Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Γνωρίστε τη γυναίκα με το μεγαλύτερο ψεύτικο στήθος του κόσμου


Μια ΧΧΧΧΧL γυναίκα - Δείτε τις φωτογραφίες.

Υπάρχουν αρκετοί εκεί έξω, στον κόσμο, που πιστεύουν ακράδαντα ότι όσο μεγαλύτερο, τόσο το καλύτερο. Οι πιστοί αυτής της φιλοσοφίας ζωής, πιθανότατα δεν γνωρίζουν, ή δεν έχουν ακούσει, για την Mayra Hills, γνωστή και ως «Beshine».

Η Hills η οποία αν και επαγγελματικά είναι Γερμανίδα μοντέλο (έτσι αναφέρει το elite daily, αλλά έχει τη λέξη μοντέλο μέσα σε εισαγωγικά), ωστόσο δεν θα τη βρείτε να ποζάρει σε δημοφιλή περιοδικά μόδας…

Κι αυτό γιατί η «Beshine», είναι γνωστή για το μεγαλύτερο ψεύτικο στήθος στον κόσμο και έτσι δεν υπάρχει κανένα ρούχο σχεδιαστή για να τα καλύψει.














Διαβάστε περισσότερα...

Όταν ο Μίκυ Μάους έγινε… κόμικ


Ο Μίκυ Μάους είναι ένα ανθρωπόμορφο ποντίκι, σύμβολο της Disney, και μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες παγκοσμίως.

Δημιουργός του, ο Γουόλτ Ντίσνεϊ, που εμψύχωνε με τη φωνή του τον Μίκυ στα πρώτα του βήματα.

Η επίσημη ημερομηνία «γέννησης» του Μίκυ Μάους είναι η 18η Νοεμβρίου 1928, όταν πρωταγωνίστησε στην ταινιούλα Steamboat Willie (Το Ατμόπλοιο Γουίλι), που ήταν η πρώτη ομιλούσα ταινία στο χώρο των κινουμένων σχεδίων.



Στην πραγματικότητα, ο Μίκυ είχε κάνει την εμφάνισή του στη μεγάλη οθόνη λίγους μήνες πριν και συγκεκριμένα στην ταινία Plane Crazy (15 Μαΐου 1928).

Ο Ντίσνεϊ εμπνεύστηκε τον Μίκυ στις αρχές του 1928, ταξιδεύοντας σιδηροδρομικώς για δουλειές σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο της ζωής του.

Μόλις είχε χάσει τα εμπορικά δικαιώματα του πρώτου του ήρωα, του λαγού Όσβαλντ και οι περισσότεροι συνεργάτες του είχαν αποσκιρτήσει στον μεγάλο του αντίπαλο Μπομπ Μιντζ των Universal Studios. Ο Ντίσνεϊ δεν θα έκανε ποτέ το ίδιο λάθος και θα προάσπιζε στο εξής με τον εντελέστερο τρόπο τα εμπορικά δικαιώματα κάθε ήρωα που παρουσίαζε.

Μόλις επέστρεψε στο Λος Άντζελες έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά, μαζί με τον σπουδαίο κομίστα Ουμπ Αϊγουερκς και σε λιγότερο από τρεις μήνες ο Μίκυ έλαβε «σάρκα και οστά».

Αποφάσισε να του δώσει το όνομα Μόρτιμερ, αλλά η κυρία Ντίσνεϊ θεώρησε το όνομα πομπώδες και αντιπρότεινε το Μίκυ, που επικράτησε τελικά.

Η επιτυχία του μικροσκοπικού ποντικού ήταν άμεση. «Όταν ο κόσμος γελάει με τον Μίκυ, το κάνει επειδή είναι τόσο ανθρώπινος. Αυτό είναι το μυστικό της δημοτικότητάς του», συνήθιζε να λέει ο Ντίσνεϊ.

Στο σύμπαν των χάρτινων ηρώων, οι στενότεροι συγγενείς του Μίκυ είναι τα ανίψια του Μόρτι και Φέρντι και η αδελφή του Αμέλια. Η Μίνι είναι η αιώνια φιλενάδα του, διατηρεί στενή φιλία με τη μεγάλη οικογένεια των Ντακ, ενώ ο μεγάλος του αντίπαλος είναι ο Μαύρος Πιτ. Το σκυλί του Μίκυ ακούει στο όνομα Πλούτο. Τη φωνή τους στον Μίκυ δάνεισαν ο Γουόλτ Ντίσνεϊ (1929-1946), ο Τζέιμς ΜακΝτόναλντ (1946-1983) και ο Γουέιν Όλγουιν (1983-...).

Στις πρώτες ταινίες του, ο Μίκι ήταν σκανδαλιάρης, ερωτύλος και ενίοτε κακός. Αργότερα έγινε ξερόλας, εξυπνάκιας, με λίγα λόγια ο κύριος Τέλειος, το καλό παιδί. Ήταν το τίμημα της επιτυχίας για τον Ντίσνεϊ. Η προσωπικότητα του Μίκυ στις πρώτες ταινίες ήταν πιο σύνθετη και γι' αυτό πιο ενδιαφέρουσα σε σχέση με τον μονοδιάστατο χαρακτήρα της συνέχειας.

Η μεγάλη επιτυχία του Μίκυ προσήλκυσε το ενδιαφέρον των εκδοτών και στις 13 Ιανουαρίου 1930 έκανε την πρώτη του έντυπη εμφάνιση.

Τέσσερα χρόνια αργότερα είχε το δικό του λήμμα στη διεθνούς κύρους εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα.

Ο Μίκυ έγινε ο πρώτος ήρωας κινουμένων σχεδίων που απέκτησε το δικό του αστέρι στο περίφημο Πεζοδρόμιο της Φήμης (Walk of Fame) στο Χόλυγουντ.

Η τελετή έγινε στις 18 Νοεμβρίου 1978, ανήμερα των πεντηκοστών του γενεθλίων. Το αστέρι του Μίκυ βρίσκεται στη διεύθυνση: 6925 Hollywood Blvd.

Για δεκαετίες ο Μίκυ Μάους «μονομάχησε» σκληρά με τον Μπαγκς Μπάνι της Warner για τον τίτλο του πιο δημοφιλούς ήρωα των κινουμένων σχεδίων.

Το 1988 οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι τα βρήκαν και πρωταγωνίστησαν στην ταινία του Ρόμπερτ Ζεμέκις Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ.

Η φήμη του Μίκυ γρήγορα μετατράπηκε σε πηγή εσόδων για την Ντίσνεϊ, που είναι μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες του κόσμου. Ο μικροσκοπικός ποντικός πρωταγωνιστεί στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τον τύπο. Εικονίζεται σε ρολόγια, μολύβια, σεντόνια, πετσέτες και σε πολλά ακόμα προϊόντα. Κάθε χρόνο συνεισφέρει στα ταμεία της Ντίσνεϊ πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μίκυ Μάους είναι για κάποιους το σύμβολο της αμερικανικής αισιοδοξίας, επινοητικότητας και ενεργητικότητας, ενώ για κάποιους άλλους, ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του αμερικάνικου πολιτιστικού ιμπεριαλισμού. Η αμερικάνικη αντεργκράουντ κουλτούρα τον χρησιμοποίησε ως αντιήρωα στην ταινία Ο Μίκυ Μάους στο Βιετνάμ (1968).


