Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΑμεΑ: Νέα λίστα συνεργαζόμενων επιχειρήσεων με την κάρτα Κοινωνικών Παροχών του Δήμου Παλλήνης


Ολοένα και μεγαλύτερης αποδοχής τυγχάνει από τον τοπικό εμπορικό κόσμο η Κάρτα Κοινωνικών Παροχών του Δήμου Παλλήνης, αφού με τον ερχομό του φθινοπώρου νέες επιχειρήσεις προστέθηκαν στη λίστα των συνεργαζόμενων καταστημάτων που προσφέρουν εκπτώσεις, από 5% έως και 50%, στους κατόχους της Κάρτας Κοινωνικών Παροχών.

H Κάρτα Κοινωνικών Παροχών, είναι μία πρωτοβουλία του Δήμου Παλλήνης, στα πλαίσια ανάπτυξης τοπικού δικτύου κοινωνικής Αλληλεγγύης, με σκοπό την ανακούφιση των κοινωνικά ασθενέστερων ομάδων.



Οι κάτοχοι της Κίτρινης Κάρτας διασφαλίζουν το δικαίωμα συμμετοχής στα εκπτωτικά πακέτα και υπηρεσίες με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.
Δικαιούχοι: Όλοι οι άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ.

Οι κάτοχοι της Λευκής Κάρτας, αποκτούν πρόσβαση στις υπηρεσίες του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στα πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα του Δήμου, στα προγράμματα προληπτικής ιατρικής και παρακολούθησης στα Δημοτικά Ιατρεία και εκπτωτικά πακέτα στα συνεργαζόμενα καταστήματα.
Δικαιούχοι: ανάλογα με το οικογενειακό εισόδημα και τα προστατευόμενα μέλη και ηλικιωμένα άτομα χωρίς συγγενείς πρώτου βαθμού, με σύνταξη υπερηλίκων ανασφάλιστων ΟΓΑ.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 210 6604658-659.




ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



Πηγή: http://www.dhmoths.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΟΒΑ: Τα Α.μεΑ. και οι χρονίως πάσχοντες απομονώνουμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής


ΘΕΜΑ: Τα Α.μεΑ. και οι χρονίως πάσχοντες απομονώνουμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.
Στη Χίο οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, αυτοί που ονειρεύονται στειρώσεις σε ΑμεΑ και χρονίως πάσχοντες, που χαρακτήρισαν τα ΑμεΑ ελλαττωματικά πλάσματα και προϊόντα, οι φασίστες νοσταλγοί της ευγονικής του Χίτλερ που σκότωνε ηλικιωμένους και ανάπηρους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης επειδή ήταν «κόστος για την κοινωνία», αυτοί που μπουκάρουν σε νοσοκομεία για να δοθεί αίμα μόνο σε Έλληνες, χρησιμοποιούν σήμερα και πάλι τα ΑμεΑ και τους χρονίως πάσχοντες για να διαφημιστούν!

Ως άξια τέκνα και στήριγμα του εκμεταλλευτικού συστήματος, στηρίζουν την εμπορευματοποίηση της Υγείας και τους εκμεταλλευτές της και εντείνουν την υποβάθμισή της, ρίχνοντας την ευθύνη στους μετανάστες και σπέρνοντας ρατσιστικό δηλητήριο, μοιράζουν όμως τρόφιμα σε ευπαθείς ομάδες, με την επίδειξη της ταυτότητάς τους!!

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου καταδικάζει τις φασιστικές πρακτικές τους, που τις βαφτίζουν φιλανθρωπία και καλεί όσους βάζουν τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα να σκεφτούν τις πρόσφατες δολοφονικές ενέργειες στο Πέραμα, οι οποίες μας δείχνουν πολύ καλά ποιοι είναι. Τα Άτομα με Αναπηρία και οι οικογένειές τους, κάθε Σύλλογος πρέπει να απομονώσουν τους νοσταλγούς, των κρεματορίων και των φούρνων καύσης ανθρώπων.

Η δράση των φασιστών ξεκίνησε πρώτα απέναντι στους μετανάστες, τώρα απέναντι σε συνδικαλιστές σωματείων (Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη). Χρησιμοποιεί τα Α.μεΑ. και τους χρόνια πάσχοντες σαν βιτρίνα ώστε αύριο να χτυπήσει όποιον σηκώσει κεφάλι, όποιον τολμήσει να αντισταθεί και να διεκδικήσει.

Καλούμε τα Άτομα με Αναπηρία, τους γονείς να μην αφήσουμε τους φασίστες να ποτίσουν τις ψυχές των παιδιών μας με το δηλητήριο του φασισμού. Να μην τους αφήσουμε να μας φοβίσουν. Να μην τους αφήσουμε να το παίζουν «προστάτες» των παιδιών και των οικογενειών μας.

Οι τραγικές δυσκολίες που βιώνουν οι ανάπηροι, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι γονείς μας πρέπει να αντιμετωπιστούν με την οργάνωση και τον αγώνα όλου του λαού για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, Παιδεία, για εργασία με δικαιώματα και αξιοπρεπή ζωή με βάση τις ανάγκες μας. Με τη συνέχιση της έμπρακτης αλληλεγγύης μέσα από τους Συλλόγους μας και δίπλα σε όλους όσους αντιπαλεύουν τη σημερινή κατάσταση και όχι με τους ανεπιθύμητους φασίστες της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι στηρίζουν ακριβώς αυτή την πολιτική από την οποία υποφέρουμε! Την πολιτική της ΕΕ και των Κομμάτων που την υπηρετούν. Η Χρυσή Αυγή προσφέρει στο σύστημα τις καλύτερες υπηρεσίες, είναι το μακρύ του χέρι για να χτυπά όσους αγωνίζονται.

Τα μεμονωμένα φαινόμενα ευεργετηθέντων από την προσφορά τροφίμων σε Άτομα με Αναπηρία στη Χίο από τη Χρυσή Αυγή, σε καμία περίπτωση δεν αφορούν σωματεία που εκπροσωπούν το σύνολο των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους.

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

ΤΟ Δ.Σ.

ΤΗΣ Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α.



Διαβάστε περισσότερα...

Συγχαρητήρια αναγνώστη στον δήμο Λαμίας


Με αφορμή την εκ νέου διαγράμμιση των ειδικών θέσεων ΑΜΕΑ στην πόλη μας και μάλιστα με ειδική έντονη μπογιά, θέλω να συγχαρώ τις Υπηρεσίες του Δήμου Λαμίας για την πρωτοβουλία αυτή αλλά και να καλέσω τον Διοικητή της Τροχαίας Λαμίας να "φροντίσει" με τους Τροχονόμους της πόλης να χρησιμοποιούνται οι θέσεις αυτές ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τους συμπολίτες μας για τους οποίους κατασκευάστηκαν.

Άλλωστε δικαιολογίες πλέον ακόμα και του τύπου ότι δεν τις είδαν δεν υπάρχουν.

Ο λόγος που κατασκευάστηκαν είναι συγκεκριμένος και πρέπει να πρέπει να χρησιμοποιούνται για το λόγο αυτό από αυτούς στους οποίους απευθύνονται.


Διαβάστε περισσότερα...

Κι όμως συμβαίνει στην Ελλάδα - και είναι καλό


Η πιο πρωτότυπη ομάδα δημοσιογραφίας, που αποτελείται από άτομα με αυτισμό και νοητική αναπηρία!

Μίλησα με τον κύριο Χαράλαμπο Δεπάστα, κοινωνικό λειτουργό που εργάζεται σε ένα κέντρο ΑμεΑ (Ε.Ψυ.Με), και έχει κάνει σπουδαίο, κατά τη γνώμη μου έργο. Διάβασα και το μπλογκ του Ανήσυχες Μέρες. 


Να πώς περιγράφει ο ίδιος τη δημοσιογραφική ομάδα που έφτιαξε (τα άρθρα της οποίας δημοσιεύονται στην εφημερίδα του Πειραιά 'Η ΝΙΚΗ'): 

Η στήλη αυτή είναι δουλειά των εκπαιδευομένων της «ομάδας δημοσιογραφίας» της Εταιρίας Ψυχοκοινωνικών Μελετών. Η ομάδα του εκπαιδευτικού προγράμματος αποτελείται από πέντε ενήλικους με αναπηρίες (αυτισμός, νοητική αναπηρία, ήπια ψυχιατρικά), τη Βασιλική, τον Γιώργο, τον Βασίλη, τον Στράτο και τον Δημήτρη, που σκοπό έχουν να προβάλουν και να δημοσιοποιούν με τον δικό τους, ξεχωριστό τρόπο, τις απόψεις τους για θέματα της επικαιρότητας αλλά και του ενδιαφέροντός τους.

