Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Ο ΟΗΕ σχεδιάζει την επανεγκατάσταση 450.000 προσφύγων μέχρι τα τέλη του 2018


«Έχουμε να κάνουμε με μια πολύπλοκη κατάσταση, αυξανόμενο φόβο σε πολλές χώρες».

Περισσότερους από 450.000 σύρους πρόσφυγες, επιδιώκουν να επανεγκαταστήσουν τα Ηνωμένα Έθνη. Περίπου, δηλαδή, το ένα δέκατο αυτών που βρίσκονται τώρα σε γειτονικές χώρες, μέχρι τα τέλη του 2018, αλλά παραδέχθηκαν πως έχουν να καταπολεμήσουν τον εκτεταμένο φόβο και την πολιτικοποίηση του ζητήματος.

Μια διάσκεψη σε υπουργικό επίπεδο διεξάγεται αύριο στη Γενεύη με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν και του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φίλιππο Γκράντι.

«Το διεθνές πλαίσιο στο οποίο βρισκόμαστε -και κανείς δεν είναι αφελής για αυτό- γνωρίζουμε πολύ καλά πως έχουμε να κάνουμε με μια πολύπλοκη κατάσταση, αυξανόμενο φόβο σε πολλές χώρες, αυξανόμενη πολιτικοποίηση των θεμάτων των προσφύγων, του εκτοπισμού και του ασύλου. Αυτό είναι κάτι δύσκολο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) Άντριαν Έντουαρντς σε συνέντευξη Τύπου απαντώντας σε μία ερώτηση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εταιρεία κατασκεύασε όπλο που μοιάζει με κινητό


Πώς δικαιολογεί την έμπνευσή του ο δημιουργός του.

Μερικές φορές οι «εραστές» των όπλων θέλουν απλά να κουβαλούν το «εργαλείο» τους – χωρίς διάθεση ακραίων συμπεριφορών – δημόσια, αλλά χωρίς να τραβούν τα βλέμματα. Αυτό μάλλον σκέφτηκε και ο Kirk Kjellberg, ο δημιουργός του Ideal Conceal, ένα όπλο που διπλώνει και μοιάζει με smartphone.

Όπως εξήγησε ο ίδιος στο NBC, η ιδέα προέκυψε όταν έγινε το θέμα της βραδιάς σε ένα εστιατόριο, επειδή είχε μαζί του και το όπλο του. «Ένα αγόρι με εντόπισε και φώναξε δυνατά ''μαμά, μαμά αυτός ο τύπος έχει όπλο!''. Και αργότερα, όλοι οι θαμώνες του εστιατορίου με κοίταζαν», λέει. Οπότε, ο Kjellberg που αποκαλεί τον εαυτό του «serial εφευρέτη», αποφάσισε να κατασκευάσει ένα όπλο που δεν θα ξεχώριζε τόσο πολύ. Όπως αναφέρει, το Ideal Conceal, έχει το μέγεθος του κινητού Galaxy S7.

Αν και το συγκεκριμένο όπλο, θα είναι διαθέσιμο στα τέλη του έτους, έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον. Κι αυτό γιατί πάνω από 4.000 άνθρωποι έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να το αποκτήσουν, αν και υπάρχουν και αρκετοί που είναι αντίθετοι στην κυκλοφορία ενός τέτοιου όπλου. «Στην Αμερική, έχουμε αρκετά παιδιά που έχουν επαφή με όπλα», εξηγεί ο Kjellberg. «Για μένα», συνεχίζει «δεν φταίει το όπλο, αλλά οι άνθρωποι. Οπότε, αν έχεις ένα όπλο και έχεις παιδιά κοντά, είναι δική σου ευθύνη να το κλειδώνεις», απαντά στους επικριτές του.

Το όπλο κατασκευάζεται από εταιρεία στη Μινεσότα και κοστολογείται στα 395 δολάρια.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

H «viral» φωτογραφία νεόνυμφου ζευγαριού με άγρια συμμορία


Νεόνυμφο ζευγάρι στη Νέα Ζηλανδία, που θέλησε μα δώσει μια νότα άγριας φύσης στην αναμνηστική φωτογράφιση του γάμου του, επιλέγοντας ως φόντο ένα δάσος, τελικά πέτυχε ένα αρκετά πιο «άγριο» αποτέλεσμα το οποίο έγινε viral.

Η Σάρα και ο Μάθιου Όουκ, στο ράντεβού τους με τη φωτογράφο τους στο Λούσις Γκάλι του Νορθ Άιλαντ, διαπίστωσαν ότι είχαν δώσει άθελά τους ραντεβού και με μέλη της διαβόητης συμμορίας Black Power, τα οποία είχαν μαζευτεί στο δάσος για να τιμήσουν τους νεκρούς όπως προβλέπει η παράδοση των Μαορί της περιοχής.

«Η βροχή είχε μόλις σταματήσει και απολαμβάναμε μια ηλιόλουστη γαμήλια φωτογράφιση. Ενώ επιστρέφαμε, συναντήσαμε έναν χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων που ήταν γεμάτος από άνδρες, οι οποίοι είχαν φτάσει εκεί στο πλαίσιο μιας τελετής hikoi. Τους ρωτήσαμε αν ήταν εντάξει με την ιδέα να τους συμπεριλάβουμε στη γαμήλια φωτογράφιση και ήταν πολύ βολικοί. Αυτό λοιπόν είναι το αποτέλεσμα» έγραψε σχετικά στη σελίδα της στο facebook, η 31χρονη φωτογράφος, τονίζοντας ότι τα μέλη της συμμορίας έδειξαν μεγάλο σεβασμό στο ζευγάρι.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι πλούσιες χώρες έχουν υποδεχθεί το 1,39% των προσφύγων


«Εκτόξευση της παγκόσμιας αλληλεγγύης» ζητεί ο ΟΗΕ.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι μουν δήλωσε σήμερα στη Γενεύη ότι η κρίση των σύρων προσφύγων απαιτεί «εκτόξευση της παγκόσμιας αλληλεγγύης», κατά την έναρξη των εργασιών της διεθνούς διάσκεψης που διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και κατά τη διάρκεια της οποίας οι χώρες θα κληθούν να διαθέσουν θέσεις επανεγκατάστασης για τους πρόσφυγες από τη Συρία.

Η μεγάλη πλειοψηφία τους βρίσκεται σε κοντινές στη Συρία χώρες, ενώ η συριακή σύρραξη διανύει πλέον τον έκτο χρόνο της.

Στόχος της διάσκεψης είναι «ο διεθνής καταμερισμός της ευθύνης» στην προσφυγική κρίση.

«Βρισκόμαστε εδώ για να απαντήσουμε στη μεγαλύτερη κρίση προσφύγων και εκτοπισμένων του καιρού μας. Αυτό απαιτεί μία εκτόξευση της παγκόσμιας αλληλεγγύης», είπε.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ δήλωσε ότι τουλάχιστον 480.000 πρόσφυγες από τη Συρία, δηλαδή το 10% του πλήθους που έχει φύγει από τη χώρα, έχουν ανάγκη να γίνουν δεκτοί σε μία χώρα υποδοχής τα επόμενα τρία χρόνια.

Αφού επαίνεσε την «εξαιρετική φιλοξενία» των γειτονικών χωρών της Συρίας, ο Μπαν Κι μουν υπενθύμισε ότι ο Λίβανος έχει υποδεχθεί περισσότερο από ένα εκατομμύριο, πρόσφυγες, η Τουρκία περισσότερα από 2,7 εκατομμύρια και η Ιορδανία περισσότερες από 600.000.

«Οταν υπάρχει καλή διαχείριση, η υποδοχή προσφύγων αποτελεί κέρδος για όλους ... οι πρόσφυγες φέρνουν νέα ταλέντα και νέες εμπειρίες σε ένα γερασμένο εργατικό δυναμικό. Οι απόπειρες δαιμονοποίησής τους δεν είναι μόνο προσβλητικές, αλλά και αβάσιμες».

