Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Επικίνδυνος ο περιορισμός των εξώσεων, λέει η ΠΟΜΙΔΑ


«Συνθήκες κατοχικού ενοικιοστασίου».

Επιστολή προς την κυβέρνηση απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) με αφορμή τις δηλώσεις περί μέτρων περιορισμού των εξώσεων, επισημαίνοντας ότι εγκυμονούν κινδύνους τόσο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων όσο και για την κοινωνία.

Όπως εξηγεί η Ομοσπονδία, τυχόν μέτρα περιορισμού της δυνατότητας αντιμετώπισης ενοικιαστών που δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, όχι μόνον θα αποθρασύνει τα άτομα αυτά, αλλά επιπλέον θα δημιουργήσει ένα γενικότερο κύμα μη πληρωμής ενοικίων από μεγάλες μάζες ενοικιαστών.

Κατά συνέπεια, οι ιδιοκτήτες θα βρεθούν σε πραγματική αδυναμία πληρωμής του φόρου εισοδήματος των ενοικίων αλλά και των δόσεων του ετήσιου φόρου ακινήτων (ΕΝΦΙΑ, ΦΜΑΠ κ.λπ.), ενώ υπό το φόβο τέτοιων συμπεριφορών ουδείς θα εκμισθώνει κατοικία του και θα κλείσει η αγορά των μισθώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΟΜΙΔΑ καλεί την κυβέρνηση να απόσχει από τη λήψη ενός τέτοιου επικίνδυνου μέτρου, που θα επαναφέρει τη χώρα μας σε «συνθήκες κατοχικού ενοικιοστασίου».

Η επιστολή της ΠΟΜΙΔΑ:

«Αξιότιμε κε Πρόεδρε, αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί

Με ιδιαίτερη έκπληξη και απορία μας ακούσαμε στις πρόσφατες δηλώσεις σας ότι στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο θα υπάρχουν «μέτρα περιορισμού των εξώσεων», καθόσον τίποτε το σχετικό δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του κόμματός σας.

Επίσης ουδεμία αύξηση του ιδιαίτερα χαμηλού αριθμού δικαστικών αποφάσεων αποβολής μισθωτών υπάρχει, πλην εκείνων που εκδίδονται κατά δήθεν «ενοικιαστών» οι οποίοι εγκαθίστανται σε κατοικίες ιδιοκτητών κυρίως μεγάλης ηλικίας, επαρχιωτών ή αποδήμων, με το εξ αρχής σχέδιο να μην πληρώσουν κανένα απολύτως μίσθωμα, λογαριασμό κοινοχρήστων ή κοινής ωφελείας, επωφελούμενοι από την βραδύτητα είτε της αντίδρασης των ιδιοκτητών, είτε της απονομής της δικαιοσύνης.

Η αντικοινωνική αυτή συμπεριφορά είναι δυστυχώς ποινικά ατιμώρητη, με αποτέλεσμα να είναι επαναλαμβανόμενη, με καταστροφικές συνέπειες σε βάρος των ανύποπτων θυμάτων - ιδιοκτητών.

Τυχόν μέτρα περιορισμού της δυνατότητας αντιμετώπισης τέτοιων συμπεριφορών, όχι μόνον θα αποθρασύνει τα άτομα αυτά, αλλά θα έχει και τις εξής περαιτέρω καταστροφικές συνέπειες:

-Θα δημιουργήσει ένα γενικότερο κύμα μη πληρωμής ενοικίων από μεγάλες μάζες ενοικιαστών.

-Κατά συνέπεια οι ιδιοκτήτες θα βρεθούν σε πραγματική αδυναμία πληρωμής του φόρου εισοδήματος των ενοικίων αλλά και των δόσεων του ετήσιου φόρου ακινήτων (ΕΝΦΙΑ, ΦΜΑΠ κ.λπ.).

-Θα επεκταθεί αυτό και σε παύση πληρωμής κοινοχρήστων και λογαριασμών κοινής ωφελείας. Ως εκ τούτου θα δυσχερανθεί περαιτέρω η λειτουργία των πολυκατοικιών λόγω μη πληρωμής των κοινοχρήστων, και θα διακοπεί η λειτουργία κεντρικών θερμάνσεων και ανελκυστήρων.

-Ήδη οι εκμισθωτές ακινήτων, μετά την νομοθετική κατάργηση από εφέτος, της δυνατότητας εκχώρησης στο Δημόσιο των ενοικίων που δεν εισέπραξαν, είναι εκβιαστικά καταναγκασμένοι να δηλώσουν (σε λίγο) και να φορολογηθούν αγρίως και για τα μη εισπραχθέντα ενοίκια!

-Όλα αυτά θα έχουν ως αναπόφευκτη συνέπεια να «κλείσει» η αγορά των μισθώσεων, γιατί ουδείς θα εκμισθώνει κατοικία του προκειμένου να μην την χάσει οριστικά από όποιον εγκατασταθεί σ' αυτήν και στη συνέχεια αρνείται να πληρώσει, κατοχυρούμενος πίσω από τις νέες διατάξεις, και την ίδια ώρα ο εκμισθωτής να φορολογείται και για τα μισθώματα που το κράτος δεν θα του επιτρέπει να εισπράξει, αλλά ούτε και να απελευθερωθεί από κάποιον που δεν σέβεται τις υποχρεώσεις του! Αυτό θα οδηγήσει σε πλήρη αδυναμία εξεύρεσης στέγης από νέους ενοικιαστές - νέα ζευγάρια κλπ.

Για το λόγο αυτό σας καλούμε, προς το κοινό συμφέρον, αλλά και των ίδιων των ενοικιαστών τους οποίους επιθυμείτε να προστατεύσετε, να απόσχετε από τη λήψη ενός τέτοιου επικίνδυνου μέτρου, που θα επαναφέρει τη χώρα μας σε συνθήκες κατοχικού Ενοικιοστασίου...».



Διαβάστε περισσότερα...

Κατάφερε και έπεισε 400 άντρες να ευνουχιστούν


Ο αμφιλεγόμενος γκουρού που κερδίζει εκατομμύρια από τα θύματά του.

Ο Gurmeet Ram Rahim Singh, ένας Ινδός ποπ στα και τηλεοπτικός ιεροκήρυκας με φημολογούμενη προσωπική περιουσία 50 εκατομμύρια δολάρια, βρίσκεται στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης καθώς φέρεται ότι χειραγώγησε περίπου 400 άνδρες να αφαιρέσουν τους όρχεις τους.

Σύμφωνα με το India Today, ένας από τους πρώην οπαδούς του, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε ευνουχισμό πριν από επτά χρόνια - το όνομα του είναι Hans Raj Chauhan - είναι ένας από τους λίγους που έσπασαν τη σιωπή τους.

«Είπαν στα θύματα, ότι μόνο εκείνοι που θα ευνουχιστούν, θα είναι σε θέση να συναντήσουν τον Θεό», δήλωσε ο δικηγόρος του Chauhan, Navkiran Singh.

Ο 35χρονος Chauhan, κατέθεσε αγωγή κατά την γκουρού το 2012 και το Κεντρικό Γραφείο Ερευνών άρχισε να εξετάζει τις αιτιάσεις που χρονολογούνται ήδη από το 2000. Ωστόσο, πολλοί οπαδοί του πιστεύεται ότι φοβούνται να μιλήσουν.

Ο Gurmeet Ram Rahim Singh έχει πάνω από 87.000 ακόλουθους στο twitter και ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως: «πνευματικός/Άγιος / φιλάνθρωπος / τραγουδιστής / αθλητής / σκηνοθέτης / καλλιτεχνικός διευθυντής / μουσικός διευθυντής / σεναριογράφος / στιχουργός κ.α. Επιπλέον, είναι ιδιοκτήτης εργοστασίων, καταστημάτων, εστιατορίων, ξενοδοχείων, ορφανοτροφείων…




Διαβάστε περισσότερα...

Μαχαίρωσε την πρώην γυναίκα του


Το περιστατικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών.

Μαχαίρωσε την πρώην γυναίκα του μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών κοντά στο κέντρο της Χαλκίδας.

Το σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας. Οι περαστικοί, όταν άκουσαν τα ουρλιαχτά της γυναίκας, κάλεσαν αμέσως την αστυνομία.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας και, σύμφωνα με πληροφορίες του evianews.com, έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Όπως σημειώνει η τοπική ιστοσελίδα, το ζευγάρι είχε προσωπικές διαφορές λόγω διαζυγίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτός είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο


Με συνολική περιουσία τα 79,2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον κατάλογο που συντάσσει κάθε χρόνο το περιοδικό Forbes, ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

Ο Γκέιτς κέρδισε από πέρσι άλλα 3,2 δισ. δολάρια, ενώ ο Μεξικανός Κάρλος Σλιμ, ο μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών, κατατάσσεται δεύτερος, με περιουσία 77,1 δισεκατομμυρίων. Ο Αμερικανός επιχειρηματίας Γουόρεν Μπάφετ, μολονότι κέρδισε 14,5 δισ. σε έναν χρόνο, βρίσκεται στην τρίτη θέση με συνολική περιουσία 72,7 δισ. δολαρίων. Ο Μπάφετ εκθρόνισε τον Ισπανό Αμάθιο Ορτέγα, τον ιδρυτή της εταιρείας Zara, που έπεσε στην κατάταξη και είναι πλέον τέταρτος με περιουσία 64,5 δισ. δολαρίων. Πέμπτος παραμένει, όπως και πέρσι, ο Λάρι Έλισον, ο ιδρυτής της εταιρείας Oracle, με 54,3 δισ. δολάρια.



