Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Εταιρεία διαφημίζει προϊόντα στα στήθη γυναικών


Μια νέα υπηρεσία που επιτρέπει στους επιχειρηματίες να διαφημίζουν τα προϊόντα τους στα στήθη γυναικών έχει προκαλέσει «πόλεμο» στα social media της Ρωσίας ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες. Οι άνδρες βρίσκουν τη νέα υπηρεσία εκπληκτική, ενώ οι γυναίκες προσβλητική.

Η εταιρεία Tittygram, η οποία ξεκίνησε αυτό τον πρωτότυπο τρόπο διαφήμισης στα τέλη Μαρτίου, ανακοίνωσε ότι έχει ήδη προσελκύσει δεκάδες επιχειρηματίες ως πελάτες. Η εταιρεία δίνει στις γυναίκες που συμμετέχουν στο πρότζεκτ μέχρι και 5.000 ρούβλια την ημέρα. Η τιμή για μια τέτοια διαφήμιση είναι από 400 μέχρι 600 ρούβλια για έως και 35 λέξεις.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα γραφείο στο οποίο οι εργαζόμενοι δουλεύουν γυμνοί


Κι όμως, χάριν επαγγελματικού πειραματισμού, εργάζονται όπως τους γέννησε η φύση...

Έχετε ακούσει μια εταιρεία ονόματι The Bold Italic; Αν όχι, τώρα ήρθε η ώρα όχι απλά να ακούσετε γι’ αυτή αλλά να σας εντυπωθεί για τα καλά. Όχι γιατί αποτελεί έναν σύγχρονο οδηγό πόλης και εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, αλλά γιατί μετατράπηκε για έναν ολόκληρο μήνα σε εταιρεία γυμνιστών, αφού οι υπάλληλοί της αποφάσισαν να υιοθετήσουν ένα διαφορετικό ενδυματολογικό λουκ, λιτό κι απέριττο όσο δεν πάει…

Είναι πραγματικό γεγονός πως στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο, τον μήνα Μάιο αποφάσισαν να δοκιμάσουν ένα εντελώς καινούριο είδος εργασιακού περιβάλλοντος το οποίο θα απέβαλλε όλα τα εμπόδια. Ένα από αυτά θεωρήθηκαν και τα ρούχα κι έτσι απέβαλλαν ακόμα κι αυτά.



Οι εργαζόμενοι μπορεί να έφταναν ντυμένοι αλλά στη συνέχεια γδύνονταν και δούλευαν γυμνοί καθ' όλη τη διάρκεια της βάρδιας. Στόχος του team που αποφάσισε την καινοτόμα ενδυματολογική εργασιακή προσέγγιση να καταγράψει εάν αυτό θα βελτίωνε τις επιδόσεις των εργαζομένων.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου και η αποτίμηση των αποτελεσμάτων του εγχειρήματος στον επίσημο ιστότοπό της εταιρείας, κάποιοι δεχθήκαν την ιδέα με ενθουσιασμό ενώ άλλοι υπήρξαν πιο επιφυλακτικοί στην αρχή. Στο τέλος βέβαια όλοι αναγκάστηκαν να υποκύψουν...



Κατά την διάρκεια του πρωτότυπου ενδυματολογικού επιχειρηματικού εγχειρήματος, οι υπάλληλοι εργαζόταν κανονικά απλά χωρίς ρούχα, χωρίς ούτε εσώρουχα, κι όπως βεβαιώνει η εταιρεία την αμηχανία και το αίσθημα ντροπής της αρχής διαδέχθηκαν τα αστεία και πειράγματα. Σύντομα οι εργαζόμενοι ένιωσαν οικειότητα και άνεση όχι μόνο μεταξύ τους αλλά και με το σώμα τους. Δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την αλλαγή στη διάθεσής τους, είδαν βελτίωση της δημιουργικότητάς τους η οποία εκτόξευσε την παραγωγικότητα στα ύψη...



Δεν διευκρινίζεται βέβαια αν μετά την μεγάλη, όπως σημειώνεται επιτυχία του γυμνού πειράματος, η εταιρεία θα υιοθετήσει το νέο εργασιακό dress code και για τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου...






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στον Έντι Μέρφι το βραβείο Μαρκ Τουέιν


Ο διάσημος ηθοποιός Έντι Μέρφι απέσπασε το βραβείο Μαρκ Τουέιν για τη συνολική του προσφορά στην κωμωδία. Το βραβείο του απονεμήθηκε στο κέντρο Κένεντι, όπου ο Μέρφι εξυμνήθηκε ως ο «πιο εμπορικά επιτυχημένος Αφροαμερικανός ηθοποιός στην ιστορία του κινηματογράφου», αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.



