Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Βρετανία: Οι γυναίκες θα μπορούν να χειροτονούνται


Η Αγγλικανική Εκκλησία ενέκρινε την πρόταση με βάση την οποία θα επιτρέπεται στο εξής να χειροτονούνται και γυναίκες επίσκοποι, μια μεταρρύθμιση που θεωρείται ιστορικής σημασίας.

Η Γενική Σύνοδος που συγκλήθηκε στο Γιορκ, στη βόρεια Αγγλία, τάχθηκε υπέρ μιας μεταρρύθμισης που δίχαζε εδώ και δεκαετίες την Αγγλικανική Εκκλησία. Την πρόταση αυτή προωθούσε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι, ο πνευματικός ηγέτης των 80 εκατομμυρίων Αγγλικανών σε όλο τον κόσμο.

Για την έγκριση της πρότασης απαιτείτο πλειοψηφία των δύο τρίτων και στα τρία σώματα, Επισκόπους, Κληρικούς και Λαϊκούς, της Γενικής Συνόδου που αριθμεί συνολικά 467 μέλη. Τον Νοέμβριο του 2012 η ίδια πρόταση είχε απορριφθεί μόλις για 6 ψήφους από το σώμα των Λαϊκών. Σήμερα όμως 152 μέλη του σώματος αυτού ψήφισαν υπέρ, 45 την καταψήφισαν και 5 απείχαν, γεγονός που σημαίνει ότι οι πρώτες γυναίκες επίσκοποι μπορεί να χειροτονηθούν εντός του 2015.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας έγινε δεκτή με επιφωνήματα επιδοκιμασίας.

Η Αγγλικανική Εκκλησία επέτρεπε τη χειροτονία γυναικών ιερέων, όχι όμως και επισκόπων, από το 1992.

Η μεταρρύθμιση αυτή θα πρέπει να εγκριθεί επίσης από το βρετανικό κοινοβούλιο ενώ απαιτείται και η συναίνεση της βασίλισσας Ελισάβετ η οποία είναι η επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Κατόπιν η πρόταση θα ξανασυζητηθεί στη Γενική Σύνοδο του Νοεμβρίου για να επικυρωθεί οριστικά.

Στην Ιρλανδία, την Ουαλία και τη Σκωτία επιτρέπεται ήδη να χειροτονούνται γυναίκες επίσκοποι. Μάλιστα πέρσι η Πατ Στόρεϊ έγινε η πρώτη γυναίκα επίσκοπος στη Βρετανία και την Ιρλανδία, όταν η Αγγλικανική Εκκλησία της Ιρλανδίας την διόρισε επίσκοπο του Μιθ και Κιλντέιρ. Η Εκκλησία της Ιρλανδίας περιλαμβάνει τόσο την Ιρλανδία όσο και τη Βόρεια Ιρλανδία, η οποία ανήκει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στην Ουαλία και τη Σκωτία δεν υπάρχουν ακόμη γυναίκες επίσκοποι.



Διαβάστε περισσότερα...

Ένα τζιπ στην πισίνα


Παραλίγο να χτυπήσει λουόμενους πριν βυθιστεί στο νερό - Δείτε τις φωτογραφίες.

Το σοκ που έπαθαν όλοι όσοι βρίσκονταν εκεί δεν περιγράφεται… Μια γυναίκα κινδύνευσε να πνιγεί και παράλληλα να χτυπήσει με το αυτοκίνητο δύο νεαρούς, οι οποίοι εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στην πισίνα. Τελικά, το τζιπ κατέληξε μέσα στο νερό υπό τα βλέμματα των έκπληκτων ανδρών, αλλά και των υπόλοιπων παρευρισκομένων.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη σε ένα συγκρότημα κατοικιών στο Οχάιο, στο Λέικγουντ συγκεκριμένα, το Σάββατο. Οι δύο άνδρες έκαναν μπάνιο στην πισίνα, κατά τη διάρκεια ενός πάρτι που είχε περισσότερους από 12 καλεσμένους εκείνη την ώρα. Ξαφνικά άκουσαν έναν θόρυβο και είδαν να… πετάγεται μπροστά τους ένα SUV. Από τύχη δεν τους χτύπησε, περνώντας –σχεδόν- ξυστά δίπλα από κάποιους.

