Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Επαγγελματίας… δοκιμάστρια sex toys


Αυτό θα πει να παίρνεις ικανοποίηση από τη δουλειά σου!

Η Cara Houiellebecq έχει ένα ιδιαίτερο επάγγελμα. Δοκιμάζει διάφορα σεξουαλικά βοηθήματα (sex toys) με ετήσιο μισθό 15.000 λιρών Αγγλίας το χρόνο και επιπλέον… «αποζημίωση» 15 οργασμούς την εβδομάδα!

Αυτό θα πει δουλειά που σου προσφέρει ικανοποίηση!

Το γραφείο της αντί να είναι γεμάτο με διάφορα έγγραφα, είναι γεμάτο με περισσότερα από 2.000 σεξουαλικά παιχνίδια, τα οποία δοκιμάζει η ίδια για λογαριασμό διαφόρων εταιρειών.

Η Cara πληρώνεται ακόμη για να γράφει αξιολογήσεις των προϊόντων που δοκιμάζει στο προσωπικό της blog.

Είναι μητέρα δύο παιδιών και αποφάσισε να γίνει «erotic blogger» πριν από πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, αφιερώνει επτά ώρες την εβδομάδα στη «δουλειά» της.



«Τα χρησιμοποιούσα ήδη στην ιδιωτική ερωτική μου ζωή και κάπως έτσι μου ήρθε η ιδέα να ξεκινήσω να γράφω για τις σεξουαλικές μου εμπειρίες και να δοκιμάζω ερωτικά βοηθήματα» είπε η ίδια και συνέχισε: «Είναι μια πολύ ωραία δουλειά. Παλιά δούλευα σε τράπεζα. Τώρα πια δε θα μπορούσα να επιστρέψω σε κάτι τέτοιο. Αυτό που κάνω τώρα δεν το βαριέμαι ποτέ».

Η Cara εργάστηκε για μια ιστοσελίδα ερωτικών βοηθημάτων για δύο χρόνια, όμως το 2012 αποφάσισε να ξεκινήσει τη δική της επιχείρηση και απ’ ό,τι φαίνεται η απόφασή της ήταν σωστή.



Από τότε έχει κερδίσει δύο συνεχόμενες χρονιές το βραβείο του Καλύτερου Ερωτικού Δημοσιογράφου στα βραβεία ETO.

Λέει ότι φροντίζει να μη μιλά μπροστά στα παιδιά της για τη δουλειά της, ενώ ζει μαζί με το σύντροφό της και τη μητέρα του στο σπίτι τους στην περιοχή Gainsborough της Αγγλίας.

«Ο σύντροφός μου δε νιώθει απειλή από τη δουλειά μας. Τα σεξουαλικά βοηθήματα αποτελούν ένα συμπλήρωμα στη σεξουαλική μας ζωή, όχι υποκατάστατο» κατέληξε.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεκπαίδευση Πολεμικής Αεροπορίας με μαχητές των αμερικανικών δυνάμεων


Η εκπαίδευση γίνεται από τις 8 έως τις 23 Αυγούστου.

Συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας με την 480η μοίρα μαχητών των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων που εδρεύουν στην Ευρώπη θα πραγματοποιηθεί στην 115η πτέρυγα μάχης-αεροπορική βάση της Σούδας, στην Κρήτη, από τις 8 έως τις 23 Αυγούστου.

Η Πολεμική Αεροπορία πρόκειται να συμμετάσχει με το σύνολο των πολεμικών μοιρών της και η 480FS με 18 αεροσκάφη F-16CM και κλιμάκιο 300 ατόμων.

Σκοπός της συνεκπαίδευσης είναι η εξάσκηση του προσωπικού στην εκτέλεση σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα θα εκτελεστούν αποστολές αέρος-αέρος, αέρος- εδάφους, σύνθετες αεροπορικές αποστολές, βολές αέρος-εδάφους σε τακτικό πεδίο βολής με αδρανή όπλα και αποστολές εναέριου ανεφοδιασμού.

Η 480 FS εδρεύει στην αεροπορική βάση Spangdahlem στη Γερμανία.



Διαβάστε περισσότερα...

Πανηγυρίζουν οι ομοφυλόφιλοι στην Ουγκάντα


Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ουγκάντας ακύρωσε σήμερα, για τεχνικούς λόγους, τον νόμο που επέβαλε ακόμη σκληρότερες ποινές στους ομοφυλόφιλους και είχε προκαλέσει αντιδράσεις παγκοσμίως, γεγονός που θεωρείται σημαντική νίκη για τους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, όπου πάντως το σεξ μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου παραμένει ποινικά κολάσιμη πράξη.

Οι δικαστές του ανωτάτου δικαστηρίου έκριναν ότι η νομοθετική διαδικασία ήταν άκυρη επειδή κατά την ψηφοφορία που έγινε στο κοινοβούλιο για την έγκριση του νομοσχεδίου δεν υπήρχε απαρτία, όπως απαιτείται από το Σύνταγμα.

"Η έγκριση του νόμου την 20ή Δεκεμβρίου 2013 χωρίς απαρτία στο κοινοβούλιο" αντίκειται σε πολλά άρθρα του Συντάγματος, δεν σέβεται την κοινοβουλευτική διαδικασία και επομένως "είναι άκυρη και ουδέποτε γενομένη", δήλωσε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου Στίβεν Καβούμα.

Οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες στην Ουγκάντα εδώ και μισό αιώνα. Ο νέος νόμος ωστόσο ποινικοποιούσε την "προώθηση της ομοφυλοφιλίας" και καθιστούσε υποχρεωτικό να καταγγέλλονται οι ομοφυλόφιλοι από τους πολίτες. Μεταξύ άλλων τιμωρούσε ακόμη και με ισόβια κάθειρξη τους φορείς του HIV που διατηρούν ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Λόγω της διεθνούς κατακραυγής, πολλές χώρες και οργανώσεις που στήριζαν οικονομικά την Ουγκάντα ακύρωσαν τη βοήθεια που παρείχαν στη χώρα.

Η ακύρωση του συγκεκριμένου νόμου χαιρετίστηκε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης από ακτιβιστές που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. "Τελική απόφαση: σήμερα, δεν είμαι πλέον εγκληματίας. Γράψαμε ιστορία για τις επόμενες γενιές" έγραψε χαρακτηριστικά η Ζακλίν Κάσα.

"Το δυσκολότερο έργο, να διασφαλίσουμε την ίση αντιμετώπιση όλων των Ουγκαντέζων, δεν έχει ολοκληρωθεί", είπε από την πλευρά του ο δικηγόρος Νίκολας Οπίγιο που εκπροσωπούσε στο δικαστήριο οκτώ ιδιώτες και δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις που είχαν προσφύγει κατά του νόμου.

Οι δικαστές δεν έκριναν το περιεχόμενο του νόμου καθώς είχαν αποφασίσει να εξετάσουν αρχικά και να αποφανθούν για το "τεχνικό" ζήτημα της απαρτίας στο κοινοβούλιο κατά την ψήφισή του.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η αλλαγή στο facebook που δεν πρόσεξε κανείς


Ακόμη και οι πιο παρατηρητικοί δεν πρόσεξαν την αλλαγή που έκανε το facebook και συγκεκριμένα στη γραμμή εργαλείων, εκεί που εμφανίζεται η υδρόγειος με τις ειδοποιήσεις (notifications).

Μέχρι και πριν δυο ημέρες, απ' όποιο μέρος της γης και αν συνδεόταν κάποιος χρήστης του facebook, η συγκεκριμένη υδρόγειος εμφάνιζε πάντα τον χάρτη της Αμερικής.



Στο εξής όμως, οι χρήστες που ζουν στην Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική, στη συγκεκριμένη υδόγειο θα βλέπουν το ημισφαίριο στο οποίο ανήκουν οι τρεις ήπειροι.



Το facebook με αυτόν τον τρόπο δείχνει ότι είναι παγκόσμιο κοινωνικό μέσο και όχι μόνο της Αμερικής.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σπείρα έκλεβε καύσιμα από την Πολεμική Αεροπορία


Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας εξιχνιάστηκε η εγκληματική δράση τριμελούς σπείρας, που αφαιρούσε μεγάλες ποσότητες υγρών καυσίμων από αγωγό της Πολεμικής Αεροπορίας, στην ευρύτερη περιοχή της Οινόης Βοιωτίας και στη συνέχεια τις διακινούσε στην εγχώρια αγορά.

Σημειώνεται ότι, η Πολεμική Αεροπορία παρείχε στην Ελληνική Αστυνομία το αναγκαίο πληροφοριακό υλικό και στο πλαίσιο της στενής διυπηρεσιακής συνεργασίας επετεύχθη η εξιχνίαση της κλοπής των υγρών καυσίμων, που γινόταν εκτός χώρου ευθύνης Εγκατάστασης – Μονάδας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας διακριβώθηκε η εμπλοκή τριών ατόμων, τα οποία συνελήφθησαν. Πρόκειται για έναν 56χρονο Έλληνα, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον τομέα της πώλησης, διανομής και μεταφοράς καυσίμων με βυτιοφόρα οχήματα, καθώς και δύο 32χρονοι Πακιστανοί, οι οποίοι απασχολούνταν στις επιχειρήσεις του 56χρονου.





Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση - αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της παράνομης διακίνησης υγρών καυσίμων (λαθρεμπορία) κατά συναυτουργία, επάγγελμα και εξακολούθηση, της πλαστογραφίας και χρήσης πλαστού εγγράφου καθώς και της νομοθεσίας για τα όπλα και τους αλλοδαπούς.

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων προέκυψε ότι, οι δράστες, το τελευταίο τουλάχιστον εξάμηνο, είχαν καταρτίσει κατάλληλη υποδομή και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης (modus operandi), αφαιρούσαν από αγωγό καυσίμου της Πολεμικής Αεροπορίας, μεγάλες ποσότητες αεροπορικού καυσίμου (Jet Propelant 8), που προορίζονταν για την κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών.

Πιο συγκεκριμένα μετέβαιναν, τρεις έως τέσσερις φορές εβδομαδιαίως, με ειδικά μετασκευασμένο βυτιοφόρο όχημα (τύπου τζιπ), σε δύσβατη ημιορεινή περιοχή, στην Οινόη Βοιωτίας και χρησιμοποιώντας μηχανική αντλία, αφαιρούσαν καύσιμα, με τη μέθοδο της μετάγγισης.





Μάλιστα λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και κάλυψης, ώστε να μην γίνονται εύκολα αντιληπτοί και να αποφεύγουν ή και να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές.



Πιο συγκεκριμένα, δρούσαν βραδινές μόνο ώρες και κατά την προσέγγιση τους στο χώρο του αγωγού έσβηναν τα φώτα του οχήματος, ενώ σκέπαζαν με χαρτόνι τον πίνακα οργάνων, για να μην είναι ορατές οι φωτεινές ενδείξεις.

Επιπλέον, στο συγκεκριμένο όχημα, το οποίο είναι ιδιοκτησίας του 56χρονου συλληφθέντα, είχαν τοποθετήσει – προσαρμόσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ώστε να καθίσταται δυσχερής η ταυτοποίηση του.

Στη συνέχεια μετέφεραν τα καύσιμα, σε πρατήριο υγρών καυσίμων του 56χρονου, επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας-Θηβών, όπου και τα αποθήκευαν προσωρινά. Ακολούθως, προωθούσαν τις ποσότητες των καυσίμων, με διαφορετικό βυτιοφόρο όχημα, σε δύο άλλα πρατήρια υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του 56χρονου, στον Ασπρόπυργο και στη Νέα Πέραμο Αττικής.





Τα καύσιμα κατέληγαν στην αγορά, μέσω των παραπάνω πρατηρίων, αφού προηγουμένως είχαν υποστεί κατάλληλη επεξεργασία – νοθεία. Από τη λαθροδιακίνηση αυτή αποκόμιζαν παράνομα μεγάλα οικονομικά οφέλη, επιφέροντας αντίστοιχη ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο.

Το βράδυ της Τετάρτης, στην παραπάνω περιοχή και κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν οι τρεις δράστες, αφού προηγουμένως είχαν μεταγγίσει καύσιμα, στο ειδικά μετασκευασμένο όχημα. Από την επιτόπια έρευνα διαπιστώθηκε ότι το όχημα έφερε, σε εσωτερική συγκαλυμμένη δεξαμενή, 1.000 λίτρα κηροζίνης.

Το όχημα κατασχέθηκε, ως μέσο μεταφοράς λαθρεμπορικών προϊόντων ενώ στη κατοχή και σε έρευνες σε κατοικίες, χώρους επαγγελματικής δραστηριότητας και οχήματα των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στη κατοχή των δύο υπηκόων Πακιστάν:

-δυο κινητά τηλέφωνα, με ενσωματωμένες κάρτες SIM ,

-ζεύγος ειδικών γαντιών εργασίας,

-το χρηματικό ποσό των τριακοσίων 325 ευρώ,

-βεβαίωση Κατάθεσης Αίτησης για Έκδοση Άδειας Διαμονής, η οποία, όπως εξακριβώθηκε, έχει κλαπεί από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων.

Στην κατοχή, σε οικία του 56χρονου στην Αθήνα και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του:

-κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM

-μεγάλος αριθμός κλειδιών (αυτοκινήτων, λουκέτων, οχημάτων κλπ).

-69 παραστατικά διακίνησης καυσίμων,

-δύο τετράδια, με χειρόγραφες σημειώσεις.

-πιστόλι με ένα γεμιστήρα, για το οποίο δεν έφερε άδεια,

-80 φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm ,

-119 φυσίγγια διαμετρήματος 0,22 mm ,

-Δελτίο Ταυτότητος, με τα στοιχεία του 56χρονου, για το οποίο προκύπτει ότι έχει δηλωθεί απώλεια,

καραμπίνα,

-3.105 ευρώ και

-έξι τραπεζικές επιταγές, επ’ ονόματι του 56χρονου.

Στο πρατήριο υγρών καυσίμων του 56χρονου, όπου αποθήκευαν προσωρινά τα καύσιμα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ και ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας, καταφανώς πλαστές, που αντιστοιχούν σε αυτοκίνητο άλλου ιδιοκτήτη, όμοιου τύπου με βυτιοφόρο ιδιοκτησίας του.



Στο πρατήριο υγρών καυσίμων του 56χρονου, στον Ασπρόπυργο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-στρογγυλή σφραγίδα του Δήμου Θηβαίων, η προέλευση της οποίας διερευνάται,

-πιστόλι, διαμετρήματος 9 mm , με γεμιστήρα άνευ φυσιγγίων,

-δύο φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

-ηλεκτρικός εκκενωτής ( TASER ),

-τρία μπλοκ συγκεντρωτικής φορτωτικής Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων.

-φάκελος που περιείχε εκατόν ένα (101) τιμολόγια αγοράς εταιρείας καυσίμων του έτους 2013,

-φάκελο που περιείχε εκατόν είκοσι οχτώ (128) τιμολόγια αγοράς εταιρείας καυσίμων του έτους 2014 και

-τρεις σφραγίδες.

Στο βυτιοφόρο όχημα, με το οποίο προωθούσαν τις ποσότητες καυσίμων στα άλλα πρατήρια υγρών καυσίμων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κλειδιά του ανωτέρω βυτιοφόρου και η άδεια κυκλοφορίας του, ενώ κατασχέθηκε επίσης ως μέσο μεταφοράς λαθρεμπορικών προϊόντων.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία εκτιμάται ότι οι δράστες, το τελευταίο εξάμηνο, αφαίρεσαν συνολικά 100.000 λίτρα αεροπορικού καυσίμου.

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με κλιμάκιο του Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, διενεργείται λεπτομερής καταμέτρηση και έλεγχος νοθείας των κατασχεθέντων ποσοτήτων καυσίμων.

Τα κατασχεθέντα οχήματα θα παραδοθούν για φύλαξη στις κατά τόπους αρμόδιες διευθύνσεις Τελωνείων Αττικής του Υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, για τους δύο αλλοδαπούς προέκυψε ότι διαμένουν παράνομα στη χώρα μας και θα εφαρμοστεί σε βάρος τους το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Διαβάστε περισσότερα...

Χαλκιδική: Νεκρός βρέθηκε Ρώσος τουρίστας


Νεκρός σε χαράδρα της Σιθωνίας Χαλκιδικής βρέθηκε 69χρονος Ρώσος τουρίστας. Το πτώμα του εντοπίστηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα από άνδρες της Πυροσβεστικής κοντά στον παραδοσιακό οικισμό Παρθενώνας, στον Νέο Μαρμαρά, όπου ο άτυχος άνδρας εικάζεται ότι είχε μεταβεί προκειμένου να κάνει πεζοπορία. Τα ακριβά αίτια του θανάτου του ερευνώνται. Ο 69χρονος έμενε σε ξενοδοχείο του Νέου Μαρμαρά, όπου έκανε διακοπές μαζί με την κόρη του. Τα ίχνη του είχαν χαθεί από την περασμένη Τετάρτη.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κέρδισε δύο φορές $1 εκατ. σε λόττο


Ο Ρόμπερτ Χάμιλτον θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο τυχερούς ανθρώπους στον κόσμο, μιας και μέσα σε μόλις τρεις μήνες κέρδισε δύο φορές σε αμερικανική λοταρία το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Η πρώτη φορά που η τύχη χαμογέλασε στον Ρόμπερτ ήταν στις 28 Απριλίου, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στο Τζέισονβιλ, όπου και πήρε το λαχείο το οποίο κέρδισε 1 εκατομμύριο δολάρια.