Ο Μπαν υπενθύμισε ότι ο ΟΗΕ καταβάλλει προσπάθειες για την ειρηνική επίλυση του συριακού πολέμου, αλλά «εν αναμονή...ο κόσμος πρέπει να προχωρήσει μπροστά με συγκεκριμένες ενέργειες και δεσμεύσεις. Ολες οι χώρες μπορούν να κάνουν παραπάνω», είπε.

OXFAM: Οι πλούσιες χώρες δεν έχουν υποδεχθεί παρά το 1,39% του συνολικού αριθμού των προσφύγων της συριακής σύρραξης

Οι πλούσιες χώρες δεν έχουν υποδεχθεί παρά ένα ελάχιστο μέρος από τα πέντε εκατομμύρια προσφύγων που διέφυγαν από τη Συρία, αναφέρεται σε έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Oxfam, η οποία απευθύνει έκκληση για μεγαλύτερη αλληλεγγύη. Οι πλούσιες χώρες δεν έχουν δεχθεί παρά 67.100 πρόσφυγες από τη Συρία, δηλαδή το 1,39% του συνολικού αριθμού.

Η Oxfam, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση λίγες ώρες πριν από την έναρξη της διάσκεψης της Γενεύης, ζητεί από τις πλούσιες χώρες να δεχθούν τουλάχιστον το 10% των 4,8 εκατομμυρίων προσφύγων που έχουν καταγραφεί στην περιοχή που περιβάλλει την καθημαγμένη από τον πόλεμο χώρα.

Σύμφωνα με την Oxfam, τρεις πλούσιες χώρες, ο Καναδάς, η Γερμανία και η Νορβηγία, έχουν αναλάβει μεγαλύτερη από την ευθύνη που τους αναλογεί, σε σχέση με την οικονομική τους κατάσταση, ως προς την υποδοχή προσφύγων.

Πέντε χώρες, η Αυστραλία, η Φινλανδία, η Ισλανδία, η Σουηδία και η Νέα Ζηλανδία, έχουν επίσης δεσμευθεί να δεχθούν 50% περισσότερο από ό,τι τους αντιστοιχεί, ενώ 20 χώρες βρίσκονται πολύ κάτω από τις προσδοκίες.

Η Γαλλία, για παράδειγμα, έχει δεσμευθεί να δεχθεί 1.000 πρόσφυγες από τη Συρία, δηλαδή το 4% των 26.000 που της αντιστοιχούν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεχθεί 1.812 πρόσφυγες από τη Συρία και έχουν δεσμευθεί να δεχθούν άλλους 10.000, δηλαδή το 7% των 171.000 που τους αντιστοιχούν.

Η Ολλανδία βρίσκεται στο 7%, η Δανία στο 15% και η Βρετανία στο 22% των αριθμών που τους αντιστοιχούν, σύμφωνα με την Oxfam.

«Οι πλούσιες χώρες, με τις αποτελεσματικές υπηρεσίες και τις ανεπτυγμένες υποδομές έχουν τη δυνατότητα να δεχθούν άμεσα 500.000 πρόσφυγες, εάν το αποφασίσουν», δήλωσε η διευθύντρια της Oxfam Γουίνι Μπιανίμα, τονίζοντας ότι στον Λίβανο, ένας στους πέντε, και στην Ιορδανία, ένας στους δέκα κατοίκους, είναι πρόσφυγας από τη Συρία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρωτας στο δημοτικό, γάμος και παιδιά στα 14


Όταν στη Κίνα η παιδική αθωότητα χάνεται πρόωρα.

Η αγάπη και ο γάμος μπορεί να γίνουν δύο πολύ πολύπλοκα πράγματα για τα νεαρά κορίτσια στην Κίνα. Σε μια χώρα όπου για δεκαετίες κυριαρχούσε η πολιτική του ενός παιδιού και οι γυναίκες έκαναν εκτρώσεις ανάλογα με το φύλο, οι μορφωμένες γυναίκες δυσκολεύονται να βρουν τον κατάλληλο σύζυγο και θεωρούνται «γεροντοκόρες» εάν μέχρι τα 27 τους δεν έχουν παντρευτεί.

Όταν η 24χρονη Muyi Xiao διάβασε μια ιστορία για δύο 16χρονα παιδιά που αποφάσισαν να παντρευτούν σε ένα χωριό μίας νοτιοανατολικής επαρχίας της Κίνας, θέλησε να πάει να τα γνωρίσει από κοντά.

Το θέμα απασχόλησε τους New York Times, που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το ζήτημα μέσα από τη δουλειά της Muyi Xiao η οποία θέλησε να διαπιστώσει τι συμβαίνει με τους εφηβικούς έρωτες στην Κίνα.



Η Xiao ταξίδεψε σε μικρές πόλεις και χωριά για να φωτογραφίσει και να γράψει την ιστορία των κοριτσιών που παντρεύονται ακόμα και στα 14 χρόνια τους. Μάλιστα, όπως παρατηρεί η ίδια στους New York Times, αντίθετα με ό,τι κάποιος θα μπορούσε να φανταστεί , σε αυτές τις περιπτώσεις δεν πρόκειται για γάμους που γίνονται με μεγαλύτερους άντρες ή κάτω από την πίεση των γονιών.





«Καμία από τις κοπέλες που γνώρισα δεν αναγκάστηκε να παντρευτεί», είπε η Xiao. «Συνήθως κατέληγαν μαζί από έρωτα ή σε ορισμένες περιπτώσεις η κοπέλα έμενε πρώτα έγκυος. Μερικά από τα έφηβα παντρεμένα ζευγάρια έβγαιναν ραντεβού από το δημοτικό», συνέχισε.





Όπως σημειώνει το δημοσίευμα των New York Times, σε πολλές περιπτώσεις οι γονείς των εφήβων που προέρχονται από φτωχές περιοχές της Κίνας, αναγκάζονταν να φύγουν για να δουλέψουν με αποτέλεσμα τα παιδιά τους να μεγαλώνουν με τους παππούδες. Οι γάμοι μεταξύ εφήβων όπως και οι εγκυμοσύνες σε περιοχές της νοτιοδυτικής Κίνας, δημιουργούν εμπόδια για τους νέους όσον αφορά στην οικονομική τους κατάσταση αλλά και τη μόρφωσή τους. Και οι δέκα περιπτώσεις των εφήβων ζευγαριών με τα οποία μίλησε η Xiao επιβεβαιώνουν την παραπάνω διαπίστωση καθώς όλα τα κορίτσια έγιναν μητέρες χωρίς να έχουν τελειώσει το σχολείο. Το ίδιο ισχύει και με τα αγόρια αφού τα περισσότερα από αυτά εγκατέλειψαν τα θρανία από νωρίς.



Τέλος μιλώντας για την ίδια, η Xiao αποκαλύπτει ότι η οικογένεια είναι κάτι που απασχολεί πολύ τους γονείς της. «Ανησυχούν ότι η ζωή ως δημοσιογράφος και καλλιτέχνης δεν θα μου προσφέρει τη σταθερότητα να παντρευτώ πριν τα 30». Όπως τονίζει πάντως η ίδια, θα περιμένει μέχρι να βρει τον κατάλληλο και δεν θέλει να πιέσει καταστάσεις.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντιμέτωπο με το λιμό το Νότιο Σουδάν


Τεράστιο το κόστος των βασικών διατροφικών ειδών λόγω του εμφυλίου.

Ο λιμός στο Νότιο Σουδάν βρίσκεται πλέον σε επίπεδα που προκαλούν «έντονη ανησυχία», καθώς οι τιμές βασικών διατροφικών ειδών έχουν φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη, έπειτα από 2 χρόνια εμφυλίου πολέμου που έχει σημαδευτεί από αναρίθμητες ωμότητες και καταγγελίες περί διάπραξης εγκλημάτων πολέμου από τους αντιμαχόμενους, προειδοποίησαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη.

«Αναφορές που προκαλούν έντονη ανησυχία περί λιμού, περί οξύτατου υποσιτισμού και περί καταστροφικών επιπέδων διατροφικής ανασφάλειας φθάνουν από τις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από τις βιαιότητες», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Οργανισμό Επισιτισμού και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO).