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί αυτή η Σουηδέζα φόρεσε προφυλακτικό στο πόδι


Το μήνυμα που θέλει να περάσει στους άντρες.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια της Σουηδίας, Zara Larsson, ανέβασε μια φωτογραφία στο Instagram που φυσικά προκάλεσε μιντιακό πανζουρλισμό.

Η 17χρονη φωτογράφησε το πόδι της, στο οποίο είχε φορέσει ένα προφυλακτικό. Με αυτό τον τρόπο, η νεαρή θέλησε αντικρούσει τις δικαιολογίες των αντρών ότι δυσκολεύονται να πάρουν προφυλάξεις εξαιτίας του μεγέθους που έχει το μόριό τους.»

Η φωτογραφία είχε το εξής σχόλιο-αφιέρωση: «To all the guys saying ‘my dick is too big for condoms’ TAKE A SEAT», και μέσα σε λίγες ημέρες είχε περισσότερα από 50,000 likes.






Διαβάστε περισσότερα...

Πώς να “κλέψεις” πίτσα χωρίς να σε καταλάβουν


Πως μπορείς να «κλέψεις» λίγα κομμάτια πίτσα και να μην σε καταλάβει κανείς; Κι όμως, υπάρχει ένας τρόπος και το «μυστικό» είναι στο πως θα την κόψεις!

Το «μυστικό» μας αποκαλύπτει ο γνωστός μας Ντέιβ Χαξ, ο οποίος και στο παρελθόν μας έχει «διδάξει» πολλά καθημερινά κόλπα.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χρονιά «κλειδί» το 2015 για το ελληνικό ελαιόλαδο


Ευνοϊκή η συγκυρία για «διείσδυση» στη γερμανική αγορά.

Το 2015 είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους Έλληνες παραγωγούς ελαιολάδου που επιθυμούν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην αγορά τροφίμων της Γερμανίας, επισημαίνει στο ενημερωτικό του δελτίο Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος (DHW).

O DHW εκτιμά ότι τα ελληνικά προϊόντα διαθέτουν εξαιρετικές προϋποθέσεις όλο και μεγαλύτερης διείσδυσης στη γερμανική αγορά ελαιολάδου, με σύμμαχο την υψηλή τους ποιότητα και την εξαιρετικά καλή παραγωγή έξτρα παρθένων ελαιολάδων Ονομασίας Προέλευσης ( ΠΟΠ / ΠΓΕ ή Ελληνικού Ελαιολάδου με αριθμό ελληνικού αγροτικού προϊόντος EL ) για το 2015.

Τονίζει ότι το νέο έτος 2015 θα είναι και η χρονιά κλειδί για την επίτευξη της πολυπόθητης ανάκτησης της εμπιστοσύνης της γερμανικής αγοράς τροφίμων στο ελληνικό ελαιόλαδο μια και η αύξηση της ελληνικής παραγωγής ελαιολάδου για την εσοδεία 2014-15 είναι επιβεβαιωμένη, σε αντίθεση με την τεράστια μείωση της παραγωγής σε Ιταλία και Ισπανία. Συγκεκριμένα στην Ιταλία η μείωση της παραγωγής σε σχέση με πέρυσι ανέρχεται σε -35% ενώ στην Ισπανία -50%.

Το ελληνικό Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εκτιμά ότι η ελληνική παραγωγή ελαιολάδου 2014-15 θα φτάσει τους 300.000 τόνους σε αντίθεση με 135.000 τόνους το 2013-14. Οι τιμές παραγωγού για τα ελληνικά έξτρα παρθένα ελαιόλαδα κυμαίνονται αυτή την στιγμή μεταξύ των 3,00-3,30€ το κιλό (πάντα πρώτη ύλη από των παραγωγό προς τον τυποποιητή). Η πληθώρα των ελαιοτριβείων στην Ελλάδα, τα οποία στην μεγάλη τους πλειοψηφία υπολειτούργησαν την προηγούμενη χρονιά λόγο χαμηλής παραγωγής, αλλά και η έλλειψη ρευστότητας καθιστούν την φετινή χρονιά ως «σωτήριον έτος» για το ελληνικό ελαιόλαδο. Παραγωγοί, ελαιοτριβεία αλλά και τυποποιητές μπορούν να επωφεληθούν από την μεγάλη ζήτηση των αγορών του εξωτερικού και να προσφέρουν «επιτέλους» εξαιρετικό προϊόν, με επάρκεια για την ζήτηση της αγοράς και σε ανταγωνιστικές τιμές.

Αντίστοιχα, στην Ισπανία η μέση τιμή παραγωγού (πάντα πρώτη ύλη από των παραγωγό προς τον τυποποιητή) αυτή την στιγμή κυμαίνεται στην περιοχή της Ανδαλουσίας στα 3,30€ το κιλό για έξτρα παρθένα ελαιόλαδα (τιμές 29.12.2014). Στην Ιταλία το κιλό 100% ιταλικό ελαιόλαδο (πάντα πρώτη ύλη από των παραγωγό προς τον τυποποιητή) κοστίζει αυτή τη στιγμή 5,90€. Οποιοδήποτε ελαιόλαδο 100% Ιταλίας βρεθεί στο ράφι των γερμανικών σούπερ μάρκετ το 2015, σε τιμή κάτω των 6,00€ το λίτρο, θα υποδηλώνει έμμεσα ότι πρόκειται για πρόσμιξη με ελληνικό, ισπανικό η εισαγόμενο από Τυνησία ελαιόλαδο.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο ο Γερμανός καταναλωτής θα αναγκαστεί το 2015 να πληρώσει πολύ υψηλότερες τιμές για ποιοτικά ελαιόλαδα στο ράφι των σούπερ μάρκετ, απ΄ ότι την χρονιά που μας πέρασε. Ο γερμανικός Τύπος εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για νοθείες στην περίπτωση που ιταλικά ελαιόλαδα βρεθούν στο ράφι σε πολύ χαμηλές, ύποπτες τιμές.

Ο DHW τονίζει ότι έχει έρθει η ώρα για να κερδίσουν τα ελληνικά ελαιόλαδα τη θέση που τους αξίζει στο ράφι των γερμανικών αλυσίδων και εκφράζει την ελπίδα ότι η ελληνική βιομηχανία ελαιολάδου θα επωφεληθεί από την παρούσα συγκυρία και θα προλάβει να αρπάξει την ευκαιρία δίνοντας προτεραιότητα στην: σωστή προβολή και το εξαγωγικό μάρκετινγκ, στη συνεπή και συνεχή ενημέρωση των Γερμανών καταναλωτών, στις συμμετοχές σε εκθέσεις, στις γρήγορες και ασφαλείς παραδόσεις των εμπορευμάτων βάση συμφωνιών, στην προσφορά ενός προϊόντος ανωτέρας ποιότητας πιστοποιημένο σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, αλλά και στις ανταγωνιστικές τιμές με σκοπό την διείσδυση του προϊόντος σε νέες αγορές τώρα που οι ποσότητες υπάρχουν και η αγορά θα ζητήσει εξ ανάγκης «ελληνικό προϊόν»

Ο Γερμανό-Ελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος DHW, καθώς και η Επιτροπή Αγοράς Τροφίμων του Συνδέσμου βρίσκονται στην διάθεση της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων, αλλά και των γερμανικών αλυσίδων εμπορίας τροφίμων με απώτερο σκοπό να φέρουν πιο κοντά Έλληνα παραγωγό και Γερμανό λιανέμπορο.



Διαβάστε περισσότερα...

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για τα σεμινάρια επιμόρφωσης


«Από πότε η διεξαγωγή σεμιναρίων σε μέρες και ώρες μη εργάσιμες είναι υποχρεωτική;».