ΒΙΝΤΕΟ-Κέρδισε δύο φορές $1 εκατ. σε λόττο

Μετά από 3 μήνες αγόρασε άλλο ένα λαχείο από ένα βενζινάδικο της περιοχής του. Αυτή του η επιλογή τον έκανε κατά 1 εκατομμύριο πλουσιότερο, αφού κέρδισε στην κλήρωση της 22ης Ιουνίου.

«Είναι το κερασάκι στην τούρτα», σχολίασε ο ίδιος όταν παραλάμβανε τα κέρδη από το δεύτερο λαχείο του.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Ο πυρήνας του νόμου για την αξιολόγηση στο δημόσιο δεν αλλάζει"


Ο πυρήνας του νόμου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων δεν αλλάζει, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Το Υπουργείο επεξεργάζεται προτάσεις που θα καταστήσουν απολύτως σαφές ότι η αξιολόγηση είναι εργαλείο διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων και διοίκησης και, σε καμία περίπτωση, δεν συνδέεται με το πρόγραμμα κινητικότητας, με τη διαθεσιμότητα, τις απολύσεις, ενώ δεν έχει καμία μισθολογική ή υπηρεσιακή συνέπεια για τον υπάλληλο. Κάτι που έχει τονίσει κατ’ επανάληψη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Η συγκριτική αξιολόγηση συνιστά το απαραίτητο μεταβατικό στάδιο προετοιμασίας προς το οριστικό σύστημα αξιολόγησης, που έχει δεσμευτεί το Υπουργείο να φέρει εντός των επομένων μηνών προς ψήφιση στη Βουλή και αφού πρώτα υπάρξει διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, συζητήθηκε η ακόμη περισσότερη ενίσχυση στην απονομή της πειθαρχικής δικαιοσύνης, του ελέγχου των πλαστών πιστοποιητικών και του ελέγχου της μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου, κάτι που έχει δρομολογήσει ήδη τους τελευταίους 13 μήνες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, από τις αρχές του 2013, μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, έχουν απομακρυνθεί, για ποινικούς, πειθαρχικούς ή για λόγους υποβολής πλαστών δικαιολογητικών και παράνομων προσλήψεων, περισσότεροι από 500 υπάλληλοι.

Ειδικότερα, το 2013 αποχώρησαν για τους παραπάνω λόγους 220 δημόσιοι υπάλληλοι, το δε α’ τετράμηνο (Ιανουάριος- Απρίλιος) του 2014, έχουν αποχωρήσει για τους ίδιους λόγους 304 υπάλληλοι. Πρόκειται για αναγκαστικές αποχωρήσεις πειθαρχικής ή ποινικής προέλευσης και για ανακλήσεις διορισμών ή καταγγελίες συμβάσεων λόγω υποβολής πλαστών δικαιολογητικών.

Ο στόχος για την ολοκλήρωση των 15.000 απολύσεων μέχρι το τέλος του 2014, όπως αυτός έχει συμφωνηθεί από την κυβέρνηση, παραμένει, επισημαίνουν οι πηγές από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προβληματισμός για τα περί «επιλεκτικών χρηματοδοτήσεων» δήμων


Επιστολή ΚΕΔΕ στον υπουργό Εσωτερικών.
Επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν σε «επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις του υπουργείου Εσωτερικών προς εκλεκτούς δημάρχους» εκτός των προβλεπομένων του νόμου.

Ο κ. Ασκούνης ζητά από τον κ. Ντινόπουλο να του γνωστοποιήσει τα σχετικά στοιχεία από την 1η Ιανουαρίου του 2011 μέχρι σήμερα.

«Επειδή ο ισχυρισμός αυτός εγείρει μείζον θέμα ηθικής τάξεως μεταξύ των αιρετών, επειδή η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει υποστεί επώδυνες περικοπές στους πόρους της, επειδή το θέμα της διαφάνειας, της τήρησης της νομιμότητας και της αντικειμενικότητας στην κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, αποτελεί θέμα αρχής για την ΚΕΔΕ, σας παρακαλώ όπως μας γνωστοποιήσετε τα σχετικά στοιχεία από την 1-1-2011 μέχρι σήμερα», τονίζει ο κ. Ασκούνης στην επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών.



Διαβάστε περισσότερα...

Μειωμένο συντελεστή δόμησης στην Ακαδημία Πλάτωνος αποφάσισε το ΣτΕ


Αλλάζουν τα δεδομένα στην ανέγερση εμπορικού κέντρου.
Αλλάζουν τα δεδομένα στην ανέγερση του εμπορικού κέντρου «Academy Gardens» στην Ακαδημία Πλάτωνος, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας με δυο αποφάσεις του, δεσμεύει το ΥΠΕΧΩΔΕ να προχωρήσει στη μείωση του συντελεστή δόμησης στην περιοχή.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει, με διαφορετικές αιτήσεις, οι κάτοικοι της Ακαδημίας Πλάτωνος αλλά και η κατασκευάστρια εταιρεία Artume ζητώντας -ο καθένας για τους δικούς του λόγους- την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος το οποίο τροποποιούσε «τον συντελεστή δόμησης των οικοπέδων και το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος στην περιοχή γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος του ρυμοτομικού σχεδίου Αθηνών».

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ, με τις υπ΄ αριθμ. 2261 και 2262/2014 αποφάσεις του απέρριψε και τις δύο προσφυγές υπογραμμίζοντας στο «δια ταύτα» των αποφάσεων του ότι πρέπει να εκδοθεί νέο Προεδρικό Διάταγμα για την επίμαχη περιοχή το οποίο θα προβλέπει μειωμένο συντελεστή δόμησης.

Υπενθυμίζεται ότι στην γειτονιά της Ακαδημίας Πλάτωνος (4ο διαμέρισμα, έκτασης 615 στρεμμάτων) και ειδικότερα στην έκταση του πρώην εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη (Λεωφόρος Κηφισού 60) δρομολογείται επένδυση 300 εκατ. ευρώ για την κατασκευή εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου επιφάνειας 55.000 τ.μ. (Academy Gardens) από την Artume Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης Ακίνητης και Κινητής περιουσίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Φόρεσαν σέξι εσώρουχα στα φρούτα


Πωλητές φρούτων στη Κίνα έντυσαν με εσώρουχα τα ροδάκινά τους ενόψει φεστιβάλ.

Πωλητές φρούτων στη Κίνα έντυσαν με... σέξι εσώρουχα τα ροδάκινά τους ενόψει του φεστιβάλ Qixi.

Σύμφωνα με το China News, τα ιδιαίτερα ροδάκινα ονομάζονται «Ripe Fruit» (ώριμα φρούτα), ενώ η εν λόγω ιδέα ξεκίνησε από έναν παραγωγό στο Nanjing, ενώ κατά την WSJ η γεύση τους είναι μοναδική.

Ένα κουτί με εννέα ροδάκινα κοστίζει 498 γιουάν. Μάλιστα, στο διαδίκτυο αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν ξετρελαθεί με τον εν λόγω τρόπο πώλησης και σπεύδουν να τα παραγγείλουν.

Δείτε τις φωτογραφίες










Διαβάστε περισσότερα...

Υγειονομικό υλικό 4,2 εκ. δολ. παραδόθηκε από την «Αποστολή» στα Νοσοκομεία


Το 5ο κοντέινερ παρελήφθη από το «Λαϊκό» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Ολοκληρώθηκε, χθες, με την παράδοση υγειονομικού υλικού στο «Λαϊκό» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, το πρόγραμμα «Give for Greece» που χρηματοδότησε το Jaharis Foundation και υλοποίησαν ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Ανθρωπιστικός Οργανισμός των Ορθοδόξων Χριστιανών Αμερικής IOCC

Το πρόγραμμα περιελάμβανε την παράδοση υγειονομικού υλικού, αξίας 4,2 εκατομμυρίων δολαρίων, με το οποίο εξυπηρετήθηκαν ανάγκες όλων των ιατρικών ειδικοτήτων σε περισσότερα από 50 νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα της Αθήνας, της Δυτικής Ελλάδας, την Πελοπόννησο, τα Ιόνια Νησιά, όπως επίσης τη Δυτική, Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, και σε Νοσοκομεία του Πειραιά και Νησιών του Αιγαίου.

Η μεγάλη αυτή προσφορά, της «Αποστολής», στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ένα μόνο μέρος ευρύτερου προγράμματος που υλοποιείται, σχεδόν ένα χρόνο τώρα, σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με τον IOCC, υπό τη σκέπη της χρηματοδότησης του Jaharis Family Foundation του Ελληνοαμερικανού Μάικλ Τζαχάρη.