Η 46χρονη οδηγός –που συνελήφθη και τις απαγγέλθηκαν κατηγορίες ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ- έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και αφού χτύπησε ένα διερχόμενο όχημα στη Lake Avenue, έσπασε το φράχτη του συγκροτήματος και… βούτηξε με το αμάξι στην πισίνα, μέσα στην οποία βρίσκονταν δύο νεαροί. Μάλιστα, ο ένας είχε μόλις μπει όταν έπεσε το τζιπ. Ο 27χρονος Κρίστοφερ Σάνφορντ τόνισε σε εφημερίδα του Κλίβελαντ ότι «μόλις βρέθηκα στο νερό άκουσα μια έκρηξη. Γύρισα το κεφάλι μου και είδα ένα τζιπ να βρίσκεται μέσα στην πισίνα».

Στο μεταξύ, κάποιοι από τους καλεσμένους του πάρτι υπέστησαν μικροτραυματισμούς από μέρη του αυτοκινήτου που εκτοξεύτηκαν την ώρα που χτύπησε στο νερό, ενώ έσπευσαν στο συγκρότημα οι πυροσβέστες για να απεγκλωβίσουν την γυναίκα, η οποία τη γλίτωσε… φτηνά, καθώς κινδύνευσε να πνιγεί. «Κυριολεκτικά εισέβαλλε στο πάρτι», είπε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Σκοτ Γκίλμαν.










Διαβάστε περισσότερα...

Έχασε το... θρίλερ, στην 6η θέση η Εθνική!


H Εθνική επέστρεψε από το -17, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την αντεπίθεσή της απέναντι στην Λιθουανία και τελικά ηττήθηκε με 77-73 και έτσι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατέλαβε την 6η θέση στο Ευρωμπάσκετ των Νεών.

Η Εθνική με στόχο της κατάληξη της 5ης θέσης κοντραρίστηκε με την Λιθουανία στο Ευρωμπάσκετ των Νέων, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά του ματς. Μετά από τρία λεπτά αγώνα, η Λιθουανία ήταν μπροστά με 8-6, αλλά από εκεί και πέρα έτρεξαν ένα αναπάντητο σερί 10-0 και πήραν προβάδισμα με 18-6 στα μισά της περιόδου! Η Εθνική βρήκε κάποιες παρωδικές λύσεις, αλλά στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου η Λιθουανία βρέθηκε να προηγείται και πάλι με δέκα πόντους και το 28-18.



Η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 15 πόντους για την Λιθουανία και το 33-18 στο 13ο λεπτό, με τους παίκτες του Κώστα Μίσσα να μην μπορούν να βρουν λύσεις στην επίθεσή τους και ούτε να κλείσουν την άμυνά τους. Με ένα τρίποντο του Γκιτβάινις η διαφορά ανέβηκε στους 17 πόντους και το 36-19, με την Εθνική να καταφέρνει χάρη στην εμφάνιση του Πάρη Μαραγκού και στην ευστοχία της στις ελεύθερες βολές να κλείνει κάπως την ψαλίδα και να μειώνει σε 42-31 στο 18ο λεπτό. Μετά από 20 αγωνιστικά λεπτά η Λιθουανία ήταν μπροστά με 46-32.

Με το ξεκίνημα της 3ης περιόδου, η διαφορά εκτοξεύτηκε και πάλι στους 16 πόντους και το 48-32, με την Εθνική να απάντα και μειώνει σε 48-38 με ένα σερί 6-0. Κάθε φορά που το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μείωνε την διαφορά, η Λιθουανία έβρισκε τις λύσεις και ανέβαζε και πάλι το προβάδισμά της. Στα δύο λεπτά του δεκαλέπτου, οι παίκτες του Κώστα Μίσσα μέχρι να ολοκληρωθεί η περίοδος είχαν κλείσει την διαφορά στους πέντε πόντους και το 61-56, με τους Αγραβάνη και Μαραγκό να είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές.

