Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

22χρονη θύμα bullying μαχαίρωσε τρεις συμμαθήτριες σε σχολή του ΟΑΕΔ;


22χρονη μαχαίρωσε τρεις συμμαθήτριες της σε σχολή νοσηλευτών του ΟΑΕΔ


Μαθήτρια μαχαίρωσε τρεις συμμαθήτριές της σε σχολή νοσηλευτών του ΟΑΕΔ που βρίσκεται στην Πέτρου Ράλλη στο Ρέντη. Η μαθήτρια, που είναι 22 ετών έχει συλληφθεί και βρίσκεται στο Α.Τ. Ρέντη, ενώ οι τρεις κοπέλες που τραυμάτισε έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις μαχαίρωσε στα χέρια την ώρα του μαθήματος.

------------------

ΕΚΑΒ: Οι τρεις μαθήτριες αρνήθηκαν να μεταφερθούν σε νοσοκομείο


Διασώστες του ΕΚΑΒ με δύο μηχανές έσπευσαν στη σχολή νοσηλευτών του ΟΑΕΔ στο Ρέντη, όπου πριν από λίγο η 22χρονη μαθήτρια μαχαίρωσε τρεις συμμαθήτριες της. Όπως είπαν στο enikos.gr οι υπεύθυνοι του ΕΚΑΒ οι τρεις κοπέλες αρνήθηκαν να μεταφερθούν στο νοσοκομείο προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το σήμα που έλαβε το ΕΚΑΒ για το συμβάν έκανε λόγο για «τραυματισμούς στα χέρια από μαχαίρι και αιμορραγία».

------------------

Θύμα bullying η 22χρονη που μαχαίρωσε τις συμμαθήτριες της;


Ένα σημείωμα βρέθηκε στην κατοχή της 22χρονης που μαχαίρωσε μέσα στη σχολή νοσηλευτών του ΟΑΕΔ τρεις συμμαθήτριές της.

Σύμφωνα με τον ALPHA, το σημείωμα αναφέρει ότι προχωρά σε αυτή την πράξη για θέματα bullying, ότι δηλαδή είχε πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού από τις συγκεκριμένες μαθήτριες και αυτή ήταν η αντίδρασή της.

Ίδιες πληροφορίες μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο πηγές από την ασφάλεια Πειραιά. Όπως αναφέρει η 22χρονη φέρεται να δεχόταν καθημερινά πειράγματα και κοροϊδίες για την εμφάνισή της.

------------------

Αυτή είναι η σχολή όπου η 22χρονη μαχαίρωσε τις συμμαθήτριες της


Σοκ στο Ρέντη το απόγευμα της Τετάρτης, όταν μια 22χρονη που σπουδάζει στη σχολή Νοσηλευτών του ΟΑΕΔ που βρίσκεται στην οδό Πέτρου Ράλλη 83 στο Ρέντη μαχαίρωσε τρεις συμμαθήτριές της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 22χρονη, ελληνικής υπηκοότητας, ξαφνικά σηκώθηκε από το θρανίο, έβγαλε ένα μαχαίρι και επιτέθηκε στις συμμαθήτριες της με αποτέλεσμα να τραυματίσει τρείς στα χέρια.

Η μαθήτρια έχει συλληφθεί και βρίσκεται στο Α.Τ. Ρέντη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, Από την αστυνομία διενεργείται προανάκριση για να διαπιστωθούν τα κίνητρα της επίθεσης. Οι τραυματισμένες μαθήτριες μετέβησαν με ιδία μέσα στο Αττικό νοσοκομείο όπου οι γιατροί έραψαν τις πληγές τους και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

------------------

Δύο μαχαίρια βρέθηκαν στη σχολή της 22χρονης


Δύο μαχαίρια βρήκαν οι άνδρες της Αστυνομίας στο σημείο όπου η 22χρονη μαθήτρια τραυμάτισε τις συμμαθήτριες της.

Σύμφωνα με πηγές από την ασφάλεια Πειραιά, η 22χρονη φέρεται να δεχόταν καθημερινά πειράγματα και κοροϊδίες για την εμφάνισή της, ενώ στο σημείο όπου εξελίχθηκε στο συμβάν βρέθηκαν δύο μαχαίρια.

------------------

Το αιματηρό παρελθόν της Σχολής στο Ρέντη


Σοκ σε όλο το πανελλήνιο έχει προκαλέσει η είδηση ότι μία 22χρονη μαχαίρωσε τρεις συμμαθήτριές της κατά τη διάρκεια του μαθήματος στο τμήμα Νοσηλευτών της Σχολής του ΟΑΕΔ που βρίσκεται στην οδό Πέτρου Ράλλη στου Ρέντη.

Το περιστατικό "ξύπνησε" δυσάρεστες μνήμες του παρελθόντος καθώς δεν είναι το πρώτο αιματηρό επεισόδιο που σημειώνεται στη συγκεκριμένη σχολή.

Ήταν στις 10 Απριλίου του 2009 όταν ένας 19χρονος σπουδαστής στο Ηλεκτρολογικό Τμήμα της Σχολής του ΟΑΕΔ μπήκε πάνοπλος στο κτίριο της σχολής και άνοιξε πυρ.

Οι σφαίρες βρήκαν έναν συμμαθητή του ο οποίος νοσηλεύτηκε σε σοβαρή κατάσταση με τραύματα στον θώρακα και στα πόδια.

Στη συνέχεια τραυμάτισε ελαφρά στα άκρα δύο υπαλλήλους που προσπάθησαν να τον σταματήσουν και τέλος έστρεψε το όπλο κατά του εαυτού του.

Ο 19χρονος Δημήτρης Πατμανίδης, άφησε την τελευταία του πνοή στο χειρουργείο. Στο σημείωμα που άφησε ανέφερε: «Δεν έχω λόγο να συνεχίσω να ζω. Είμαι πολύ εγωιστής για να πεθάνω και να σας αφήσω να ζήσετε. Πριν πεθάνω, θα σας στερήσω ότι πολυτιμότερο έχετε. Δεν έχω σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή. Όποιος βρεθεί μπροστά μου το πρωί της 10ης Απριλίου 2009, θα πεθάνει χωρίς διάκριση».

«Μέχρι στιγμής δεν έχω γνωρίσει τίποτε άλλο, παρά την απόρριψη. Έχω γνωρίσει μόνο ένα άτομο που αξίζει σαν άνθρωπος και με την οποία νόμιζα πως είχα ερωτευτεί. Νιώθω πολύ άσχημα που με απέρριψε και ελπίζω πως με ό,τι κάνω την Παρασκευή θα αλλάξει γνώμη για μένα» προσέθετε.

------------------

Είχε απασχολήσει και στο παρελθόν η 22χρονη μαθήτρια

Λεπίδα 14 εκατοστών είχε στην τσάντα της η 22χρονη μαθήτρια την οποία και χρησιμοποίησε εναντίον τριών συμμαθητριών της, σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα πληροφορίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR, η 22χρονη ζήτησε από τον καθηγητή της να σηκωθεί και να πει κάτι, δεν την άφησαν, και τότε εκείνη έβγαλε από την τσάντα της την 14 εκατοστών λάμα.

Ο Διευθυντής της σχολής είχε ενημερώσει εγγράφως στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ για τη συγκεκριμένη μαθήτρια, αναφέρει το ρεπορτάζ του STAR, λόγω του ότι η ίδια είχε απασχολήσει στο παρελθόν με προβλήματα που είχε δημιουργήσει.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα νέα για την υπόθεση της πτώσης του Airbus A320


Θα αργήσει να γίνει κατανοητή η συντριβή του Airbus της Germanwings

Ο Λούμπιτς είχε περάσει περίοδο «σοβαρής κατάθλιψης».

Κλειστό κράτησε το στόμα του ο επικεφαλής της Lufthansa, Κάρστεν Σπορ αποφεύγοντας να απαντήσει σε καταιγισμό ερωτήσεων αναφορικά με το τι γνώριζε η γερμανική αεροπορική εταιρεία για την ψυχική υγεία και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Αντρέας Λούμπιτς, ο πιλότος που πιστεύεται ότι έριξε σκόπιμα το Airbus A320 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις την περασμένη εβδομάδα.

Η γερμανική εταιρεία αποκάλυψε την Τρίτη ότι βρήκε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δείχνουν ότι ο Λούμπιτς, που είχε προσληφθεί ως πιλότος στη θυγατρική χαμηλού κόστους Germanwings, είχε δηλώσει στη σχολή όπου εκπαιδεύτηκε ως πιλότος ότι είχε περάσει μια περίοδο «σοβαρής κατάθλιψης».

Η αποκάλυψη αυτή ενέτεινε τα ερωτηματικά για την επάρκεια των ψυχολογικών εξετάσεων που περνούν οι πιλότοι αλλά και για την τήρηση του ιατρικού απορρήτου στη Γερμανία.

