Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Η πιο… άχρηστη γέφυρα


H… αποτυχημένη επιλογή της κατασκευής μιας γέφυρας που φτιάχτηκε για να περνάνε οι σκίουροι απασχολεί τους πολίτες της Χάγης στην Ολλανδία. Η γέφυρα κόστισε 144 χιλιάδες ευρώ και ενώνει τις δύο πλευρές του δάσους Clingendael Park, που χωρίζει ένας αυτοκινητόδρομος.

Η γέφυρα κατασκευάστηκε το 2012 για να προστατευτούν οι αποικίες των τρωκτικών που προσπαθούν να διασχίσουν το δρόμο, ωστόσο από τότε μέχρι σήμερα μόνο πέντε σκίουροι την προτίμησαν.



Η αποτυχημένη κατασκευή θεωρείται στη Χάγη ως παράδειγμα διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, σχεδόν από το τέλος της ολοκλήρωσης της και της παράδοσης της στην… κυκλοφορία των σκίουρων, ωστόσο υπήρξαν κι αυτοί που συνιστούσαν υπομονή, καθώς έλεγαν ότι θα πρέπει πρώτα οι σκίουροι να τη συνηθίσουν.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και πλέον η γέφυρα θεωρείται «πολιτικό σύμβολο» της προχειρότητας που οδηγεί σε έργα χωρίς προηγουμένως την απαραίτητη ερευνητική εργασία. Οι επικριτές λένε επιπλέον ότι η κατασκευή ήταν μεταλλική και όχι από ξύλο, ένα υλικό που θα συνήθιζαν πιο εύκολα οι σκίουροι.

Το Δημοτικό Συμβούλιο επιμένει ωστόσο ότι η γέφυρα είναι καλά σχεδιασμένη, αλλά θα απαιτηθούν τουλάχιστον 5 χρόνια ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για την επιτυχία ή όχι της γέφυρας. Όπως λένε οι υποστηρικτές της κατασκευής, αν υπάρχουν αρκετά τρόφιμα προς την πλευρά που είναι οι σκίουροι, δεν υπάρχει λόγος να διασχίσουν τη γέφυρα. Αν τα καρύδια και τα κουκουνάρια είναι όμως λιγοστά, τότε οι σκίουροι δεν θα έχουν άλλη επιλογή, παρά να δικαιώσουν τους εμπνευστές της κατασκευής.

Πάντως και αυτό το χειμώνα οι σκίουροι δεν πλησίασαν τη γέφυρα…


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι τραυματιοφορείς της Λάρισας στο... Ισραήλ


Μπορεί πριν μερικούς μήνες το βίντεο με τους τραυματιοφορείς της Λάρισας να έκανε το γύρο του κόσμου όμως κάποιοι συνάδελφοι τους από το Ισραήλ ήρθαν να αποδείξουν πως υπάρχουν και χειρότερα.

Κατά τη διάρκεια αναμέτρησης για τη δεύτερη κατηγορία οι τραυματιοφορείς μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο ώστε να μεταφέρουν έναν τραυματισμένο παίκτη. Το φορείο όμως γλίστρησε από τα χέρια του ενός τραυματιοφορέα με αποτέλεσμα ο τραυματισμένος ποδοσφαιριστής να πέσει με δύναμη στο έδαφος.

Τότε αποφάσισε να βγει μόνος του έξω όμως ένας συμπαίκτης του τον πηρέ αγκαλιά και τον έβγαλε έκτος αγωνιστικού χώρου.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ούτε οι δήμαρχοι δεν σέβονται τους αναπήρους;


Ξεχείλιζε η οργή αναγνώστη της σελίδας ο οποίος πέρασε σήμερα το πρωί από την πλατεία νομαρχίας και είδε σε δύο θέσεις αναπήρων να έχουν παρκάρει φαρδιά – πλατιά δύο οχήματα που προφανώς ανήκουν σε αιρετούς οι οποίοι μετείχαν σε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη.



Δεν είναι δυνατόν υπηρέτες του λαού να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο σημείων χαρακτηριστικά ο αναγνώστης θυμίζοντας ότι αν είχε παρκάρει ιδιώτης θα του είχαν ξηλώσει και τις πινακίδες και θα είχε φάει και το πρόστιμο, όπως πρέπει να γίνεται. Για τους του δημοσίου όμως;


Πηγή: http://paidis.com
Διαβάστε περισσότερα...

Νεφελούδης: Δεν θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων - Επιστρέφουν οι 100 δόσεις


Τη δέσμευση της κυβέρνησης για μη μείωση των κύριων συντάξεων επανέλαβε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, εξηγώντας ότι υπάρχουν και εναλλακτικά σενάρια που εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν, ώστε να επιτευχθεί αυτό.

Ο κ.Νεφελούδης, μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο", ανέφερε χαρακτηριστικά, «Θα πάμε στην τελική φάση διαπραγμάτευσης, που νομίζω ότι θα ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα, με τις δεδομένες θέσεις που έχουμε επεξεργαστεί. Έχουμε και εναλλακτικά σενάρια και που ενδεχομένως αυτά θα είναι που θα διατηρήσουν τη βασική μας δέσμευση να μη μειωθεί καμία κύρια σύνταξη και να αγωνιστούμε να μπορέσουμε να μη μειωθεί και καμία επικουρική».

Όπως διευκρίνισε, τα σενάρια αυτά σχετίζονται κατά κύριο λόγο με τις "επικουρικές και το πώς δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος ούτε θα μειωθούν αυτές".

Σε ό,τι αφορά το ανώτατο πλαφόν και το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσής του είπε: "Στην πρόταση που έχουμε καταθέσει έχουμε βάλει ανώτατο πλαφόν, το οποίο το επεξεργαζόμαστε να έχει κάποιες μικρές μειώσεις".

Στην πρόταση της κυβέρνησης, όπως επισήμανε, προβλέπεται ότι "δεν θα υπάρξει μείωση στις κύριες συντάξεις, εκτός από τις πάρα πολύ μεγάλες που ήταν πάνω 2.300 και 3.000".

"Σε αυτό εργαζόμαστε και τώρα. Αυτή είναι η δέσμευση που έχουμε και με αυτή προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση", σημείωσε και πρόσθεσε ότι "δεν υπάρχει θέμα μείωσης των κύριων συντάξεων μέχρι 2.300 ευρώ".

Για τις απαιτήσεις των δανειστών ο κ. Νεφελούδης υποστήριξε ότι "ουδέποτε έχει τεθεί θέμα από τους θεσμούς για τη μείωση των κύριων συντάξεων".

Οι θεσμοί, σύμφωνα με τον γ.γ. του υπουργείου Εργασίας, αμφισβητούν το θέμα της εθνικής σύνταξης σε σχέση με τα όρια ηλικίας, ενώ εκφράζουν διαφωνίες για τα ποσοστά αναπλήρωσης.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο θα έρθει στη Βουλή πριν από τις 25 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας αποκάλυψε ότι "ξαναμπαίνουν στην ημερήσια διάταξη της ζωής μας για τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων οι 100 δόσεις, για όσους είχαν βγει εκτός".




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Να μπλοκάρουν το hot spot στο Αττικό Άλσος επιχειρούν οι κάτοικοι της περιοχής


Προσέφυγαν στο ΣτΕ.

Ως αντισυνταγματικές και παράνομες ζητούν να ακυρωθούν υπουργικές αποφάσεις για την εγκατάσταση μεταναστών στην περιοχή του Αττικού Άλσους 47 κάτοικοι της περιοχής.