Σύμφωνα με τον οργανισμό, οι προβλέψεις για το υπόλοιπο της τρέχουσας χρονιάς είναι «δυσοίωνες» καθώς «τα διατροφικά προϊόντα εξαντλούνται ταχύτατα» και «οι τιμές βασικών διατροφικών προϊόντων έχουν φθάσει σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα».

Οι μάχες συνεχίζονται στο Νότιο Σουδάν ανάμεσα στον τακτικό στρατό και διάφορες οργανώσεις ανταρτών, παρά την υπογραφή μιας συμφωνίας ειρήνης τον Αύγουστο. Ειδικοί σε θέματα επισιτισμού έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι περιοχές στην πολιτεία Γιούνιτι (βόρεια) βρίσκονται στα πρόθυρα γενικευμένου λιμού.

Η νεότερη χώρα του κόσμου είναι αντιμέτωπη με έναν πληθωρισμό που αυξάνεται αλματωδώς εξαιτίας του πολέμου, της ενδημικής διαφθοράς και της κατάρρευσης της πετρελαϊκής βιομηχανίας, από την οποία αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της η κυβέρνηση.

«Η διατροφική ανασφάλεια πλήττει πλέον περιοχές που θεωρούνταν σχετικά σταθερές, αποδεικνύοντας τις σωρευτικές συνέπειες της σύρραξης, της οικονομικής κρίσης και των κλιματικών σοκ», πρόσθεσε ο FAO.

Οι μάχες πλήττουν πλέον περιοχές που ως πρόσφατα παρέμεναν σχετικά ανεπηρέαστες από τον πόλεμο, όπως η πολιτεία Δυτική Εκουατόρια και η Δυτική Μπάχαρ και Γαζάλ, πολιτείες με σημαντική αγροτική παραγωγή, από τις οποίες εξαρτάται η υπόλοιπη χώρα.

«Η κλιμάκωση των μαχών θέτει σε κίνδυνο την προσεχή αγροτική περίοδο (...) και μπορεί να έχει επίπτωση στη διατροφική ασφάλεια του Νότιου Σουδάν στο σύνολό του», προειδοποιεί ο FAO.

Το Νότιο Σουδάν ανακήρυξε την ανεξαρτησία του τον Ιούλιο του 2011, πάνω στα συντρίμμια που είχαν αφήσει δεκαετίες πολέμου με το Χαρτούμ, πριν ολισθήσει ξανά, δυόμισι χρόνια αργότερα, στον πόλεμο λόγω των πολιτικών και εθνοτικών διχονοιών στις τάξεις του στρατού, που τροφοδοτήθηκαν από την αντιπαλότητα εναντίον του προέδρου Σάλβα Κιρ και του αντιπροέδρου Ρικ Μάκαρ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταστηματάρχης βρήκε τυχαία κρυφό τούνελ λαθρεμπόρων που οδηγεί στη θάλασσα


Το ντουλάπι που ήταν...η έξοδος!

Ο 46χρονος David Edwards ζει στη Δυτική Ουαλία και τα τελευταία 6 χρόνια διατηρεί το δικό του κατάστημα κοντά στην παραλία. Ωστόσο πριν από λίγο καιρό έκανε μια τυχαία ανακάλυψη που δεν φανταζόταν ποτέ.

Αγοράζοντας το κατάστημα, είχε αμελήσει να καθαρίσει όλα τα ντουλάπια στο υπόγειό του θεωρώντας ότι είχαν πολλά άχρηστα αντικείμενα που απαιτούσαν πολύ χρόνο για να καθαριστούν. Τελικά, φέτος αποφάσισε μπαίνοντας η άνοιξη να κάνει ένα καθάρισμα και στα ντουλάπια που πάντα απέφευγε. Ποτέ βέβαια δεν φανταζόταν ότι ένα από αυτά θα οδηγούσε σε μια μυστική σήραγγα 15 σχεδόν μέτρων που έφτανε μέχρι τη θάλασσα. «Αγόρασα το κτήριο πριν από περίπου έξι χρόνια και υπήρχε ένα ντουλάπι το οποίο ποτέ δεν καθάρισα και δεν κοίταξα καθώς ήταν γεμάτο σκουπίδια. Κάποια στιγμή παρατήρησα λίγο νερό να τρέχει από το ντουλάπι και σκέφτηκα να διερευνήσω τι συμβαίνει εκεί και να το καθαρίσω. Όπως άνοιξα το ντουλάπι και μετακίνησα κάποια πράγματα που ήταν στη μέση, έπιασα τον εαυτό μου να ψάχνει μέσα σε ένα τούνελ. Είναι αρκετά μυστηριώδες να περπατάω κατά μήκος του τούνελ αλλά και συναρπαστικό. Σε κάνει να φαντάζεσαι τι μπορεί να έκαναν οι άνθρωποι εκατοντάδες χρόνια πριν. Δυστυχώς αναγκάστηκα να βάλω ένα λουκέτο στην πόρτα γιατί πολλοί άνθρωποι ήθελαν να ρίξουν μια ματιά.» Η γυναίκα του, Karina μάλιστα πρόσθεσε αστειευόμενη.

«Νόμιζα ότι επρόκειτο να βρούμε χρυσό και να συνταξιοδοτηθούμε αλλά δυστυχώς δεν έγινε».

Σύμφωνα με τους ειδικούς η πιο πιθανή εκδοχή είναι η σήραγγα να χρησιμοποιήθηκε κατά τον 17ο και 18ο αιώνα όταν το λαθρεμπόριο παράνομου αλκοόλ ήταν διαδεδομένο σε εκείνη την περιοχή, στη Δυτική Ουαλία. Άλλοι υποστήριξαν ότι ήταν απλώς μέρος ενός συστήματος αποχέτευσης, αλλά ο ιστορικός της περιοχής Roger Bryan είπε κατηγορηματικά ότι η παραθαλάσσια πόλη ήταν ένα πολύ γνωστό σημείο για τους λαθρέμπορους στις αρχές της δεκαετίας του 1700. Ο ίδιος δήλωσε μάλιστα: «Τον Αύγουστο του 1704, όταν έφτασαν τρία πλοία με αλάτι, οι τελωνειακοί υπάλληλοι βρήκαν 150 άνδρες με άλογα να κάνουν λαθρεμπόριο στην παραλία.»

Όπως λέει, δεν μπορεί να πει ότι είχε χρησιμοποιηθεί τότε αυτό το τούνελ, αλλά θεωρεί ότι το λαθρεμπόριο ήταν η πιθανότερη χρησιμότητά του.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διατροφικός εφιάλτης συγκλονίζει 57 χώρες


Σοκάρουν τα ευρήματα της τεράστιας αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποίησαν από κοινού Interpol και Europol σε 57 χώρες. Συγκεκριμένα κατά την επιχείρηση, οποία είχε την κωδική ονομασία «Opson V» κατασχέθηκαν περισσότεροι από 10.000 τόνοι νοθευμένων ή παραποιημένων τροφίμων, μεταξύ των οποίων: εντόσθια κοτόπουλου στη φορμόλη, ελιές με επικάλυψη από θειικό χαλκό, αλλά και κρέας πιθήκου!

Χαρακτηριστικά στο Χαρτούμ κατασχέθηκαν σχεδόν εννέα τόνοι ζάχαρης μολυσμένης από λιπάσματα. Στην Ιταλία, η αστυνομία κατέσχεσε 85 τόνους ελιές, «βαμμένες» με ένα διάλυμα θειικού χαλκού (γαλαζόπετρας), για να γίνουν πιο ωραίες στην εμφάνιση. Επίσης στην Στην Ταϊλάνδη, η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει ένα δίκτυο, μετά τη σύλληψη ενός προσώπου που μετέφερε τέσσερις τόνους κρέατος, που είχαν εισαχθεί παρανόμως από την Ινδία. Οι ερευνητές κατέστρεψαν στη συνέχεια περισσότερους από 30 τόνους βοδινού και βουβαλίσιου κρέατος, ακατάλληλου για κατανάλωση, που προορίζονταν να πουληθούν από σούπερ μάρκετ.

