Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Η «ιπτάμενη» νευροψυχολόγος της Ελλάδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ζωή της είναι μοιρασμένη ανάμεσα σε σπουδές, προπόνηση και αγώνες. Επίσης ανάμεσα στην Αθήνα, το Στάνφορντ των ΗΠΑ και την Αριζόνα. Ο λόγος για την Κατερίνα Στεφανίδη, την ελληνίδα πριγκίπισσα του επί κοντώ, η οποία το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στο πριγκιπάτο του Μονακό, με επίδοση 4,71 μ. στα 24της χρόνια έπεισε τους πάντες ότι έχει μέλλον στο αγώνισμα.



Γεννημένη στις 4 Φεβρουαρίου 1990, στον Χολαργό, η όμορφη Κατερίνα μεγάλωσε σε ένα καθαρά αθλητικό περιβάλλον. Ο πατέρας της Γιώργος Στεφανίδη υπήρξε αθλητής του τριπλούν και η μητέρα της Ζωή Βαρέλη σπρίντερ. Αθλήτρια του επί κοντώ και μάλιστα με ιδιαίτερο ταλέντο είναι και η αδερφή της Γεωργία.



Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για αθλητική οικογένεια, δεν την πίεσε κανείς να ασχοληθεί με τον αθλητισμό πέρα από το γεγονός ότι από μικρή έκανε τζόκινγκ, κάποιες φορές μαζί με τους γονείς της. Έκανε διάφορα αθλήματα αλλά τα βαρέθηκε όλα γρήγορα. Σε ηλικία δέκα ετών δοκίμασε το άλμα επί κοντώ και τότε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Παναγιώτης Συμεωνίδης, της είπε ότι έχει ταλέντο στο συγκεκριμένο άθλημα. Κάπως έτσι άρχισε να προπονείται συστηματικά. Από τα έντεκά της ερχόταν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και στα 15της έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Νέων με άλμα στα 4,37 μέτρα.

Οσον αφορά τα μετάλλια, το πρώτο χρυσό ήρθε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κορασίδων το 2005 και συνέχισε με τη 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κορασίδων το 2007, την 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων το 2008, τη 2η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων το 2011, την 1η θέση στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα το 2006 και την 3η θέση στην Πανεπιστημιάδα το 2011.


Τον Ιούλιο του 2012 στην Καλιφόρνια έκανε το τότε ατομικό της ρεκόρ με 4,51 μέτρα επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ κάτω των 23 ετών, ενώ κατέχει και το πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων (4.37μ.). Πριν από λίγο καιρό, στο Diamond League της Νέας Υόρκης ήταν 4η με επίδοση 4.60 μ. που αποτελούσε και πάλι ατομικό ρεκόρ.



Παράλληλα με τον αθλητισμό, η απόφοιτη του 1ου Λυκείου Παλλήνης είναι και πτυχιούχος Νευροψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ που εδρεύει στην Καλλοφόρνια των ΗΠΑ. Ολοκλήρωσε τις σπουδές αλλά παρέμεινε στις ΗΠΑ για να δουλέψει. Είναι άνθρωπος για όλες τις δουλειές καθώς κάνει πλέον το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα και γυμνάζεται πλέον με τον ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ, Νικ Χάισονγκ, κλέινει η ίδια τους αγώνες της – με εξαίρεση του πολύ μεγάλους με τους οποίους ασχολείται η μάνατζέρ της- βγάζει ακόμα και τα εισιτήριά της, φυσικά κάνει προπονήσεις καθημερινά, διαβάζει ασταμάτητα και ταυτόχρονα είναι και νοικοκυρά καθώς μαγειρεύει πάντα η ίδια και φροντίζει το σπίτι της.

Είναι ενθουσιασμένη με τον νέο της προπονητή, ο οποίος είναι αυτός που βελτίωσε την τεχνική του τρεξίματος της και ταυτόχρονα είναι αυτό που αποφάσισε να κάνει προπόνηση με τα μεγάλα και όχι τα μικρά κοντάρια. Προφανώς, η δουλειά αποδίδει καρπούς κι αυτό φάνηκε στο Μονακό. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το εξαιρετικό της άλμα.




Πηγή: http://www.pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.