Η Λιθουανία ανέβασε την διαφορά της στους οκτώ πόντους και το 64-56 στο 31ο λεπτό, με την ελληνική ομάδα να μειώνει σε 64-60 λίγο αργότερα. Όμως η Λιθουανία ανέβασε και πάλι το προβάδισμά τους στους εννέα πόντους και το 69-60. Η Εθνική εκείνη την στιγμή έκανε την αντεπίθεσή της και μείωσε σε απόσταση αναπνοής και το 71-69 στα μισά της περιόδου, δίνοντας νέα τροπή στην αναμέτρηση. Η εικόνα άλλαξε και πάλι, η διαφορά μεγάλωσε (75-69, 3816), αλλά και πάλι το παιχνίδι βρέθηκε στην κόψη του ξυραφιού με τον Μαραγκό να μειώνει σε 75-73 με 7 για τη λήξη. Οι εύστοχες βολές διαμόρφωσαν και το τελικό 77-73 με τη Λιθουανία να κατακτά την 5η θέση στην τελική κατάταξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Διαιτητές: Μογκούλκοτς (Τουρκία), Τσιουλίν (Ρουμανία), Σερχατλιτς (Σουηδία)
Δεκάλεπτα: 28-18, 46-32, 61-56, 77-73
Λιθουανία (Μασιούλις): Ζαλάλις 8, Ταμούλις 6, Κουμπίλιους, Γκιντβάινις 7, Λεκαβίτσιους 6, Ντίμσα 5, Στασέλις, Γιανκάιτις 15, Κρεστίνιν 6, Γκριγκόνις 14, Γκριτσιούνας, Ταρόλις 10
Ελλάδα (Μίσσας): Μποχωρίδης 10, Λιάπης 5, Πουλιανίτης, Σπυριδωνίδης 3, Χριστοδούλου 9, Κουζέλογλου, Καμπερίδης 8, Αγραβάνης 14, Μαραγκός 24 (8ρ)



Διαβάστε περισσότερα...

Οργή για τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας που σκότωσε το αδέσποτο


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, στα Νέα Στύρα Ευβοίας, έξω από το κατάστημα του ιδιοκτήτη ταβέρνας, που σκότωσε ένα αδέσποτο κουτάβι, χτυπώντας το στο κεφάλι με μια καρέκλα.

Κάτοικοι της περιοχής, τουρίστες, αλλά και μέλη φιλοζωικών ομοσπονδιών καταδίκασαν το αποτρόπαιο και βάρβαρο περιστατικό και ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

Σημειώνεται ότι η είδηση αυτή έχει γίνει γνωστή και πέρα από τα σύνορα της χώρας μας, καθώς η φιλοζωική ομοσπονδία της Γερμανίας, επικοινώνησε με την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία και ζήτησε τον φάκελο της υπόθεσης, προκειμένου να τον προωθήσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων.

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

O δεκάλογος για e-shopping με ασφάλεια


Μεγαλύτερη προστασία των καταναλωτών που συναλλάσσονται μέσα από το Ιντερνετ καθώς κι εκείνων που επιλέγουν να κάνουν αγορές εξ αποστάσεως κι όχι από φυσικά καταστήματα επιδιώκει να φέρει κοινοτική οδηγία που έχει τεθεί σε ισχύ από τις 13 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία υιοθέτησε το κείμενο της οδηγίας, οι καταναλωτές θα έχουν δικαίωμα να αλλάξουν γνώμη ή να υπαναχωρήσουν από μια αγορά που έκαναν στο διαδίκτυο ή εκτός καταστήματος (συναλλαγές κατ' οίκον) - μέσα σε 14 ημέρες, αντί για 7 ημέρες που είχαν προηγουμένως. Επιπλέον, οι νέοι κανόνες απαγορεύουν τις πρόσθετες επιβαρύνσεις για χρήση πιστωτικής κάρτας και τηλεφωνικής γραμμής εξυπηρέτησης.

1. Οι καταναλωτές θα προστατεύονται από «παγίδες πληρωμών» στο Διαδίκτυο. Σε τέτοιες παγίδες πέφτουν όταν, για παράδειγμα, ορισμένοι προσπαθούν να τους εξαπατήσουν υποχρεώνοντάς τους να πληρώσουν για «δωρεάν» υπηρεσίες, όπως τα ωροσκόπια ή οι συνταγές μαγειρικής. Στο εξής, οι καταναλωτές πρέπει να δηλώνουν ρητά πως κατάλαβαν ότι πρέπει να πληρώσουν.

2. Μεγαλύτερη διαφάνεια στις τιμές. Οι έμποροι πρέπει να αναφέρουν το συνολικό κόστος του προϊόντος ή της υπηρεσίας, καθώς και κάθε άλλη πρόσθετη δαπάνη.

