα υπερβολές. Πάντα πίστευα ότι μπορείς να έχεις μια φυσιολογική ζωή και να πετύχεις αυτό που θες» δηλώνει η Βασιλική Παπαδοπούλου που με 19.347 μόρια αρίστευσε και μπήκε στην Νομική. «Υπήρχαν και μέρες με διάβασμα εννιά και δέκα ωρών. Ποτέ δεν είναι τίποτε εύκολο», λέει και συμβουλεύει: «Συχνές επαναλήψεις, αφομοίωση αυτού που διαβάζεις και πάνω από όλα όχι άγχος».

Η Ελλάδα παραμένει για τα περισσότερα από τα παιδιά που πρώτευσαν πρώτη επιλογή ακόμη και τώρα για επαγγελματική καριέρα. «Θα εξαντλήσω όλες τις δυνατότητες για να κερδίσω μια θέση εργασίας στην Ελλάδα», λέει ο Άγγελος Ζωγράφος που με 19.158 μόρια πέρασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

«Ήταν μία φυσιολογική χρονιά, χωρίς ιδιαίτερη κούραση. Οι βάσεις και η μελέτη των προηγούμενων ετών με βοήθησαν να πορευτώ σε ένα βατό και ήρεμο δρόμο προετοιμασίας», τονίζει, ενώ ο Θανάσης Κάτσιος από την μεριά του που πέρασε στην ίδια σχολή συγκεντρώνοντας 19.052 μόρια συμπληρώνει: «Όλα είναι θέμα δουλειάς και προετοιμασίας».



Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγίες για τη σωστή συντήρηση των τροφίμων



Τα πάντα για τις τροφές σας.

Τρόφιμα στην κατάψυξη: Μέσος χρόνος διατήρησης σε θερμοκρασία χαμηλότερη από -18οC («βαθιά κατάψυξη»)

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

-Αιγοπρόβατα νωπά έως 3 μήνες τα μικρά κομμάτια, έως και 6 μήνες τα μεγαλύτερα

-Βοδινό νωπό έως 1 έτος

-Λουκάνικα χωριάτικα έως 3 μήνες, τυλιγμένα σε λαδόκολλα

-Μοσχάρι νωπό μεέχρι 6 μήνες

-Πουλερικά νωπά μέχρι 1 έτος (χωρίς τα εντόσθια)

-Χοιρινό νωπό 4-6 μήνες.

ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ

-Αλλαντικά όπως το μπέικον το πολύ για 1 μήνα.

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

-Ζυμάρια και πίτες κατά μέσο όρο έως και 6 μήνες, εφόσον δεν περιέχουν γάλα, αβγά, τυρί, βούτυρο και κρέμα γάλακτος.

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

-Ζωμοί έως 6 μήνες σε παγοθήκες, οι ζωμοί λαχανικών περισσότερο

-Λαχανικά και μυρωδικά ζεματισμένα 6-12 μήνες σε παγοθήκες ή σακουλάκια

-Λαχανικά μαγειρεμένα 1-2 εβδομάδες

-Φρούτα σε μορφή χυμού ή πουρέ, από 4-8 μήνες.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ

-Μοσχάρι 2-3 μήνες

-Μπιφτέκια έως 1 μήνα

-Πουλερικά 4-6 μήνες

-Σούπες 4-6 μήνες

-Φαγητά με γάλα, τυρί, βούτυρο ή αβγό το πολύ για 1 εβδομάδα (όσο περισσότερα ζωικά συστατικά περιέχουν τόσο λιγότερο χρόνο διατηρούνται)

-Χοιρινό 2-3 μήνες

-Χόρτα μαγειρεμένα 10-12 μήνες

-Ψάρια μαγειρεμένα 4-6 μήνες.

ΨΑΡΙΑ

-Ψάρια άπαχα, νωπά έως 5 μήνες

-Ψάρια λιπαρά, νωπά 2-3 μήνες.

ΨΩΜΙ

-Ψωμί τοστ συσκευασμένο εφόσον δεν έχει ανοιχθεί, 30 ημέρες πλέον της αναγραφόμενης ημερομηνίας λήξης

-Ψωμί έως 3 μήνες, κομμένο σε κομμάτια

Γενική αρχή: Όταν θέλεις να ξεπαγώσεις κάποιο τρόφιμο, θα πρέπει να το αφήσεις στη συντήρηση του ψυγείου και όχι σε θερμοκρασία δωματίου.

