Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Συγκίνηση, αλλά και αιχμές στα εγκαίνια του Σβουρένειου ΚΔΑΠ ΜΕΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν ήταν λίγες οι αιχμές που άφησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννα Ρούφα περί λάσπης την ημέρα των εγκαινίων του Σβουρένειου Κέντρου δημιουργικής απασχόλησης που θα φιλοξενεί 30 παιδιά.

Τα εγκαίνια ξεκίνησαν με τελετή χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ναθαναήλ ο οποίος με δάκρυα στα μάτια είπε ότι αυτά τα παιδιά είναι άγγελοι και πρέπει να ενταχθούν στην κοινωνία, ευχόμενος να υπάρξει συνέχεια αυτής της δομής. Μίλησε με θερμά λόγια για την στήριξη του σχολείου όλα αυτά τα χρόνια από τον σύλλογο και ευχαρίστησε όλους για την ευαισθησία.


Ο ιδρυτής του π. Σβουρένειου ειδικού σχολείου και ο ίδιος συγκινημένος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του είπε μεταξύ άλλων πως όταν ιδρύθηκε το σχολείο και το δημοτικό συμβούλιο της Κω τον ευχαρίστησε ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του. «Όλοι οι νεόπλουτοι της Κω δεν ένιωσαν τέτοια χαρά» είπε γιατί δεν πρόσφεραν ένα τέτοιο έργο. Μίλησε με τα θερμότερα λόγια για το φιλανθρωπικό έργο που γίνεται στην Κάλυμνο ενώ δήλωσε χαρούμενος που πλέον στην Κω υπάρχουν 3 φιλανθρωπικά έργα. Το πρώτο του Μακαριστού Ναθαναήλ Α' που ίδρυσε τον οίκο ευγηρίας, το δεύτερο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ναθαναήλ , που είναι ο καλύτερος Μητροπολίτης και έκανε το συσσίτιο και το τρίτο η ίδρυση του Σβουρένειου σχολείου.

Μίλησε για την ιστορία του σχολείου και πως φτιάχτηκε αναφερόμενος με θερμά λόγια στον τότε Δήμαρχο τον «φιλάνθρωπο κ. Φάκκο».
Από το 2005 είπε, έμεινε παραπεταμένο μέχρι που «έπεσε» στα στιβαρά χέρια της Αντιδημάρχου κ. Ι. Ρούφα και αναγνωρίστηκε, και ανακαινίστηκε και μπήκε σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Όσον αφορά τον Δήμαρχο του είπε ότι μπορεί να είναι χαμένος από τον κόσμο αλλά είναι ικανός και διαλέγει τους συνεργάτες του. «Η κ. Ρούφα τίμησε επάξια την θέση της».

Στην συνέχεια μικρή τοποθέτηση έκανε η Πρόεδρος του συλλόγου κ. Κανταρζή η οποία είπε ότι προχωράμε μπροστά, ενώ ακολούθησε η ομιλία της Αντιδημάρχου κ. Ρούφα.
Στην εκδήλωσε επίσης παραβρέθηκε και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Καλύμνου.

Η κ. Ρούφα είπε ότι επειδή κάποιοι δεν έχουν κατανοήσει τι έχουμε πετύχει εξήγησε βήμα βήμα τις άδειες και τις αποφάσεις που χρειάστηκαν έτσι ώστε να αναγνωριστεί το κέντρο και να χρηματοδοτηθεί με 137, 500 ευρώ. Μάλιστα αναμένονται ακόμα 2 νέες προσλήψεις όπως είπε.

Με έντονο ύφος είπε ότι «εμείς δεν ρίχνουμε λάσπη αλλά χτίζουμε» και πως «η λάσπη δεν είναι δομικό υλικό και λασπώνει εκείνους που την ρίχνουν».

Είπε μάλιστα πως κάποιοι υποφέρουν από μία ιδιότυπη αναπηρία που συνίσταται στο ότι δεν μπορούν να αγαπήσουν ούτε τον τόπο ούτε τους ανθρώπους.

Ευχαρίστησε τους συνεργάτες της και σημείωσε ότι το επόμενο βήμα είναι η προεπαγγελματική κατάρτιση των παιδιών και επεξεργάζεται σχέδιο για να ενταχθούν και σε αυτό το πρόγραμμα στο ΕΣΠΑ 2014-2020! «Είμαστε δυνατή ομάδα και ξέρουμε να δουλεύουμε» σημείωσε.

Τέλος ο Δήμαρχος κ. Καίσερλης είπε ότι αυτή η δομή ξεκίνησε κάτω από την πίεση δύο μητέρων και έτσι ξεκίνησε. Μάλιστα η τότε δημοτική αρχή είχε προβληματιστεί αν θα έπρεπε αυτή η δομή να είναι κρατική ή δημοτική, και ακολούθησαν τον δεύτερο δρόμο.
Ευχαρίστησε επίσης τους εκατοντάδες πολίτες της Κω που στήριξαν κατά καιρούς το κέντρο και δήλωσε ότι αυτός ο λαός με τις δικές του δυνάμεις μπορεί να κρατήσει αυτή τη δομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.