Ακόμη πολλά κιλά κρέατος πιθήκου βρέθηκαν στα τελωνεία του αεροδρομίου του Ζάβεντεμ , ενώ στη Γαλλία κατασχέθηκαν πολλά κιλά από γρύλλους και κάμπιες. Στην Ινδονησία κατασχέθηκαν 70 κιλά από εντόσθια κοτόπουλων, διατηρημένων στη φορμόλη, η οποία απαγορεύεται στα τρόφιμα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Από κορυφαία Θεωρητική Φυσικός φιλόδοξη σχεδιάστρια προϊόντων τεχνολογίας


Η Φωτεινή Μαρκοπούλου είναι σχεδιάστρια συστημάτων τεχνολογίας και ταυτόχρονα Θεωρητική Φυσικός. Είναι συν-ιδρύτρια της εταιρείας “Doppel”, μιας εταιρείας που ασχολείται με είδη τεχνολογίας που μπορούν να φορεθούν. Χρησιμοποιεί τελευταίας λέξης έρευνα στην ψυχο-φυσιολογία, τη μελέτη του πώς το μυαλό και το σώμα επηρεάζουν το ένα το άλλο, δημιουργώντας τεχνολογία που αλλάζει τον τρόπο αντίληψης, αίσθησης και συμπεριφοράς μας.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον να σταθούμε είναι ότι πριν το «Doppel», η Φωτεινή ήταν μια εγνωσμένης αξίας Θεωρητική Φυσικός. Ήταν ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Θεωρητικής Φυσικής “Perimeter” του Καναδά, ένα από τα πιο γνωστά ιδρύματα στο χώρο της θεωρητικής φυσικής. Έχει διατελέσει Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο ΜΙΤ και στο Ινστιτούτο Santa Fe, καθώς και υπότροφος στο Ινστιτούτο Βαρυτικής Φυσικής Μαξ Πλανκ του Humbolt, στο Βερολίνο. Η δουλειά της στη Φυσική εστιάζει στην κβαντική κοσμολογία, σε σύνθετα συστήματα και δίκτυα. Το βασικό της ενδιαφέρον είναι τα κοινά στοιχεία ανάμεσα στη σχεδίαση συστημάτων και την προσωπική εμπειρία.

Γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 1971, στην Αθήνα.

«Οι γονείς μου είναι γλύπτες. Θεωρώ ότι κάνουμε την… ίδια δουλειά, καθώς η γλυπτική και η θεωρητική φυσική μοιάζουν πολύ: δημιουργείς κάτι που πρέπει να στέκει από όλες τις πλευρές και να περιέχει την αλήθεια. Συχνά συζητώ με τη μητέρα μου και, ενώ εκείνη έχει στο μυαλό της τη γλυπτική και εγώ τη φυσική, είναι σαν να μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Θεωρώ ότι έμαθα να κάνω φυσική από εκείνη. Όπως και στις καλές τέχνες, η πρόκληση στη φυσική είναι να βρεις με τη δουλειά σου την αλήθεια και όχι κάτι που μοιάζει με αυτήν. Έτσι, συχνά θυμάμαι αυτό που λέει η μητέρα μου, για το ότι η ευθεία είναι ο πιο σύντομος δρόμος. Πρέπει να σημαδεύεις την καρδιά του προβλήματος», λέει η ίδια σε παλαιότερη της συνέντευξη.

Η Μαρκοπούλου έκανε το διδακτορικό της στο Imperial College του Λονδίνου το 1998 και μεταδιδακτορικές σπουδές στο Ινστιτούτο Άλμπερτ Άινσταϊν, στο Imperial College και στο Πανεπιστήμιο Penn. Μοιράστηκε το Πρώτο Βραβείο στο διαγωνισμό Νέων Ερευνητών στο Συμπόσιο “Ultimate Reality” στο Πρίνστον.

Σε μια προσπάθεια μακρυά από τη Φυσική, το 2012, η Μαρκοπούλου γράφτηκε και σπούδασε στο διπλό μεταπτυχιακό Innovation Design Engineering στο Imperial College του Λονδίνου και το Royal College of Art, αποφοιτώντας το 2014. Τα δύο πρότζεκτ που είχε σχεδιάσει για την αποφοίτησή της ήταν το Cityzen (ένα ψηφιακό σύστημα ψηφοφορίας βασισμένο σε στατιστικά στοιχεία) και το MyTempo (ένα ομαδικό πρότζεκτ με τους Nell Bennett, Andreas Bilicki και Jack Hooper). Το MyTempo κέρδισε το βραβείο Δημιουργικής Επιχείρησης από τη Deutsche Bank για το 2014 και έλαβε μέρος στην έκθεση John Lewis Future Store.

Μετά την αποφοίτησή της, η Μαρκοπούλου με τους συναδέλφους της ίδρυσαν την Team Turquoise, μια εταιρεία που κάνει έρευνα στην ψυχο-φυσιολογία. Η MyTempo μετονομάστηκε σε “Doppel” και τον Ιούνιο του 2015 συμμετείχε στην πλατφόρμα του Kickstarter.

Το “Doppel” λοιπόν, είναι μια εταιρεία με είδη τεχνολογίας που μπορούν να φορεθούν, και που χρησιμοποιεί την ψυχο-φυσιολογία για να δημιουργήσει τεχνολογία που αλλάζει την αντίληψή μας, τις αισθήσεις μας και τη συμπεριφορά μας απέναντι στα πράγματα.

Το πρώτο προϊόν της εταιρείας λέγεται επίσης “Doppel”, και είναι ένα βραχιόλι που βοηθά αυτόν που το φορά να παραμείνει ήρεμος και συγκεντρωμένος. Τον Ιούλιο του 2015 το “Doppel” τα πήγε εξαιρετικά στην καμπάνια του Kickstarter συγκεντρώνοντας 111.000 λίρες.


Πηγή: http://www.ellines.com
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα στοιχεία στην υπόθεση Παντελίδη


Tι λέει η έκθεση της Πυροσβεστικής για το τροχαίο του Παντελίδη


Δείτε τι αναφέρει το επίσημο έγγραφο της Πυροσβεστικής που απεγκλώβισε τον τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη από το τζιπ.

Το έγγραφο, όπως έδειξε η εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" δεν αναφέρει πουθενά πως ο Παντελής Παντελίδης ήταν ο οδηγός του τζιπ.

Δείτε το βίντεο από το STAR:



--------------

Τι λέει ο ειδικός αναλυτής που εξέτασε εκ νέου το τζιπ του Παντελίδη


Δείτε τι έδειξε η αναπαράσταση του τροχαίου του Παντελή Παντελίδη.

Ο ειδικός αναλυτής, κ. Ραυτογιάννης, ο οποίος διορίστηκε από την οικογένεια του τραγουδιστή εξέτασε το μοιραίο τζιπ και μίλησε στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα".

Δείτε το βίντεο από τo STAR:




--------------

Ίχνη DNA στο χειρόφρενο του μοιραίου τζιπ του Παντελίδη "δηλώνουν" την ταυτότητα του οδηγού


Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο Παντελής Παντελίδης ήταν τελικά ο οδηγός του μοιραίου τζιπ, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του "Ε" .

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, βρέθηκαν αποτυπώματα του αδικοχαμένου τραγουδιστή πάνω στο τιμόνι, αλλά και DNA από τον ιδρώτα του Παντελίδη στο χειρόφρενο του αυτοκινήτου.

Δείτε το βίντεο από το Ε:




Πηγή: http://www.enikos.gr ,  http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ευρωπαϊκές αντιδράσεις για τις αλλαγές στην ιδιωτική εκπαίδευση


ECNAIS: Πλήττεται η ελευθερία της εκπαίδευσης, υποβαθμίζεται το θεμελιώδες γονεϊκό δικαίωμα επιλογής σχολείου.