Ακόμα, με αυτόν τον τρόπο αποδείκνύουν (για πολλοστή φορά) πως τα Άτομα με Αναπηρίες έχουν πολλές ικανότητες και δικαίωμα στην εργασία. Προσπαθούν να χτυπήσουν δυνατά τον υπαρκτό – κακά τα ψέματα – κοινωνικό αποκλεισμό και στιγματισμό που υφίστανται, ιδιαιτέρως τα χρόνια της οικονομικής κρίσεως. 

Ήταν πέρσι τέτοια σχεδόν εποχή όταν μου κατέβηκε η ιδέα να δημιουργηθεί αυτή η ομάδα. Ενήλικες με αυτισμό, νοητική αναπηρία και ήπια ψυχιατρικά θα αρθρογραφούσαν και θα παρέθεταν τις απόψεις τους δημοσίως. 

Μέχρι σιγμής, συνέγραψαν 12 άρθρα: 
 - Οικονομική κρίση 
- Πολυτεχνείο 
- Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ (03/12) 
- Χριστούγεννα 2012 
- Η ανεργία στην Ελλάδα 
- Οι εκπαιδευόμενοι της Ε.Ψυ.Με στα βραβεία Π.Σ.Α.Π 
- Ο.Π.Α.Π 2012 - Ημέρα των ερωτευμένων 
- 14 Φεβρουαρίου 
- Οι άστεγοι 
- Η ληστεία στην Ε.Ψυ.Με 
- Ρύπανση του περιβάλλοντος 
- 2ος Ημι-μαραθώνιος ΑμεΑ 
- Special Olympics 
- Η γιορτή της μητέρας 

Όλα τα θέματα ήταν της επιλογής τους όπως και οι απόψεις που αποτυπώνονταν. Ο δικός μου ο ρόλος ήταν μονάχα συντονιστικός και «μαιευτικός». 

Το σημαντικότερο όλων, είδα βελτίωση στα μέλη που αποτελούσαν την ομάδα. Σε άλλους μικρή, σε άλλους μεγάλη, σε τομείς όπως το ενδιαφέρον για σημαντικά και επίκαιρα θέματα, η προσήλωση, η μεθοδικότητα, η επαγγελματική στάση, η συγγραφή, η διερεύνηση και ανάπτυξη ενός θέματος, η συνέπεια, η συγγραφή σε Η/Υ, η δημιουργία, η αποστολή και ο έλεγχος του e-mail της ομάδας, η συνεργασία - ομαδικότητα, ο λόγος, η σκέψη και άλλα πολλά-πολλά και πολύ σπουδαία για τους εκπαιδευομένους με τις συγκεκριμένες δυσκολίες. 

Ακόμα, μεγάλη ήταν η χαρά των εκπαιδευομένων καθώς ερχόντουσαν στις συναντήσεις μας με μεγάλη ευχαρίστηση και όποτε ήταν η ώρα ανέμεναν με μεγάλη ανυπομονησία να πάρουν την εφημερίδα στα χέρια τους και να δουν το άρθρο τους. 

===== 

Ευχαριστώ τον κύριο Χαράλαμπο Δεπάστα. Ελπίζω να χαρούν οι εκπαιδευόμενοι βλέποντας δημοσιευμένα και στο LIFO.GR ένα απ' τα άρθρα τους, το οποίο βρήκα πολύ ενδιαφέρον.

‘’Η ληστεία στην Ε.Ψυ.Με’’ 

Το βράδυ της 26ης Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ληστεία στο Κέντρο μας. Έκλεψαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μας. Ήρθε η αστυνομία, ερεύνησε το χώρο, είδαν ότι έσπασαν τζάμια, πήραν αποτυπώματα αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει αποτέλεσμα. 

Όταν φτάσαμε το πρωί στην Ε.Ψυ.Με νιώσαμε μελαγχολία που πήραν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Όλη την υπόλοιπη μέρα ήμασταν στενοχωρημένοι. Οι ληστές δεν σκέφτηκαν τον κόπο και τις προσπάθειες που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει να πάνε στην φυλακή. Νιώσαμε σαν να γκρεμίστηκε κάτι από την ζωή μας. Μας έκλεψαν 13 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ένα λάπτοπ, μία μπαλαντέζα, μία τηλεόραση, ένα DVD player και πολλά τρόφιμα. 

Ήταν για εμάς κάτι απρόβλεπτο. Εκεί που ανεβαίναμε ως Κέντρο, ξαφνικά πέσαμε πάλι επειδή μας έκλεψαν. Αυτό είναι παραβίαση του νόμου και δεν είναι καθόλου καλό. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Έχουμε ζητήσει από τον κόσμο, γνωστούς και φίλους να μας φέρουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Οι κλέφτες θα πρέπει να ήταν πολύ πονηροί, κακοί και έξυπνοι για να το κάνουν αυτό. Πρέπει να τους πιάσουν και να τους βάλουν φυλακή. Θέλει πολύ χρόνο για να μπορέσουμε να αγοράσουμε και να βρούμε αυτά που μας έκλεψαν. Αλλά θα τα καταφέρουμε. 

Με αυτό που έγινε φοβηθήκαμε μήπως κλείσει η σχολή μας λόγο της οικονομικής κρίσης. Ίσως είμαστε ένας εύκολος στόχος για να μας κλέψουνε. Πάνω που πάμε να ορθοποδήσουμε οικονομικά, μέσα σε μία μέρα μας κλέβουν τη σχολή που αγαπάμε και πονάμε. Σε εμάς τους ωφελούμενους, μπήκαν πολλά ερωτήματα για τη ληστεία στην Ε.Ψυ.Με. Ίσως φταίει η οικονομική κρίση για αυτό. Ποιος να ξέρει; Αυτό που παρατηρείται έντονα τα τελευταία χρόνια είναι ότι οι άνθρωποι φοβούνται μη μπουν στο σπίτι τους και τους κλέψουν τα πράγματά τους. Οι ληστές αυξάνονται δραματικά και αυτό δεν έχει τέλος.

Μάθαμε ότι ένας από τους λίστες φορούσε γάντια. Πιθανόν ήταν 5. Μας ζήτησαν η εκπαιδευτές μας να μην ακουμπάμε τίποτα για να έρθει η αστυνομία να πάρει δαχτυλικά αποτυπώματα. Είναι η δεύτερη φορά που μας κλέβουν στην Ε.Ψυ.Με. Η αστυνομία πρέπει να κάνει το χρέος της και να τους πιάσει. Να δράσει άμεσα και να τους βρει. Μόνο αυτοί μπορούν να κάνουν κάτι. 

Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κρατήσουμε χαρακτήρα στα δύσκολα και κυρίως να έχουμε ψυχραιμία. Ομάδα Δημοσιογραφίας Ε.Ψυ.Με 


Διαβάστε περισσότερα...

Μόλις 5 ευρώ το εισιτήριο για τους ανέργους και τα ΑΜΕΑ στο Ηρώδειο για τις "Τρωάδες" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας


Η παράσταση θα παιχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2013, στις 21.00.

Έχει ξεκινήσει ήδη η προβολή της παράστασης «Τρωάδες» του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της Πάτρας στην Αθήνα όπου θα παρουσιαστεί την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013 στις 21.00 στο Ηρώδειο, κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης.

Αφίσες της αξιόλογης παράστασης έχουν ήδη μπει σε κεντρικά σημεία αλλά και σε προθήκες καταστημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εισιτήρια ξεκινούν από τα 35 ευρώ για τις VIP θέσεις και φτάνουν στα 5 ευρώ που κοστίζει το εισιτήριο για τους ανέργους (με επίδειξη της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ και τα ΑΜΕΑ).

Το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας παρουσίασε το φετινό καλοκαίρι τις «Τρωάδες», την πιο δημοφιλή από τις σωζόμενες τραγωδίες του Ευριπίδη που καθρεφτίζει την αλαζονεία της εξουσίας και τις ολέθριες συνέπειές της σε κάθε εποχή, αρχικά στο Κάστρο της Πάτρας και στις 23 και 24 Αυγούστου 2013 στην Επίδαυρο στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Οι «Τρωάδες» απηχούν, όχι τον πόλεμο ή την ήττα, αλλά την υπέρβαση παντός ορίου στη διαχείριση κρίσεων εκ μέρους των «διαχειριστών», δηλαδή των νικητών. Η ιστορία αναπτύσσεται στη «νεκρή ζώνη» μεταξύ μιας κατάκτησης και ενός ολοκληρωτικού αφανισμού και κλείνει με την εξάλειψη της προοπτικής των ηττημένων και την απαρχή της καταστροφής των νικητών, εντέλει την έναρξη μιας νέας εποχής που προκαλεί δέος και δεν υπόσχεται τίποτα.

