Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Έκανε πλαστικές χιλιάδων λιρών στο πρόσωπο για να φαίνεται πιο όμορφη στις φωτογραφίες


Δείτε την αλλαγή...

Η 28χρονη Shelley Skinns από το Λονδίνο έδωσε ούτε λίγο - ούτε πολύ 12.000 λίρες, όντας απογοητευμένη από την εμφάνισή της στις φωτογραφίες, θέλοντας να φαίνεται πιο όμορφη σε αυτές.

Συγκεκριμένα έφτιαξε τη μύτη της και έκανε λιποαναρρόφηση στο πηγούνι της δίνοντας γι' αυτά 8.000 λίρες. Αυτές οι πρόσφατες επεμβάσεις έρχονται 4 χρόνια αργότερα από την επέμβαση με λέιζερ που έκανε στα μάτια για τη μυωπία της ώστε να σταματήσει πλέον να φοράει γυαλιά. Αυτό της είχε κοστίσει 4.000 λίρες.

Σύμφωνα με τη βρετανική Sun, η νεαρή γυναίκα άρχισε να αισθάνεται ανασφαλής λίγο μετά την εφηβεία όταν έκανε εγγραφή στο Facebook και οι φίλοι της άρχισαν σιγά-σιγά να ανεβάζουν φωτογραφίες της στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Οι φωτογραφίες που την έδειχναν από διάφορες οπτικές γωνίες, της προκαλούσαν αμηχανία ιδιαίτερα για τη μύτη της, η οποία είχε ένα πρόβλημα λόγω ενός ατυχήματος που είχε μικρή. Ένιωθε ότι έχει μια κλίση η οποία φαινόταν πολύ άσχημα.

«Έκανα μια επέμβαση ματιών με λέιζερ δίνοντας 4.000 λίρες, η οποία καθυστέρησε τη χειρουργική επέμβαση στο πηγούνι και τη μύτη μου», είπε η ίδια και πρόσθεσε: «Ήμουν απελπισμένη να έχω μια μύτη που θα είναι ίσια κι αυτή φαινόταν άσχημα στις φωτογραφίες ώστε άρχισα να μισώ την εμφάνισή μου». Μάλιστα απέφευγε να βγάζει selfies ή άλλες φωτογραφίες πριν κάνει την επέμβαση στο πρόσωπο βελτιώνοντας την εικόνα στο πηγούνι και τη μύτη της καθώς ντρεπόταν πάρα πολύ γι’ αυτά.

«Κάθε φορά που φίλοι με έκαναν επισήμανση σε κάποια φωτογραφία, κοιτούσα φοβισμένη πώς θα φαινόμουν. Η μύτη μου ήταν το πρώτο πράγμα που εντόπιζα, φαινόταν τεράστια όπως και το διπλό πηγούνι μου. Όταν ο γιατρός μού είπε ότι μπορώ να κάνω μαζί πλαστική στη μύτη και λιποαναρρόφηση στο πηγούνι, τρελάθηκα. Πέρασα μια νύχτα στο νοσοκομείο πριν επιστρέψω σπίτι και η ανάρρωσή μου από εκεί και μετά είναι καταπληκτική. Μπορώ πλέον να βγάζω selfies και να νιώθω άνετα, είναι υπέροχο. Θα συμβούλευα όποιον μισεί τη μύτη ή το πηγούνι του, να το κάνει», λέει η ίδια δείχνοντας πόσο άλλαξε και δηλώνοντας ενθουσιασμένη.

Διαβάστε περισσότερα...

Συγκλονίζει η βάρβαρη πρακτική του «σιδερώματος του μαστού»


Βρετανός βουλευτής ζήτησε να γίνει ποινικό αδίκημα.

Στις κοινότητες που ζουν Αφρικανοί στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξακολουθεί και εφαρμόζεται μια τραγική και φρικτή πρακτική: το «σιδέρωμα του μαστού»! Όπως κατήγγειλε ο βουλευτής των Συντηρητικών, Jake Berry, εκατοντάδες γυναίκες προχωρούν σε αυτή τη «πρακτική», «σιδερώνοντας» τα στήθη των κοριτσιών τους, με πέτρες, σφυριά και σπάτουλες… Όπως ανέφερε ο βουλευτής, αυτό συνιστά εγκληματική πράξη και πως στη Βρετανία τουλάχιστον 1.000 γυναίκες έχουν υποστεί αυτό το βάρβαρο τελετουργικό.