Πέντε λόγοι οδηγούν το σύλλογο εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γιάννης Ρίτσος» να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του για τα σεμινάρια επιμόρφωσης που καλούνται να παρακολουθήσουν οι αναπληρωτές (γενικής αγωγής) της παράλληλης στήριξης μετά από σχετική πρόσκληση της Διεύθυνσης ΠΕ Λακωνίας.

Αναπληρωτές που έχουν παρακολουθήσει τα σεμινάρια επιμόρφωσης μέχρι το 2011, θα πρέπει να αποστείλουν αίτηση συμμετοχής στα ΠΕΚ Τρίπολης μέχρι τη Δευτέρα 12.1.2015, προκειμένου να επιμορφωθούν εκ νέου.

Οι πέντε λόγοι για τους οποίους διαμαρτύρεται ο σύλλογος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση είναι οι ακόλουθοι:

Πρώτον, γιατί οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί εδώ και πολλά χρόνια εργάζονται σε ένα καθεστώς ελαστικής εργασίας και έχουν προσληφθεί μετά από τρεις ή τέσσερις μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και καλούνται από το ΥΠΑΙΘ μέσω των κατά τόπους ΠΕΚ να συμπληρώσουν αίτηση συμμετοχής σε επιμόρφωση χωρίς να γνωρίζουν την ημερομηνία διεξαγωγής των σεμιναρίων.

Δεύτερον,δε γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί αν θα τους καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής στην Τρίπολη.

Τρίτον,από πότε η διεξαγωγή σεμιναρίων σε μέρες και ώρες μη εργάσιμες είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς κατά παράβαση του Ν.1566/1985 ,άρθρο 13;

Τέταρτον, δε λαμβάνονται υπόψη τα τεράστια οικονομικά προβλήματα των εκπαιδευτικών που αμείβονται με πενιχρούς μισθούς. Πιο συγκεκριμένα, η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο σεμινάριο του ΠΕΚ Τρίπολης υπολογίζουμε ότι θα στοιχίσει σε κάθε εκπαιδευτικό από 300 ευρώ και άνω. Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες κατήγγειλαν στο σύλλογο ότι έχουν παρακολουθήσει και προ τριετίας σεμινάρια των ΠΕΚ και ακόμη δεν έχουν λάβει την αποζημίωση για τα έξοδα μετακίνησης.

Πέμπτον, διαχωρίζονται οι εκπαιδευτικοί των αστικών κέντρων από αυτών της επαρχίας: «Η Επιμόρφωση Α’ και Β’ φάσης θα πραγματοποιηθεί στα ΠΕΚ και στα εξακτινωμένα τμήματά τους και θα είναι διάρκειας τριάντα πέντε (35) διδακτικών ωρών. Η επιμόρφωση θα διεξαχθεί σε μη εργάσιμες ώρες ή και ημέρες έτσι ώστε οι μαθητές να μη μένουν χωρίς εκπαιδευτικό κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της επιμόρφωσης. Ως εκ τούτου μόνο ΠΕΚ αστικών κέντρων δύναται να διοργανώσουν επιμορφωτικό πρόγραμμα σε εργάσιμες ημέρες και μόνο σε μη εργάσιμες ώρες χωρίς απαλλαγή των εκπαιδευτικών από τα διδακτικά τους καθήκοντα, οι οποίοι θα εργάζονται κανονικά στις σχολικές τους μονάδες».

«Τώρα θυμήθηκε το Υπουργείο Παιδείας ότι δε θα πρέπει να χαθούν μαθήματα; Δεν έχει διαπιστώσει το ΥΠΑΙΘ ότι ήδη έχουν χαθεί πολλές διδακτικές ώρες λόγω των πολλών λειτουργικών κενών που υπάρχουν σε όλους τους κλάδους εκπαιδευτικών πανελλαδικά;» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Σύλλογος «Γιάννης Ρίτσος» καλεί τη Διδασκαλική Ομοσπονδία να καλύψει συνδικαλιστικά τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για να μη συμμετέχουν στα σεμινάρια που διεξάγονται σε ώρες και ημέρες μη εργάσιμες.

Επίσης καλεί τη Διδασκαλική Ομοσπονδία να διαμαρτυρηθεί στο ΥΠΑΙΘ που δεν εφαρμόζει τις σύγχρονες μεθόδους της τεχνολογίας (τηλεδιάσκεψη), προκειμένου οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μέσα στο χώρο εργασίας τους και εντός του εργασιακού τους ωραρίου να επιμορφωθούν ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ!



Διαβάστε περισσότερα...

Στον χορό των χειμερινών εκπτώσεων κινείται η αγορά


Τα καταστήματα πουλάνε φθηνότερα μέχρι και 70%.

Στην τόνωση της αγοράς ελπίζουν οι έμποροι με τις χειμερινές εκπτώσεις που ξεκίνησαν τη Δευτέρα. Τα καταστήματα πουλάνε φθηνότερα μέχρι και 70% ρούχα, υποδήματα, αξεσουάρ και έπιπλα στην οδό Ερμού.

Αυξημένη είναι η κίνηση του κόσμου που προχωρά τόσο σε έρευνες όσο και σε αγορές. Οι εκπτώσεις ξεκίνησαν στις 12 Ιανουαρίου και διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά σύμφωνα με πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας από τις 11:00 έως τις 18:00.














Διαβάστε περισσότερα...

Επηρεάζει η εμφάνιση την... ανθρωπιά μας;


Ενδιαφέρον κοινωνικό πείραμα.


Δείτε το βίντεο.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσλήψεις εκπαιδευτικών για έργο του ΕΚΠΑ


Υποβολή προτάσεων έως 16 Ιανουαρίου.

Μέχρι τις 16 Ιανουαρίου μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους όσοι ενδιαφέρονται να απασχοληθούν στο έργο με τίτλο «Ξένες Γλώσσες Γενικού Λυκείου: Εκπόνηση Προγραμμάτων Σπουδών και Δημιουργία Εκπαιδευτικού Υλικού», το οποίο υλοποιείται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε σύμπραξη με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Συγκεκριμένα ζητούνται 4 συνεργάτες για τη συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού και δοκιμασιών ελέγχου κατανόησης γραπτού λόγου και αξιολόγησης της γλωσσικής επίγνωσης για μαθητές Αγγλικής του λυκείου, επιπέδου Β2 έως Γ1.

Απαραίτητα προσόντα είναι:

- Πτυχίο του χώρου των ανθρωπιστικών σπουδών

- Φυσικός ομιλητής της Αγγλικής.

- Αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία στη συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού για τη διδασκαλία και εκμάθηση της Αγγλικής, ή/και για την αξιολόγηση γλωσσομάθειας (για έντυπες εκδόσεις ή/ και για ηλεκτρονικές εφαρμογές).

Επιπλέον, ζητούνται τρεις συνεργάτες ως ειδικοί διδακτικοί της γλώσσας με αντικείμενο την αξιολόγηση εκπαιδευτικού υλικού και δοκιμασιών ελέγχου κατανόησης προφορικού λόγου για μαθητές Αγγλικής του λυκείου, επιπέδου Β1 έως Γ1. Τη συγγραφή οδηγιών για την εκπαιδευτική διαδικασία και αξιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού Α’ τάξης λυκείου καθώς και την εκπόνηση ερευνών σχετικών με το εκπαιδευτικό υλικό και συγγραφή σχετικών επιστημονικών μελετών.

