Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Μειωμένο συντελεστή δόμησης στην Ακαδημία Πλάτωνος αποφάσισε το ΣτΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αλλάζουν τα δεδομένα στην ανέγερση εμπορικού κέντρου.
Αλλάζουν τα δεδομένα στην ανέγερση του εμπορικού κέντρου «Academy Gardens» στην Ακαδημία Πλάτωνος, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας με δυο αποφάσεις του, δεσμεύει το ΥΠΕΧΩΔΕ να προχωρήσει στη μείωση του συντελεστή δόμησης στην περιοχή.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει, με διαφορετικές αιτήσεις, οι κάτοικοι της Ακαδημίας Πλάτωνος αλλά και η κατασκευάστρια εταιρεία Artume ζητώντας -ο καθένας για τους δικούς του λόγους- την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος το οποίο τροποποιούσε «τον συντελεστή δόμησης των οικοπέδων και το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος στην περιοχή γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος του ρυμοτομικού σχεδίου Αθηνών».

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ, με τις υπ΄ αριθμ. 2261 και 2262/2014 αποφάσεις του απέρριψε και τις δύο προσφυγές υπογραμμίζοντας στο «δια ταύτα» των αποφάσεων του ότι πρέπει να εκδοθεί νέο Προεδρικό Διάταγμα για την επίμαχη περιοχή το οποίο θα προβλέπει μειωμένο συντελεστή δόμησης.

Υπενθυμίζεται ότι στην γειτονιά της Ακαδημίας Πλάτωνος (4ο διαμέρισμα, έκτασης 615 στρεμμάτων) και ειδικότερα στην έκταση του πρώην εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη (Λεωφόρος Κηφισού 60) δρομολογείται επένδυση 300 εκατ. ευρώ για την κατασκευή εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου επιφάνειας 55.000 τ.μ. (Academy Gardens) από την Artume Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης Ακίνητης και Κινητής περιουσίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.