Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Από το εργαστήριο στο... στύλο


Η αριστούχος που εγκατέλειψε τη χημεία για να διδάξει pole dancing- Δείτε τις φωτογραφίες.

Έξυπνη κίνηση αποδείχθηκε η απόφαση της Δρ Rebecca Slane να αφήσει πίσω της τη λευκή ρόμπα και το εργαστήριο και να τα αντικαταστήσει με κοθόρνους και nightclub. Από αριστούχος φοιτήτρια της φαρμακευτικής χημείας στο University of Sunderland, η Slane αποφάσισε να αφοσιωθεί στο pole dancing όπου πλέον διαπρέπει ως Toxic Cherry και έχει μάλιστα ανοίξει τη δική της σχολή.

Όπως λέει η ίδια στη Daily Mail, δεν μετάνιωσε ούτε μια στιγμή για την απόφασή της αυτή. Ξεκίνησε το pole dancing αναζητώντας μια νέα μορφή άσκησης, ενώ μελετούσε για το διδακτορικό της.

«Έμπνευσή» της αποτέλεσε μια Αυστραλή χορεύτρια που γοήτευσε την Cherry διδάσκοντάς την pole dancing. «Ήταν καταπληκτική, σέξι και χυμώδης, πανέμορφη χωρίς να είναι πολύ αδύνατη, Έμαθα πολλά από εκείνη και τελικά ανέλαβα και την τάξη της! Τελείωσα το διδακτορικό μου και ξεκίνησα ως λέκτορας αλλά δεν μπορούσα να συνδυάσω το pole dancing με τη δουλειά πλήρους απασχόλησης. Άρχισα με τέσσερις μαθήτριες και έως το τέλος του 2011 είχα σαράντα τακτικές μαθήτριες. Είχε έρθει η ώρα να αποφασίσω, ήξερα πως δεν μπορούσα να τα κάνω όλα. Έτσι άφησα τη δουλειά μου στο πανεπιστήμιο και επικεντρώθηκα στην Cherry Dance Academy. Σήμερα διδάσκω τουλάχιστον 150 άτομα την εβδομάδα και είναι το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει ποτέ».

Η πορεία της συνεχίστηκε με ταξίδια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, συμμετοχή σε διαγωνισμούς, διακρίσεις και βραβεύσεις.

«Κάποιοι λένε πως πέταξα τις καλές σπουδές μου με την επιλογή μου αυτή, αλλά κάνουν λάθος. Αγαπούσα τη δουλειά μου στο πανεπιστήμιο και αγαπώ την επιστήμη αλλά πια ασφυκτιούσα. Σαν άνθρωπος μου αρέσει να είμαι αφεντικό του εαυτού μου και να χρησιμοποιώ τη γνώση μου για να βοηθώ τους άλλους. Δουλεύω με θύματα ενδοοικογενειακής βίας αλλά και θύματα βιασμού. Αν ο χορός τις βοηθά να προχωρήσουν και να βρουν τον εαυτό τους, ξέρω πως έχω κάνει σωστά τη δουλειά μου. Το να βλέπω τους μαθητές μου να εξελίσσονται που δίνει μεγάλη ικανοποίηση. Ενθαρρύνουμε ο ένας τον άλλο», κατέληξε.

Δείτε τις φωτογραφίες...










Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό είναι το μεγαλύτερο κουτάβι


Ο Φρέντι είναι ένας συμπαθής γερμανικός μολοσσός που λατρεύει το παιχνίδι, τις βόλτες και τα… λουκάνικα. Άλλωστε είναι μόλις 18 μηνών και όπως όλα τα κουτάβια είναι και αυτός παιχνιδιάρης και ζαβολιάρης. Το βασικό χαρακτηριστικό του βέβαια δεν τον βοηθά και τόσο ως προς αυτό αφού ζυγίζει ήδη 70 κιλά και το ύψος του φτάνει το 1,5 μ.





Όσο για την ιδιοκτήτριά του, η 38χρονη Κλερ Στόουνμαν από το Έσεξ (με ύψος 1,62!) πέρα από το γεγονός ότι τον λατρεύει και δεν τον αλλάζει με τίποτα αναφέρει ότι αισθάνεται απόλυτη ασφάλεια μαζί του, καθώς κανείς δεν την πλησιάζει εύκολα όταν βγάζει τον Φρέντι βόλτα.



Επιπλέον προσπαθεί να μην τον φέρνει και πολύ κοντά σε άλλα σκυλιά, αν και ο ίδιος δεν έχει δείξει κακή συμπεριφορά ως προς αυτό.



«Ξυπνάω πολύ πρωί για να τον πάω βόλτα, αποφεύγω τα κεντρικά μέρη και φροντίζω να μην τον φέρνω σε επαφή ούτε με πολύ κόσμο ούτε με άλλα ζώα», λέει εκείνη. Όσο για το φαγητό του; Το κόστος αγγίζει τις 5.000 ευρώ το χρόνο!






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πράγματα που δε θα ξέραμε αν δεν υπήρχε το σινεμά


Δέκα κινηματογραφικά κλισέ.

1. Πάντα ένας από τους δύο πανομοιότυπους δίδυμους είναι σατανικος.

2. Ένα πρόκειται να απασφαλίσεις μια βόμβα, όποιο καλώδιο και να κόψεις είναι το σωστό.

3. Σε σκηνή καράτε, εάν οι αντίπαλοι είναι πολλοί, μη νοιάζεσαι γιατί θα περιμένουν καρτερικά να σου επιτεθούν ένας – ένας.

