Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Δικηγόρος οικογένειας Γιακουμάκη: Ο Βαγγέλης δολοφονήθηκε


Για δολοφονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη κάνει λόγο o δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου φοιτητή.

"Ασκήθηκε ήδη ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο θάνατος του Βαγγέλη οφείλεται σε δολοφονία. Η οικογένεια θεωρεί ότι δεν έδειξε ποτέ σημάδια ότι θα έδινε τέλος στη ζωή του" δήλωσε ο Δημήτρης Μπούκας λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο που δείχνει τα βασανιστήρια σε βάρος του φοιτητή.

Δείτε το βίντεο του STAR




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η μεγάλη αλλαγή που έρχεται στο Instagram


Οι χρήστες του Instagram σύντομα θα διαπιστώσουν ότι μια σημαντική αλλαγή έχει γίνει στην αγαπημένη τους πλατφόρμα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα, ότι πρόκειται να αντικαταστήσει το μοντέλο χρονολογικής εμφάνισης του περιεχομένου, με ένα “έξυπνο” σύστημα που θα δίνει προτεραιότητα, σε εκείνες τις δημοσιεύσεις που κρίνει ότι ενδιαφέρουν περισσότερο τον κάθε χρήστη.

Γίνεται σαφές ότι το Instagram από εδώ και πέρα θα λειτουργεί περίπου όπως το Facebook: όση περισσότερη προσοχή λαμβάνει ένα post, τόσο πιθανότερο θα είναι να το δείτε.

Η μετάβαση στο νέο μοντέλο αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα μέσα στον Ιούνιο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγές στο νόμο για τις στρατηγικές επενδύσεις προωθεί το υπουργείο Οικονομίας


Άμεσα θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομίας σε αλλαγές του νόμου για τις Στρατηγικές Επενδύσεις (fast track), με στόχο την ενθάρρυνση των επενδύσεων και από το εξωτερικό. Αυτό ανέφεραν στελέχη του υπουργείου Οικονομίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή τη συζήτηση του αναπτυξιακού νόμου τη Δευτέρα στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής.

Σημειώνεται ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος λύνει σημαντικά προβλήματα, για τους επενδυτές και τις ξένες εταιρείες, που αφορούν στα "Service Support Centers" και τις άδειες παραμονής. Ο νόμος, όπως σημειώνουν στελέχη του υπουργείου, έρχεται να θεραπεύσει ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι ξένες εταιρείες που επέλεγαν την Ελλάδα ως βάση για Service Support Centers. Μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν με αυτά να εξυπηρετήσουν άλλες θυγατρικές μονάδες τους στην Ελλάδα. "Αυτό πλέον αλλάζει", αναφέρουν χαρακτηριστικά τα ίδια στελέχη και συνεχίζουν: "Κράτη της Ανατολικής Ευρώπης (Βουλγαρία, Πολωνία) έχουν μπει δυναμικά στην προσέλκυση τέτοιου είδους δραστηριοτήτων. Στην Πολωνία έχουν δημιουργηθεί έτσι 130.000 θέσεις εργασίας".

Επίσης, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη ενός ηλεκτρονικού συστήματος επικοινωνίας με τις πρεσβείες, ώστε η όλη διαδικασία χορήγησης αδειών παραμονής όταν πραγματοποιεί κάποιος επένδυση στην Ελλάδα, να διευκολυνθεί περαιτέρω.

Μέχρι σήμερα για να λάβει κάποιος άδεια παραμονής, έπρεπε να αποδείξει ότι πρόκειται για νέα επένδυση και ότι αυτή ωφελεί την οικονομία. Πλέον η υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο αρκεί. Επιπλέον, επιτρέπεται η χορήγηση άδειας παραμονής και σε ανιόντα μέλη της οικογένειας (π.χ. γονείς που είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους κινέζους).


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

70 άτομα τραυματίστηκαν από κεραυνό σε φεστιβάλ στη Γερμανία


Τουλάχιστον 70 άτομα τραυματίστηκαν από κεραυνό που έπεσε σε συναυλιακό χώρο όπου διεξαγόταν το φεστιβάλ ροκ μουσικής «Rock am Ring» στη Γερμανία, το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, 42 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο εκ των οποίων οι 8 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς πέρυσι, στο ίδιο φεστιβάλ, έπεσε κεραυνός, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο 33 άτομα.












Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρετανός βρήκε αρχαίο ελληνικό στέμμα κάτω από το... κρεβάτι του


Μια ιστορία που θυμίζει έντονα σκηνή κινηματογραφικής ταινίας εκτυλίχθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Σόμερσετ της Αγγλίας, όπου ένας Βρετανός βρήκε ένα χρυσό στέμμα -που πιστεύεται ότι είναι πάνω από 2.300 ετών- κάτω από το... κρεβάτι του εξοχικού του σπιτιού.

Και το παράδοξο της υπόθεσης δεν τελειώνει εδώ καθώς το λεπτεπίλεπτο στεφάνι μυρτιάς που ανακάλυψε ο άνδρας είναι ελληνικής κατασκευής.

Tο σοκ για τον ηλικιωμένο που βρήκε το στέμμα έγινε ακόμη μεγαλύτερο όταν ένας εκτιμητής του είπε ότι το πολύτιμο στέμμα αξίζει ...τουλάχιστον 130.000 ευρώ.