Σε αυτή τη σύγχρονη πρόταση του Θοδωρή Αμπαζή αξιοποιείται η μουσικότητα του λόγου και η δομή της τραγωδίας με τη σύμπραξη 32 μουσικών και 15 ηθοποιών.

Συντελεστές

Μετάφραση: Έλσα Ανδριανού

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αμπαζής

Σκηνικό-Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου

Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής

Χορογραφία-Κίνηση: Ζωή Χατζηαντωνίου

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Επεξεργασία μουσικού υλικού: Μιχάλης Παπαπέτρου

Βοηθοί σκηνοθέτη: Ελεάννα Τσίχλη, Κύνθια Βουκουβαλίδου

Βοηθός σκηνογράφου: Τίνα Τζόκα

Βοηθός μουσικού: Μιχάλης Παπαπέτρου

Σοπράνο-Σαξόφωνο: Δημήτρης Χουντής

Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Πάτρας "Θανάσης Τσιπινάκης"

Υπεύθυνη ορχήστρας: Βάγια Ζεππάτου

Πρώτα Μαντολίνα: Βάγια Ζεππάτου, Φώτης Παπαντωνίου, Παναγιώτης Ρουσσέας , Κωνσταντίνα Βασιλοπούλου, Δήμητρα Περδίκη, Δήμητρα Αψόμωτου

Δεύτερα Μαντολίνα: Δάφνη Ζουρνατζή, Μαρία Καζαντζίδη, Παναγιώτα Λουκοπούλου, Ανδριάνα Αγγελοπούλου, Περικλής Σιούντας, Χριστίνα Αντωνοπούλου, Γιάννης Γιαννόπουλος

Μαντόλες: Ελένη Λάππα, Δήμητρα Τουλιάτου, Νικόλας Φωτόπουλος, Αλέξης Ορφανός

Κιθάρες: Βασίλης Πουρνιάς, Έλενα Τζουφέτα, Αγγελική Πανίτσα, Κυριάκος Ζαφειρόπουλος, Γαβριέλα Βασιλοπούλου, Ανδρόνικος Καραμπέρης, Γιώργος Βασιλόπουλος, Στέλλα Μπαλή, Κωνσταντίνος Λοτσάρης

Κόντρα Μπάσο: Βιλέν Καραπετιάν

Παίζουν: Άννα Κοκκίνου (Εκάβη), Κατερίνα ∆ιδασκάλου (Ελένη), Κόρα Καρβούνη (Αθηνά), ∆ανάη Σαριδάκη

(Ανδρομάχη), Τζωρτζίνα ∆αλιάνη (Κασσάνδρα), Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (Μενέλαος), Απόστολος Πελεκάνος (Ταλθύβιος), Μιχαήλ Μαρμαρινός (φωνή Ποσειδώνα)

Χορός: Κέλυ Γιακουμάκη, Αναστασία Κατσανεβάκη, Κατερίνα Λάττα, Φιλιώ Λούβαρη, Μαρία Παρασύρη, Ελίνα Ρίζου, Αντιγόνη Φρυδά.

Συμμετέχει ο Γιώργος Ζυγούρης.

Πληροφορίες εισιτηρίων

VIP: 35 €

Ζώνη Α: 30 €

Ζώνη Β: 25 €

Ζώνη Γ: 20 €

Άνω διάζωμα: 15 €

Μειωμένο: 10 € (φοιτητικό), 5 € (άνεργοι, ΑΜΕΑ)

Προπώληση

Ταμεία Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου, Αθήνα)

Ταμεία Ηρωδείου

Τηλεφωνικά: 210 3272000

Ηλεκτρονικά: Tickethour.

Διαβάστε περισσότερα...

Ακαδημία των Πολιτών: Έναρξη εγγραφών σε όλη την Ελλάδα


Η Ακαδημία των Πολιτών (Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών στα ανοικτά λαϊκά πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα (ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΑΓΡΙΝΙΟ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΑΛΙΒΕΡΙ ΕΥΒΟΙΑΣ, AMYNTAIO, ΑΡΤΑ, ΑΣΤΡΟΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ, ΑΘΗΝΑ, ΒΟΛΟΣ, ΔΡΑΜΑ, ΕΔΕΣΣΑ, ΘΕΡΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, ΘΗΒΑ, ΚΑΒΑΛΑ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΛΑΜΙΑ, ΛΑΡΙΣΑ, ΚΑΛΛΟΝΗ ΛΕΣΒΟΥ, ΜΟΛΥΒΟΣ ΛΕΣΒΟΥ, ΛΕΥΚΙΜΜΗ (ΚΕΡΚΥΡΑ), ΠΑΡΓΑ, ΠΑΤΡΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΣΟΥΦΛΙ, ΣΙΑΤΙΣΤΑ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΤΡΙΠΟΛΗ, ΦΑΛΗΡΟ, ΦΑΡΣΑΛΑ, ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,) για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν όλοι οι Πολίτες άνω των 18 ετών, ανεξάρτητα από μορφωτικό, οικονομικό ή κοινωνικό επίπεδο.

v Σημείωση: Στις περιοχές στις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της Ψυχολογίας θα συνεχιστούν κανονικά οι διαλέξεις από τον Οκτώβριο (Αίγινα, Άργος, Γιάννενα, Καστοριά, Κομοτηνή, Ναύπλιο, Νάουσα, Ξάνθη).

Η Ακαδημία αποτελεί έναν πανελλήνιο θεσμό, που αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των Πολιτών στον γνωστικό τομέα με την παροχή ποιοτικής, βιωματικής εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα τους εμπλέκει σε πολιτιστικές και φιλανθρωπικές δράσεις, ώστε να ενισχύσει το κοινωνικό κεφάλαιο της περιοχής και να εγκαθιδρύσει την αλληλεγγύη.

* Τα έσοδα διατίθενται για την ίδρυση Ακαδημιών σε όλη την Ελλάδα.

Πρωτοποριακά είναι τα Προγράμματα Σπουδών για το νέο έτος, που διενεργούνται υπό την εποπτεία του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών και για το χειμερινό εξάμηνο περιλαμβάνουν τέσσερα επίπεδα:

Α) Γενική Θεατρολογία, Θεατρικό Παιχνίδι, Δραματοθεραπεία, Ψυχόδραμα και Ψυχανάλυση, για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και βιωματικές εμπειρίες. (Δέκα τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις – κόστος: 50 €). Χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Β) Εξειδικευμένη Θεατρολογία, Θεατρικό Παιχνίδι, Δραματοθεραπεία, Ψυχόδραμα και Ψυχανάλυση – Εφαρμογές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (Δέκα τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις και πέντε τρίωρες εβδομαδιαίες συμπληρωματικές διαδικτυακές συναντήσεις).

Οι δέκα in vivo τρίωρες εβδομαδιαίες κοινωνικές συζητήσεις είναι κοινές με το Α΄ Επίπεδο. Όσον αφορά τις πέντε διαδικτυακές συναντήσεις, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθούν σε διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει τελικές εξετάσεις και ηλεκτρονική εργασία και αφορά όσους θέλουν να αποκτήσουν πιστοποιημένες γνώσεις και βιωματικές εμπειρίες, διενεργείται δε σε συνεργασία με το ΚΕΚ «ΟΡΑΜΑ».Χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης, ενώ δίδονται αναλυτικές ηλεκτρονικές σημειώσεις, βιβλία και διδακτικό υλικό. (κόστος: 150 €).

Γ) Εκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή, τον Κοινωνικό Αποκλεισμό και την Αναπηρία μέσω Διαδικτύου.