Η τροπολογία που προωθείται από την κυβέρνηση για την ιδιωτική εκπαίδευση, προκάλεσε την αντίδραση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εθνικών Ομοσπονδιών Ανεξάρτητων Σχολείων (ECNAIS), αντιπροσωπευτικού οργάνου της ανεξάρτητης μη κρατικής εκπαίδευσης στην Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, η ECNAIS, μέλος της οποίας είναι ο Σύνδεσμος Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΙΕΙΕ), εξέφρασε την αντίθεσή του στις προωθούμενες αλλαγές, με ανοικτή επιστολή που απέστειλε προς την ελληνική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο, με την οποία υπογραμμίζει ότι με τις ρυθμίσεις που προτείνει το μινι-νομοσχέδιο «πλήττεται η ελευθερία της εκπαίδευσης, υποβαθμίζεται το θεμελιώδες γονεϊκό δικαίωμα επιλογής σχολείου και οδηγούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι στην ανεργία».

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με πρόσφατη ανακοίνωσή του, έχει υπεραμυνθεί των αλλαγών στην ιδιωτική εκπαίδευση, υπογραμμίζοντας σε σχετική ανακοίνωση, ότι με την εν λόγω νομοθετική ρύθμιση «χτυπιέται η αδήλωτη εργασία και μπαίνουν και πάλι κανόνες στον ανεξέλεγκτο μέχρι σήμερα χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και γι' αυτό το λόγο οι θιγόμενοι επιχειρηματίες και τα προσκείμενα σε αυτούς ΜΜΕ έχουν στήσει μια επικοινωνιακή μηχανή παραγωγής παραπληροφόρησης».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τσιρώνης: Μέχρι το 2019 ολοκληρώνονται οι δασικοί χάρτες της χώρας


«Αναμένεται να επιταχυνθούν σημαντικά οι διαδικασίες από την κατάρτιση ως την κύρωση των χαρτών».

Μέχρι το 2019 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κύρωση των δασικών χαρτών της χώρας, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης, με αφορμή την έναρξη της σχετικής διαβούλευσης. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, αναμένεται να επιταχυνθούν σημαντικά οι διαδικασίες από την κατάρτιση ως την κύρωση των χαρτών. Επαναφέρεται στη διεύθυνση δασών η συγκεκριμένη αρμοδιότητα, ενώ σε περίπτωση κολλήματος ή αδυναμίας της δασικής υπηρεσίας λόγω έλλειψης πόρων, προβλέπονται αναθέσεις σε ιδιωτικά γραφεία εκπόνησης μελετών, προκειμένου το έργο να συνεχιστεί απρόσκοπτα. Επιπλέον προβλέπεται η άμεση, μετά τη θεώρηση του δασικού χάρτη, ανάρτηση αυτού, καθώς επίσης και η ίδρυση και λειτουργία ειδικού διαδικτυακού τόπου στον οποίο θα αναρτάται ο συγκεκριμένος χάρτης. Σημειώνεται ότι η διαδικασία της κύρωσης του χάρτη θα προχωράει ανεξάρτητα από τυχόν ενστάσεις και αντιρρήσεις, οι οποίες θα εξετάζονται κατά περίπτωση.

«Οι δασικοί χάρτες είναι εφαλτήριο ανάπτυξης», ανέφερε ο κ. Τσιρώνης συμπληρώνοντας ότι αναμένονται πριν την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου. Ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για «μακρόχρονη διαφθορά και διαπλοκή, στην οποία αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν και οι πολίτες, γεγονός που οδήγησε σε άναρχη και χωρίς σχέδιο επέκταση οικισμών». Όπως είπε, καταργείται πλέον η επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ ΕΚΧΑ και δασικών υπηρεσιών, με σημαντική επίσπευση στην ανάρτηση, τη θεώρηση και την κύρωση αυτού.

Όσον αφορά τους αυθαίρετους οικισμούς, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι «ο δασικός χάρτης δε θα λύσει το πρόβλημα για σπίτια που θα βρεθούν σε δάση. Θα το καταγράψει, έτσι ώστε ο νομοθέτης σε εύλογο διάστημα να το αντιμετωπίσει».

Ειδικότερα, σε σχέση με τους δασικούς χάρτες προβλέπονται τρεις κατηγορίες οικισμών. Με πορτοκαλί χρώμα πρόκειται να αποτυπωθούν όσοι δεν αντιμετωπίζουν κανένα ζήτημα. Με κίτρινο θα καταγραφούν οι οικισμοί προ του 1923, που ναι μεν έχουν άδειες δόμησης, αλλά δεν έχει ελεγχθεί ο δασικός τους χαρακτήρας, καθώς επίσης και περιπτώσεις οικισμών που τα όριά τους κρίθηκαν αντισυνταγματικά από το ΣτΕ, και οι οποίοι θα αποστέλλονται στην αρμόδια επιτροπή της δασικής υπηρεσίας. Σε μία τρίτη κατηγορία θα μπαίνουν όσες περιπτώσεις είναι παντελώς αυθαίρετες.

«Μόλις καταγραφεί το πρόβλημα, θα το δούμε κατάματα και θα το αντιμετωπίσουμε», ανέφερε ο κ. Τσιρώνης προαναγγέλλοντας την άμεση σύσταση επιτροπών αντιρρήσεων.

«Όσοι ιδιοκτήτες έχουν αγοράσει καλόπιστα, χωρίς να γνωρίζουν ότι έχει υπάρξει καταπάτηση, να ξέρουν ότι οι διαφορές αυτές πρέπει να λυθούν επ’ ωφελεία του πολίτη» ανέφερε.

Όπως επεσήμανε η Χριστίνα Μπαριτάκη, γενική γραμματέας του ΥΠΕΝ, «με βάση τις προβλέψεις του σχεδίου νόμου αποσαφηνίζονται οι διαδικασίες, τα χρονικά περιθώρια και οι αρμοδιότητες για να αντιμετωπίσουμε την καθυστέρηση στο θέμα της κύρωσης των δασικών χαρτών».

«Το Κτηματολόγιο δεν ήταν δυνατόν να αντικαθιστά τις κρατικές υπηρεσίες. Με το σχέδιο νόμου περιγράφονται και αποσαφηνίζονται οι αρμοδιότητες» ανέφερε η Χ. Κλωνάρη διευθύνουσα σύμβουλος της Κτηματολόγιο Α.Ε., τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρξει κτηματολόγιο χωρίς την κύρωση δασικών χαρτών, προκειμένου να κατοχυρωθεί η περιουσία του δημοσίου και να διασφαλιστούν οι συναλλαγές».

Απ’ την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής Δασών, Κ. Δημόπουλος, έκανε γνωστό ότι «πλέον αξιοποιείται όλο το δυναμικό των στελεχών που γνωρίζουν το θέμα», κάνοντας λόγο για τη δυνατότητα ταχύτατων θεωρήσεων και τη δημιουργία ποιοτικών χαρτών. Όσον αφορά τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι «άμεσα θα έχουμε καταγεγραμμένο το πρόβλημα και θα λειτουργήσουμε συνολικά».

Το έργο αναμένεται να κοστίσει περί τα 70 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι πόροι πρόκειται να αναζητηθούν από το Πράσινο Ταμείο, από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, καθώς επίσης και από τα σχετικά τέλη.

------------

Δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης μέσω των οικοδομικών συνεταιρισμών

Η κύρωση των δασικών χαρτών, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2019.

Οι σημαντικές δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης, προσέλκυσης επενδύσεων με σεβασμό στο περιβάλλον και επίλυσης μία κοινωνικής αδικίας δεκαετιών εις βάρος 400.000 οικογενειών, αναδείχθηκαν μέσα από την ημερίδα που διοργάνωσε η Επιτροπή Πρωτοβουλίας και Συλλογικής Δράσης Οικοδομικών Συνεταιρισμών. Η κύρωση των δασικών χαρτών, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2019, νομικές, τεχνικές και χρηματοδοτικές παράμετροι, καθώς και το καθεστώς λειτουργίας των 500 και πλέον συνεταιρισμών της χώρας αναφέρθηκαν ως βασικές προϋποθέσεις για την επίλυση του ζητήματος.

