Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Το πρωτογενές πλεόνασμα προκύπτει και από τη δόλια υπεξαίρεση μέχρι και 1 χρόνο των προνοιακών επιδομάτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πέντε μήνες περίμενε άτομο με ειδικές ανάγκες όχι για να περάσει από επιτροπή ΚΕ.Π.Α. αλλά για να περάσουν οι υπάλληλοι του ΙΚΑ στο σύστημα την αίτηση του! Τώρα θα πρέπει να περιμένει άλλους 6 μήνες για να περάσει από επιτροπή ΚΕ.Π.Α. για να έχει και πάλι το δικαίωμα του επιδόματος ΑΜΕΑ.

Συζητείται πλέον ανοιχτά και καθημερινά από ΑΜΕΑ ότι αυτό το κόλπο καθυστέρησης που υπεξαιρεί το επίδομα ΑΜΕΑ για μήνες έως και χρόνο, είναι ένα από τα τεχνάσματα για να παρουσιάζουν το δήθεν πρωτογενές πλεόνασμα. Τα πλασματικά νούμερα που παρουσιάζονται είναι τεχνάσματα από την στάση πληρωμών σε πολλές οφειλές και υποχρεώσεις του κράτους σε ΑΜΕΑ, επαγγελματίες κλπ.

Η προμελετημένη δυσλειτουργία των ΚΕ.Π.Α. έχει ως σκοπό να υπεξαιρεθούν από το κράτος για όσο περισσότερο διάστημα γίνεται προνοιακά επιδόματα αδιαφορώντας για την επιβίωση αυτών των ατόμων. Συντελείται μια μεθοδευμένη προσπάθεια των στημένων επιτροπών για να μειωθούν ποσοστά αναπηρίας από της επιτροπές τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό ώστε να υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των επιδομάτων εκτός της εντολής για μεγάλες καθυστερήσεις στις επιτροπές πιστοποίησης.

Σύμφωνα με επερώτηση που είχαν καταθέσει 49 βουλευτές του κοινοβουλίου, υπάρχουν καταγγελίες πολιτών, υπαλλήλων των ΚΕ.Π.Α. αλλά και ιατρών, που λένε ότι έχουν δοθεί «προφορικές» οδηγίες στα μέλη των επιτροπών των ΚΕ.Π.Α., προκειμένου σε πρώτο βαθμό να μειώνονται τα ποσοστά αναπηρίας των αιτούντων. Με την πρακτική αυτή, επιμηκύνεται κατά πολύ το διάστημα μη καταβολής των συντάξεων και των επιδομάτων και το Κράτος κερδίζει σε ρευστότητα, εις βάρος των ατόμων με αναπηρία».

ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΛΕΒΕΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ!

Δύο είναι οι αρμόδιοι Υπουργοί ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΥΓΕΙΑΣ γιατί δεν λύνουν το πρόβλημα αυτό για χιλιάδες ΑΜΕΑ;

Τι σκοπούς εξυπηρετεί η Κώφωση τους στις κραυγές και στις καταγγελίες των ΑΜΕΑ για δικαιοσύνη και όχι ταλαιπωρία που αποσκοπεί στην υπεξαίρεση του επιδόματος τους;

Γιατί αρνούνται πεισματικά οι δύο Υπουργοί Βρούτσης και Γεωργιάδης να συνεργαστούν ώστε να στελεχωθούν τα ΚΕΠΑ για να τελειώσει αυτή η αθλιότητα;

Οι κοινωνικές παροχές δεν είναι ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ του άθλιου κράτους προς τα ΑΜΕΑ, είναι ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ και για τον λόγο αυτό θα πρέπει οι Υπουργοί που είναι υπεύθυνοι να δώσουν άμεσα λύση και να μην ΚΩΦΕΥΟΥΝ σε αλλεπάλληλες επιστολές των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους, που ζητούν βοήθεια γιατί αλλιώς θα πρέπει να τιμωρηθούν ως παραδειγματισμό στις επόμενες εκλογές ως ανεπαρκείς και επικίνδυνοι.

Τα διαβάζεις κ. Σαμαρά;

Αλλά και να τα διαβάζεις τα ξέρεις και συναινείς σε αυτή την αθλιότητα για να παρουσιάζεις πρωτογενές πλεόνασμα τόσο αισχρά ΝΤΡΟΠΗ είσαι αποκλειστικά υπεύθυνος για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ που υπόσχεται κοινωνική δικαιοσύνη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.