Οι κάτοικοι της Νέας Φιλοθέης και των Τουρκοβουνίων προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της δημιουργίας του hot spot, σε τριώροφο ιδιωτικό κτίριο στην συμβολή των οδών Γεωργίου Μπάκου και Αθανασίου Καρπενησιώτη το οποίο μισθώθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για να φιλοξενήσει μετανάστες.

Όπως αναφέρουν στην προσφυγή τους οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις είναι αντισυνταγματικές καθώς αλλάζει η χρήση του συγκεκριμένου κτιρίου και μετατρέπεται από χρήση γενικής κατοικίας και γραφείων σε δομές φιλοξενίας μεταναστών, με αποτέλεσμα να επέρχεται αλλαγή προς το δυσμενέτσερο.

Επιπλέον υπογραμμίζουν ότι υποβαθμίζονται οι όροι διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής του Αττικού Άλσους ενώ, όπως λένε, παραβιάζονται και οι επιτρεπόμενες χρήσεις γης της περιοχής, καθώς επιτρέπει ξενώνες και ξενοδοχεία μέχρι 100, ενώ οι μετανάστες στο Αττικό Άλσος θα ξεπεράσουν τον αριθμό αυτό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς βγήκε η φράση «κατά φωνή κι ο γάιδαρος»


Ο αρχαίος οιωνός και η μάχη του Φωκίωνα με τους Μακεδόνες.

Όταν βλέπουμε ξαφνικά κάποιον γνωστό ή φίλο μας, που δεν τον περιμέναμε, συνηθίζουμε να λέμε την έκφραση «κατά φωνή κι ο γάιδαρος».

Οι Φαραώ στην Αίγυπτο είχαν γαϊδάρους εξημερωμένους, που τους χρησιμοποιούσαν με τον ίδιο τρόπο, που τους χρησιμοποιούμε κι εμείς σήμερα. Οι αρχαίοι, τους θεωρούσαν σαν σύμβολο πολλών αρετών και σαν ιερά ζώα. Θεωρούσαν μάλιστα, πως όταν ένας γάιδαρος γκάριζε, προτού αρχίσει μια μάχη, οι Θεοί τους προειδοποιούσαν για την νίκη, όπως αναφέρει ο Τάκης Νατσούλης. Ήταν δηλαδή ένας καλός οιωνός.

Δίνοντας την προέλευση της φράσης, ο Νατσούλης αναφέρει ότι κάποτε ο Φωκίωνας ετοιμαζόταν να επιτεθεί στους Μακεδόνες του Φιλίππου, αλλά δεν ήταν τόσο βέβαιος για το αποτέλεσμα, επειδή οι στρατιώτες του ήταν λίγοι. Τότε αποφάσισε να αναβάλει για λίγες μέρες την επίθεση, ώσπου να του στείλουν τις επικουρίες, που του είχαν υποσχεθεί οι Αθηναίοι.

Πάνω όμως, που ήταν έτοιμος να διατάξει υποχώρηση, άκουσε ξαφνικά το γκάρισμα ενός γαϊδάρου απ' το στρατόπεδό του.

«Κατά φωνή κι ο γάιδαρος!», έκανε ενθουσιασμένος ο Φωκίωνας. Και διέταξε ν' αρχίσει η επίθεση, με την οποία νίκησε τους Μακεδόνες. Από τότε έμεινε και η γνωστή φράση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δύο τροχαία με εγκατάλειψη των θυμάτων στην Πάτρα


Συνελήφθη 34χρονος ο οποίος προκάλεσε δύο τροχαία με αποτέλεσμα να τραυματίσουν δύο γυναίκες.

Δύο τροχαία ατυχήματα προκάλεσε, σύμφωνα με την Αστυνομία, ένας 34χρονος σήμερα τα ξημερώματα στην Πάτρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο γυναίκες, η μία εκ των οποίων, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για σωματική βλάβη από αμέλεια, εγκατάλειψη τόπου τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 34χρονος οδηγώντας επιβατηγό αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα, που οδηγούσε μια 49χρονη και επέβαινε μια 24χρονη. Μετά την σύγκρουση, η μοτοσικλέτα προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά η 49χρονη και ελαφρύτερα η 24χρονη.

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ο 34χρονος εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος και λίγη ώρα αργότερα προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που αναζητούσαν τον 34χρονο, κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.

Κατόπιν άνδρες του τμήματος Τροχαίας Πατρών πραγματοποίησαν έλεγχο αλκοολομέτρησης στον 34χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, βρέθηκε να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι τριτοκοσμικές επιδόσεις της Ελλάδας


Τι βαθμούς παίρνει στην ανταγωνιστικότητα, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, στην παιδική φτώχεια, στη λειτουργία θεσμών.

Τριτοκοσμικές είναι οι επιδόσεις της Ελλάδας σε πολλούς τομείς. Η χώρα παίρνει - σύμφωνα με την Καθημερινή - βαθμούς παίρνει στην ανταγωνιστικότητα, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, στην παιδική φτώχεια, στη λειτουργία θεσμών και σε άλλες σημαντικές κατηγορίες.

Συγκεκριμένα τα στοιχεία από τον ΟΟΣΑ και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δείχνουν ότι:

Διακυβέρνηση: Η Ελλάδα είναι στην 66η θέση μεταξύ 209 χωρών, κάτω από τη Σεϋχέλλες και την Ουρουγουάη και πολύ πιο χαμηλά από την Εσθονία και τη Χιλή.

Ποιότητα νόμων και θεσμών: Η Ελλάδα είναι στην 74η θέση, κάτω από τον Παναμά και την Τουρκία. Μάλιστα στην εφαρμογή είναι κάτω από την Ιορδανία και το Μπαχρέιν.

Αντιμετώπιση διαφθοράς: Η Ελλάδα βρίσκεται στην 102η θέση κάτω από τη Σερβία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, τα Σκόπια και την Κούβα.

Έκφραση λόγου και λογοδοσία: Η Ελλάδα βλέπει από την 67η θέση να βρίσκονται υψηλότερα χώρες όπως η Νότια Κορέα, το Ναούρου και η Τόνγκα.

Ανταγωνιστικότητα: Η Ελλάδα βρίσκεται στην 81η θέση και κατάφερε να ανέβει τα τελευταία χρόνια.

Παιδική φτώχεια: Στην Ελλάδα είναι κλειδωμένη σταθερά στην πρώτη θέη των χωρών της Ευρωζώνης με ποσοστό 36,7%.

Κλινικές μελέτες: Η χώρα μας προσελκύει περίπου 80 εκατ. ευρώ ετησίως, τη στιγμή που η Κύπρος προσελκύει 85 εκατ. ευρώ και η Ισπανία 1 δισ. ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεσπά η μητέρα του Παύλου Φύσσα για την αποφυλάκιση Ρουπακιά


Την οργής της για την επικείμενη αποφυλάκιση Ρουπακιά εκφράζει η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα. Για τους κατηγορούμενους η Μάγδα Φύσσα δηλώνει ότι δεν έχουν δείξει ίχνος μεταμέλειας. «Πως γίνεται ένας κατ' ομολογίαν δολοφόνος να βγαίνει έξω» αναφέρει μεταξύ άλλων η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού. Δείτε το βίντεο του ALPHA.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απεβίωσε η Νάνσι Ρίγκαν


Η Νάνσι Ρίγκαν, η πρώην ηθοποιός που ήταν έντονα προστατευτική με τον σύζυγό της Ρόναλντ Ρίγκαν στη διάρκεια της καριέρας του στο Χόλιγουντ, τα οκτώ χρόνια των δύο προεδρικών θητειών του στον Λευκό Οίκο, μια δολοφονική απόπειρα και τη νόσο του Αλτσχάιμερ, απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών, ανέφερε ο ιστότοπος TMZ επικαλούμενος στενό μέλος της οικογένειας. Η πρώην πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών ζούσε στο Λος Άντζελες.