Συμβουλή: Τοποθέτησε ετικέτα ή γράψε πάνω στο σκεύος το είδος του τροφίμου που καταψύχεις και την ημερομηνία κατάψυξής του.

Προσοχή δεν καταψύχονται: Αβγά βρασμένα σφιχτά, μαρέγκα και σάλτσες που περιέχουν αβγό, αγγούρια, μαρούλια, μπανάνες, ντομάτες ωμές, πατάτες (εκτός από πουρές), συκώτι τεμαχισμένο, τυριά μαλακά. Επίσης, σχεδόν όλα τα τηγανισμένα φαγητά, τα πανέ και όσα περιέχουν ζελατίνη.

Προσοχή!
Τρόφιμο που έχει αποψυχθεί δεν πρέπει να καταψυχθεί πάλι και πρέπει να καταναλωθεί την ίδια ημέρα, το συντομότερο δυνατό μετά την απόψυξή του.

- Το ψηλότερο ράφι έχει θερμοκρασία περίπου 8°C, ενώ τα μεσαία 4-5°C. Αποθηκεύστε σε αυτά αβγά, γαλακτοκομικά, αλλαντικά, υπολείμματα φαγητού και προϊόντα που φέρουν την επισήμανση «Διατηρείται στο ψυγείο μετά το άνοιγμα».

-Το χαμηλότερο ράφι, πάνω από τα συρτάρια που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση των λαχανικών είναι το πιο ψυχρό σημείο του ψυγείου (2°C). Τοποθετήστε εκεί νωπά κρέατα και ψάρια.

-Οι περιοχές με την υψηλότερη θερμοκρασία είναι τα ράφια στην πόρτα του ψυγείου, με θερμοκρασία 10-15°C. Τοποθετήστε εκεί προϊόντα που απαιτούν ελαφρά ψύξη, όπως π.χ. αναψυκτικά, μουστάρδα και βούτυρο. Μην τοποθετείτε γάλα ή αβγά.

-Τα ράφια που βρίσκονται χαμηλά στο ψυγείο έχουν θερμοκρασία έως και 10°C. Σε αυτά αποθηκεύστε λαχανικά και φρούτα που ενδέχεται να χαλάσουν σε χαμηλότερες θερμοκρασίες (κολοκυθάκια, ντομάτες, ροδάκινα, μήλα κ.ά.).

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Το υπερβολικό γέμισμα του ψυγείου και η συσσώρευση πάγου επηρεάζουν αρνητικά τη σωστή κατανομή της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του.

Τρόφιμα εντός συντήρησης ψυγείου
Χρόνος διατήρησης σε μέση θερμοκρασία ψυγείου 5οC ή λιγότερο

ΦΡΟΥΤΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ

-Αβοκάντο ώριμα έως 4 ημέρες

-Ακτινίδια ώριμα έως 4 ημέρε

-Ανανάς νωπός ολόκληρος (άκοπος) μέχρι 5 ημέρες, κομμένος και τυλιγμένος σε μεμβράνη έως 3 ημέρες

-Αρακάς νωπός έως 2 ημέρες

-Αχλάδια ώριμα έως 5 ημέρες

-Κολοκυθάκια νωπά έως 2 ημέρες, τυλιγμένα σε υγρό πανί

-Κρεμμυδάκια νωπά έως 5 ημέρες, τυλιγμένα σε σακούλα τροφίμων

-Λαχανικά νωπά 2-7 ημέρες (μέσος όρος)

-Μανιτάρια νωπά 1-2 ημέρες σε σακούλα τροφίμων

-Ντομάτες νωπές περίπου 3 ημέρες

-Φράουλες νωπές έως 4 ημέρες σε χάρτινη σακούλα, λιγότερο στην πλαστική συσκευασία τους

-Φρούτα νωπά (γενικά) κατά μέσο όρο 8-10 ημέρες, τα πυρηνόκαρπα με λεπτή φλούδα (βερίκοκα, ροδάκινα κ.ά.) 3-5 ημέρες

-Χόρτα νωπά περίπου 4 ημέρες μέσα σε πλαστική σακούλα.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ

-Αστακοί και καβούρια 2-3 ημέρες

-Ζυμαρικά 3-4 ημέρες

-Θαλασσινά 1-3 ημέρες (μέσος όρος)

