Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Η πτήση που… έσωσε τη ζωή ενός μικρού κοριτσιού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο πόνος λόγω της πίεσης του αέρα που αποκάλυψε τη σοβαρή ασθένεια.

Η 6χρονη Claire Russell από τη Βαλτιμόρη είναι ένα γενναίο κορίτσι που βγήκε νικήτρια απέναντι στον καρκίνο, όταν ένας δυνητικά θανατηφόρος όγκος ανακαλύφθηκε μετά από ένα ταξίδι με αεροπλάνο.

Το μικρό κορίτσι υπέμεινε 17 κύκλους χημειοθεραπείας αφού η ασθένειά της αποκαλύφθηκε όταν η πίεση του αέρα κατά τη διάρκεια της πτήσης, τής προκάλεσε έντονο πόνο. Η 6χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε όπου έλαβε τη σωτήρια διάγνωση.

Τον περασμένο μήνα ήταν στην ευχάριστη θέση να συμπληρώσει ένα χρόνο χωρίς την απειλή του καρκίνου, κάνοντας εξαντλητική θεραπεία. Ο καρκίνος της Claire ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά όταν ήταν στα 36.000 πόδια και ένας μικρός πόνος που είχε στην πλάτη άρχισε να δυναμώνει και να γίνεται αφόρητος. Η τετράχρονη τότε μεταφέρθηκε από τη μητέρα της στο νοσοκομείο όπου μετά από πολλές εξετάσεις αποκαλύφθηκε ότι είχε έναν όγκο στο σχήμα ενός κουτιού στη μία πλευρά της σπονδυλικής της στήλης.

Οι γιατροί εξήγησαν ότι η καρκινική μάζα είχε διαταραχθεί από τη διαφορά στην πίεση του αέρα σε υψηλό υψόμετρο, προκαλώντας έντονο πόνο στην Claire. Η καρκινική μάζα προκαλείται από μια γονιδιακή μετάλλαξη που κάνει τα επιβλαβή κύτταρα να σχηματίζουν όγκους στα οστά και αντιπροσωπεύουν το 1% του συνόλου του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.

Το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία για τη συρρίκνωση του όγκου. Οι συνεδρίες διήρκεσαν περισσότερο από ένα χρόνο και έχασε μεγάλο μέρος του βάρους της κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Οι γονείς της τώρα αναφέρουν ότι το ταξίδι ήταν σωτήριο και αν δεν είχαν μπει στο αεροπλάνο πιθανόν η μικρή Claire να μην είχε παραπονεθεί για τον πόνο και να μην είχαν αντιληφθεί το σοβαρό πρόβλημα υγείας της. Πλέον η μικρή μαχήτρια απολαμβάνει ξανά τη ζωή μακριά από τα νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.