Δείτε τη φωτογραφία εδώ:

Βρετανός βρήκε αρχαίο ελληνικό στέμμα κάτω από το... κρεβάτι του - ΦΩΤΟ




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εξελίξεις - σοκ στην υπόθεση του Πολύζου: Καταστράφηκε ο φάκελος θανάτου του πατέρα του


Συνταρακτικές είναι οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του Κωστή Πολύζου, καθώς η οικογένεια του βιολογικού του πατέρα, Γιώργου Πολύζου κατέθεσε μέσω του πληρεξουσίου συνηγόρου της Θανάση Τέλιου, μήνυση κατά της διοίκησης του Νοσοκομείου Κοζάνης.

Κατηγορεί τους διοικούντες για δόλια καταστροφή δημοσίων εγγράφων και παράβαση καθήκοντος δημοσίων υπαλλήλων καθώς έπειτα από έρευνα της οικογένειας στο Νοσοκομείο, αποκαλύφθηκε ότι ο φάκελος με το ιστορικό θανάτου του Γιώργου Πολύζου δεν ήταν επαρκής, με αποτέλεσμα να υπάρχουν υπόνοιες για τις πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του.

Εξελίξεις - σοκ στην υπόθεση του Πολύζου: Καταστράφηκε ο φάκελος θανάτου του πατέρα του - ΒΙΝΤΕΟ

Το χρονικό θανάτου του Γιώργου Πολύζου:

O πατέρας του 23χρονου από τη Σιάτιστα Κοζάνης, για τη δολοφονία του οποίου κατηγορούνται η μητέρα και ο πατριός του, άφησε την τελευταία του πνοή στις 7 Απριλίου του 1997. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εκπομπής «Φώς στο Τούνελ», την ημέρα εκείνη ο Γιώργος Πολύζος ένιωσε αδιαθεσία ενώ βρισκόταν σε κατάστημα του οικήματος στο οποίο διέμενε. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας στη Σιάτιστα όπου διαγνώστηκε με καρδιακό σοκ. Είχε προηγηθεί το μεσημεριανό γεύμα και η εικόνα που παρουσίαζε παρέπεμπε σε δηλητηρίαση. Μάλιστα, ο γιατρός του Κέντρου τον ρώτησε τότε μήπως είχε πάρει ποσότητα χαπιών για να αυτοκτονήσει. Στη συνέχεια ο 42χρονος έσπευσε, έχοντας χαμηλή πίεση, στο Νοσοκομείο Κοζάνης, εκεί έπαθε καρδιακή ανακοπή και πέθανε.

Να σημειωθεί πως δεν υπήρχε ιστορικό κληρονομικότητας ή κάποιο παθολογικό – καρδιολογικό πρόβλημα. Στο νοσοκομείο δεν έγινε η απαραίτητη νεκροψία, απλά δόθηκε βεβαίωση θανάτου.

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί το αστέρι του Μοχάμεντ Άλι στη "Λεωφόρο Δόξας" είναι πάνω σε τοίχο - Γνωστές ατάκες του


Το 2002 ο Μοχάμεντ Άλι απέκτησε το δικό του αστέρι στην περίφημη "Λεωφόρο Δόξας" του Χόλιγουντ. Το αστέρι του θρυλικού πυγμάχου ωστόσο τοποθετήθηκε στον τοίχο αντί για το δάπεδο του Kodak Theatre.



"Δεν θα ήθελα να υπάρχει το όνομά μου κάπου όπου θα μπορούν να περπατούν από πάνω του άνθρωποι που δεν δείχνουν σεβασμό και εκτίμηση προς το πρόσωπό μου" είχε δηλώσει ο Μοχάμεντ Άλι, συμπληρώνοντας: "Κουβαλάω το όνομα του Προφήτη Μοχάμεντ και είναι αδύνατον να επιτρέψω να ποδοπατούν το όνομά του".

-----------

Οι ατάκες του Μοχάμεντ Άλι που θα μείνουν αξέχαστες


Η λαϊκή ρήση «μια εικόνα, χίλιες λέξεις», φαίνεται πως δεν ίσχυε για την περίπτωση του θρυλικού Μοχάμεντ Άλι, ο οποίος άφησε ιστορία όχι μόνο με τις νίκες του στην πυγμαχία αλλά και με τις καυστικές του ατάκες, που θα μείνουν για πάντα αξέχαστες.

Αυτές είναι μερικές από τις ατάκες του που ξεχώρισαν:

«Δεν μετράω πόσους κοιλιακούς κάνω. Ξεκινάω το μέτρημα μόνο όταν αρχίζει να πονάει γιατί μόνο αυτό μετράει. Αυτό είναι που σε κάνει πρωταθλητή».

«Η σιωπή είναι χρυσός όταν δεν μπορείς να σκεφτείς μία καλή απάντηση»

«Εύχομαι οι άνθρωποι να αγαπούσαν όλους τους άλλους όπως αγαπούν εμένα. Θα ήταν καλύτερος ο κόσμος».

«Δεν είναι τα βουνά μπροστά σου που σε κουράζουν. Είναι το πετραδάκι στο παπούτσι σου».

«Η θέληση πρέπει να είναι πιο δυνατή από την ικανότητα».

«Μην μετράς τις μέρες. Κάνε τις μέρες να μετράνε».