Απαραίτητα προσόντα

- Διδακτορικό δίπλωμα ή ΜΔΕ στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία ή τελειόφοιτος ΠΜΣ σε Διδακτική της Αγγλικής σε ΑΕΙ της ημεδαπής ή της αλλοδαπής

- Άριστη γνώση Αγγλικής γλώσσας επιπέδου Γ2.

- Αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία στη συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού για τη διδασκαλία και εκμάθηση της Αγγλικής, ή/και για την αξιολόγηση γλωσσομάθειας (για έντυπες εκδόσεις ή/ και για ηλεκτρονικές εφαρμογές).

- Αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία στη συγγραφή οδηγιών για την αξιοποίηση εκπαιδευτικού υλικού για έντυπες εκδόσεις ή/και για ηλεκτρονικές εφαρμογές.

- Αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία σε ερευνητικό κέντρο δημόσιου οργανισμού ή ΑΕΙ ή εργαστήριο ΑΕΙ σχετικό με τη διδασκαλία της ξένης γλώσσας.

Επίσης θα υπογραφεί σύμβαση με άλλο ένα άτομο ειδικός διδακτική της αγγλικής γλώσσας με καθήκον τη συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού για μαθητές Αγγλικής του λυκείου, επιπέδου Β1 έως Β2, καθώς επίσης δοκιμασιών ελέγχου κατανόησης προφορικού λόγου, όπως και τη συγγραφή ηχητικών αρχείων, επίβλεψη ηχογράφησης

Άλλο ένα άτομο θα έχει ως αντικείμενο την αξιολόγηση εκπαιδευτικού υλικού και δοκιμασιών ελέγχου για μαθητές Αγγλικής του λυκείου, επιπέδου Β1 έως Β2: (α) κατανόησης γραπτού λόγου, (β) κατανόησης προφορικού λόγου, (γ) γλωσσικής επίγνωσης.

Επίσης τη συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού για παραγωγή γραπτού λόγου, επίπεδο Β1 καθώς και την εκπόνηση ερευνών σχετικών με το εκπαιδευτικό υλικό και συγγραφή σχετικών επιστημονικών μελετών.

Στα πλαίσια του έργου αυτού θα προσληφθούν και άλλοι συνεργάτες (φιλόλογος, πληροφορικής, γαλλικής φιλολογίας, γερμανικής κ.α) και γι' αυτό αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στη σχετική πρόσκληση.


Διαβάστε περισσότερα...

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για τη νέα Δημοτική Αστυνομία


Επανιδρύεται μέσα στους κόλπους της ΕΛΑΣ.

«Πράσινο φως» άναψε το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο ουσιαστικά η Δημοτική Αστυνομία επανιδρύεται μέσα στους κόλπους της ΕΛΑΣ.

Μετά την νομοπαρασκευαστική επεξεργασία το αρμόδιο Τμήμα του ΣτΕ έκρινε νόμιμο το επίμαχο σχέδιο και περιορίστηκε σε νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ

Η επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας, σύμφωνα με το επίμαχο προεδρικό διάταγμα, θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2014 με 192.000 ευρώ περίπου και με 241.000 ευρώ τα επόμενα έτη. Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα φέρουν στολή με το έμβλημα της ΕΛΑΣ, σφυρίχτρα, χειροπέδες, αστυνομική ράβδο και συσκευή επικοινωνίας με το Τμήμα.

Ιδρύονται πέντε Τμήματα Δημοτικής Αστυνομίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και από ένα στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Θεσσαλονίκης και Νοτίου Αιγαίου (Ρόδος), ενώ παράλληλα θα συσταθούν 17 Γραφεία Δημοτικής Αστυνομίας στα Αστυνομικά Τμήματα: Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Κηφησιάς, Βούλας, Ευόσμου Θεσσαλονίκης, Δράμας, Καβάλας, Κατερίνης, Έδεσσας, Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Λάρισας, Πατρών, Κω, Χανίων και Ηρακλείου.

Τα Τμήματα θα λειτουργούν καθημερινά σε 24ώρη βάση και θα στελεχωθούν από αστυνομικούς της ΕΛΑΣ, δημοτικούς αστυνομικούς και πολιτικό προσωπικό.

Προϊστάμενοι των Τμημάτων Δημοτικής Αστυνομίας θα τοποθετηθούν Αστυνόμοι Α΄ ή κατώτεροι αξιωματικοί και θα έχουν τον τίτλο διοικητή, ενώ υποδιοικητές θα τοποθετηθούν κατώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.

Την ίδια ώρα προϊστάμενοι των γραφείων Δημοτικής Αστυνομίας θα τοποθετηθούν δημοτικοί αστυνομικοί κατηγορίας Π.Ε. ή Τ.Ε., καθώς και βαθμοφόροι της ΕΛΑΣ από το βαθμό του Ανθυπαστυνόμου έως και του Υπαστυνόμου Α΄.

ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

Στις αρμοδιότητες των Δημοτικών Αστυνομικών είναι η αφαίρεση πινακίδων των αυτοκινήτων και δικύκλων, η αφαίρεση άδειας οδηγού και άδειας κυκλοφορίας αυτοκινήτου και η επιβολή προστίμων για όσους σταθμεύουν παράνομα, ενώ πρόστιμα θα μπορούν να επιβάλλουν και για άλλες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Θα μπορούν να ρυθμίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων με υποδείξεις των τροχονόμων στο δημοτικό δίκτυο, σε τμήματα του εθνικού και επαρχιακού δικτύου που διέρχεται μέσα από τις κατοικημένες περιοχές.

Θα μπορούν να ελέγχουν την λειτουργία των καταστημάτων, θεάτρων, κινηματογράφων, κ.λπ.
Θα ελέγχουν την τήρηση του ωραρίου λειτουργίας κάθε μορφής καταστήματος (κέντρα διασκεδάσεως, εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ, κ.λπ.).

Θα μπορούν να ελέγχουν εάν τηρείται η απαγόρευση καπνίσματος στους δημόσιους χώρους.

Θα προχωρούν στη σφράγιση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως είναι εστιατόρια, ταβέρνες, νυκτερινά κέντρα, σουβλατζίδικα, καφετέριες, τυροπιτάδικα και κάθε μορφής καταστήματα που παρέχουν φαγητό, καφέ, ποτό, κ.λπ.

Θα ελέγχουν την τήρηση των διατάξεων του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού στις οικοδομές.

Θα έχουν την δυνατότητα να αφαιρούν οικοδομικές άδειες, λόγω ασφαλιστικών οφειλών προς το ΙΚΑ, κ.λπ.
Θα έχουν δικαίωμα να βεβαιώνουν παραβάσεις της τουριστικής νομοθεσίας, να θεωρούν τιμοκαταλόγους δωματίων των ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων, κ.λπ.

Επίσης, στο προεδρικό διάταγμα προβλέπεται ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί έχουν και την ιδιότητα του ανακριτικού υπαλλήλου και θα εκτελούν καθήκοντα Αστυνομικού Γειτονίας μαζί με την ΕΛΑΣ.

ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, σύμφωνα με το επίμαχο σχέδιο πρέπει να απέχουν από πράξεις ανάρμοστης συμπεριφοράς και ειδικά από ενέργειες που ενέχουν στοιχεία ρατσισμού, ιδιοτέλειας, αγένειας, απροθυμίας και αδιαφορίας, ενώ πρέπει να συμπεριφέρονται με ευγένεια, αξιοπρέπεια και σεβασμός προς τους πολίτες.