Η βίαιη αυτή πράξη, γίνεται όταν το στήθος αρχίζει να αναπτύσσεται με αντικείμενα που θερμαίνονται στη φωτιά. «Βάζουν τη σπάτουλα στη φωτιά και την πιέζουν στο στήθος, και ναι, αυτό είναι εξαιρετικά επίπονο», είπε μια γυναίκα στο Sky News. «Αισθάνεσαι μια αδυναμία και είναι σαν να λιώνει το λίπος και νιώθεις το στήθος να μειώνεται… το ένα μου στήθος είναι μεγαλύτερο από το άλλο», συνεχίζει.



Σκοπός, είναι η αφαίρεση των ιστών του στήθους έτσι ώστε οι νεαρές γυναίκες να είναι λιγότερο ποθητές για να αποφεύγεται το να μείνουν έγκυες σε νεαρή ηλικία – με αυτό τον τρόπο δεν θα ντροπιάζουν τις οικογένειές τους.

Ο βουλευτής, σοκαρίστηκε τόσο από την πρακτική, που ζήτησε από το κοινοβούλιο να γίνει ποινικό αδίκημα.

Η ιστορία ενός θύματος:

Η Cathy AbahFouda, είχε υποστεί το «σιδέρωμα των μαστών» και πλέον εργάζεται στην οργάνωση RENATA που μάχεται κατά της πρακτικής. «Είχα ανάπτυξη του στήθους μου από τα 10 μου χρόνια. Η μητέρα μου εξήγησε στην αδελφή μου ότι το στήθος μου είχε αναπτυχθεί πολύ νωρίς και πως θα προσέλκυα τα αγόρια». Η ίδια, υπέμεινε τη πρακτική αλλά ένα χρόνο αργότερα, είδε το στήθος της να αναπτύσσεται ξανά. Ήταν τέτοια η αντίδρασή της και η ντροπή της, που προχώρησε στην τελετή, μόνη της. «Το σιδέρωμα, δε με απέτρεψε από το να μείνω έγκυος στην ηλικία των 16 και να εγκαταλείψω το σχολείο», λέει. Το στήθος της όμως, ήταν τόσο κατεστραμμένο που έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Όπως είπε η ίδια, ήταν ανήμπορη να θηλάσει το μωρό της…




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η εφαρμογή που δείχνει πώς θα φαίνεστε εάν κάνετε τατουάζ


Δείτε πώς λειτουργεί.

Αν είστε από αυτούς που θέλετε να κάνετε ένα τατουάζ, αλλά φοβάστε το πώς θα δείχνεται, αυτή η εφαρμογή υπόσχεται να σας δείξει πώς θα είναι, ως ένα βαθμό τουλάχιστον, ένα μελλοντικό τατουάζ πάνω στο σώμα σας.

Η εφαρμογή λέγεται InkHunter, είναι δωρεάν, και επιτρέπει σε όσους δεν είναι πολύ τολμηροί, να δουν πώς θα φαινόταν το μέρος του σώματός τους στο οποίο σκέφτονται να κάνουν τατουάζ, με ένα σχέδιο επάνω του. Στο InkHunter μπορεί κανείς να διαλέξει από τη βιβλιοθήκη της εφαρμογής ένα σχέδιο που του αρέσει και που ενδεχομένως θα έκανε τατουάζ και να το «βάλει» στο δέρμα του μέσω της τεχνολογίας. Στη συνέχεια μπορεί να μετακινήσει και να αλλάξει το μέγεθος του εικονικού τατουάζ όπως θέλει και να τραβήξει μια φωτογραφία για να δει πώς φαίνεται επάνω του.

Παρά το γεγονός ότι η εφαρμογή υπάρχει στο Apple Store -και σχεδιάζεται και για Android- τη Δευτέρα λανσαρίστηκε η νέα έκδοση που την έκανε πιο εύχρηστη.

Σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο της εφαρμογής η οποία μίλησε στη βρετανική Daily Mail, το InkHunter έχει ήδη 200.000 downloads, εκ των οποίων τα 150.000 έγιναν μόλις τον τελευταίο μήνα. Οι δημιουργοί του InkHunter είχαν φτιάξει πριν από 2 χρόνια μια άλλη εφαρμογή και τελικά κατέληξαν να φτιάξουν αυτά τα εικονικά τατουάζ, μετακόμισαν στο Κίεβο, προσέλαβαν τεχνικούς και άρχισαν να δουλεύουν εντατικά πάνω σε αυτήν.

Ο κάθε χρήστης που «κατεβάζει» την εφαρμογή, λαμβάνει οδηγίες για το πώς να την χρησιμοποιήσει, ενώ μπορεί να περιηγηθεί σε διάφορα σχέδια τα οποία είναι κατηγοριοποιημένα για να μπορεί ο καθένας να βρει αυτό που θέλει. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα να εισάγει κάποιος το δικό του σχέδιο από το άλμπουμ με τις φωτογραφίες και η εφαρμογή να το μετατρέψει σε τατουάζ ώστε να φανεί περίπου πώς θα δείχνει στο δέρμα. Επίσης υπάρχουν διάφορα φίλτρα με τα οποία μπορεί να επεξεργαστεί κανείς την εικόνα για να φαίνεται πιο φυσικό το αποτέλεσμα.



 

 

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα...

Μεταλλαγμένες μπανάνες που μένουν φρέσκιες διπλάσιο χρόνο


Το ζήτημα είναι πώς θα αντιδράσουν οι καταναλωτές.

Ισραηλινοί ερευνητές τροποποίησαν γενετικά τις μπανάνες, ώστε να μεγαλώσουν το προσδόκιμο ζωής τους, με άλλα λόγια να μην σαπίζουν τόσο γρήγορα.

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Βολκάνι, γνωστού και ως Οργανισμού Γεωργικών Ερευνών (ARO) του υπουργείου Γεωργίας του Ισραήλ, με επικεφαλής τη δρα Χάγια Φρίντμαν, ανέφεραν ότι, χάρη στην επέμβαση στα γονίδια, η μπανάνα μένει φρέσκια για τουλάχιστον διπλάσιο χρόνο σε σχέση με τις μη μεταλλαγμένες μπανάνες.

Η καθυστέρηση της ωρίμανσης των μπανανών μέσω γενετικής τροποποίησης βασίσθηκε σε ανάλογη προηγούμενη έρευνα για τις ντομάτες. Οι Ισραηλινοί επιστήμονες απομόνωσαν ένα γονίδιο που ρυθμίζει τη διαδικασία ωρίμανσης στις μπανάνες και «μπλόκαραν» τη δράση του.

Η Φρίντμαν δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι η μετάλλαξη δεν βλάπτει την ποιότητα ή τη γεύση της μπανάνας. Το ζήτημα είναι πώς θα αντιδράσουν οι καταναλωτές αν γνωρίζουν ότι η ωραία μπανάνα τους έχει υποστεί μετάλλαξη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το «Μπέβερλι Χιλς» των νεκρών


Το κοιμητήριο όπου ζωντανοί και νεκροί ζουν μαζί - Δείτε τις φωτογραφίες

Υπάρχει ένα νεκροταφείο στις Φιλιππίνες όπου οι άνθρωποι όχι μόνο επισκέπτονται τους νεκρούς τους αλλά ζουν και δίπλα τους.

Το Κινεζικό Κοιμητήριο της Μανίλα αποτελείται από εντυπωσιακούς τάφους που μοιάζουν με επαύλεις και είναι εξοπλισμένοι πλήρως, διαθέτοντας από κουζίνα μέχρι κλιματισμό κι από υπνοδωμάτια μέχρι τρεχούμενο νερό- ώστε οι συγγενείς να μπορούν να βρίσκονται δίπλα στους οικείους τους που έφυγαν από τη ζωή ανά πάσα στιγμή.

