Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Μπαίνουν στο σχέδιο πόλεως 30.000 στρέμματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προεκλογικές εντάξεις σε 15 δήμους της Αττικής.

Επιχείρηση ένταξης στο σχέδιο πόλεως συνολικά άνω των 30.000 στρεμμάτων σε 15 δήμους της Αττικής ξεκινά το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως γράφει σήμερα η «Ελευθεροτυπία», παίρνουν εισιτήριο περισσότεροι από 60.000 ιδιοκτήτες να κτίσουν νέα κτήρια πρώτης και παραθεριστικής κατοικίας.

Κυρίως όμως από τις νέες εγκρίσεις αναθεωρήσεων και επεκτάσεων των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων των δήμων της Αττικής ευνοούνται χιλιάδες ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, οι οποίοι αφενός μεν εξασφαλίζουν νομιμοποίηση του ακινήτου τους με χαμηλά πρόστιμα του «νόμου Καλαφάτη», η εφαρμογή του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη, αφετέρου δε «προικίζονται» με νέους όρους δόμησης να χτίσουν περισσότερα τετραγωνικά σε οργανωμένους, πλέον, οικισμούς κι έτσι η περιουσία τους παίρνει αξία.

Η αρχή γίνεται από τον δήμο Σαρωνικού ενώ τις επόμενες ημέρες θα προωθηθούν και στα σχέδια πόλης των δήμων Βάρης, Νέας Ερυθραίας, Μεγαρέων, Χολαργού κ. ά.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος αξιοποιεί προεκλογικά το έργο του Οργανισμού Αθήνας, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση βάζει «ταφόπλακα» στη λειτουργία του με νομοσχέδιο στη Βουλή. Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης βρίσκει έτοιμα τα αναθεωρημένα πολεοδομικά σχέδια τουλάχιστον 15 δήμων της Αττικής, έπειτα από πολυετή συνεργασία του Οργανισμού Αθήνας με τους αντίστοιχους δήμους και προχωρεί στην έγκρισή τους. Στο μεταξύ στη Βουλή συνεχίζεται η συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κατάργηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.