«Η διαχείριση και αξιοποίηση των εκτάσεων των οικοδομικών συνεταιρισμών μέσα στην κρίση μπορεί να δώσει ελπίδα και διέξοδο στην ελληνική οικονομία και να αποτελέσουν μοχλούς οικονομικής και οικιστικής ανάπτυξης, χωρίς κανένα κόστος για την Πολιτεία, με προτεραιότητα τον άνθρωπο και το περιβάλλον», ανέφερε η Γεωργία Ρωμαίου, συντονίστρια της Επιτροπής.

Όπως ανέφερε η Γλυκερία Σιούτη, καθηγήτρια στη νομική σχολή του ΕΚΠΑ, οι περισσότεροι από 500 οικοδομικοί συνεταιρισμοί έχουν εκτάσεις σε εντός σχεδίου περιοχές, σε εκτός σχεδίου αλλά μη δασικές, αλλά και σε εκτάσεις εκτός σχεδίου και δασικές. Όπως επεσήμανε, «όπου υπάρχει θέμα σύγκρουσης προστασίας του περιβάλλοντος και της ιδιοκτησίας, πρέπει να επιλύεται προς όφελος του περιβάλλοντος, αλλά με προστασία της ιδιοκτησίας». Ειδικότερα, για τις εκτός σχεδίου δασικές περιοχές υπάρχει πλήρες νομικό πλαίσιο, αλλά απαιτούνται νομοθετήματα σε επίπεδο διαδικασίας. Όπως είπε, είναι νομικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα των συνεταιρισμών και προβλέπεται είτε ένταξη των εκτάσεών τους στο σχέδιο πόλης ή ανταλλαγή εκτάσεων».

Ως έναν «κοιμώμενο επενδυτικό γίγαντα» χαρακτήρισε τους συνεταιρισμούς ο πρώην υπουργός ΠΕΝ Γιάννης Μανιάτης, οι οποίοι, όπως είπε, μπορούν να φέρουν ανάπτυξη και στην περιφέρεια. Εκ μέρους της ΝΔ σε παρέμβασή της η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου δήλωσε ότι το κόμμα της θα σταθεί αρωγός στην επίλυση του προβλήματος, καθώς, όπως είπε, οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί έχουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο να παίξουν στο νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον, καλώντας επίσης τους υπεύθυνους να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την κύρωση των δασικών χαρτών.

Σημαντική εξέλιξη η οποία θα επηρεάσει την πορεία των συνεταιρισμών πρόκειται να είναι η ολοκλήρωση των δασικών χαρτών της χώρας, δήλωσε εκ μέρους του ΥΠΕΝ ο Δαμιανός Ανδρέου, προσθέτοντας ότι στο υπουργείο βρίσκονται ήδη τα τελικά σχέδια που αφορούν τις προδιαγραφές για την κατηγοριοποίηση των οικοδομικών συνεταιρισμών, ενώ για τους εκτός Αττικής συνεταιρισμούς έχει ήδη ολοκληρωθεί η κατηγοριοποίηση, όπως είπε.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός πρότεινε το σχεδιασμό και τη λειτουργία ενός ηλεκτρονικού συστήματος για την κατάθεση και έγκριση όλων των απαραίτητων μελετών και των διοικητικών εγκρίσεων και τροποποιήσεις στον 4280/2014 ώστε να απλοποιηθούν ακόμη περισσότερο οι διαδικασίες και να μπουν χρονικοί περιορισμοί, προκειμένου όπως είπε «να κερδίσουμε όλοι χρόνο και χρήμα και να καταπολεμήσουμε την όποια διαφθορά υπάρχει». Για τον κ. Στασινό «απαραίτητη είναι η κινητροδότηση, μέσω του νομοθετικού πλαισίου των επενδυτών για τη χρηματοδότηση κατασκευής των οικοδομικών συνεταιρισμών», ενώ παράλληλα ο ίδιος τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσει γρήγορα η εφαρμογή του θεσμού της Τράπεζας Γης, που προβλέπεται ήδη στο νόμο 4178/2013. Πιο συγκεκριμένα ζητά να εφαρμοστεί ένα ηλεκτρονικό σύστημα Τράπεζας Γης που θα ξεμπλοκάρει τους τίτλους μεταφοράς συντελεστή και τις ανταλλαγές εκτάσεων και δικαιωμάτων δόμησης.

Τέλος ο Κώστας Καλογράνης, δημοσιογράφος, μέλος των Οικολόγων-Πράσινων ανέλυσε τις σημαντικές δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης μέσω των συνεταιρισμών, μέσω της διατήρησης των δασικών εκτάσεων, την παραγωγή ενέργειας 100% από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την επαναχρησιμοποίηση του νερού, τη δημιουργία χώρων για βιολογικές καλλιέργειες, δικτύου ανακύκλωσης καθώς επίσης και την κατασκευή βιοκλιματικών κτιρίων. Καταλόγισε διαχρονικές ευθύνες για την έλλειψη συνεννόησης στο συγκεκριμένο θέμα, ενώ έθεσε ως βασική προϋπόθεση για την επίλυση του ζητήματος την επαναλειτουργία του μητρώου των συνεταιρισμών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ελληνοαστραλέζα που υπηρετεί στο Βασιλικό Ναυτικό της Αυστραλίας


Ένα δυναμικό κορίτσι της ομογένειας.

Αν και οι δεσμοί σε μια οικογένεια με ρίζες από τη Μεσόγειο είναι ισχυροί, όσες γενιές και αν περάσουν, εντούτοις μια ελληνοαυστραλή βρήκε μια μεγαλύτερη οικογένεια πάνω στο πολεμικό πλοίο HMAS Darwin. Η Kathy Kiryakos, από το προάστιο της Μελβούρνης, Oakleigh, αποτελεί το πλήρωμα του Δαρβίνου (Darwin) που διεξάγει περιπολίες ασφάλειας στη θάλασσα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, για την Επιχείρηση Manitou.

Η επιχείρηση Manitou είναι η συμβολή της Αμυντικής Δύναμης της Αυστραλίας στις διεθνείς προσπάθειες για την προώθηση της θαλάσσιας ασφάλειας, της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η Kiryakos είναι κυρίως υπεύθυνη για τη διαχείριση του προσωπικού και τη διοίκηση της εταιρείας του πλοίου.

«Κάθε μέρα είναι διαφορετική πάνω στο πλοίο», λέει όπως γράφει το ομογενειακό πόρταλ,neoskosmos.com. «Είμαι επίσης μέλος της Επείγουσας Ιατρικής Ομάδας του πλοίου και βοηθώ την ομάδα πτήσης όταν καλούμαι», τονίζει. Η ίδια εξηγεί ότι η εκπαίδευση είναι συνεχής και πως συμμετέχει σε ασκήσεις «για να είμαστε προετοιμασμένοι για την αποστολή».



Όπως δηλώνει, είναι το πρώτο μέλος της οικογένειάς της που εντάχθηκε στο στρατό. «Ήταν μια παρόρμηση της στιγμής, εντάχθηκα στο στρατό το 2013. Είδα μια αγγελία στην εφημερίδα… Αρχικά ήταν ένα σοκ γιατί δεν ήμουν γυμνασμένη από πριν. Τώρα είμαι fit και όλα είναι νέα και συναρπαστικά». Η Kiryakos είναι μέλος της μεγάλης ελληνικής κοινότητας – έμαθε να μιλά και να γράφει ελληνικά στο σπίτι και στο σχολείο, στο Oakleigh Greek Orthodox College.

«Είμαι το νεότερο μέλος μιας δεμένης οικογένειας, αλλά η πρώτη που έφυγα από το σπίτι» λέει. Όσο για τη νέα της εν πλω, οικογένεια, δηλώνει ενθουσιασμένη. «Έχω κάνει πολλούς νέους φίλους. Η οικογένειά μου μου λείπει και τους λείπω, αλλά είναι περήφανοι για μένα».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μανιφέστο της UNESCO υπέρ της ισοτιμίας μεταξύ γυναικών και ανδρών στην επιστήμη


Οι 6 προτεραιότητες του Οργανισμού.