Ο Κάρστεν Σπορ αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων αφού επισκέφθηκε το μνημείο των θυμάτων, κοντά στο σημείο της συντριβής του Α320, και αποχώρησε αφού διάβασε μια ανακοίνωση.

Ο Λούμπιτς μπόρεσε να ξαναρχίσει την εκπαίδευσή του αφού πέρασε ξανά όλες τις εξετάσεις — ιατρικές και καταλληλότητας. Ωστόσο, στην άδεια πιλότου που έλαβε υπήρχε μια υποσημείωση που ανέφερε ότι έπασχε από κάποιου είδους ασθένεια, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters μια καλά πληροφορημένη πηγή. Με βάση τη γερμανική νομοθεσία όμως, η Lufthansa, ως εργοδότης, δεν μπορεί να ζητήσει πληροφορίες για το ιατρικό ιστορικό ενός υπαλλήλου της.

Το υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι θα περιμένει την ολοκλήρωση της έρευνας που διεξάγουν οι γαλλικές αρχές προτού αποφασίσει για τυχόν αλλαγές στους κανονισμούς ασφαλείας των πτήσεων.

Στην ανακοίνωσή του ο Σπορ υπογράμμισε πως δεν είναι σαφές τι οδήγησε τον Λούμπιτς να ρίξει το Airbus A320 στη βουνοπλαγιά, σκοτώνοντας 150 ανθρώπους μαζί με τον ίδιο. «Μαθαίνουμε καθημερινά και περισσότερα για τις αιτίες του δυστυχήματος. Θα χρειαστεί πολύς, πολύς καιρός για να καταλάβουμε όλοι μας πώς μπόρεσε να συμβεί αυτό», είπε.
Πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να παράσχει βοήθεια στις οικογένειες των θυμάτων για όσο διάστημα την χρειάζονται.

---------------------

Τα ψέματα του Αντρέας Λούμπιτς στους γιατρούς

Το τροχαίο που του προκάλεσε προβλήματα όρασης.

Ψέματα φέρεται να είχε πει στους γιατρούς ο Αντρέας Λούμπιτς, ο πιλότος που πιστεύεται ότι έριξε σκόπιμα το Airbus A320 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια ενώ δεν είχε αποκαλύψει ότι πετάει επιβατικά αεροπλάνα.

Επικαλούμενη πηγές που συμμετέχουν στην έρευνα, η γερμανική εφημερίδα Bild γράφει ότι ο 27χρονος πιλότος είχε επισκεφθεί γιατρούς αναζητώντας θεραπεία για μία πάθηση των ματιών.

Παρότι ο Λούμπιτς ενημέρωσε τους γιατρούς για το επάγγελμά του και σε κάποιες περιπτώσεις δήλωσε ότι εργοδότης του ήταν η Germanwings, τους απέκρυψε σκοπίμως το γεγονός ότι εξακολουθούσε να εργάζεται, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Bild, έγγραφα τα οποία έχουν περιέλθει στην κατοχή των ερευνητικών αρχών, αποκαλύπτουν ότι ο Λούμπιτς είχε αναφέρει πως είχε εμπλακεί σε τροχαίο στα τέλη του 2014. Φέρεται ότι είχε τραυματιστεί όταν άνοιξε ο αερόσακος κι ανέφερε προβλήματα όρασης μετά το ατύχημα.

Σύμφωνα με τα ιατρικά αρχεία, ο Λούμπιτς είχε αναφέρει ότι λάμβανε φαρμακευτική αγωγή για κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές και κρίσεις πανικού, έγραψε η Bild προσθέτοντας ότι τα φάρμακα αυτά ήταν ένα αντικαταθλιπτικό και το ηρεμιστικό Lorazepam.

Η μητρική εταιρεία της Germanwings, η Lufthansa, δήλωσε την Τρίτη ότι όταν ο Λούμπιτς ξεκίνησε εκ νέου την εκπαίδευσή του για πιλότος, το 2009, κατέθεσε στη σχολή εκπαίδευσης ιατρικά πιστοποιητικά από τα οποία προέκυπτε ότι είχε περάσει «βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο».

---------------------

Δημοσιογράφος της Bild: Αυτά δείχνει το βίντεο πριν από τη συντριβή του Airbus


Καρέ καρέ περιγράφει αρχισυντάκτης της Bild το περιεχόμενο του βίντεο που φέρεται να έχει τραβηχτεί λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη συντριβή του Airbus του Germanwings.

Ο Julie Reichart μιλώντας στο CNN είπε ότι στο βίντεο ακούγονται οι επιβάτες να φωνάζουν λίγο πριν τη συντριβή του αεροσκάφους. Κάνοντας λόγο για «πολύ ενοχλητικές εικόνες» δήλωσε: «Πιστεύουμε πως το υλικό δείχνει τις τελευταίες στιγμές, όταν το αεροπλάνο κατευθύνεται προς το έδαφος και οι άνθρωποι βρίσκονται σε πανικό, ουρλιάζουν και από πίσω ακούγεται αυτός ο "μεταλλικός" χτύπος ο οποίος έχει αναφερθεί ήδη. Και αυτό που γίνεται στη συνέχεια, είναι σαν κάτι να χτυπά το αεροπλάνο, ή το αεροπλάνο να χτυπά κάτι. Τραντάζεται για λίγο, μετά ακούμε κι άλλα ουρλιαχτά και μετά η εικόνα διακόπτεται».

Ο δημοσιογράφος είπε ότι πιστεύει πως το βίντεο είναι αληθινό, ωστόσο αρνήθηκε να αποκαλύψει πως ή που το βρήκε.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, όποιος τράβηξε το βίντεο καθόταν στο πίσω μέρος του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με την Bild, το βίντεο είναι εξαιρετικά θολό και δεν διακρίνονται καθαρά οι άνθρωποι, όμως εξετάζεται από τις αρχές που διερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

---------------------

Διαφορετικές αποζημιώσεις ίσως λάβουν τα θύματα της μοιραίας πτήσης

Τα ποσά που δίνονται ποικίλλουν ανάλογα με τη χώρα.

Εντελώς διαφορετικές αποζημιώσεις είναι πιθανόν να λάβουν οι οικογένειες των θυμάτων της πτήσης της Germanwings που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις. Όπως ανέφεραν δικηγόροι, το ύψος τους θα εξαρτηθεί από την εθνικότητά τους, το πού αγόρασαν το εισιτήριό τους και από τα εισοδήματά τους, παρότι όλοι τους είχαν την ίδια τύχη.

Οι αιτήσεις αποζημίωσης μπορούν να κατατίθενται είτε εκεί που αγοράστηκε το εισιτήριο, στη χώρα της αεροπορικής εταιρίας, στα δικαστήρια στον τόπο προορισμού του επιβάτη ή στη χώρα του επιβάτη.

Ωστόσο στις περιπτώσεις συντριβής αεροσκάφους, τα ποσά των αποζημιώσεων που δίνονται ποικίλλουν ανάλογα με τη χώρα, με τα θύματα από τις ΗΠΑ να τείνουν να λαμβάνουν υψηλότερες αποζημιώσεις, ενώ ακολουθούν οι Ευρωπαίοι και οι Ασιάτες.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Τζέιμς Χίλι-Πρατ του γραφείου Stewarts Law LLP, το οποίο παρέχει συμβουλές στις οικογένειες θυμάτων των αεροπορικών δυστυχημάτων της Malaysia Airlines πέρυσι, βρετανοί γονείς που έχασαν ένα ενήλικο παιδί μπορεί να περιμένουν αποζημίωση περίπου 20.000 στερλινών (περίπου 28.000 ευρώ) ενώ αμερικανοί γονείς θα περιμένουν 1,5 εκατομμύριο στερλίνες (περίπου 689.000 ευρώ).

«Αυτό συμβαίνει παρά το προφανές γεγονός ότι κάθε επιβάτης είχε κοινή και όμοια εμπειρία στα τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης», δήλωσε ο Χίλι-Πρατ, που έχει την έδρα του στη Νέα Υόρκη.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με το νόμο για τα θανατηφόρα ατυχήματα, βρετανικές οικογένειες μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση ύψους περίπου 13.000 στερλινών. Περαιτέρω αποζημιώσεις δίνονται για τις δαπάνες της κηδείας και ένα ποσό που διαφοροποιείται από το κατά πόσο εξαρτώνταν συγγενείς από τα έσοδα και τις υπηρεσίες του θανόντα.