Η πρώτη γυναίκα στον κατάλογο είναι η Γαλλίδα Λιλιάν Μπετανκούρ, η κληρονόμος της εταιρείας καλλυντικών L'Oreal, που βρίσκεται στη 10η θέση με 40,1 δισ. δολάρια.

Μέσα στην πρώτη 20άδα, στη 16η θέση, βρίσκεται με 33,4 δισ. δολάρια ο 30χρονος ιδρυτής του Facebook, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε όλον τον κόσμο καταγράφονται συνολικά 1.826 δισεκατομμυριούχου, αριθμός ρεκόρ. Σύμφωνα με το Forbes, οι 46 από αυτούς είναι μικρότεροι των 40 ετών ενώ 536 είναι Αμερικανοί, 213 Κινέζοι, 103 Γερμανοί, 90 Ινδοί και 88 Ρώσοι. Η Ευρώπη έχει 482 δισεκατομμυριούχους.

Σημειώνεται ότι ο συνολικός πλούτος όλων των δισεκατομμυριούχων του κόσμου ανέρχεται στα 7 τρισεκατομμύρια 50 δισεκατομμύρια (7.050.000.000.000) δολάρια, από περίπου 6,4 τρισεκατομμύρια που ήταν πέρσι.



Διαβάστε περισσότερα...

Θύελλα αντιδράσεων για την τιμωρία της δασκάλας σε 6χρονο μαθητή


Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση δασκάλας από το Όρεγκον να βάλει στην απομόνωση έναν εξάχρονο μαθητή της επειδή χάλασε το αυτοκίνητο της μητέρας του και καθυστέρησε να πάει στο μάθημα.

«Έξι φορές επέβαλαν αυτή την τιμωρία στο παιδί, κοροϊδεύοντάς το μπροστά στους συμμαθητές του για κάτι που δεν περνά από το χέρι του και δεν ευθύνεται», είπε η γιαγιά του εξάχρονου αδυνατώντας να καταλάβει την απόφαση της δασκάλας.





Η ίδια μάλιστα τράβηξε και ανέβασε στο facebook φωτογραφίες που απεικονίζουν το αγόρι να βρίσκεται στην αίθουσα του φαγητού χωριστά από τους υπόλοιπους συμμαθητές του, ενώ η δασκάλα έχει τοποθετήσει μπροστά του χάρτινο παραβάν προκειμένου να μην έχει καμία οπτική επαφή.

Έπειτα από την κατακραυγή στα social media, το σχολείο αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τους γονείς του παιδιού.






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άνεργος προσφέρει... δωρεάν σεξ


Ο τρόπος που έκανε δεκάδες κεφάλια να γυρίζουν
.
Ένας άνεργος άντρας, κατάφερε και έκανε αρκετά κεφάλια να γυρίσουν χάρη στον ασυνήθιστο τρόπο που αναζητά εργασία: Κρατά μια αυτοσχέδια επιγραφή στην οποία γράφει «δωρεάν σεξ».

Ο Martin Bergchauzen καταγράφηκε από τα αμερικανικά μίντια με την αυθάδικη αυτή ταμπέλα να κυκλοφορεί σε έναν πολυσύχναστο δρόμο του Αμπερντίν στη Βρετανία.

Ιδού τι διαβάζουμε στην επιγραφή του 26χρονου: «Δωρεάν σεξ. Όχι, αστειεύομαι. Ψάχνω δουλειά. Θα κάνω οποιαδήποτε δουλειά. Πάρτε με ή τηλεφωνήστε μου» («FREE SEX. No, I’m kidding. Looking for a JOB. I’ll take any JOB. Talk to me or call me»).

Ο νεαρός εξηγεί στο Evening Express, ότι στην πραγματικότητα δεν προσφέρει το… κορμί του, αλλά το έγραψε γιατί μόνο έτσι θα έστρεφε την προσοχή του κόσμου. «Δεν προσφέρω σεξ, είναι απλά ένα αστείο. Το έγραψα γιατί όλοι θα το κοιτούσαν», λεει.




Διαβάστε περισσότερα...

Τζιχαντιστές έδωσαν σε μάνα να φάει το γιο της!


Η απόλυτη φρίκη.

Σοκάρει η ιστορία μιας μάνας που στην προσπάθειά της να βρει το γιο της, που είχαν απαγάγει οι τζιχαντιστές, έφτασε μέχρι το αρχηγείο τους και εκείνοι κατέληξαν να την ταΐζουν κομμάτια από το σώμα του, που είχαν πετσοκόψει.

Την ιστορία δημοσιεύει σήμερα η Daily Mail, όπως την περιέγραψε στην εφημερίδα «The Sun» ο στρατιώτης Yasir Abdulla, ο οποίος ταξίδεψε στο Ιράκ για να πολεμήσει κατά του ISIS, όταν πληροφορήθηκε ότι οι τζιχαντιστές βρίσκονταν πολύ κοντά στον πλήρη έλεγχο του χωριού του στο Κουρδιστάν.

Σύμφωνα με την ιστορία του στρατιώτη μια ηλικιωμένη γυναίκα, ο γιος της οποίας είχε απαχθεί από τους τζιχαντιστές και κρατούνταν αιχμάλωτος στη Μοσούλη, ταξίδεψε στα αρχηγεία του ISIS και ζήτησε να δει το παιδί της.

«Οι τζιχαντιστές της ζήτησαν να καθίσει για να πιει και να φάει, μιας και είχε κάνει μεγάλο ταξίδι, πριν την πάνε να δει το γιο της. Της έφεραν ένα φλιτζάνι τσάι και ένα πιάτο με κρέας, ρύζι και σούπα. Αυτή σκέφτηκε ότι ήταν ευγενικοί. Όμως είχαν σκοτώσει το γιο της, τον είχαν κόψει και της τον έβαλαν να τον φάει. Όταν τελείωσε το φαγητό της, ζήτησε να δει το παιδί της και τότε εκείνοι γέλασαν και της είπαν «μόλις τον έφαγες!» λέει ο στρατιώτης.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο πιο χαζός κλέφτης


Η πέτρα που ρίχνει σε ΙΧ, γυρίζει μπούμερανγκ και τον αναισθητοποιεί.

Η πέτρα εκδικήθηκε… Ο άντρας που βλέπετε στο βίντεο χαρακτηρίζεται από τα μέσα ενημέρωσης της Ιρλανδίας, ως ο πιο χαζός κλέφτης. Τίτλος που κέρδισε για την απόπειρά του να κλέψει ένα αυτοκίνητο, επιχειρώντας να σπάσει τα τζάμια του οχήματος με μια πέτρα.

Ο άντρας, το σημείο όπου βρίσκεται είναι στην περιοχή Drogheda κοντά στο Δουβλίνο, βρέθηκε αναίσθητος από τον Gerry Brady, τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και ιδιοκτήτη μιας παμπ.

Ο κλέφτης επιχείρησε να θρυμματίσει τα τζάμια, αλλά χωρίς επιτυχία. Μια από τις προσπάθειές του μάλιστα, στέφθηκαν από απόλυτη αποτυχία, όταν η πέτρα κάνει γκελ και επιστρέφει στον… ιδιοκτήτη της, ρίχνοντάς τον κάτω αναίσθητο.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έπεσε από τον 9ο όροφο ενώ κατασκόπευε τη σύντροφό του


Γειτόνισσα του έκοψε το σχοινί από το οποίο κρεμόταν!

Ένας ζηλιάρης Ρώσος που έκανε τον... κομάντο για να κατασκοπεύσει τη σύντροφό του νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση αφού μια συνταξιούχος γειτόνισσα του έκοψε το σχοινί με το οποίο κρεμόταν από την ταράτσα ενός εννιαόροφου κτιρίου.

Ο 32χρονος άνδρας, που λόγω της ζήλιας του αποφάσισε να δει τι έκανε η κοπέλα του παρακολουθώντας την από το παράθυρο του 8ου ορόφου, έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά από την πτώση του, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο άτυχος άνδρας, που είναι και αλπινιστής, χρησιμοποίησε τον ορειβατικό εξοπλισμό του για να κρεμαστεί από την ταράτσα του κτιρίου, στην πόλη Βίμποργκ, και να φτάσει στο διαμέρισμα όπου μένει η σύντροφός του, η μητέρα της 3χρονης κόρης του. Αφορμή στάθηκε η έμμονη ιδέα του ότι η κοπέλα του τον απατούσε με κάποιον άλλον.

Όμως η 66χρονη συνταξιούχος, που έμενε στον από πάνω όροφο, αντιλήφθηκε τον «εισβολέα» και βγήκε στο παράθυρό της, απειλώντας τον ότι θα έκοβε το σκοινί. Όταν εκείνος την αγνόησε, η γυναίκα έκανε πράξη την απειλή της με ένα ψαλίδι.