«Ο αγώνας κερδίζεται ή χάνεται μακριά από μάρτυρες, πίσω από τις γραμμές, στο γυμναστήριο και εκεί έξω στον δρόμο, πολύ πριν χορέψω κάτω από αυτά τα φώτα».

«Είμαι ο σπουδαιότερος. Το είπα πριν καν καταλάβω ότι ήμουν. Σκέφτηκα ότι αν το λέω αρκετά, θα πείσω τον κόσμο ότι ήμουν πράγματι ο σπουδαιότερος».

«Πέτα σαν πεταλούδα. Τσίμπα σαν μέλισσα. Δεν μπορείς να χτυπήσεις αυτό που δεν βλέπουν τα μάτια σου».

«Το ''αδύνατον'' είναι μία λέξη που λένε μικροί άνδρες που το βρίσκουν πιο εύκολο να ζουν στον κόσμο που τους δίνεται παρά να εξερευνήσουν τη δύναμη που έχουν να τον αλλάξουν. Το αδύνατον δεν είναι γεγονός. Είναι άποψη. Είναι προσωρινό. Τίποτα δεν είναι αδύνατο».

«Πηγαίνετε στο κολέγιο, μείνετε στο σχολείο. Αν μπορούν να φτιάξουν πενικιλίνη από μουχλιασμένο ψωμί, σίγουρα μπορούν να βγάλουν κάτι από εσάς».

«Ποτάμια, λίμνες, ρυάκια. Ολα έχουν διαφορετικά ονόματα, αλλά όλα περιέχουν νερό. Οπως οι θρησκείες. Ολες περιέχουν αλήθειες».

«Είμαι η Αμερική. Είμαι η πλευρά που δεν αναγνωρίζεις. Αλλά συνηθίστε με. Μαύρος, σίγουρος, αναιδής. Το όνομά μου, όχι το δικό σας. Η θρησκεία μου, όχι η δική σας. Οι στόχοι μου, οι δικοί μου. Συνηθίστε με».

«Το όνομά μου είναι Μοχάμεντ Αλι και θα το πεις εδώ, στο κέντρο αυτού του ρινγκ».

(Απευθυνόμενος στον Ερνι Τέρελ που επέμενε να τον αποκαλεί Κάσιους Κλέι. Μετά από αυτή την φράση, ο Αλι τον χαστούκισε, μπροστά στις κάμερες)

«Εχω παλέψει με αλιγάτορα. Τσακώθηκα με φάλαινα. Εβαλα χειροπέδες στην αστραπή, έριξα τον κεραυνό στο κελί».

(Πριν από τον αγώνα κόντρα στον Τζορτζ Φόρμαν για τον παγκόσμιο τίτλο, το 1974)

«Γιατί να τους πυροβολήσω; Δεν με αποκάλεσαν ποτέ βρωμο-νέγρο. Ποτέ δεν με λιντσάρισαν».

(Για τους Βιετκόνγκ, μετά από την άρνησή του να καταταγεί για τον πόλεμο του Βιετνάμ)


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαδηλώσεις κατά του γυναικείου ρατσισμού στην Ουρουγουάη


Δεκάδες πολίτες διαδήλωσαν κατά του γυναικείου ρατσισμού την Παρασκευή στην πρωτεύουσα της Ουρουγουάης.

Στην πορεία που πραγματοποιήθηκε έλαβαν μέρος πολλές κοινωνικές οργανώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα ανάμεσα στα δυο φύλα.

Με συνθήματα και συμβολικές κινήσεις οι διαδηλωτές ζητούσαν να σταματήσει η θυματοποίηση του γυναικείου φύλου στον εργασιακό χώρο και στους λοιπούς τομείς της σύγχρονης κοινωνίας.

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ:







Διαδηλώσεις κατά του γυναικείου ρατσισμού στην Ουρουγουάη - ΦΩΤΟ


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση της Αγραφιώτου: H κόντρα με την οικιακή βοηθό και τα σχέδια για την Κύπρο


Νέες αποκαλυπτικές μαρτυρίες "ρίχνουν φως" στη δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτου.

Ο εξάδελφος της 69χρονης αποκάλυψε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ότι η Ελευθερία λίγες μέρες πριν εξαφανιστεί του είχε εκμυστηρευτεί ότι ήθελε να μεταφέρει τα χρήματα της στη Μεγαλόνησο.

Η άτυχη γυναίκα μάλιστα του είχε πει ότι σκεφτόταν να μετακομίσει μόνιμα εκεί και του πρότεινε να αγοράσει το μερίδιο του πατρικού σπιτιού στη Λιβαδειά.



Η άγνωστη κόντρα με την οικιακή βοηθό

Ο Αλβανός που εργαζόταν εδώ και πολλά χρόνια για την Αγραφιώτου, αποκάλυψε την άγνωστη κόντρα που είχε το θύμα με την τελευταία οικιακή βοηθό.

Σκεφτόταν μάλιστα να την απολύσει αλλά την εμπόδισε εκείνος. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι δύο μέρες πριν δολοφονηθεί, άκουσε την Ελευθερία να καβγαδίζει με κάποιον στο κινητό της τηλέφωνο για ένα μικρό χρηματικό ποσό.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατέρρευσε ξενοδοχείο στην Ταϊλάνδη - Ένας νεκρός και πολλοί εγκλωβισμένοι


Σε τραγωδία μετατράπηκαν οι διακοπές αρκετών τουριστών σε παραθαλάσσιο θέρετρο της Ταϊλανδής όταν το διώροφο ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν κατέρρευσε μερικώς το πρωί του Σαββάτου, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του RT, οι αρχές κάνουν λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό τουρίστα και επτά ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου Siam Beach.

