Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Λύση για τη στέγαση αλλοδαπών εργατών φράουλας στην Ηλεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετατροπή του Ιδρύματος-Γηροκομείου Βάρδας σε ξενώνα φιλοξενίας.

Υπογράφηκε την Παρασκευή στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας η συμφωνία μεταξύ της Ι. Μητροπόλεως Ηλείας και του κ. Μιχάλη Ροδόπουλου, επιχειρηματία Πατρών για την μετατροπή του Ιδρύματος-Γηροκομείου Βάρδας ως ξενώνας φιλοξενίας αλλοδαπών εργατών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.

Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρει το patrastimes.gr λύνεται ένα χρόνιο κοινωνικό πρόβλημα, η απαράδεκτη παραμονή σε νάιλον των αλλοδαπών εργατών της φράουλας και συγχρόνως λύνεται και το επείγον και επίκαιρο πρόβλημα των καλλιεργητών φράουλας στην περιοχή, που αυτές τις ημέρες απασχολεί έντονα την Ηλεία και όλους τους αρμόδιους φορείς.

Το Ίδρυμα δεν λειτουργούσε από τον Ιούλιο του 2012, λόγω της οικονομικής κρίσεως και των μεγάλων και από χρόνια οφειλών των Οργανισμών ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΕΟΠΥΥ στο Ίδρυμα.

Με την παραπάνω συμφωνία η Ιερά Μητρόπολη συνεχίζει την κοινωνική της προσφορά στην τοπική κοινωνία και λύνει ένα μεγάλο κοινωνικό και εργασιακό πρόβλημα. Συγχρόνως δε ουσιαστικά συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και στον πολιτισμό της πόλης.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.