Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Κρούσμα ασυνεννοησίας στο υπουργείο Παιδείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αφορά στο διορισμό των εκπαιδευτικών.

Κρούσμα ασυνεννοησίας φαίνεται ότι έχουμε στο υπουργείο Παιδείας μετά τα όσα ειπώθηκαν για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών.

Ο κ. Κουράκης, έμπειρος πολιτικός, τομεάρχης Παιδείας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας , όπως φαίνεται θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγω για κατάργηση του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ και για την εφαρμογή ενός συστήματος μοριοδότησης, πιθανόν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Ο κ. Μπαλτάς σε διαφορετικό μήκος κύματος πραγματοποίησε γραπτή δήλωση στην οποία ανέφερε ότι ουδέποτε έκανε οποιαδήποτε δήλωση για κατάργηση του ΑΣΕΠ και για την όλη διαδικασία επιλογής για την πρόσληψη εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για μια ειλικρινή δήλωση του υπουργού Παιδείας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr όταν ο κ. Κουράκης παρουσίαζε στην ΟΛΜΕ τις σκέψεις για το νέο σύστημα διορισμών ο κ. Μπαλτάς δεν παρευρισκόταν.

Ωστόσο οι δηλώσεις του κ. Κουράκη, φαίνεται ότι κινούνται στην προεκλογική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών και μας κάνει εντύπωση γιατί ο κ. Μπαλτάς προχώρησε στην πιο πάνω δήλωση. Θέλει να διαφοροποιηθεί από τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Από τον κ. Κουράκη ή μήπως δε γνωρίζει την κατεύθυνση του κυβερνώντος κόμματος;

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προχωρά σε εκ αντικρουόμενες δηλώσεις. Κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων ο κ. Μπαλτάς δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι δεν καταργούνται για φέτος οι εξετάσεις στα Πρότυπα- Πειραματικά Σχολεία. Τα όσα έχει πει έχουν καταγραφεί στα πρακτικά της Βουλής:

«Όμως, ακριβώς επειδή δεν θέλουμε να αναστατώσουμε τη χρονιά, κρατάμε δυστυχώς τις εξετάσεις και αυτήν τη χρονιά, μέχρι να τελειώσει ο Ιούλιος, διότι κάποια παιδιά έχουν μπει στη διαδικασία αυτή, έχουν επενδύσει τα ίδια και οι γονείς τους ότι θα καταφέρουν να μπουν στα «άριστα» -υποτίθεται- σχολεία και δεν θέλουμε να βάλουμε «πάγο» στην έστω στρεβλή -υπό κάποια έννοια- αυτή φιλοδοξία τους».

Ο κ. Κουράκης στη δικιά του τοποθέτηση δεν έκανε αναφορά στα Πειραματικά Σχολεία όμως σε ραδιοφωνική του συνέντευξη λίγα 24ωρα μετά δήλωσε ότι οι εξετάσεις καταργούνται από φέτος στα Πειραματικά Σχολεία όπως και έγινε τελικά.

Άλλωστε στα άμεσα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδείας υπήρχε αναφορά για κατάργηση εξετάσεων στα Πειραματικά και επιλογή με κλήρωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.