Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Τον Ιούλιο οι τακτικές μεταθέσεις στελεχών του Στρατού Ξηράς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα αρμόδια συμβούλια έχουν ήδη ξεκινήσει το έργο τους.

Εντός του Ιουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι φετινές τακτικές μεταθέσεις των στελεχών του Στρατού Ξηράς.

Προς τούτο τα αρμόδια συμβούλια μεταθέσεων έχουν ήδη ξεκινήσει το έργο τους το οποίο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του Μαΐου ώστε εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιουνίου να αποσταλούν οι διαταγές των τακτικών μεταθέσεων.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού σχεδιάζει και θα υλοποιήσει τις τοποθετήσεις-μεταθέσεις των εξεταζόμενων στελεχών του, στο ύψος των διατιθέμενων πιστώσεων που έχει για το σκοπό αυτό, στο πλαίσιο της ορθολογικής διαχείρισης των κατανεμηθεισών πιστώσεων.

Παράμετροι που λαμβάνονται υπόψη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των μεταθέσεων είναι:

α) Η τήρηση και ο σεβασμός των προβλέψεων των νόμων.

β) Η απομείωση του αριθμού των υπηρετούντων στελεχών σε φρουρές όπου ο προβλεπόμενος αριθμός προσωπικού έχει καλυφθεί και αντίστοιχα η ενίσχυση φρουρών με χαμηλή στελέχωση και αυξημένο έργο.

γ) Η ανθρωποκεντρική αντιμετώπιση των ειδικών ομάδων στελεχών και όσων αντιμετωπίζουν σοβαρά και ανυπέρβλητα προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις μεταθέσεις χρησιμοποιείται μηχανογραφική εφαρμογή που αναπτύχθηκε από προσωπικό του ΓΕΣ, με την οποία ελέγχονται οι εισηγήσεις των μεταθέσεων, δεν επιτρέπεται η παραβίαση των μορίων, ελέγχεται και εντοπίζεται αυτόματα η ύπαρξη κενών θέσεων ανά ειδικότητα και βαθμό, ενώ παράλληλα υπολογίζεται η συνολική στελέχωση της κάθε μονάδας, μετά την υλοποίηση των μεταθέσεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.