Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Οι συνεπείς… υπερφορολογούνται

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα όριά τους έχουν φθάσει οι συνεπείς φορολογούμενοι ελέω υπερφορολόγησης, καθώς η συνολική τους επιβάρυνση φθάνει κατά μέσο όρο στο 53,6% του εισοδήματός τους.

Αυτό τονίζεται σε έκθεση-καταπέλτη της Alpha Bank για την αύξηση των φορολογικών βαρών, στην οποία υπογραμμίζεται πως η διάρθρωση του φορολογικού συστηματος είναι «προβληματική και αντιαναπτυξιακή».

Μάλιστα υπολογίζεται ότι πέρυσι φόροι άνω των 7 δισ.ευρώ δεν βεβαιώθηκαν ποτέ.

Επιχειρώντας να απαντήσουν στο ερώτημα αν υπάρχει υπερφορολόγηση στην Ελλάδα, οι αναλυτές σημειώνουν πως αυτό ισχύει «μόνο για τους φορολογούμενους που πληρώνουν κανονικά τους φόρους που τους επιβάλλονται». Όπως σημειώνεται, εκτός από τα έσοδα που πράγματι εισπράχθηκαν, με τους ισχύοντες φορολογικούς συντελεστές το 2013 βεβαιώθηκαν επιπλέον φόροι ύψους 7,75 δισ. ευρώ και εισφορές και εισφορές άνω των 2 δισ. που δεν πληρώθηκαν και κατέστησαν ληξιπρόθεσμοι.

Το συμπέρασμα της έκθεσης είναι ότι εάν όλοι οι φορολογούμενοι πλήρωναν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις τους, τότε τα έσοδα της γενικής κυβέρνησης θα ανέρχονταν στα 97,5 δισ.ευρώ πέρυσι, δηλαδή στο 53,6% του ΑΕΠ, όταν στην Ευρωζώνη το αντίστοιχο ποσοστό δεν υπερβαίνει το 46,7% του ΑΕΠ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.