Τα πέντε κοντέινερ υγειονομικού υλικού, διευκόλυναν σε σημαντικό βαθμό στην κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομειακά Ιδρύματα της χώρας και ειδικά σε αναλώσιμο νοσοκομειακό υλικό όπως σύριγγες, γάντια, γάζες, επιδέσμους και εκατοντάδες άλλα είδη αντικειμένων ευρείας και εξειδικευμένης νοσοκομειακής κατανάλωσης. Το 5ο και τελευταίο κοντέινερ, αξίας 812.000 δολαρίων, παρεδόθη στο «Λαϊκό» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών με το οποίο θα καλυφθούν και ανάγκες των Νοσοκομείων «Ιπποκράτειο», «Αγλαΐα Κυριακού» και «Αττικό».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του για την στήριξη της ελληνικής ομογένειας της Αμερικής στις δυσκολίες που περνά η χώρα μας και για τη συνεργασία που έχουν με την «Αποστολή» ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις πρωτοβουλίες του Αρχιεπισκόπους Αμερικής Δημητρίου στην προσφορά του κ. Μιχάλη Τζαχάρη και τον Οργανισμό IOCC λέγοντας ότι αποδεικνύουν κάθε μέρα με το έργο τους, όχι μόνο την αγάπη τους στην Ελλάδα, αλλά την πίστη τους στις αξίες και τις δυνάμεις που έχει ο Ελληνισμός. « Χιλιάδες ασθενείς αλλά και παιδιά έχουν στηριχθεί από την βοήθεια που έχει προσφέρει ο Μιχάλης Τζαχάρης», είπε ο Αρχιεπίσκοπος συγκρίνοντας την στήριξη του με αντίστοιχες των εθνικών ευεργετών.





Διαβάστε περισσότερα...

Με τις κύριες κλήσεις αναπληρωτών θα καλύπτονται τα κενά στα δυσπρόσιτα σχολεία


Σε λίγες περιοχές θα δίνονται διπλάσια μόρια.

Ελάχιστα θα είναι τα δυσπρόσιτα σχολεία που θα δίνουν επιπρόσθετα μόρια, διπλά για την ακρίβεια, στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που θα τα επιλέξουν. Όπως έχει αποκαλύψει το newsbeast.gr, προκρίθηκε τελικά το σενάριο να καλύπτονται τα κενά στα εν λόγω σχολεία με τις κύριες κλήσεις αναπληρωτών.

Ωστόσο αν αυτό δεν καταστεί εφικτό τότε γίνονται δεκτές αιτήσεις εκπαιδευτικών για πρόσληψη στις εν λόγω σχολικές μονάδες, κατά σειρά κατάταξής τους στους ισχύοντες πίνακες.

Μετά την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου αναμένεται να κληθούν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να καταθέσουν συμπληρωματικές αιτήσεις για τα σχολεία αυτά, ώστε αν κάποιος αρνηθεί μέσα από τις γενικές κλήσεις να είναι υποψήφιος για τις δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες.

Όσον αφορά τα διπλάσια μόρια και το άνοιγμα των πινάκων απ’ ό,τι διαπιστώνουμε, δεν επέρχεται ουσιαστική αλλαγή στο Ν.3848 αφού η εν λόγω ρύθμιση έρχεται να προστεθεί σε αυτόν. Οι πίνακες λοιπόν δεν αναμένεται να ανοίξουν με τον παλιό γνώριμο τρόπο όπου κάθε μήνας έδινε ένα μόριο, ενώ πιθανόν είναι να μην ανοίξουν αν δεν γίνει νέος ΑΣΕΠ άλλωστε στο άρθρο αναφέρεται ότι τα διπλά μόρια αφορούν τη διαμόρφωση των τελικών πινάκων κατάταξης του άρθρου 3 του 3848 .

Θυμίζουμε ότι σε αυτό το άρθρο του 3848 καθορίζονται οι τελικοί πίνακες κατάταξης όπου μεταξύ των άλλων ορίζονται τα ακόλουθα για το μόρια που δίνει η προϋπηρεσία:

Πραγματική εκπαιδευτική προϋπηρεσία:

− Η προϋπηρεσία από 0 έως και 8 μήνες: 0,10 μονάδες για κάθε μήνα

− Η προϋπηρεσία από 8 έως και 16 μήνες: 0,15 μονάδες για κάθε μήνα

− Η προϋπηρεσία από 16 έως και 24 μήνες: 0,20 μονάδες για κάθε μήνα

− Η προϋπηρεσία από 24 έως και 32 μήνες: 0,30 μονάδες για κάθε μήνα

− Η προϋπηρεσία από 32 έως και 40 μήνες: 0,35 μονάδες για κάθε μήνα

− Η προϋπηρεσία από 40 έως και 60 μήνες: 0,40 μονάδες για κάθε μήνα

Το ανώτατο συνολικό όριο μονάδων από προϋπηρεσία είναι 16,80 μονάδες.

Ακολουθεί το άρθρο 5 για την επιπλέον μοριοδότηση των δυσπρόσιτων σχολείων...

«Από το σχολικό έτος 2014-2015 ο χρόνος πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που διανύεται σε δημόσιες σχολικές μονάδες, οι οποίες κατά τις οικείες διατάξεις ανήκουν στις κατηγορίες μοριοδότησης Θ και Ι για την πρωτοβάθμια και ΙΑ και ΙΒ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση υπολογίζεται στο διπλάσιο για τη διαμόρφωση των τελικών πινάκων κατάταξης των εκπαιδευτικών, που προβλέπονται στο άρθρο 3. Η εν λόγω υπηρεσία υπολογίζεται στο διπλάσιο και για τον προσδιορισμό των μονάδων συνθηκών διαβίωσης με την επιφύλαξη του χρονικού περιορισμού του πρώτου εδαφίου του άρθρου 4Α.

Αν διαπιστωθεί αδυναμία κάλυψης των λειτουργικών κενών των σχολικών μονάδων των ανωτέρω κατηγοριών κατά τις γενικές διατάξεις, γίνονται δεκτές αιτήσεις εκπαιδευτικών για πρόσληψη στις εν λόγω σχολικές μονάδες, κατά σειρά κατάταξής τους στους ισχύοντες πίνακες».



Διαβάστε περισσότερα...

Σε επιφυλακή το ΚΕΕΛΠΝΟ για τον Έμπολα


Στην εκτίμηση ότι ο κίνδυνος από τη επιδημία αιμορραγικού πυρετού Έμπολα για την Ελλάδα είναι πολύ χαμηλός, σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, κατέληξαν σήμερα οι επιστήμονες, μετά από διεπιστημονική συνάντηση στο ΚΕΕΛΠΝΟ γι' αυτό το θέμα, καθώς η η επιδημία του Έμπολα βρίσκεται σε εξέλιξη στη Δυτική Αφρική, από τον Φεβρουάριο του 2014.

Όπως έγινε γνωστό μετά από τη σύσκεψη, το ΚΕΕΛΠΝΟ παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις από τον Απρίλιο του 2014 και μετά τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις για την επιδημία έχει ενημερώσει, τόσο τους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας για τον χειρισμό ύποπτων περιστατικών αιμορραγικού πυρετού, όσο και τους ταξιδιώτες για τις εξελίξεις και τις απαραίτητες προφυλάξεις. Επίσης, βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με το Εργαστήριο Αναφοράς Αιμορραγικών Πυρετών και Αρμποϊών του ΑΠΘ για την εργαστηριακή ετοιμότητα της χώρας.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει ότι ο αιμορραγικός πυρετός Έμπολα είναι ιογενής νόσος, η οποία εμφανίζεται σποραδικά σε κοινότητες της Κεντρικής Αφρικής. Πρόκειται, κατά βάση, για ζωονόσο και τελευταία δεδομένα υποδηλώνουν την κυκλοφορία του σε πληθυσμούς νυχτερίδων στην Αφρική. Η εμφάνιση σποραδικών κρουσμάτων στην Αφρική, συνήθως, ακολουθείται από μεγάλες νοσοκομειακές επιδημίες, που οφείλονται σε δευτερογενή μετάδοση λόγω της πολλαπλής χρήσης βελονών χωρίς αποστείρωση και της έλλειψης των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Ο ιός Έμπολα μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, κυρίως, μέσω επαφής με αίμα ή εκκρίσεις ασθενών (πχ σάλιο, ούρα κλπ). Η πιθανότητα μετάδοσης της νόσου από άνθρωπο σε άνθρωπο αυξάνει στα τελευταία στάδια της νόσου, ακόμη και μεταθανάτια, λόγω της αυξημένης ιαιμίας. Ο ιός, μετά από περίοδο επώασης περίπου μίας εβδομάδας (από δύο έως 21 ημέρες), αρχικά προκαλεί ένα σύνδρομο που μοιάζει με γριπώδη συνδρομή (πυρετός, μυαλγίες, πόνος στη μέση, αδυναμία), και προοδευτικά εμέτους και διάρροιες, νεφρική ανεπάρκεια, αιμορραγίες από βλεννογόνους και πολυοργανική ανεπάρκεια. Ο αιμορραγικός πυρετός Έμπολα έχει υψηλή θνητότητα που μπορεί να φτάσει και το 80% και δεν υπάρχει εμβόλιο για την πρόληψη ή ειδική θεραπεία.