Μετά την πτώση του 32χρονου, η ηλικιωμένη γυναίκα εισήχθη και αυτή στο νοσοκομείο, με κρίση υπέρτασης. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα σε βάρος της για απόπειρα ανθρωποκτονίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Η Ρωσία ίσως χαλαρώσει το εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα


Τι δηλώνει σχετικά ο εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν.

Η Ρωσία δεν μπορεί να εξαιρέσει την Ελλάδα, ως μέλος της Ε.Ε., από τις αντικυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην παραγωγή της, όμως είναι έτοιμη να συζητήσει άλλες μορφές συνεργασίας, όπως η προμήθεια ελληνικών πρώτων υλών για μικτές επιχειρήσεις τροφίμων σε ρωσικό έδαφος, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις συνομιλίες που είχαν στη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σγουρίδης και ο εκπρόσωπος της ρωσικής υπηρεσίας Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Rosselhoznadzor, Αλεξέι Αλεξέγενκο και το δημόσιο αίτημα να εξαιρεθούν τα ελληνικά οπωροκηπευτικά από τις ρωσικές αντικυρώσεις, ο κ. Πεσκόφ δήλωσε στην εφημερίδα «Ιζβέστια»: «Υπάρχουν αρκετά σαφείς κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και η Ρωσία, ως μέλος του ΠΟΕ δεν μπορεί να ασχολείται με επιλεκτικές ενέργειες. Δεν επιτρέπεται να λαμβάνονται κυρώσεις ως προς τις χώρες της Ε.Ε. και επιλεκτικά να απαλλάσσεται από τις κυρώσεις μία από τις χώρες». Και συμπλήρωσε: «Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα ήταν δυνατό να επεξεργαστούμε ένα σχήμα όχι απευθείας εξαγωγών, αλλά την προμήθεια ακατέργαστης πρώτης ύλης με επενδύσεις εδώ, στο έδαφος της Ρωσίας, στη δημιουργία επιχειρήσεων επεξεργασίας τροφίμων».

Όπως υπενθύμισε ο κ. Πεσκόφ, κατά την επίσκεψη του προέδρου Πούτιν στη Βουδαπέστη τον περασμένο μήνα, ο Ρώσος ηγέτης δήλωσε ότι, παρά τις κυρώσεις, η Ρωσία θα κατορθώσει να συνεργαστεί με την Ουγγαρία στον αγροτο- βιομηχανικό τομέα.

«Θεωρώ ότι η κοινή εργασία για τη δημιουργία μικτών επιχειρήσεων στον αγροτο-βιομηχανικό κλάδο θα βοηθήσει να βγούμε από αυτή την κατάσταση, η οποία σχετίζεται με τις απαντητικές κυρώσεις της Ρωσίας για τα φορτία αγροτικών προϊόντων από την Ε.Ε.» είχε δηλώσει στις 17 Φεβρουαρίου, ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ιζβέστια» γίνεται λόγος στην ελληνική φράουλα, η οποία για παράδειγμα άρχιζε να εμφανίζεται στη Ρωσία τον Μάρτιο και καταλάμβανε ως και το 50% της αγοράς, όμως η εισαγωγή της στη Ρωσία είναι πλέον απαγορευμένη σε οποιαδήποτε μορφή, επεξεργασμένη ή μη. Μάλιστα, σχετικά προεδρικά διατάγματα απαγορεύουν ακόμη και την εισαγωγή της ως ακατέργαστης πρώτης ύλης για περαιτέρω επεξεργασία από τη διατροφική βιομηχανία της χώρας, όμως, κατά τον Ντμίτρι Πεσκόφ, «το ζήτημα θα τύχει επεξεργασίας» επομένως υπάρχουν ορατά περιθώρια μερικής αναθεώρησης του ρωσικού εμπάργκο υπό την προϋπόθεση επίδειξης ελληνικού ενδιαφέροντος για δημιουργία μικτών επιχειρήσεων και περαιτέρω διαπραγματεύσεων από την ελληνική πλευρά.

Η ειδική επί θεμάτων εισαγωγών φρούτων, Ιρίνα Κόζι επισήμανε ότι διορθώσεις των απαγορεύσεων ήδη έγιναν από ρωσικής πλευράς. Τον περασμένο Αύγουστο για παράδειγμα, επιτράπηκε η εισαγωγή στη Ρωσία σπόρων πατάτας, τεύτλων, αραβοσίτου, ρεβυθιών, καθώς και μιας σειράς ακόμη καλλιεργειών.

«Οι κυρώσεις πρέπει να είναι ευέλικτες, γι’ αυτό και μπορεί πλήρως να βρεθεί λύση στο πρόβλημα και να επιτραπεί η φράουλα, διαφορετικά η αγορά θα είναι γεμάτη ως το καλοκαίρι με "γκρίζο" προϊόν» σημείωσε η κ. Κόζι. «Θα μπορούσε να γίνει εξαίρεση όχι σε χώρες, αλλά σε συγκεκριμένους ομίλους και κοινοπραξίες εταιρειών, οι οποίες επενδύουν στη Ρωσία για τη δημιουργία μικτών επιχειρήσεων» υπογράμμισε ο Αντρέι Τσερεπάνοφ, επικεφαλής του Προγράμματος Εθνικής Ανάπτυξης, που είχε στο παρελθόν ηγηθεί της Διεύθυνσης εξωτερικού χρέους του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών.

«Οι Αρχές συνειδητοποιούν ότι οι κυρώσεις είναι δίκοπο μαχαίρι. Οι δηλώσεις Πεσκόφ για τη δυνατότητα συνεργασίας με χώρες που επηρεάζονται από τις αντικυρώσεις, μπορεί να θεωρηθεί ως γραμμή για την εξασθένηση των υπαρχουσών απαγορεύσεων, έτσι ώστε να μην πληγούν οι Ρώσοι παραγωγοί, στους οποίους έχουν υποσχεθεί μια πολιτική αντικατάστασης των εισαγωγών» είπε στην «Ιζβέστια» ο Α. Τσερεπάνοφ.

Σημειώνεται ότι παρεμφερείς σκέψεις δημιουργίας μικτών επιχειρήσεων για την υπέρβαση των περιορισμών που τίθενται από τις κυρώσεις, συζητήθηκαν ως πιθανότητα και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη στη Μόσχα και των διαβουλεύσεων που είχε τόσο με τον Πρόεδρο Πούτιν όσο και με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβιέντεφ.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι αρμοδιότητες του αναπληρωτή υπ. Παιδείας Τάσου Κουράκη


Εκδόθηκε μετά από ένα μήνα το ΦΕΚ.

Μετά από ένα μήνα περίπου εκδόθηκε το ΦΕΚ με τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη.

Όπως είναι γνωστό ο κ. Κουράκης ήταν αρμόδιος για θέματα Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης εκκρεμούσε όμως και το τυπικό ώστε να μπορεί να υπογράφει αποφάσεις καθώς έως τώρα μόνο ο κ. Μπαλτάς είχε το εν λόγω δικαίωμα.

Στον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αναστάσιο Κουράκη, ανατίθεται η άσκηση των ακόλουθων αρμοδιοτήτων:

1. α) της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του πρώην Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με το σύνολο των Διευθύνσεων και Τμημάτων που υπάγονται σε αυτή, εκτός της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής και των υπαγόμενων σε αυτή υπηρεσιών

β) της Γενικής Διεύθυνσης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του πρώην Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με το σύνολο των Διευθύνσεων και Τμημάτων που υπάγονται σε αυτή.

γ) από τη Γενική Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων με το σύνολο των τμημάτων που υπάγονται σε αυτή.

2. Των σχετικών με τις Αποκεντρωμένες Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

3. Της εποπτείας των εξής εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου

α) του Βαρβάκειου Ιδρύματος

β) του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Στις κατά το άρθρο 1 αρμοδιότητες περιλαμβάνονται:

α) οι κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες,

β) η νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία ασκείται μόνον από κοινού με τον Υπουργό,

γ) η πρόταση για την έκδοση ατομικών και κανονιστικών διαταγμάτων, δ) η έκδοση πράξεων ατομικού και κανονιστικού χαρακτήρα

ε) η πρόταση για την έκδοση διαταγμάτων και η έκδοση πράξεων από κοινού με άλλους Υπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς και Υφυπουργούς.

στ) ο διορισμός των διοικήσεων των εποπτευόμενων φορέων από κοινού με τον Υπουργό

Από τις αρμοδιότητες που ανατίθενται με το άρθρο 1 εξαιρούνται και παραμένουν στον Υπουργό:

α) ο προσδιορισμός της πολιτικής του Υπουργείου στο πλαίσιο των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου και των λοιπών συλλογικών κυβερνητικών οργάνων καθώς και ο συντονισμός της εφαρμογής της πολιτικής αυτής,

β) η εκπροσώπηση του Υπουργείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους διεθνείς οργανισμούς.



Διαβάστε περισσότερα...

Σκοτώθηκε για να αποφύγει ζώο που πετάχτηκε στο δρόμο


Νεκρός ένας 21χρονος στην Κρήτη, ένας σοβαρά τραυματίας.

