Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Λιγότερες διακοπές για τους μαθητές στο Barnsley της Αγγλίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Κόβονται» δύο εβδομάδες από το καλοκαίρι.

Την αντίθεσή τους στις παραδοσιακές καλοκαιρινές διακοπές διάρκειας έξι εβδομάδων που απολάμβαναν οι μαθητές εξέφρασαν οι αρχές στο Barnsley του Yorkshire, στη Βρετανία και αποφάσισαν όλα τα σχολεία της περιοχής να λειτουργούν έως το τέλος του Ιουλίου και να έχουν και διάλλειμα δύο εβδομάδων το φθινόπωρο.

Το τοπικό συμβούλιο του Barnsley έκρινε πως οι διακοπές των έξι εβδομάδων οδηγούσαν σε «μαθησιακές απώλειες» και πολλά παιδιά ξεχνούσαν τι μάθαιναν τα προηγούμενα χρόνια.

Η απόφαση αυτή ωστόσο προκάλεσε την οργή των επικεφαλής τω διδακτικών ενώσεων καθώς δεν ζητήθηκε η άποψή τους σχετικά με την αλλαγή αυτή.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η αλλαγή αυτή δεν αναμένεται να ακουστεί ευχάριστα ούτε στους γονείς καθώς οι δύο εβδομάδες διακοπών που «κόβονται» από το καλοκαίρι μεταφέρονται στα τέλη Οκτωβρίου και τις αρχές Νοεμβρίου, μετά την ολοκλήρωση ουσιαστικά της σεζόν στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Barnsley για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18, οι καλοκαιρινές διακοπές περιορίζονται στις τέσσερις εβδομάδες και τέσσερις ημέρες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.