Έως τις 27 Ιουλίου του 2014 έχουν δηλωθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) συνολικά 1.323 κρούσματα σε τέσσερις χώρες της Δυτικής Αφρικής (460 στη Γουινέα, 329 στη Λιβερία, 533 στη Σιέρρα Λεόνε και ένα στη Νιγηρία), συμπεριλαμβανομένων 729 θανάτων. Είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται επιδημία αιμορραγικού πυρετού Έμπολα στη Δυτική Αφρική, γεγονός που δυσχεραίνει την αντιμετώπιση και τα μέτρα ελέγχου της νόσου.

Όπως τονίστηκε σήμερα, οι διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί δημόσιας υγείας παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στη Δυτική Αφρική και το ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους.


Διαβάστε περισσότερα...

Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του Facebook


Περίπου μια ώρα διήρκησε το πρόβλημα στη λειτουργία του Facebook. Εδώ και λίγα λεπτά η είσοδος στις σελίδες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης γίνεται με κανονικούς ρυθμούς προς μεγάλη... ανακούφιση των χρηστών που είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκεια τους με δεκάδες σχόλια.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΟΥ: Εκτός έλεγχου η επιδημία αιμορραγικού πυρετού


Η επιδημία αιμορραγικού πυρετού που οφείλεται στον ιό Έμπολα σε κράτη της δυτικής Αφρικής είναι εκτός ελέγχου, αλλά μπορεί να ανασχεθεί, εκτίμησε σήμερα η επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Μάργκαρετ Τσαν, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησής της με τους προέδρους της Γουινέας, της Λιβερίας και της Σιέρα Λεόνε στο Κόνακρι.

«Αυτή η συνάντηση πρέπει να σηματοδοτήσει ένα σημείο καμπής σε ό,τι αφορά την αντίδραση στην επιδημία», τόνισε η Τσαν, σύμφωνα με μια απομαγνητοφώνηση όσων είπε, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο ΠΟΥ.

«Η επιδημία αυτή κινείται πιο γρήγορα από τις προσπάθειές μας να την ελέγξουμε. Εάν η κατάσταση συνεχίσει να επιδεινώνεται, οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές σε ό,τι αφορά τις ζωές που θα χαθούν, αλλά και τα σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα που δημιουργούνται, αλλά και σε ό,τι αφορά «τον υψηλό κίνδυνο εξάπλωσης της σε άλλες χώρες», πρόσθεσε η Τσαν.

«Το προσωπικό που έχει κινητοποιηθεί ως σήμερα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο είναι θλιβερά ανεπαρκές», ανέφερε ακόμη η Τσαν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των χωρών της περιοχής για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Σε καραντίνα μια ανθρώπινη σορός στη Νιγηρία

Στο μεταξύ η σορός ενός άνδρα ο οποίος απεβίωσε στη Λιβερία, μια χώρα που πλήττεται από την επιδημία, τέθηκε σε καραντίνα στη νοτιοανατολική Νιγηρία προληπτικά, όπως ανακοίνωσε ένας τοπικός αξιωματούχος σήμερα.

Οι συγγενείς του νεκρού επαναπάτρισαν τη σορό του το Σαββατοκύριακο για την κηδεία του στο Όγι, στην πολιτεία Ανάμπρα.

Δεν υπάρχει κάποια αδιάσειστη απόδειξη ότι ο θάνατος του άνδρα οφείλεται στον ιό Έμπολα, αλλά οι κάτοικοι καταλήφθηκαν από πανικό όταν ενημερώθηκαν πως πέθανε στη Λιβερία, τη μία από τις τρεις χώρες —μαζί με τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε— που έχουν πληγεί πιο σκληρά από την επιδημία του αιμορραγικού πυρετού, δήλωσε εκπρόσωπος του κυβερνήτη της πολιτείας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Για αυτό το λόγο, οι αρχές αποφάσισαν να τοποθετηθεί η σορός σε απομόνωση μέχρι να εξακριβωθεί η αιτία του θανάτου του, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο οποίος τόνισε πως τα μέτρα αυτά «λαμβάνονται προληπτικά».

Η επιδημία του Έμπολα έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα τη ζωή τουλάχιστον 729 ανθρώπων.339 στη Γουινέα, 233 στη Σιέρα Λεόνε, 156 στη Λιβερία και ενός στη Νιγηρία.


Διαβάστε περισσότερα...

Αυτός είναι ο εκπαιδευτικός που ασέλγησε σε ανήλικη


Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία μετά από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας, τις φωτογραφίες και την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 49χρονου, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, για κακουργηματικές πράξεις σε βάρος ανήλικης.

Πρόκειται για τον ΑΜΠΑΤΖΙΔΗ Κωνσταντίνο του Στυλιανού και της Μαγδαληνής, γεννηθέντα στην Κοζάνη το έτος 1965.



Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια από εκπαιδευτικό κατ’ εξακολούθηση και αποπλάνηση παιδιού νεότερου από δεκαπέντε ετών κατ’ εξακολούθηση.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 23210-90805 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.



Διαβάστε περισσότερα...

«Έφυγε» στα 41 του ο Μπέλκεβιτς


Ύστερα από μακροχρόνια «μάχη» με το καρκίνο του αίματος, ο Βαλεντίν Μπέλκεβιτς «έφυγε» από τη ζωή μόλις στα 41 του χρόνια.



Ο πρώην αρχηγός της Ντιναμό Κιέβου και της εθνικής Λευκορωσίας απεβίωσε τη Παρασκευή (1/8) καθώς δεν κατάφερε να βγει νικητής στη «μάχη» με την επάρατη νόσο η οποία τελικά του στοίχισε τη ζωή.

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή από ανακοίνωση της Ντιναμό Κιέβου με την οποία ο Μπέλκεβιτς από το 1996 έως το 2008 πέτυχε 69 τέρματα σε 334 συμμετοχές, ενώ εκτός από την ουκρανική ομάδα, αγωνίστηκε επίσης σε Ντιναμό Μινσκ και Ίντερ Μπακού. Αφότου «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ανέλαβε προπονητής στις ακαδημίες της Ντιναμό.

Υπήρξε για ένα διάστημα παντρεμένος με τη διάσημη στην Ουκρανία ηθοποιό και τραγουδίστρια, Άννα Σεντόκοβα, και αφήνει πίσω του μία κόρη 10 ετών.


Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγές στη μοριοδότηση εκπαιδευτικών


Νέο τρόπο υπολογισμού στη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε απομακρυσμένες σχολικές μονάδες, από το σχολικό έτος 2014- 2015, εισάγει νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Ίδρυση και οργάνωση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία και άλλες διατάξεις» που προβλέπει ότι ο νέος τρόπος μοριοδότησης θα λαμβάνεται υπόψη για τον διορισμό και τοποθέτηση μονίμων και την πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, προς κάλυψη οργανικών θέσεων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Σε αυτήν τη διάταξη οδηγήθηκε το υπουργείο Παιδείας λόγω της δυσχέρειας στελέχωσης των σχολείων που λειτουργούν σε δυσπρόσιτα μέρη των ορεινών όγκων και της νησιωτικής Ελλάδας, εξαιτίας της απροθυμίας εκπαιδευτικών να υπηρετήσουν σε αυτά λόγω δυσμενών συνθηκών διαβίωσης. Οι λεπτομέρειες εφαρμογής της διάταξης θα ρυθμιστούν με απόφαση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρ. Λοβέρδου.

Με τη διάταξη του νομοσχεδίου, από το σχολικό έτος 2014- 2015 ο χρόνος πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών που διανύεται σε δημόσιες σχολικές μονάδες, οι οποίες κατά τις οικείες διατάξεις ανήκουν στις κατηγορίες μοριοδότησης Θ' και Ι' για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ΙΑ' και ΙΒ' για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που αναφέρονται στην παράγραφο 8 του άρθρου 16 του ΠΔ 50/1996, υπολογίζεται στο διπλάσιο για τη διαμόρφωση των τελικών πινάκων κατάταξης εκπαιδευτικών που προβλέπονται στο άρθρο 3 του 3848/2010. Η εν λόγω υπηρεσία υπολογίζεται στο διπλάσιο και για τον προσδιορισμό των μονάδων συνθηκών διαβίωσης. Στο νομοσχέδιο υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη και για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς που θα πρέπει να υπηρετήσουν για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Ωστόσο, στον βασικό κορμό του νομοσχεδίου βρίσκεται η οργάνωση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία (ΣΕΠΟΠ), που θα έχει αποστολή την υποβοήθηση της ασκούμενης πολιτικής και τη διατύπωση γνώμης στην άσκηση πολιτικής για την παιδεία. Μέλη του ΣΕΠΟΠ θα είναι όλοι όσοι έχουν διατελέσει υπουργοί με αρμοδιότητα την παιδεία. Η συμμετοχή τους θα είναι οικειοθελής και τα μέλη δεν θα λαμβάνουν καμία αμοιβή ή αποζημίωση.