Τέλος, οι σύμβουλοι Επικρατείας αναφέρουν ότι στο επίμαχο σχέδιο διατάγματος, πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις που επέφερε ο νόμος 4249/2014 για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως είναι η ανακατανομή των αστυνομικών διευθύνσεων, κ.λπ.



Διαβάστε περισσότερα...

Με τριμερή συμφωνία ο καθορισμός αριθμού μετεγγραφών και εισακτέων


Θα τεθούν κριτήρια ώστε να μη λαμβάνονται αυθαίρετες αποφάσεις.

Με τριμερή συμφωνία των ΑΕΙ-ΑΔΙΠ- Υπουργείου Παιδείας θα καθορίζεται ο αριθμός των εισακτέων όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας μετά τη χθεσινή συνεδρίαση των ΣΑΠΕ-ΣΑΤΕ με την οποία ολοκληρώθηκε ο κύκλος των συναντήσεων για τον αριθμό των εισακτέων.

Ο υπουργός Παιδείας στην αρχική του εισήγηση το Νοέμβριο είχε προτείνει ο αριθμός των εισακτέων να καθορίζεται από τα ίδια τα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αφού ζητηθεί και η γνώμη της ΑΔΙΠ. Ωστόσο ομάδα εργασίας, που είχε συγκροτηθεί στα πλαίσια των δυο οργάνων πρότεινε ο αριθμός των εισακτέων να ορίζεται μετά από απόφαση ΑΕΙ-ΑΔΙΠ – Υπουργείου Παιδείας.

Η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή από τον κ. Λοβέρδο ο οποίος πρότεινε να υπάρχουν κριτήρια, ώστε να μην λαμβάνονται αυθαίρετες αποφάσεις. «Κάθε τι που θα προτείνει να το θεμελιώνει σε κάποια κριτήρια, για να μην υποστούμε τη μομφή της αυθαιρεσίας, ότι κοιτάξαμε τα πράγματα με το μάτι και αποφασίσαμε κρίνοντας με έναν τρόπο μη ορθολογικό» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.

Για τον καθορισμό των κριτηρίων στα οποία θα στηριχτούν ΑΕΙ-ΑΔΙΠ-ΥΠΑΙΘ ο κ. Λοβέρδος έθεσε και χρονοδιάγραμμα καθώς ζήτησε να συγκροτηθεί μια επιτροπή που θα καθορίσει τα κριτήρια και θα επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες με προθεσμία μέχρι τέλη Φεβρουαρίου.

Ο αριθμός των εισακτέων αναμένεται να ανακοινωθεί τον Μάρτιο ωστόσο από τα λεγόμενα του υπουργού προκύπτει ότι ο νέος τρόπος καθορισμού των εισακτέων ίσως να μην εφαρμοστεί από το ακαδημαϊκό έτος 2015-16. Χαρακτηριστικά ο υπουργός δήλωσε ότι « αφού πάμε λίγο πίσω, προλαβαίνουμε το επόμενο ακαδημαϊκό έτος; Δεν το ξέρω, θεωρώ πως δυσκολευόμαστε. Και άρα ή κάποιοι ριζοσπάστες θα πουν εξ ημών προχωράμε και το προλαβαίνουμε ή κάποιοι νουνεχείς θα επιβάλουν τη γνώμη τους και θα πουν καλύτερα ας πάμε από το μεθεπόμενο ακαδημαϊκό έτος».

Όσον αφορά τις μετεγγραφές ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι το θέμα του αριθμού των εισακτέων, αφορά και το θέμα των μετεγγραφών. Ο υπουργός δεν πιστεύει στην κατάργησή τους αλλά ότι ο αριθμός και ο τρόπος τους θα καθορίζεται με την ίδια την απόφαση της ΑΔΙΠ , του ΥΠΑΙΘ, και των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Πάντως μέσα από τη συνεδρίαση δόθηκε ένα αριθμητικό δεδομένο για τις μετεγγραφές που απ΄ ότι φαίνεται θα αποτελούν το 15% των εισακτέων.

Για να γίνουν οι απαιτούμενες αλλαγές απαιτούνται Υπουργικές Αποφάσεις που να ρυθμίζουν τις λεπτομέρειες αυτής της συμφωνίας ενώ στο περιθώριο της συνεδρίασης για ακόμη μια φορά τόνισε ότι στόχος ήταν να εφαρμοστούν οι αποφάσεις για μετεγγραφές και αριθμό εισακτέων από το Σεπτέμβριο του 2015 αλλά θα δεχθεί τη λογική να εφαρμοστούν το μεθεπόμενο ακαδημαϊκό έτος. «Για να μην έχουμε βιασύνες , άρα τσαπατσουλιά και άρα προβλήματα» όπως ανέφερε.

Στο θέμα των διαγραφών δήλωσε ότι «εμείς δώσαμε δύο εξεταστικές περιόδους πλήρεις. Αυτό έγινε με Νόμο. Η δεύτερη εξεταστική περίοδος είναι του Φεβρουαρίου. Αυτό είναι μία ευκαιρία για όσους έχουν προσπαθήσει. Για τους υπόλοιπους δεν τίθεται θέμα. Έχουν ήδη διαγραφεί. Και η έλλειψη διαπιστωτικών πράξεων δεν αλλοιώνει τίποτα. Δεν μπορεί να δοθεί πτυχίο χωρίς να συνυπολογίζεται το κριτήριο του Νόμου.

Άρα ο επόμενος νομοθέτης θα κλιθεί να κρίνει εάν πρέπει να δώσει και μία επιπλέον περίοδο».


Διαβάστε περισσότερα...

Επιστήμονες ανακάλυψαν την ακριβή θέση του Κρόνου


Γιγαντιαίο τηλεσκόπιο επέτρεψε ακριβέστερες μετρήσεις.

Χάρη σε γιγαντιαίο ραδιοτηλεσκόπιο οι αστρονόμοι είναι τώρα σε θέση να γνωρίζουν την… ακριβή θέση του πλανήτη Κρόνου, με απόκλιση μόλις 1,5 χιλιομέτρου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα του BBC, οι τελευταίες αυτές μετρήσεις είναι ακριβέστερες προηγούμενων ετών και αναμένεται να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στους επιστήμονες για τις μελλοντικές μελέτες του ηλιακού μας συστήματος και όχι μόνο.

Οι αστρονόμοι χρησιμοποίησαν σήματα που εστάλησαν από το διαστημόπλοιο Cassini, το οποίο βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο από το 2004. Δέκα κεραίες, διάσπαρτες από τη Χαβάη ως τις Παρθένες Νήσους, πραγματοποίησαν τις μετρήσεις, παρότι ο Κρόνος βρίσκεται σχεδόν 1 δισεκατομμύριο μίλια μακριά.

Το πανίσχυρο αυτό συγκρότημα κεραιών, γνωστό αλλιώς ως Very Long Baseline Array (VLBA), είναι στην ουσία ένα γιγαντιαίο τηλεσκόπιο χωρισμένο σε δέκα τμήματα, σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα.

Τα ευρήματα των επιστημόνων αναφέρθηκαν σε ένα συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας (American Astronomical Society) που πραγματοποιήθηκε στο Σιάτλ των ΗΠΑ.



Διαβάστε περισσότερα...

