Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Τι είναι το Taser, το όπλο που έχει η ιταλική αστυνομία για τους οπαδούς στα γήπεδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι καραμπινιέρι έχουν ένα επιπλέον «ατού» κατά των οπαδών.

Πριν περίπου ενάμιση χρόνο, η ιταλική βουλή ψήφισε νέα μέτρα για τους τιφόζι, κατά των οποίων η αστυνομία θα μπορεί να χρησιμοποιεί πλέον ακόμη και… όπλο με ηλεκτρισμό!

Οι πολιτικοί, που έχουν την τάση να ασχολούνται συνεχώς με το ποδόσφαιρο, ετοίμαζαν όλο αυτό το προηγούμενο διάστημα τα νέα μέτρα. Μεταξύ άλλων αυξήθηκε ο αποκλεισμός από τα γήπεδα, απαγόρευση εκδρομών ανάλογα με το τι κάνουν οι οπαδοί των ομάδων, παρακολουθήσεις τιφόζι, μέτρο που εφαρμόζεται και στους… μαφιόζους.

Το σημαντικότερό, ίσως, όλων, ήταν το δικαίωμα που έχει η ιταλική αστυνομία για να χρησιμοποιεί το Taser, δηλαδή το όπλο με ηλεκτρισμό για να ακινητοποιεί οπαδούς.

Τι είναι το Taser και πώς μπήκε στα γήπεδα



Είναι ένα ακίνδυνο εργαλείο αυτοάμυνας για την αστυνομία ή ένα επικίνδυνο όπλο που μπορεί να προκαλέσει καρδιακή ανακοπή του προσώπου που υπέστη το σοκ; Μπορεί να μην υπάρχει ακόμη απάντηση αλλά το όπλο αναισθητοποίησης υπάρχει στον εξοπλισμό των δυνάμεων εφαρμογής του νόμου και επιτήρησης στα ιταλικά γήπεδα.

Για να γίνει αυτό, έπρεπε η Επιτροπή Δικαιοσύνης και Συνταγματικών Υποθέσεων της ιταλικής Βουλής να εγκρίνει την τροποποίηση του διατάγματος για τα στάδια που περιλαμβάνει την έναρξη της πειραματικής χρήσης του ηλεκτρικού όπλου. Με το «ναι» των βουλετών στην ιταλική βουλή, άνοιξε διάπλατα ο δρόμος.

Η πρόταση να εισαχθεί το αμφιλεγόμενο όπλο και στην Ιταλία έγινε από τον Γκρεγκόριο Φοντάνα, ο οποίος ανήκει στο κόμμα Forza Italia και είχε ψηφιστεί από τα κόμματα της πλειοψηφίας συμπεριλαμβανομένου και του Δημοκρατικού Κόμματος.

Το όπλο Taser «παράγει μια ηλεκτρική εκκένωση που κάνει το άτομο που προσβάλλεται από αυτή αβλαβή για λίγα δευτερόλεπτα, διευκολύνοντας έτσι το έργο των αρχών επιβολής του νόμου», είναι η επίσημη εκδοχή του Φοντάνα όταν έκανε την πρότασή του.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.