Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Ο καμουφλαρισμένος θηρευτής ανάμεσα στα θηράματά του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το κοπάδι γκνου και τα τσιτάχ που παραμονεύουν- Δείτε φωτογραφίες

Το τσιτάχ έχει την κατάλληλη εμφάνιση ώστε να ενσωματώνεται πλήρως στο περιβάλλον του και να μην αποκαλύπτει την παρουσία του, κάνοντας το κυνήγι του θανάσιμο.

Θεωρείται ένας από τους καλύτερους θηρευτές στον κόσμο και παραμονεύει το θύμα του σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων, που μπορεί να διανύσει αστραπιαία χάρη στην εκπληκτική ταχύτητά του.

Ο Γερμανός φωτογράφος Ingo Gerlach αποτύπωσε στο φακό του το μοιραίο κυνήγι τριών τσιτάχ, που έμειναν κρυμμένα μέσα στα θηράματά τους στην Κένυα.

«Η επίθεση άρχισε απότομα, τα τσιτάχ εκτοξεύτηκαν σαν τόξα. Επιτέθηκαν στο κοπάδι των γκνου από τρεις πλευρές και το ιδιαίτερο είναι πως αρχικά δεν υπήρχε τίποτα ιδιαίτερο να παρατηρήσεις. Τότε τα είδα, ήταν τρία τσιτάχ κι εγώ ο μόνος φωτογράφος στο σημείο», περιγράφει στη Daily Mail. «Μερικά δευτερόλεπτα μετά ένα από τα τρία είχε βουτήξει από το λαιμό ένα μικρό γκνου. Το καταβρόχθισε αστραπιαία- αυτό το κάνουν τα τσιτάχ ώστε να μην προλάβουν άλλοι θηρευτές, όπως λιοντάρια και ύαινες, να τους αρπάξουν την τροφή. Λίγα λεπτά μετά τα τρία τσιτάχ κουράστηκαν και ξάπλωσαν να ξεκουραστούν με γεμάτα στομάχια».
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.