Πολλοί από τους τάφους αυτούς έχουν το μέγεθος κανονικού σπιτιού- κάποιοι είναι και μεγαλύτεροι ακόμα- και ενώ ορισμένοι συγγενείς αφιερώνουν μόνο μερικές ημέρες στην επίσκεψη στους νεκρούς, υπάρχουν κι εκείνοι που έχουν μετατρέψει το νεκροταφείο σε χώρο μόνιμης διαμονής.

Το κοιμητήριο φτιάχτηκε όταν οι Ισπανοί αποικιοκράτες απαγόρευσαν στην κοινότητα των Κινέζων εμπόρων να χρησιμοποιούν τα Καθολικά νεκροταφεία τους.

Οι εύπορες οικογένειες επένδυσαν χωρίς φειδώ στη δημιουργία πολυτελών χώρων αναπαύσεων για τους αγαπημένους τους κι έτσι οι τεράστιοι τάφοι σε μέγεθος σπιτιών άρχισαν να ξεπηδούν στο πλάι των δρόμων του κοιμητηρίου, που θυμίζει προάστιο.

Πολλά από τα μαυσωλεία αυτά έχουν εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, με βιτρώ, περίτεχνες διακοσμήσεις και πολλά που δεν θα περιμέναμε να δούμε σε έναν τάφο.

Οι τάφοι είναι πλήρως λειτουργικοί με τηλεφωνική σύνδεση, τουαλέτες, τηλεοράσεις ενώ υπάρχει και εστιατόριο!

Ορισμένοι από τους κατοίκους του κοιμητηρίου όχι μόνο ζουν εκεί αλλά λένε πως γεννήθηκαν στη νεκρόπολη!

Το κοιμητήριο είναι ανοιχτό και σε τουρίστες.



















Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς βγήκε η φράση «πήραν τα μυαλά του αέρα»


Πώς η πασίγνωστη έκφραση συνδέεται με ένα «υπερόπλο» των Βυζαντινών.

Τη φράση «πήραν τα μυαλά του αέρα» τη χρησιμοποιούμε για ανθρώπους ελαφρόμυαλους που μιλούν ή φέρονται υπερφίαλα και αλαζονικά.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Τάκη Νατσούλη, η πασίγνωστη αυτή φράση συνδέεται με ένα «υπερόπλο» των Βυζαντινών, μόνο που τότε η έκφραση σήμαινε κάτι διαφορετικό.

Ο λόγος για το «υγρόν πυρ», μια απόκρυφη εφεύρεση που καθώς λένε έφερε στο Βυζάντιο, τον 7ο αιώνα, ένας καλόγερος από τη Συρία, ο Καλλίνικος.

Στην πλώρη κάθε «χελιδονιού», δηλαδή μεγάλου βυζαντινού πλοίου με 4 σειρές κουπιά, ήταν τοποθετημένη σαν προτομή, το κεφάλι ενός λιονταριού ή άλλου θηρίου ή και ανθρώπου ακόμα, καμωμένο από μπρούντζο, που είχε το στόμα του διαρκώς ανοιχτό.

Το στόμα αυτό επικοινωνούσε με κάτι σωλήνες, από τις οποίες χυνόταν το υγρό, που ήταν μαύρο σαν ακάθαρτο πετρέλαιο, ενώ την ίδια στιγμή, από ένα άλλο σωλήνα στελνόταν με ειδικές φυσούνες άφθονος αέρας, ώστε να μπορεί να τινάζεται μακριά το υγρό.

Τους σωλήνες αυτούς, που επικοινωνούσαν απευθείας με το κεφάλι, οι Βυζαντινοί τους ονόμαζαν «μυελούς».

Από το τελευταίο αυτό, λοιπόν, έμεινε ως τα χρόνια μας η πασίγνωστη φράση “πήραν ,τα μυαλά του αέρα».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Παρθενώνας της Ιαπωνίας και άλλα «ξενιτεμένα» μνημεία


Τα εκπληκτικά αντίγραφα του Tobu World Square - Δείτε τις φωτογραφίες.