3. Η προθεσμία εντός της οποίας ένας καταναλωτής μπορεί να υπαναχωρήσει από σύμβαση πώλησης παρατείνεται σε 14 ημερολογιακές ημέρες (έναντι της νόμιμης προθεσμίας των επτά ημερών που προβλέπει σήμερα η νομοθεσία της ΕΕ). Μάλιστα εάν ο πωλητής δεν έχει ενημερώσει με σαφήνεια τον πελάτη σχετικά με το δικαίωμα υπαναχώρησης, τότε η προθεσμία επιστροφής αυξάνεται σε ένα έτος. Το δικαίωμα υπαναχώρησης επεκτείνεται και στις διαδικτυακές δημοπρασίες, όπως το eBay - αν και τα προϊόντα που αγοράζονται σ' αυτές θα μπορούν να επιστρέφονται μόνον αν έχουν αγοραστεί από επαγγελματία πωλητή. Η περίοδος υπαναχώρησης θα αρχίζει από τη στιγμή που ο καταναλωτής παραλαμβάνει το προϊόν, και όχι όταν συνάπτεται η σύμβαση, όπως σήμερα.

4. Οι καταναλωτές θα προμηθεύονται ένα τυποποιημένο έντυπο το οποίο θα μπορούν (χωρίς να είναι υποχρεωμένοι) να χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση που θελήσουν να υπαναχωρήσουν από σύμβαση την οποία έχουν συνάψει.

5. Ο έμπορος οφείλει να επιστρέφει στον καταναλωτή το τίμημα του προϊόντος εντός 14 ημερών από την υπαναχώρηση. Στο ποσό της επιστροφής θα περιλαμβάνεται και το κόστος παράδοσης.

6. Εάν ο έμπορος επιθυμεί να αναλάβει ο καταναλωτής - σε περίπτωση που αλλάξει γνώμη- το κόστος επιστροφής του προϊόντος, οφείλει να τον ενημερώσει εκ των προτέρων και με σαφήνεια. Διαφορετικά, θα πρέπει να πληρώσει ο ίδιος τα έξοδα επιστροφής.

7. Απαγορεύονται τα προσυμπληρωμένα τετραγωνίδια στους ιστότοπους.

Οταν καταναλωτές κάνουν αγορές στο Διαδίκτυο -όπως όταν προμηθεύονται ένα αεροπορικό εισιτήριο- πολλές φορές τους προτείνονται πρόσθετες επιλογές, για παράδειγμα ασφάλεια ταξιδίου ή η ενοικίαση αυτοκινήτου. Αυτές οι πρόσθετες υπηρεσίες παρουσιάζονται συνήθως με τη μορφή των λεγόμενων «προσυμπλη- ρωμένων τετραγωνιδίων» και, εάν οι καταναλωτές δεν αφαιρούσαν την επιλογή, χρεώνονταν επιπλέον.

8. Καταργούνται οι πρόσθετες επιβαρύνσεις για χρήση πιστωτικών καρτών και τηλεφωνικών γραμμών εξυπηρέτησης.

9. Οι πληροφορίες σχετικά με ψηφιακά προϊόντα θα πρέπει επίσης να είναι σαφέστερες και να περιέχουν στοιχεία σχετικά με τη συμβατότητα του περιεχομένου με το υλικό και το λογισμικό, καθώς και σχετικά με την εφαρμογή όλων των τεχνικών μέτρων προστασίας, όπως ο περιορισμός του δικαιώματος των καταναλωτών να παράγουν αντίγραφα του περιεχομένου, διαφορετικά οι καταναλωτές θα έχουν το δικαίωμα να υπαναχωρούν από αγορές.

10. Κοινοί κανόνες διευκολύνουν τις επιχειρήσεις να δραστηριο- ποιούνται σε όλη την Ευρώπη. Ετσι θα εξασφαλίζονται ισότιμοι όροι ανταγωνισμού και θα μειώνεται το κόστος συναλλαγής για τους διασυνοριακούς εμπόρους, κυρίως για τις αγορές μέσω Διαδικτύου. Επίσης οι επιχειρήσεις θα διαθέτουν έντυπα όσον αφορά την υποχρέωση ενημέρωσης για το δικαίωμα υπαναχώρησης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοκτονούν οι Νοτιοκορεάτες


Η αυτοκτονία παραμένει η πρώτη αιτία θανάτου στους νέους στη Νότια Κορέα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία από το 2012, η αυτοκτονία ήταν η πρώτη αιτία θανάτου τη χρονιά εκείνη για άτομα από εννέα έως 24 ετών.

Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο, η χρονιά εκείνη ήταν η έκτη συναπτή κατά την οποία η πρώτη αιτία θανάτου ήταν η αυτοκτονία.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το άγχος που συνδέεται με το διάβασμα και οι οικονομικές δυσκολίες είναι οι κυριότερες αιτίες που οδηγούν κάποιον στην αυτοκτονία.

Επιπλέον, μετέδωσε το Yonhap, περισσότεροι από ένας στους δέκα νέους στη Νότια Κορέα παραδέχονται ότι έχουν σκεφθεί να αυτοκτονήσουν.

Τα τροχαία και ο καρκίνος έπονται στη λίστα με τις κυριότερες αιτίες θανάτου στους νέους στη Νότια Κορέα για το 2012.
Διαβάστε περισσότερα...

Τζούλια... ο Αντεροβγάλτης


Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης – ένας από τους πιο διάσημους κατά συρροήν δολοφόνους όλων των εποχών – δεν ήταν άνδρας, αλλά μία σατανική γυναίκα με…ευγενή, όμως, κίνητρα, ονόματι «Τζούλια».

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται στο νέο του βιβλίο, με τίτλο «Η Αποπλάνηση της Μέρι Κέλι» ο συγγραφέας Ουίλιαμ Τζ. Πέρινγκ, σκιαγραφώντας το προφίλ της 25χρονης τότε Μέρι, της γυναίκας που έχει καταγραφεί ως το τελευταίο από τα πέντε συνολικά θύματά του.

Ο 63χρονος δημιουργός προσθέτει μία ακόμη θεωρία στις δεκάδες που έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς για τον άνθρωπο που τρομοκρατούσε τη συνοικία Whitechapel του Λονδίνου το φθινόπωρο του 1888.

Τα θύματά του ήταν γυναίκες, οι οποίες έβγαζαν χρήματα ως πόρνες και οι ανατριχιαστικοί φόνοι συνέβαιναν κατά κύριο λόγο σε δημόσιους χώρους αργά το βράδυ ή τα ξημερώματα. Η αφαίρεση των εσωτερικών οργάνων από αρκετά θύματα έκανε τους αστυνομικούς της εποχής να πιστεύουν πως ο δολοφόνος κατείχε ανατομική ή χειρουργική γνώση.

Ο Πέρινγκ, πάλι, είναι βέβαιος πως ο δράστης ανήκε στο ασθενές φύλο και ήταν μέλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Ο Στρατός της Σωτηρίας» και απώτερος σκοπός του ήταν να φωτίσει την απελπισία και τη φτώχεια των κατοίκων της περιοχής. «Οι δολοφονίες», λέει, «είχαν ένα απροσδόκητο αποτέλεσμα, έδειξαν στο ευρύ κοινό τις άθλιες συνθήκες ζωής των κατοίκων που ζούσαν στις φτωχογειτονιές της πρωτεύουσας».

«Και αν ο δολοφόνος δρούσε με τις καλύτερες δυνατές προθέσεις; Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε κάθε έρευνα και κάθε προφίλ εγκληματία θα γινόταν αυτομάτως άκυρο, γιατί θα βασιζόταν σε μία εσφαλμένη ερμηνεία γύρω από τα κίνητρα», δηλώνει στη «Huffington Post». Και προσθέτει πως «η ιστορία έχει δείξει ότι ορισμένες από τις πιο φρικτές πράξεις όλων των εποχών έγιναν για το γενικό καλό».

«Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης ήταν προφανέστατα γυναίκα», καταλήγει, «γιατί την εποχή εκείνη κατά την οποία ολόκληρος ο κόσμος αναζητούσε έναν άνδρα πιθανότατα με ιατρικό βαλιτσάκι, μία κυρία και μάλιστα με τη στολή της οργάνωσης, θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λεωφόρος Μελίνα Μερκούρη στο Βέλγιο


Το Δημοτικό Συμβούλιο της Mons του Βελγίου αποφάσισε να ονομάσει λεωφόρο της πόλης «Μελίνα Μερκούρη», τιμώντας έτσι την Μελίνα Μερκούρη η οποία εγκαινίασε το 1983 τον θεσμό των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης.

