Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

«Έχω δει ανθρώπους να τσακώνονται για ένα πιάτο φαγητό»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας πρόσφερε το 2014 πάνω από 121 εκατ. ευρώ
.
«Υπάρχει ακόμη πολύ κρυμμένο πρόβλημα» παρατηρεί με θλίψη ο πατέρας Βασίλειος Χαβάτζας, σχολιάζοντας το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας τα τελευταία χρόνια, δηλαδή κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

«Το έργο μας είναι μεγάλο, πάντα βέβαια προσπαθούμε το ακόμη καλύτερο. Αυτά τα χρόνια έχω δει ανθρώπους να τσακώνονται για ένα πιάτο φαγητού, έχω δει νέους να μπαίνουν στην ουρά αναμονής, έχω δει ρυτιδιασμένα πρόσωπα να με κοιτούν στα μάτια και να με ευχαριστούν», σημειώνει, μιλώντας στην «Καθημερινή».

Ουσιαστικά, τα αριθμητικά στοιχεία αποτυπώνουν το μέγεθος της προσφοράς και του κοινωνικού έργου της Εκκλησίας της Ελλάδος, και ταυτόχρονα αποτελούν μία ποσοτική τάξη μεγέθους των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία χρόνια.

Το 2014 η Εκκλησία της Ελλάδος έδωσε πάνω από 121 εκατομμύρια ευρώ για το φιλανθρωπικό έργο της. Το ποσό αυτό, 121.46.273,13 ευρώ ο ακριβής αριθμός, καλύπτει όλες τις σιτιστικές ανάγκες ως και τα λειτουργικά έξοδα των Ιδρυμάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σε σύγκριση με τέσσερα χρόνια νωρίτερα, το ποσό έχει αυξηθεί κατά 26%, παρόλο που οι πρόσοδοι της Εκκλησίας έχουν μειωθεί και οι αντοχές των πολιτών για οικονομική προσφορά περιορίζονται. Συνολικά κατά το έτος 2010 όλοι οι φορείς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος δαπάνησαν για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό τους έργο το ποσό των 96.234.510,47 ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.