Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Γόνοι πολιτικών χτίζουν καριέρα μακριά από την πολιτική

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δοκιμάζουν τις τύχες τους σε άλλους τομείς κάνοντας τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Τα ονόματα των γονιών τους είναι συνδεδεμένα με την κεντρική πολιτική σκηνή. Ωστόσο τα παιδιά τους, δεν «πιάστηκαν» από τις καριέρες των γονιών τους αλλά αποφάσισαν να χαράξουν τη δική τους πορεία. Η ποικιλία των ενασχολήσεών τους μεγάλη.

Άλλα δραστηριοποιούνται στις δημόσιες σχέσεις, άλλα στην οινοποιία κι άλλα ακολουθούν ακαδημαϊκή καριέρα. Υπάρχουν όμως και αυτά τα παιδιά που έχουν πιο καλλιτεχνική φλέβα.

Οι γόνοι των πολιτικών προσώπων που ακολουθούν δοκιμάζουν την τύχη τους απομακρυσμένοι από την ασφαλή αγκαλιά των γονιών τους. Εκ πρώτης όψεως η πολιτική δείχνει να μην τους ενδιαφέρει, ωστόσο ποτέ μην λες ποτέ.

Λευτέρης Κουρουμπλής



Κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης, δημοσιογράφοι και πολιτικοί βρέθηκαν μπροστά σε συγκινητική σκηνή. Ήταν η στιγμή όπου ο Παναγιώτης Κουρουμπλής πήγε να υπογράψει. Οι κάμερες και οι φωτογραφικές μηχανές έπεσαν πάνω του όσο αυτός πλησίαζε, κάθισε, υπέγραψε και έφυγε. Δεν ήταν όμως μόνος του. Μαζί του ήταν και ένας νεαρός μελαχρινός άνδρας. Ήταν ο Λευτέρης Κουρουμπλής, γιος του υπουργού Υγείας και φύλακας άγγελός του. Ο Λευτέρης Κουρουμπλής είναι 24 ετών και ζει μόνιμα στην Σητεία της Κρήτης όπου σπουδάζει και εργάζεται ως διαιτολόγος. Ωστόσο έρχεται τακτικά στην Αθήνα. Ο Λευτέρης Κουρουμπλής έχει μία αδερφή την, Κατερίνα, η οποία σπουδάζει κοινωνική λειτουργός στο ΤΕΙ Αθήνας και παράλληλα εργάζεται ως διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων.

Ορέστης Κουράκης



Ο γιος του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη, Ορέστης, είναι ένας κορυφαίος επαγγελματίας αρχαιολογικός φωτογράφος με σημαντικές συνεργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Καθηγητής φωτογραφίας στο American College of Thessaloniki, δίνει τακτικά διαλέξεις στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη πάνω στο αντικείμενό του. Ο 31χρονος έχει κληρονομήσει το μικρόβιο της πολιτικής καθώς είναι μέλος της νεολαίας του Συνασπισμού από το 2001.

Κυβέλη Μάρδα



Με τις δημόσιες σχέσεις ασχολείται η κόρη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα. Μετά τις σπουδές της στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με κατεύθυνση τον τουρισμό εργάστηκε σε διάφορους φορείς στη Θεσσαλονίκη, όπως στη Διεθνή Έκθεση και στο Εμποριοβιομηχανικό Επιμελητήριο πάντα σε ό,τι έχει να κάνει με τις δημόσιες σχέσεις. Εργάζεται σε μελετητική και συμβουλευτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παροχή ολοκληρωμένων τεχνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών ενώ παράλληλα κάνει τη δική της εκπομπή στο ραδιόφωνο.

Σγουρής Σγουρίδης



Οι γιοι του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Σγουρίδη, Ναπολέων και Σγουρής, τρέχουν την εταιρεία οινοποιίας στην Ξάνθη και συγκεκριμένα στα Άβδηρα. Ο πρώτος είναι ο διαχειριστής της εταιρείας από το 2004 ενώ ο δεύτερος είναι υπεύθυνος για το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της φιλοπεριβαλλοντικής πολιτικής βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας. Από τη ζωή του δεν λείπουν και τα ταξίδια ειδικά στο Άμπου Ντάμπι όπου είναι αναπληρωτής καθηγητής στο πανεπιστήμιο Masdar.