Στο νομοσχέδιο καταργείται διάταξη νόμου του 2009 που δημιουργούσε προσκόμματα στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για πάσχοντες από συγκεκριμένες παθήσεις. Η διάταξη που καταργείται έδινε τη δυνατότητα στα πανεπιστημιακά τμήματα, με αιτιολογημένη απόφαση και έγκριση της Συγκλήτου, να αποφασίζουν κυριαρχικά πως εφόσον η παρακολούθηση για τους πάσχοντες ήταν δυσχερής, αυτοί δεν θα εισάγονταν στα τμήματα.

Επίσης, με το νομοσχέδιο ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τους ιεροδιδασκάλους της ισλαμικής θρησκείας. Μεταξύ άλλων, παρέχεται στους ιεροδιδασκάλους η δυνατότητα να διδάσκουν μαθήματα θρησκευτικής μουσουλμανικής εξειδίκευσης (συμπεριλαμβανομένης της διδασκαλίας της αραβικής γλώσσας) στα μουσουλμανικά ιεροσπουδαστήρια της Θράκης, εφόσον έχουν τα αναγκαία τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο: Εξοντωτικό το μέτρο της αναστολής του ΑΦΜ


Ως την "τελευταία πράξη στον θάνατο του εμποράκου" χαρακτηρίζει η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) τη διάταξη του υπουργείου Οικονομικών για αναστολή ή απενεργοποίηση του ΑΦΜ για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, "που έχουν οδηγηθεί εξαιτίας της κρίσης σε φοροαδυναμία".

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ζητά να υπάρξει άμεσα διόρθωση της επίμαχης διάταξης. «Προτείνουμε να υπάρξει σαφής διαχωρισμός της συστηματικής φοροδιαφυγής, που πρέπει επιτέλους να παταχθεί, από τη φοροαδυναμία, που αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότεροι μικρομεσαίοι», τονίζει.

Προσθέτει ότι η διάταξη του υπουργείου Οικονομικών στο πολυνομοσχέδιο είναι άδικη και εξοντωτική για χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες, καθώς με την απενεργοποίηση του ΑΦΜ μπλοκάρεται η δυνατότητά τους για οποιαδήποτε συναλλαγή και οικονομική δραστηριότητα, ενώ τελικά θα ζημιωθεί και το δημόσιο, καθώς οι όποιες ληξιπρόθεσμες οφειλές θα καταστούν ουσιαστικά μη εισπρακτέες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νομοτεχνικές βελτιώσεις για παιδικούς σταθμούς και τουριστικά καταλύματα


Σε νομοτεχνικές βελτιώσεις προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός, Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, αποδεχόμενος σχετικές προτάσεις που είχαν κατατεθεί από κόμματα και φορείς.

Οι νέες βελτιωτικές ρυθμίσεις, που αφορούν βρεφονηπιακούς- παιδικούς σταθμούς και τουριστικά καταλύματα προβλέπουν ότι «από την ψήφιση του νόμου θα επιτρέπεται η δημιουργία και λειτουργία βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών παντού, ανεξαρτήτως της χρήσης γης. Ειδικά, για τις περιοχές αποκλειστικής κατοικίας θα επιτρέποντα μόνο πάνω στους κύριους οδικούς άξονες».

Επίσης, στα σύνθετα τουριστικά καταλύματα που θα δημιουργούνται σε ορεινούς όγκους, οι οποίοι θα πρέπει να απέχουν περισσότερο από 10 χιλιόμετρα από τη θάλασσα, ο συντελεστής δόμησης μειώνεται στο μισό από ότι ισχύει σήμερα, δηλαδή στο 0,05 του 10% της έκτασης μέχρι τα 8.000 στρέμματα. Σημειώνεται, ότι ακόμα και αν η έκταση είναι μεγαλύτερη, ο συντελεστής υπολογίζεται μόνο επί των πρώτων 8.000 στρεμμάτων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Ωδείο Αθηνών τιμά τον μαθητή του Μίκη Θεοδωράκη


Με τον τίτλο «Ταξίδια» την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, το Ωδείο Αθηνών τιμά τον Μίκη Θεωδοράκη σε ένα μουσικοχορευτικό οδοιπορικό με 58 μουσικούς και 60 χορευτές επί σκηνής.

Ερμηνεύουν:

Λάκης Χαλκιάς, Βασίλης Λέκκας, Χρίστος Τσιαμούλης, Κατερίνα Παπαδοπούλου και Καίτη Κούλλια.

Η Λαϊκή Ορχήστρα ''Μίκης Θεοδωράκης'', η Ορχήστρα και η Χορωδία του Τμήματος Ελληνικής Μουσικής του Ωδείου Αθηνών και το Χορευτικό Συγκρότημα του Λύκειου Ελληνίδων των Παραρτημάτων Σπάτων και Σαλαμίνας συναντώνται στους τόπους που έζησε και δημιούργησε ο Μίκης Θεοδωράκης, σ' ένα μουσικοχορευτικό οδοιπορικό με τραγούδια από το Βυζάντιο έως τον 20ο αιώνα και με λαϊκά και λυρικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Το πρόγραμμα αυτό που είναι ιδέα της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, κατ’ αρχήν παρουσιάστηκε δύο φορές, στις 23 και 24 Δεκεμβρίου του 2012 στην Ιερά Οδό.

Η εκτέλεση των τραγουδιών από τα δύο μουσικά σύνολα συνοδεύθηκε από προβολή σχεδίων του εικαστικού Δημήτρη Κληρονόμου συνδυασμένων με φωτογραφίες του Μίκη Θεοδωράκη από τα διάφορα στάδια της ζωής του.

Αργότερα τα Ταξίδια παρουσιάστηκαν ακόμα μία φορά στο Θέατρο «Δόρα Στράτου», με συμμετοχή του Χορευτικού Συγκροτήματος της Δόρας Στράτου στο μέρος των Δημοτικών Τραγουδιών.

Η μουσική παράσταση ακολουθεί τους τόπους που έζησε ο Μίκης Θεοδωράκης. Είναι ένα οδοιπορικό μνήμης που, ξεκινώντας από τους τόπους καταγωγής των γονιών του, τη Μικρά Ασία και την Κρήτη, ταξιδεύει στους τόπους που έζησε: Χίος, Λέσβος, Σύρος, Γιάννενα, Αργοστόλι, Πάτρα, Πύργος, Τρίπολη, Νέα Σμύρνη, Ικαρία, Μακρόνησος, Κρήτη.

Η παράσταση - συναυλία αποτελεί απότιση τιμής του Ωδείου Αθηνών 1871 στον παλιό του μαθητή, τον Μίκη Θεοδωράκη, του 1943 .

Μίκης Θεοδωράκης

Ο Μίκης Θεοδωράκης, κρητικής καταγωγής, γεννήθηκε στη Χίο στις 29 Ιουλίου του 1925. Έζησε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας για να καταλήξει στην Αθήνα, στην οποία έκτοτε διαμένει.

Από το 1954 έως το 1960 εργάσθηκε στο Παρίσι και στο Λονδίνο γράφοντας συμφωνική μουσική, μπαλέτα και μουσική για ταινίες. Στα 1960 τίθεται επικεφαλής του αναγεννητικού πολιτιστικού - πολιτικού κινήματος στην Ελλάδα με επίκεντρο τη σύζευξη ποίησης και μουσικής συνθέτοντας δεκάδες κύκλους τραγουδιών, ορατόρια, επιθεωρήσεις, μουσική για το αρχαίο ελληνικό δράμα και άλλα. Το κίνημα αυτό συνδέεται με τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις της εποχής, που στόχευαν πέρα απ΄τον εκδημοκρατισμό της κοινωνικής ζωής σε μια βαθύτερη και ευρύτερη αναγέννηση του ελληνικού λαού. Το γεγονός αυτό τον φέρνει συχνά στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής με κορύφωση την ενεργό συμμετοχή του στο αντιστασιακό κίνημα κατά της στρατιωτικής δικτατορίας (1967-74).

Ο Θεοδωράκης ασχολήθηκε με όλα τα είδη της μουσικής, το δε έργο του πολύμορφο και πλούσιο, επεκτείνεται πέραν της μουσικής σε τομείς όπως η ποίηση, η πεζογραφία, η φιλοσοφία, η μουσικολογία. Ακόμα και σε πολιτικά δοκίμια.

Η πρώτη περίοδος της μουσικής του δημιουργίας (1940-53) περιλαμβάνει τραγούδια, ορατόρια, μουσική δωματίου, μπαλέτα και συμφωνικά έργα. Κορυφαίο έργο η Πρώτη Συμφωνία.

Η δεύτερη περίοδος, η Παρισινή (1954-59) περιλαμβάνει έργα μουσικής δωματίου, μπαλέτα και συμφωνικά. Κορυφαίο έργο το μπαλέτο που ανέβηκε στα 1959 στο Covent Garden, η Αντιγόνη.

Η τρίτη περίοδος 1960-80 είναι αφιερωμένη στο κίνημα της έντεχνης λαϊκής μουσικής με κυριώτερες συνθέσεις τα ορατόρια Άξιον Εστί και Canto General.