4. Όταν σβήσεις το φώς της κρεβατοκάμαρας, τα πάντα θα είναι ακόμη ορατά και λίγο μπλε.

5. Οι ξανθιές και όμορφες μπορεί να είναι και διάσημες νευροχειρουργοί σε ηλικία των 22 ετών.

6. Όλες οι σακούλες από ψώνια έχουν ένα γαλλικό ψωμί τύπου μπαγκέτα και μια ντουζίνα καρότα με πράσινα φουντωτά κοτσάνια.

7. Το σύστημα εξαερισμού ενός κτιρίου είναι το τέλειο μέσο διαφυγής. Ποτέ δεν σε ψάχνουν εκεί, και μπορείς πάντα να χωράς και να μετακινείσαι με ευκολία… ακόμα και στο απέναντι κτίριο.

8. Είναι εύκολο να προσγειώσεις ένα αεροπλάνο (ακόμη και αν είσαι ξανθιά) αν σου δίνουν οδηγίες από τον πύργο ελέγχου.

9. Ο ήρωας δεν νιώθει πόνο όταν τρώει το ξύλο της αρκούδα αλλά στραβομουτσουνιάζει όταν η ξανθιά του καθαρίζει τις πληγές.

10. Ένας αστυνομικός μπορεί να λύσει ένα μυστήριο φόνο, μόνο μετά από την αποπομπή του από το αστυνομικό σώμα.



Διαβάστε περισσότερα...

"Μαγικό" αυτοκόλλητο κάνει τα τζάμια οθόνες


Ένα αυτοκόλλητο διαφανές φιλμ που όταν τοποθετείται πάνω σε τζάμι το μετατρέπει σε οθόνη, κατασκεύασε μια ομάδα ερευνητών στις ΗΠΑ.



Το φιλμ αποτελείται από ένα ειδικό πολυμερές και, πιο συγκεκριμένα, από ένα πλαστικό υδατοδιαλυτό υγρό υλικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάνω σε παράθυρα, βιτρίνες ακόμη και σε παρμπρίζ αυτοκινήτων.

Αυτό το διάφανο πολυμερές εμπεριέχει νανοσωματίδια που αντανακλούν το μπλε φως. Το φιλμ επειδή είναι διάφανο επιτρέπει στο εξωτερικό φως να εισέλθει στον χώρο. Όταν έρχεται σε επαφή με έναν προβολέα λέιζερ με ακτίνα μπλε φωτός, παίρνει τις εικόνες του, μετατρέπεται σε οθόνη και τις προβάλει.

Το «επαναστατικό» αυτοκόλλητο θα μπορούσε να εφαρμοστεί για διάφορους σκοπούς, όπως είναι η προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων σε καταστήματα, επαγγελματικές παρουσιάσεις κ.α.

Πρόκειται για μία δημιουργία των ερευνητών από τα πανεπιστήμια ΜΙΤ και Χάρβαρντ, καθώς και του αμερικανικού στρατού, μεταξύ των οποίων είναι και ο ελληνικής καταγωγής καθηγητής Τζον Τζοανόπουλος, διευθυντής του Ινστιτούτου Στρατιωτικών Νανοτεχνολογιών του Τμήματος Φυσικής του ΜΙΤ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το άλογο που έγινε κατοικίδιο


Περνά με δυσκολία από τις πόρτες, προσέχει πολύ ώστε να αποφύγει τις ζημιές, αλλά παρά τις όποιες δυσκολίες, το ηλικίας 3 ετών άλογο συνήθισε τη ζωή μέσα στο σπίτι.

Προκειμένου να προφυλάξει τον Νάσαρ από τη θύελλα Ξάβερ που έπληξε τη Γερμανία τον περασμένο Δεκέμβριο, η Στέφανι Αρντ, του έδωσε στέγη στο σπίτι της. «Προσωρινά», σκέφτηκε, μόνο που οι δυο τους κάνουν πλέον τόσο καλή παρέα που τους είναι δύσκολο να «χωρίσουν».
















Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το γυμνό φεστιβάλ της Ιαπωνίας


Χιλιάδες άντρες ρίχνονται στη «μάχη» για τα τυχερά ξυλάκια.

Φορώντας μόνο ένα μικρό κομμάτι ύφασμα, που καλύπτει την περιοχή των γεννητικών οργάνων, 9.000 άντρες ρίχνονται στη «μάχη» για τα ευλογημένα ξυλάκια, που σύμφωνα με την ιαπωνική παράδοση φέρνουν τύχη σε όποιον καταφέρει να τα πιάσει.

Το «γυμνό φεστιβάλ, όπως είναι αλλιώς γνωστή αυτή η παλιά ιαπωνική παράδοση Hadaka Matsuri, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στο ναό Saidaiji στην περιοχή Okayama της Ιαπωνίας.


Οι άντρες, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail, αφού φορέσουν το χαρακτηριστικό… κομμάτι ύφασμα, που τυλίγεται γύρω από τη μέση τους, πρέπει να περάσουν μέσα από κρύο νερό για να εξαγνίσουν το κορμί τους και στη συνέχεια να προσπαθήσουν να αρπάξουν ένα ζευγάρι από ξυλάκια (shingi) διαμέτρου 4 εκατοστών και μήκους 20 εκατοστών, τα οποία πετάει προς το συγκεντρωμένο πλήθος ένας ιερέας από ύψος τεσσάρων μέτρων.




Σύμφωνα με την ιαπωνική παράδοση, όποιος τα πιάσει, πρέπει να τα φυλάξει μέσα σε ένα ξύλινο κουτί (masu) και θα «κερδίσει» 12 μήνες ευτυχίας και καλοτυχίας.