Απεβίωσε η Νάνσι Ρίγκαν


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποια εισοδήματα θα «χτυπήσει» το φορολογικό τσουνάμι


Από σαράντα κύματα έχει περάσει το φορολογικό σύστημα της χώρας τα τελευταία σαράντα χρόνια. Στα λόγια όλοι κυνηγούσαν ένα «σταθερό φορολογικό πλαίσιο».

Στην πράξη όμως όλες οι κυβερνήσεις από το 1975 μέχρι σήμερα, σε αρκετές περιπτώσεις περισσότερες από μια φορές κατά τη διάρκεια της θητείας τους, προχώρησαν σε ανατροπές ανάλογα με τα έσοδα που αναζητούσαν για να καλύψουν τις «τρύπες» του προϋπολογισμού.

Έτσι και τώρα οι φόροι, σύμφωνα με την Ημερησία, βρίσκονται στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με το κουαρτέτο των Θεσμών.

Για ακόμη μια φορά οι φορολογούμενοι θα δουν το φορολογικό τοπίο να αλλάζει με την εφαρμογή:

• Μιας νέας φορολογικής κλίμακας με συντελεστές που θα φθάσουν έως και 50%.

• Νέας κλίμακας για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης που επιβάλλεται στους έχοντες εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

• Αυξημένων συντελεστών για τα εισοδήματα από ακίνητα.

• Κλίμακας με συντελεστές 15% έως 40% του εισοδήματος για τις δαπάνες που θα «χτίζουν» το αφορολόγητο όριο.

Η φορολογική μεταρρύθμιση που προτείνει η κυβέρνηση δεν περιλαμβάνει καμία φορο-ελάφρυνση για τους μισθωτούς και συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα. Αντίθετα φέρνει περισσότερους φόρους για τους έχοντες εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ και όσους εισπράττουν ενοίκια.

Πιο συγκεκριμένα, το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει την καθιέρωση μιας νέας φορολογικής κλίμακας που θα είναι ίδια για τους μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, ατομικές επιχειρήσεις αλλά και τους αγρότες, ενώ τα εισοδήματα από ενοίκια ενδεχομένως θα φορολογούνται με ξεχωριστή κλίμακα.

Για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους αγρότες θα προβλέπεται αφορολόγητο όριο εισοδήματος στα επίπεδα των 9.500 ευρώ, ενώ οι επαγγελματίες θα συνεχίσουν να φορολογούνται από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους.

Με τις νέες ρυθμίσεις οι έχοντες εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερους φόρους, ενώ οι φορολογούμενοι με πιο υψηλά εισοδήματα που υπερβαίνουν τις 65.000 ευρώ θα δουν τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή να εκτοξεύεται στο 50%.

Η συνολική φορολογική επιβάρυνση για τους φορολογούμενους που αποκτούν εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ ανεβαίνει ακόμη περισσότερο με τις αλλαγές που σχεδιάζονται και στην κλίμακα υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που επιβάλλεται στους έχοντες εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

Ειδικότερα οι μισθωτοί και συνταξιούχοι με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα (πραγματικό ή τεκμαρτό) άνω των 30.000 ευρώ και έως 42.000 ευρώ θα υποστούν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις από 100 έως 1.200 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι θα διαπιστώσουν μείωση φορολογίας αν δηλώνουν κέρδη έως 25.000 ευρώ ετησίως, ενώ αντίθετα αύξηση φόρων θα προκύψει σε όλους όσοι εισπράττουν ενοίκια.

Τα σενάρια

Το βασικό σενάριο για τις φορολογικές αλλαγές που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει τα εξής:

1. Καθιέρωση νέας φορολογικής κλίμακας με συντελεστές:

• 22% για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ.

• 32% για το τμήμα του εισοδήματος από 25.001 ευρώ έως 30.000 ευρώ (αντί έως 42.000 ευρώ που ισχύει σήμερα).

• 42% για το τμήμα του εισοδήματος από 30.000 ευρώ έως 65.000 ευρώ. Δηλαδή για τους έχοντες εισοδήματα από 30.000 έως 42.000 ευρώ ο φορολογικός συντελεστής αυξάνεται κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.

• 50% για το τμήμα του εισοδήματος που υπερβαίνει τις 65.000 ευρώ από 42% που ισχύει σήμερα.

2. Ελεύθεροι επαγγελματίες - ατομικές επιχειρήσεις

Με την νέα προτεινόμενη κλίμακα όσοι έχουν εισοδήματα έως 25.000 ευρώ θα δουν το φορολογικό λογαριασμό τους να μειώνεται, καθώς ο φορολογικός συντελεστής θα μειωθεί από 26% σε 22%. Ουσιαστικά θα προκύψουν φοροελαφρύνσεις για εννέα στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες ως «αντίδωρο» στις επιβαρύνσεις που προβλέπει το Ασφαλιστικό. Αντίθετα σημαντικές επιβαρύνσεις θα προκύψουν για τους έχοντες εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ. Επίσης για τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν φέτος οι ελεύθεροι επαγγελματίες προβλέπεται αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 100%. από 75% που ισχύει για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2015.

Παραδείγματα

Ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ.
• Φόρος με την ισχύουσα κλίμακα: 2.600 ευρώ.
• Φόρος με την προτεινόμενη ενιαία κλίμακα: 2.200 ευρώ.
Μείωση φόρου: 400 ευρώ.

Ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ
• Φόρος με την ισχύουσα κλίμακα: 6.500 ευρώ.
• Φόρος με την προτεινόμενη ενιαία κλίμακα: 5.500 ευρώ.
Μείωση φόρου: 1.000 ευρώ.

Αυτοαπασχολούμενοςμε ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ
• Φόρος με την ισχύουσα κλίμακα: 7.800 ευρώ.
• Φόρος με την προτεινόμενη ενιαία κλίμακα: 7.100 ευρώ.
Μείωση φόρου: 700 ευρώ.

Ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο εισόδημα 60.000 ευρώ
• Φόρος με την ισχύουσα κλίμακα: 16.300 ευρώ.
• Φόρος με την προτεινόμενη ενιαία κλίμακα: 19.700 ευρώ.
Αύξηση φόρου: 3.400 ευρώ.

3. Μισθωτοί - συνταξιούχοι
Η νέα κλίμακα που προτείνει η κυβέρνηση δεν επηρεάζει καθόλου όσους έχουν εισοδήματα έως 30.000 ευρώ ,ενώ θα ανεβάσει σημαντικά τις επιβαρύνσεις κυρίως για τους έχοντες εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ και έως 42.000 ευρώ, καθώς τα εισοδήματά τους θα φορολογηθούν με υψηλότερο συντελεστή 42% από 32% σήμερα.

Μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ
• Φόρος με την ισχύουσα κλίμακα: 10.100 ευρώ.
• Φόρος με την προτεινόμενη ενιαία κλίμακα: 10.100 ευρώ.
Καμία μεταβολή

Μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 35.000 ευρώ
• Φόρος με την ισχύουσα κλίμακα: 8.000 ευρώ.
• Φόρος με την προτεινόμενη ενιαία κλίμακα: 8.500 ευρώ.
Πρόσθετος φόρος: 500 ευρώ.

Μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 40.000 ευρώ
• Φόρος με την ισχύουσα κλίμακα: 10.100 ευρώ.
• Φόρος με την προτεινόμενη ενιαία κλίμακα: 11.100 ευρώ.
Πρόσθετος φόρος: 1.000 ευρώ.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Έφυγε" η σκηνοθέτης και μοντέζ Γιάννα Σπυροπούλου


Έφυγε προχθές (4/3) από τη ζωή μια σημαντική προσωπικότητα της ελληνικής κινηματογραφίας και της τηλεόρασης, η μοντέζ και σκηνοθέτης Γιάννα Σπυροπούλου. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί στο Νεκροταφείο Ζωγράφου, την Τρίτη 8 Μαρτίου στις 11:15 π.μ.

Έφυγε η σκηνοθέτης και μοντέζ Γιάννα Σπυροπούλου

Για περισσότερες από έξι δεκαετίες η Γιάννα Σπυροπούλου αναλώθηκε στην τέχνη του μοντάζ και άφησε πίσω της ένα πολυσήμαντο έργο.

Από πολύ νέα, μυήθηκε δίπλα στον μεγάλο μοντέρ του ελληνικού κινηματογράφου Γιώργο Τσαούλη στην τέχνη και τις τεχνικές του μοντάζ. Γρήγορα αναδείχθηκε σε μια από τις καλύτερες και πλέον αξιόπιστες μοντέζ ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 60'.

Δεκάδες κινηματογραφικές ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, εκατοντάδες επεισόδια τηλεοπτικών σειρών και αμέτρητος αριθμός ταινιών ντοκιμαντέρ, είναι σήμερα κατάλοιπα της άριστης τεχνικής, της γνώσης και της ακρίβειας της Γιάννας Σπυροπούλου, κληρονομιά για όλους τους νεότερους μοντέρ.

Συνεργάστηκε με τους περισσότερους σκηνοθέτες του Ελληνικού Κινηματογράφου, από τον Ιάκωβο Καμπανέλη στο «Κανόνι και το Αηδόνι», τον Γιώργο Πανουσόπουλο στο «Ταξίδι του Μέλιτος», τον Κώστα Φέρρη στην «Φόνισσα», στο «Ρεμπέτικο» και άλλα, την Τώνια Μαρκετάκη στις «Κρυστάλλινες Νύκτες», τον Γιώργο Τζαβέλλα στην «Αντιγόνη», τον Τάσο Ψαρρά στο «Η 'Αλλη Όψη» τον Νίκο Ζερβό, τον Δημήτρη Σταύρακα, τον Αντώνη Τέμπο, τον Λευτέρη Χαρωνίτη, τον Κώστα Αυγέρη , τον Κώστα Κουτσομύτη, την Ηρώ Σγουράκη, και πολλούς άλλους.

Δεκάδες όμως είναι οι σκηνοθέτες που νέοι και άπειροι τότε πλησίαζαν την Σπυροπούλου και της ζητούσαν να τους μοντάρει την πρώτη τους ταινία μικρού μήκους ή ντοκιμαντέρ.

Με την σπάνια αγάπη της για τον κινηματογράφο και την αλληλεγγύη της στους νέους κινηματογραφιστές αναδείχτηκε σε έναν κινηματογραφικό καθοδηγητή των νέων σκηνοθετών.

«Η Γιάννα Σπυροπούλου υπήρξε σπάνιο παράδειγμα γενναιοδωρίας, αλληλεγγύης και προσφοράς στον ελληνικό κινηματογράφο και την τηλεόραση μέχρι και την τελευταία δύσκολη περίοδο» αναφέρει , σε ανακοίνωση της, η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών που «ευτύχησε να την έχει ως εξέχων μέλος της».

«Το πλούσιο έργο της, η συνεχώς εξελισσόμενη τεχνική της, η καλλιτεχνική ματιά της και οι καινοτομίες της στην τέχνη του μοντάζ αξίζουν να μελετηθούν γιατί αποτελούν καταστάλαγμα τεράστιας γνώσης και εμπειρίας και του ιδιαίτερου αισθήματός της για τον κινηματογράφο» επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών σημειώνοντας ότι «θα κάνει αυτό που οφείλει για να διασωθεί και να αξιοποιηθεί το έργο της».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φόβοι και για βεντέτα μετά την οικογενειακή τραγωδία - Στον εισαγγελέα ο συζυγοκτόνος


Ακόμα και το ενδεχόμενο "αντιποίνων" από την πλευρά των συγγενών της 48χρονης γυναίκας που έπεσε νεκρή από τα πυρά του συζύγου της στο Σταλό Χανίων, φοβούνται οι αστυνομικές αρχές στα Χανιά, και για το λόγο αυτό παραμένει αδιευκρίνιστο το πότε θα οδηγηθεί ο 61χρονος στον Εισαγγελέα.

Την ίδια ώρα, το δεύτερο θύμα του, ο 21χρονος γιος του εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Εντατική του Νοσοκομείου Χανίων,με τους γιατρούς να εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την εξέλιξη της υγείας του, χαρακτηρίζοντας κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα.

Στο μεταξύ, όσο περνούν οι ώρες, γίνεται "εφιαλτικά" ξεκάθαρο ότι η άτυχη γυναίκα και ο γιος της δεν βρέθηκαν τυχαία στο στόχαστρο του 61χρονου, καθώς φαίνεται ότι ο τελευταίος φέρεται να είχε εκφράσει την πρόθεση να τους σκοτώσει και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει.

Οι πληροφορίες από τις αστυνομικές πηγές, αναφέρουν οτι στη διάρκεια του καυγά με τον αδερφό του για τις οικονομικές και περιουσιακές διαφορές που είχαν, ο δράστης φέρεται να δήλωσε πως "αφού έχει αδικηθεί, δεν υπάρχει λόγος να ζουν ούτε η οικογένειά του, ούτε αυτός" !

Ο ιατροδικαστής για την 48χρονη

Μία σφαίρα έκοψε το "νήμα της ζωής" της 48χρονης , από το οπλισμένο χέρι του συζύγου της.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ, Παπαδομανωλάκη, η σφαίρα εισήλθε από το αριστερό μπράτσο της γυναίκας και βγήκε από το δεξί στήθος.

Το τραύμα ήταν διαμπερές και θανάσιμο καθώς χτύπησε πνεύμονα και καρδιά.

-----------

Στον εισαγγελέα Χανίων οδηγήθηκε σήμερα ο 60χρονος που χθες το μεσημέρι σκότωσε με όπλο τη σύζυγό του και τραυμάτισε σοβαρά τον 20χρονο γιο του.

Ο εισαγγελέας του απήγγειλε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, απόπειρας ανθρωποκτονίας καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Το αιματηρό περιστατικό συνέβη στο σπίτι της οικογένειας στο Σταλό Χανίων κάτω από συνθήκες που ερευνούν οι αρχές ενώ ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί στην ανακρίτρια τις επόμενες ημέρες.