Ακολουθεί η τέταρτη περίοδος από το 1981 έως το 1988, κατά την οποία, συνεχίζοντας πάντοτε να συνθέτει κύκλους τραγουδιών, επιστρέφει στη συμφωνική μουσική με κύρια έργα την Τρίτη Συμφωνία, την Εβδόμη Συμφωνία, την πρώτη του Όπερα Κώστας Καρυωτάκης (Οι μεταμορφώσεις του Διονύσου) και το μπαλέτο Ζορμπάς.

Τέλος κατά την πέμπτη περίοδο (1989 έως σήμερα) συνθέτει βασικά τις όπερές του (λυρικές τραγωδίες) Μήδεια, Ηλέκτρα και Αντιγόνη. Την Τριλογία αυτή συμπληρώνει η καινούρια του Όπερα Λυσιστράτη. Με τα έργα αυτά ο Θεοδωράκης εγκαινιάζει την εποχή του Λυρικού Βίου, δηλαδή την ολοκληρωτική στροφή του προς τον λυρισμό και την τελειοποίηση της λυρικής μουσικής έκφρασης σε όλο το φάσμα της μουσικής του δημιουργίας.

Κυριότερα Έργα Μίκη Θεοδωράκη

α) Κύκλοι τραγουδιών: Τα Παιδικά, Επιτάφιος, Επιφάνια, Πολιτεία Α΄,Β΄,Γ΄και Δ΄, Λιποτάκτες, Μικρές Κυκλάδες, Μαουτχάουζεν, Romancero Gitano, Θαλασσινά Φεγγάρια, Ο Ήλιος και ο Χρόνος, 12 Λαϊκά, Νύχτα Θανάτου, Αρκαδίες, Τα τραγούδια του Αγώνα, Τα τραγούδια του Ανδρέα, 18 Λιανοτράγουδα, Μπαλλάντες, Στην Ανατολή, Τα Λυρικά, Χαιρετισμοί, Επιβάτης, Ραντάρ, Διόνυσος, Φαίδρα, Καρυωτάκης, Τα πρόσωπα του ήλιου, Μνήμη της πέτρας, Ως αρχαίος άνεμος, Μήπως ζούμε σ΄άλλη χώρα;, Μια θάλασσα γεμάτη μουσική, Η Βεατρίκη στην οδό μηδέν, Ασίκικο Πουλάκη, Λυρικώτερα, Λυρικώτατα, Σερενάτες, Οδύσσεια.

β) Μουσική για θέατρο: Το τραγούδι του νεκρού αδελφού, Ένας Όμηρος, Εχθρός Λαός, Προδομένος Λαός, Καποδίστριας, Χριστόφορος Κολόμβος, Περικλής, Αυτό το δέντρο δεν το λέγανε υπομονή, Το θεριό του Ταύρου, Μάκβεθ.

γ) Μουσική για Αρχαίο Δράμα: Ορέστεια (Αγαμέμνων, Χοηφόροι, Ευμενίδες), Αντιγόνη, Ιππής, Λυσιστράτη, Προμηθεύς Δεσμώτης, Οιδίπους Τύραννος, Εκάβη, Ικέτιδες, Τρωάδες, Φοίνισσες, Αίας.

δ) Μουσική για κινηματογράφο: Ζορμπάς, Ζ, Σέρπικο, Ιφιγένεια, Ηλέκτρα, Όταν τα ψάρια βγήκαν στη στεριά, Σουτιέσκα (Τίτο), Μπιριμπί, Φαίδρα, Κατάσταση Πολιορκίας, Actas de Marusia.

ε) Ορατόρια: 'Αξιον Εστί, Μαργαρίτα, Επιφάνια Αβέρωφ, Κατάσταση Πολιορκίας, Πνευματικό Εμβατήριο, Requiem, Canto General, Θεία Λειτουργία, Λειτουργία για τα παιδιά που σκοτώνονται στον πόλεμο.

στ) Συμφωνικά και Μουσική Δωματίου: 1η, 2η, 3η 4η, 7η Συμφωνία, Κατά Σαδδουκαίων, Canto Olympico, Τρίο, Σεξτέτο, Το Πανηγύρι της Αση-Γωνιάς, Ελληνική Αποκριά, Κύκλος, Σονατίνα για πιάνο, Σουίτα αρ. 1, 2 και 3, Σονατίνα αρ. 1 και αρ. 2 για βιολί και πιάνο, Μικρή σουίτα για πιάνο, Πρελούδια, Ελικών, Μέλος, Οιδίπους Τύραννος, Κοντσέρτο για πιάνο Νο 1 και Νο 2, Ραψωδία για τσέλλο και ορχήστρα, Sinfonietta, Adagio.

ζ) Μπαλέτα: Οι Εραστές του Τερουέλ, Αντιγόνη, Ζορμπάς.

η) Όπερες: Καρυωτάκης (Οι μεταμορφώσεις του Διονύσου), Μήδεια, Ηλέκτρα, Αντιγόνη, Λυσιστράτη.



Διαβάστε περισσότερα...

Αλλάζει το πλαφόν 15% στην αξιολόγηση στο δημόσιο;


Προτάσεις για αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων θα έχει έτοιμες τη Δευτέρα, 4 Αυγούστου, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τις αλλαγές αυτές θα θέσει, σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, θα θέσει υπόψη του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αξιολόγηση, με αιχμή το 15%, ήταν το βασικό θέμα που συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους, το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκη και την υφυπουργό Ευ. Χριστοφιλοπούλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το 15% θα αλλάξει και το μήνυμα από τη συνάντηση είναι «ναι» στην αξιολόγηση, αλλά «όχι» στην ανασφάλεια και τον φόβο των δημοσίων υπαλλήλων. Όπως τονίζεται, η αξιολόγηση δεν πρέπει να συνδέεται με διαθεσιμότητες και απολύσεις.

Παράλληλα, το υπουργείο θα συντομεύσει τον χρόνο κατάθεσης του νομοσχεδίου με το οποίο θα καθιερώνεται ένα νέο σύστημα αξιολόγησης, που επρόκειτο να έρθει το 2015 και, τελικά, θα έρθει το φθινόπωρο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συναγερμός από απάτη με sms


Η διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για την αποφυγή εξαπάτησης από μαζικά μηνύματα sms και ιστοσελίδα του διαδικτύου.

Το τελευταίο διάστημα διακινείται μαζικά sms , που ενημερώνει παραπλανητικά τους κατόχους κινητών τηλεφώνων ότι ο αποδέκτης έχει κερδίσει ποσό ύψους 850.000 λιρών Αγγλίας, από διαγωνισμό μεγάλης εταιρείας

Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πείθονται από τέτοια μηνύματα

Η διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης της για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών, ενημερώνει τους πολίτες για την πρόληψη και αποφυγή εξαπάτησής τους από τις συνεχώς μεταλλασσόμενες μορφές απάτης, μέσω του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, διαπιστώθηκε μαζική διακίνηση, μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, σύντομου μηνύματος (sms) με απατηλό περιεχόμενο, που έχει ως σκοπό την εξαπάτηση των πολιτών.

Αποδέκτες των επίμαχων μηνυμάτων είναι τυχαίοι χρήστες, που ενημερώνονται παραπλανητικά ότι ο κάτοχος του τηλεφώνου έχει κερδίσει ποσό ύψους 850.000 λιρών Αγγλίας, από διαγωνισμό μεγάλης εταιρείας και στη συνέχεια, για να εισπράξουν το ποσό, προτρέπει τους χρήστες να επισκεφτούν συγκεκριμένη ιστοσελίδα του διαδικτύου και έπειτα τους ζητά να πληκτρολογήσουν τον επισυναπτόμενο κωδικό για να μάθουν τις λεπτομέρειες είσπραξης του ποσού.

Επισημαίνεται ότι το μήνυμα είναι γραμμένο στην αγγλική γλώσσα και αναφέρει « Your Mobile Number has Won 850.000 British Pounds in the ongoing Samsung Promo . Visit and click on Prize at the top menu. Your Samsungk: 10965»

Ακολούθως, εφόσον ο χρήστης πεισθεί για την υποτιθέμενη νίκη του στο διαγωνισμό και αρχίσει να επικοινωνεί με τους δράστες, του ζητείται να αποστείλει χρήματα με διάφορες αιτιολογίες, όπως προπληρωμή φόρων ή έξοδα εκταμίευσης των χρημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες:

-Να μην πείθονται σε μηνύματα (sms ή email) που αναφέρουν ότι κέρδισαν ένα χρηματικό ποσό σε διαγωνισμό (λοταρία), στον οποίο όμως ποτέ δεν δήλωσαν συμμετοχή.

-Να μην προβαίνουν στην αποστολή προσωπικών ή τραπεζικών στοιχείων στους δράστες.

-Να μην καταβάλουν κανένα χρηματικό ποσό στους δράστες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε έξαρση η μαύρη εργασία στην Κρήτη


Η μαύρη εργασία συνεχίζει να ανθεί στην Κρήτη. Αυτό επιβεβαιώνεται και με τα νέα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το μήνα Ιούνιο από τους ελέγχους που πραγματοποίησαν οι αρμόδιοι φορείς στην Κρήτη.