Mέχρι στιγμής δεν έχουν γνωστοποιηθεί οι λόγοι που οδήγησαν στην κατάρρευση του ξενοδοχείου, ωστόσο οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι την προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές.

Στο σημείο έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία.

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ:





Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε ποιες χώρες δεν θα μπορούμε να κρύψουν λεφτά οι Έλληνες


Τι είναι το σύστημα Αυτόματης Ανταλλαγής Πληροφοριών (ΑΑΠ) το οποίο θα ενεργοποιηθεί.

Τον ύπνο φαίνεται πως θα χάσουν πολλοί Έλληνες με το ακρωνύμιο ΑΑΠ, κι ας μην ξέρουν ακόμη τι σημαίνει.Το σύστημα της Αυτόματης Ανταλλαγής Πληροφοριών (ΑΑΠ) το οποίο ενεργοποιείται σταδιακά τη διετία 2017-208 ρίχνει τα σύνορα του τραπεζικού απορρήτου σε εκατό χώρες, οι οποίες έχουν υπογράψει τη συμφωνία στο πλαίσιο του ΟΟΣΑ, καταρρίπτοντας ακόμα και το άβατο των ελβετικών τραπεζών.

Ο κατάλογος των συνεργάσιμων χωρών, σύμφωνα με Τα Νέα, διαρκώς διευρύνεται και η Ελλάδα είναι ήδη μέσα.

Πλέον όχι κωδικοί

Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών αποκτά ένα παγκόσμιο «μάτι» σε καταθέσεις, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια, μερίσματα, τόκους, ασφαλιστήρια συμβόλαια και ακαθάριστα έσοδα από την πώληση ή την εξαγορά χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων που καταβλήθηκαν στον λογαριασμό Ελλήνων, από τα νησιά Φερόες έως την Ανγκουίλα και από τη Σιγκαπούρη έως την Ελβετία.

Όχι απλώς κωδικούς λογαριασμών, όπως στις διάφορες λίστες μέχρι τώρα, αλλά λογαριασμό με ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, μέχρι και ημερομηνία γέννησης.

Ο κλοιός σφίγγει και όσοι νομίζουν ότι μέχρι το 2017 υπάρχει περιθώριο χρόνου για μετακίνηση κεφαλαίων μάλλον θα διαψευστούν.

Η «ζημιά» μπορεί να έχει ήδη γίνει. Η πρώτη αποστολή στοιχείων θα αφορά περιουσιακά στοιχεία Ελλήνων τα οποία βρίσκονταν το 2016 σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς θεματοφυλακής (ομόλογα, μετοχές, αμοιβαία) σε εξήντα χώρες του κόσμου. Συλλέγονται ήδη.

Τα στοιχεία θα φθάσουν στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ έως τον Σεπτέμβριο του 2017.

Οι πρώτες χώρες

Στην πρώτη ομάδα συνεργάσιμων χωρών από το 2017 περιλαμβάνονται όλες οι χώρες της Ευρώπης, εξαιρουμένης της Αυστρίας η οποία θα ενταχθεί από το 2018.

Στην δεύτερη ομάδα μπαίνουν στο παιχνίδι της Αυτόματης Ανταλλαγής Πληροφοριών μεταξύ άλλων οι Ελβετία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ανδόρα, Χονγκ Κονγκ, Ρωσία και Σιγκαπούρη.

Μπαχρέιν, Νήσοι Κουκ, Ναούρου, Παναμάς και Βανουάτου βρίσκονται σε συζητήσεις για ένταξη στο σύστημα Αυτόματης Ανταλλαγής Πληροφοριών.

Πολλά στοιχεία

Ο όγκος των πληροφοριών που θα έρχεται από το επόμενο έτος στις ελληνικές Αρχές αναμένεται να είναι τεράστιος. Τα στοιχεία όμως δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι ο φορολογούμενος του οποίου η περιουσιακή κατάσταση στο εξωτερικό αποκαλύπτεται είναι φοροφυγάς. Οι διασταυρώσεις στοιχείων οι οποίες θα ακολουθήσουν θα δώσουν μια πρώτη εικόνα για το ξεσκαρτάρισμα της ήρας από το στάρι.

Σήμερα το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου διαθέτει 126 ελεγκτές οι οποίοι έχουν ανοικτές 1.269 υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής.

Αν το υπουργείο Οικονομικών θέλει πραγματικά να μειώσει τη φοροδιαφυγή, ο ελεγκτικός μηχανισμός πρέπει να ενισχυθεί.

Αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος ένας απίστευτος όγκος πληροφοριών που αξίζουν χρυσάφι να μείνει σε κάποιο ράφι.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαρροή προπανίου σε επιχείρηση στη Λαμία


Η αστυνομία έχει αποκλείσει το σημείο και δεν επιτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στη νότια πλευρά της πόλης, στις εγκαταστάσεις επιχείρησης κεραμοποιΐας, που δεν είναι πλέον σε λειτουργία, υπήρξε διαρροή προπανίου και γι' αυτό η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ έχουν αποκλείσει τη γύρω περιοχή λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα.



Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις εγκαταστάσεις της κεραμοποιΐας υπάρχουν τρεις δεξαμενές προπανίου. Σε κάποιο σημείο, άγνωστο πως, υπήρξε διαρροή με φωτιά από παλιό σωλήνα, μέσα στο έδαφος.

Σύμφωνα με τον παλιό ιδιοκτήτη της εγκατάστασης, αυτή έχει δοθεί για παλιοσίδερα σε ρομά που τις τελευταίες ημέρες ξηλώνουν ότι βρίσκουν χρήσιμο για πούλημα. Φαίνεται ότι η αποκόλληση κάποιου σωλήνα δημιούργησε τη διαρροή, αφού μας περιέγραψε ότι η φωτιά βγαίνει μέσα από τη γη. Σε πρώτη φάση οι «εργάτες» φαίνεται ότι επιχείρησαν να το μπαζώσουν για να μη φανεί η ζημιά ή για να ταπώσουν τη διαρροή, γεγονός είναι ότι δεν μπορούν οι πυροσβέστες να βρουν από πού ξεκινάει για να το σταματήσουν.



Η αστυνομία έχει αποκλείσει το σημείο και δεν επιτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή της έκθεσης από το εκκλησάκι του Αγίου Τρύφωνα προς τον παράδρομο της εθνικής και αντιστρόφως.


Πηγή: http://www.lamiareport.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πύργος: Συνελήφθη 33χρονη για εμπορία ανηλίκων


Η δράστιδα μαζί με ένα 34χρονο τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται εξανάγκαζαν τα ανήλικα τέκνα τους να επαιτούν.

Οι δράστες μετέφεραν τα παιδιά τους στο λιμάνι του Κατακόλου, κατά τις ημερομηνίες αφίξεων κρουαζιερόπλοιων, για να επαιτούν από τουρίστες.

Στο τέλος αφαιρούσαν από τα παιδιά όλα τα χρήματα που συγκέντρωναν από την επαιτεία.

Συνελήφθη, προχθές (2-6-2016) το βράδυ στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, μια 33χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας και ενός 34χρονου ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται, σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για εμπορία ανηλίκων.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες προχθές το μεσημέρι μετέφεραν τα παιδιά τους στο λιμάνι Κατακόλου και τα εξανάγκασαν να επαιτούν, ζητώντας χρήματα από τουρίστες, που προέρχονταν από κρουαζιερόπλοιο.

Οι δράστες αντιλαμβανόμενοι την έντονη αστυνομική παρουσία αποχώρησαν από την περιοχή με κατεύθυνση προς Πύργο, εγκαταλείποντας τα ανήλικα τέκνα τους, τα οποία μετέφεραν αργότερα οι αστυνομικοί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.

Οι ανήλικοι παρέδωσαν στους αστυνομικούς μικρό χρηματικό ποσό που είχαν αποκομίσει από επαιτεία το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από παράνομες πράξεις.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου οι δύο δράστες σε περιοχή του Πύργου και συνελήφθη η 33χρονη, ενώ ο 34χρονος τράπηκε σε φυγή.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού, κατά τον μήνα Μάιο μέχρι και προχθές (2-6-2016) μετέφεραν συστηματικά, με αυτοκίνητο τα δύο ανήλικα τέκνα τους, ηλικίας 13 ετών, στο λιμάνι του Κατακόλου, κατά τις ημερομηνίες αφίξεων κρουαζιερόπλοιων και τα εξανάγκαζαν να επαιτούν.

Αφού τελείωναν την επαιτεία τα παιδιά, οι δύο δράστες τους αφαιρούσαν όλα τα χρήματα που συγκέντρωναν, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούσαν το χρηματικό ποσό των διακοσίων (200) ευρώ.

Οι δράστες για μη γίνουν αντιληπτοί αλλά και για να αποφύγουν πιθανόν αστυνομικό έλεγχο, αποβίβαζαν τα παιδιά τους σε απόσταση μεγαλύτερη των δύο χιλιομέτρων από το λιμάνι του Κατακόλου και τους έδιναν εντολή να κινηθούν πεζοί, ενώ αρκετές φορές κατά την επιστροφή τους χρησιμοποιούσαν υπεραστικά λεωφορεία.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί την προσεχή Τρίτη στον Ανακριτή Ηλείας.


Πηγή: http://www.patrisnews.com
Διαβάστε περισσότερα...

Φρίκη: Κρέμασαν σκυλί από φρεάτιο στα Χανιά


Αποτροπιασμός για την αρρωστημένη πράξη.

Όταν αστυνομικοί άνοιξαν το φρεάτιο αποκαλύφθηκε πώς είχαν κρεμάσει το άτυχο ζώο που βρέθηκε κοντά στην εκκλησία του Αγ. Χριστοφόρου, σε πάροδο στη Λεωφόρο Σούδας

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα, μάρτυρας μιας φρικιαστικής πράξης ενός αρρωστημένου μυαλού, βρέθηκε πολίτης στα Χανιά όταν αντίκρυσε ένα σκυλί που το είχαν κρεμάσει από φρεάτιο.