Το πρόγραμμα είναι ετήσιο και οργανώνεται σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΟΡΑΜΑ. Περιλαμβάνει εξειδικευμένη κατάρτιση για όλες τις μορφές αναπηρίας, για τον κοινωνικό αποκλεισμό, τις ευρωπαϊκές και εθνικές στρατηγικές και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των ΑΜΕΑ. Το υλικό βρίσκεται σε πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και ο κάθε σπουδαστής ακολουθεί το δικό του ρυθμό μάθησης (ασύγχρονη εκπαίδευση), ενώ προβλέπονται και διαδικτυακές συναντήσεις με τους διδάσκοντες (σύγχρονη εκπαίδευση). Συνολικά, οι ώρες που θα καλυφθούν είναι 300. (Ετήσιο κόστος: 200 €). Χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Δ) Πέντε Συμβουλευτικές Συναντήσεις διάρκειας 90 λεπτών για την αντιμετώπιση προσωπικών προβλημάτων (ομαδική συμβουλευτική) (κόστος 100 ευρώ).

v ΠΡΟΣΟΧΗ: ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

http://civilacademy.ucoz.org/index/prokhryxh_anoichtwn_laikwn_panepisthmiwn_2013_2014/0-120

v ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Τηλέφωνα επικοινωνίας (Καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου):

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ: 22510-54739 email: academy@aigaion.org

Πουλερού Πηνελόπη: 09:00-12:00 (6941-657.126) για γραμματειακά–διοικητικά θέματα

Μπαλάσα Κατερίνα: 12:00-15:00 (6941-657.145): για γραμματειακά–διοικητικά θέματα

& 18:00-21:00 (6940-410.141)


Διαβάστε περισσότερα...

Μείωσαν τις αποστάσεις....


Στην παραλία Αφάντου διοργανώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 15/9 και για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο αγώνας τριάθλου «AFANDOU CHALLENGE» στις παρακάτω αποστάσεις: 750μ. κολύμβηση, 20χλμ. τρέξιμο και 5χλμ. δρόμος.

Φέτος αποτέλεσε μια συνδιοργάνωση του ΔΟΠΑΡ, και του Ροδιακού Οργανισμού Αγώνων Νήσων με τη συνδρομή πάντα του συλλόγου τριάθλου «Απόλλων Ρόδου» και την πολύτιμη βοήθεια του χορηγού: Α.Β.Ε.Τ.Ε. Κ. Κωσταρίδης.

Σημειώνεται πως έλαβε μέρος μόνο μία ομάδα σκυταλοδρομίας, στην οποία το τρέξιμο και το κολύμπι έγινε από ΑμεΑ αλλά οι υπόλοιπες συμμετοχές ήταν από μεμονωμένους αθλητές-λάτρεις των αποστάσεων.

Αναλυτικά:
Κολύμβηση
Η κολύμβηση έγινε στην παραλία Αφάντου κατά μήκος της ακτής. Οι τριαθλητές κολύμπησαν σε μια ευθεία προς το εστιατόριο Avanti, και στα 375μ. ακριβώς έκαναν αναστροφή. Βγήκαν από τη θάλασσα στο σημείο εκκίνησης, έχοντας συμπληρώσει τα 750μ. και συνέχισαν προς τη ζώνη αλλαγής για να πάρουν το ποδήλατό τους.

Ποδηλασία
Ακολούθησε το αγώνισμα της ποδηλασίας. Οι αθλητές κατευθύνθηκαν προς την αερογέφυρα Κολυμπίων, στην λεωφόρο Ρόδου – Λίνδου και από εκεί διαμέσου Επτά Πηγών, λίγο πριν τον ʼγιο Νεκτάριο, έκαναν αναστροφή και ακολούθησαν την αντίστροφη πορεία. Τελειώνοντας το αγώνισμα, μπήκαν στη ζώνη αλλαγής, και με διαφορετικό πλέον εξοπλισμό ξεκίνησαν αμέσως το τρέξιμο.

Τρέξιμο
Το τρέξιμο έγινε στον παραλιακό δρόμο, αποτελούμενο από δύο στροφές των 2.5χλμ. γι’ αυτό οι θεατές είχαν την ευκαιρία να δουν αρκετές φορές από κοντά τους αθλητές στο τελευταίο και πιο δύσκολο πάντα τμήμα ενός αγώνα.

Τροφοδοσία
Στους αθλητές προσφέρθηκαν φρούτα, άφθονο νερό, και ισοτονικά ποτά, αμέσως μετά την κολύμβηση, αλλά και σε δύο σημεία στη διαδρομή του τρεξίματος.

Ασφάλεια
Το βασικό μέλημα των διοργανωτών ήταν πάνω από όλα η ασφάλεια των αθλητών. Και φέτος όλα κύλησαν καλά, χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα ή ο παραμικρός τραυματισμός. Τροχαία, ΕΟΠΚ, CB, και οι εθελοντές του αγώνα έκαναν ό,τι καλύτερο για τη φύλαξη στις διασταυρώσεις, με την απαραίτητη βοήθεια στον προσανατολισμό των αθλητών στα κρίσιμα σημεία.

Σημαντική ήταν η φύλαξη της ζώνης αλλαγής, η τήρηση των κανονισμών και η χρονομέτρηση των αθλητών σε κάθε στάδιο της δοκιμασίας τους.
Πολύτιμη ήταν και η βοήθεια του φίλου του συλλόγου και ιατρού Παντελή Καντή για την ασφάλεια του αγώνα.

ʼξιο αναφοράς ήταν το ότι τερμάτισε επιτυχώς και η ομάδα σκυταλοδρομίας με τον Μούνδρο Νικόλαο που αποτελεί παράδειγμα θέλησης, αφού κολύμπησε τα 750μ. και έτρεξε με αμαξίδιο τα 5χλμ. Την ποδηλατική διαδρομή διάνυσε ο Σταύρος Καμπέρης.

Ο Μόσχος Καντής, γνωστός και από τη συμμετοχή του σε αγώνες τριάθλου ακόμη και στο εξωτερικό, πήρε την πρώτη θέση του αγώνα ενώ τον ακολούθησε ο Γιώργος Κυπριάδης με τον Αντώνη Κολιάδη που συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα.

Τα αποτελέσματα:
1 ΚΑΝΤΗΣ ΜΟΣΧΟΣ 1. 08. 0
2 ΚΥΠΡΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 1. 10 .0
3 ΚΟΛΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 1 .11. 0
4 ΤΣΩΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 1 .14. 0
5 ΔΟΥΒΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 1 .14 .20

6 ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ 1. 15 .0
7 LEWIS DAVID 1 .15 .13
8 ΤΣΩΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 1 .16. 40
9 ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 1. 18 .0
10 ΓΙΑΚΑΜΟΖΗΣ ΦΩΤΙΟΣ 1 .18. 40

11 CASALENUOVO OSVALDO 1. 18. 50
12 ΓΕΩΡΓΑΣ ΛΟΥΚΑΣ 1. 20. 0
13 ΜΑΥΡΟΝΙΚΟΛΑΣ ΧΑΡΗΣ 1. 21. 0
14 ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 1 .22. 0
15 ΚΑΛΑΦΑΤΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 1 .22. 20

16 ΠΕΤΡΑΛΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 1 .22. 30
17 ΚΑΝΑΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 1 .22 .38
18 ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 1 .23. 10
19 ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ 1 .24. 30
20 ΦΕΪΖΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ 1 .24. 47

21 ΠΑΠΑΝΙΚΗΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛ 1 .25. 0
22 ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 1 .25. 0
23 ΠΑΡΑΠΟΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1 .25. 16
24 ΚΟΥΤΕΛΙΑΡΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ 1 .25. 20
25 ΜΑΛΛΙΑΚΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ 1 .28. 30

26 ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΒΛΑΣΗΣ 1 .29 .20
27 ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΑΣ 1 .29. 35
28 ΚΟΝΤΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ 1 .29. 44
29 ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 1 .30. 33
30 ΣΠΑΝΟΣ ΙΑΝ. ΧΡΗΣΤΟΣ 1 .30. 34

31 ΚΟΣΜΑΣ ΣΤΕΡΓΟΣ 1 .32. 0
32 ΣΠΑΝΟΣ ΓΕΩΡ. ΧΡΗΣΤΟΣ 1. 32. 6
33 ΚΟΜΙΤΑ ΝΤΟΜΙΝΙΚ 1 .33. 0
34 ΙΝΤΖΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1 .33. 58
35 ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 1 .34. 35

36 ΚΩΣΤΟΜΟΙΡΗΣ ΝΙΚΟΣ 1 .34. 50
37 ΚΑΛΑΡΓΥΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 1. 35 .30
38 ΚΑΜΠΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1 .37. 40
39 ΚΩΣΤΑΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 1. 38 .20
40 PREVEL KEVIN 1 .39. 20

41 ΜΑΜΜΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 1 43. 30
42 ΚΑΜΠΕΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 1 .46. 16
43 ΜΟΥΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 1. 48. 0
44 LEWIS HEATHER 1 .48. 10



















Πηγή: http://www.rodiaki.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Το πρωτογενές πλεόνασμα προκύπτει και από τη δόλια υπεξαίρεση μέχρι και 1 χρόνο των προνοιακών επιδομάτων


Πέντε μήνες περίμενε άτομο με ειδικές ανάγκες όχι για να περάσει από επιτροπή ΚΕ.Π.Α. αλλά για να περάσουν οι υπάλληλοι του ΙΚΑ στο σύστημα την αίτηση του! Τώρα θα πρέπει να περιμένει άλλους 6 μήνες για να περάσει από επιτροπή ΚΕ.Π.Α. για να έχει και πάλι το δικαίωμα του επιδόματος ΑΜΕΑ.