-Κρέας μέχρι 3 ημέρες, τα μικρότερα κομμάτια μέχρι 2 ημέρες

-Λαδερά έως 2 ημέρες

-Λαχανικά 1-2 ημέρες

-Μπιφτέκια το πολύ εντός 48 ωρών

-Όσπρια έως 2 ημέρες

-Οστρακόδερμα 3-5 ημέρες

-Πουλερικά 2-3 ημέρες

-Σούπες 3-4 ημέρες

-Σουπιές, καλαμάρια και χταπόδια 3-5 ημέρες

-Σπανάκι 1-2 ημέρες

-Φαγητά με αβγά, γάλα ή κρέμα έως 2 ημέρες.

ΑΒΓΑ- ΕΛΙΕΣ

-Αβγά φρέσκα περίπου 4 εβδομάδες ή μέχρι την ημερομηνία λήξης

-Ελιές μέχρι 3 μήνες.

ΨΑΡΙΑ

-Ψάρια άπαχα, νωπά 2-3 ημέρες

-Ψάρια λιπαρά, νωπά 1-2 ημέρες

-Ψάρια μαγειρεμένα έως 3 ημέρες.

ΚΡΕΑΤΙΚΑ ΝΩΠΑ

-Εντόσθια ωμά έως 24 ώρες

-Κιμάς 1 ημέρα το πολύ

-Μοσχάρι νωπό έως 3 ημέρες

-Πουλερικά νωπά 1-2 ημέρες όταν δεν έχουν εντόσθια, με τα εντόσθια λιγότερο από 24 ώρες

-Χοιρινό νωπό 2-3 ημέρες.

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

-Βούτυρο φρέσκο, αλατισμένο 1-3 μήνες μετά το άνοιγμά του

-Βούτυρο φρέσκο, ανάλατο εφόσον ανοιχτεί, 3-4 εβδομάδες

-Γαλακτοκομικά σφραγισμένα μέχρι την ημερομηνία λήξης, εάν ανοιχτούν πρέπει να καταναλωθούν σύντομα

-Κρέμα γάλακτος έως 5 ημέρες μετά το άνοιγμα

-Κρέμες - ρυζόγαλο (σπιτικά) 4-7 ημέρες

-Τυρί άλμης (π.χ. φέτα) χωρίς την άλμη μέχρι 1 εβδομάδα, με την άλμη πολύ περισσότερο

-Τυρί μαλακό συσκευασμένο μέχρι την ημερομηνία λήξης του, όταν ανοιχτεί μέχρι 10 μέρες (το ίδιο και το χύμα), ενώ τα τυριά τυρογάλακτος (ανθότυρο, μανούρι κ.ά.) 4-6 ημέρες

-Τυρί σκληρό μέχρι την ημερομηνία λήξης του ή 1 χρόνο όταν πρόκειται για ολόκληρο κεφάλι, 2-3 εβδομάδες όταν κοπεί.

ΨΩΜΙ - ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ

-Αλεύρι λευκό μέχρι και 2 χρόνια

-Αλεύρι ολικής αλέσεως έως 6 μήνες

-Πίτες για σουβλάκι μέχρι 10 ημέρες από την ημερομηνία παραγωγής

-Ψωμί τοστ συσκευασμένο 10 ημέρες πλέον της αναγραφόμενης ημερομηνίας λήξης εφόσον δεν έχει ανοιχθεί, 3-5 ημέρες όταν έχει ανοιχθεί.

ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ

-Αλλαντικά κομμένα σε φέτες 2-3 ημέρες

-Αλλαντικά συσκευασμένα μέχρι την ημερομηνία λήξης τους συσκευασμένα, εντός 2-3 ημερών εφόσον ανοιχθούν.

ΣΑΛΑΤΕΣ - DRESSINGS

-Μαγιονέζα σπιτική 2-4 ημέρες (εξαρτάται από τα υλικά)

-Μαγιονέζα συσκευασμένη οταν ανοιχτεί η συσκευασία, έως και 4 εβδομάδες

-Μελιτζανοσαλάτα 3-5 ημέρες

-Σάλτσα ντομάτας έως 6 ημέρες, εάν επικαλυφθεί με ελαιόλαδο

-Τζατζίκι, το σπιτικό έως 4-5 ημέρες, το τυποποιημένο εντός 2-3 ημερών από το άνοιγμα της συσκευασίας.