Μια ακόμη τραγωδία γράφτηκε χτες τη νύχτα στους δρόμους της Κρήτης όπου εξαιτίας ενός ζώου έχασε τη ζωή του ένας 21χρονος νεαρός και τραυματίστηκε σοβαρά ένα ακόμη άτομο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το τραγικό τροχαίο σημειώθηκε χτες στις 23.20 στην στην εθνική οδό Χανίων-Ηρακλείου στον κόμβο Σπηλίου. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν συνολικά 5 άτομα - 50, 22, 21, 21 και 16 ετών - εξετράπη της πορείας του και ανετράπη όταν ο οδηγός προσπάθησε να αποφύγει ένα ζώο το οποίο πετάχτηκε ξαφνικά στο δρόμο σύμφωνα με το cretalive.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ένα όχημα και 4 άνδρες που χρειάστηκε να παρέμβει για τον απεγκλωβισμό των επιβατών.



Διαβάστε περισσότερα...

Αντιδράσεις για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη ΔΕΗ


Ανακοίνωση μέσω της οποίας εκφράζουν τις ενστάσεις τους για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στη ΔΕΗ, εξέδωσαν τέσσερα σωματεία της επιχείρησης, τα οποία θέτουν, μεταξύ άλλων, το ερώτημα γιατί υπεγράφη τώρα, ενώ επίκειται η αλλαγή από τη νέα κυβέρνηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και ενώ η προηγούμενη σύμβαση έληγε σε 9 μήνες.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους η Ένωση Διοικητικού- Οικονομικού Προσωπικού, ο Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού, ο Σύλλογος Καταμετρητών και η Ένωση του προσωπικού Σταθμού Λαυρίου υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι με τη νέα ΣΣΕ:

- Η όποια περικοπή μισθοδοσίας γίνει θα υπόκειται στην ελευθεριότητα της επιχείρησης.

- Δεν υπάρχει εγγύηση πως δεν θα γίνουν μειώσεις αποδοχών.

- Προβλέπει την καταβολή επιδόματος βάρδιας σε συνδικαλιστές, χωρίς φυσική παρουσία, ρύθμιση που χαρακτηρίζεται προκλητική.

- Αντίθετα για τους χρόνια πάσχοντες η καταβολή αυτού του επιδόματος επαφίεται στην καλή θέληση του γενικού διευθυντή.

- Δημιουργείται ηθικό ζήτημα με την πρόσθετη χρηματοδότηση 2 ευρώ τον μήνα προς τη ΓΕΝΟΠ.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι τη σύμβαση υπέγραψαν 13 από τα 24 Σωματεία της ΔΕΗ ενώ γίνεται, ακόμη, λόγος για μεθόδευση επιλέχθηκε προκειμένου να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες, τόσο της διοίκησης όσο και της ΓΕΝΟΠ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ψάχνουν το σπίτι που μεγάλωσε ο Ιησούς


Τι πιστεύουν οι αρχαιολόγοι για οίκημα στη Ναζαρέτ.

Ένα σπίτι χτισμένο σε μια βραχώδη πλαγιά στη Ναζαρέτ, πατρίδα του Ιησού, θεωρείται ως ο τόπος όπου ο Ιησούς ανατράφηκε από τη Μαρία και τον Ιωσήφ. Οι αρχαιολόγοι δεν μπορεί να πουν ακόμα ότι το συγκεκριμένο κτίσμα ήταν πράγματι το σπίτι του Ιησού, αλλά αυτό «είναι δυνατόν», λένε.

Το οίκημα είναι ένα από τα δύο σπίτια στη Ναζαρέτ, που χρονολογούνται από τον πρώτο αιώνα μ.Χ.. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι οι άνθρωποι του Μεσαίωνα πίστευαν ότι ο Ιησούς μεγάλωσε σε αυτό το σπίτι. Αιώνες μετά την εποχή του Ιησού, το σπίτι ήταν διακοσμημένο με ψηφιδωτά ενώ μια εκκλησία κτίστηκε πάνω από αυτό. Το σπίτι ανακαλύφθηκε στη δεκαετία του 1880 από τις μοναχές του μοναστηριού της Αδελφότητας της Ναζαρέτ και βάσει κάποιων δεδομένων ισχυρίστηκαν ότι ο Ιησούς είχε μεγαλώσει σε αυτό.

Ωστόσο, δεν υπήρχε μέχρι το 2006 καμία επιστημονική απόδειξη που να συνηγορεί υπέρ αυτού. Ο καθηγητής αρχαιολογίας Κεν Νταρκ, του Πανεπιστημίου Reading της Βρετανίας το χρονολόγησε και αποδείχθηκε ότι όντως το κτίσμα έχει γίνει στις αρχές του πρώτου αιώνα. «Δεν μπορώ να απαντήσω από αρχαιολογικής άποψης, εάν όντως είναι αυτό το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε ο Χριστός. Αλλά υπάρχουν αρκετές ενδείξεις», αναφέρει ο καθηγητής στην επιστημονική επιθεώρηση Biblical Archaeology Review.










Διαβάστε περισσότερα...

Μια συναυλία για καλό σκοπό


Τα έσοδα θα δοθούν στην Αμυμώνη.

Δημοφιλείς και καταξιωμένοι καλλιτέχνες τραγουδούν απόψε στις 9 αφιλοκερδώς, στο Παλαί ντε Σπορ στη Θεσσαλονίκη, συνδράμοντας στην προσπάθεια του «Συλλόγου Θεσσαλονίκης Αμυμώνη», να εξασφαλίσει πόρους για τη συνέχιση της λειτουργίας του μοναδικού στη βόρεια Ελλάδα Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες.

Οι καλλιτέχνες που θα τραγουδήσουν για την Αμυμώνη, είναι οι: Γιώργος Νταλάρας, Γλυκερία, Κώστας Μακεδόνας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Πάνος Μουζουράκης, Νίκος Ζιώγαλας, Βασίλης Καζούλης και Μιχάλης Τζουγανάκης.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι έξι αλλαγές που έρχονται για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια


Για επαναφορά της οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά έκανε λόγο ο Γ. Σταθάκης.

Τις αλλαγές που θα επιφέρει το νομοσχέδιο για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια ανέλυσε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης στη Ναυτεμπορική, αποκαλύπτοντας ειδικές παρεμβάσεις στο υπάρχον πλαίσιο διευθέτησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Σταθάκης, η νέα συμφωνία θα επιτρέψει στην οικονομία να επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά, κάνοντας λόγο για ανακατεύθυνση του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας.

«Η ανάληψη καθηκόντων από τη νέα κυβέρνηση και η συμφωνία με τους δανειστές αποκαθιστούν την αίσθηση σταθερότητας στην οικονομία, ομαλοποιώντας τόσο τη δραστηριότητα στην αγορά όσο και τη ροή εσόδων προς το Δημόσιο. Τις επόμενες εβδομάδες η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων που θα αντιμετωπίζουν την ανθρωπιστική καταστροφή και τις συνέπειές της, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν ριζικές μεταρρυθμίσεις, που καθυστερούν δεκαετίες, στο φορολογικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση και στην αντιμετώπιση της διαφθοράς. Οι παρεμβάσεις αυτές θα ελαφρύνουν τις πιέσεις στα ασθενέστερα εισοδηματικά στρώματα και θα βελτιώσουν την ψυχολογία στην αγορά και το επενδυτικό κλίμα» σημειώνει ο κ. Σταθάκης

Οι έξι βασικές ρυθμίσεις που θα προβλέπονται στο νομοσχέδιο

  • Θα υπάρξει διαχωρισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις μεγάλες επιχειρήσεις
  • Η εφαρμογή τους θα είναι υποχρεωτική από τις τράπεζες
  • Θα προβλέπονται ειδικά κίνητρα για την κοινή ρύθμιση δανείων και χρεών
  • Αναφορικά με τις δόσεις των δανείων θα προβλέπεται πλαφόν που δεν θα ξεπερνά το 40% των κερδών της επιχείρησης
  • Στις περιπτώσεις μεγάλων εταιριών θα προωθείται η εύρεση μίας «χρυσής τομής»
  • Θα ενισχυθεί η προώθηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού

Διαβάστε περισσότερα...

Ρωμανιάς: Τα διαθέσιμα των Ταμείων επαρκούν για συντάξεις μέχρι και το 2017


«Ξέρουμε ότι το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης έχει σοβαρές ελλείψεις και θα το αλλάξουμε».

Διέψευσε τις φήμες για πρόβλημα ρευστότητας στα ασφαλιστικά ταμεία ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς.

Ο κ. Ρωμανιάς μιλώντας στο ΣΚΑΙ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «σήμερα πρόβλημα ρευστότητας στα ασφαλιστικά ταμεία δεν υπάρχει» και υπογράμμισε ότι η καταβολή των συντάξεων θα γίνεται κανονικά κάθε μήνα στην ώρα τους.

«Τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων επαρκούν για όλο το 2015 και για όλο το 2016 και για το 2017» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι «μιλάμε για σήμερα. Ξέρουμε ότι το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης έχει σοβαρές ελλείψεις και θα το αλλάξουμε».

