Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Γνωστός ολυμπιονίκης ο αρχηγός της σπείρας διαρρηκτών με το πυρωμένο σίδερο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ηγούνταν συμμορίας που βασάνιζε τα θύματά της.

Ο ολυμπιονίκης της ελεύθερης πάλης, Αφταντίλ Ξανθόπουλος, είναι ο εγκέφαλος της σπείρας Γεωργιανών που απειλούσαν και βασάνιζαν τα θύματά τους με πυρωμένο σίδερο.

Η συμμορία, αποτελούνταν από 11 μέλη, 7 άντρες και 4 γυναίκες, όλοι γεωργιανής καταγωγής. Επικεφαλής τους, ο Αφταντίλ Ξανθόπουλο, 5ος ολυμπιονίκης στην πάλη στους αγώνες στο Σίδνεϊ, με αρκετές ακόμα επιτυχίες σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, Πανευρωπαϊκούς και Μεσογειακούς Αγώνες.

Ο Ξανθόπουλος με τους συνεργούς του, σύχναζαν σε μαγαζιά που ήταν στέκια συμπατριωτών τους. Εκεί εντόπιζαν οικιακές βοηθούς και αποκλειστικές νοσοκόμες, οι οποίες στη συνέχεια παρείχαν τις απαιτούμενες πληροφορίες για τα υποψήφια θύματα και τις οικίες τους, δηλαδή την οικονομική κατάστασή τους και τα μέτρα ασφαλείας που υπήρχαν στις οικίες, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Real News.

Χαρακτηριστικό της ομάδας ήταν η βιαιότητά της. Ακινητοποιούσαν τους ηλικιωμένους, τους φίμωναν και στη συνέχεια έκαναν την έρευνά τους στο χώρο. Η αστυνομία θεωρεί ότι αρκετές φορές βασάνιζαν τα θύματά τους όταν δεν έβρισκαν αυτά που έψαχναν, όπως σε μια ληστεία στην Πεύκη, με θύματα μια γυναίκα και τη 10χρονη κόρη της, οι οποίες βασανίστηκαν αγρίως επί μία ώρα με πυρωμένο σίδερο.

Ήδη έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον εννιά περιπτώσεις και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλοπιμαία, όπως χρυσαφικά, ρολόγια, ηλεκτρικές συσκευές αλλά και καραμπίνες , περίστροφα και μαχαίρια.

Λίγα λόγια για τον Αφταντίλ Ξανθόπουλο

Γεννημένος στις 16 Νοεμβρίου 1971 στο Κιουταΐσι, ο Ξανθόπουλος βρέθηκε στην Ελλάδα το 1993. Έζησε στους Αγίους Αναργύρους, όπου τότε εγκαταστάθηκαν παλαιστές από την περιοχή του Πόντου. Σχεδόν ταυτόχρονα με την έλευσή του στην Ελλάδα άρχισε προπονήσεις με το τοπικό σωματείο, αλλά και με την εθνική ομάδα. Σύντομα άρχισε τις διεθνείς συμμετοχές του και δύο φορές κατετάγη 4ος στις βαριές κατηγορίες τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1999, όσο και στο Ευρωπαϊκό του 2000.



Προκρίθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000, όπου έλαβε μέρος στα 97 κ. της ελευθέρας πάλης και κατέκτησε την 5η θέση. Ακολούθησε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2001, η 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελευθέρας Πάλης το 2002 στην Τεχεράνη και το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2005. Μετά την επιτυχία του στο Σίδνεϊ έγινε σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.