Το 2015 η Mons θα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα, σύμφωνα με το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το πιο θλιμμένο ζώο του κόσμου


Μια πολική αρκούδα μαραζώνει στην Αργεντινή – Δείτε το βίντεο.

Κάτι η μοναξιά, κάτι οι υψηλές θερμοκρασίες και μια πολική αρκούδα έχει πάθει… κατάθλιψη. Ο Αρτούρο, όπως είναι το όνομα του, ζει εδώ και 20 χρόνια στον ζωολογικό κήπο Μεντόζα της Αργεντινής και αποκαλείται «το πιο θλιμμένο ζώο του κόσμου».

Είναι 29 χρονών και κάθεται μόνος του, έχει ανορθόδοξη συμπεριφορά –λένε και οι επιστήμονες- και κοιμάται πολύ, όπως αναφέρει και το Sunday People. Μάλιστα, πολλές φορές γέρνει το κεφάλι του δείχνοντας τα δόντια του και άλλες… κουνιέται μπρος πίσω καθιστός. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η συμπεριφορά του άλλαξε πολύ πριν δύο χρόνια οπότε πέθανε ο επί χρόνια φίλος του Πελούζα (επίσης πολική αρκούδα).

Από τότε δεν έχει κανέναν να κάνει παρέα και έχει βυθιστεί στη θλίψη του. Βρίσκεται στον ζωολογικό κήπο επί δύο δεκαετίες και λέγεται ότι πέρα από τη μοναξιά στην επιδείνωση της κατάστασης του συνέβαλλε και το γεγονός ότι στη χώρα της Νοτίου Αμερικής δεν είναι λίγες οι φορές το καλοκαίρι που το θερμόμετρο δείχνει μέχρι και 40 βαθμούς Κελσίου. Θερμοκρασίες αφύσικες για μια πολική αρκούδα. Το μόνο μέρος που βρίσκει δροσιά είναι μια πισίνα που υπάρχει, στην οποία περνά αρκετές ώρες για να αντέξει. Βέβαια, το βάθος της πισίνας είναι μόλις 50 εκατοστά, γι’ αυτό και αναγκάζονται να του ρίχνουν και επιπλέον νερό πάνω του όταν βρίσκεται μέσα, αλλά και όταν είναι εκτός.

Όλα αυτά έχουν προκαλέσει τις παρεμβάσεις πολλών ακτιβιστών, ανάμεσα τους και η Σερ. Η Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα και πολλοί άλλοι ζητούν να μεταφερθεί ο Αρτούρο σε ένα διαφορετικό περιβάλλον. Μάλιστα, η Σερ έγραψε στο twitter «Δεν θα κλάψεις γι’ αυτόν Αργεντινή; Όχι δάκρυα για την βασανισμένη αρκούδα Αρτούρο. Το αίμα του θα βάψει τα χέρια σας όταν πεθάνει».

Οι αντιδράσεις που συναντούν από τους υπεύθυνους του ζωολογικού κήπου είναι μεγάλες. Ο γενικός διευθυντής του Γκουστάβο Προνότο λέει ότι κανείς από τον Μεντόζα δεν πιστεύει ότι ο Αρτούρο πρέπει να μεταφερθεί. «Δεν θα το αντέξει. Οι πολικές αρκούδες ζουν κατά μέσο όρο 20 χρόνια. Εκείνες που ζουν σε ζωολογικούς κήπους μπορεί να φτάσουν και τα 30. Ο Αρτούρο είναι ήδη 29 και ένα ταξίδι μπορεί να είναι πολύ επιβαρυντικό για την υγεία του. Θα πρέπει να του δώσουμε αναισθησία για πολλές ώρες για να μπορέσει να μεταφερθεί», εξηγεί. Γι’ αυτό αι μπλόκαραν μια προσπάθεια μεταφοράς του στο Assiniboine Park Zoo στο Winnipeg του Καναδά. Οι υπεύθυνοι του εξειδικευμένου κέντρου για πολικές αρκούδες είχαν κανονίσιε όλες τις διαδικασίες πριν πέντε μήνες, αλλά τελικά οι αρμόδιοι του ζωολογικού κήπου της Αργεντινής δεν άναψαν το πράσινο φως.