Όσοι θα ήθελαν να επισκεφθούν όλα τα μεγάλα «αξιοθέατα» του κόσμου, αρχαιολογικά μνημεία, τοπόσημα κλπ, μπορούν να το κάνουν- αν και σε μικρότερη κλίμακα- επισκεπτόμενοι το περίφημο Tobu World Square της Ιαπωνίας.

Το Μουσείο των Μνημείων αποτελείται από 120 μικρογραφίες μνημείων από όλο τον κόσμο, όπως τον Παρθενώνα, το Κολοσσαίο, το Σινικό Τείχος, τον καθεδρικό ναό Sagrafa Familia της Βαρκελώνης, τον Big Ben, ακόμα και τους Δίδυμους Πύργους.

Το πάρκο χωρίζεται σε πέντε γεωγραφικές περιοχές- Αίγυπτος, Ευρώπη, Αμερική, Ιαπωνία και Ασία- και περιλαμβάνει ρέπλικες μνημείων από 21 χώρες. Από τα μνημεία αυτά τα 45 είναι Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομίας της Unesco.

Μεταξύ των «εκθεμάτων» είναι και 140.000 «άνθρωποι»- ύψους περίπου 8 εκατοστών ο καθένας, που συμμετέχουν στα εκθέματα.

Η κατασκευή του πάρκου χρειάστηκε πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί, κόστισε περίπου 113 εκατ. ευρώ και άνοιξε τις πύλες του το 1993.

Τις μικρογραφίες των μνημείων και των αξιοθέατων φτιάχνει η εταιρεία Toho Eizo Bijutsu, ιαπωνική εταιρεία παραγωγής που είχε φτιάξει και τα σκηνικά της ταινίας Godzilla.

Το Tobu World Square βρίσκεται μέσα στα ειδυλλιακά βουνά της περιοχής Nikko, σε απόσταση περίπου δύο ωρών από το Τόκιο.
































Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καρβύνιο, ένα υλικό-θαύμα πιο σκληρό και από το διαμάντι


Για πρώτη φορά παρήχθη σε σταθερή μορφή και σε μεγαλύτερη ποσότητα.

Επιστήμονες στην Αυστρία κατάφεραν για πρώτη φορά να παράγουν, σε σταθερή μορφή και σε μεγαλύτερη ποσότητα, το καρβύνιο, ένα πειραματικό υλικό-θαύμα, που είναι το ισχυρότερο που έχει βρεθεί έως σήμερα.

Έως τώρα το καρβύνιο, που είναι πιο σκληρό από το διαμάντι, το γραφένιο ή τους νανοσωλήνες άνθρακα, είχε παραχθεί μόνο σε ασταθή μορφή και σε πολύ μικρές ποσότητες.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βιέννης, με επικεφαλής τον Τόμας Πίχλερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για νέα υλικά «Nature Materials», δήλωσαν ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα προς τον τελικό στόχο, που είναι να καταστεί εφικτή η μαζική (βιομηχανική) παραγωγή του καρβύνιου.

Το εν λόγω υλικό, που αποτελείται από μακρές μοριακές αλυσίδες ατόμων άνθρακα, θα μπορούσε να έχει πολλές πρακτικές εφαρμογές σε ηλεκτρονικές συσκευές και αλλού.

Έως τώρα είχαν δημιουργηθεί εξαιρετικά ασταθείς αλυσίδες με έως 100 άτομα άνθρακα. Αυτή τη φορά, μετά τη δραστική βελτίωση της διαδικασίας, δημιουργήθηκαν σταθερά μόρια καρβύνιου των 6.400 ατόμων.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δύο φύλλα γραφένιου με τα οποία δημιούργησαν ένα μικροσκοπικό δίφυλλο ρολό. Στη συνέχεια, συνέθεσαν το καρβύνιο στο κενό ανάμεσα στα φύλλα του γραφένιου, τα οποία προστατεύουν το καρβύνιο, ώστε να μένει σταθερό.

