Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Με υπερσύγχρονα συστήματα εξοπλίζονται τα τελωνεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπερσύγχρονες κάμερες και αισθητήρες ελέγχου από το 2014.

Στις αρχές του 2014 θα ενεργοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών το σύστημα αυτόματης καταγραφής οχημάτων στα τελωνεία Πατρών, Ηγουμενίτσας, Κακαβιάς, Ευζώνων, Δράμας, Σερρών και Ορεστιάδας.

Το σύστημα αυτόματης καταγραφής οχημάτων θα αποτελείται από υπερσύγχρονες κάμερες και αισθητήρες ελέγχου, αλλά και από ειδική τεχνολογική υποδομή που θα καλύπτει τις ανάγκες καταγραφής, παρακολούθησης, και διασταύρωσης των στοιχείων των διερχόμενων από τα σύνορα τη χώρας οχημάτων.

Το σύστημα θα συμβάλλει στις αυξημένες ανάγκες ελέγχου της εισόδου και εξόδου οχημάτων και εμπορευματοκιβωτίων, στην αντιμετώπιση του διασυνοριακού λαθρεμπορίου προϊόντων, στην παρακολούθηση των ειδικών καθεστώτων κυκλοφορίας οχημάτων εντός της χώρας, στην παρακολούθηση των εμπορευμάτων που διακινούνται κάτω από ειδικό καθεστώς, αλλά και στη διασφάλιση της συνολικής παρακολούθησης διελεύσεων οχημάτων, από και προς τη χώρα, μέσω της ηλεκτρονικής ανταλλαγής δεδομένων με άλλα σχετικά εθνικά συστήματα αλλά ενδεχόμενα και με πληροφοριακά συστήματα άλλων κρατών.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να εγκαταστήσει Αυτοκινούμενα Ανιχνευτικά Συστήματα με Ακτίνες Χ στα τελωνεία της χώρας και ήδη βρίσκεται σε φάση διερεύνησης σχετικών συστημάτων και λύσεων.

Στόχος των παραπάνω ενεργειών είναι τα ελληνικά τελωνεία να αποκτήσουν υποδομές αντίστοιχες των ευρωπαϊκών και να περιορισθεί το λαθρεμπόριο και η φοροκλοπή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.