«Το Ταμείο που έχει μεγάλες αδυναμίες για το μέλλον -δεν μιλάω για τώρα- είναι ο ΟΑΕΕ» τόνισε ο κ. Ρωμανιάς.



Διαβάστε περισσότερα...

Κίνδυνος να «πνιγεί» το Ηράκλειο στα σκουπίδια


Έκλεισε η χωματερή των Πέρα Γαλήνων.
Αντιμέτωπη με ένα δυσοίωνο σενάριο είναι η πόλη του Ηρακλείου, που αν δεν βρεθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα λύση στο μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει, τότε ελλοχεύει κίνδυνος να μη γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία πρωτίστως και δευτερευόντως για την εικόνα που θα παρουσιάζει η πόλη.

Με κοινή τους απόφαση, οι 42 ιδιοκτήτες της έκτασης των Πέρα Γαλήνων στο Φόδελε, όπου λειτουργεί ο ΧΥΤΑ του Ηρακλείου, προχώρησαν στη διάρκεια της νύχτας στον αποκλεισμό του, διεκδικώντας μισθώματα που δεν έχουν καταβληθεί από το δήμο Ηρακλείου για τη χρήση του χώρου. Όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, η δημοτική αρχή είχε δεσμευτεί ότι θα καταβάλει τα μισθώματα που προέβλεπε η συμφωνία μεταξύ των ιδιοκτητών και της Λότζια, στα μέσα του περασμένου μήνα, πράγμα το οποίο και δεν έγινε. Για το λόγο αυτό οι 42 ιδιοκτήτες αποφάσισαν να προχωρήσουν στην υλοποίηση της προειδοποίησής τους, βάζοντας «λουκέτο» στη χωματερή.

Θεωρείται δεδομένο, ότι αν δεν υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ ιδιοκτητών και δήμου Ηρακλείου, ή αν δεν καταβληθούν τα μισθώματα ύψους περίπου 30.000 ευρώ μηνιαίως, τότε το Ηράκλειο θα βρεθεί απέναντι σε ένα μείζον πρόβλημα, όπως γράφει το cretapost.gr.

Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση από την πλευρά του δήμου Ηρακλείου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε γατάκι που το έβαψαν ροζ


Η ιδιοκτήτριά του ήθελε να το κάνει guest star στο ροζ πάρτι της - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Σφοδρή κριτική δέχεται η ρωσίδα συγγραφέας, ηθοποιός και μοντέλο Elena Lenina η οποία έβαψε το γατάκι της ροζ, με αποτέλεσμα το ζώο να καταπιεί μεγάλη ποσότητα από τη βαφή, να δηλητηριαστεί και να πεθάνει σύμφωνα με την Daily Mail.

Η Lenina έκανε ένα πάρτι τον προηγούμενο Σεπτέμβριο με κυρίαρχο χρώμα το ροζ και αποφάσισε να βάψει τη γάτα προκειμένου να τραβήξει τα βλέμματα όλων των καλεσμένων, που ήταν υποχρεωμένοι να φοράνε ροζ και αυτοί.











Η Ρωσίδα υποστήριξε στο Instagram ότι το ζώο έβαψε ένας κομμωτής και ότι η γάτα ήταν χαρούμενη και υγιής όταν τη χάρισε στον καινούργιο ιδιοκτήτη της. Η 35χρονη υποστήριξε ότι ένας κτηνίατρος της είχε πει ότι η βαφή του τριχώματος ήταν ακίνδυνη για το ζώο και μάλιστα θα έκανε πιο δυνατή την τρίχα του! Μάλιστα ανέβασε και ένα βίντεο στο YouTube για να δείξει ότι η γάτα έχαιρε άκρας υγείας μετά το πάρτι.



Οι επικριτές της έφτιαξαν μια ηλεκτρονική αίτηση και μαζεύουν υπογραφές, απαιτώντας να διεξαχθεί αστυνομική έρευνα σε βάρος της Lenina.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κρούσμα ασυνεννοησίας στο υπουργείο Παιδείας


Αφορά στο διορισμό των εκπαιδευτικών.

Κρούσμα ασυνεννοησίας φαίνεται ότι έχουμε στο υπουργείο Παιδείας μετά τα όσα ειπώθηκαν για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών.

Ο κ. Κουράκης, έμπειρος πολιτικός, τομεάρχης Παιδείας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας , όπως φαίνεται θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγω για κατάργηση του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ και για την εφαρμογή ενός συστήματος μοριοδότησης, πιθανόν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Ο κ. Μπαλτάς σε διαφορετικό μήκος κύματος πραγματοποίησε γραπτή δήλωση στην οποία ανέφερε ότι ουδέποτε έκανε οποιαδήποτε δήλωση για κατάργηση του ΑΣΕΠ και για την όλη διαδικασία επιλογής για την πρόσληψη εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για μια ειλικρινή δήλωση του υπουργού Παιδείας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr όταν ο κ. Κουράκης παρουσίαζε στην ΟΛΜΕ τις σκέψεις για το νέο σύστημα διορισμών ο κ. Μπαλτάς δεν παρευρισκόταν.

Ωστόσο οι δηλώσεις του κ. Κουράκη, φαίνεται ότι κινούνται στην προεκλογική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών και μας κάνει εντύπωση γιατί ο κ. Μπαλτάς προχώρησε στην πιο πάνω δήλωση. Θέλει να διαφοροποιηθεί από τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Από τον κ. Κουράκη ή μήπως δε γνωρίζει την κατεύθυνση του κυβερνώντος κόμματος;

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προχωρά σε εκ αντικρουόμενες δηλώσεις. Κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων ο κ. Μπαλτάς δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι δεν καταργούνται για φέτος οι εξετάσεις στα Πρότυπα- Πειραματικά Σχολεία. Τα όσα έχει πει έχουν καταγραφεί στα πρακτικά της Βουλής:

«Όμως, ακριβώς επειδή δεν θέλουμε να αναστατώσουμε τη χρονιά, κρατάμε δυστυχώς τις εξετάσεις και αυτήν τη χρονιά, μέχρι να τελειώσει ο Ιούλιος, διότι κάποια παιδιά έχουν μπει στη διαδικασία αυτή, έχουν επενδύσει τα ίδια και οι γονείς τους ότι θα καταφέρουν να μπουν στα «άριστα» -υποτίθεται- σχολεία και δεν θέλουμε να βάλουμε «πάγο» στην έστω στρεβλή -υπό κάποια έννοια- αυτή φιλοδοξία τους».

Ο κ. Κουράκης στη δικιά του τοποθέτηση δεν έκανε αναφορά στα Πειραματικά Σχολεία όμως σε ραδιοφωνική του συνέντευξη λίγα 24ωρα μετά δήλωσε ότι οι εξετάσεις καταργούνται από φέτος στα Πειραματικά Σχολεία όπως και έγινε τελικά.

Άλλωστε στα άμεσα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδείας υπήρχε αναφορά για κατάργηση εξετάσεων στα Πειραματικά και επιλογή με κλήρωση.



Διαβάστε περισσότερα...

Παθαίνει επιληψία την ώρα που κάνει sky diving


Μια απίστευτη εμπειρία που παραλίγο να αποδειχθεί μοιραία – Δείτε το βίντεο.

Μια απίστευτη εμπειρία που παραλίγο να του στοιχήσει τη ζωή, έζησε ένας άντρας από την Αυστραλία. Ο ίδιος, υπό το όνομα Nomadic Adrenaline στο Youtube, ανέβασε το παρακάτω βίντεο στο οποίο φαίνεται κατά την πτώση του από τα 12.000 πόδια, να παθαίνει κρίση στον αέρα.

«Ίσως η πιο τρομακτική εμπειρία της ζωής μου», έγραψε στο ποστ. Ο άντρας, που ακούει στο όνομα Christopher, ανέφερε ότι είχε αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία κατά τη διάρκεια ενός άλματος, τον περασμένο χρόνο κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του για ελεύθερες πτώσεις από αεροπλάνο.

«Στα 9.000 πόδια έπαθα κρίση, επιχειρώντας μιας αριστερή στροφή», λέει «τότε, για τα επόμενα 30 δευτερόλεπτα ήμουν αναίσθητος». Ευτυχώς, ο εκπαιδευτής του Christopher είδε άμεσα ότι κάτι συνέβαινε και έσπευσε να προσφέρει την πολύτιμη βοήθειά του.

«Ανέκτησα τις αισθήσεις μου στα 3.000 πόδια. Ευτυχώς ο εκπαιδευτής κατάφερε και με τράβηξε το σχοινί και το αλεξίπτωτο άνοιξε και έφτασα στο έδαφος ασφαλής».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό είναι το φαβορί στη Eurovision


Η Φινλανδία στέλνει συγκρότημα τα μέλη του οποίου έχουν διαγνωστεί με αυτισμό και σύνδρομο Down.

Μήνυμα κατά του κοινωνικού αποκλεισμού ανθρώπων με αναπηρίες θα στείλει το φινλανδικό συγκρότημα «PKN», από τη σκηνή του 60ού πανευρωπαϊκού διαγωνισμού της Eurovision, αφού και τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος έχουν διαγνωστεί με αυτισμό και σύνδρομο Down.