Από το αποτέλεσμα των εκλογών εξαρτάται το μέλλον της Τράπεζας Θεμάτων


Δεν θα προσμετρούνται οι βαθμοί των τριών τάξεων για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Από το αποτέλεσμα των εκλογών εξαρτάται το μέλλον της «Τράπεζας Θεμάτων» καθώς σε ενδεχόμενη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ αυτή θα αποτελέσει παρελθόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Τμήμα Παιδείας έχει καταλήξει στο να εξεταστούν τον Ιούνιο του 2015 οι μαθητές τόσο στην Α Λυκείου όσο και στη Β σε θέματα που θα τεθούν από τους διδάσκοντες. Οι μαθητές θα προάγονται με ενδοσχολικές εξετάσεις συνυπολογίζοντας τους προφορικούς βαθμούς των τετραμήνων όπως ίσχυε στο παρελθόν.

Μια αλλαγή θα έχουμε και στον τρόπο εισαγωγής των μαθητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς δεν θα συνυπολογίζονται οι βαθμοί των τριών τάξεων αλλά οι βαθμοί των μαθημάτων στα οποία έχουν εξεταστεί πανελλαδικά οι μαθητές.

Με λίγα λόγια ο λεγόμενος Βαθμός Προαγωγής και Απόλυσης, ο 5ος βαθμός, που προκύπτει από τη βαθμολογία προαγωγής των μαθητών σε Α, Β , Γ Λυκείου με την ανάλογη προσαρμογή δεν θα προσμετράται για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η απόκτηση λοιπόν του απολυτηρίου όλων των τύπων του Λυκείου αποσυνδέεται από την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι εξετάσεις θα διεξάγονται, μετά την απόλυση του μαθητή από το Λύκειο, σε πανελλαδικό επίπεδο. Για τον Ιούνιο του 2015 οι εξετάσεις θα διεξαχθούν με τον ισχύοντα νόμο. Οι μαθητές που σήμερα φοιτούν στη Α και Β’ Λυκείου θα συμμετέχουν στις εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπ/ση όπως ορίζει ο αντίστοιχος νόμος με τον οποίο ξεκίνησαν τη φοίτηση τους στο λύκειο.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ μια αναγκαία τροποποίηση που πρέπει να γίνει στο νόμο 4186 έχει να κάνει με τις περιορισμένες επιλογές σχολών των μαθητών. Όπως είναι γνωστό με το νόμο αυτό οι μαθητές θα επιλέγουν τις σχολές ενός μόνο επιστημονικού πεδίου σε αντίθεση με το ισχύον σύστημα που επιλέγουν σχολές από δυο πεδία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι πρέπει να θεσμοθετηθεί η δυνατότητα επικοινωνίας των επιστημονικών πεδίων μεταξύ τους. Η πρόσβαση στις Παιδαγωγικές Επιστήμες να μπορεί να γίνει από όλα τα επιστημονικά πεδία, ενώ να δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης σε σχολές των Θετικών, Τεχνολογικών και Επιστημών Υγείας από τη Β' αλλά και από τη Γ' ομάδα προσανατολισμού. Με την ίδια λογική να υπάρχει η ίδια δυνατότητα σε απολυτηριούχους της Α' και της Δ' ομάδας προσανατολισμού.

Όπως προειπώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει στην κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων που αποτελεί ένα θεσμό που τον υπερασπίζονται με θέρμη τα δυο κυβερνώντα κόμματα όπως προκύπτει από κατά καιρούς τοποθετήσεις τόσο του υπουργού Παιδείας όσο και του υφυπουργού.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ο κ. Δερμεντζόπουλος είχε δηλώσει τον Ιούλιο από τη Βουλή ότι ««η Τράπεζα Θεμάτων για εμάς θεωρείται ένας πετυχημένος θεσμός. Και όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά με βάση τα στοιχεία. Με αυτήν τη λογική η Τράπεζα Θεμάτων θα συνεχιστεί».

Ο κ. Λοβέρδος σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή είχε δηλώσει ότι «η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων στις εξετάσεις αποσκοπεί αφενός στην ενίσχυση της αντικειμενικότητας και της αξιοπιστίας των εξετάσεων και αφετέρου στη διαπίστωση του βαθμού επίτευξης των μαθησιακών στόχων που τίθενται από τα αναλυτικά προγράμματα. Ως εκ τούτου, η «Τράπεζα Θεμάτων» αποτελεί εργαλείο βελτίωσης της ποιότητας του εκπαιδευτικού συστήματος και διασφάλισης της ισότητας ευκαιριών πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, γεγονός που είναι προς όφελος όλων των μαθητών».

Η πρώτη εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων συνοδεύτηκε από υψηλό ποσοστό αποτυχίας των μαθητών συγκριτικά με το προηγούμενο σχολικό έτος γεγονός που οφείλεται και στην αυστηροποίηση των προϋποθέσεων προαγωγής.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΟΛΜΕ το ποσοστό των μετεξεταστέων έφθασε κατά μέσο όρο το 23.3%. Το ποσοστό αυτό μειώθηκε με τις αλλαγές που έκανε το καλοκαίρι το Υπουργείο Παιδείας καθώς είχαν παρατηρηθεί στρεβλώσεις. Βέβαια δεν λείπουν αυτοί που υποστηρίζουν ότι το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε αλλαγές στον τρόπο προαγωγής ώστε να περιοριστεί το ποσοστό των μετεξεταστέων.

Το αποτέλεσμα των εκλογών αφορά πολλούς μαθητές αφού όπως προειπώθηκε από τις σημαντικότερες αλλαγές που θα φέρει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων που στην ουσία μετέτρεψε τις ενδοσχολικές εξετάσεις σε "πανελλαδικές" και η μη προσμέτρηση των βαθμών των τριών τάξεων του Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, που φέρνει και την κατάργηση του Βαθμού Προαγωγής και Απόλυσης. Η εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα εξαρτάται από τις επιδόσεις στις πανελλαδικές.



Διαβάστε περισσότερα...

Πώς να απαντάτε στο τηλέφωνο σε 10 διαφορετικές γλώσσες


Μάθετε πριν το σηκώσετε.

Ο καλλιτέχνης James Chapman, δημιούργησε ένα ανάλαφρο κόμικ για το πώς απαντούν στο τηλέφωνο σε δέκα διαφορετικές γλώσσες, όπως στα Γερμανικά, τα Πορτογαλικά και τα Ισπανικά.

Αν και το σταθερό τηλέφωνο στο μέλλον θα αποτελεί, μάλλον παρελθόν...








Διαβάστε περισσότερα...

«Προβλήματα με τη διάταξη περί απαλλαγής από τον ΦΠΑ»


Επιστολή του προέδρου του ΔΣΑ στο οικονομικό επιτελείο.

Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Αικ. Σαββαϊδου, για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου της απαλλαγής από τον ΦΠΑ όσων πραγματοποίησαν ακαθάριστα έσοδα μέχρι 10.000 ευρώ, απέστειλε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Αλεξανδρής.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, σύμφωνα με το άρθρο 251 του Ν. 4281/2014, για την μετάταξη στο ευνοϊκό καθεστώς της απαλλαγής απαιτείται η υποβολή δηλώσεως μεταβολών κατά την έναρξη της διαχειριστικής περιόδου, με βάση τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 10§4 του Ν. 4174/2013 (Κ.Φ.Δ.), ήτοι εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών.