Στη Γερμανία, οι αποζημιώσεις υπολογίζονται με βάση τα διαφυγόντα έσοδα του θύματος και άλλες οικονομικές συνέπειες από την απώλεια, όπως τα έξοδα μετακίνησης, και συνήθως δεν υπάρχει χωριστή αποζημίωση για οδύνη και πρόκληση δεινών, δήλωσε ο γερμανός δικηγόρος Έλμαρ Γκεμούλα, από τον οποίο έχουν ζητήσει βοήθεια οι οικογένειες της ομάδας των μαθητών που σκοτώθηκαν στη μοιραία πτήση.

Επομένως, καθώς οι αιτήσεις αποζημίωσης πιθανόν θα βασίζονται κυρίως σε οικονομικές ζημίες, οι αποκαλύψεις από τη Lufthansa ότι η σχολή της για εκπαίδευση πιλότων γνώριζε για την κατάθλιψη του πιλότου της Αντρέα Λούμπιτς δεν αναμένεται να επηρεάσει το αποτέλεσμα σε πολλές χώρες εκτός των ΗΠΑ.

Παροχή βοήθειας για όσο χρόνο χρειάζεται

Οι 144 επιβάτες του αεροσκάφους Α320 προέρχονταν από 18 διαφορετικές χώρες, σύμφωνα με τη Germanwings. Στην πλειονότητά τους ήταν Γερμανοί και Ισπανοί, ενώ τρεις ήταν από τις ΗΠΑ.

«Μπορεί δύο επιβάτες να κάθονταν ο ένας δίπλα στον άλλον αλλά το ύψος της αποζημίωσης να είναι εντελώς διαφορετικό», δήλωσε ο Τζιμ Μόρις, δικηγόρος στην εταιρία Irwin Mitchell του Λονδίνου, που παρέχει νομική υποστήριξη σε μέλη οικογενειών βρετανών και ξένων πολιτών που επέβαιναν στην πτήση της Germanwings.

Ο Μόρις είπε ότι αναμένεται η συντριβή αυτή να αποδειχθεί ιδιαίτερα δαπανηρή για τους ασφαλιστές της αεροπορικής εταιρίας και ότι η Lufthansa δεν αναμένεται να προσπαθήσει να αποποιηθεί την πλήρη ευθύνη.

Πηγές της ασφαλιστικής βιομηχανίας έχουν δηλώσει ότι οι ασφαλιστές θα τηρήσουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αστικής ευθύνης τους για τη Lufthansa και τη Germanwings, παρότι ειπώθηκε ότι η αεροπορική εταιρία γνώριζε ότι ο Λούμπιτς είχε περάσει μια περίοδο σοβαρής κατάθλιψης. Πηγές της ασφαλιστικής βιομηχανίας υπολογίζουν πως το κόστος των αποζημιώσεων θα ανέλθει συνολικά σε 300 εκατ. δολάρια, αλλά το ποσό ενδέχεται να αλλάξει.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa Κάρστεν Σπορ δήλωσε χθες ότι η αεροπορική εταιρία θα παρέχει βοήθεια στις οικογένειες των θυμάτων «για όσο χρειάζεται». Η ασφαλιστική Allianz Γερμανίας δήλωσε ότι όλες οι αιτήσεις θα διεκπεραιωθούν πλήρως, δίκαια και όσο το δυνατόν ταχύτερα.

---------------------

Βρέθηκε το δεύτερο μαύρο κουτί του μοιραίου Airbus

Το ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας.

Βρέθηκε το δεύτερο μαύρο κουτί της μοιραίας πτήσης της Germanwings, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας της Μασσαλίας.

Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα που επικαλούνται δηλώσεις του Γάλλου εισαγγελέα, το δεύτερο μαύρο κουτί εντοπίστηκε στο σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους οι 150 επιβαίνοντες του μοιραίου Airbus.

---------------------

Πληροφορίες για αυτοκτονίες στο ίντερνετ έψαχνε ο Λούμπιτς

Αναζητούσε και πληροφορίες για την ασφάλεια των θυρών του πιλοτηρίου.

Στην αποκάλυψη πως ο Αντρέας Λούμπιτς, ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus, είχε αναζητήσει στο Διαδίκτυο μεθόδους αυτοκτονίας λίγες ημέρες πριν την αεροπορική τραγωδία προχώρησε η γερμανική δικαιοσύνη.

Στο τάμπλετ του συγκυβερνήτη, η οποία κατασχέθηκε σε ένα από τα σπίτια του, οι ερευνητές βρήκαν στοιχεία για τις έρευνες που είχε κάνει στο Διαδίκτυο ως τις 23 Μαρτίου και οι οποίες δείχνουν ότι αναζήτησε πληροφορίες «για μεθόδους αυτοκτονίας», καθώς και «για τις πόρτες των πιλοτηρίων και για τις προδιαγραφές ασφαλείας τους», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία του Ντίσελντορφ.

Παράλληλα, εντοπίστηκε σήμερα το δεύτερο μαύρο κουτί του Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings, το οποίο συνετρίβη στις 24 Μαρτίου στις γαλλικές Άλπεις, όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας.

Το μαύρο κουτί αυτό περιέχει τις δεδομένα της πτήσης του αεροπλάνου, από τη συντριβή του οποίου σκοτώθηκαν και οι 150 επιβαίνοντες.

Το πρώτο μαύρο κουτί είχε βρεθεί την ημέρα του δυστυχήματος και από την ανάλυση των δεδομένων που περιείχε αποκαλύφθηκε ότι ο συγκυβερνήτης του Airbus Αντρέας Λούμπιτς, ο οποίος βρισκόταν μόνος στο πιλοτήριο τη στιγμή της τραγωδίας, πιθανόν έριξε σκόπιμα το αεροπλάνο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Δεν τον σκότωσα εγώ»


«Τον αγαπούσα. Δεν τον σκότωσα εγώ». Ανατρέποντας όλα όσα είχε ομολογήσει προανακριτικά, η 24χρονη Ελένη από το Μενίδι που κατηγορείται για τις πέντε φονικές μαχαιριές στον 33χρονο φίλο της στις αρχές Φεβρουαρίου απολογήθηκε χθες στην 4η ειδική ανακρίτρια, υποστηρίζοντας πως είναι αθώα.





Η νεαρή, η οποία είχε παραδεχτεί στους αστυνομικούς τη δολοφονία του «σκληρού» Μπάμπη αποκαλύπτοντας πως την εξέδιδε, πήρε πίσω όσα είχε πει και έδωσε νέα εκδοχή του τι συνέβη τη μοιραία νύχτα έξω από το νεκροταφείο Αχαρνών. Η τρίωρη απολογία της πάντως δεν έπεισε τις δικαστικές Αρχές, που διέταξαν την προφυλάκισή της.

«Την επίμαχη βραδιά είχαμε δώσει ραντεβού στο νεκροταφείο. Όταν έφτασα βρήκα τον Μπάμπη μαζί με κάποιον γνωστό του. Εγώ δεν τον ήξερα, πρώτη φορά τον είδα. Οι δυο τους άρχισαν να μαλώνουν και τότε ο 33χρονος μου ζήτησε να φύγω. Έφυγα από το σημείο και έπειτα από λίγη ώρα τον πήρα τηλέφωνο για να δω που είναι. Δεν απαντούσε και άρχισα να ανησυχώ. Επέστρεψα στο σημείο, όπου τον βρήκα να κείτεται νεκρός σε μια λίμνη αίματος. Φοβήθηκα και έφυγα» υποστήριξε η 24ρονη, χωρίς όμως να εξηγεί επαρκώς τους λόγους για τους οποίους αρχικά παραδέχτηκε ότι σκότωσε το θύμα.



Διαβάστε περισσότερα...

Μάχη με το νερό δίνουν οι αγρότες στις Σέρρες


Αλλάζει μέρα με τη μέρα το τοπίο στον νομό Σερρών, με τη νοτιοανατολική πλευρά του να μετατρέπεται από μια καταπράσινη πεδιάδα σε μια απέραντη λίμνη.

Η στάθμη του νερού στα πλημμυρισμένα χωράφια των δήμων Εμμανουήλ Παππά, Βισαλτίας, Αμφίπολης και Νέας Ζίχνης, φαίνεται να μην υποχωρεί, ενώ σε πολλά σημεία φτάνει μέχρι και τα τρία μέτρα.

«Το νερό έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Έχουμε σηκώσει τα χέρια ψηλά. Το μόνο που μας μένει είναι να συνεχίσουμε την υποστήριξη των πρόχειρων αναχωμάτων που στήσαμε, προκειμένου να προστατέψουμε τις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, Δημήτρης Νότας.

«Για να στεγνώσει αυτό το νερό θα χρειαστούν μήνες και παρατεταμένοι καύσωνες» επισημαίνουν οι αγρότες, ενώ από την πλευρά τους, οι κτηνοτρόφοι φοβούνται για τυχόν έλλειψη τροφής για τα ζώα τους, αλλά και την έλευση σμηνών από κουνούπια.