Πρόκειται για ένα από τα πιο περίεργα, αλλά και πιο ζωντανά φεστιβάλ της Ιαπωνίας, που χρονολογείται γύρω στα 500 πριν.

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ δεν είναι το μοναδικό… περίεργο που υπάρχει στη χώρα. Πριν από περίπου ένα μήνα, μερικές εκατοντάδες άντρες συμμετείχαν σε ένα αρχαίο τελετουργικό στο πλαίσιο του φεστιβάλ Kanchu Misogi. Πρόκειται για ένα χειμερινό τελετουργικό «καθαρισμού» του σώματος και της ψυχής, κατά τη διάρκεια του οποίου οι Ιάπωνες πιστεύουν ότι έρχονται πιο κοντά με τα μυστικιστικά πνεύματα τα οποία φέρνουν επιτυχία.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ρομποτικοί χτίστες εμπνευσμένοι από... τερμίτες


Δείτε τα μικροσκοπικά ρομπότ του Χάρβαρντ εν δράσει.

Αμερικανοί ερευνητές του πανεπιστημίου Χάρβαρντ δημιούργησαν ένα στρατό από μικροσκοπικά αυτόνομα ρομπότ, που μιμούνται τη συμπεριφορά των τερμιτών και μπορούν να χτίσουν μόνα τους, χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση, ολόκληρα κάστρα με τουβλάκια.

Είναι η πρώτη φορά που ρομποτικοί «χτίστες», χωρίς καν να έχουν προγραμματιστεί εκ των προτέρων, ώστε να έχουν γνώση του συνολικού σχεδίου της κατασκευής, κατασκευάζουν με αυτο-οργάνωση και από κοινού εντυπωσιακά οικοδομήματα. Ίσως είναι μια πρόγευση του ρομποτικού μέλλοντος των οικοδομών, που μπορεί να βασίζεται στη νοημοσύνη και στο στυλ των εντόμων!

Πρόκειται για μια λογική που ανατρέπει την εδώ και χιλιετίες καθιερωμένη προσέγγιση των ανθρώπινων κατασκευών, οι οποίες βασίζονται σε μια ιεραρχία με επικεφαλής τον αρχιτέκτονα και τον πολιτικό μηχανικό.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ. Τζάστιν Γουέρφελ του Ινστιτούτου Βιολογικά Εμπνευσμένης Μηχανικής Wyss, δήλωσαν ότι η αποκεντρωμένη λογική των ρομπότ τους, έχει σημαντικά πλεονεκτήματα, πχ. για αποστολές σε επικίνδυνα περιβάλλοντα, όπως οι ζώνες φυσικών καταστροφών ή το διάστημα, καθώς αν ένα ρομπότ καταστραφεί ή χαλάσει, τα άλλα μπορούν να συνεχίσουν κανονικά τη δουλειά τους.

«Θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τέτοια ρομπότ σε πλημμυρισμένες περιοχές, προκειμένου να αναλάβουν μόνα τους να χτίσουν φράγματα με σακιά άμμου», είπε ο Γουέρφελ, του οποίου οι τεχνητοί τερμίτες αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος TERMES του Χάρβαρντ.

Οι αμερικανοί ερευνητές ανέπτυξαν ειδικούς αλγορίθμους εμπνευσμένους από τον τρόπο που οι στρατιές εκατομμυρίων ανεξάρτητων τερμιτών, παρά τους μικροσκοπικούς εγκεφάλους τους, συνεργάζονται για να χτίσουν τις θεόρατες φωλιές τους, χωρίς κάποιος ηγετικός κεντρικός «νους» να τους λέει τι πρέπει να κάνουν, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Κάθε ένα από τα ρομπότ-τερμίτης έχει μήκος 18 εκατοστά, μοιάζει με μικρό «σκαθάρι» της Volkswagen και διαθέτει τέσσερα απλά είδη αισθητήρων (υπέρυθρους, υπερήχων, αφής και επιτάχυνσης). Το καθένα αντιλαμβάνεται με τους αισθητήρες του μόνο τα γειτονικά ρομπότ και το κοντινό περιβάλλον του, χτίζοντας γύρω από αυτό.

Κάθε ρομπότ έχει εφοδιαστεί με απλές οδηγίες και απλώς δρα (και αντιδρά) ανάλογα με αυτό που συναντά γύρω του, χωρίς να έχει προγραμματιστεί να κάνει κάτι συγκεκριμένο. Όμως, σε συνεργασία με τα άλλα, αν και όλα κινούνται πολύ αργά, τελικά προκύπτει μια εντυπωσιακή κατασκευή.

Οι ρομποτικοί τερμίτες μπορούν να κινούνται μπρος πίσω και αριστερά δεξιά, να σκαρφαλώνουν και να κατεβαίνουν σκάλες, να σηκώνουν, να μεταφέρουν και να τοποθετούν τούβλα, χωρίς την καθοδήγηση κανενός εργοδηγού ή μηχανικού.

Δείτε βίντεο με τα ρομπότ-τερμίτες εν δράσει...






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρέσυραν και εγκατέλειψαν αβοήθητο τον ΑμεΑ οδηγό μοτοσικλέτας


Παραλίγο τραγωδία πριν μερικές μέρες στη Νέα Εθνική Οδό Πύργου – Πατρών, λίγο πριν από τον κόμβο εισόδου του Τραγανού, όταν Ι.Χ. φορτηγάκι, στο οποίο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες του θύματος αλλά και άλλων οδηγών, επέβαιναν τρεις Ρομά, παρέσυρε μηχανάκι εγκαταλείποντας αβοήθητο τον οδηγό του πεσμένο στην άσφαλτο!