Οι «PKN» επελέγη να εκπροσωπήσει τη χώρα στο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στη Βιέννη τον Μάιο με τις ψήφους των φινλανδών τηλεθεατών.

Η μουσική των ΡΚΝ κινείται μεταξύ heavy metal και punk. Στον διαγωνισμό θα συμμετέχουν με το τραγούδι I Always Have To.

Μόλις ανακοινώθηκε η συμμετοχή η Φινλανδία έγινε το φαβορί.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προς αύξηση του φόρου σε ποτά και τσιγάρα


Αναπροσαρμογή του ΦΠΑ.

Ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής έκτακτου φόρου σε όσους φορολογούμενους δηλώνουν πάνω από ένα όριο ετήσιου εισοδήματος άφησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, προκειμένου να συγκεντρώσει «ρευστό» στα κρατικά ταμεία, ενώ ταυτόχρονα στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζονται για την αύξηση του φόρου στα τσιγάρα και τα αλκοολούχα ποτά.

Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μπαλάφας μιλώντας στον ΣΚΑΪ επιβεβαίωσε ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρξει αύξηση του φόρου στα τσιγάρα και στα αλκοολούχα. Σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζεται να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα δύο προιόντα. Με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι μπορεί να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα, ενώ ταυτόχρονα θα ικανοποιηθεί η δέσμευση στην επιστολή Βαρουφάκη προς τους Ευρωπαίους για αναπροσαρμογή ΦΠΑ.

Σημειώνεται ότι τελευταία φορά που αυξήθηκε ο φόρος στα τσιγάρα ήταν πριν ένα χρόνο.

Συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2014 αυξήθηκε ο συντελεστής του πάγιου φόρου των τσιγάρων από τα 80 στα 82,50 ευρώ ανά φορολογική μονάδα (1.000 τεμάχια) τσιγάρων και, αντιστοίχως, το ελάχιστο ποσό του ειδικού φόρου κατανάλωσης από τα 115 στα 117,50 ευρώ ανά φορολογική μονάδα. Με τον τρόπο αυτό επέρχεται αύξηση του πάγιου φόρου κατά πέντε λεπτά του ευρώ ανά πακέτο τσιγάρων των 20 τεμαχίων, ενώ με την αύξηση του ελάχιστου ποσού του ειδικού φόρου κατανάλωσης διασφαλίζεται ότι τα αναμενόμενα έσοδα δεν θα επηρεαστούν από τη μεταβλητότητα των τιμών.

Επίσης, αυξήθηκε ο συντελεστής του ειδικού φόρου κατανάλωσης που επιβάλλεται στο λεπτοκομμένο καπνό για την κατασκευή χειροποίητων (στριφτών) τσιγάρων και στα άλλα καπνά για κάπνισμα, από τα 153 στα 156,70 ευρώ ανά χιλιόγραμμο καθαρού βάρους και για τα δύο είδη προϊόντων, στα οποία επέρχεται αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά επτά λεπτά του ευρώ ανά συσκευασία των 20 γραμμαρίων.

Τέλος, αυξήθηκε ισοδύναμα ο συντελεστής του ειδικού φόρου κατανάλωσης που επιβάλλεται στα πούρα και στα πουράκια και ορίζεται σε ποσοστό 35% επί της κατά χιλιόγραμμο τιμής λιανικής πώλησής τους, από το 34% που ισχύει σήμερα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε συσκευασία πούρων με τιμή λιανικής πώλησης 100 ευρώ επέρχεται αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά ένα ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Παίκτης της Σάντερλαντ συνελήφθη για παιδεραστία!


Σοκ στη Μεγάλη Βρετανία! Ο ποδοσφαιριστής της Σάντερλαντ, Άνταμ Τζόνσον συνελήφθη ως ύποπτος παιδεραστίας.



Το σοκ είναι πολύ μεγάλο στη Μεγάλη Βρετανία! Όπως αναφέρει ο τοπικός Τύπος η αστυνομία συνέλαβε τον Άνταμ Τζόνσον αποδίδοντας του κατηγορίες για παιδεραστία!

Ο ποδοσφαιριστής της Σάντερλαντ –όπως αναφέρει η εφημερίδα SUN- η οποία πριν γίνει η σύλληψη του- είχε αποκαλύψει το θέμα είχε σεξ με μια μαθήτρια ηλικίας 15 ετών!

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα ο ποδοσφαιριστής ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό από το πρωί όταν οι Αρχές τον… επισκέφθηκαν στο σπίτι του.

«Το όλο περιστατικό έλαβε χώρα σήμερα το πρωί κάπου ανάμεσα στις 9:15 και στις 9:35», αναφέρει ένας γείτονας και συνεχίζει:

«Τρία αυτοκίνητα χωρίς σήμανση σταμάτησαν έξω από το σπίτι του. Υπέθετες ότι είναι αστυνομικοί γιατί όλοι τους ήταν ντυμένοι στα μαύρα. Από εκείνη την στιγμή δεν τον είδα καθόλου όλη την ημέρα. Από όσο ξέρω στο σπίτι αυτό μένει μαζί με την φίλη του», κατέληξε.

Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι έχει προχωρήσει στη σύλληψη ενός 27χρονου άνδρα κατηγορούμενος για παιδεραστία, ωστόσο δεν αναφέρει το όνομά του.

Αυτό το κάνει όμως η Sun η οποία αποκάλυψε το όνομα του.


Διαβάστε περισσότερα...

Αυτά είναι τα μέτρα για τη βία


Την άμεση λήψη μέτρων κατά της βίας, αλλά και αυστηρό πλαίσιο ενόψει της νέας σεζόν προανήγγειλε ο Γιώργος Μποροβήλος. «Διακοπή με την πρώτη φωτοβολίδα», προειδοποίησε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας.

Έτοιμοι να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, όσο σκληρά κι αν είναι, εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι όλων των ομάδων στο σημερινό (2/3) διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας όπως μετέφερε ο Γιώργος Μποροβήλος.

Μιλώντας μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής ενημέρωσε για τα άμεσα μέτρα που αποφασίστηκε να παρθούν για την καταπολέμηση της βίας και κυρίως γι’ αυτά που αναμένονται να επικυρωθούν ενόψει της νέας σεζόν.

Επισήμανε πως ήδη έχει δρομολογηθεί το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, καθώς και η αξιοποίηση των συστημάτων παρακολούθησης.

Προειδοποίησε πως δεν θα γίνουν αποδεκτά από εδώ και στο εξής τα έκτροπα εντός του γηπέδου και τα ματς θα διακόπτονται κάθε φορά που θα υπάρχει ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων ή εισβολή οπαδών. Ακόμα δεν θα υπάρξουν άλλες μετακινήσεις οπαδών μέχρι το τέλος της σεζόν.

Τα σημαντικότερα μέτρα όμως είναι αυτά που συζητήθηκαν με την προοπτική να εφαρμοστούν με τη νέα σεζόν: επαναφορά του ιδιώνυμου, τιμωρία φυσικών προσώπων, δημιουργία Λεσχών υπό την αιγίδα των ΠΑΕ, ονομαστικό εισιτήριο και αυστηρότερος έλεγχος κατά την είσοδο στο γήπεδο.

Διαβάστε τι δήλωσαν Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Αλαφούζος εξερχόμενοι από τα γραφεία του συνεταιρισμού και την επίσημη ανακοίνωση με τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση.

Αναλυτικά, τα λεγόμενα του Γιώργου Μποροβήλου:

«Υπήρξαν τα γνωστά προβλήματα που οδήγησαν στην διακοπή, αλλά σήμερα έγινε μια συζήτηση σε πολύ καλό πνεύμα στο ΔΣ και πάρθηκαν ομόφωνες αποφάσεις. Αυτά που θα ακούσετε αντιπροσωπεύουν όλες τις ομάδες.

Όσον αφορά το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις κάμερες υπάρχει βούληση να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατό. Θα δρομολογηθεί σε άμεσο χρονικό ορίζοντα σε συνεργασία με το Υπουργείο Αθλητισμού όπου θα είμαστε καθημερινά σε επαφή.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το πειθαρχικό δίκαιο και θέματα βίας, θα πρέπει να το εναρμονίσουμε με αυτό της UEFA ώστε να έχουμε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Φέτος θα ζητήσουμε να δοθεί αυστηρή εντολή στους διαιτητές όταν υπάρχουν επικίνδυνα αντικείμενα, ρίψη φωτοβολίδων με πιστόλι ή εισβολή οπαδών να γίνεται άμεση διακοπή του αγώνα και στην συνέχεια οι κυρώσεις θα είναι πάρα πολύ σημαντικές όπως γνωρίζετε.

Επιπλέον αποφασίστηκε η απαγόρευση μετακίνησης οπαδών. Καμία ομάδα δεν θα έχει δικαίωμα να ζητήσει εισιτήρια. Όσον αφορά τις λέσχες θα γίνει αναγνώριση και από τις ΠΑΕ και θα παίρνουν αυστηρά ονομαστικά εισιτήρια.

