Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Συναγερμός από απάτη με sms

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για την αποφυγή εξαπάτησης από μαζικά μηνύματα sms και ιστοσελίδα του διαδικτύου.

Το τελευταίο διάστημα διακινείται μαζικά sms , που ενημερώνει παραπλανητικά τους κατόχους κινητών τηλεφώνων ότι ο αποδέκτης έχει κερδίσει ποσό ύψους 850.000 λιρών Αγγλίας, από διαγωνισμό μεγάλης εταιρείας

Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πείθονται από τέτοια μηνύματα

Η διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης της για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών, ενημερώνει τους πολίτες για την πρόληψη και αποφυγή εξαπάτησής τους από τις συνεχώς μεταλλασσόμενες μορφές απάτης, μέσω του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, διαπιστώθηκε μαζική διακίνηση, μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, σύντομου μηνύματος (sms) με απατηλό περιεχόμενο, που έχει ως σκοπό την εξαπάτηση των πολιτών.

Αποδέκτες των επίμαχων μηνυμάτων είναι τυχαίοι χρήστες, που ενημερώνονται παραπλανητικά ότι ο κάτοχος του τηλεφώνου έχει κερδίσει ποσό ύψους 850.000 λιρών Αγγλίας, από διαγωνισμό μεγάλης εταιρείας και στη συνέχεια, για να εισπράξουν το ποσό, προτρέπει τους χρήστες να επισκεφτούν συγκεκριμένη ιστοσελίδα του διαδικτύου και έπειτα τους ζητά να πληκτρολογήσουν τον επισυναπτόμενο κωδικό για να μάθουν τις λεπτομέρειες είσπραξης του ποσού.

Επισημαίνεται ότι το μήνυμα είναι γραμμένο στην αγγλική γλώσσα και αναφέρει « Your Mobile Number has Won 850.000 British Pounds in the ongoing Samsung Promo . Visit and click on Prize at the top menu. Your Samsungk: 10965»

Ακολούθως, εφόσον ο χρήστης πεισθεί για την υποτιθέμενη νίκη του στο διαγωνισμό και αρχίσει να επικοινωνεί με τους δράστες, του ζητείται να αποστείλει χρήματα με διάφορες αιτιολογίες, όπως προπληρωμή φόρων ή έξοδα εκταμίευσης των χρημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες:

-Να μην πείθονται σε μηνύματα (sms ή email) που αναφέρουν ότι κέρδισαν ένα χρηματικό ποσό σε διαγωνισμό (λοταρία), στον οποίο όμως ποτέ δεν δήλωσαν συμμετοχή.

-Να μην προβαίνουν στην αποστολή προσωπικών ή τραπεζικών στοιχείων στους δράστες.

-Να μην καταβάλουν κανένα χρηματικό ποσό στους δράστες.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.