Το μηχανάκι οδηγούσε ο κ. Τάσος Παπούλιας από τα Λεχαινά, ο οποίος, ως ΑΜΕΑ αθλητής – μαραθωνοδρόμος, πήγαινε στο γήπεδο για την καθημερινή του προπόνηση.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος περιέγραψε στo patrisnews.com, λίγα μέτρα πριν από τη διασταύρωση του Τραγανού τον «χτύπησε» το Ι.Χ. φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν οι τρεις Ρομά.Το μηχανάκι ανατράπηκε και ο κ. Παπούλιας βρέθηκε στην άσφαλτο, ευτυχώς χωρίς να χτυπήσει. Ωστόσο, το Ι.Χ. φορτηγάκι όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή, αφήνοντάς τον αβοήθητο στην άσφαλτο.

Ευτυχώς όμως, το όλο περιστατικό έγινε αντιληπτό από τους οδηγούς διερχόμενων οχημάτων, οι οποίοι σταμάτησαν αμέσως για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον κ. Παπούλια, ενώ παράλληλα ενημέρωσαν το Τμήμα Τροχαίας Αμαλιάδας και το ΕΚΑΒ.

Ο κ. Παπούλιας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις, ενώ αργά το απόγευμα επέστρεψε στο σπίτι του.


Πηγή: http://tvkosmos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πειραιά


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω εργασιών επέκτασης της νέας γραμμής του Τραμ, θα πραγματοποιηθούν αύριο στον Πειραιά. Η Τροχαία καλεί τους οδηγούς των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν την οδική σήμανση.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την Τροχαία θα γίνουν οι ακόλουθες ρυθμίσεις:

Κατάληψη της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας της οδού Γρ. Λαμπράκη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ομ. Σκυλίτση και Βασιλέως Γεωργίου Α΄, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πασαλιμάνι.

Κατάληψη της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας της οδού Βασιλέως Γεωργίου Α΄, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Γρ. Λαμπράκη και της Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως, ρεύμα κυκλοφορίας προς λιμάνι Πειραιά.

Κατάληψη της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Καραολή Δημητρίου και Τσαμαδού, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πλ. Καραμανλή.

Κατάληψη των δύο δεξιών λωρίδων κυκλοφορίας της Λ. Δημοκρατίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ακτή Μιαούλη και Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως, ρεύμα κυκλοφορίας προς Δημοτικό Θέατρο. Κατά την ανωτέρω διακοπή η διεξαγωγή της κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται μέσω της οδού Εθν. Αντιστάσεως.

Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λ. Δημοκρατίας, στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Βασ. Γεωργίου και Ακτή Μιαούλη (Ρολόι), με κατεύθυνση προς την οδό Ακτή Μιαούλη. Κατά την ανωτέρω διακοπή η διεξαγωγή της κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται μέσω της οδού Μπουμπουλίνας.



Διαβάστε περισσότερα...

Καρακίτσος: Όλοι οι ασθενείς κρατούμενοι νοσηλεύονται στον ίδιο χώρο


Για τις εικόνες-σοκ που δημοσιοποίησαν στο Twitter νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού "Άγ.Παύλος", μίλησε στο enikos.gr ο πρόεδρος Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Σπύρος Καρακίτσος.

Σοκ-Μαζί κρατούμενοι με φυματίωση και καρδιοπαθείς

«Το νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού είναι κατ' επίφαση νοσοκομείο. Είναι ένας χώρος κράτησης ασθενών κρατούμενων συνολικής χωρητικότητας 60 θέσεων και τα τελευταία χρόνια κρατούνται πάνω από 150 άτομα», ανέφερε ο κ. Καρακίτσος, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται περίπου 190 κρατούμενοι.

Ο κ. Καρακίτσος τόνισε ότι είναι έντονο το πρόβλημα στο νοσοκομείο των φυλακών, καθώς τα περιστατικά φυματίωσης έχουν αυξηθεί. Μάλιστα σημείωσε ότι οι υπόλοιποι ασθενείς κρατούμενοι, είτε για ορθοπεδικά προβλήματα, είτε για καρδιολογικά, νοσηλεύονται στον ίδιο χώρο.

«Ο χώρος δεν επαρκεί. Αν χρειαστεί ένας κρατούμενος να πάει στο νοσοκομείο, θα πάει στο "Αγ. Παύλος". Είναι το μοναδικό νοσοκομείο», είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε το ηχητικό:




 Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη ρύθμιση των "κόκκινων" δανείων


Στις τράπεζες βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία αποδοχής αιτήσεων για όσους θέλουν να αξιοποιήσουν τον νέο νόμο και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους από «κόκκινα» δάνεια, προκειμένου να αποφύγουν τους πλειστηριασμούς.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εφημερίδα Τα Νέα παρουσιάζει έναν οδηγό βήμα προς βήμα για εκείνους που θέλουν να προχωρήσουν σε ρύθμιση.

Την ίδια στιγμή, για εκείνους που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση, οι τράπεζες προσφέρουν νέα προϊόντα αλλά και επιπλέον επιλογές αναχρηματοτοδότησης. Με μείωση επιτοκίων, αύξηση διάρκειας και προσημείωση ακινήτων, η δόση μπορεί να πέσει έως και στο 50%, ενώ αν κάποιος αντιμετωπίζει πρόσκαιρο πρόβλημα οι τράπεζες προσφέρουν περίοδο χάριτος που μπορεί να τον απαλλάξει από τις δόσεις για διάστημα έως δύο χρόνων.