«Όταν φύγει το νερό, η σημερινή λίμνη που σχηματίστηκε θα μετατραπεί σε ένα απέραντο έλος. Δεν ξέρουμε, αν θα προλάβουμε να σπείρουμε, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα μας 'φάνε' τα κουνούπια» λένε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αγρότες της περιοχής.

Από την πλευρά του, επιστολή προς όλα τα συναρμόδια υπουργεία πρόκειται να στείλει, τις επόμενες μέρες, ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών, ζητώντας την άμεση αποζημίωση των αγροτών από την καταστροφική πλημμύρα.

«Μαύρο Πάσχα θα περάσουμε» λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών Γιάννης Μπαλίτης, επισημαίνοντας ότι οι αγρότες των Σερρών είναι η κινητήρια δύναμη της αγοράς.

«Θα πρέπει να αποζημιωθούν άμεσα, διαφορετικά οι έμποροι δεν θα ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις» τόνισε ο κ. Μπαλίτης.

«Μετά τη χθεσινοβραδινή γενική συνέλευση, αποφασίσαμε ότι θα ξεκινήσουμε άμεσα τις κινητοποιήσεις μας, αρχικά με επιστολές διαμαρτυρίας στα συναρμόδια υπουργεία, ενώ δεν αποκλείεται να προβούμε και σε απεργιακές κινητοποιήσεις» εξήγησε.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά ψάχνει στέγη


Οι υπηρεσίες της είναι διάσπαρτες σε επτά μισθωμένα κτίρια.
Η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στην προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού για τη μίσθωση κτιρίου, που θα στεγάσει τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και τις κοινές υπηρεσίες με την Περιφερειακή Ενότητας Νήσων.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι διάσπαρτες σε επτά μισθωμένα κτίρια σε διάφορα σημεία του Πειραιά. Με τη συγκέντρωσή τους σε ένα κτίριο, το οποίο επιπλέον θα έχει εύκολη προσβασιμότητα σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα, όπως έχει επισημάνει ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, θα εξοικονομηθούν χρήματα από τα καταβαλλόμενα ενοίκια, καθώς υπολογίζεται, με βάση τις τιμές της αγοράς, ότι θα έχει μείωση της τάξης του 50% το ποσό, που πληρώνει, έως τώρα. Επίσης θα υπάρξει οργανωτική και λειτουργική αναβάθμιση του συνόλου των υπηρεσιών και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών

Σύμφωνα με τη διακήρυξη, που έχει αναρτηθεί και στην ηλεκτρονική σελίδα της Περιφέρειας Αττικής (http://www.patt.gov.gr) το κτίριο θα πρέπει να βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Πειραιά, σε περιοχή κοντά στο κεντρικό λιμάνι, για την καλύτερη εξυπηρέτηση και των νησιωτών. Επίσης, αποτελεί προϋπόθεση να διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους για τα αρχεία των υπηρεσιών και χώρους στάθμευσης.

Η μίσθωση θα είναι διάρκειας 9 ετών και το μίσθωμα θα είναι σταθερό για τα πρώτα δύο χρόνια, ενώ στη συνέχεια θα αναπροσαρμόζεται, κάθε χρόνο, με βάση την ετήσια μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών εκπνέει στις 16 Απριλίου 2015.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αεροπορικά ατυχήματα και πρόληψη στο... κέντρο της Αθήνας


Στο μικροσκόπιο της ημερίδας η αντιμετώπιση προκλήσεων σε Οργανισμούς υψηλών ρίσκων.

Ημερίδα για τα αεροπορικά ατυχήματα, την αντιμετώπιση και την πρόληψή τους με τον τίτλο «Dealing with Accidents at High Risk Entities», η οποία θα είναι ανοιχτή στο κοινό, διοργανώνει η Ελληνική Αεροπορική Ένωση το απόγευμα στις 17:00 στο ξενοδοχείο Divani Acropolis.

Όπως επισημαίνεται από την ΕΑΕ, το πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν σχετικές εισηγήσεις από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων ΕΔΑΑΠ κ Α.Μπίνη, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Flight Safety Foundation-MED κ.X. Πέτρου, από τον Διευθυντή Ασφάλειας Πτήσεων της Aegean Airlines Κυβ. κ.Σ. Χρηστέα καθώς και από τον κ. Olivier Germain Senior Surveyor της Ασφαλιστικής LA REUNION AERIENNE.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα καλυφτεί αποκλειστικά από την κ. Linda Tavlin, Ειδική σε θέματα Επικοινωνίας, που κατά καιρούς έχει διαχειριστεί μια σειρά ατυχημάτων, που έχουν απασχολήσει το παγκόσμιο κοινό (πχ Air France AF447) και ειδικά έχει προσκληθεί για να αναλύσει τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν Οργανισμοί που από την φύση της δραστηριότητας τους, αναλαμβάνουν υψηλά ρίσκα, (όπως Αερομεταφορείς, ή Ναυτιλιακές εταιρείες, Ένοπλες Δυνάμεις, κλπ) και τις συνέπειες μετά από ένα ατύχημα.

Το πλήρες Πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαθέσιμο στον διαδικτυακό τόπο της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης (Hellenic Aviation Society) www.aviationsociety.gr ενώ περισσότερες πληροφορίες δίδονται από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο της εκδήλωσης και μέλος του ΔΣ της ΕΑΕ κ. Δημήτριο Σούκερα Μ:+306947006664, Email: admin@o-diagnosis.com .


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συλλήψεις οδηγών ταξί για πολλαπλή μίσθωση


Επτά άτομα κατηγορούνται για υποκλοπή μεταφορικού έργου.

Επτά οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί συνελήφθησαν στο πλαίσιο ελέγχων για την περιστολή του φαινομένου της υποκλοπής μεταφορικού έργου, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν πρωινές και μεσημβρινές ώρες της 1ης Απριλίου στη νέα εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου.

Οι συλληφθέντες διενεργούσαν επιβατικές μεταφορές ατόμων άγνωστων μεταξύ τους, με διαφορετικό προορισμό, πραγματοποιώντας πολλαπλή μίσθωση από διαφορετικά σημεία των νομών Μεσσηνίας, Αιτωλοακαρνανίας και Λακωνίας, όπου έχουν την έδρα τους, προς το Νομό Αττικής.

Ένας από αυτούς είχε συλληφθεί ξανά για τον ίδιο λόγο το Νοέμβριο του 2014.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ενόψει και της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, οι συντονισμένες δράσεις και εξορμήσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για την περιστολή του φαινομένου της υποκλοπής μεταφορικού έργου, θα συνεχισθούν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ηλεκτρονικές κατασχέσεις σε οφειλέτες


Έρχεται «ηλεκτρονικό κατασχετήριο» για οφειλέτες του ΙΚΑ που δεν μπαίνουν σε ρύθμιση.

Σύμφωνα με σχετική ρύθμιση του διοικητή του Ιδρύματος Ροβέρτου Σπυροπούλου και για να ασκηθεί πίεση στους οφειλέτες να σπεύσουν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση από τις 6 Απριλίου και μετά μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).



Όπως προβλέπεται στην ίδια απόφαση, τα κατασχετήρια θα συνοδεύονται απαραίτητα από παραστατικό κίνησης του τραπεζικού λογαριασμού του κάθε οφειλέτη για διάστημα τουλάχιστον πέντε ημερών πριν από την ημερομηνία επίδοσης του κατασχετήριου εγγράφου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προαστιακός: Μετεπιβίβαση επιβατών σε Ασπρόπυργο και Μεταμόρφωση


Λόγω τεχνικού προβλήματος στην ηλεκτροκίνηση στο ύψος του σταθμού ΣΚΑ-Αχαρναί, από σήμερα και μέχρι νεωτέρας, η κυκλοφορία σε τμήμα της γραμμής του Προαστιακού Σιδηρόδρομου, Κιάτο- Αεροδρόμιο θα εκτελείται με ντιζελοκίνητους συρμούς τύπου RAILBUS.

Ως εκ τούτου οι επιβάτες που μετακινούνται με τον Προαστιακό στο τμήμα Κιάτο- Αεροδρόμιο και αντίστροφα, θα πραγματοποιούν δύο μετεπιβιβάσεις, από ηλεκτροκίνητους σε ντιζελοκίνητους συρμούς, στους σταθμούς Ασπροπύργου και Μεταμόρφωσης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Και πάλι προτάσεις για τη νέα ΕΡΤ


Δελτίο Τύπου 02.04.2015


Αρ. Πρωτ.: 770

Με επιστολή της στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η ΕΣΑμεΑ παρεμβαίνει με προτάσεις επί του νομοσχεδίου για τη νέα ΕΡΤ. Παρ' ότι είχε παρενέβη με πλήθος προτάσεων και στη διαβούλευση που προηγήθηκε, ουδεμία εισακούσθηκε. Το αναπηρικό κίνημα αναμένει τώρα από τη Βουλή να εισακουστούν τα δίκαια αιτήματά του.