«Εντούτοις», σημειώνει ο κ. Αλεξανδρής, «παρά την τεράστια σημασία του ως άνω νομοθετικού μέτρου, τόσο για λόγους κοινωνικούς όσο και για λόγους ενισχύσεως της συναλλακτικής δραστηριότητος, παρατηρείται στην πράξη αδυναμία των φορολογικών αρχών να ανταποκριθούν στις υποβαλλόμενες δηλώσεις μεταβολής προς υπαγωγή στο εν λόγω καθεστώς, λόγω μη εκδόσεως από την Κεντρική Διοίκηση ρητών οδηγιών ως προς τις λεπτομέρειες εφαρμογής του. Υφίστανται, δε, σε κάθε περίπτωση, ερμηνευτικές ασάφειες και διαδικαστικά κενά, που παρακωλύουν την ομαλή εφαρμογή του μέτρου σε άμεσο χρόνο. Τα προαναφερθέντα σε συνδυασμό με την άκρως πιεστική προθεσμία υπαγωγής στο καθεστώς απαλλαγής, δημιουργούν μια προβληματική κατάσταση, η οποία προκαλεί την de facto αποδυνάμωση του μέτρου».

Με βάση τα δεδομένα αυτά, ο κ. Αλεξανδρής επισημαίνει στην επιστολή, πως είναι «επιτακτική ανάγκη αφενός να παραταθεί για ικανό χρόνο η προθεσμία υποβολής της δηλώσεως μεταβολών προς υπαγωγή στο απαλλασσόμενο καθεστώς και αφετέρου να παρασχεθούν τάχιστα οι αναγκαίες εκείνες ερμηνευτικές κατευθύνσεις, προς άρση των ασαφειών και διευκόλυνση της διαδικασίας».

Για τους λόγους αυτούς, καλεί τους αρμόδιους υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει.



Διαβάστε περισσότερα...

Εστιατόριο ταΐζει δωρεάν τους... όμορφους


Θα περνούν από ένα άτυπο κάστινγκ και θα γλιτώνουν από το μπελά του λογαριασμού
.
Δωρεάν γεύμα σε όσους είναι ευπαρουσίαστοι υπόσχεται ένα εστιατόριο στην κεντρική Κίνα.

Οι υπεύθυνοι του Jeju Island στην πόλη Zhengzhou, λένε ότι οι 50 πιο όμορφοι πελάτες που θα έρχονται καθημερινά στο μαγαζί, θα γλιτώνουν από τον μπελά του λογαριασμού.

Η εξωτερική εμφάνιση θα αξιολογείται από μια ομάδα πλαστικών χειρουργών τις υπηρεσίες των οποίων θα προωθεί το εστιατόριο. Πριν το γεύμα, οι πελάτες θα περνάνε από «κάστινγκ» όπου θα φωτογραφίζονται και θα αξιολογούνται.

Σύμφωνα με την Telegraph, όσοι διαθέτουν προεξέχοντα μέτωπα θα έχουν ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα.

«Εκτιμώ ότι μπορώ να έχω έκπτωση της τάξεως του 1% με το πρόσωπό μου», σχολιάζει ένας Κινέζος στα social media, ενώ ένας άλλος σημειώνει ειρωνικά: «οι άσχημοι θα πληρώνουν διπλά;».






Διαβάστε περισσότερα...

Τα ιπτάμενα ρομποτικά σκάφη του CNN


Το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN υπέγραψε συμφωνία με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) για τη δοκιμή μικρών ιπτάμενων ρομποτικών σκαφών για δημοσιογραφικούς σκοπούς στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.



Αρχικά κυρίως για στρατιωτική χρήση, η ιδιωτική χρήση των μικρών ιπτάμενων ρομποτικών σκαφών που επιτρέπει τη λήψη εικόνων και πληροφοριών, απαγορεύεται μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ, εκτός εξαιρέσεων και σε χαμηλό ύψος (κάτω από 122 μέτρα, μακριά από αεροδρόμια).

"Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε ανώτερο εξοπλισμό σε σχέση με τον ήδη υπάρχοντα και να διαθέτουμε τις επιλογές που μας προσφέρονται ώστε να παράγουμε ποιοτική βιντεο-δημοσιογραφία χρησιμοποιώντας μια ολόκληρη γκάμα ιπτάμενων ρομποτικών σκαφών και εγκαταστάσεων καμερών", δήλωσε ο Ντέιβιντ Βίτζιλαντ, στέλεχος του CNN.

Oι προγραμματισμένες δοκιμές θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το Georgia Tech Research Institute, κέντρο ερευνών που εδρεύει στην Ατλάντα, όπως το καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο του ομίλου Time Warner.

Η FAA δήλωσε ότι ελπίζει η συμφωνία να τη βοηθήσει να "εντάξει με πλήρη ασφάλεια τα ιπτάμενα ρομποτικά εργαλεία συλλογής πληροφοριών" στον αμερικανικό εναέριο χώρο. "Τα ιπτάμενα ρομποτικά σκάφη προσφέρουν μια μεγάλη δυνατότητα για τα ΜΜΕ".

Για τα σκάφη αυτά, που εκτιμώνται ιδιαίτερα για τις δυνατότητες που προσφέρουν για την κάλυψη ειδησεογραφικών γεγονότων, αθλητικών και πολιτισμικών, από αέρος, με νέες οπτικές γωνίες, όλο και περισσότερες φωνές στις ΗΠΑ ζητούν ψήφιση νόμου για τη χρήση τους.

Μέχρι σήμερα εξαιρούνται από την απαγόρευση της FAA ορισμένες εξειδικευμένες εταιρίες (στην εναέρια παρακολούθηση, τον έλεγχο εργοταξιακών εγκαταστάσεων, τις επιχειρήσεις καύσης) και εταιρίες παραγωγής εικόνων.

Εκτός από τις επιφυλάξεις για την προστασία της ιδιωτικής ζωής - τα ιπτάμενα ρομποτικά σκάφη επιτρέπουν τη λήψη και διατήρηση εικόνων που έχουν σχέση με πρόσωπα - ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την έγκριση της χρήσης τους στην πολιτική αεροπορία είναι ο φόβος της αύξησης των κινδύνων συγκρούσεων στον αέρα.

Συνολικά 193 περιπτώσεις πτήσεων ρομποτικών σκαφών κοντά σε ένα αεροσκάφος καταγράφηκαν από την FAA μεταξύ 22 Φεβρουαρίου και 11 Νοεμβρίου του 2014, υπενθυμίζει η ένωση πιλότων, AOPA.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο ελέφαντας που πατάει... αυτοκίνητα


Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι επιβαίνοντες σε ένα αυτοκίνητο στο Εθνικό Πάρκο της Ταϊλάνδης όταν ένας ελέφαντας άρχισε να σκαρφαλώνει πάνω στο αμάξι. Αυτό ήταν το πρώτο περιστατικό την Κυριακή. Τη Δευτέρα ο ελέφαντας επανέλαβε την «αναρρίχησή» του στο παρμπρίζ ενός αυτοκινήτου.

Το περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Khao Yai κοντά στην πρωτεύουσα, Μπανγκόκ. Οι ελέφαντες όπως συμβαίνει σε τέτοιου είδους πάρκου, κυκλοφορούν ελεύθεροι και οι επισκέπτες είναι υποχρεωμένοι να μένουν μέσα στα αυτοκίνητά τους απ’ όπου μπορούν να βλέπουν τα ζώα.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου δεν είναι σίγουροι ότι πρόκειται για τον ίδιο ελέφαντα αλλά το πιθανολογούν.