Το άτυχο ζώο βρέθηκε κρεμασμένο κοντά στην εκκλησία του Αγ. Χριστοφόρου, σε πάροδο στη Λεωφόρο Σούδας. Άγνωστος ή άγνωστοι το είχαν κρεμάσει από το φρεάτιο, όπως μας διηγήθηκε ο Αντρέας Ποποδάκης, που είδε ιδίοις όμμασι, το σκυλί ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις από την εικόνα του άτυχου ζώου, η φρικιαστική αυτή ενέργεια "μετράει" μέρες.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η φιλοζωική Χανίων και η αστυνομία.

Αστυνομικοί άνοιξαν το φρεάτιο για να απεγκλωβίσουν το ζώο και εκεί αποκαλύφθηκε όλη η εικόνα τους φρικιαστικού εγκλήματος. Ο δράστης ή οι δράστες είχαν κρεμάζει το σκυλάκι με την αλυσίδα του.








Πηγή: http://flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πολύνεκρη σύγκρουση λεωφορείου με ημιφορτηγό στην Αλγερία


Τουλάχιστον 33 νεκροί και 22 τραυματίες.

Φονική ήταν η πορεία ημιφορτηγού στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στην επαρχία Λαγκουάτ της Αλγερίας, καθώς συγκρούστηκε με λεωφορείο με αποτέλεσμα τουλάχιστον 33 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και ακόμα 22 να τραυματιστούν.

Πολύνεκρη σύγκρουση λεωφορείου με ημιφορτηγό στην Αλγερία

Στο σημείο του δυστυχήματος έφτασαν άντρες της Πυροσβεστικής για την παροχή των πρώτων βοηθειών στους τραυματίες, ενώ διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν στο δυστύχημα.

Παρόμοια δυστυχήματα γίνονται συχνά στην Αλγερία στο οδικό δίκτυο που συνδέει το βόρειο με το νότιο τμήμα της χώρας, καθώς οι οδηγοί κινούνται πάνω από το όριο ταχύτητας, ενώ είναι αντιμέτωποι και με την κούραση του ταξιδιού. Συνήθως, οι οδηγοί οδηγούν για απόσταση 1.000 χλμ στη διάρκεια της νύχτας, χωρίς στάση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χαράτσι «έκπληξη» στους κατοίκους 73 νησιών


Καταργούνται οι φοροαπαλλαγές σε όσα έχουν πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων.

Φοροαπαλλαγές που ίσχυαν για περισσότερο από μία 20ετία σε 73 μικρά νησιά της χώρας με πληθυσμό λιγότερους από 3100 κατοίκους καταργούνται με αποτέλεσμα να προκύπτουν αυξημένοι φόροι εισοδήματος για όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχους κατοίκους των νησιών αυτών με ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα από τα σημερινά νέα μειωμένα αφορολόγητα όρια. Ουσιαστικά καταργήθηκαν σιωπηρά καθώς η ισχύς τους έληξε στο τέλος του περασμένου έτους και δεν παρατάθηκε.

Επιπλέον, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», οι επιχειρήσεις που έχουν τη μορφή νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων και είναι εγκατεστημένες στα νησιά αυτά, θα δουν τους συντελεστές φορολόγησης επί των κερδών του έτους 2016 να αυξάνονται κατά 46,46% έως 85,9%.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», καταργήθηκαν:

-η διάταξη που προέβλεπε αύξηση κατά 50% του πρώτου κλιμακίου φορολογητέου εισοδήματος στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων

-η διάταξη που προέβλεπε μείωση κατά 40% των συντελεστών φορολόγησης των κερδών των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ρεκόρ Γκίνες στον 96χρονο Ιάπωνα που πήρε πτυχίο


Στην ηλικία μου είναι μεγάλη ευχαρίστηση να μπορείς να μαθαίνεις ακόμα, δηλώνει.

Στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες συμπεριλαμβάνεται πλέον το όνομα του Σιγκέμι Χιράτα, του 96χρονου Ιάπωνα που είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος σε όλο τον κόσμο που αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας στις αρχές του χρόνου το πτυχίο του στην κεραμική τέχνη.

Ρεκόρ Γκίνες στον 96χρονο Ιάπωνα που πήρε πτυχίο

Ο Σιγκέμι Χιράτα έλαβε χθες το πιστοποιητικό από το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες αφού πήρε πτυχίο Καλών Τεχνών από το Πανεπιστήμιο του Κιότο στις αρχές της χρονιάς.

Γεννημένος σε ένα αγρόκτημα στη Χιροσίμα το 1919, ο Χιράτα έγινε μια διασημότητα στην πανεπιστημιούπολη. «Φοιτητές που ούτε γνώριζα μου τηλεφώνησαν για να με συγχαρούν», δήλωσε στην εφημερίδα Yomiuri, «Αυτό με γεμίζει ενέργεια», πρόσθεσε ο Χιράτα, ο οποίος αφιέρωσε 11 χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή του στη μελέτη της κεραμουργικής και της κεραμικής τέχνης, ενώ τόνισε ότι είναι έτοιμος να καταρρίψει και άλλα ρεκόρ. «Είμαι τόσο χαρούμενος. Στην ηλικία μου είναι μεγάλη ευχαρίστηση να μπορείς να μαθαίνεις ακόμα».

«Ο στόχος μου είναι να ζήσω μέχρι τα 100 και αν είμαι σε καλή φόρμα θα είναι διασκεδαστικό να πάρω άλλο ένα πτυχίο», δήλωσε ο υπερήλικας Χιράτα, ο οποίος υπηρέτησε στο Ναυτικό κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου και έχει τέσσερα δισέγγονα.

