Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Αδελφοποιήθηκαν οι δήμοι Τριπόλεως και Μεσολογγίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επισφραγίστηκε η φιλία των δύο πόλεων.

Στο σπίτι του ελευθερωτή του γένους Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στο ιστορικό Λιμποβίσι, οι δήμαρχοι Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης και Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, επισφράγισαν χθες Σάββατο την φιλία των δύο πόλεων και υπέγραψαν πρωτόκολλα αδελφοποίησης των Δήμων Τρίπολης και Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Πριν από την τελετή αδελφοποίησης στον ναό του Αγίου Ιωάννη τελέστηκε δοξολογία προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και συμπροσευχομένου, του θεοφιλεστάτου επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου, παρουσία των δύο δημάρχων, του βουλευτή και πρώην υπουργού Ανδρέα Λυκουρέντζου, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου και πλήθους κόσμου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και κατάθεση στεφάνων, ενώ χορευτικοί όμιλοι χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Οι δεσμοί των δύο πόλεων εδράζονται στον σημαίνοντα ιστορικό ρόλο που διαδραμάτισαν κατά την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης και η αδελφοποίηση, όπως επεσήμανε ο κεντρικός ομιλητής Γιώργος Πραχαλιάς, αποτελούσε ιστορικό χρέος και καθήκον των δύο πόλεων, για την διατήρηση της ιστορικής μνήμης.

Η τελετή αδελφοποίησης Τριπόλεως και Μεσολογγίου, εντάσσεται στις εορταστικές εκδηλώσεις, για την 192η επέτειο απελευθέρωσης της πρωτεύουσας του Μοριά, που θα κορυφωθούν σήμερα Κυριακή, με επίσημη δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βασιλείου και με μεγάλη παρέλαση μαθητών, προσκόπων, εκπροσώπων από ιστορικές περιοχές της χώρας και στρατιωτικών τμημάτων.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.