Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

ΠΟΜΙΔΑ: Να μειωθεί στο μισό ο φόρος για τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Να μειωθεί άμεσα στο μισό ο "Ενιαίος Φόρος ιδιοκτησίας Ακινήτων " έτους 2014 για τα κενά ακίνητα, που δεν αποφέρουν κανένα έσοδο στους ιδιοκτήτες τους, ζητά με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, η οποία επισημαίνει ότι με την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ που κατέθεσε την Παρασκευή στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, δείχνει να αγνοεί τα πραγματικά προβλήματα των ιδιοκτητών ακινήτων.

Οπως αναφέρει «για την "ταμπακιέρα" το υπουργείο Οικονομικών δεν λέει κουβέντα. Και η "ταμπακιέρα" είναι γνωστό ότι δεν είναι άλλη από τη μείωση κατά 50% του ΕΝΦΙΑ για τα κενά ακίνητα, που δεν αποφέρουν κανένα έσοδο στους ιδιοκτήτες τους».

"H ρύθμιση για το Συντελεστή Αξιοποίησης Οικοπέδου που περιλαμβάνεται στην τροπολογία βρίσκεται πράγματι στη σωστή κατεύθυνση, αφορά όμως ιδιοκτήτες οικοπέδων συγκεκριμένων περιοχών και μόνο. Οι δε λοιπές διατάξεις ρυθμίζουν διαδικαστικά και διοικητικής φύσης θέματα σε σχέση με την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ.
Είναι λυπηρό το γεγονός ότι για το τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό ζήτημα που αφορά τους χιλιάδες ιδιοκτήτες των κενών ακινήτων σε όλη τη χώρα, το υπουργείο Οικονομικών επιμένει να μη λαμβάνει καμία πρόνοια" αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ.

"Υπενθυμίζουμε ότι με την ολοκλήρωση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος και περιουσίας, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών έχει την πλήρη εικόνα όχι μόνο για τα δηλούμενα εισοδήματα αλλά και για όλα τα κτίσματα που δηλώθηκαν ως κενά και παραμένουν ξενοίκιαστα και αχρησιμοποίητα.

Η μείωση του φόρου σε επίπεδα ανεκτά για τους φορολογούμενους δεν αποτελεί μόνο ζήτημα κοινωνικής και φορολογικής δικαιοσύνης, αλλά επιπλέον θα εξασφαλίσει αυξημένη εισπραξιμότητα του νέου φόρου" καταλήγει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.