Παρόλη όμως την πρόοδο, ακόμη και αυτές οι μεγαλύτερες αλυσίδες καρβύνιου παραμένουν αόρατες στο γυμνό μάτι. Συνεπώς χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη, έως ότου το εν λόγω πολλά υποσχόμενο υλικό καταστεί αξιοποιήσιμο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θηλυκοί γαμπροί μιας άλλης ένδοξης εποχής


Όταν οι γυναίκες μασκαρεύονταν σε άντρες για να παντρευτούν την εκλεκτή της καρδιάς τους.

Νομίζετε ότι οι γάμοι των ομοφυλοφίλων είναι νέα ιστορία; Μια ματιά στις εφημερίδες του 19ου αιώνα πείθει και τον πλέον δύσπιστο ότι το πράγμα μόνο έτσι δεν είναι!

Παρά τον πουριτανισμό και τη σεμνοτυφία της Δύσης και τη σχετική έκπληξη των προγόνων μας σε τέτοια δημοσιεύματα, η ανθρωπότητα κατάλαβε από νωρίς ότι δεν μπορεί να χωρίσει δυο ανθρώπους που αγαπιούνται, καθώς ο έρωτας θα βρει τον τρόπο να επιβιώσει ακόμα και μέσα σε κλίμα εχθρικό.

Γυναίκες παρίσταναν εξάλλου αρκετά συχνά τους άντρες σε Ευρώπη και Αμερική κατά τον 19ο αιώνα, μιας και η ζωή του αρσενικού ήταν απείρως πιο εύκολη, απολαμβάνοντας μεγαλύτερες ελευθερίες και κάνοντας σαφώς καλύτερες δουλειές.

Και βέβαια το να παντρευτεί η μασκαρεμένη γυναίκα μια γυναίκα ήταν η καλύτερη δυνατή κίνηση για να κρύψει για πάντα την πραγματική ταυτότητα του φύλου της. Ποιος θα εξακολουθούσε να νομίζει για γυναίκα τον θηλυπρεπή συνάδελφό του όταν έβλεπε το προσκλητήριο του γάμου του;

Τι τα θέλετε, οι χαλεποί καιροί καλούν πάντα σε δημιουργικές λύσεις…

Από οικιακή βοηθός, χασάπης



Ήταν το 1822 όταν η εφημερίδα της Σκοτίας «Glasgow Chronicle» δημοσίευσε μια σκανδαλοθηρική και «πιπεράτη» ιστορία που έγινε παγκόσμια είδηση, πυροδοτώντας τρελό κουτσομπολιό στα μήκη και τα πλάτη της Δύσης. Η Έλεν Όλιβερ ήταν λοιπόν μια υπηρέτρια σε αριστοκρατική οικία που έπιασε κάποια στιγμή φιλίες με έναν νεαρό άντρα, ο οποίος αποδείχθηκε ωστόσο γυναίκα.

Ενθαρρυμένη από το παράδειγμα της φίλης της και τη σαφώς καλύτερη ζωή που ζούσε, η Έλεν αποφάσισε να τη μιμηθεί προσποιούμενη τώρα τον άντρα. Η οικονόμος έγινε λοιπόν Τζον και είδε τη ζωή της να αλλάζει μαγικά: αφού δούλεψε λίγο καιρό ως σοβατζής(!),έπιασε κατόπιν δουλειά σε χασάπικο, αμειβόμενη πια με πολλά περισσότερα από τον μισθό της οικιακής βοηθού.

Για λόγους που δεν έγιναν ποτέ γνωστοί, η Έλεν άρχισε τώρα να φλερτάρει γυναίκες και έφτασε μάλιστα και λίγο πριν τον γάμο με τη νέα καλή της, αν και τελικά αναγνωρίστηκε από το παλιό της αφεντικό και έκτοτε τα ίχνη της χάθηκαν οριστικά. Όπως κι αν έχει, η ιστορία της όχι μόνο έγινε γνωστή στα πέρατα του κόσμου, αλλά πυροδότησε και πάμπολλες μιμήσεις…

Σύλληψη για ασωτία



Οι αρχές του 20ού αιώνα θεωρήθηκαν εν πολλοίς ότι σηματοδοτούσαν μια νέα εποχή για την ανθρωπότητα, αν και το αγαπημένο χόμπι του Τύπου να ξεμπροστιάζει τις γυναίκες που καμώνονταν τους άντρες συνεχίστηκε με την ίδια δυναμική. Κι έτσι το 1906 η εφημερίδα της Ουάσιγκτον «The Spokane Press» δημοσίευσε μια είδηση για έναν θηλυκό γαμπρό που κυκλοφορούσε με το πλαστό όνομα Τζον Γουίτμαν.