Η ΕΣΑμεΑ εξέφρασε τη θέση της από την πρώτη ημέρα που έπεσε το «μαύρο» στην ΕΡΤ, χαρακτηρίζοντάς το άδικο και παράνομο. Ως αποτέλεσμα του τρόπου που η προηγούμενη κυβέρνηση χειρίστηκε την υπόθεση της ΕΡΤ, τέθηκαν εκτός εργασίας δεκάδες άτομα με αναπηρία και μέλη των οικογενειών τους, που είχαν διοριστεί στην ΕΡΤ με βάση τη συνταγματική επιταγή του άρθρου 21 του Συντάγματος, το οποίο προβλέπει προστασία των ατόμων με αναπηρία και μέσω της ειδικής νομοθεσίας του ν.1648/86 και του ν.2643/98, καθώς επίσης άτομα ειδικών προσόντων όπως οι διερμηνείς Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (με Σ.Α.Χ. ή Σ.Ο.Χ.) όσο και οι γονείς παιδιών με αναπηρία.

Στο νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ αναφέρεται ότι η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση απευθύνεται προς το ευρύ κοινό και ότι τα ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα απευθύνονται σε όλα τα τμήματα του πληθυσμού, και για το σκοπό αυτό λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες ιδιαίτερων κοινωνικών ομάδων, ανεξάρτητα από την ακροαματικότητα και θεαματικότητα των εκπομπών αυτών.

Για να καλύψει όμως αυτό το νομοσχέδιο τις ανάγκες της κοινωνικής ομάδας των ατόμων με αναπηρία θα πρέπει στις διατάξεις του να υπάρξει ρητή αναφορά για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στο παραγόμενο περιεχόμενο.

Οι προτάσεις της ΕΣΑμεΑ ώστε να καταστεί η νέα ΕΡΤ πλήρως προσβάσιμη, πλουραλιστική, κοιτίδα πολιτισμού και αντικειμενικής ενημέρωσης για ΌΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ, επισυνάπτονται.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (178.05 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Με αφορμή την αναπηρία… ο Ι. Βαρδακαστάνης την Δευτέρα 6 Απριλίου στη ΝΕΡΙΤ PLUS


Ανακοίνωση 02.04.2015


Στην εκπομπή «Με αφορμή την αναπηρία», που επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος - μουσικός Γιώργος Μπελίρης, φιλοξενείται την Δευτέρα 6 Απριλίου και ώρα 6 μ.μ. ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης. Την εκπομπή μπορείτε να την παρακολουθήσετε και από την http://webtv.nerit.gr/ 



Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε η πρώτη σύζυγος του Τζον Λένον


Η Σίνθια Λένον έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών.

Σε ηλικία 75 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η Σίνθια Λένον, η πρώτη σύζυγος του «Σκαθαριού» Τζον Λένον. Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας, ο γιος που είχε αποκτήσει από τον αείμνηστο Τζον Λένον, Τζούλιαν βρισκόταν στο πλευρό της τις τελευταίες στιγμές της ζωής της.

Πέθανε η πρώτη σύζυγος του Τζον Λένον

«Η Σίνθια Λένον πέθανε σήμερα στο σπίτι της στην Μαγιόρκα της Ισπανίας, έπειτα από μια σύντομη αλλά γενναία μάχη με τον καρκίνο», ανέφερε σχετική ανακοίνωση που ανέβηκε στην ιστοσελίδα του Τζούλιαν.

Η Σίνθια, γεννήθηκε το 1938, παντρεύτηκε τον Τζον Λένον στις 23 Αυγούστου του 1962 και χώρισε το 1968, όταν ο Λένον γνώρισε την Γιόκο Όνο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Πρόσκληση σε Ημερίδα στην Μυτιλήνη


Ανακοίνωση 02.04.2015


Στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης για την Αναπηρία Α.Π.7,8,9» - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) διοργανώνει Ημερίδα στη Μυτιλήνη στις 6 Απριλίου 2015 και ώρα 11:00-14:00 στο Επιμελητήριο Λέσβου (Π. Κουντουριώτη 71, Μυτιλήνη, τηλ.22510-28431)

Στην Ημερίδα θα γίνει αναφορά στη διαλεκτική σχέση της εκπαίδευσης ενηλίκων με το αναπηρικό κίνημα, με εστίαση στην εκπαιδευτική δράση «Πρόγραμμα ΔΒΜ Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες και Πολλαπλές Ανάγκες Εξάρτησης σε Κοινωνικές Δεξιότητες».

Ακόμη και στην περίπτωση των ατόμων με βαριές αναπηρίες που διαβιούν σε ιδρύματα ή που βρίσκονται σε απειλή απομόνωσης, η εκπαίδευση ενηλίκων μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να συμβάλλει στην άμβλυνση του κοινωνικού αποκλεισμού παρέχοντάς τους εκπαίδευση σε θέματα κοινωνικών δεξιοτήτων και σε δραστηριότητες έκφρασης και ψυχοκινητικής ανάπτυξης.

Παρακαλούμε για την κάλυψη.
Η ανακοίνωση σε μορφή MS Word 2013 (1.2 MB)
Το πρόγραμμα της Ημερίδας (1.15 MB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Πρόσκληση για παρακολούθηση Ημερίδας στην Καβάλα


Ανακοίνωση 02.04.2015


Στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης για την Αναπηρία Α.Π.7,8,9» - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) διοργανώνει Ημερίδα στη Καβάλα στις 6 Απριλίου 2015 και ώρα 11:00-14:00 στο ξενοδοχείο GALAXY (Ελ. Βενιζέλου 27, Καβάλα, τηλ.2510-224812)

Στην Ημερίδα θα γίνει αναφορά στη διαλεκτική σχέση της εκπαίδευσης ενηλίκων με το αναπηρικό κίνημα, με εστίαση στην εκπαιδευτική δράση «Πρόγραμμα ΔΒΜ Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες και Πολλαπλές Ανάγκες Εξάρτησης σε Κοινωνικές Δεξιότητες».

Ακόμη και στην περίπτωση των ατόμων με βαριές αναπηρίες που διαβιούν σε ιδρύματα ή που βρίσκονται σε απειλή απομόνωσης, η εκπαίδευση ενηλίκων μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να συμβάλλει στην άμβλυνση του κοινωνικού αποκλεισμού παρέχοντάς τους εκπαίδευση σε θέματα κοινωνικών δεξιοτήτων και σε δραστηριότητες έκφρασης και ψυχοκινητικής ανάπτυξης.
Παρακαλούμε για την κάλυψη.
Η ανακοίνωση σε μορφή MS Word 2013 (275.66 KB)
Το πρόγραμμα της ημερίδας (276.05 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία έξω από την ΕΥΑΘ


Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΕΥΑΘ πραγματοποίησαν πολίτες, μέλη της επιτροπής κατοίκων Δυτικών Συνοικιών και της πρωτοβουλίας κατοίκων Τούμπας, με αιτήματα τη διευκόλυνση της πρόσβασης «οικογενειών - θυμάτων της ανθρωπιστικής κρίσης» στο κοινωνικό τιμολόγιο και καμία διακοπή υδροδότησης σε τέτοιες περιπτώσεις.

Οι διαδηλωτές έλαβαν τη διαβεβαίωση από τη διοίκηση της εταιρείας, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην ένταξη των καταναλωτών στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΕΥΑΘ, εάν πληρούν τα κριτήρια (ανεργία, πολύ χαμηλό εισόδημα, κ.ά.).

Επίσης, ότι δεν κόβεται το νερό, καθώς πλέον δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης και του τελευταίου λογαριασμού πριν από την ένταξη κάποιου καταναλωτή στο κοινωνικό τιμολόγιο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: 2 Απριλίου 15 - Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό


Ανακοίνωση 02.04.2015


Η Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και με σκοπό την ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τον αυτισμό και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία. Φέτος τα Ηνωμένα Έθνη ενημερώνουν για την επαγγελματική αποκατάσταση των ατόμων με αυτισμό: 2015 Theme: Employment: The Autism Advantage, http://www.un.org/en/events/autismday/

Ο Αυτισμός πρόκειται μια γενετική, ισόβια αναπηρία που απαντάται σε ένα μεγάλο αριθμό ατόμων, παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία και αποτελεί ένα φάσμα διαταραχών με κυριότερες τη διαταραχή της κοινωνικότητας, της επικοινωνίας, της ακαμψίας της σκέψης και της συμπεριφοράς.