Θα ζητήσουμε περισσότερες εξουσίες από το νόμο, όσον αφορά τον έλεγχο κατά την είσοδο στα γήπεδα καθώς μπαίνουν αντικείμενα που δημιουργούν προβλήματα.

Θα ζητήσουμε επαναφορά του ιδιώνυμου και τιμωρία φυσικών προσώπων. Με την ατιμωρησία δημιουργείται πρόβλημα. Όταν αντιληφθούν ότι υπάρχουν συνέπειες θα σταματήσουν να κάνουν όσο κάνουν στα γήπεδα.

Εμείς θα συζητήσουμε με τον υπουργό με τη βελτίωση του νόμου. Δεν έχουμε πρόθεση να ελαστικοποιήσουμε τις ποινές. Να μην είναι όμως υπεύθυνος ο πρόεδρος όταν τα επεισόδια γίνονται μακριά από το γήπεδο.

Ομόφωνα αποφασίσαμε να ζητήσουμε από τον Υπουργό να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, δείχνοντας πως ένα τέτοιο ποδόσφαιρο κανείς δεν το θέλει. Η άμεση αντιμετώπιση της βίας είναι δέσμευση. Μη περιμένουμε όμως με ένα πάτημα κουμπιού να αλλάξουν όλα. Θέλει δουλειά.

Όμως το γεγονός ότι υπάρχει αυτή η κατεύθυνση και ότι όλοι κατάλαβαν πως κάτι πρέπει να γίνει για να αλλάξει το ποδόσφαιρο, αυτό είναι που πρέπει να κρατήσουμε από την συνεδρίαση. Να δούμε πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για να υπάρξει βελτίωση και στην Ευρώπη όπου όπως βλέπετε χάνουμε θέσεις».


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βράβευση των πρωταθλητών αυτοκινήτου του 2014


Το «παρών» έδωσαν στην τελετή παλιές δόξες των αγώνων.

Στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 28 Φεβρουαρίου η καθιερωμένη τελετή βράβευσης των πρωταθλητών και των διακριθέντων αθλητών στους αγώνες αυτοκινήτου και καρτ για την αγωνιστική περίοδο του 2014.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτείας, ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, η πρόεδρος και τα μέλη της ΕΠΑ, ενώ η προσέλευση των πρωταγωνιστών των ελληνικών αγώνων ήταν υπέρ του δέοντος αθρόα.

Στον καθιερωμένο εναρκτήριο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ, κ. Δημήτρης Μιχελακάκης, έδωσε με τον καλύτερο τρόπο το στίγμα της στιγμής, ανέφερε επιγραμματικά τις εν εξελίξει προσπάθειες της ομοσπονδίας για την ανάπτυξη του αθλήματος και σκιαγράφησε με αδρές γραμμές τις μελλοντικές, ενώ υπερθεμάτισε τη κοινωνική διάσταση των αγώνων μέσω της προσφοράς του αθλήματος στην αναβάθμιση της οδικής παιδείας και ασφάλειας.

Στην εκδήλωση για πρώτη φορά προσκλήθηκαν, παρίσταντο και συμμετείχαν στις βραβεύσεις, παλιές δόξες των αγώνων (Άρης Λουμίδης - «Αστερίξ», Τάσος Μαρκουΐζος - «Ιαβέρης», Γιάννης Μπαρδόπουλος, Κωστής Στεφανής, Γιώργος Ραφτόπουλος, Λάκης Φωτιάδης) σε μια προσπάθεια της ομοσπονδίας να τιμήσει τους ανθρώπους που έχουν γράψει μέσα από τα μπάκετ την ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας.

Στις εκπλήξεις της βραδιάς ήταν και η βράβευση των φοιτητών της «UoP Racing Team» του Πανεπιστημίου Πατρών, που σχεδίασαν και κατασκεύασαν ένα εξαιρετικής απόδοσης ηλεκτρικό μονοθέσιο, με το οποίο διακρίθηκαν στο διεθνή διαγωνισμό Formula Student.

Στην αρχή της εκδήλωσης η σκηνή του αμφιθεάτρου πλημμύρισε νιάτα με τις απονομές στους πρωταθλητές και τους διακριθέντες των αγώνων καρτ, για να συνεχιστεί και ολοκληρωθεί -σε εξαιρετικά θερμό κλίμα- με τα πρωταθλήματα, κύπελλα και έπαθλα των αγώνων αυτοκινήτου.








Διαβάστε περισσότερα...

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ανθρωπιστική κρίση


Ρεύμα και στέγη για τα νοικοκυριά που ζουν υπό το καθεστώς ακραίας φτώχειας.

Δίνοντας έμφαση στο θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης η κυβέρνηση καταθέτει σχετικό νομοσχέδιο, ένα από τα πρώτα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο στοχεύει στην ανακούφιση των πολιτών που έχουν πληγεί από το καθεστώς ακραίας φτώχειας.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, τα πρώτα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση:

-Η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με τη λιτότητα που επέβαλαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις είχε δραματικές κοινωνικές επιπτώσεις. ‘Ολοι οι κοινωνικοί δείκτες, όπως φτώχεια και ειδικότερα η παιδική φτώχεια, ανεργία, ανεργία των νέων επιδεινώθηκαν σε πρωτοφανή επίπεδα.
-Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, στα μέσα του 2014
Φτάσαμε σε ποσοστό ανεργίας της τάξης του 26,4% (δηλαδή 1.280.101 ανέργους) και ειδικά για νέους τους ηλικίας 15-24 στο 52%.
Η φτώχεια στην χώρα αφορά στο 23,1% του πληθυσμού (με την παιδική φτώχεια να φτάνει το 28,8%) και να χτυπάει κυρίως μονογονεϊκά και πολυμελή νοικοκυριά, τους οικονομικά μη ενεργούς και τους ηλικιωμένους.

-Σύμφωνα με στοιχεία γνωστά σε όλους, έχουμε νοικοκυριά που αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες όπως αυτές προσδιορίζονται από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, όπως τροφή, στέγη, ενέργεια.
-Η ελληνική κυβέρνηση, γνωρίζοντας το τραγικό πρόβλημα, δεσμεύτηκε να προσπαθήσει να ανακόψει την πορεία προς μια ολοκληρωτική κοινωνική καταστροφή. Έτσι, το πρώτο νομοσχέδιο που εισάγεται στη Βουλή, ουσιαστικά και συμβολικά, αφορά στις ενέργειες αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

-Το Σχέδιο Νόμου, το οποίο έχει σταλεί από το Υπουργείο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, είναι ένα πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με τρεις παροχές που θα ανακουφίσουν τους συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκονται σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και θα συντελέσουν στην εργασιακή και κοινωνική τους επανένταξη, αποκαθιστώντας, κατά το δυνατόν, την κοινωνική συνοχή.

-Στον προσδιορισμό των επωφελούμενων θα δοθεί προτεραιότητα στις οικογένειες με ανήλικα παιδιά, στους ανέργους και τους μακροχρόνια ανέργους, στους ενοικιαστές που απειλούνται με έξωση και σε οικογένειες που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει την πρόσβαση στα τρία αυτά βασικά αγαθά.

-Σε αυτή την κατεύθυνση, της ανάσας για τα νοικοκυριά σχεδιάζονται τρία βασικά μέτρα:

α) Επανασυνδέονται όλα τα κομμένα ρεύματα σε κύριες κατοικίες χωρίς επιβάρυνση και παρέχεται δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα έως 300 khw έως το τέλος του έτους.

Όλα τα νοικοκυριά που ζουν σήμερα με κομμένο ρεύμα θα επωφεληθούν άμεσα από το μέτρο.

β) Επίδομα ενοικίου σε έως 30.000 νοικοκυριά για το 2015, με ενδεχόμενη παράταση και για το 2016. Η επιδότηση θα ανέρχεται στα 70 έως τα 220 ευρώ το μήνα. Η επιδότηση δεν θα αποτελεί φορολογούμενο εισόδημα για τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, ενώ δεν θα μπορεί να κατασχεθεί για χρέη του προς πιστωτικά ιδρύματα. Αντίθετα, θα μπορεί να καλύπτει, συμψηφιζόμενο, βεβαιωμένες οφειλές του προς τη ΔΟΥ και ασφαλιστικούς οργανισμούς.

γ) επίδομα σίτισης για την προμήθεια βασικών ειδών διατροφής και διαβίωσης για 300.000 άτομα. Το επίδομα θα δίνεται υπό μορφή κουπονιών ή ηλεκτρονικού μέσου προμήθειας αυτών των ειδών. Το ύψος του θα κυμαίνεται ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας για αγορά προϊόντων από επιχειρήσεις που θα θελήσουν να συνεργασθούν. Υπολογίζεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα λειτουργήσει και ως τόνωση των τοπικών αγορών, αφού θα μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό επιχειρήσεις κάθε μεγέθους που το επιθυμούν.

-Με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις θα εξειδικευτεί η πρώτη εφαρμογή των μέτρων με ειδικά κριτήρια και διαδικασίες καθώς και συνέργεια των δράσεων που ήδη υλοποιούνται ή προβλέπεται να υλοποιηθούν ώστε να υπάρξει το μέγιστο δυνατό όφελος.

-Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία διαμόρφωσης ενός ολοκληρωμένου πλαισίου για την έμπρακτη Κοινωνική Αλληλεγγύη και την οργανωμένη Κοινωνική Πρόνοια, ώστε επιτέλους να μπουν τα θεμέλια για ένα Κοινωνικό Κράτος που θα είναι σύγχρονο, αποτελεσματικό, δίκαιο και με απλές διαδικασίες αναγνώρισης και κάλυψης των πραγματικών αναγκών.



Διαβάστε περισσότερα...

Το ΕΥΖΗΝ στο Νηπιαγωγείο παίρνει άλλη διάσταση


Εκπαιδευτικό υλικό για την εφαρμογή του.

Η αξιολόγηση της σωματικής διάπλασης των μαθητών στο Νηπιαγωγείο παίρνει άλλη διάσταση μέσα από ένα ολοκαίνουριο διδακτικό σενάριο που δημιουργήθηκε από τους εκπαιδευτικούς του 1ου Νηπιαγωγείου Λυκόβρυσης!

Το διδακτικό αυτό σενάριο με τίτλο «Μετρήσεις… μετρήσεις… μετρήσεις» είναι πλέον διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του ΕΥΖΗΝ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους Νηπιαγωγούς που θέλουν να συνδυάσουν την υλοποίηση των μετρήσεων του Προγράμματος ΕΥΖΗΝ στο σχολείο τους με μια σειρά από διαδραστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους μαθητές τους.

Το διδακτικό σενάριο έχει ως κεντρικό άξονα τις μετρήσεις του Προγράμματος ΕΥΖΗΝ, ενώ παράλληλα επεκτείνεται και αλληλεπιδρά με τα προγράμματα σχεδιασμού και ανάπτυξης δραστηριοτήτων των γνωστικών αντικειμένων της Γλώσσας, των Μαθηματικών, της Μελέτης Περιβάλλοντος και της Δημιουργίας & Έκφρασης. Περιλαμβάνει συνολικά 8 δραστηριότητες διάρκειας περίπου 4 ωρών, με ευελιξία αυξομείωσης της χρονικής τους διάρκειας ανάλογα με το ενδιαφέρον των παιδιών. Οι δραστηριότητες μπορούν να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος του Νηπιαγωγείου.

Σκοπός των δραστηριοτήτων είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά με τις μετρήσεις, τις κατηγοριοποιήσεις και τις συγκρίσεις μεγεθών, καθώς και να προβούν σε εκτιμήσεις και προβλέψεις προκειμένου να επιλύσουν καθημερινά προβλήματα και να συνειδητοποιήσουν την αξία των μετρήσεων στην καθημερινή ζωή. Απώτερος στόχος του σεναρίου είναι να διευρύνει τον γλωσσικό ορίζοντα των νηπίων, καθώς και να προάγει την ολόπλευρη σωματική, νοητική, συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη και τη μετέπειτα στάση τους απέναντι στη μάθηση.

Για πληροφορίες:
Ιστοσελίδα: http://eyzin.minedu.gov.gr/
e-mail: info@eyzhn.edu.gr
Facebook



Διαβάστε περισσότερα...

Η περιφέρεια Πελοποννήσου απομακρύνει τα σκουπίδια από την Τρίπολη


Προς υπογραφή προγραμματική σύμβαση μεταξύ δήμου και περιφέρειας.

Η περιφέρεια Πελοποννήσου ανέλαβε την απομάκρυνση των σκουπιδιών από την Τρίπολη, δήλωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι έχει στα χέρια του επιστολή του δημάρχου Τρίπολης, στην οποία αναφέρει ότι υπάρχει αδυναμία της δημοτικής Αρχής και ζητά τη βοήθεια της περιφέρειας, αναφορικά με την τεχνική και οικονομική αρωγή, για να φύγουν τα σκουπίδια που στοιβάζονται στους δρόμους της πόλης.

Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε ότι ύστερα από το αίτημα της δημοτικής Αρχής, υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ δήμου και περιφέρειας και ξεκινά η υλοποίηση του σχεδίου απομάκρυνσης των σκουπιδιών τα οποία είπε, θα οδηγηθούν σε νόμιμο αδειοδοτημένο χώρο εκτός Αρκαδίας.

Ήδη ανέφερε ο περιφερειάρχης, δόθηκε η εντολή στον δήμο και σήμερα ξεκίνησαν να μαζεύονται τα σκουπίδια κι από αύριο, θα συγκεντρώνονται σε τριάντα σημεία, προκειμένου να γίνει ευκολότερα η μεταφορά τους στον νόμιμο χώρο που έχει βρεθεί, ενώ ξεκαθάρισε ότι τα σκουπίδια δεν θα πάνε στον παλαιό Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) Λεβιδίου.

Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι η περιφέρεια ενεργοποιήθηκε από τη στιγμή που δηλώθηκε από τη δημοτική Αρχή η αδυναμία απομάκρυνσης των σκουπιδιών και πρόσθεσε μάλιστα, ότι το κόστος απομάκρυνσης των σκουπιδιών θα γίνει με πόρους της περιφέρειας.

Παράλληλα, κάλεσε τη δημοτική Αρχή στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες να έχει βρει τον χώρο για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων του δήμου, προσθέτοντας πως οι υπηρεσίες της περιφέρειας είναι στη διάθεσή τους, γιατί αλλιώς, είπε, θα καταλήξουμε στο ίδιο σημείο.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης κατηγόρησε τις προηγούμενες, αλλά και τη σημερινή δημοτική Αρχή για ανεύθυνη στάση και χαρακτήρισε τα σκουπίδια μεγάλη ωρολογιακή βόμβα για την υγεία των πολιτών.

Τέλος, υπογράμμισε ότι στις 31 Μαρτίου θα γίνει ο διεθνής διαγωνισμός για την επιλογή του αναδόχου, που θα κάνει την αποκατάσταση όλων των ΧΑΔΑ της περιφέρειας Πελοποννήσου και διαμήνυσε ότι από τέλος Μαρτίου και μετά παύουν να υπάρχουν όλοι οι ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο κι οφείλουν οι δημοτικές Αρχές στην περιφέρεια, να εξασφαλίσουν νόμιμη προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων του δήμου τους, όσοι δεν έχουν.



Διαβάστε περισσότερα...

Μία σύλληψη για τη δολοφονία αμερικανού μπλόγκερ


Έχασε ένα δάκτυλο κατά την επίθεση η γυναίκα του θύματος.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Μπαγκλαντές ανακοίνωσε ότι συνέλαβε σήμερα το βασικό ύποπτο για τη δολοφονία ενός αμερικανού μπλόγκερ Αβίτζιτ Ρόι, ο οποίος δολοφονήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ντάκα από δύο αγνώστους που του επιτέθηκαν με ματσέτες.

Το θύμα, ο άθεος Αβίτζιτ Ρόι, ήταν μηχανικός και δημιουργός του μπλογκ Mukto-Mona (ελεύθερη σκέψη). Επίσης ήταν ένθερμος υποστηρικτής του σεκιουλαρισμού στη χώρα των 160 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου το 90% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.

Δολοφονήθηκε την Πέμπτη ενώ επέστρεφε από μία έκθεση βιβλίου μαζί με την σύζυγό του, επίσης μπλόγκερ Ραφίντα Άχμεντ, η οποία υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις κι έχασε ένα δάκτυλο. Η γυναίκα εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Οι δυνάμεις του Τάγματος Ταχείας Δράσης (RAB) συνέλαβαν τον Φαράμπι Σαφιούρ Ραχμάν, ο οποίος στο παρελθόν είχε φυλακιστεί για τους δεσμούς του με την εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση Χιζμπούτ Ταχρίρ σε μία στάση λεωφορείου στην Ντάκα, είπε σε δημοσιογράφους εκπρόσωπος του RAB. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Φαράμπι, ο οποίος εξακολουθεί να ανακρίνεται, έχει ομολογήσει ότι απειλούσε να σκοτώσει τον μπλόγκερ Αβίτζιτ Ρόι.

Η αστυνομία είπε ότι ο Φαράμπι είχε συλληφθεί το 2013 για σχόλιά του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπέρ της δολοφονίας ενός άλλου μπλόγκερ, του Άχμεντ Ρατζίμπ Χαιντέρ, αλλά στη συνέχεια είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση. Ο άθεος μπλόγκερ Χαϊντέρ δολοφονήθηκε την χρονιά εκείνη, επίσης με ματσέτα, από άγνωστη ισλαμιστική οργάνωση, γεγονός που προκάλεσε μεγάλες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Στη συνέχεια, ισλαμιστικές οργανώσεις άρχισαν να επιτίθενται κατά άλλων ακτιβιστών μπλόγκερ, κατηγορώντας τους για βλασφημία και ζητώντας την εκτέλεσή τους. Η διεθνής οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα κατατάσσει το Μπαγκλαντές στην 146η θέση της λίστας με 180 χώρες σε ό,τι αφορά την ελευθερία του Τύπου για το 2014.



Διαβάστε περισσότερα...