Πέρυσι, μια 100χρονη Γιαπωνέζα, η Μιέκο Ναγκαόκα, έγινε η πρώτη αιωνόβια που ολοκλήρωσε διαδρομή 1.500 μέτρων ελεύθερο σε πισίνα, 20 χρόνια αφότου άρχισε να κάνει αυτό το άθλημα.

Στην Ιαπωνία πολλοί ηλικιωμένοι διατηρούν καλή φυσική κατάσταση.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ένας άλλος Ιάπωνας συνταξιούχος, ο Χιντεκίτσι Μιγιαζάκι, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα, διαδρομή που έτρεξε σε 42 δευτερόλεπτα και 22 δέκατα του δευτερολέπτου και έγινε ο πιο γρήγορος άνδρας άνω των 105 ετών στον κόσμο. Η επίδοση αυτή του χάρισε μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες και δημιούργησε μια νέα ηλικιακή κατηγορία στο άθλημα. Ο Μιγιαζάκι είχε δηλώσει με την ευκαιρία αυτή ότι ονειρεύεται να τρέξει μια ημέρα δίπλα στον τζαμαϊκανό σπρίντερ και παγκόσμιο πρωταθλητή Γιουσέιν Μπολτ.

Το 2015, η Ιαπωνία είχε σχεδόν 59.000 αιωνόβιους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που σημαίνει ότι υπάρχουν 46 τουλάχιστον αιωνόβιοι ανά 100.000 κατοίκους σε αυτή τη χώρα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η πτήση που… έσωσε τη ζωή ενός μικρού κοριτσιού


Ο πόνος λόγω της πίεσης του αέρα που αποκάλυψε τη σοβαρή ασθένεια.

Η 6χρονη Claire Russell από τη Βαλτιμόρη είναι ένα γενναίο κορίτσι που βγήκε νικήτρια απέναντι στον καρκίνο, όταν ένας δυνητικά θανατηφόρος όγκος ανακαλύφθηκε μετά από ένα ταξίδι με αεροπλάνο.

Το μικρό κορίτσι υπέμεινε 17 κύκλους χημειοθεραπείας αφού η ασθένειά της αποκαλύφθηκε όταν η πίεση του αέρα κατά τη διάρκεια της πτήσης, τής προκάλεσε έντονο πόνο. Η 6χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε όπου έλαβε τη σωτήρια διάγνωση.

Τον περασμένο μήνα ήταν στην ευχάριστη θέση να συμπληρώσει ένα χρόνο χωρίς την απειλή του καρκίνου, κάνοντας εξαντλητική θεραπεία. Ο καρκίνος της Claire ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά όταν ήταν στα 36.000 πόδια και ένας μικρός πόνος που είχε στην πλάτη άρχισε να δυναμώνει και να γίνεται αφόρητος. Η τετράχρονη τότε μεταφέρθηκε από τη μητέρα της στο νοσοκομείο όπου μετά από πολλές εξετάσεις αποκαλύφθηκε ότι είχε έναν όγκο στο σχήμα ενός κουτιού στη μία πλευρά της σπονδυλικής της στήλης.

Οι γιατροί εξήγησαν ότι η καρκινική μάζα είχε διαταραχθεί από τη διαφορά στην πίεση του αέρα σε υψηλό υψόμετρο, προκαλώντας έντονο πόνο στην Claire. Η καρκινική μάζα προκαλείται από μια γονιδιακή μετάλλαξη που κάνει τα επιβλαβή κύτταρα να σχηματίζουν όγκους στα οστά και αντιπροσωπεύουν το 1% του συνόλου του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.

Το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία για τη συρρίκνωση του όγκου. Οι συνεδρίες διήρκεσαν περισσότερο από ένα χρόνο και έχασε μεγάλο μέρος του βάρους της κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Οι γονείς της τώρα αναφέρουν ότι το ταξίδι ήταν σωτήριο και αν δεν είχαν μπει στο αεροπλάνο πιθανόν η μικρή Claire να μην είχε παραπονεθεί για τον πόνο και να μην είχαν αντιληφθεί το σοβαρό πρόβλημα υγείας της. Πλέον η μικρή μαχήτρια απολαμβάνει ξανά τη ζωή μακριά από τα νοσοκομεία.

Διαβάστε περισσότερα...

Οι Έλληνες του Πόντου ζητούν από τη Γερμανία να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία


Η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων, με επιστολή που απέστειλε στους Γερμανούς βουλευτές, ζητάει να προχωρήσει η Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας στην αναγνώριση και της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Με αφορμή το ειδικό ψήφισμα που πρόκειται να εισαχθεί την Πέμπτη προς συζήτηση και ψήφιση, η Συνομοσπονδία θεωρεί θετική την πρόθεση της γερμανικής Βουλής για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και Ασσυρίων και προσθέτει ότι την ίδια εποχή η Τουρκία προέβη και στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, σκοτώνοντας 353.000 Έλληνες.