Συζητείται πλέον ανοιχτά και καθημερινά από ΑΜΕΑ ότι αυτό το κόλπο καθυστέρησης που υπεξαιρεί το επίδομα ΑΜΕΑ για μήνες έως και χρόνο, είναι ένα από τα τεχνάσματα για να παρουσιάζουν το δήθεν πρωτογενές πλεόνασμα. Τα πλασματικά νούμερα που παρουσιάζονται είναι τεχνάσματα από την στάση πληρωμών σε πολλές οφειλές και υποχρεώσεις του κράτους σε ΑΜΕΑ, επαγγελματίες κλπ.

Η προμελετημένη δυσλειτουργία των ΚΕ.Π.Α. έχει ως σκοπό να υπεξαιρεθούν από το κράτος για όσο περισσότερο διάστημα γίνεται προνοιακά επιδόματα αδιαφορώντας για την επιβίωση αυτών των ατόμων. Συντελείται μια μεθοδευμένη προσπάθεια των στημένων επιτροπών για να μειωθούν ποσοστά αναπηρίας από της επιτροπές τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό ώστε να υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των επιδομάτων εκτός της εντολής για μεγάλες καθυστερήσεις στις επιτροπές πιστοποίησης.

Σύμφωνα με επερώτηση που είχαν καταθέσει 49 βουλευτές του κοινοβουλίου, υπάρχουν καταγγελίες πολιτών, υπαλλήλων των ΚΕ.Π.Α. αλλά και ιατρών, που λένε ότι έχουν δοθεί «προφορικές» οδηγίες στα μέλη των επιτροπών των ΚΕ.Π.Α., προκειμένου σε πρώτο βαθμό να μειώνονται τα ποσοστά αναπηρίας των αιτούντων. Με την πρακτική αυτή, επιμηκύνεται κατά πολύ το διάστημα μη καταβολής των συντάξεων και των επιδομάτων και το Κράτος κερδίζει σε ρευστότητα, εις βάρος των ατόμων με αναπηρία».

ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΛΕΒΕΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ!

Δύο είναι οι αρμόδιοι Υπουργοί ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΥΓΕΙΑΣ γιατί δεν λύνουν το πρόβλημα αυτό για χιλιάδες ΑΜΕΑ;

Τι σκοπούς εξυπηρετεί η Κώφωση τους στις κραυγές και στις καταγγελίες των ΑΜΕΑ για δικαιοσύνη και όχι ταλαιπωρία που αποσκοπεί στην υπεξαίρεση του επιδόματος τους;

Γιατί αρνούνται πεισματικά οι δύο Υπουργοί Βρούτσης και Γεωργιάδης να συνεργαστούν ώστε να στελεχωθούν τα ΚΕΠΑ για να τελειώσει αυτή η αθλιότητα;

Οι κοινωνικές παροχές δεν είναι ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ του άθλιου κράτους προς τα ΑΜΕΑ, είναι ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ και για τον λόγο αυτό θα πρέπει οι Υπουργοί που είναι υπεύθυνοι να δώσουν άμεσα λύση και να μην ΚΩΦΕΥΟΥΝ σε αλλεπάλληλες επιστολές των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους, που ζητούν βοήθεια γιατί αλλιώς θα πρέπει να τιμωρηθούν ως παραδειγματισμό στις επόμενες εκλογές ως ανεπαρκείς και επικίνδυνοι.

Τα διαβάζεις κ. Σαμαρά;

Αλλά και να τα διαβάζεις τα ξέρεις και συναινείς σε αυτή την αθλιότητα για να παρουσιάζεις πρωτογενές πλεόνασμα τόσο αισχρά ΝΤΡΟΠΗ είσαι αποκλειστικά υπεύθυνος για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ που υπόσχεται κοινωνική δικαιοσύνη.



Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοι δικαιούνται απαλλαγή από το Ε.Ε.Τ.Α.


Την μερική ή ολική απαλλαγή τους από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (Ε.Ε.Τ.Α.) του 2013, μπορούν να ζητήσουν από τις εφορίες της χώρας άνεργοι, πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία και όσοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Εναλλακτικά, έχουν επίσης το δικαίωμα να ζητήσουν την εξόφληση του «χαρατσιού» σε πολύ περισσότερες δόσεις.

Όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, οι εναλλακτικές αυτές δυνατότητες παρέχονται: σε κάθε φορολογούμενο που λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων αδυνατεί να εξασφαλίσει τροφή, ενδυμασία, ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση και άλλες αναγκαίες προϋποθέσεις για τη στοιχειώδη διαβίωση του ιδίου και της οικογένειάς του.

Για να διεκδικήσει ένας φορολογούμενος μερική ή ολική απαλλαγή από το Ε.Ε.Τ.Α. του 2013 ή την εξόφλησή του σε πολλές δόσεις θα πρέπει να πληροί σωρευτικά τις ακόλουθες πέντε προϋποθέσεις:

1. Το ετήσιο εισόδημά του κατά το έτος 2012 να μην έχει υπερβεί τις 6.000 ευρώ εάν είναι άγαμος ή τις 8.000 ευρώ αν είναι έγγαμος. Για κάθε προστατευόμενο τέκνο του αιτούντος, το ισχύον κατά περίπτωση εισοδηματικό όριο προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ.

2. Το ακίνητο, για το οποίο ζητά την απαλλαγή, να ανήκει κατά πλήρη κυριότητα ή επικαρπία ή ποσοστό αυτών στον ίδιο ή στη σύζυγο ή σε προστατευόμενο τέκνο και αποτελεί την κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία αυτών,

3. Ο αιτών, η σύζυγός του και τα προστατευόμενα τέκνα τους να μην έχουν άλλο ακίνητο, πλην αυτού για το οποίο ζητείται η απαλλαγή, ούτε άλλα περιουσιακά στοιχεία,

4. Η συνολική αξία του ακινήτου να μην υπερβαίνει, κατά το έτος 2012, τις 120.000 ευρώ.

5. Η τιμή ζώνης του ακινήτου να μην υπερβαίνει τις 2.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο

Επιπλέον, ο φορολογούμενος θα πρέπει να αποδείξει ότι αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική δυσκολία, προσκομίζοντας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την περιουσιακή του κατάσταση και το επίπεδο των διαθεσίμων πόρων.


Διαβάστε περισσότερα...

Με υπερσύγχρονα συστήματα εξοπλίζονται τα τελωνεία


Υπερσύγχρονες κάμερες και αισθητήρες ελέγχου από το 2014.

Στις αρχές του 2014 θα ενεργοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών το σύστημα αυτόματης καταγραφής οχημάτων στα τελωνεία Πατρών, Ηγουμενίτσας, Κακαβιάς, Ευζώνων, Δράμας, Σερρών και Ορεστιάδας.

Το σύστημα αυτόματης καταγραφής οχημάτων θα αποτελείται από υπερσύγχρονες κάμερες και αισθητήρες ελέγχου, αλλά και από ειδική τεχνολογική υποδομή που θα καλύπτει τις ανάγκες καταγραφής, παρακολούθησης, και διασταύρωσης των στοιχείων των διερχόμενων από τα σύνορα τη χώρας οχημάτων.