Μόνο τον Ιούνιο, οι παράνομοι επιχειρηματίες θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά 1,5 εκατομμύρια ευρώ από τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί.

Τα στοιχεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες, κατά το μήνα Ιούνιο του 2014, στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων έγιναν έλεγχοι σε 144 επιχειρήσεις με 379 εργαζομένους και βρέθηκαν αδήλωτοι οι 41 (ποσοστό 10,82% αδήλωτων εργαζομένων σε σχέση με το σύνολο των εργαζομένων).

Ακολουθεί το Ρέθυμνο στο οποίο έγινε έλεγχος σε 109 επιχειρήσεις με 855 εργαζομένους και βρέθηκαν αδήλωτοι οι 3 (ποσοστό 0,35%).

Στο Ηράκλειο έγινε έλεγχος σε 98 επιχειρήσεις με 309 εργαζομένους και βρέθηκαν αδήλωτοι οι 29 (ποσοστό 9,39%).

Στο Λασίθι έγινε έλεγχος σε 96 επιχειρήσεις με 1.050 εργαζομένους και βρέθηκαν 37 αδήλωτοι (ποσοστό 3,52%).

Σε επίπεδο Κρήτης κατά τον Ιούνιο έγινε έλεγχος σε 47 επιχειρήσεις και οι 101 βρέθηκε να έχουν αδήλωτους εργαζομένους, ενώ τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ανέρχονται στο 1.428.704 ευρώ.

Σε όλη την Κρήτη, από τις 15 Σεπτεμβρίου 2013 έως 30 Ιουνίου 2014, έγινε έλεγχος σε 1.678 εργαζομένους και βρέθηκαν 179 με αδήλωτους (ποσοστό 10,67%). Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν φτάνουν τα 2.739.791 ευρώ.

Οι έλεγχοι διενεργούνται από την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) του ΙΚΑ και από μικτά κλιμάκια Επιθεωρητών Εργασιακών Σχέσεων και Επιθεωρητών Ασφάλειας & Υγείας της Εργασίας του Σ.ΕΠ.Ε.

Οι έλεγχοι που πραγματοποιούν οι Επιθεωρητές Εργασίας του Σ.ΕΠ.Ε. είναι, κυρίως, δειγματοληπτικοί σε όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, ενώ οι έλεγχοι που διενεργούνται από κλιμάκια, αποτελούμενα από υπαλλήλους της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης ΕΥΠΕΑ του Ι.Κ.Α, είναι στοχευμένοι στους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας που με βάση όλες τις μέχρι σήμερα ενδείξεις παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά αδήλωτης εργασίας:

Επισιτιστικά επαγγέλματα (εστιατόρια-ταβέρνες, αίθουσες δεξιώσεων, μεζεδοπωλεία, καφετέριες μπαρ, κέντρα διασκέδασης), Βιοτεχνικά Πάρκα, Βιομηχανικές ζώνες, Κομμωτήρια, Πρατήρια Βενζίνης, Συνεργεία Αυτοκινήτων, Μεταφορικές Επιχειρήσεις, Λιανικό εμπόριο, Καθαριότητα, Κατασκευές, Φιλοξενία, Υπηρεσίες ασφαλείας (Security), Επιχειρήσεις Φασόν.

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης σε δήλωσή του σημείωσε ότι σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο της εφαρμογής του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» με το νέο ενοποιημένο και εντατικό τρόπο ελέγχου της αδήλωτης εργασίας για το μήνα Ιούνιο 2014, ελέγχθηκαν 2.816 επιχειρήσεις και σε σύνολο 16.059 εργαζομένων βρέθηκαν αδήλωτοι οι 769, δηλαδή το 4,79% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων που ελέγχθηκαν.

Διαβάστε περισσότερα...

Μεθυσμένη Βρετανίδα ζητούσε αλεξίπτωτο εν ώρα πτήσης


Αναστάτωση προκλήθηκε κατά την διάρκεια πτήσης από την πόλη, Ενφίντα, της Τυνησίας με προορισμό το Εδιμβούργο, όταν μια μεθυσμένη 48χρονη έβγαλε το προσθετικό της πόδι και το πέταξε στο πιλοτήριο απαιτώντας τσιγάρα και ένα αλεξίπτωτο για να πέσει στο κενό.

Η Βρετανίδα είχε κινηθεί απειλητικά και εναντίον των υπόλοιπων επιβατών χαστουκίζοντας μια γυναίκα ενώ λίγη ώρα αργότερα το πλήρωμα κατάφερε να την συγκρατήσει.

Ο πιλότος προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Gatwick όπου η αστυνομία πήρε καταθέσεις από το πλήρωμα με την εταιρεία να ζητάει συγγνώμη από τους επιβάτες για το ατυχές περιστατικό.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ελληνική σημαία 19 τ.μ. κυματίζει κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα


Μια μεγάλη ελληνική σημαία 19 τετραγωνικών μέτρων κυματίζει σε ένα ύψωμα στην άκρη του χωριού Κεραμίτσα Φιλιατών του νομού Θεσπρωτίας, στον ορεινό όγκο της Μουργκάνας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ιδέα για την τοποθέτηση της σημαίας γεννήθηκε σε μια χαλαρή συζήτηση του αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, Θωμά Πιτούλη με τον απερχόμενο πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Κεραμίτσας, Δημήτρη Κοψίδη.

Όταν ο πρώτος του είπε ότι έχει έξω από το σπίτι του, στο Καστρί, κοντά στην Ηγουμενίτσα, μια ελληνική σημαία ο δεύτερος εξέφρασε την επιθυμία να τοποθετηθεί και μία στο χωριό του κι αμέσως ο αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε να του εξασφαλίσει τη σημαία. Το πρώτο που έκανε ο Δημήτρης Κοψίδης ήταν να εντοπίσει το κατάλληλο σημείο κι, επειδή έχει μανία με τα ύψη, καθώς κάνει αναρριχήσεις ανά την Ελλάδα, βρήκε ένα ύψωμα στη άκρη του χωριού, με μεγάλη ορατότητα, από το οποίο μπορεί κανείς να θαυμάσει την άγρια ομορφιά της Μουργκάνας. Εκεί στήθηκε κι ένα περίπτερο για τους παρατηρητές.

Η επόμενη κίνησή του ήταν να βρει ένα μεγάλο κοντάρι. Έτσι, αξιοποίησε δύο πυλώνες φωτισμού από κοντινό ελικοδρόμιο που δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ-ούτε καν τοποθετήθηκαν- και κινδύνευαν να γίνουν λεία στα χέρια επιτηδείων. Τους ένωσε κι έφτιαξε ένα κοντάρι ύψους 12,5 μέτρων, το οποίο και τοποθέτησε με τη βοήθεια γερανού.

Χθες, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας, Θωμάς Πιτούλης, επισκέφθηκε την Κεραμίτσα και παρέδωσε τη σημαία, η οποία έχει διαστάσεις: 5,5 μέτρα πλάτος και 3,5 μέτρα ύψος. Ο ίδιος μαζί με τον Δημήτρη Κοψίδη, το νέο πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Θανάση Κόντη και τη συμβολή του Δημήτρη Μπέλλου, που σκαρφάλωσε στον ιστό, έκαναν την έπαρση της σημαίας ως μια συμβολική πράξη, ενώπιον και κατοίκων της περιοχής.

«Στηρίξαμε το αίτημα των κατοίκων που είναι και κοντά στα σύνορα και τοποθετήσαμε τη σημαία να κυματίζει όλο το χρόνο, να τη βλέπει ο κόσμος, να θυμόμαστε σε ποια χώρα είμαστε», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πιτούλης, ο οποίος παρέδωσε και μια δεύτερη σημαία -ίδιων διαστάσεων- ως εφεδρική για αντικατάσταση της πρώτης σε περίπτωση φθοράς της από τις καιρικές συνθήκες.

Η Κεραμίτσα, από τα κεφαλοχώρια της Μουργκάνας, σε υψόμετρο 580 μέτρων έχει σήμερα 120 κατοίκους το χειμώνα που το καλοκαίρι αυξάνονται σε 200. Σε αυτό το υψόμετρο η ελληνική σημαία είναι ορατή από χιλιόμετρα μακριά, ξεχωρίζει σε όλη τη γύρω περιοχή και αποτελεί πλέον ένα χαρακτηριστικό της. Αυτό ήθελε να πετύχει και ο Δημήτρης Κοψίδης, ο οποίος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Μας άρεσε αυτό το σημείο και το επιλέξαμε, επειδή έχουν γίνει και πολλές μάχες στην περιοχή».

«Θα συνεχίσω το έργο του προκατόχου μου. Αρέσει στον κόσμο η τοποθέτηση της σημαίας, έρχονται και τη βλέπουν», δήλωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας, Θανάσης Κόντης.

Δείτε τις φωτογραφίες:










Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...