ΟΣΠΡΙΑ - ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

Ξηροί καρποί χωρίς κέλυφος κατά μέσο όρο έως και 6 μήνες μέσα σε αεροστεγή γυάλινα βαζάκια.

ΧΥΜΟΙ

-Χυμοί φρούτων τυποποιημένοι εντός 24-48 ωρών από το άνοιγμα της συσκευασίας

-Χυμός ντομάτας συμπυκνωμένος μέχρι 4 ημέρες μετά το άνοιγμα.

Γενική αρχή: Για τα τυποποιημένα τρόφιμα, εφάρμοσε τις οδηγίες αποθήκευσης και διατηρησιμότητας που αναγράφονται στη συσκευασία εκάστοτε προϊόντος.

Συμβουλή: Μοίρασε το μαγειρεμένο φαγητό σε μικρότερες μερίδες και τοποθέτησέ τες στη συντήρηση, σε καθαρό και στεγνό σκεύος που κλείνει καλά με καπάκι, εντός δύο ωρών από το μαγείρεμά του.

Προσοχή!
Το ψυγμένο μαγειρεμένο φαγητό μπορεί να ξαναζεσταθεί μόνο μία φορά. Αν και πάλι δεν καταναλωθεί, πρέπει να πεταχτεί.

Και οι τροφές στο ντουλάπι;
Διατήρηση εκτός ψυγείου σε καθαρό, δροσερό και ξηρό περιβάλλον

-Αλεύρι 6-12 μήνες το λευκό, 1-3 μήνες το ολικής αλέσεως.

-Βότανα από 3 μήνες έως και 3 χρόνια (ανάλογα με το βότανο).

-Γάλα εβαπορέ αν ανοιχτεί, πρέπει να τοποθετείται στο ψυγείο σε γυάλινη φιάλη και να καταναλώνεται γρήγορα.

-Ζάχαρη κρυσταλλική (συνήθης) μέχρι 2 χρόνια.

-Ζάχαρη μαύρη 4-6 μήνες.

-Ζυμαρικά συσκευασμένα 1,5-2 χρόνια, μετά το άνοιγμα ο χρόνος συντήρησής τους μειώνεται στο μισό.

-Καφές μέχρι 2 χρόνια συσκευασμένος, εάν ανοιχτεί εντός 15-20 ημερών, γιατί μετά χάνει το άρωμά του.

-Κονσέρβες μέχρι την ημερομηνία που γράφει η συσκευασία. Όταν ανοιχτούν, τοποθετούνται στο ψυγείο και καταναλώνονται το συντομότερο δυνατό (όχι πάντως πέραν των 5-7 ημερών).

-Κρεμμύδια ξερά μέχρι 10 ημέρες.

-Λάδια 6-12 μήνες όσο είναι σφραγισμένα, 1-6 μήνες αφού ανοιχθούν.

-Σησαμέλαιο, αμυγδαλέλαιο, φουντουκέλαιο και καρυδέλαιο έχουν τη μικρότερη διάρκεια ζωής.

-Μέλι περίπου 1 έτος.

-Μπαχαρικά ολόκληρα 2-5 χρόνια.

-Μπαχαρικά σε σκόνη Από 6 μήνες έως και 3 χρόνια.

-Ξίδι έως 2 χρόνια όταν είναι σφραγισμένο και μέχρι 1 χρόνο μετά το άνοιγμά του.

Ξηροί καρποί
Οι συσκευασμένοι μέχρι την ημερομηνία λήξης, οι χύμα αναλόγως είδους έως και 3 μήνες, όσοι έχουν κέλυφος μέχρι και το διπλάσιο χρόνο, οι πιο λιπαροί (π.χ. καρύδια, πεκάν, φιστίκια) χαλάνε ευκολότερα και είναι προτιμότερο να διατηρούνται στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

-Όσπρια περίπου 1 έτος, γιατί μετά βράζουν δύσκολα.

-Πατάτες μέχρι 1 μήνα μέσα σε αραιοπλεγμένο σάκο.

-Πίτες για σουβλάκι 2 ημέρες μετά την ημερομηνία παραγωγής τους.

-Ρύζι το συσκευασμένο περίπου 1 έτος, το χύμα μέσα σε λίγες ημέρες μετά την αγορά του.

