Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων για τρίτη συνεχή φορά υλοποιεί πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με Αναπηρία.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η αρμόδια Αντιδήμαρχος, σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, Χρυσούλα Χατζηδάκη, κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 στο Δημαρχείο Χανίων, με τους γονείς των παιδιών, τους Διευθυντές των σχολείων, που συμμετέχουν και το προσωπικό που θα απασχοληθεί στο πρόγραμμα. «Πρόκειται για μία ακόμα προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής των Χανίων να στηρίξει τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, απευθυνόμενη στους μαθητές του 1ου και 2ου Ειδικού Σχολείου, καθώς και του ΕΕΕΕΚ Χανίων. Το εν λόγω πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. Χανίων».

''Θεωρούμε ότι τα αγαθά της υγείας και της παιδείας οφείλουμε να τα παρέχουμε σε όλους τους πολίτες, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης'' πρόσθεσε η κα Χατζηδάκη.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες με τη συμμετοχή 31 παιδιών θα λειτουργήσουν τμήματα δραστηριοτήτων, αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών με προσωπικές και ομαδικές δραστηριότητες, παρέχοντας ατομική εκπαίδευση σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης και αυτόνομης διαβίωσης, προγράμματα θεραπείας με μουσικό παιχνίδι και εικαστικά, έκφρασης, ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, με σκοπό την απόκτηση δεξιοτήτων και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.