Ο επικεφαλής του πάρκου Kanchit Srinoppawan εξήγησε την επιθετική συμπεριφορά του ζώου λέγοντας ότι πρόκειται για την εποχή του ζευγαρώματος.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βιβλίο ελληνικής ιστορίας: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα "μεταφέρθηκαν", δεν κλάπηκαν


Σάλο έχει προκάλεσε η αποκάλυψη για την αναφορά στο βιβλίο Ιστορία της Τέχνης Γ’ ΓΕΛ περί «μεταφοράς» και όχι κλοπής των Γλυπτών του Παρθενώνα. «με τη μεταφορά των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αγγλία από το Λόρδο Έγλιν, το 1806, για πρώτη φορά οι καλλιτέχνες των ευρωπαϊκών χωρών μπόρεσαν να δουν και να θαυμάσουν από κοντά έργα της ακμής της ελληνικής γλυπτικής», αναφέρεται στο επίμαχο απόσπασμα στο σχολικό εγχειρίδιο του βιβλίου στο κεφάλαιο της γλυπτικής.




Οι συγγραφείς του εγχειριδίου προχωρούν σε δυο πολύ κρίσιμα λεκτικά ατοπήματα. Πρώτον κάνουν λόγο για «μεταφορά» και όχι για υφαρπαγή, ενώ με τρόπο ισοπεδωτικό αναφέρονται γενικά και αόριστα σε «μάρμαρα» σαν να επρόκειτο για οικοδομικά υλικά και όχι σε γλυπτό διάκοσμο και μάλιστα απαράμιλλης αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας.

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης υπογραμμίζοντας ότι «Είναι αδιανόητο, να διδάσκονται οι μαθητές ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα "μεταφέρθηκαν". Αποσπάστηκαν βιαίως από το Μνημείο τους».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κουράκη, ο οποίος είναι ο συντονιστής Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής δήλωσε: «Το βασικό επιχείρημα του Βρετανικού Μουσείου, ότι "καλύτερα που τα Μάρμαρα του Παρθενώνα βρίσκονται στο Λονδίνο διότι τα βλέπει περισσότερος κόσμος" υιοθετεί το βιβλίο της Ιστορίας της Τέχνης της Γ' Λυκείου, το οποίο αναφέρει : "Όμως με την μεταφορά των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αγγλία από το Λόρδο Έλγιν, το 1806, για πρώτη φορά οι καλλιτέχνες των Ευρωπαϊκών Χωρών μπόρεσαν να δουν και να θαυμάσουν από κοντά έργα της ακμής της Ελληνικής γλυπτικής"».

«Είναι αδιανόητο, να διδάσκονται οι μαθητές ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα "μεταφέρθηκαν". Τα Γλυπτά του Παρθενώνα - τα οποία δεν είναι σκέτα "μάρμαρα" αλλά έργα γλυπτικής τέχνης ανυπολόγιστης καλλιτεχνικής αξίας-αποσπάστηκαν βιαίως από το Μνημείο τους, καταστράφηκαν σε μεγάλο βαθμό από τη "μεταφορά" τους και εν κατακλείδι εκλάπησαν από το Λόρδο Έλγιν, ο οποίος τα μεταχειρίστηκε σαν προσωπικά του λάφυρα.

Είναι πράγματι αυτός ο τρόπος με τον οποίο θα διδάξουμε στους μαθητές μας το σεβασμό στα Μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς; Έτσι θα διαχειριστούμε τον Πολιτισμό μας; Με τέτοια κείμενα που διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα και τις παραμέτρους τους θα διεκδικήσουμε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στον φυσικό τους χώρο;»

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί το υπουργείο Παιδείας «να διορθώσει άμεσα την συγκεκριμένη παράγραφο, η οποία πληγώνει την ιστορική και πολιτιστική συνείδηση όλων των Ελλήνων πολιτών και υπονομεύει σημαντικά το αίτημα της Ελλάδας να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα εκεί όπου πραγματικά ανήκουν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα απόσπασμα από παλιό βιβλίο μαθήματος επιλογής του Λυκείου, το οποίο είχε εγκριθεί και τυπωθεί στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και το οποίο δεν είχε ποτέ τύχει ευρείας αποδοχής από τους μαθητές, ως μάθημα επιλογής. Το συγκεκριμένο βιβλίο, όπως και το μάθημα της Ιστορίας της Τέχνης, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του υπουργείου Παιδείας θα αποσυρθεί στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς από το πρόγραμμα σπουδών.



Διαβάστε περισσότερα...

Νέος θάνατος από τη γρίπη - Επτά άτομα στην Εντατική


Αγριεύει η γρίπη. Όπως μετέδωσε η ΝΕΡΙΤ, επιβεβαιώθηκε ακόμα ένας θάνατος, ο έκτος από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Επιβεβαιώνονται έτσι οι προβλέψεις των υγειονομικών αρχών ότι ο Ιανουάριος θα ήταν μήνας έξαρσης της γρίπης. Η ανησυχία είναι φέτος μεγαλύτερη καθώς επικρατεί το στέλεχος Η3Ν2 που είναι το αποτέλεσμα μετάλλαξης και δεν περιλαμβάνεται στο αντιγριπικό εμβόλιο.

Μόλις σήμερα είχαμε επτά νέες εισαγωγές σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ανάμεσά τους και ένα μωράκι λίγων ημερών αλλά και ένας 24χρονος που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ. Όλοι οι υπόλοιποι είναι άτομα άνω των 68 ετών. Συνολικά, έχουν πραγματοποιηθεί 15 εισαγωγές σε ΜΕΘ και έξι θάνατοι.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε τα πιο περίεργα σπίτια του κόσμου


Πρόκειται αναμφισβήτητα για τα 12 πιο περίεργα σπίτια στον κόσμο. Οι αρχιτέκτονες είχαν κέφια όταν τα σχεδίαζαν. Τώρα βέβαια το πόσο καλαίσθητο είναι το αποτέλεσμα, εναπόκειται στο γούστο του καθενός. 

1) Όλα είναι... ανάποδα στο παρακάτω σπίτι που βρίσκεται στην πόλη Krasnoyarsk της Σιβηρίας



2) Ονομάζεται Winchester Mystery House και βρίσκεται στην περιοχή Bay Area στο Σαν Φρανσίσκο.



3) Οι λάτρεις των αεροπλάνων θα το λατρέψουν. Βρίσκεται στη Νιγηρία.



4) Το αποκαλούν Bubble House και βρίσκεται στην Peninsula των ΗΠΑ.



5) Εντυπωσιακό είναι και αυτό το βιοκλιματικό ηλιακό σπίτι στην Ανατολική Γαλλία.



6) Χτίστηκε το 1968 πάνω σε ένα βράχο στο ποτάμι Ντρίνα της Σερβίας.



7) Αυτό το περίεργο και λογικά... αυθαίρετο σπίτι είναι χτισμένο στην οροφή ενός εργοστασίου στην πόλη Dongguan της Κίνας.



8) Έχει για στέγη ένα τεράστιο βράχο. Σε αυτό το σπίτι στο Μεξικό μένει η ίδια οικογένεια για περισσότερο από 30 χρόνια. 



9) Αρκετά κομψό εκτός περίεργο είναι το παρακάτω σπίτι στη Γιούτα των ΗΠΑ. Είναι φτιαγμένο από κομμάτια παλιού σιλό σιτηρών.



10) Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει το σπίτι - διαστημόπλοιο στο Τενεσί των ΗΠΑ.



11) Μανιτάρι με... γυαλιά θυμίζει το σπίτι αυτό που βρίσκεται στο Οχάιο. 



12) Τέλος, δείτε το σπίτι - ποδήλατο στο Σαν Φρανσίσκο.



Διαβάστε περισσότερα...