Δωροθέα Σταθάκη



Από τους πρώτους πέρασε στην Ιατρική Αθηνών η κόρη του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, Δωροθέα γεμίζοντας περηφάνεια τους γονείς της. «Η απόφαση που έχω πάρει είναι ότι μια ζωή θα διαβάζω» είχε πει η ίδια ενώ για την επιτυχία της είπε ότι «οι κόποι της ανταμείφθηκαν».

Και μερικοί νέοι με καλλιτεχνική φλέβα…

Τερέζα Κουίκ



Η μόλις 21 ετών κόρη του Τέρενς Κουίκ, Τερέζα, δεν σκοπεύει ακολουθήσει τα δημοσιογραφία παρά την επιθυμία του πατέρα της να τη δει να βαδίζει στα χνάρια του. Οι προσπάθειες του πατέρα της φαίνεται πως πέφτουν στο κενό, όμως εκείνος δεν σταματάει να ελπίζει. Η ίδια αγαπάει πολύ το θέατρο όπου και ολοκληρώνει τις σπουδές της ενώ αυτήν την περίοδο δοκιμάζει τις δυνάμεις και ως βοηθός σκηνοθέτη.

Μαργαρίτα Παπανδρέου



Η κόρη του Γιώργου Παπανδρέου, Μαργαρίτα, έχει σπουδάσει Μοριακή Βιολογία στο Imperial College και συνεχίζοντας ως ερευνητική φοιτήτρια στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τον Ιούλιο του 2014 είπε όμως να δοκιμάσει και κάτι διαφορετικό κι έτσι έκανε τα πρώτα της βήματα στον χώρο της μόδας αποδεικνύοντας ότι δεν θέλει να περάσει απαρατήρητη. Η 24χρονη φωτογραφήθηκε στην ειδυλλιακή λίμνη Μπελέτσι στην Πάρνηθα για γνωστό οίκο γυναικείων ρούχων.

Λένα Παπαληγούρα



«Η επανάστασή μου ήταν ότι έγινα ηθοποιός» έχει πει σε συνέντευξή της η Λένα Παπαληγούρα, κόρη του πρώην υπουργού της ΝΔ Αναστάσιου Παπαληγούρα. Όσοι την γνωρίζουν μιλούν για έναν πολύ ενδιαφέρων συνδυασμό ταλέντου, ήθους, παιδείας και μεγάλης αφοσίωσης στη δουλειά της. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης κι έχει τιμηθεί και με το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη». Η εξαιρετικά ταλαντούχα ηθοποιός, απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης εξαιτίας της γυμνής εμφάνισής της στο έργο Blasted της Σάρα Κέιν. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά, είχε μείνει ξανά γυμνή για χάρη της τέχνης, στη σειρά «Σκλάβοι στα δεσμά τους». Όπως έχει παραδεχτεί η ίδια σε συνέντευξή της, κόλλησε το «μικρόβιο» της υποκριτικής σε πολύ μικρή ηλικία.

Παυλίνα Βουλγαράκη



Η Παυλίνα Βουλγαράκη, κόρη του γνωστού πολιτικού Γιώργου Βουλγαράκη και της συμβολαιογράφου Κατερίνας Πελέκη εδώ και καιρό κυνηγάει την καριέρα της στο τραγούδι ενώ παράλληλα γράφει και στίχους. Όσο για το πώς αντέδρασαν οι δικοί της με την απόφασή της μην ασχοληθεί ούτε με την πολιτική ούτε με την δικηγορία, είπε ότι αρχικά αγχώθηκαν λόγω της αβεβαιότητας που συνοδεύει το συγκεκριμένο επάγγελμα όμως η αγάπη της για τη μουσική τούς έκανε να αποδεχτούν την επιλογή της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.