Το σύστημα θα συμβάλλει στις αυξημένες ανάγκες ελέγχου της εισόδου και εξόδου οχημάτων και εμπορευματοκιβωτίων, στην αντιμετώπιση του διασυνοριακού λαθρεμπορίου προϊόντων, στην παρακολούθηση των ειδικών καθεστώτων κυκλοφορίας οχημάτων εντός της χώρας, στην παρακολούθηση των εμπορευμάτων που διακινούνται κάτω από ειδικό καθεστώς, αλλά και στη διασφάλιση της συνολικής παρακολούθησης διελεύσεων οχημάτων, από και προς τη χώρα, μέσω της ηλεκτρονικής ανταλλαγής δεδομένων με άλλα σχετικά εθνικά συστήματα αλλά ενδεχόμενα και με πληροφοριακά συστήματα άλλων κρατών.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να εγκαταστήσει Αυτοκινούμενα Ανιχνευτικά Συστήματα με Ακτίνες Χ στα τελωνεία της χώρας και ήδη βρίσκεται σε φάση διερεύνησης σχετικών συστημάτων και λύσεων.

Στόχος των παραπάνω ενεργειών είναι τα ελληνικά τελωνεία να αποκτήσουν υποδομές αντίστοιχες των ευρωπαϊκών και να περιορισθεί το λαθρεμπόριο και η φοροκλοπή.



Διαβάστε περισσότερα...

Ποιος θα βοηθήσει έναν ρακένδυτο και ποιος έναν καλοντυμένο;


Τι δείχνει το πείραμα.

Ένας ρακένδυτος και ένας καλοντυμένος κύριος περπατούν στο δρόμο όταν ξαφνικά σκοντάφτουν και πέφτουν κάτω.

Θα παίξει ρόλο η εμφάνισή τους για το αν θα τους βοηθήσουν οι περαστικοί;

Δείτε τι κατέγραψε η κρυφή κάμερα...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εντολές Χ. Θεοχάρη στους εφόρους για έγκαιρη επιστροφή του ΦΠΑ


Στόχος η καταπολέμηση της ολιγωρίας.

Τηλέφωνα στους εφόρους κάνει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης ζητώντας τους να προχωρούν εγκαίρως στην επιστροφή πιστωτικού ΦΠΑ.

Ο κ. Θεοχάρης ζητεί από τις εφορίες να διεκπεραιώνουν άμεσα τις αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ οι οποίες εκκρεμούν ήδη πάνω από 120 ημέρες, ενώ ξεκαθαρίζει ότι από την 1η Σεπτεμβρίου 2013 πρέπει να διεκπεραιώνονται κατά προτεραιότητα οι αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ με χρόνο αναμονής πάνω από 90 ημέρες, καθώς μετά τις 90 ημέρες η επιστροφή ΦΠΑ επιβαρύνεται με τόκο εκπρόθεσμης επιστροφής από το Δημόσιο, γεγονός για το οποίο θα υπάρχει ευθύνη τόσο του υπαλλήλου όσο και της ΔΟΥ.

Ο κ. Θεοχάρης έχει στείλει ήδη σε όλες τις εφορίες της χώρας εγκύκλιο για την επιτάχυνση των εργασιών επιστροφής ΦΠΑ, θέλοντας να αντιμετωπίσει την τεράστια ολιγωρία που καταγράφεται σε δεκάδες εφορίες και η οποία έχει ως αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις και οι επιτηδευματίες να λαμβάνουν επιστροφή φόρου με καθυστέρηση έως και 3 χρόνων!

Αν και το υπουργείο αναγνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΔΟΥ, όπως έλλειψη προσωπικού, τεχνικά προβλήματα κ.ά., θεωρεί πως η εμφάνιση σημαντικών καθυστερήσεων δεν ενισχύει την αξιοπιστία του Δημοσίου έναντι των επιχειρήσεων.



Διαβάστε περισσότερα...

Αδελφοποιήθηκαν οι δήμοι Τριπόλεως και Μεσολογγίου


Επισφραγίστηκε η φιλία των δύο πόλεων.

Στο σπίτι του ελευθερωτή του γένους Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στο ιστορικό Λιμποβίσι, οι δήμαρχοι Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης και Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, επισφράγισαν χθες Σάββατο την φιλία των δύο πόλεων και υπέγραψαν πρωτόκολλα αδελφοποίησης των Δήμων Τρίπολης και Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Πριν από την τελετή αδελφοποίησης στον ναό του Αγίου Ιωάννη τελέστηκε δοξολογία προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και συμπροσευχομένου, του θεοφιλεστάτου επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου, παρουσία των δύο δημάρχων, του βουλευτή και πρώην υπουργού Ανδρέα Λυκουρέντζου, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου και πλήθους κόσμου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και κατάθεση στεφάνων, ενώ χορευτικοί όμιλοι χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Οι δεσμοί των δύο πόλεων εδράζονται στον σημαίνοντα ιστορικό ρόλο που διαδραμάτισαν κατά την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης και η αδελφοποίηση, όπως επεσήμανε ο κεντρικός ομιλητής Γιώργος Πραχαλιάς, αποτελούσε ιστορικό χρέος και καθήκον των δύο πόλεων, για την διατήρηση της ιστορικής μνήμης.

Η τελετή αδελφοποίησης Τριπόλεως και Μεσολογγίου, εντάσσεται στις εορταστικές εκδηλώσεις, για την 192η επέτειο απελευθέρωσης της πρωτεύουσας του Μοριά, που θα κορυφωθούν σήμερα Κυριακή, με επίσημη δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βασιλείου και με μεγάλη παρέλαση μαθητών, προσκόπων, εκπροσώπων από ιστορικές περιοχές της χώρας και στρατιωτικών τμημάτων.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μπαίνουν οικονομικοί «Ράμπο» σε 18 φορείς του Δημοσίου


Πρόκειται κυρίως για ΟΤΑ και νοσοκομεία.

Ειδικά κλιμάκια οικονομικού ελέγχου σε 18 φορείς του Δημοσίου στέλνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να διαπιστωθεί η συμμόρφωση τους με τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Οι εν λόγω φορείς στην πλειοψηφία τους ΟΤΑ και νοσοκομεία έχει διαπιστωθεί πως δεν είναι απόλυτα συνεπείς στην τήρηση του προϋπολογισμού τους, ενώ συστηματικά σωρεύουν νέες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις. Ειδικό δε βάρος θα δοθεί στην εξακρίβωση της ορθότητας των ποσών των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων που υποβάλλουν οι συγκεκριμένοι φορείς στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ειδικότερα τα ελεγκτικά κλιμάκια θα ελέγξουν τις οικονομικές υπηρεσίες των εξής φορέων:



1
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.)

2
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ (ΑΤΤΙΚΗΣ)
3
ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (ΑΤΤΙΚΗΣ)
4
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ

5
ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

6
ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
7
ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ
8
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (Ε.Ο.Τ.)
9
ΓΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΟΝ
10
ΠΓΝ ΑΘΗΝΑΣ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ
11
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ (Ο.Κ.Α.Π.Α.)
12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
13
ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
14
ΠΓΝ ΛΑΪΚΟ
15
ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ)

16
ΓΝ ΑΘΗΝΩΝ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ-ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ

17
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Α.Ε.
18
ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άρχισε το "ταξίδι" της φλόγας


Για μία ακόμη φορά, η Αρχαία Ολυμπία συγκέντρωσε τα βλέμματα όλου του κόσμου, καθώς, πριν από λίγο, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τελετή αφής της φλόγας για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διοργανωθούν στο Σότσι της Ρωσίας, από τις 7 μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου.

Δείτε το βίντεο από το MEGA:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σενάρια για περικοπές συντάξεων


Περικοπές συντάξεων, κύριων και επικουρικών, σε ποσοστό τουλάχιστον 10%, προβάλλουν και πάλι στον ορίζοντα, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Μολονότι το 2013 δεν διαφαίνεται κάποια σοβαρή εμπλοκή στην πληρωμή συντάξεων και λοιπών παροχών (αν και τα αποτελέσματα των Ταμείων συν τον ΕΟΠΥΥ είναι μείον τουλάχιστον κατά 2 δισ. ευρώ έναντι του στόχου του κρατικού προϋπολογισμού), είναι βέβαιο ότι το 2014 θα αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολη χρονιά.