Στο μεταξύ πραγματοποιήθηκε σήμερα η νεκροψία νεκροτομή στην σορό της 48χρονης συζύγου του 60χρονου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κρήτης Αντώνη Παπαδομανωλάκη, η άτυχη γυναίκα είχε πληγεί από σφαίρα, η οποία διαπέρασε το αριστερό της μπράτσο, μπήκε στον θώρακα διαπερνώντας πνεύμονες και καρδιά και στην συνέχεια βγήκε από την δεξιά πλευρά.

Ο γιος του θύτη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Malaysia Airlines: «Συνεχίστε την έρευνα για τους ανθρώπους μας»


Οι οικογένειες των επιβατών που χάθηκαν στη μοιραία πτήση των αερογραμμών της Μαλαισίας (MH370) υποστηρίζουν ότι η διάρκειας δύο ετών έρευνα για τον εντοπισμό των συντριμμιών του αεροσκάφους, θα πρέπει να συνεχιστεί και μετά τον Ιούνιο.

Οι ελπίδες για την εξυχνίαση του μυστηρίου της εξαφάνισης της αναφερόμενης πτήσης αναπτερώθηκαν στην προηγούμενη εβδομάδα, με τον εντοπισμό στ΄ανοιχτά των αφρικανικών ακτών, συντριμμιών που ενδεχομένως ανήκουν στο μοιραίο Boeing 777 της αναφερόμενης πτήσης.
Η εξέλιξη αυτή, ωθεί πολλούς από τους συγγενείς των επιβαινόντων στην MH370 να ζητούν από τους ερευνητές να διερευνήσουν ξανά για πιθανά λάθη που μπορεί να έγιναν κατά τα πρώτα στάδια των ερευνών.

Τα ίχνη της πτήσης MH370 εξαφανίστηκαν μετά την απογείωση του αεροσκάφους από την Κουάλα Λουμπούρ κι ενώ πετούσε με προορισμό το Πεκίνο, στις 8 Μαρτίου του 2014. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 239 επιβάτες και πλήρωμα.

Το πεδίο της έρευνας καλύπτει εμβαδόν 120.000 τμ στον πυθμένα του ωκεανού, με το οικονομικό κόστος να φτάνει στα 124,17 εκατ δολ. Ωστόσο, η έρευνα αυτή έχει αποδώσει ελάχιστα καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί τίποτα άλλο, εκτός από ένα τμήμα της πτέρυγας που είναι γνωστό ως “flaperon.” Ο εντοπισμός του τμήματος αυτού, έγινε στο νησί Ρεϋνιόν στ' ανατολικά της Μαδαγασκάρης, στον Ινδικό ωκεανό, τον περασμένο Ιούλιο.

Η Αυστραλία είχε ανακοινώσει τον περασμένο Αύγουστο, ότι τα αρχικά μοντέλα εντοπισμού των συντριμμιών του αναφερόμενου αεροσκάφους, παρέπεμπαν από λάθος, στην Ινδονησία.

Για τον ερχόμενο Ιούνιο, έχει προγραμματιστεί μία συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων από την Αυστραλία, τη Μαλαισία και την Κίνα, προκειμένου ν' αποφασιστεί η γεωγραφική περιοχή στην οποία θα επεκταθούν οι έρευνες.

Ωστόσο, οι οικογένειες των επιβατών ζητούν οι έρευνες να συνεχιστούν προς τ' ανοιχτά της Μοζαμβίκης μετά τον εντοπισμό την προηγούμενη εβδομάδα, ενός μεταλλικού, λευκού τμήματος, μήκος ενός μέτρου, το οποίο εκτιμάται ότι ανήκει στο Boeing 777 της μοιραίας πτήσης. Έτσι, καθώς προετοιμάζονται να τιμήσουν τη συμπλήρωση δύο ετών από την εξαφάνιση των δικών τους ανθρώπων, οι συγγενείς ζητούν τη συνέχιση των ερευνών στη θαλάσσια περιοχή στ' ανοιχτά των νοτιοανατολικών ακτών της Αφρικής. Η απαίτηση αυτή των συγγενών διατυπώνεται καθώς αφήνεται να εννοηθεί ότι οι οικονομικοί πόροι για τη συνέχιση των ερευνών έχουν εξαντληθεί. Από την πλευρά τους, οι συγγενείς υποστηρίζουν ότι η έρευνα για την ανεύρεση των συντριμμιών πρέπει να συνεχιστεί, καθώς θα είναι για το καλό των αεροπορικών εταιριών, ενώ θα συμβάλλει και στην αύξηση της ασφάλειας των πτήσεων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Έρχονται καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις


Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Μαρτίου 2016 στα δυτικά και βόρεια με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Α) Αύριο Δευτέρα (07-03-2016) ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους θα σημειωθούν από τις μεσημβρινές ώρες στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Μακεδονία και αργότερα πιθανόν στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και την Κεντρική Μακεδονία.

Β) Την Τρίτη (08-03-2016) ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανόν να σημειωθούν κατά περιόδους στην Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι θα πατάξουν τη βία και τους χούλιγκανς


Εισηγήσεις για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα συνέταξαν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της ΕΛ.ΑΣ. και ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής αποκαλύπτει τα 12 πιο βασικά σημεία:

1. Πρόστιμο ύψους 1.200 ευρώ με άμεση καταβολή, στους Έλληνες και αλλοδαπούς χούλιγκαν που συλλαμβάνονται για επεισόδια σε αθλητικούς χώρους.

2. Θέαση των αγώνων της ομάδας τους στο... αστυνομικό τμήμα για χρονικό διάστημα που θα τους επιβάλλεται νομοθετικά σύμφωνα με την κατηγορία.

3. Άμεση απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα ανάλογα με την σοβαρότητα του αδικήματος στο οποίο έχουν υποπέσει και συλληφθεί, πριν ακόμη τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους.

4. Spotters (αστυνομικοί εντοπιστές) σε ομάδες και συνοδείες, που θα είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια στις κερκίδες, θα εντοπίζουν τους οπαδούς υψηλού κινδύνου και θα κατεβάζουν υβριστικά-ρατσιστικά πανό. Θα είναι «σύνδεσμοι» μεταξύ αστυνομίας και οπαδών.

5. «Κάρτα φιλάθλου» με τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας του κατόχου πρόσφατη φωτογραφία του, με δυνατότητα on line αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου, εξασφάλιση χώρου στάθμευσης και γρήγορη είσοδο στο γήπεδο.

6. Απαγόρευση εγγραφής ανηλίκων σε συνδέσμους οπαδών ποδοσφαιρικών σωματείων, που σημειώνεται ότι δεν έχουν άδεια.

7. Ωράριο λειτουργίας στους συνδέσμους και κλείσιμό τους πριν από κρίσιμες αθλητικές αναμετρήσεις «υψηλού κινδύνου». Παρατηρείται ότι έχουν σημαντικό ρόλο σε επιθέσεις και επεισόδια αθλητικού χαρακτήρα σε αγώνες χαμηλής επικινδυνότητας όπου δεν υπάρχει πολυάριθμη αστυνομική δύναμη.

8. Ηλεκτρονικό κλείδωμα τουρνικέ (αυτόματες περιστρεφόμενες είσοδοι) όταν εισέλθει ο αριθμός φιλάθλων που δέχεται η θύρα, προκειμένου να αποτρέπεται το πολλαπλό «χτύπημα» ενός εισιτηρίου για την είσοδο πολλών... τζαμπατζήδων. Οι κάτοχοι εισιτηρίων που μένουν απ' έξω θα διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό τους κάτι που θα αναγκάσει τα ποδοσφαιρικά σωματεία να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα.

