Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

550 άπορες οικογένειες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατά 250% περίπου έχουν αυξηθεί οι άπορες και οικονομικά ανήμπορες οικογένειες του δήμου Αλεξανδρούπολης από το 2010, σύμφωνα με τα καταγεγραμμένα στατιστικά στοιχεία του Κέντρου Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου.

Συγκεκριμένα, σήμερα οι άπορες οικογένειες του δήμου φτάνουν τις 550, τη στιγμή που του 2010 άγγιζαν τις 150! Η ραγδαία εκτίναξη του αριθμού των άπορων οικογενειών τα τελευταία δύο χρόνια είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα όλες οι περιπτώσεις δεδομένης και τις άσχημης οικονομικής κατάστασης των ΟΤΑ, και ως εκ τούτου η βοήθεια που παρέχεται προέρχεται δυναμικά από εθελοντική προσφορά.

Καθημερινά όλο και περισσότερες οικογένειες, αδυνατώντας να τα βγάλουν πέρα και να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, για τροφή και ένδυση, καταφεύγουν στον δήμο ζητώντας βοήθεια και καταθέτοντας σχετικές αιτήσεις για τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου.

Αντιστοίχως αυξημένος και ο αριθμός των απόρων οικογενειών και στις υπόλοιπες Π.Ε. της Θράκης, ο οποίος αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς την τελευταία διετία και δείχνει πως τους επόμενους μήνες θα φτάσει σε ιστορικά υψηλά.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.