Ειδικότερα για τους δανειολήπτες που μπορούν και αποφασίζουν να ενταχθούν στη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια οι ερωτήσεις - απαντήσεις που ακολουθούν αποτελούν χρήσιμο οδηγό για τις επόμενες κινήσεις τους.

1. Σε ποιες περιπτώσεις απαγορεύεται ο πλειστηριασμός;
Οπως προκύπτει από τον νέο νόμο για την προστασία των πλειστηριασμών, μέχρι το τέλος του 2014 απαγορεύεται ο πλειστηριασμός ακινήτου που έχει δηλωθεί στην τελευταία δήλωση φόρου εισοδήματος ως κύρια κατοικία του οφειλέτη εφόσον η αντικειμενική του αξία δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ. Παράλληλα, σε ισχύ βρίσκεται επίσης παλαιότερη διάταξη, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η κατάσχεση της μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη για χρέη σε καταναλωτικά δάνεια ύψους έως 20.000 ευρώ, εφόσον το ακίνητο δεν έχει προσημειωθεί.


2. Ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληρώ προκειμένου να ενταχθώ στον νόμο;
Για να μπορέσει κανείς να μπει στη διαδικασία προστασίας της κατοικίας του πρέπει να ισχύουν όλα ανεξαιρέτως τα παρακάτω κριτήρια:
Α) Το συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα να ανέρχεται μέχρι τις 35.000 ευρώ. Στο ποσό αυτό δεν υπολογίζονται οι κρατήσεις υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων, ο φόρος εισοδήματος και η εισφορά αλληλεγγύης
Β) Η συνολική αξία της κινητής και ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη να μην ξεπερνά τις 270.000 ευρώ. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται και το ακίνητο που κινδυνεύει να βγει στον πλειστηριασμό.
Γ) Το σύνολο των καταθέσεων και των κινητών αξιών του οφειλέτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στις 20/11/2013 να μην υπερβαίνει το ποσό των 15.000 ευρώ. Από το ποσό των καταθέσεων εξαιρούνται τυχόν περιοδικές παροχές, συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά προγράμματα. 

3. Υπάρχει ειδική μέριμνα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες;
Ναι. Αν στην η οικογένεια του οφειλέτη υπάρχουν τρία ή περισσότερα παιδιά ή αν ίδιος ο οφειλέτης έχει ή βαρύνεται φορολογικά με άτομα με αναπηρία 67% και άνω, τότε τα παραπάνω όρια προσαυξάνονται κατά 10% έκαστο.

4. Μέχρι πότε μπορώ να κάνω την αίτηση;
Υπό την προϋπόθεση ότι ισχύουν τα παραπάνω, η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης είναι η 28η Φεβρουαρίου, εφόσον έχει ήδη κοινοποιηθεί επιταγή προς πληρωμή, ή εντός διμήνου από την επίδοση επιταγής προς πληρωμή. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος δεν έχει πάρει στα χέρια του την επιταγή προς πληρωμή δεν μπορεί να ζητήσει την υπαγωγή του στον νόμο. Γι’ αυτό και σε πολλές περιπτώσεις οι δανειολήπτες περιμένουν να προχωρήσει η διαδικασία ώστε να καταθέσουν τα δικαιολογητικά.

5. Ποια δικαιολογητικά χρειάζονται;
Για να προχωρήσει η διαδικασία προστασίας από τους πλειστηριασμούς ο οφειλέτης πρέπει να προσκομίσει στην τράπεζα τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
– Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα πρέπει να αναγράφονται:
α) τα πλήρη στοιχεία του οφειλέτη,
β) λεπτομερή και επικαιροποιημένα στοιχεία επικοινωνίας,
γ) περιγραφή της πλήρωσης των προϋποθέσεων υπαγωγής στην προστασία του νόμου,
δ) λεπτομερώς οι κινήσεις καταθετικού του λογαριασμού που
ξεπερνούν το ποσό των 1.000 ευρώ τους τελευταίους 24 μήνες (δηλαδή από Ιανουάριο 2012 έως και Δεκέμβριο 2013).
Σε περίπτωση που τα δικαιολογητικά δεν υποβληθούν μαζί με την υπεύθυνη δήλωση υπάρχει διορία ενός μηνός. Αν αυτή εκπνεύσει παύει να ισχύει η απαγόρευση. 

6. Μέχρι πότε ισχύει ο νόμος;
Η διάρκεια ισχύος του νόμου είναι μέχρι τις 31/12/2014 και κατά τη διάρκεια απαγόρευσης πλειστηριασμού οι οφειλέτες υποχρεούνται να καταβάλλουν την ελάχιστη μηνιαία καταβολή.

7. Πώς υπολογίζεται η ελάχιστη καταβολή;
Ο τύπος υπολογισμού για την ελάχιστη καταβολή είναι ο εξής:
Για μισθωτούς και συνταξιούχους με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ (εξαιρουμένων των κρατήσεων), η μηνιαία καταβολή ανέρχεται σε 10% επί του καθαρού μηνιαίου εισοδήματος. Για εκείνους που έχουν ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα άνω των 15.000 ευρώ (εξαιρουμένων κρατήσεων) η μηνιαία καταβολή ανέρχεται σε 10% για τα πρώτα 15.000 ευρώ και σε 20% για το υπερβάλλον εισόδημα
Για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, για τον υπολογισμό του 10% και 20% αντιστοίχως το όριο των 15.000 ευρώ αναπροσαρμόζεται στις 20.000 ευρώ. Επίσης, αν υπάρχουν περισσότερα του ενός δάνεια η μηναία καταβολή μοιράζεται συμμετρικά στο σύνολο των δανειστών, ανάλογα με το ύψος των οφειλών.
Για τους ελεύθερους επαγγελματίες η μηνιαία καταβολή ορίζεται ως ποσοστό τουλάχιστον 20% της τελευταίας ενήμερης δόσης, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Τέλος, για οφειλέτες με μηδενικό εισόδημα ή εισόδημα ίσο με το επίδομα ανεργίας παρέχεται η δυνατότητα μηδενικών καταβολών.