9. Κάμερες στις εισόδους (τουρνικέ) των θυρών αθλητικών εγκαταστάσεων και στο εσωτερικό τους. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα συνδυάζεται με την καταγραφή του προσώπου και του ρουχισμού, έτσι ώστε σε περίπτωση συμμετοχής σε επεισόδια να είναι άμεσος ο εντοπισμός του.

10. «Πραγματικά» ονομαστικοποιημένο ηλεκτρονικό εισιτήριο προκειμένου οι αστυνομικές αρχές να γνωρίζουν ακριβώς που κάθεται ο κάθε φίλαθλος κάτοχος του εισιτηρίου. Η διάθεσή τους απευθείας στις ομάδες και όχι στο διαδίκτυο προκειμένου οι ΠΑΕ να έχουν και την ποινική ευθύνη στην περίπτωση επεισοδίων.

11. «Τράπεζα» δεδομένων φανατικών χούλιγκαν, απαγόρευση προμήθειας εισιτηρίου και εισόδου σε γήπεδο. Κοινές εκπαιδεύσεις αστυνομικών και υπευθύνων ασφαλείας των ομάδων για την διαχείριση του πλήθους και ανταλλαγής πληροφοριών.

12. Προσδιορισμός καθηκόντων του υπευθύνου ασφαλείας, εκπαίδευσή του, και κριτήρια στην επιλογή του. Το ίδιο για το προσωπικό ασφαλείας και τους ταξιθέτες, χωρίς «οπαδικά» κριτήρια.

Έτσι θα πατάξουν τη βία και τους χούλιγκανς

«Δεν ανακαλύψαμε την πυρίτιδα. Είναι εύκολα και υλοποιήσιμα» είπε ο υπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Τόσκας ο οποίος θα διαβιβάσει την έκθεση, περίπου 30 σελίδων, στον υφυπουργό αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, προκειμένου εκείνος να την δώσει στο νομικό τμήμα του υπουργείου για την περαιτέρω επεξεργασία της και ένταξη κάποιων εκ των προτάσεων σε συγκεκριμένες διατάξεις του αθλητικού νόμου, όπως έχει δεσμευτεί.

Οι χούλιγκαν του 2015

Από την 1η Ιανουαρίου έως την 31η Δεκεμβρίου 2015, στελέχη του αρμόδιου τμήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνέλαβαν 114 άτομα, προσήγαγαν 288, υπήρχαν 27 ταυτοποιήσεις δραστών, ελέχθησαν 42 γραφεία συνδέσμων, σχηματίστηκαν 69 προανακρίσεις-δικογραφίες και δέχθηκαν 21 εισαγγελικές παραγγελίες. Τα παραπάνω νούμερα είναι διπλάσια σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2014.

Από τους 114 συλληφθέντες, οι 50 ήταν Έλληνες, 53 αλλοδαποί, 8 ανήλικοι Έλληνες και ένας αλλοδαπός. Οι 27 ταυτοποιήσεις δραστών, αφορούσαν 22 ενήλικους και 2 ανήλικους Έλληνες και τρεις ανήλικους αλλοδαπούς. Σημειώνεται πως τα στελέχη της αρμόδιας αστυνομικής υπηρεσίας συμμετείχαν σε 529 συνοδείες αθλητικών αποστολών, σε 546 περιπτώσεις παρείχαν πληροφοριακή κάλυψη αγώνων και αθλητικών συναντήσεων, σε 847 περιπτώσεις προέβησαν σε εκτιμήσεις απειλών (υψηλού κινδύνου) αθλητικών εκδηλώσεων, ενώ κατήρτισαν 418 σχετικά πληροφοριακά δελτία.

Η ποινική δράση των χούλιγκαν για το 2015

Οι 13 δικογραφίες σχηματίστηκαν για επεισόδια εντός γηπέδων στο εσωτερικό των οποίων έγιναν 11 συλλήψεις και 8 ταυτοποιήσεις. Τρεις δικογραφίες αφορούσαν επιθέσεις σε αθλητικές αποστολές, τρεις ακόμη σε βάρος θεσμών, ενώ υπήρξε και μία ταυτοποίηση για τέτοιου είδους επίθεση. Έξι δικογραφίες και δύο συλλήψεις αφορούσαν ενέργειες οπαδών στα γήπεδα, ενώ 8 δικογραφίες, τρεις συλλήψεις και δύο ταυτοποιήσεις αφορούσαν κατηγορούμενους οπαδούς γενικά, ενώ δύο δικογραφίες σχηματίστηκαν για υπευθύνους συνδέσμων. Οι περισσότερες δικογραφίες, 10 τον αριθμό, 26 συλλήψεις και 7 ταυτοποιήσεις αφορούσαν επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων. Σχηματίσθηκαν 6 δικογραφίες για ανευρέσεις αντικειμένων που χρησιμοποιούσαν χούλιγκαν ενώ δύο ακόμη για φθορές υλικών του δημοσίου. Συνολικά οι 67 δικογραφίες που σχηματίσθηκαν αφορούσαν, 28 επιθέσεις εναντίον προσώπων, 25 εναντίον πραγμάτων, 7 εναντίον αστυνομίας και 7 για ανευρέσεις.


Πηγή: http://www.sentragoal.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η αντίδραση ενός κοριτσιού στη μουσική από τα “σαγόνια του καρχαρία”


Το χαρακτηριστικό soundtrack από τη μεγάλη επιτυχία της ταινίας «Τα σαγόνια του καρχαρία», δημιουργία του συνθέτη Τζον Γουίλιαμς, φέρνει ανατριχίλα σε αρκετούς κινηματογραφόφιλους. Πως όμως αντιδρά σε αυτή τη μουσική ένα μικρό κοριτσάκι που δεν έχει δει την ταινία;

Ένας μπαμπάς κατέγραψε με το κινητό του τη μικρή του κόρη που ακούει το «ανατριχιαστικό» soundtrack, με τις αντιδράσεις του κοριτσιού να είναι απερίγραπτες.

Απολαύστε την




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρήκαν την παιδική τους φίλη από ένα ρεπορτάζ για άστεγους


Αποτελεί κοινό τόπο η άποψη ότι η ζωή κάνει κύκλους με τους ανθρώπους να χάνονται και να ξαναβρίσκονται. Η παρακάτω ιστορία αποτελεί ένα τέτοιο παράδειγμα, αφού ένα ρεπορτάζ ενός τηλεοπτικού δελτίου για τους άστεγους ήταν αρκετό για να επανασυνδεθούν οι τρεις φίλες.



Συγκεκριμένα, η Μουρ κοιμόταν στους δρόμους του Μπέρμιγχαμ, μέχρις ότου εμφανιστούν μπροστά της μετά από πολλά χρόνια οι παιδικές της φίλες, Φίλιπς και Πρις, οι οποίες κινητοποιήθηκαν από ένα κοινωνικό ρεπορτάζ για τη ζωή των αστέγων, στο οποίο αναγνώρισαν τη δική τους φίλη. Οι συγκεκριμένες γυναίκες κατέβαλαν τιτάνιες προσπάθειες προκειμένου να συναντηθούν οι δρόμοι τους με την ταλαιπωρημένη φίλη τους, Μουρ.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο απίθανος λόγος για τον οποίο περαστικοί πηδούν μέσα σε φυλακή στην Κίνα


Το σημείο που έγινε τουριστικό αξιοθέατο.