Κατά τη δημοσιογραφική έρευνα, ο Γουίτμαν είχε γεννηθεί Πολίν Γουέμπστερ και παντρεύτηκε κάποια στιγμή μια σερβιτόρα ονόματι Έτα Τζέλεϊ. Το αντρόγυνο μάζευε λεφτά για να ανοίξει δικό του εστιατόριο, όταν μπήκε στην όλη εικόνα ένας τοκογλύφος, ο οποίος κρατούσε τον μισθό της σερβιτόρας και δεν της έδινε μία. Ακόμα χειρότερα, ο Κορνέ, όπως τον ονόμασε η εφημερίδα, αποφάσισε να ψάξει το ιστορικό του άντρα της, καθώς η θηλυπρέπειά του του φαινόταν ύποπτη.

Τρεις μέρες λοιπόν μετά τον γάμο του ζεύγους, ο Κορνέ έβαλε να συλλάβουν τον Γουίτμαν με ψευδείς κατηγορίες ασωτίας, κι αυτό για να αναγκάσει τις Αρχές να εξακριβώσουν το φύλο του. Ο τοκογλύφος είχε δίκιο: η Πολίν ήθελε να ζήσει ως Τζον για να διεκδικήσει καλύτερη μοίρα στον κόσμο κάνοντας «αντρικές δουλειές», όπως είπε η εφημερίδα.

Όταν μάλιστα η Έτα πληροφορήθηκε την πραγματική ταυτότητα του συζύγου της, έπεσε λέει από τα σύννεφα και «ξέσπασε σε αναφιλητά». Παρά το σοκ της, συνέχισε να «αγαπά τον Τζον μετά τη σύλληψή του και να τον επισκέπτεται συχνά στη φυλακή φέρνοντας του λιχουδιές, συμπεριφερόμενη όπως θα έκανε και κάθε άλλη νύφη τριών ημερών σε μια τέτοια περίσταση»…

Η κόμισσα Σαρόλτα Βέι



Δεν παντρεύονταν ωστόσο όλοι οι θηλυκοί σύζυγοι γυναίκες μόνο και μόνο για να θολώσουν περαιτέρω τα νερά. Τρανό παράδειγμα είναι εδώ η αριστοκράτισσα Σαρόλτα Βέι, κόρη ανώτερου στρατιωτικού, ο οποίος επειδή είχε τόσες θυγατέρες αποφάσισε να μεγαλώσει τη Σαρόλτα ως γιο από τον καημό του! Κάποια στιγμή η γυναίκα του γέννησε τον διάδοχο, αν και η κοπέλα συνέχισε να μεγαλώνει ως αγόρι.

Η Σαρόλτα ενηλικιώθηκε λοιπόν και έφυγε από τους κόλπους του πατρικού της ως κόμης Σάντορ Βέι. Κάποια στιγμή παντρεύτηκε μια δασκάλα, κόρη ανώτατου δημόσιου υπαλλήλου, όταν και έκανε το μοιραίο λάθος: άρχισε να δανείζεται λεφτά από τον πεθερό της, με τα μεγάλα χρηματικά ποσά να δημιουργούν έριδες και τριβές.