8. Υπάρχει περίπτωση να αρθεί η απαγόρευση του πλειστηριασμού;
Ναι, σε τρεις περιπτώσεις:
1. Αν η υπεύθυνη δήλωση για την υπαγωγή στον νόμο δεν υποβληθεί εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών.
2. Αν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά δεν υποβληθούν εντός μηνός από τη σχετική ενημέρωση του οφειλέτη.
3. Αν δεν καταβληθούν συνολικά τρεις δόσεις, όχι απαραίτητα συνεχόμενες.

9.Τι συμβαίνει αν έχω δάνεια σε «κακή» τράπεζα;
Σε αυτή την περίπτωση ο νόμος ισχύει κανονικά, με τη διαφορά ότι ο οφειλέτης θα πρέπει να κάνει την αίτηση στον εκκαθαριστή που έχει αναλάβει τα «κακά» δάνεια της τράπεζας και αντίστοιχα να πληρώνει σε αυτόν την ελάχιστη καταβολή.


Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία


Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων για τρίτη συνεχή φορά υλοποιεί πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με Αναπηρία.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η αρμόδια Αντιδήμαρχος, σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, Χρυσούλα Χατζηδάκη, κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 στο Δημαρχείο Χανίων, με τους γονείς των παιδιών, τους Διευθυντές των σχολείων, που συμμετέχουν και το προσωπικό που θα απασχοληθεί στο πρόγραμμα. «Πρόκειται για μία ακόμα προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής των Χανίων να στηρίξει τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, απευθυνόμενη στους μαθητές του 1ου και 2ου Ειδικού Σχολείου, καθώς και του ΕΕΕΕΚ Χανίων. Το εν λόγω πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. Χανίων».

''Θεωρούμε ότι τα αγαθά της υγείας και της παιδείας οφείλουμε να τα παρέχουμε σε όλους τους πολίτες, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης'' πρόσθεσε η κα Χατζηδάκη.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες με τη συμμετοχή 31 παιδιών θα λειτουργήσουν τμήματα δραστηριοτήτων, αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών με προσωπικές και ομαδικές δραστηριότητες, παρέχοντας ατομική εκπαίδευση σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης και αυτόνομης διαβίωσης, προγράμματα θεραπείας με μουσικό παιχνίδι και εικαστικά, έκφρασης, ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, με σκοπό την απόκτηση δεξιοτήτων και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία.



Διαβάστε περισσότερα...

Τουλάχιστον 17185 άτομα με αναπηρία έμειναν το 2013 χωρίς κάρτα μειωμένης ή δωρεάν μετακίνησης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, εκφράζει την απογοήτευση του για την αδιαφορία που παρατηρείται στο ζήτημα της παροχής καρτών ελεύθερης μετακίνησης για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στα Άτομα με Αναπηρίες.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής στις αρχές Δεκεμβρίου (4470/03-12-2013) με αφορμή τις καταγγελίες πολιτών από το Δήμο Αχαρνών ότι δεν είχαν προμηθευτεί όλοι οι δικαιούχοι τις σχετικές κάρτες, απάντησε μόνο ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο νομικό πλαίσιο και στην σύμβαση που βρίσκεται σε ισχύ για την Περιφέρεια Αττικής και η οποία έχει υπογραφεί μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΣΑ. Από τα αναφερόμενα στην απάντηση του Υφυπουργού προκύπτει ότι στην περίπτωση που από τη σύμβαση δεν καλύπτονται όλοι οι δικαιούχοι, η Περιφέρεια Αττικής οφείλει να ενημερώσει το Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να γίνουν συμβατικές τροποποιήσεις, αύξηση δηλαδή των προβλεπόμενων δικαιούχων. Όπως προκύπτει σχετική τροποποίηση της σύμβασης έγινε στις αρχές Νοεμβρίου 2013, όπου προβλέφθηκε συμπληρωματική χορήγηση καρτών σε 17185 άτομα για το έτος 2013!