Το μανιφέστο για την ισοτιμία μεταξύ γυναικών και ανδρών στο χώρο των επιστημών, που δημοσιοποίησαν από κοινού στη γαλλική πρωτεύουσα, στις 24 Μαρτίου 2016, η UNESCO (Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών) και το Ίδρυμα L' Oréal, παρουσιάζει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Σκοπός του μανιφέστου είναι η προώθηση της πρόσβασης των γυναικών στην επιστήμη ανεξαρτήτως επιπέδου, κλάδου ή εξειδίκευσης και απαρτίζεται από έξι προτεραιότητες:

- Ενθάρρυνση των κοριτσιών να εξερευνήσουν τα επαγγελματικά μονοπάτια της επιστήμης,

- Εξάλειψη των εμποδίων σε βάρος της μακροχρόνιας επαγγελματικής σταδιοδρομίας των γυναικών στο χώρο της επιστημονικής έρευνας,

- Προώθηση των γυναικών σε ηγετικές θέσεις και θέσεις ευθύνης στο χώρο των επιστημών,

- Δημόσια αναγνώριση και επιβράβευση της συνεισφοράς των επιστημονισσών στην πρόοδο της επιστήμης και στην κοινωνία,

- Διασφάλιση της αρχής της ισότητας των φύλων σχετικά με τη συμμετοχή γυναικών και ανδρών σε επιστημονικά συνέδρια, επιτροπές και συμβούλια,

- Προώθηση της δικτύωσης των νέων επιστημονισσών με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, καθώς και την αξιοποίηση των ευκαιριών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Για τον σκοπό αυτό, έχει δημιουργηθεί ειδικός ιστότοπος στην αγγλική και τη γαλλική γλώσσα, όπου δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, καθώς και πολίτες από όλο τον κόσμο καλούνται να στηρίξουν με την ηλεκτρονική τους υπογραφή το μήνυμα του Μανιφέστου: http://www.fwis.fr/en/manifesto.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς να γράφετε με άλλο στυλ γραμματοσειράς στο WhatsApp


Τα απλά βήματα για bold και italics...

Αναβαθμίσεις και νέες προσθήκες κάνει ανά διαστήματα η διάσημη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, WhatsApp, θέλοντας να γίνει ακόμη πιο ισχυρή.

Ειδικότερα, έρχεται μια προσθήκη που αφορά τον τρόπο της σύνταξης των μηνυμάτων. Όσοι χρησιμοποιούν την εφαρμογή θα μπορούν πλέον να γράφουν και με άλλο στυλ γραμματοσειράς δηλαδή με μορφοποιήσεις πέρα από το συνηθισμένο και τα μηνύματα που στέλνουν να είναι με bold, italics και tilde.



Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται αυτό είναι απλός και ουσιαστικά μπορεί κάποιος να το κάνει προσθέτοντας κάποια σύμβολα πριν και μετά το κείμενο που στέλνει.

Αναλυτικά: Για να κάνετε ένα μήνυμα σας bold, δηλαδή με έντονη γραφή προσθέστε ένα αστεράκι πριν και μετά το κείμενο ή τη λέξη που θέλετε, κολλητά χωρίς κενό. Για να κάνετε το στυλ της γραμματοσειράς με italics (πλάγια γραφή) προσθέστε το σύμβολο της κάτω παύλας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, πριν και μετά το κείμενο που θέλετε. Αν θέλετε τώρα να στείλετε μια λέξη ή μια φράση με μια γραμμή πάνω σε αυτή σαν να είναι σβησμένη η λέξη βάλετε το σύμβολο της κυματιστής γραμμής (~) πριν και μετά το κείμενο που θέλετε. Οι νέες δυνατότητες είναι ήδη διαθέσιμες για πολλούς χρήστες iOS και Android και σύντομα με την αναβάθμιση θα είναι ορατές από όλους. Επιπλέον μπορείτε να βάλετε και συνδυασμό των νέων χαρακτηριστικών στα μηνύματά σας προσθέτοντας όλα τα σύμβολα με την ίδια σειρά πριν και μετά το κείμενό σας. Δοκιμάστε το!




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εξασκούσαν το επάγγελμα της αποκλειστικής νοσοκόμας χωρίς άδεια


Τρεις συλλήψεις στην Κρήτη.

Τρεις γυναίκες από τη Βουλγαρία συνελήφθησαν για παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικά με την παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς, στο Ηράκλειο.

Κατά την διάρκεια των ελέγχων, από αστυνομικούς του Α' και Β' Αστυνομικών Τμημάτων Ηρακλείου στο Βενιζέλειο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι οι τρεις γυναίκες 36, 38 και 60 χρονών εξασκούσαν το επάγγελμα της αποκλειστικής νοσοκόμας χωρίς να κατέχουν τον απαιτούμενο τίτλο σπουδών και την άδειας άσκησης επαγγέλματος.

Οι τρεις συλληφθείσες, οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αίσιο τέλος στο θρίλερ της πειρατείας σε ελληνόκτητο πλοίο


Πειρατές απήγαγαν και άφησαν ελεύθερους τρεις Έλληνες ναυτικούς και έναν Φιλιππινέζο.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις Έλληνες ναυτικοί και ο Φιλιππινέζος που είχαν απαχθεί από πειρατές πριν από 25 ημέρες, μετά από πειρατεία σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων ενώ έπλεε 15 ναυτικά μίλια ανοιχτά του «BONEY RIVER» της Νιγηρίας.

Αίσιο τέλος στο θρίλερ της πειρατείας σε ελληνόκτητο πλοίο

Πιο αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα, το πρωί της 5ης Μαρτίου το πλοίο έπλεε στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή άφορτο με προορισμό το «LOME TONGO», όταν άγνωστος αριθμός ενόπλων, επιβιβάστηκαν και αποβιβάστηκαν κρατώντας ομήρους τέσσερα άτομα, τους τρεις Έλληνες και έναν υπήκοο Φιλιππίνων.

Το πλοίο συνέχισε τον πλου του και απομακρύνθηκε από τη θαλάσσια περιοχή.

Στο πλοίο, σημαίας Παναμά, επέβαιναν 22 άτομα πλήρωμα και επιβάτης έναν εκπρόσωπο της πλοιοκτήτριας εταιρείας, μεταξύ των οποίων τρεις Έλληνες, o Πλοίαρχος και ο Α΄ Μηχανικός του πλοίου, καθώς και ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Με το που περιήλθε η πληροφορία στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενεργοποιήθηκε η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών.

Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων ενημέρωσε τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, καθώς και τα Διεθνή Κέντρα για την καταπολέμηση περιστατικών πειρατείας.

Το ΕΚΣΕΔ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια για τη σχετική επιτήρηση Κέντρα, καθώς επίσης και με τη διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου, από την οποία πληροφορήθηκε τελικά ότι, στις 28/03/2016 οι τέσσερις όμηροι ελευθερώθηκαν και επέστρεψαν καλά στην υγεία τους, οι τρεις Έλληνες στην Ελλάδα και ο Φιλιππινέζος στις Φιλιππίνες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τον Ιούλιο οι τακτικές μεταθέσεις στελεχών του Στρατού Ξηράς


Τα αρμόδια συμβούλια έχουν ήδη ξεκινήσει το έργο τους.

Εντός του Ιουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι φετινές τακτικές μεταθέσεις των στελεχών του Στρατού Ξηράς.

Προς τούτο τα αρμόδια συμβούλια μεταθέσεων έχουν ήδη ξεκινήσει το έργο τους το οποίο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του Μαΐου ώστε εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιουνίου να αποσταλούν οι διαταγές των τακτικών μεταθέσεων.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού σχεδιάζει και θα υλοποιήσει τις τοποθετήσεις-μεταθέσεις των εξεταζόμενων στελεχών του, στο ύψος των διατιθέμενων πιστώσεων που έχει για το σκοπό αυτό, στο πλαίσιο της ορθολογικής διαχείρισης των κατανεμηθεισών πιστώσεων.

Παράμετροι που λαμβάνονται υπόψη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των μεταθέσεων είναι:

α) Η τήρηση και ο σεβασμός των προβλέψεων των νόμων.