-Φρούτα αποξηραμένα, συσκευασμένα Μέχρι την ημερομηνία λήξης τους κλειστά, μετά το άνοιγμα μπορεί να χρειάζονται ψυγείο (π.χ. δαμάσκηνα) όπου διατηρούνται για 3-7 ημέρες.

-Ψωμί 1-3 ημέρες - το αναθερμασμένο, από κατεψυγμένη ζύμη, πρέπει να καταναλώνεται εντός 12-24 ωρών.

Γενική αρχή: Συσκευασμένα τρόφιμα με την ένδειξη «Ανάλωση πριν» δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία. Τρόφιμα με την ένδειξη «Ανάλωση κατά προτίμηση πριν» μπορούν να καταναλωθούν και λίγες ημέρες μετά, εφόσον δεν έχουν αλλοιωθεί.

Συμβουλή: Φύλαξετα προϊόντα που δεν χρειάζονται ψυγείο στις συνθήκες που υποδεικνύουν οι οδηγίες της συσκευασίας, στην αρχική τους συσκευασία (καλά κλεισμένη) ή σε αεροστεγή δοχεία, αναλόγως των υποδείξεων του κατασκευαστή.

Προσοχή!
Τόσο στο ψυγείο όσο και στα ντουλάπια τροφίμων να τοποθετείς πάντα πιο μπροστά τα τρόφιμα που έχουν μικρότερο χρόνο διατήρησης ή/και πρόκειται να λήξουν συντομότερα, και πιο πίσω τα τρόφιμα που έχουν μεγαλύτερο χρόνο διατήρησης ή/και θα λήξουν κάποιες ημέρες αργότερα.


Πηγή: http://www.womenonly.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Την Τετάρτη η έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων 2012



Το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής.

Ο αθλητισμός δεν νοιάζεται από πού είσαι, ούτε αν είσαι άντρας ή γυναίκα. Δεν λαμβάνει υπόψη αν είσαι ψηλός ή κοντός, ούτε νοιάζεται αν έχεις κάποια κινητική αναπηρία. Ο αθλητισμός στηρίζει όσους θέλουν να συμμετέχουν και όσους θέλουν να δώσουν τα πάντα για να νικήσουν.

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν την κορυφαία διοργάνωση για αθλητές υψηλών επιδόσεων με αναπηρία και τη δεύτερη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση παγκοσμίως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η δύναμη ψυχής των αθλητών που συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες υπερκαλύπτει την αναπηρία τους και αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά το μεγαλείο του αθλητισμού. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου 2012 ξεκινούν στις 29 Αυγούστου και τελειώνουν στις 9 Σεπτεμβρίου.


 
Δείτε επίσης: 

Λονδίνο 2012: Το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στη διοργάνωση (29/8-9/9)



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χρυσό μετάλλιο... ζωής ο Ζανάρντι



Ο μεγάλος άτυχος του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο Άλεξ Ζανάρντι, ο οποίος έμεινε ανάπηρος μετά απο ένα τρομακτικό ατύχημα, θα πάρει μέρος στους παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Ιταλός πρώην πιλότος της Φόρμουλα 1 είχε χάσει τα πόδια του πριν απο 11 χρόνια στην πίστα Eurospeedway Lausitz σε γκραν πρι για το πρωτάθλημα ΚΑΡΤ. Είχε χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και ο επερχόμενος Καναδός Αλεξ Ταλιάνι έπεσε πάνω του με 217 μίλια την ώρα, χωρίζοντα το αυτοκίνητο και τον Ζανάρντι στα δύο.

Παρόλα αυτά συνέχισε να συμμετέχει στους αγώνες, οδηγώντας στο πρωτάθλημα WTCC με την ομάδα της BMW.Απο το μηχανοκίνητο αθλητισμό αποσύρθηκε το 2009 αλλά απο το 2007 είχε ανακαλύψει τη νέα του μεγάλη αγάπη.

Ο 45χρονος Ιταλός συμμετέχει σε αγώνες ποδηλασίας με τα χερια και θα είναι «παρών» στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου διεκδηκώντας το χρυσό μετάλλιο. Μάλιστα μόλις 4 εβδομάδες αφού συνήθισε το νέο του... χόμπι, τερμάτισε 4ος στον μαραθώνιο της Νέας Υόρκης.





Διαβάστε περισσότερα...