Το ότι η σχετική σύμβαση για το 2013 τροποποιήθηκε το Νοέμβριο καταδεικνύει ότι για όλη την προηγούμενη χρονιά οι 17185 συμπολίτες μας που δικαιούνται τη συγκεκριμένη παροχή δεν την έλαβαν, γεγονός που προκαλεί τουλάχιστον αγανάκτηση. Δυστυχώς ένα μήνα μετά οι δικαιούχοι του Δήμου Αχαρνών δεν είχαν ακόμα προμηθευτεί τις σχετικές κάρτες και αυτό δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σχετικά με το αν το Υπουργείο Εργασίας, το οποίο ακόμα δεν έχει απαντήσει ως όφειλε στη σχετική ερώτηση που του απευθύναμε, είναι ενήμερο για τον πραγματικό αριθμό των δικαιούχων ή εάν προβαίνει σε τροποποίηση της σύμβασης κατ’ εκτίμηση. Τέλος μόνο για το Δήμο Αχαρνών εκτιμάται ότι δεν καλύφθηκαν περίπου 1000 δικαιούχοι και αυτό δημιουργεί έντονο προβληματισμό και ανησυχία, αφού καταδεικνύει ενδεχομένως ότι παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις των αρμοδίων εξακολουθεί το ελληνικό κράτος να μην γνωρίζει τελικά τον ακριβή αριθμό των ατόμων που λαμβάνουν ή δικαιούνται να λαμβάνουν την οποιαδήποτε παροχή πρόνοιας.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, θα επανέλθει στο συγκεκριμένο ζήτημα αιτούμενος την κατάθεση στη Βουλή εγγράφων που να καταδεικνύουν το συνολικό αριθμό των δικαιούχων και ζητώντας εξηγήσεις για την επιλογή οι σχετικές συμβάσεις να προβλέπουν τελικά μικρότερο αριθμό δυνητικών χρηστών από τον πραγματικό αριθμό των δικαιούχων. Τέλος θα αναζητήσουμε απαντήσεις αναφορικά με τις συμβάσεις που αφορούν το 2014 για να βεβαιωθούμε ότι το σύνολο των δικαιούχων θα έχει πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ότι κανείς αρμόδιος δεν θα προφασιστεί άγνοια.



Διαβάστε περισσότερα...

'KEΠΑ: Ο ορισμός της ταλαιπωρίας και του εξευτελισμού των αναπήρων'


Ερώτηση της βουλευτού Α' Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρυσούλας - Μαρίας Γιαταγάνα για την ταλαιπωρία των αναπήρων στα ΚΕΠΑ.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:
· Τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
· Τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «KEΠΑ: ο ορισμός της ταλαιπωρίας και του εξευτελισμού των αναπήρων»

Τον τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας παρουσιάζουν τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των απαραίτητων αποφάσεων περί του ποσοστού αναπηρίας, που στην ουσία οδηγούν τους ανάπηρους σε υπερβολική ταλαιπωρία και τελικά στην εξαθλίωση.

Όλοι θυμόμαστε ότι τα ΚΕΠΑ προπαγανδίστηκαν από την Κυβέρνηση και τα συστημικά ΜΜΕ, ως πανάκεια και λύση στο δραματικά υψηλό ποσοστό αναπηρίας που εδίδετο αφειδώς από τους ασφαλιστικούς φορείς, καθώς δεν υπήρχε ουσιαστικός έλεγχος. Παρόλα αυτά και στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής λιτότητας, της απαξίωσης των υπηρεσιών υγείας και της αποψίλωσής τους από το απαραίτητο προσωπικό και τις αναγκαίες υπηρεσίες, τα ΚΕΠΑ λειτούργησαν και λειτουργούν με μεγάλη καθυστέρηση και άκρως αναποτελεσματικά.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί ανάπηροι να πρέπει να περιμένουν ακόμη και ένα χρόνο ή σε κάποιες περιπτώσεις και περισσότερο για να πιστοποιήσουν την αναπηρία τους. Μάλιστα υπάρχουν πλείστες καταγγελίες τις οποίες δημοσίευσαν ΜΜΕ, κατά τις οποίες άνθρωποι που έπαιρναν ήδη επίδομα αναπηρίας κλήθηκαν να περάσουν για έλεγχο από τα ΚΕΠΑ μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο δεν λαμβάνουν καθόλου το επίδομα. Παράλληλα, στο διάστημα αυτό που μεσολαβεί καθώς και σε εκείνο για την οριστική πιστοποίηση της αναπηρίας τους, διότι όλοι πρέπει να επανελεγχθούν από τα ΚΕΠΑ, τους κόβεται εντελώς τόσο η σύνταξη όσο και τα επιδόματα.

Ακόμη και μετά την πιστοποίηση της αναπηρίας τους, η καταβολή της σύνταξης καθυστερεί 10-12 μήνες.

Οι άνθρωποι αυτοί, που ζουν από αυτά τα εισοδήματα, αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμη και τα απαραίτητα όταν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα δεν λαμβάνουν απολύτως τίποτα. Αν αναλογιστούμε ότι τις περισσότερες φορές είναι άνθρωποι με βαριές παθήσεις και αναπηρίες, και αδυνατούν να εργασθούν παντελώς, τότε η κατάσταση αυτή που έχει δημιουργηθεί και η στάση της Πολιτείας απέναντί τους είναι άκρως επικίνδυνη και ανάλγητη.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Αληθεύουν οι ανωτέρω περιγραφόμενες καταγγελίες των αναπήρων για τις τρομερές και απάνθρωπες καθυστερήσεις στον έλεγχο και την έκδοση απόφασης από τα ΚΕΠΑ που διακινδυνεύουν την επιβίωσή τους;
2. Αληθεύουν οι καταγγελίες ότι μετά την έκδοση της πιστοποίησης αναπηρίας, καθυστερεί η καταβολή της σύνταξης τους για 10-12 μήνες;
3. Πώς είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι οι συμπολίτες μας αυτοί μπορούν να ζήσουν όλο αυτό το διάστημα που απαιτείται χωρίς να λαμβάνουν σύνταξη και επιδόματα; Τι προτίθεστε να πράξετε επ’ αυτού; Υπάρχει πρόθεση να συντομεύσει ο χρόνος αυτός ή να δίδεται κάποιο ποσό από την σύνταξη και το επίδομα μέχρι την τελική απόφαση και πιστοποίηση;
4. Τι άλλο σκοπεύει να κάνει το Υπουργείο, ώστε να διευκολύνει τη ζωή και την πρόσβαση των ανθρώπων αυτών στις υπηρεσίες υγείας και στην εργασία;



Διαβάστε περισσότερα...