Οι δυσκολίες στον τρόπο που τα άτομα με αυτισμό αντιλαμβάνονται και συνδέονται με το περιβάλλον τους έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην οικογένεια που, στην Ελλάδα, αναλαμβάνει εξ' ολοκλήρου τη φροντίδα και την εκπαίδευσή τους. Λόγω της πολυπλοκότητας του, ο αυτισμός είναι μια από τις δυσκολότερες αναπηρίες. Η δια βίου εκπαίδευση είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων των ατόμων με Αυτισμό και την ανακούφιση των οικογενειών τους. Σε ένα φιλικό, δομημένο και προστατευμένο περιβάλλον μπορούν να αναπτύξουν σημαντικά το βαθμό λειτουργικότητας τους και να γίνουν παραγωγικοί.

Παρά τον μεγάλο αγώνα των γονέων και του οργανωμένου αναπηρικού κινήματος της χώρας στην Ελλάδα τα άτομα με αυτισμό συνεχίζουν σε μεγάλο ποσοστό να μη μετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, να μη λαμβάνουν εξειδικευμένη επαγγελματική κατάρτιση σε προστατευμένα παραγωγικά εργαστήρια, συνεχίζεται η πλήρης ανεπάρκεια Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, όταν πια η οικογένεια δεν θα είναι σε θέση να μεριμνά για τα άτομα αυτά και γενικότερα η έλλειψη ενός πλαισίου μέτρων και δομών στήριξης των γονέων και των οικογενειών των ατόμων με αυτισμό, που όσο ποτέ άλλοτε, επιβάλλεται να δημιουργηθούν.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. συνεχίζει να διεκδικεί και να αγωνίζεται για τα άτομα με αυτισμό και για όλα τα άτομα με αναπηρία, για μια κοινωνία χωρίς φραγμούς και αποκλεισμούς. Ο αγώνας αυτός αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στην περίοδο της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βρίσκεται η χώρα μας, με τις υπηρεσίες ζωτικής σημασίας για τα άτομα με αυτισμό και για όλα τα άτομα με αναπηρία, στην εκπαίδευση, την κοινωνική προστασία, την υγεία υποβαθμισμένες. Το αναπηρικό κίνημα της χώρας διεκδικεί την άμεση προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αυτισμό όπως αυτά προσδιορίζονται στη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ του ΟΗΕ και στο Σύνταγμα της χώρας.
Η ανακοίνωση σε μορφή MS Word 2013 (136.48 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

Μισθολογική και βαθμολογική στασιμότητα λόγω αξιολόγησης


Αναστέλλονται όπως και οι πειθαρχικές και προαγωγικές τους συνέπειες.

«Η λειτουργική αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου είναι μια συμμετοχική και δημοκρατική μεθοδολογία διάγνωσης προβλημάτων, αναζήτησης λύσεων και επεξεργασίας προτάσεων και μέτρων για τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εργαλείο ιεραρχικής και χρηματοδοτική διάκρισης των σχολικών μονάδων ή τιμωρητικό εργαλείο μισθολογικής διαφοροποίησης και διοικητικής πειθάρχησης των εκπαιδευτικών», τονίζει με δήλωση του στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης.

Οι διαδικασίες αξιολόγησης έτσι όπως προβλέπονταν από το ΠΔ 152/2013 (ΦΕΚ 240/ 5 -11-2013) είχαν στόχο τη μισθολογική και βαθμολογική στασιμότητα των εκπαιδευτικών (άρθρο 16, παρ. 4-5) και συνέβαλαν στη δημιουργία κλίματος ανταγωνισμού στην εκπαιδευτική κοινότητα. Γι’ αυτό αναστέλλονται, καθώς και οι όποιες πειθαρχικές ή προαγωγικές συνέπειές τους προκειμένου να μελετηθούν σε βάθος όλοι οι συναφείς παράγοντες.

Στο νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή των Ελλήνων θα περιλαμβάνεται η αναστολή του σημερινού νομοθετικού πλαισίου αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου. Παράλληλα θα ξεκινήσει διαβούλευση σχετικά με τον τρόπο αποτίμησης του διδακτικού έργου και των τρόπων λειτουργίας των διδακτικών μονάδων προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της εργασίας όλων και όχι της τιμωρίας.

Το ΥΠΟΠΑΙΘ μετά από τη διαβούλευση, θα διαμορφώσει σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα ένα σύστημα αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου, με διαπιστωτικό, διαμορφωτικό, παιδαγωγικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα. Σκοπός του προτεινόμενου συστήματος θα είναι η βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου στις εκπαιδευτικές δομές και στα σχολεία της χώρας.

Σημειώνουμε ότι τα παραπάνω αποτελούν απάντηση σε ερώτηση της κα Κεραμέως της ΝΔ που ζητούσε μεταξύ των άλλων να μάθει αν σκοπεύει το Υπουργείο να καταργήσει εξ ολοκλήρου το ισχύον σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αυτό καθορίζεται στο ΠΔ 152/2013 ή μόνο μερικές παραμέτρους, δείκτες και προσδιοριστικά στοιχεία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Από σήμερα οι αιτήσεις για τη ρύθμιση οφειλών στον ΟΑΕΕ


Η έκπτωση φθάνει έως και το 100% στην περίπτωση της εφάπαξ καταβολής της οφειλής.

Ξεκινούν από σήμερα οι αιτήσεις των οφειλετών του Οργανισμού Απασχόλησης Ελευθέρων Επαγγελματιών για ένταξη στη νέα ρύθμιση οφειλών με όριο αποπληρωμής έως τις 100 μηνιαίες δόσεις και με ελάχιστο ποσό καταβολής τα 50 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων χορηγείται έκπτωση επί των προσαυξήσεων και των πρόσθετων τελών.

Η έκπτωση φθάνει έως και το 100% στην περίπτωση της εφάπαξ καταβολής της οφειλής, στο 80% για 36 δόσεις, και στο 70% για 37 έως 50 δόσεις.

Από τις 51 έως 72 δόσεις, οι εκπτώσεις επί των τελών μειώνονται στο 60%, και φθάνουν στο 50% για 73 έως 100 δόσεις.

Συγκεκριμένα προβλέπεται:

- Έκπτωση 100% για εφάπαξ καταβολή της οφειλής

- Έκπτωση 80% για ρύθμιση έως 36 δόσεις

- Έκπτωση 70% για ρύθμιση από 37 έως 50 δόσεις

- Έκπτωση 60% για ρύθμιση από 51 έως 72 δόσεις και τέλος,

- Έκπτωση 50% για ρύθμιση από 73 έως 100 δόσεις

Ακόμη με την ένταξη στη νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για την κατάταξη των ασφαλισμένων σε κατώτερη κατηγορία, προσφέροντας, η οποία προσφέρει ευνοϊκότερους όρους για την καταβολή των τρεχουσών υποχρεώσεων αλλά και των ληξιπρόθεσμων οφειλών.



Διαβάστε περισσότερα...

Νεαρός κρατούμενος δεμένος με λουρί σκύλου


Η φωτογραφία που προκαλεί οργή.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο και δείχνει τον 18χρονο Cortez Berry, δεμένο με λουρί από δυο συγκρατούμενούς του. Το καρέ, μέσα από τις φυλακές Burruss Correctional Training Centre στη Τζόρτζια των ΗΠΑ, αρχικά ανέβηκε στη σελίδα της ραδιοφωνικής εκπομπής The Austin Rhodes Show στο Facebook.

Το καρέ έχει μοιραστεί τουλάχιστον 4.500 φορές και έχει εγείρει μια σειρά από συζητήσεις για την κακοποίηση πίσω από τα κάγκελα. Η μητέρα του νεαρού, η Demetria Harris, ανέφερε ότι ο γιος της κακοποιήθηκε από μια ομάδα δέκα ατόμων όταν αρνήθηκε να γίνει μέλος της συμμορίας τους.

«Φοβάμαι για τη ζωή του», λέει η ίδια. Ο 18χρονος εκτίει ποινή κάθειρξης 8 ετών για, μεταξύ άλλων, ληστεία και κλοπή μοτοσικλέτας. Όσο για το συμβάν, αυτό ερευνάται από τους υπεύθυνους των φυλακών και τονίζεται ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βαρουφάκης: Δεν θα υπογράψω αύξηση του ΦΠΑ σε νησιά


Τι είπε για τη λίστα μεταρρυθμίσεων, τις διαπραγματεύσεις και το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ.

Τον δραματικό χαρακτήρα που έχουν προσλάβει οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους αποτυπώνουν όσα δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών.