Ένα τμήμα από μια φυλακή στη νότια Κίνα έχει γίνει ένα τουριστικό αξιοθέατο, με τους ανθρώπους να πηδούν τα κάγκελα για τον πιο απίθανο λόγο. Μόνο και μόνο για να δουν τις ανθισμένες ροδακινιές σύμφωνα με τοπική εφημερίδα όπως μεταφέρει το businessinsider.

Ο απίθανος λόγος για τον οποίο περαστικοί πηδούν μέσα σε φυλακή στην Κίνα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα χιλιάδες άνθρωποι έχουν επισκεφθεί τη φυλακή στην πόλη Γκουιλίν για να δουν το εκπληκτικό θέαμα από τα ανθισμένα δέντρα στις εγκαταστάσεις ασφαλείας. Στους επισκέπτες απαγορεύθηκε η είσοδος στην περιοχή την περασμένη Πέμπτη λόγω περιπτώσεων ανθρώπων που έκοβαν κλαδιά ή μόλυναν το σημείο, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που εξακολουθούν να πηγαίνουν, πηδώντας πάνω από ένα φράχτη για να μπουν μέσα και να δουν τις ροδακινιές σύμφωνα με τα τοπικά μέσα. Ο αριθμός των επισκεπτών έφθασε αυτό το μήνα τις 10.000.

Οι ροδακινιές καλύπτουν μια έκταση περίπου 30 στρεμμάτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια γυναίκα που σκαρφάλωσε πάνω από τον τοίχο της φυλακής σύμφωνα με έναν αξιωματικό που ήρθε να την σταματήσει και του είπε ότι είχε κάνει μια μεγάλη διαδρομή από το κέντρο της πόλης και πραγματικά ήθελε να δει τα όμορφα άνθη. Ισχυρή αστυνομική δύναμη φυλά την είσοδο της φυλακής για να σταματούν οι επισκέπτες. Ταυτόχρονα έχουν τοποθετηθεί αφίσες απ’ έξω οι οποίες ενημερώνουν τους επισκέπτες ότι δεν μπορούν να εισέλθουν στο χώρο.

Οι ροδακινιές φυτεύτηκαν το 2006 και επισκέπτες συρρέουν μόλις ανθίζουν για να τις θαυμάσουν. Πλέον απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος και μπορεί να μπει κάποιος μόνο με έγγραφη άδεια από το προσωπικό της φυλακής. Σίγουρα δεν περίμενε κανείς τέτοιες εικόνες, δηλαδή να πηδάει κανείς τα κάγκελα όχι για να βγει αλλά για να μπει και να θαυμάσει το αξιοθέατο.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχεται το… στρογγυλό κινητό!


Μάθετε γιατί σχεδιάστηκε έτσι.

Μια νέα παράξενη εκδοχή των σύγχρονων κινητών τηλεφώνων φέρνει μια εταιρεία και σχεδιάζει το στρογγυλό τηλέφωνο το οποίο προορίζεται κυρίως για γυναίκες σύμφωνα με το δημοσίευμα του mashable.

Το νέο κινητό τηλέφωνο το οποίο ονομάζεται Cyrcle θα αφορά κυρίως το γυναικείο φύλο καθώς όπως αναφέρει οι τσέπες των γυναικών είναι συνήθως μικρότερες και δεν χωράνε τις μεγαλύτερες συσκευές κινητών τηλεφώνων ή χωράνε αλλά φαίνονται άσχημα.



Πρόκειται για μια στρογγυλεμένη συσκευή με έντονα χρώματα που διαφέρει από τα ορθογώνια κινητά που γνωρίζουμε και μπορεί να θυμίσει ακόμα και ένα μικρό στρoγγυλό καθρεφτάκι. Το στρογγυλό κινητό παρουσιάστηκε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητής Τηλεφωνίας στη Βαρκελώνη και η εταιρεία πίσω από αυτό ονομάζεται Dtoor δηλαδή «Designing the opposite of rectangle» (σχεδιάζοντας το αντίθετο του ορθογωνίου). Οι ιδρυτές της εταιρείας είναι οι Christina Cyr και Linda Inagawa, πρώην υπάλληλοι της Microsoft που σκοπεύουν να κάνουν Crowd funding το καλοκαίρι, δηλαδή διαδικτυακή εκστρατεία για να συγκεντρώσουν χρήματα ώστε να λανσάρουν το 2G κινητό.



Σκοπός των δημιουργών είναι, εκτός από το να κυκλοφορήσει στην αγορά βέβαια, να καθιερωθεί περισσότερο ως γυναικείο τηλέφωνο που θα είναι πιο ελκυστικό από την ορθογώνια και συνήθως μεγάλη και «άχαρη» συσκευή τηλεφώνου σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Αν και οι εταιρείες με τα πιο σύγχρονα smartphones ακολουθούν το παραδοσιακό μοντέλο με ορθογώνιο σχήμα (με μια τάση αύξησης του μεγέθους τους) και με την οθόνη αφής, υπάρχουν άλλες εταιρείες που όπως φαίνεται προσπαθούν να ταρακουνήσουν το σημερινό σχεδιασμό smartphones με τον δικό τους τρόπο. Πέρυσι επίσης η startup εταιρεία Monohm από την Καλιφόρνια είχε παρουσιάσει μια ιδιαίτερη κυκλική συσκευή που λεγόταν Runcible.

Επρόκειτο ουσιαστικά για μια συσκευή τσέπης η οποία μπορούσε να κάνει και να δέχεται κλήσεις. Το νέο στρογγυλό κινητό θα έχει επιπλέον λειτουργίες όπως ακόμη και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Runcible


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκανε πτήση με το διαβατήριο της κοπέλας του και δεν το κατάλαβε κανείς


Πώς μπήκε στο αεροπλάνο για άλλη χώρα... σαν κοπέλα.

Την ιστορία ενός νεαρού που ταξίδεψε με το διαβατήριο της κοπέλας του δημοσιεύει η βρετανική Sun. Ο 21χρονος Βρετανός ταξίδεψε για την Γερμανία χρησιμοποιώντας το διαβατήριο της κοπέλας του και το συνειδητοποίησε μόνο όταν έφτασε στον προορισμό του ενώ στον έλεγχο δεν το κατάλαβε κανένας σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Έκανε πτήση με το διαβατήριο της κοπέλας του και δεν το κατάλαβε κανείς

Ο 21χρονος Josh Reed, που έχει ύψος 1,90 και μούσι, αναφέρει μιλώντας στη Sun, ότι ο ελεγκτής στην πύλη έλεγξε μόνο την κάρτα επιβίβασής του και εκείνος διαπίστωσε ότι έχει μαζί του λάθος ταξιδιωτικά έγγραφα μόνο όταν έφτασε στον προορισμό του. Ωστόσο κανείς δεν κοίταξε πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο το διαβατήριο του οπότε και θα διαπίστωνε ότι πρόκειται για το διαβατήριο της κοπέλας του, Sophie Watkins. Ο νεαρός δήλωσε επίσης μεταξύ άλλων: «Έχουμε διαφορετικά επίθετα και δεν θα μπορούσαμε να διαφέρουμε περισσότερο. Αυτό σε κάνει να αναρωτιέσαι πόσο εύκολο είναι για τους ανθρώπους που μοιάζουν μεταξύ τους να ταξιδέψουν με ψεύτικο ή άλλο διαβατήριο».

