Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Παγκόσμιος ο Καραλής, ξανά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο νεαρός αθλητής έδειξε για μια ακόμη φορά φέτος πως διαθέτει το ταλέντο.

Ο Εμμανουήλ Καραλής, έμεινε σταθερός στις δηλώσεις του μετά την επίτευξη της κορυφαίας επίδοσης στον κόσμο στην κατηγορία παίδων, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών. Είπε λοιπόν ότι, «Δεν θα αφήσω να με επηρεάσει». Αυτό ακριβώς έκανε και μέσα σε λίγες εβδομάδες κατάφερε να βελτιώσει τη δική του επίδοση, με άλμα στα 5,54μ.

Παγκόσμιος ο Καραλής, ξανά

Ο επικοντιστής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου βελτίωσε κατά ένα εκατοστό το ατομικό του ρεκόρ, στο μίτινγκ του Γιάμπλονετς στην Τσεχία και βελτίωσε το δικό του 5,53 μ., από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στο ΣΕΦ.

Ο νεαρός αθλητής έδειξε για μια ακόμη φορά φέτος πως διαθέτει το ταλέντο αλλά και όρεξη για δουλειά προκειμένου να φτάσει πολύ ψηλά τα επόμενα χρόνια.

Ο Καραλής ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,04 μ., ύψος που ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια, συνέχισε δίχως απώλεια στα 5,24 μ. και πέρασε με την τρίτη τα 5,34 μέτρα. Στη συνέχεια επέλεξε να αφήσει τα 5,44 μ., προκειμένου να δοκιμάσει και να επιτύχει με την πρώτη προσπάθεια στα 5,54 μέτρα.

Ο 17χρονος στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να δει τον πήχη στα 5,64 μ., ύψος που όμως όλα δείχνουν θα είναι σε θέση να ξεπεράσει πολύ σύντομα. Ο Καραλής, ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά σε μίτινγκ σε εξωτερικό κατέλαβε την τέταρτη θέση στον αγώνα. Πέμπτος με 5,34 μ. ήταν ο Δημήτρης Πατσουκάκης, που στη συνέχεια δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 5,44 μέτρα.

Στις δηλώσεις του στην τσεχική τηλεόραση ο 17χρονος επικοντιστής είπε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος για το ρεκόρ. Μου αρέσει πολύ που είμαι εδώ με τους μεγάλους αθλητές», ενώ σε ότι αφορά στα συναισθήματα του για το γεγονός ότι συναγωνιζόταν τον Ρενό Λαβιλενί αποφάνθηκε: «Ζούσα το όνειρο μου. Αυτό έχει ονειρευτεί πολλές φορές και το έχω συζητήσει και με τους φίλους μου. Σήμερα το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα».

Οι καλύτερες φετινές επιδόσεις του Καραλή

5,54 μ. Γιάμπλονετς (5/3)
5,53 μ. Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ΣΕΦ (13/2)
5,35 μ. Ημερίδα, ΣΕΦ (30/1)
5,30 μ. Προπονητική ημερίδα, Αγιος Κοσμάς *
5,20 μ. Βαλκανικό Πρωτάθλημα Α/Γ, Κωνσταντινούπολη (27/2)

* Η επίδοση δεν μέτρησε ως ρεκόρ, καθώς η ημερίδα ήταν ανεπίσημη


Πηγή: http://www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.