«Ματώνουμε στις διαπραγματεύσεις. Το υπουργείο Οικονομικών καταβάλλει μεγάλο αγώνα και υπό πολύ δύσκολες συνθήκες αλλά πιστεύω ότι ο αγώνας αυτός θα πετύχει» είναι μερικές από τις φράσεις τού κ. Βαρουφάκη για τις διαπραγματεύσεις και συζητήσεις με τους θεσμούς.

Ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών φάνηκε κατηγορηματικός σε δύο πράγματα. Είπε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και ότι ισχύει η δέσμευση της κυβέρνησης για επαναφορά του αφορολόγητου στα εισοδήματα του 2015 που θα δηλωθούν το 2016. Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε επίσης ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι μόλις τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις να τελειώσει και η έκτακτη εισφορά, μια εισφορά που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και «εξευτέλισε την έννοια της αλληλεγγύης».



Έκτακτη εισφορά

«Ο κ. Βενιζέλος εισήγαγε το 2011 την έκτακτη εισφορά και την ονόμασε εισφορά αλληλεγγύης. Κάπως έτσι στον καιρό του Μνημονίου εξευτελίστηκε η έννοια της αλληλεγγύης. Εντυπωσιάζομαι που βλέπω εσάς κύριε Κρεμαστινέ (σ.σ. ήταν ο ερωτών βουλευτής), που σας εκτιμώ ιδιαίτερα προσωπικά, άλλωστε είναι γνωστό ότι έχουμε και καταβολές από την ίδια ιδεολογική παράταξη, εκπροσωπώντας το κόμμα που εισήγαγε την έκτακτη εισφορά, σκεφτήκατε ότι αυτήν τη στιγμή πρέπει να αντιπολιτευτείτε αυτή την κυβέρνηση, η οποία πασχίζει να μην γίνονται αυτές οι έκτακτες εισφορές», είπε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Να σας θυμίσω ότι λόγω του κυρίου Βενιζέλου και του νόμου της έκτακτης εισφοράς, το 2011 οι Έλληνες πολίτες κατέβαλαν 1.161 εκατομμύρια, το 2012 κατέβαλαν 1.536 εκατομμύρια, το 2013 κατέβαλαν 1.073, κοκ. Και αυτό επεκτάθηκε και φέτος γιατί ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Όσο για τις δικές μας προθέσεις, η έκτακτη εισφορά που είναι δημιούργημα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και που εξευτέλισε την έννοια της αλληλεγγύης, τελειώνει με εμάς. Όταν λήξει αυτή η μεγάλη σκληρή διαπραγμάτευση, θα προχωρήσουμε στην εκπόνηση ενός φορολογικού νομοσχεδίου που πρέπει να είναι σταθερό, πρέπει ο κόσμος της αγοράς οι πολίτες να γνωρίζουν για πολλούς μήνες και χρόνια μπροστά τι τους περιμένει, όσον αφορά τη φορολόγηση, να είναι προοδευτικό, να είναι πραγματικά αλληλέγγυο προς τους συμπολίτες μας, να εμπεριέχει το αφορολόγητο, και να μην εξευτελίζει την έννοια της αλληλεγγύης».

Όχι στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι το υπουργείο Οικονομικών καταβάλλει μεγάλο αγώνα υπό δύσκολες συνθήκες. «Αλλά πιστεύω ότι θα πετύχει ο αγώνας αυτός να μην υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Δεσμεύομαι προσωπικά ότι δεν θα υπογράψω αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Οι πιέσεις, το ξέρετε είναι ασφυκτικές. Είναι ιδεολογήματα αυτά. Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική κατάσταση. Ότι έχουμε προβλήματα, στον ΦΠΑ στα νησιά, έχουμε. Να σας πω ένα στοιχείο που νομίζω είναι λόγος να ντρεπόμαστε όλοι μας. Πέρυσι σχεδόν διπλασιάστηκε ο τουρισμός στη Μύκονο. Και ξέρετε ότι τα έσοδα του ΦΠΑ μειώθηκαν; Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι κάπου δεν πάμε καλά. Η λύση δεν είναι να αυξήσουμε τον συντελεστή. Η λύση είναι να εισπράττουμε αυτά που πρέπει να εισπράττουμε. Οι κατέχοντες είναι αυτοί που πλουτίζουν με αυτό τον βάναυσο τρόπο και πρέπει να πληρώσουν. Το θέμα είναι πώς θα το μεθοδεύσουμε με τις κατεστραμμένες υπηρεσίες που έχουμε, με τις υπηρεσίες που έχουν αποψιλωθεί τα τελευταία χρόνια. Πάντα ήταν στραβό το κλίμα, αλλά ήρθε και ο γάιδαρος των τελευταίων πέντε ετών και καταλαβαίνετε ποια είναι η κατάσταση», είπε ο υπουργός.

Περιγράφοντας το κλίμα των διαπραγματεύσεων ο υπουργός είπε: «Όταν πηγαίνουμε στις Βρυξέλλες, στο Brussels Group, πασχίζουμε να μιλήσουμε γι΄ αυτά τα θέματα. Από την άλλη μεριά αντιμετωπίζουμε αυτό τον τοίχο του ιδεολογήματος που δεν θέλει να μπει στην ουσία και μας λέει επιγραμματικά "θα αυξήσετε τον ΦΠΑ στα νησιά;". Και η απάντησή μας είναι όχι γιατί δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Νομίζω το ξεκαθάρισα. Εγώ δεν θα προσυπογράψω καμία αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Θα κάνω ό,τι μπορώ, το ίδιο και οι υπηρεσίες μου, οι αναπληρωτές, οι γενικοί γραμματείς ώστε να εισπράττουμε αυτά που πρέπει για το ελληνικό δημόσιο».

Για τον Ευ. Βενιζέλο

Η επισήμανση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού πως τον Ιούνιο του 2011 βουλευτές είχαν συμβουλεύσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο να μην αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών για το δικό του καλό αλλά εκείνος πήρε το πολιτικό κόστος, προκάλεσε το εξής σχόλιο από τον υπουργό: «Επειδή αναφερθήκατε στον κ. Βενιζέλο. Δεν θέλω να αναφέρομαι σε κανέναν προσωπικά ή να αμφισβητώ το ήθος κανενός. Η κριτική για την εποχή αυτή ήταν πολιτική. Η επιλογή της έκτακτης εισφοράς και των δραστικών μειώσεων στις δαπάνες του δημοσίου, την εποχή εκείνη, παρέβαινε βασικούς κανόνες μακροοικονομικής. Ξέρω ότι δεν ήταν επιλογή του ΠΑΣΟΚ επιβλήθηκε από έξω. Αλλά το δέχθηκε και τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν τότε χειροτέρευσαν την κατάσταση. Λέτε πήρε το πολιτικό κόστος. Το πολιτικό κόστος είναι δείγμα γενναιότητας όταν είναι να γίνει κάτι καλό. Αλλά δεν ήταν καλό αυτό που έγινε. Δεν βοήθησε τη χώρα. Δεν θέλω να προσάψω ηθική ευθύνη σε κανένα. Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν και που θέλουν πάλι να μας επιβάλουν οι δανειστές ήταν καταστροφικές».

Το αφορολόγητο

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «η καθιέρωση αφορολόγητου ποσού 12.000 ευρώ θα δώσει ανάσες σε όλους ιδίως σε εκείνους που επλήγησαν περισσότερο». «Η κατάργηση του αφορολόγητου ήταν μέγιστη ντροπή. Εμείς βιαζόμαστε πραγματικά να το επαναφέρουμε το αφορολόγητο και ματώνουμε στις διαπραγματεύσεις. Θα επιστρέψει το αφορολόγητο», είπε ο κ. Βαρουφάκης και παρέπεμψε στις προγραμματικές δηλώσεις της κ. Βαλαβάνη ότι το δεύτερο εξάμηνο θα διαμορφωθεί το φορολογικό σύστημα το οποίο θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2015 που θα δηλωθούν το 2016. Στο νέο φορολογικό σύστημα θα θεσμοθετηθεί το αφορολόγητο όριο και ενιαία και προοδευτική κλίμακα με πολλές διαβαθμίσεις. «Αυτό υποσχεθήκαμε και αυτό θα πράξουμε», είπε ο υπουργός.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα μέτρα του υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής


Καθοριστική η συμβολή του Ολοήμερου Σχολείου.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική αύξηση του ποσοστού των μαθητών που διακόπτουν τη φοίτησή τους στα δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης λόγω μετεγκατάστασης της οικογένειας των μαθητών στο εξωτερικό για εξεύρεση εργασίας, ενώ το ποσοστό των μαθητών που εγκαταλείπουν το σχολείο για οικονομικούς λόγους είναι σχεδόν μηδενικό.