Ραντεβού στα τυφλά για… Γκίνες


Περισσότερα από 780 άτομα υπολογίζεται ότι αναζήτησαν τον ιδανικό τους σύντροφο στο «Ραντεβού στα Τυφλά» που οργανώθηκε στην Όπερα του Σίδνεϋ στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκδήλωσες που έγινε την Παρασκευή, η προσέλευση αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες . Πρώτες εξασφάλισαν τα πολυπόθητα εισιτήρια οι γυναίκες και αυτό θεωρήθηκε αναμενόμενο από τους διοργανωτές αφού στην Αυστραλία υπάρχει έλλειψη… αντρών. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 100.000 περισσότερες γυναίκες από άντρες. Πολλά από τα ζευγάρια που έφυγαν μαζί από την εκδήλωση, ελπίζουν να μείνουν για πάντα μαζί.

Το προηγούμενο «Ραντεβού στα Τυφλά» που έχει καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες είχε πραγματοποιηθεί στο Σικάγο τον Σεπτέμβριο και είχε 654 συμμετοχές.



Διαβάστε περισσότερα...

Αλλάζει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συνταξιοδότησης για τους εκπαιδευτικούς


Οι αιτήσεις κατατίθενται από φέτος το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου
.
Αλλάζει από φέτος η προθεσμία αιτήσεων συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών καθώς το διάστημα των αιτήσεων μεταφέρεται από τον Ιούλιο στο τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου. Οι εκπαιδευτικοί λοιπόν που επιθυμούν να βγουν στη σύνταξη θα πρέπει μέχρι τις 20 Απριλίου να έχουν καταθέσει τη σχετική τους αίτηση.

Σύμφωνα μάλιστα με την κείμενη νομοθεσία άλλα και τα όσα αναφέρει ο ειδικός συνεργάτης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας κ. Μπαλάγκας,αίτηση παραίτησης μόνιμου εκπαιδευτικού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υποβάλλεται το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου θεωρείται ότι έχει γίνει αποδεκτή και λύεται αυτοδίκαια η υπαλληλική σχέση, με το τέλος του διδακτικού έτους.

Ουσιαστικά το 1ο δεκαήμερο του Ιουλίου που υποβάλλονταν μέχρι τώρα οι παραιτήσεις των εκπαιδευτικών μεταφέρθηκε για το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου, όπου θα υποβάλλεται μία αίτηση παραίτησης και η αποχώρηση θα γίνεται αυτοδίκαια με τη λήξη του διδακτικού έτους.

Σε περίπτωση που κάποιος εκπαιδευτικός δεν καταθέσει αίτηση παραίτηση το διάστημα 20-30 Απριλίου τότε για να αποκτήσει το δικαίωμα παραίτησης θα πρέπει να καταθέσει σχετική αίτηση η οποία θα εξεταστεί από τα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα οποία και θα εξετάσουν τους λόγους που επικαλείται ο εκπαιδευτικός. Υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες ότι οι αιτήσεις της παραίτησης γίνονται αποδεκτές με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, ύστερα από γνώμη των Κεντρικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων (Κ.Υ.Σ.Π.Ε., Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.) για εξαιρετικούς λόγους, όπως βαριές και δυσίατες ασθένειες, οι οποίες αποδεικνύονται από πιστοποιητικά Υγειονομικής Επιτροπής ή Δημόσιου Νοσοκομείου, ή για ιδιαίτερα σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι σε σχετικό κείμενό του ο ειδικός συνεργάτης της ΔΟΕ κ. Μπαλάγκας επισημαίνει ότι οι λόγοι που επικαλείται ο εκπαιδευτικός εξετάζονται αυστηρά και δεν ικανοποιείται το σύνολο των αιτήσεων. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι στη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ στις 15-10-2011 που συζητήθηκαν οι παραιτήσεις των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τις 128 αιτήσεις παραίτησης μόνο 71 έγιναν αποδεκτές εξετάζοντας αυστηρά τους επικαλούμενους λόγους υγείας και οικογενειακούς λόγους.



Διαβάστε περισσότερα...

Εικόνες σοκ μέσα από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού


Σοκάρουν οι φωτογραφίες που δημοσιοποίησαν στο Twitter νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού "Άγ.Παύλος", οι οποίοι έχουν ξεκινήσει από τις 16 Φεβρουαρίου απεργία πείνας.

Οι κρατούμενοι χαρακτηρίζουν το νοσοκομείο, που βρίσκεται κοντά σε σχολείο, "κολαστήριο" , "χωματερή ανθρώπων" και διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής στους χώρους του, κάνοντας λόγο για κίνδυνο εξάπλωσης φυματίωσης και ψώρας.

"180 απεργοί κρατούμενοι καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένοι, οροθετικοί αργοπεθαίνουμε", αναφέρουν και ζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης.

Γράφουν μεταξύ άλλων στο Twitter:

"Ο εισαγγελέας μετά από έξι μέρες ήρθε και αρνήθηκε να πλησιάσει στο χώρο που εποπτεύει-βοήθεια"

"Η Εισαγγελέας και γγ σωφρονιστικής πολιτικής κωφεύουν και μας καταδικάζουν ξανά, εις θάνατον αυτή τη φορά"

"180 απεργοί ζητάμε την άμεση επέμβαση της κυβέρνησης και να ενημερωθούν από εμάς τους ίδιους να περιδιαβούν την κόλαση"

Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασαν
































Διαβάστε περισσότερα...