«Όλες οι προσπάθειες για τις διεθνείς αναγνωρίσεις γίνονται από κοινού με Αρμένιους και Ασσύριους και για τις τρεις Γενοκτονίες. Εκφράζουμε την λύπη μας που εδώ γίνεται διαχωρισμός και ελπίζουμε ότι θα συμπεριληφθεί και η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στις τελικές αποφάσεις σας», επισημαίνει.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παντρεύτηκε για δεύτερη φορά ο άνδρας που κυφόρησε και γέννησε τα παιδιά του


Με τη νέα σύζυγό του προσπαθούν να γίνουν ξανά γονείς - Δείτε φωτογραφίες.

Τα μάτια του Thomas Beatie γεμίζουν δάκρυα συγκίνησης καθώς βλέπει τη σύντροφό του Amber να βαδίζει προς το μέρος του στην εκκλησία όπου ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου.

Ο γάμος του 42χρονου με τη 46χρονη θα μπορούσε να είναι σαν οποιονδήποτε συνηθισμένο γάμο, αλλά ο Thomas δεν είναι ένας συνηθισμένος γαμπρός. Το 2008 η φωτογραφία του ήταν στα πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο: ήταν έγκυος.



Ο Beatie γεννήθηκε γυναίκα αλλά στα 23 του έκανε ορμονική θεραπεία για να γίνει άνδρας. Ωστόσο δεν αφαίρεσε τα γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα κι έτσι, ως θαύμα της σύγχρονης επιστήμης, κυοφόρησε και γέννησε τρία παιδιά.

Η ευτυχία που του χάρισε η πατρότητα δοκιμάστηκε όταν έληξε ο γάμος του με τη πρώην bodybuilder Nancy, ύστερα από εννέα χρόνια συμβίωσης, το 2012.

Ερωτεύτηκε τη διευθύντρια του παιδικού σταθμού των παιδιών του αλλά οι δικαστικές μάχες με επίκεντρο το διαζύγιό του είχαν τόσο μεγάλη διάρκεια που φοβόταν πως δεν θα κατάφερνε ποτέ να ολοκληρώσει την ευτυχία του νυμφευόμενος για δεύτερη φορά.

Ο 42χρονος Beatie μίλησε στη Daily Mail και περιέγραψε τον εκνευρισμό του, τον ενθουσιασμό του αλλά και τον… φόβο του.

«Ήταν τέλεια, ήταν καλύτερα κι απ’ ότι είχα φανταστεί», δήλωσε για το γάμο του.



Γεννήθηκε στη Χαβάη και μεγάλωσε ως Tracy, ταυτότητα ωστόσο στην οποία πάντα αντιστεκόταν. Δεν ήθελε να φορά φορέματα και, αν και έλαβε μέρος και σε καλλιστεία, ήθελε να τον αντιμετωπίζουν ως αγόρι.

Το 2002 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει το στήθος του και άρχισε ορμονική θεραπεία. Ωστόσο κράτησε τα αναπαραγωγικά του όργανα.

Αφότου απέκτησε νόμιμα ανδρική ταυτότητα παντρεύτηκε τη Nancy, χωρισμένη και μητέρα δύο παιδιών. Η γυναίκα είχε υποβληθεί σε υστερεκτομή με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει άλλα παιδιά κι έτσι ο Beatie σταμάτησε τη ορμονική αγωγή του και επιχείρησε να κυοφορήσει.

Το ζευγάρι επέλεξε ανώνυμο δότη σπέρματος και προχώρησε μόνο του σε τεχνητή γονιμοποίηση. Ύστερα από μία αποτυχημένη απόπειρα, ο Beatie έμεινε έγκυος.

Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε τα τρία παιδιά του, Susan, Austin και Jensen. Ωστόσο μετά τη μετακόμισή τους στο Phoenix ο γάμος του με τη Nancy διαλύθηκε και ο Thomas ερωτεύτηκε τη νυν σύζυγό του Amber Nichols.



Τότε ο Beatie άρχισε να ονειρεύεται έναν μεγάλο ανοιχτό γάμο, με τη συμμετοχή των τριών παιδιών του και την εγγονή της Amber, Lily, που επίσης ζει μαζί τους. Αλλά το διαζύγιό του χρειάστηκε σχεδόν τέσσερα χρόνια για να εκδοθεί- τα προβλήματα ήταν πολλά με πρώτο το γεγονός πως οι δικαστές στην Αριζόνα δεν αποδέχονταν ως νόμιμο το γάμο που είχε κάνει στη Χαβάη.

Όταν όλα τα εμπόδια έφυγαν από τη μέση, ο Thomas και η Amber άρχισαν να προγραμματίζουν πια τον πολυπόθητο γάμο τους.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Φεβρουάριο μπροστά σε 50 καλεσμένους και με τα παιδιά και το εγγόνι τους να συμμετέχουν ενεργά στην τελετή.



Ως νεόνυμφοι πλέον, θα ήθελαν πολύ να αποκτήσουν ακόμα ένα παιδί. Ο Beatie μπορεί και πάλι να κυοφορήσει αλλά πιστεύει πως πια στα 42 του είναι πολύ μεγάλος. Η απόπειρά τους να κυοφορήσει η Amber με ωάρια του Thomas και σπέρμα από τον ίδιο δότη με τα υπόλοιπα τρία παιδιά του, κατέληξε σε αποβολή.

«Θα προσπαθήσουμε ξανά τώρα που είμαστε παντρεμένοι. Θα θέλαμε πολύ να κάνουμε ένα παιδί μαζί αλλά κι αν δεν έρθει, δεν πειράζει», λέει ο Thomas.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...