Το υπουργείο Παιδείας έχει υιοθετήσει σειρά μέτρων που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου της εγκατάλειψης του σχολείου, όπως μεταξύ των άλλων:

Η λειτουργία των Εσπερινών Σχολείων, στα οποία δύνανται να εγγράφονται ενήλικες, χωρίς βεβαίωση εργασίας ή ανεργίας, καθώς και ανήλικοι οι οποίοι απασχολούνται σε οικογενειακή επιχείρηση με υπεύθυνη δήλωση των γονέων ή κηδεμόνων τους, σύμφωνα με την παρ.7 του αρθ.45, του Ν4186/2013. Η φοίτηση των μαθητών των Εσπερινών Σχολείων μπορεί να χαρακτηριστεί επαρκής με προσαύξηση του αριθμού των αδικαιολόγητων απουσιών τους κατά 30, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που οι μαθητές αντιμετωπίζουν λόγω της εργασίας τους.

Επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης με έγγραφό του στη Βουλή κάνει γνωστό ότι το ΥΠΟΠΑΙΘ παρέχει σε νέους που έχουν υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν συμπληρώσει την υποχρεωτική εννιάχρονη εκπαίδευση, τη δυνατότητα εγγραφής και φοίτησης στα σχολεία της Δεύτερης Ευκαιρίας βάσει του άρθρου 5 του Ν.2525/1997.

Επίσης έχει δρομολογηθεί η διαμόρφωση ενός συστήματος καταγραφής, παρακολούθησης και αντιμετώπισης του φαινομένου της Πρόωρης Εγκατάλειψης του Σχολείου (ΠΕΣ) και της μαθητικής διαρροής (ΜΔ) ανά δήμο, νομό και διοικητική περιφέρεια, στοιχεία του οποίου θα είναι διαθέσιμα με τη λήξη του τρέχοντος διδακτικού έτους. Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, μέσω του Παρατηρητηρίου για τα θέματα καταγραφής, παρακολούθησης και αντιμετώπισής της μαθητικής διαρροής, που συστάθηκε με το Ν4186/2013, θα προβεί στην ποσοτική και ποιοτική επεξεργασία των δεδομένων, στην έγκαιρη διάγνωση προδιάθεσης των δεικτών, που σχετίζονται με το φαινόμενο και στην εξαγωγή συμπερασμάτων και προτάσεων για την αντιμετώπισή του. Στο πλαίσιο αυτό με την υπ’ αρ. 7/3-2-2015 πράξη του ΔΣ του ΙΕΠ, συγκροτήθηκε οκταμελής ομάδα εργασίας με αντικείμενο τη μελέτη του φαινομένου της μαθητικής διαρροής και την κατάθεση σχετικής εισήγησης στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΕΠ, με προτάσεις, που θα αφορούν παρεμβάσεις και υιοθέτηση πολιτικών για τη μείωση και για την εξάλειψη της μαθητικής διαρροής σε α) γενικό επίπεδο, β) περιφερειακό επίπεδο, γ) τοπικό επίπεδο.

Επιπλέον γίνεται γνωστό ότι η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων υλοποιεί μια σειρά πράξεων για τη μείωση της σχολικής διαρροής:

-Στήριξη των Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα- ΑΠ1 του ΕΠ «Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθηση», η οποία έχει ως κυρίως στόχο την ενίσχυση των Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. Η συγκεκριμένη πράξη με την ενίσχυση του θεσμού του ολοήμερου δημοτικού σχολείου καθώς και τον εμπλουτισμό του προγράμματος σπουδών έχει ως στόχο να συμβάλει καθοριστικά στη μείωση της μαθητικής διαρροής.

-Οργάνωση και Λειτουργία Κέντρων Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα Επαγγελματικά Λύκεια στον ΑΠ1.

Σκοπός των καινοτόμων δράσεων είναι η ενίσχυση μιας παρέμβασης με κομβική σημασία στη συνολική εθνική στρατηγική για την καταπολέμηση της σχολικής διαρροής. Η ενίσχυση του Θεσμού του Ολοήμερου Σχολείου αποτελεί μια καθοριστική παρέμβαση στην πρόληψη της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου και στον περιορισμό του αριθμού των ατόμων που ζουν σε ένδεια, δεδομένου ότι μεταξύ των άλλων μέσω του ολοήμερου σχολείου ικανοποιείται η αναγκαιότητα υποστήριξης των οικογενειών και δη των εργαζόμενων μητέρων στην προσπάθεια μιας ισόρροπης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Επίσης αναφορά γίνεται από τον κ. Κουράκη και στην Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού στον ΑΠ1,2,3.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ.Νικολόπουλο για την αύξηση της μαθητικής διαρροής στα σχολεία της Αχαΐας αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας έχει συσταθεί Επιτροπή Συντονισμού Δράσεων Πρόληψης Σχολικής Βίας με αρμοδιότητας του συντονισμού όλων των δράσεων που υλοποιούνται για το σκοπό αυτό. Στον Νομό Αχαΐας, συγκεκριμένα έχει ορισθεί και λειτουργεί από τις αρχές Μαΐου του 2014 Ομάδα Δράσεων Πρόληψης με δώδεκα μέλη, οι οποίοι έχουν υπό την εποπτεία τους όλα τα σχολεία του Νομού. Μέχρι σήμερα 114 Σχολικές Μονάδες Αθμιας και Βθμιας του Νομού έχουν δηλώσει συμμετοχή στις δράσεις επιμόρφωσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιούνται μέσω των παραπάνω Πράξεων.

Οι εκπαιδευτικοί από αυτές τις Σχολικές Μονάδες ( 2 εκπαιδευτικοί από κάθε Σχολική Μονάδα) θα συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα εξ’ αποστάσεων επιμόρφωσης διάρκειας 50 ωρών, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει το προσεχές διάστημα.

Όσον αφορά την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας από τα στοιχεία που υπάρχουν προκύπτει ότι το ποσοστό της σχολικής διαρροής είναι χαμηλό και κινείται κάτω από 1%.


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ
ΔΙΕΚΟΨΑΝ
ΠΟΣΟΣΤΟ
ΑΘΜΙΑ
48.063
194
0,4%
ΒΘΜΙΑ
39.766
436
1,1%
ΣΥΝΟΛΟ
87.829
630
0,72%


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προς επαναφορά των ελέγχων ταυτότητας εντός Σένγκεν


Μετά την τραγωδία με το αεροπλάνο της Germanwings.

Την επαναφορά των ελέγχων ταυτότητας σε όλες τις πτήσεις εντός της ΕΕ και της ζώνης του Σένγκεν εξετάζει το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών ως απόρροια της αεροπορικής τραγωδίας της Germanwings.

Σε δηλώσεις του στη σημερινή Bild ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ λέει ότι μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις, ελέγχθηκαν τα ονόματα των μελών του πληρώματος και των επιβατών καθώς οι αρχές «έπρεπε να μάθουν εάν επρόκειτο για τρομοκρατικό χτύπημα. Έπρεπε όμως να διαπιστώσουμε ότι καταρχήν δεν ήταν καν σαφές ποιος ήταν μέσα στο αεροπλάνο».

Μετά την κατάργηση των συνοριακών ελέγχων στη βάση της Συνθήκης του Σένγκεν, δεν γίνεται πλέον συστηματικός έλεγχος των αστυνομικών ταυτοτήτων των επιβατών.

«Όταν ένας επιβάτης δίνει το εισιτήριό του σε κάποιον άλλο, τότε καταγράφεται μόνον το όνομα του πρώτoυ επιβάτη», λέει ο υπουργός και προσθέτει: «Πρόκειται για ένα τεράστιο πρόβλημα ασφαλείας και θα πρέπει να σκεφτούμε εάν αυτό μπορεί να παραμείνει και στο μέλλον ως έχει».

Μια πτήση, σύμφωνα με τον Τόμας ντε Μεζιέρ, δεν μπορεί να συγκριθεί με μια διαδρομή με λεωφορείο ή τρένο όπου τα εισιτήρια εκδίδονται ανώνυμα. «Θα πρέπει να γνωρίζουμε για λόγους ασφαλείας ποιος είναι πραγματικά μέσα σε ένα αεροπλάνο».

Ας σημειωθεί ότι στη ζώνη του Σένγκεν ανήκουν σήμερα όλες οι χώρες της ΕΕ πλην της Μεγάλης Βρετανίας, της Ιρλανδίας και της Κύπρου. Παράλληλα συμμετέχουν η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Ελβετία και το Λιχτενστάιν.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Bild και όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, γάλλοι και γερμανοί ειδικοί εξετάζουν, στο πλαίσιο σχετικής ομάδας εργασίας που έχει συσταθεί, το ενδεχόμενο κατάργησης του μηχανισμού ασφαλείας στην πόρτα του πιλοτηρίου αεροσκαφών. Ο μηχανισμός ασφαλείας είχε εισαχθεί μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...