Για το επόμενο έτος, το υπουργείο Εργασίας αναζητεί τρόπο να κλείσει η τρύπα ποσού άνω των 2 δισ. ευρώ, που θα επιφέρει η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά 1,8 δισ. ευρώ, καθώς και η εφαρμογή της δεύτερης φάσης μείωσης ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βαριές ποινές στο αντιρατσιστικό


Ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής από κάθε κρατική επιχορήγηση και δημόσια παροχή, οι εξοβελισμός βουλευτών της από το Κοινοβούλιο για ρατσιστικές συμπεριφορές, καθώς και παραδειγματική τιμωρία όσων υμνούν τον φασισμό και τον ναζισμό, είναι ορισμένες από τις βαριές κυρώσεις που επισύρουν οι διατάξεις του νέου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, για την πάταξη φαινομένων ρατσιστικής βίας που φέρνει τις προσεχείς ημέρες προς ψήφιση η κυβέρνηση στη Βουλή.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το νομοσχέδιο υπήρξε προϊόν μακράς διεργασίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς ο υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου είχε συνεχείς επαφές με εκπροσώπους και των δύο κομμάτων που συγκροτούν το κυβερνητικό σχήμα, εξασφαλίζοντας τη συναίνεσή τους στις επιχειρούμενες νέες ρυθμίσεις. Το νομοσχέδιο κατατίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, την προσεχή εβδομάδα στη Βουλή από τον κ. Αθανασίου.

Μέσω των διατάξεών του η κυβέρνηση ενισχύει σημαντικά το ποινικό οπλοστάσιο κατά της Χρυσής Αυγής, χωρίς, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, να απαιτούνται πέραν αυτών άλλες νομοθετικές αλλαγές.

Οι νέες διατάξεις, που προβλέπουν αυστηρότατες ποινές για κάθε ρατσιστικής φύσεως έγκλημα, αφορούν πρωτίστως τη Χρυσή Αυγή και την όποια εγκληματική δράση μελών και στελεχών της, ακόμα και βουλευτών της, καθώς εισάγουν σειρά ποινικών και διοικητικών κυρώσεων, που φθάνουν έως τον πλήρη αποκλεισμό του κόμματος από κάθε κρατική επιχορήγηση ή δημόσια παροχή σε περιπτώσεις εμπλοκής στελεχών του σε ρατσιστικές εγκληματικές ενέργειες.

Οι έξι βασικές προβλέψεις του νέου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου είναι:

• Αποκλεισμός από την κρατική επιχορήγηση και τις δημόσιες παροχές κομμάτων που υποστηρίζουν τον ρατσισμό.

• Αποστέρηση έως πέντε χρόνια των πολιτικών δικαιωμάτων ακόμα και βουλευτών για ρατσιστικά εγκλήματα και φιλοναζιστικές αναφορές.

• Αφαίρεση του δικαιώματος του εκλέγειν αλλά και του εκλέγεσθαι σε μελλοντικές εκλογικές αναμετρήσεις.

• Απαγόρευση και βαριές ποινές για εκδηλώσεις μίσους, όπως, διανομή τροφίμων μόνο σε Έλληνες.

• Βαριές ποινές και πόρισμα για όσους υμνούν τον ναζισμό και τον φασισμό.

• Ποινικός διωγμός για εγκληματικές συμπεριφορές με ρατσιστικά κίνητρα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανθρώπινη αλυσίδα για την Παιδεία


Με έναν πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρήθηκαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς στον δήμο Μακρακώμης.

Με πρωτοβουλία των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων δημιούργησαν μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα και ζήτησαν από την κυβέρνηση να βελτιώσει την παιδεία που προσφέρει στους πολίτες της.

Επεσήμαναν πως δεν θα επιτρέψουν την υποβάθμιση της παιδείας, ενώ ο δήμαρχος Θύμιος Παπαευθυμίου, αναφερόμενος και στα προβλήματα στο χώρο της υγείας προειδοποίησε πως οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν.

Διαβάστε περισσότερα...

Συγκίνηση, αλλά και αιχμές στα εγκαίνια του Σβουρένειου ΚΔΑΠ ΜΕΑ


Δεν ήταν λίγες οι αιχμές που άφησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννα Ρούφα περί λάσπης την ημέρα των εγκαινίων του Σβουρένειου Κέντρου δημιουργικής απασχόλησης που θα φιλοξενεί 30 παιδιά.

Τα εγκαίνια ξεκίνησαν με τελετή χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ναθαναήλ ο οποίος με δάκρυα στα μάτια είπε ότι αυτά τα παιδιά είναι άγγελοι και πρέπει να ενταχθούν στην κοινωνία, ευχόμενος να υπάρξει συνέχεια αυτής της δομής. Μίλησε με θερμά λόγια για την στήριξη του σχολείου όλα αυτά τα χρόνια από τον σύλλογο και ευχαρίστησε όλους για την ευαισθησία.


Ο ιδρυτής του π. Σβουρένειου ειδικού σχολείου και ο ίδιος συγκινημένος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του είπε μεταξύ άλλων πως όταν ιδρύθηκε το σχολείο και το δημοτικό συμβούλιο της Κω τον ευχαρίστησε ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του. «Όλοι οι νεόπλουτοι της Κω δεν ένιωσαν τέτοια χαρά» είπε γιατί δεν πρόσφεραν ένα τέτοιο έργο. Μίλησε με τα θερμότερα λόγια για το φιλανθρωπικό έργο που γίνεται στην Κάλυμνο ενώ δήλωσε χαρούμενος που πλέον στην Κω υπάρχουν 3 φιλανθρωπικά έργα. Το πρώτο του Μακαριστού Ναθαναήλ Α' που ίδρυσε τον οίκο ευγηρίας, το δεύτερο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ναθαναήλ , που είναι ο καλύτερος Μητροπολίτης και έκανε το συσσίτιο και το τρίτο η ίδρυση του Σβουρένειου σχολείου.

Μίλησε για την ιστορία του σχολείου και πως φτιάχτηκε αναφερόμενος με θερμά λόγια στον τότε Δήμαρχο τον «φιλάνθρωπο κ. Φάκκο».
Από το 2005 είπε, έμεινε παραπεταμένο μέχρι που «έπεσε» στα στιβαρά χέρια της Αντιδημάρχου κ. Ι. Ρούφα και αναγνωρίστηκε, και ανακαινίστηκε και μπήκε σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Όσον αφορά τον Δήμαρχο του είπε ότι μπορεί να είναι χαμένος από τον κόσμο αλλά είναι ικανός και διαλέγει τους συνεργάτες του. «Η κ. Ρούφα τίμησε επάξια την θέση της».

Στην συνέχεια μικρή τοποθέτηση έκανε η Πρόεδρος του συλλόγου κ. Κανταρζή η οποία είπε ότι προχωράμε μπροστά, ενώ ακολούθησε η ομιλία της Αντιδημάρχου κ. Ρούφα.
Στην εκδήλωσε επίσης παραβρέθηκε και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Καλύμνου.

Η κ. Ρούφα είπε ότι επειδή κάποιοι δεν έχουν κατανοήσει τι έχουμε πετύχει εξήγησε βήμα βήμα τις άδειες και τις αποφάσεις που χρειάστηκαν έτσι ώστε να αναγνωριστεί το κέντρο και να χρηματοδοτηθεί με 137, 500 ευρώ. Μάλιστα αναμένονται ακόμα 2 νέες προσλήψεις όπως είπε.

Με έντονο ύφος είπε ότι «εμείς δεν ρίχνουμε λάσπη αλλά χτίζουμε» και πως «η λάσπη δεν είναι δομικό υλικό και λασπώνει εκείνους που την ρίχνουν».

Είπε μάλιστα πως κάποιοι υποφέρουν από μία ιδιότυπη αναπηρία που συνίσταται στο ότι δεν μπορούν να αγαπήσουν ούτε τον τόπο ούτε τους ανθρώπους.

Ευχαρίστησε τους συνεργάτες της και σημείωσε ότι το επόμενο βήμα είναι η προεπαγγελματική κατάρτιση των παιδιών και επεξεργάζεται σχέδιο για να ενταχθούν και σε αυτό το πρόγραμμα στο ΕΣΠΑ 2014-2020! «Είμαστε δυνατή ομάδα και ξέρουμε να δουλεύουμε» σημείωσε.

Τέλος ο Δήμαρχος κ. Καίσερλης είπε ότι αυτή η δομή ξεκίνησε κάτω από την πίεση δύο μητέρων και έτσι ξεκίνησε. Μάλιστα η τότε δημοτική αρχή είχε προβληματιστεί αν θα έπρεπε αυτή η δομή να είναι κρατική ή δημοτική, και ακολούθησαν τον δεύτερο δρόμο.
Ευχαρίστησε επίσης τους εκατοντάδες πολίτες της Κω που στήριξαν κατά καιρούς το κέντρο και δήλωσε ότι αυτός ο λαός με τις δικές του δυνάμεις μπορεί να κρατήσει αυτή τη δομή.
Διαβάστε περισσότερα...

Στηρίζει την καινοτομία η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ


Το νέο πρόγραμμα θα δίνει έμφαση στην προώθηση της έξυπνης εξειδίκευσης, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.


