Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Φήμες για δυνατότητα «κρυφής συνομιλίας» στο Facebook

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη λειτουργία.

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί, ούτε διαψευστεί τίποτε από το Facebook, υπάρχει έντονη φημολογία ότι συζητείται μια έκδοση της εφαρμογής για «κρυφές συνομιλίες» μέσω Messenger.

Πρόκειται βέβαια για ένα χαρακτηριστικό για ενήλικες το οποίοι θα τους επιτρέπει να επικοινωνούν με όποιον θέλουν, χωρίς αυτό να είναι ορατό σε οποιονδήποτε καταφέρει να έχει πρόσβαση στις συνομιλίες στο Messenger τους. Η εφαρμογή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιθανόν και για διάφορες συναλλαγές με καταστήματα μέσω διαδικτύου, ως ένας τρόπος επιπλέον ασφάλειας.

Την αποκάλυψη έκανε το «The Information» το οποίο επικαλέστηκε σημαντικές ενδείξεις που είχε και αναφέρει ότι τα σχέδια του Facebook αφορούν στο εγγύς μέλλον. Αυτές οι «κρυφές συνομιλίες» θα μπορούσαν να είναι από κρυπτογραφημένοι διάλογοι στο Messenger ή ένας νέος τρόπος με τον οποίο οι χρήστες θα μπορούν να αποκρύψουν μηνύματα στη συσκευή τους ώστε να έχουν πρόσβαση μόνο αυτοί και όχι τρίτα πρόσωπα σε περίπτωση που αυτή «πέσει σε λάθος χέρια». Η χρήση κρυπτογραφημένων μηνυμάτων είναι κάτι που μπορεί να αναβαθμίσει την ασφάλεια των μηνυμάτων μέσω Messenger.

Με αυτό τον τρόπο είναι πιο πιθανόν να ξεκινήσει και μια άλλη δραστηριότητα πληρωμών διάφορων υπηρεσιών και προϊόντων μέσω του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, μετατρέποντας σταδιακά το Messenger σε ένα πιο επαγγελματικό εργαλείο στα χέρια όσων ενδιαφέρονται για τις εν λόγω συναλλαγές.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, δεν είναι γνωστό με ποιον ακριβώς τρόπο θα γίνονται οι συναλλαγές και ποια θα είναι η τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί ώστε να υπάρχει η ασφάλεια που απαιτείται. Το Facebook αρνείται να σχολιάσει προς το παρόν το παραμικρό για το ζήτημα, χωρίς όμως να διαψεύδει και τις σχετικές φήμες.

Ωστόσο ο Ζούκερμπεργκ πρόσφατα δήλωσε ότι δεν θέλει να μετατραπεί το Messenger σε έναν επεξεργαστή πληρωμών χωρίς όμως να δηλώνει αντίθετος με μια συνεργασία με εταιρείες πληρωμών ώστε να δημιουργηθεί μια νέα πραγματικότητα. Πάντως εκτός από αυτές τις συναλλαγές υπάρχουν αρκετά σχόλια για το πώς η κρυφή συνομιλία θα μπορούσε να αποτελέσει ένα «χρήσιμο εργαλείο» στα ζευγάρια που δεν μοιράζονται όλα τα μυστικά τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.