Μια καθηγήτρια από την Αργεντινή πάντως, δεν έχει την ίδια άποψη. Η Φερνάντα Αρέντσεν που διδάσκει στο πανεπιστήμιο Saint-Boniface στο Winnipeg είχε γράψει ένα γράμμα στην πρεσβεία του Καναδά στο Μπουένος Άιρες και έτσι ήρθε η πρόταση μεταφοράς του Αρτούρο. Μάλιστα, είχε πει ότι «μπορεί να δει κανείς ότι τρελαίνεται σιγά-σιγά. Οι κινήσεις του είναι αυτές που κάνουν οι πολικές αρκούδες όταν υποφέρουν από υπερβολικό στρες».




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εγκυμοσύνη και τέχνη σε έναν εκπληκτικό συνδυασμό


Βρετανίδα ζωγραφίζει τις φουσκωμένες κοιλιές σε μέλλουσες μαμάδες.

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι πολύ ιδιαίτερη για τις γυναίκες και κάποιες στιγμές και αγχωτική. Οι γιατροί λένε ότι οι μέλλουσες μητέρες πρέπει να βλέπουν χαρούμενες εικόνες, για να έχουν καλή διάθεση. Μια καλλιτέχνιδα από τη Βρετανία λοιπόν, ανέλαβε να βοηθήσει πολλές εξ αυτών να γιορτάσουν με έναν διαφορετικό τρόπο την εγκυμοσύνη τους.

Η 23χρονη Κάρι Πρέστον από την Κορνουάλη ζωγραφίζει εκπληκτικές και διασκεδαστικές εικόνες στις φουσκωμένες κοιλίτσες γυναικών. Μέχρι στιγμής έχει… φιλοτεχνήσει 130, με σχέδια από τη φύση (ζώα και πουλιά) και σκηνές από ταινίες, με την Κάρι να τονίζει ότι «όσο μεγαλύτερη κοιλιά, τόσο καλύτερο καμβά αποτελεί».

Συνδυάζει την τέχνη και την εγκυμοσύνη με ένα δικό της, μοναδικό τρόπο, κάνοντας τις μέλλουσες μητέρες να νιώθουν ξεχωριστές και να μη θέλουν να καλύψουν τις κοιλίτσες τους. Η Πρέστον ξεκίνησε να εξασκεί την συγκεκριμένη τέχνη στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν περίμενε η ίδια παιδί. Περιμένοντας την… άφιξη του μωρού της αποφάσισε να βγάλει προς τα έξω το πάθος της για την τέχνη. Έτσι πήρε μαθήματα ζωγραφικής και ξεκίνησε.

Δείτε τα έργα της…





















Διαβάστε περισσότερα...

Το συγκινητικό φωτογραφικό άλμπουμ μιας υιοθεσίας


Ένα εγκαταλελειμμένο μωρό βρίσκει οικογένεια.

Ένταση, ενθουσιασμός και μια αγάπη που… αναδύεται, είναι ορισμένα από τα συναισθήματα που φαίνονται όταν κοιτάξει κάποιος τις φωτογραφίες που παρουσιάζουν το «ταξίδι» ενός μωρού από την υιοθεσία ενός μωρού από μια οικογένεια που ζει στο Ρόσγουελ της Τζόρτζια μέχρι την πρώτη μέρα του μαζί της.

Ένα ζευγάρι που δεν μπορούσε να κάνει παιδιά αποφάσισε να προσφέρει σπίτι στον μικρό Σαμ, ο οποίος είχε εγκαταλειφθεί από τη μητέρα του. Το «οδοιπορικό» του πιτσιρικά και των συγγενών καταγράφεται μέσα από τον φακό της νέας θείας του, Κέιτ Πάρκερ, η οποία δημιούργησε ένα συγκινητικό άλμπουμ που περιλαμβάνει τη γνωριμία και την πρώτη μέρα του ανιψιού της με την καινούργια οικογένεια του.

Όλοι ήταν εκεί για να υποδεχθούν με αγάπη και στοργή το γλυκύτατο βρέφος, που υιοθέτησαν η αδελφή της Μέγκαν και ο σύζυγός της Τζέιμι. Θείες, θείοι, ξαδέλφια και φυσικά οι γονείς αγκαλιάζουν το τυχερό μωρό. Οι φωτογραφίες του μικρού Σαμ σε αυτές τις μοναδικές στιγμές κάνουν τον γύρο του κόσμου. Απολαύστε τις…









































Διαβάστε περισσότερα...