Η κόρη του αναγκάστηκε έτσι να ομολογήσει ότι ο σύζυγός της ήταν γυναίκα και από τις έρευνες μάλιστα διαπιστώθηκε ότι και ο ιερέας που τους πάντρεψε ήταν ενδεχομένως γυναίκα (και σίγουρα όχι πάστορας)! Ο γάμος ήταν σαν να μη συνέβη λοιπόν ποτέ και καθένας τράβηξε τον δρόμο του…

Οι κυρίες ξέρουν καλύτερα



Οι γυναίκες είχαν πολλούς προσωπικούς λόγους να θέλουν να παριστάνουν τους άντρες, την ίδια ώρα που κάθε γυναίκα που παντρευόταν με θηλυκό γαμπρό ήξερε ή δεν ήξερε την πραγματική του ταυτότητα. Η εφημερίδα «American Citizen» δημοσίευσε το 1876 ένα απόσπασμα μιας επιστολής που είχε στείλει ένα Σκοτσέζος σε φίλο του στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, όπου τον ενημέρωνε για μια «πικάντικη» ιστορία που σάρωνε την Αγγλία.

Δυο γυναίκες λοιπόν, καθόλου ικανοποιημένες από τα στεφάνια τους, εξομολογήθηκαν τη γαμήλια δυστυχία τους και αποφάσισαν να κάνουν κάτι γι’ αυτό. Τραβώντας κλήρο, η μία θα έπαιρνε τον ρόλο του γαμπρού και η άλλη της νύφης. Όπως και έγινε δηλαδή, με τον Τζέιμς Χαν, όπως μετονομάστηκε ο θηλυκός γαμπρός, να παίρνει τη νέα του γυναίκα παραμάσχαλα και να μετακομίζουν στο Έσεξ, όπου και άνοιξαν ένα μικρό πανδοχείο.

Οι δυο γυναίκες έζησαν ευτυχισμένες για τα επόμενα 31 χρόνια, μέχρι να τους χωρίσει τελικά ο θάνατος της συζύγου. Όσο για τον θηλυκό χήρο πια, έγινε προβεβλημένο μέλος της τοπικής κοινωνίας και έφτασε να λειτουργεί και ως επίτροπος του τοπικού ναού, πριν αποκαλυφθεί στα στερνά του η πραγματική ταυτότητά του …

Από μητέρα δύο παιδιών, άντρας



Το 1883 ο αμερικανικός Τύπος προσπαθούσε να σοκάρει τις ΗΠΑ απ’ άκρη σε άκρη με άλλη μια ιστορία γυναίκας που περνούσε για άντρα. Παρά το γεγονός ότι το κοινό δεν τσιμπούσε πια με τέτοια δολώματα, καθώς παραήταν κοινές τέτοιες αφηγήσεις, η συγκεκριμένη ιστορία είχε κάτι που μαγνήτισε από την αρχή το κοινό.

Ο Φρανκ Ντιμπουά ζούσε λοιπόν τη ζωή του ως άντρας και είχε προλάβει μάλιστα να παντρευτεί κιόλας. Και τότε, μια ωραία πρωία, ένας άντρας ονόματι Χάντσον τον αναγνώρισε ως γυναίκα του! Και είχε δίκιο, καθώς ο Ντιμπουά ήταν άλλοτε παντρεμένος και είχε δυο παιδιά.

Το ζευγάρι μάζεψε βέβαια τα μπογαλάκια του και χάθηκε αμέσως μετά την αποκάλυψη, αν και ο σύσσωμος ο αμερικανικός Τύπος βγήκε στο κατόπι του. Αφού αναγκάστηκαν να το σκάσουν και από το νέο τους καταφύγιο, ο Ντιμπουά συνειδητοποίησε ότι δεν είχε άλλη επιλογή παρά να ορθώσει το ανάστημά του και να ομολογήσει στους δημοσιογράφους διώκτες του την αλήθεια.

Όσο για τη σύζυγό του, η οποία έσπευσε να επιβεβαιώσει τη γυναικεία φύση του συζύγου της, είπε στις εφημερίδες ότι μόνο την πρώτη νύχτα του γάμου κατάλαβε την αλήθεια. Παρά την απάτη που είχε στηθεί σε βάρος της όμως, η σύζυγος αποφάσισε να παραμείνει στο πλευρό του θηλυκού άντρα της. «Η καλύτερη γυναίκα του κόσμου δεν μπορεί να αντικαταστήσει έναν άντρα», σχολίαζε πικρόχολα ο αμερικανικός Τύπος την προσπάθεια των γυναικών να παριστάνουν τους άντρες…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...