β) Η απομείωση του αριθμού των υπηρετούντων στελεχών σε φρουρές όπου ο προβλεπόμενος αριθμός προσωπικού έχει καλυφθεί και αντίστοιχα η ενίσχυση φρουρών με χαμηλή στελέχωση και αυξημένο έργο.

γ) Η ανθρωποκεντρική αντιμετώπιση των ειδικών ομάδων στελεχών και όσων αντιμετωπίζουν σοβαρά και ανυπέρβλητα προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις μεταθέσεις χρησιμοποιείται μηχανογραφική εφαρμογή που αναπτύχθηκε από προσωπικό του ΓΕΣ, με την οποία ελέγχονται οι εισηγήσεις των μεταθέσεων, δεν επιτρέπεται η παραβίαση των μορίων, ελέγχεται και εντοπίζεται αυτόματα η ύπαρξη κενών θέσεων ανά ειδικότητα και βαθμό, ενώ παράλληλα υπολογίζεται η συνολική στελέχωση της κάθε μονάδας, μετά την υλοποίηση των μεταθέσεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλείνει ο ένας κλάδος της σήραγγας Ραψομάτη


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την επόμενη εβδομάδα.

Θα κλείσει, για λόγους συντήρησης, ο κλάδος καθόδου της σήραγγας Ραψομάτη, επί του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης-Καλαμάτας, την επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κλάδος της σήραγγας θα κλείσει από το πρωί της Δευτέρας 4 Απριλίου έως και την Παρασκευή 8 Απριλίου και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από τον κλάδο ανόδου της σήραγγας και για τις δύο κατευθύνσεις, σε μία λωρίδα κυκλοφορίας έκαστη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άνδρας που υποδύεται τον Ιησού πέφτει από σταυρό 10 μέτρων


Δείτε το βίντεο από το περιστατικό.

Τη στιγμή που ένας άνδρας, ο οποίος υποδύεται τον Ιησού, πέφτει στο κενό από έναν ξύλινο σταυρό κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Καθολικού Πάσχα, καταγράφει ένας θεατής.

Ο άνδρας βρίσκεται στην κορυφή μιας ξύλινης κατασκευής, την οποία μεταφέρουν άνθρωποι από το πλήθος, και όταν εκείνη αρχίζει να γέρνει, φαίνεται να πέφτει από ένα ύψος περίπου 10 μέτρων στο έδαφος, πάνω στο κοινό που παρακολουθεί, αφού πρώτα ταλαντεύεται για λίγη ώρα στον αέρα.

Μάλιστα στο βίντεο φαίνεται να προσπαθεί να πιάσει ένα από τα σκοινιά που είναι δεμένα στην κατασκευή για να κρατηθεί αλλά δεν τα καταφέρνει και τελικά πέφτει κάτω, γλιτώνοντας βέβαια μια πιο σοβαρή πτώση καθώς τα σκοινιά τον κράτησαν για λίγο.



Το πλήθος που είναι συγκεντρωμένο στο σημείο ακούγεται να ουρλιάζει τρομαγμένο από τη σκηνή που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του. Αρκετοί θεατές τρέχουν βιαστικά να βοηθήσουν τον άνδρα που βρίσκεται στο έδαφος.

Θεωρείται ότι το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τα Πάθη του Χριστού, λόγω των εορτασμών για το Καθολικό Πάσχα στη Γουατεμάλα το περασμένο Σαββατοκύριακο αλλά η ακριβής τοποθεσία δεν είναι γνωστή. Βέβαια υπάρχουν κάποιες αναφορές ότι το περιστατικό συνέβη στη Σάντα Μπάρμπαρα, χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί.

Επιπλέον, σύμφωνα με το 24 Horas News, δεν είναι γνωστή η ταυτότητα του άνδρα αλλά και σε ποια κατάσταση βρίσκεται. Το βίντεο κυκλοφόρησε αμέσως στα κοινωνικά δίκτυα και αναδημοσιεύτηκε χιλιάδες φορές, ενώ πολλοί χρήστες έσπευσαν να σχολιάσουν τον «ιπτάμενο άνδρα», όπως τον χαρακτήρισαν.

Δείτε το βίντεο από το συμβάν...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η «υπέρβαρη Σταχτοπούτα» που θέλει να δώσει το δικό της μήνυμα


Η ιστορία της 23χρονης που ήταν θύμα σχολικού εκφοβισμού.

Η νεαρή Cathryn Vallance από το Έσεξ είναι 140 κιλά, αυτοαποκαλείται η «βαρύτερη Σταχτοπούτα του Ηνωμένου Βασιλείου» και χρησιμοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα για να εμπνεύσει όπως λέει και άλλες κοπέλες που έχουν περισσότερο βάρος να αισθάνονται καλά με το σώμα τους.

Όπως αποκαλύπτει ήταν θύμα σχολικού εκφοβισμού για πολλά χρόνια σχετικά με το βάρος της και τώρα προβάλλει τον εαυτό της σε Facebook και Instagram ενώ πηγαίνει και σε παιδικά πάρτυ ντυμένη ως Σταχτοπούτα. Η ίδια μιλώντας στην βρετανική Daily Mail δήλωσε: «Η Σταχτοπούτα παρουσιάζεται πάντα ως ένας κοκκαλιάρικος, σχεδόν στυλ Barbie, χαρακτήρας. Θέλω να δείξω στα παιδιά και στον κόσμο ότι οι χαρακτήρες ενός παραμυθιού μπορεί να είναι σε όλες τις μορφές και τα μεγέθη και ότι ακριβώς επειδή έχετε περισσότερα κιλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί το δικό σας παραμύθι να γίνει πραγματικότητα. Το παραμυθένιο όνειρό μου είναι μόνο στην αρχή. Θέλω επίσης να υποδυθώ τη Χιονάτη, την Πεντάμορφη και άλλους χαρακτήρες όταν βρω τα κοστούμια στο μέγεθός μου. Στα παιδιά στα πάρτι αρέσει να βλέπουν μια μεγάλη Σταχτοπούτα.»

Όπως παραδέχεται βέβαια η 23χρονη δεν είχε πάντα τόση αυτοπεποίθηση όσο τώρα. «Έκανα δίαιτες και υπήρξα θύμα εκφοβισμού για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου» είπε και πρόσθεσε «Ο φόβος του bullying μου έχει φύγει τώρα, γιατί αγαπώ το σώμα μου και έχω σταματήσει να κάνω δίαιτα.» Η Cathryn ήταν ένα παχουλό παιδί από μικρή ηλικία αλλά η κακομεταχείριση επιδεινώθηκε όσο μεγάλωνε και αυτό όπως λέει την οδήγησε στο να τρώει ακόμη περισσότερο. «Ένιωθα μόνη και λυπημένη. Προσπαθούσα πάντα να κάνω δίαιτα, αλλά κατέληγα πάλι στο φαγητό» αποκαλύπτει. H Cathryn εγκατέλειψε το σχολείο στα 16 και πήρε μέρος σε εκστρατείες νεολαίας κατά του εκφοβισμού. Το 2013 μάλιστα συμμετείχε και σε καλλιστεία για γυναίκες με περισσότερα κιλά, πράγμα το οποίο την βοήθησε να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όπως λέει: «Το ότι περπάτησα στην πασαρέλα μου άλλαξε τη ζωή. Ποτέ δεν είχα νιώσει τόσο ευτυχισμένη. Ήξερα ότι θα μπορούσα να κατακτήσω τον κόσμο και να αγαπήσω το σώμα μου»

Όπως μάλιστα αποκαλύπτει δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας λόγω των κιλών, αθλείται ενώ στην οικογένειά της υπάρχει ιστορικό με άτομα που έχουν περισσότερα κιλά. Εκείνη δεν το θεωρεί πρόβλημα και καλεί τον κόσμο να αγαπήσει το σώμα του όπως είναι καθώς δεν μπορούν όλοι να είναι αδύνατοι. Τώρα, μιλάει για την ιστορία της και δημοσιεύει φωτογραφίες από τη ζωή της για να δώσει αυτοπεποίθηση σε άλλους που έχουν περάσει παρόμοιες καταστάσεις.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...