Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Πράσινο φως για να χτιστούν 10.000 στρέμματα στην Αττική

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανοίγει ο δρόμος για την πολεοδόμηση 10.000 στρεμμάτων – που διαθέτουν ρυμοτομικό σχέδιο, πριν από το 1975 – στην Αττική με το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς.

Οι περιοχές όπου μπορούν να χτιστούν οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί στην Αττική είναι, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, η Παλαιά Φώκαια, η Σαρωνίδα, ο Μαραθώνας, η Πετρούπολη και το Πικέρμι.

Στην Αττική, οι 220 οικοδομικοί συνεταιρισμοί καλύπτουν μία έκταση πάνω από 100.000 στρέμματα, από τα οποία, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΥΠΕΚΑ, μόνο τα 25.000 είναι «καθαρά» και δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του νομοσχεδίου.

Για τα μέλη των οικοδομικών συνεταιρισμών που κατέχουν τα υπόλοιπα 75.000 στρέμματα υπάρχουν δύο επιλογές: Είτε να πολεοδομηθούν στην Αττική, αν υπάρχει ρυμοτομικό σχέδιο, πριν από το 1975 είτε να προχωρήσουν σε ανταλλαγή της έκτασής τους με το 80% άλλων δημόσιων εκτάσεων μέσω της Τράπεζας Γης.

Η εκτίμηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι ότι 10.000 στρέμματα θα πολεοδομηθούν στην Αττική και 65.000 θα πρέπει να αναδασωθούν και να παραδοθούν ως δάσος στο δημόσιο.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.