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Ryanair, της οποίας ήταν η πτήση, δήλωσε όταν ρωτήθηκε από την βρετανική Mirror σχετικά: «Ο υπάλληλός στην πύλη επιβίβασης απέτυχε στο να ελέγξει σωστά το διαβατήριο του επιβάτη» και πρόσθεσε ότι και η επίγεια εξυπηρέτηση αεροσκαφών θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό. Ωστόσο όπως ανέφερε είναι προτεραιότητα και πρώτη ευθύνη του επιβάτη, Josh Reed, να ελέγχει ότι ταξιδεύει με τα σωστά ταξιδιωτικά έγγραφα σε συμμόρφωση με τους όρους της αεροπορικής εταιρείας.

Ο νεαρός κατάφερε να περάσει από τον έλεγχο του αεροδρομίου της Γερμανίας χρησιμοποιώντας το δίπλωμα οδήγησής του όπως αναφέρει το δημοσίευμα και η κοπέλα του, του έστειλε το διαβατήριο του ώστε να μπορέσει αργότερα να επιστρέψει στο σπίτι του. Μάλλον από εδώ και πέρα θα είναι πιο προσεκτικός όταν θα παίρνει μαζί του τα ταξιδιωτικά του έγγραφα γιατί μπορεί να μην είναι εξίσου τυχερός ώστε να μην τον ελέγξουν...


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άγριο ξύλο στη μέση του δρόμου


Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο από τον Παναμά με πρωταγωνιστές έναν οδηγό αυτοκινήτου και έναν μοτοσικλετιστή. Αφού "κοντραρίστηκαν" για αρκετή ώρα εν κινήσει, αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους με τα χέρια. Όπως θα δείτε άρχισαν να χτυπιούνται στη μέση του δρόμου και αν δεν τους χώριζαν οι περαστικοί είναι βέβαιο ότι ο καυγάς τους θα είχε άσχημη κατάληξη.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Εγκληματίας" οδηγός προκαλεί ατύχημα σε αυτοκινητόδρομο


Μερικές φορές όταν... μιλάει η εικόνα τα λόγια είναι περιττά. Όπως σε αυτό το βίντεο, όπου ένας οδηγός σε αυτοκινητόδρομο της Βόρειας Καρολίνας επιχείρησε να κάνει αναστροφή σε σημείο που δεν επιτρεπόταν με συνέπεια να συγκρουστεί με άλλο όχημα. Ευτυχώς από τη σύγκρουση δεν τραυματίστηκε κανείς.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θερμή υποδοχή για δύο γιγάντια πάντα στη Νότια Κορέα


Αποτελούν δώρο του Κινέζου προέδρου - Δείτε τις φωτογραφίες.

Στη Σεούλ προσγειώθηκαν σήμερα η 2χρονη Aibao και ο 3χρονος Lebao, τα δύο γιγάντια πάντα που ο Κινέζος πρόεδρος δώρισε στη Νότια Κορέα. Τα πάντα μεταφέρθηκαν αεροπορικώς από την επαρχία Σιτσουάν στην κινεζική δύση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Incheon με ειδική πτήση και συνοδευόμενα από κτηνιάτρους και τον φροντιστή τους.

Τοποθετημένα σε ειδικά κλουβιά, τα ζώα υποβλήθηκαν σε πολλαπλές εξετάσεις κατά την 3ωρη πτήση.

Στο εξής θα ζουν σε θεματικό πάρκο της Κορέας.

Η χώρα έλαβε τα πρώτα πάντα ως δώρο από την Κίνα το 1994 για τη 2η επέτειο των διπλωματικών σχέσεών τους. Αλλά όταν η οικονομική κρίση «χτύπησε» το 1998, η Σεούλ αναγκάστηκε να επιστρέψει τα ζώα λόγω του υψηλού κόστους της φροντίδας τους.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς βγήκε η φράση «μου άλλαξαν τα φώτα»


Η απάνθρωπη τιμωρία στο Βυζάντιο που πιστεύεται ότι σχετίζεται με την έκφραση.

Γνωστή είναι σε όλους η έκφραση «μου άλλαξαν τα φώτα» που λέμε όταν μας έχουν εξουθενώσει, βασανίσει ή και καταστρέψει.

Η εξήγηση που δίνει ο Τάκης Νατσούλης για τη συγκεκριμένη έκφραση, αν και φαντάζει «αδύναμη», είναι η εξής: Μια απάνθρωπη συνήθεια στην Αγγλία ήταν να κατραμώνουν τους λαθρέμπορους. Τους κρεμούσαν στις ακτές της θάλασσας, τους άλειβαν με πίσσα και τους άφηναν εκεί να αιωρούνται βδομάδες, μήνες ή ακόμη και χρόνια. Έβαζαν δε τις κρεμάλες σε απόσταση πάνω στους βράχους της παραλίας.

Με τον ίδιο τρόπο οι Βυζαντινοί τιμωρούσαν πολλούς εγκληματίες, που έκαναν, όμως και χρέη φαναριών! Τους έβαζαν, δηλαδή, φωτιά στα πόδια και τους άφηναν να καίγονται σαν λαμπάδες.

Και φαίνεται πως οι δολοφόνοι ήταν πολλοί την εποχή εκείνη, αφού για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα φώτιζαν τον Κεράτιο Κόλπο. Αργότερα, όμως, τους αντικατέστησαν με αληθινούς πυρσούς. Αυτοί ωστόσο, που ήθελαν να καίγονται οι εγκληματίες, έλεγαν δυσαρεστημένοι: «Μας άλλαξαν τα φώτα».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κι όμως αυτή η γυναίκα είναι έγκυος οκτώ μηνών


Πώς βιώνει την εγκυμοσύνη το fitness model από την Αυστραλία - Δείτε τις φωτογραφίες.

Στην 36η εβδομάδα της εγκυμοσύνης πολλές γυναίκες νιώθουν βαριές, μπορεί ακόμα και το περπάτημα να τις δυσκολεύει κάπως και έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που είδαν τα πόδια τους.

Αλλά η εικονιζόμενη Chontel Duncan, fitness model από την Αυστραλία εξακολουθεί να ασκείται καθημερινά, είναι ιδιαίτερα δραστήρια και τρώει το ίδιο που έτρωγε πάντα, κι ας μένουν 28 ημέρες μέχρι την πιθανή ημερομηνία τοκετού.

Η Duncan προκαλεί πολλά σχόλια με το μυώδες κορμί της και τη μικρή κοιλιά της καθώς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της δεν σταμάτησε να μοιράζεται φωτογραφίες της με τους 194.000 followers στα social media.

«Μου αρέσει πολύ που είμαι έγκυος και το ξέρω πως μέχρι τώρα όλα πήγαν καλά, θα σταματήσω να ασκούμαι μόνο εάν το σώμα μου δεν τον αντέχει ή εάν η ενέργειά μου δεν μου επιτρέπει να προπονηθώ χωρίς στρες», δήλωνε τον Δεκέμβριο, ούσα έγκυος 26 εβδομάδων.

Αποκάλυψε επίσης πως ούτε μετρά το φαγητό της ούτε ζυγίζεται αλλά τρώει όποτε πεινάει και δεν φοβάται μήπως πάρει βάρος.

«Είναι η δουλειά μου η γυμναστική οπότε ξέρω πώς θα επιστρέψω με υγιεινό τρόπο σε φόρμα αφού γεννήσω», έλεγε.

Στις τελευταίες της αναρτήσεις έγραφε πως είχε πάρει 7,4 κιλά.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...