Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Με ελληνική συμμετοχή το μουσικό φεστιβάλ της Νέας Υόρκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο «Rhythm Tap Intensive with Live Music» η Μαρία Κατσιπατάκη.

Στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στο Valley Cottage βρέθηκε η ελληνίδα σκηνοθέτης, χορογράφος και χορεύτρια, Μαρία Κατσιπατάκη, καθώς έλαβε μέρος στο αμερικανικό καλλιτεχνικό φεστιβάλ «Rhythm Tap Intensive with Live Music».

Επικεφαλής του φεστιβάλ είναι η γνωστή χορογράφος Heather Cornell. Το φεστιβάλ και τα σεμινάρια ανάπτυξης του χορού Rhythm Tap είναι από τα δημοφιλέστερα του είδους. Το εργαστήρι της Heather Cornell λειτουργεί εδώ και 24 χρόνια, με διεθνώς αναγνωρισμένες συμμετοχές χορευτών και μουσικών.
Με ελληνική συμμετοχή το μουσικό φεστιβάλ της Νέας Υόρκης

Παράλληλα, το φεστιβάλ κρουστών μουσικής και χορού, με το τίτλο «Walk to the Beat», πραγματοποιήθηκε στο Nayak της Νέας Υόρκης, στο οποίο η Heather Cornell είναι συμπαραγωγός. Η Ελληνίδα καλλιτέχνης προσκλήθηκε να συμμετάσχει ως «Wandering Musician» στο τμήμα του φεστιβάλ που περιελάμβανε μικρές μουσικές σκηνές σε διάφορα σημεία της περιοχής.

Όπως ανέφερε, πάντα την ενδιαφέρει να ενώνει «τις αλληλο-συγκρουόμενες πραγματικότητες του κινηματογράφου και της χορογραφίας, της εικόνας και του σώματος» και ουσιαστικά να εστιάζει «το διαδραστικό διάλογο στον κοινό τόπο των δυο τεχνών».

Η κ. Κατσιπατάκη, που κατάγεται από την Κρήτη, προγραμματίζει επίσης να σκηνοθετήσει βίντεο κλιπ του τελευταίου άλμπουμ του μουσικού σχήματος «Point two», με τον Χρήστο Ραφαηλίδη και τον Πέτρο Κλαμπάνη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.