Παρουσία πλήθους επιχειρηματιών και του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή βράβευσης στο δεύτερο διαγωνισμό «Η Ελλάδα Καινοτομεί» που διαργάνωσαν από κοινού η Eurobank και ο ΣΕΒ. Στην Εφαρμοσμένη Έρευνα το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στον Δρ Κωνσταντίνο Μπάλα του Πολυτεχνείου Κρήτης για τον φασματικό χαρτογράφο πραγματικού χρόνου (βιο-ιατρικές εφαρμογές) και το δεύτερο βραβείο στον Δρ Ευάγγελο Γαγγαλίδη του «Δημόκριτου» για τις Έξυπνες Ανοδομημένες Επιφάνειες. Στην Καινοτομία, το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στον κ. Ιγνάτιο Φωτίου της ΤΟΒΕΑ Μηχανολογικές Εφαρμογές (μη μόνιμη διάταξη για την αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα ατόμων με αναπηρία) και το Β' Βραβείο στην κ. Παναγιώτα Δραγάνη της APIVITA για την καινοτόμο μέθοδο εκχύλισης πρόπολης για την παραγωγή πρώτης ύλης με αντιοξειδωτική και φωτοπροστατευτική δράση.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ
Είκοσι προτάσεις διαγωνίστηκαν στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού, ο οποίος στα δύο χρόνια που διεξάγεται έχει συγκεντρώσει 542 υποψηφιότητες. Η επιλογή έγινε υπό την επίβλεψη ειδικού Επιστημονικού Συμβουλίου, αποτελούμενο από διακεκριμένα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδείξει τον πλούτο της έρευνας στη χώρα, να κινητοποιήσει δημιουργικές δυνάμεις και να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια προς επένδυση, συμβάλλοντας στη δημιουργία μίας γέφυρας ανάμεσα στη δυναμική επιχειρηματικότητα, τον τραπεζικό τομέα και την καινοτόμο επιστημονική δραστηριότητα. Απευθυνόμενος στην εκδήλωση ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η αξιοποίηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι κομβικής σημασίας για την ενίσχυση της καινοτομίας, καθώς το νέο πρόγραμμα θα δίνει έμφαση στην προώθηση της έξυπνης εξειδίκευσης, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Χρήστος Μεγάλου επισήμανε ότι ο διαγωνισμός αποσκοπεί στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας σε διεθνή κλίμακα. «Η μόνη βιώσιμη διέξοδος ώστε να μην παραμείνουν ευάλωτες οι επόμενες γενιές είναι η στήριξη μίας εύρωστης οικονομίας αιχμής, που θα προκύψει από τη συνάντηση της επιστημονικής πρωτοπορίας με την ιδιωτική επιχειρηματικότητα και τη σταθερή στήριξή τους από τις διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης. Για τη Eurobank αυτή είναι μία σταθερή επιλογή», τόνισε ο κ. Μεγάλου. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος δήλωσε ότι το μέλλον μας εξαρτάται από την ικανότητά μας να χτίσουμε μία νέα παραγωγική βάση. «Πρόκειται για ένα τεράστιο εγχείρημα του οποίου οι διαστάσεις και οι απαιτήσεις έχουν ελάχιστα συνειδητοποιηθεί από τον πολιτικό κόσμο», υπογράμμισε.



Διαβάστε περισσότερα...

Στρατηγική απόκρυψης της φτώχειας


Παραδόθηκε η μελέτη του ΟΟΣΑ για τα κοινωνικά προγράμματα στη χώρα μας στο υπουργείο Εργασίας. Και ήταν μια ευκαιρία για την πολιτική του ηγεσία να μας πει ότι έχει καταστρώσει Εθνική Στρατηγική για την Κοινωνική Προστασία και Ενταξη. Στοιχείο αυτής της στρατηγικής η δημιουργία ενός «διχτυού ασφαλείας» μέσα από το οποίο θα κατοχυρώνεται «ένα ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης» σε κάθε πολίτη, όπως διατείνεται το υπουργείο. Για το σκοπό αυτό, όπως είναι γνωστό, θα αποδοθούν το 2014, μόλις 20 εκατομμύρια ευρώ για την πιλοτική εφαρμογή αλλά μετά -υπόσχονται- ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα επεκταθεί, χωρίς βέβαια να ορίζουν το ύψος των δαπανών.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια όπως προκύπτει απ' όλες τις σχετικές μελέτες και δηλώσεις, θα πρόκειται για προγράμματα που το μόνο που φιλοδοξούν να κάνουν, είναι να περιορίσουν την ακραία φτώχεια. Να ρίχνουν μερικά ψίχουλα στους πιο εξαθλιωμένους, τους οποίους προκάλεσε η δική τους αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική. Γιατί είναι φανερό, ότι τα προγράμματα αυτά δεν μπορούν να ανακόψουν την εξάπλωση της φτώχειας και της ανέχειας που καλύπτουν όλο και μεγαλύτερα τμήματα άνεργων, συνταξιούχων ακόμα και εργαζόμενων. Ερχονται περισσότερο να «κουκουλώσουν» τις ακραίες εκδηλώσεις τους, παρά να τις αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά. Αλλωστε και τα κονδύλια που σχεδιάζονται να δοθούν είναι μόνο ένα μέρος από την αφαίμαξη πόρων απ' άλλα προγράμματα και κοινωνικά επιδόματα τα οποία καταργήθηκαν.

Γιατί την ώρα που η κυβέρνηση καταστρώνει «στρατηγικές» για τη φτώχεια και υπόσχεται κάποια βοηθήματα σε λίγους, την ίδια στιγμή, με το μεσοπρόθεσμο, μόνο για το 2014, αφαίρεσε 114 εκατομμύρια από τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ, καταργώντας το για τους ηλικίας 60 έως 64 ετών. Αφαίρεσε από φτωχές οικογένειες οικογενειακά επιδόματα 86 εκατ. ευρώ, στα άτομα με αναπηρία περιέκοψε τις αποζημιώσεις μετακίνησης κατά 82 εκατ. ευρώ, ενώ κατά 30 εκατ. μείωσε και τα ειδικά επιδόματα ανεργίας. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι τον περασμένο Ιούλη με 1,5 εκατομμύρια ανέργους σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ και πάνω από 1 εκατομμύριο εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ, επίδομα τακτικής ανεργίας έλαβαν μόλις 138.000 (το 13,5%). Ετσι φαίνεται ότι εννοεί την αποτελεσματικότητα της «Κοινωνικής Προστασίας» η κυβέρνηση που μάλιστα ανέθεσε στο γνωστό ΟΟΣΑ να την καθοδηγήσει στο έργο της!

Αφού λοιπόν στραγγάλισε χιλιάδες φτωχές και αδύναμες οικογένειες, τώρα σχεδιάζει μερικά ψίχουλα με το «εγγυημένο εισόδημα», που εγγυάται μόνο την απόλυτη φτώχεια.



Διαβάστε περισσότερα...

"Ταιριάζουμε στην Αίγινα". Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά


Με δράσεις στα σχολεία της Αίγινας ξεκίνησε και φέτος το πρόγραμμα "Ταιριάζουμε στην Αίγινα", το οποίο θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά στο νησί στις 4, 5, και 6 Οκτωβρίου και έχει ως στόχο την ένταξη των ατόμων με αναπηρία και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Το πρόγραμμα γίνεται με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων "ΑΛΜΑ", σε συνεργασία με τα μέλη του Συλλόγου Ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας, τη στήριξη του Δήμου Αίγινας και άλλων φορέων του νησιού.

Το πλαίσιο του προγράμματος περιλαμβάνει και τη συμμετοχή των μικρών μαθητών. Όπως έγινε πέρυσι, έτσι και φέτος πραγματοποιούνται δράσεις στα σχολεία του νησιού. Χθες με τη βοήθεια του εικαστικού Νεκτάριου Κοντοβράκη, στο 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο οι μικροί μαθητές αφιέρωσαν το χρόνο τους προκειμένου να ζωγραφίσουν. Τα έργα τους θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα γίνει κατά τη διάρκεια του τριημέρου 4-6 Οκτωβρίου. Στο 1ο Δημοτικό συμμετείχαν περισσότερα από 80 παιδιά και ο Νεκτάριος Κοντοβράκης μίλησε στο Aegina Portal για την αξία αυτής της συμμετοχής.


Πηγή: http://www.aeginaportal.gr

Διαβάστε περισσότερα...