Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Τηλεφωνικές χρεώσεις: τι να προσέξεις για το ταξίδι σου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μάθε πώς να αποφύγεις επιπλέον χρεώσεις που θα σου κοστίσουν.

Μάθε τι πρέπει να κάνεις για να κλείσεις το πιο οικονομικό πακέτο roaming κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σου στο εξωτερικό, καθώς και τι να αποφύγεις έτσι ώστε να μην επιβαρυνθείς με χρεώσεις που θα σου κοστίσουν.

1. Διάλεξε το σωστό πακέτο περιαγωγής. Αφού ενημερωθείς για τις χρεώσεις και τα πακέτα της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που έχεις το συμβόλαιό σου σκέψου σωστά πριν αποφασίσεις ποιο θα επιλέξεις. Λάβε υπόψη τον προορισμό που επισκέπτεσαι (χώρες εντός ή εκτός Ε.Ε.), αν έχεις καρτοσυμβόλαιο ή συνδρομή συμβολαίου, αν στέλνεις πολλά sms, αν χρησιμοποιείς πολύ τα δεδομένα σου (MB), ποιος είναι ο ελάχιστος χρόνος χρέωσης κ.α.

2. Μην ξεχνάς ότι ο προορισμός παίζει σημαντικό ρόλο. Αν ταξιδεύεις σε χώρες εντός Ε.Ε. ισχύουν συγκεκριμένες χρεώσεις και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας διαθέτουν συγκεκριμένα πακέτα για να σε εξυπηρετήσουν. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και για τις χώρες εκτός Ε.Ε. όπου οι χρεώσεις δεν υπόκεινται σε ρύθμιση. Καλό θα είναι να τσεκάρεις με την εταιρεία σου ποιος πάροχος της χώρας που επισκέπτεσαι σε συμφέρει περισσότερο να συνδεθείς.

3. Προτίμησε να αγοράσεις μια κάρτα sim της χώρας που επισκέπτεσαι. Ενημερώσου από πριν για τις συνεργαζόμενες με τον πάροχό σου εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στη χώρα που επισκέπτεσαι και προμηθεύσου μια κάρτα sim σε περίπτωση που το ταξίδι σου διαρκεί περισσότερο από μία εβδομάδα. Μην ξεχάσεις να πάρεις το αντίστοιχο μέγεθος κάρτας sim με τη συσκευή σου.



4. Προσοχή στην υπηρεσία roaming στη συσκευή σου. Αυτή η προεπιλογή στο κινητό σου είναι πάντα στο off. Κατά λάθος, ωστόσο, μπορεί να το ενεργοποιήσεις αν δεν είσαι προσεκτικός. Λίγο πριν ξεκινήσεις το ταξίδι σου πρόσεξε αν η υπηρεσία roaming στη συσκευή σου είναι off και ενεργοποίησέ τη μόλις φτάσεις στον προορισμό σου και μόνο όταν θελήσεις να χρησιμοποιήσεις το κινητό σου.

5. Οργανώσου από πριν καλά. Κατέβασε στο κινητό ή το tablet σου χάρτες, διαδρομές, ταξιδιωτικούς οδηγούς που θα σου χρειαστούν πριν την αναχώρησή σου από την Ελλάδα. Έτσι θα είσαι σίγουρος, ακόμη κι αν είσαι συνδεδεμένος σε wi-fi, ότι δεν πρόκειται να χρεωθείς τίποτα επιπλέον.

6. Απέφυγε τη χρήση των δεδομένων για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η χρήση του skype για να επικοινωνήσεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, η παρακολούθηση ενός βίντεο στο youtube ακόμη και το σκρολάρισμα στο Instagram μπορούν να περιμένουν μόλις συνδεθείς στο wi-fi του ξενοδοχείου ή κάποιου καφέ- εστιατορίου όταν κάνεις break από το sightseeing. Η χρήση τους κατεβάζει πολλά data και το πιθανότερο είναι να καταναλώσεις εκείνα του πακέτου roaming που έχεις ήδη επιλέξει και να χρεωθείς με επιπλέον χρήση των δεδομένων σου.


Πηγή: http://www.greekguide.com/gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.