Ο Μέρφι είναι ο 18ος κωμικός ηθοποιός ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο, ακολουθώντας τους Τζέι Λένο το 2014 και την Κάρολ Μπερνέτ το 2013, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του το κέντρο John F. Kennedy Center for Performing Arts.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα αυτή η αναγνώριση από το κέντρο Κένεντι και το γεγονός ότι θα είμαι πλέον μεταξύ των διακεκριμένων προσώπων που έχουν αποσπάσει αυτό το βραβείο», δήλωσε ο 54χρονος ηθοποιός.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σαρώνει στο διαδίκτυο πινακίδα στην Αγγλία μεταφρασμένη στα... αρχαία Ελληνικά


Το γύρο του διαδικτύου κάνει μια πινακίδα που ανέβασε στο Facebook το παράρτημα του ραδιόφωνου του BBC στο Κέιμπριτζσαιρ.

Την φωτογραφία τράβηξε η ραδιοφωνική παραγωγός Dotty McLeod, γράφοντας: "Ίσως είναι το πιο 'Κέιμπριτζ' πράγμα που έχω δει. Μια πινακίδα για να μην παρκάρουν ποδήλατα γραμμένη στα λατινικά και τα αρχαία Ελληνικά".

Η πινακίδα όπως διαπιστώνετε έχει στόχο να αποτρέψει τους ποδηλάτες να παρκάρουν τα ποδήλατά τους στο συγκεκριμένο σημείο. Όμως το περίεργο είναι ότι ο "εμπνευστής" της επέλεξε να γράψει την προειδοποίησή του στα λατινικά και τα αρχαία Ελληνικά... Και μάλιστα τη μετέφρασε λάθος.




Διαβάστε περισσότερα...

Tο μυστήριο προέλευσης της ζωής


Έρευνα αποκαλύπτει πώς εμφανίστηκε το αρχέγονο DNA πριν από 4 δισ. έτη.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η ζωή ξεκίνησε να αναπτύσσεται στη Γη πριν από περίπου 3,8 δισεκατομμύρια χρόνια.

Παρότι όμως έχουν καταφέρει να ορίσουν στο περίπου χρονικά πότε εμφανίστηκε η ζωή στη Γη, εξακολουθούν να μη γνωρίζουν πώς έγινε αυτό.

Τώρα, μια ομάδα ερευνητών από τις ΗΠΑ και την Ιταλία αναφέρουν ότι έχουν αποδεικτικά στοιχεία, ότι τμήματα που μοιάζουν με το DNA είχαν τις δικές τους «οδηγίες» που τα καθοδήγησαν στον τρόπο ανάπτυξής τους σε περίπλοκες μορφές ζωής πριν από 4 δισεκατομμύρια χρόνια.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα τμήματα αυτά χρησιμοποίησαν τις έμφυτες ικανότητες αυτοεξέλιξης που είχαν, προκειμένου να αναπτυχθούν σε επαναλαμβανόμενες χημικές αλυσίδες, αρκετά μεγάλες έτσι ώστε να εξελιχθούν σε πρωτόγονες μορφές ζωής.

Η έρευνα από το πανεπιστήμιο του Μιλάνου και το πανεπιστήμιο Boulder του Κολοράντο, βασίζεται σε μια ανακάλυψη που είχε γίνει το 1980, σύμφωνα με την οποία το RNA μπορεί να αλλάξει χημικά τη δομή του.

Το RNA είναι παρόμοιο με το DNA και διενεργεί ένα σημαντικό αριθμό λειτουργιών στα κύτταρα, συμπεριλαμβανομένης της δράσης του ως διακόπτης ενεργοποίησης/απενεργοποίησης για ορισμένα γονίδια.

Τo ριβονουκλεϊκό οξύ (RNA) είναι μία τις δύο κατηγορίες των πολυμερών νουκλεϊκών οξέων στο κύτταρο. Αποτελείται από μονομερή νουκλεοτίδια που παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της μετάφρασης του γενετικού κώδικα από την έτερη κατηγορία νουκλεϊκού οξέος, το δεοξυριβονουκλεϊκό οξύ (συντομογραφικά DNA), σε πρωτεϊνικά προϊόντα. Το RNA χαρακτηρίζεται ως ο «αγγελιοφόρος» μεταξύ του DNA και των πρωτεϊνικών συμπλεγμάτων που είναι γνωστά σαν ριβοσώματα στο κυτταρόπλασμα του κυττάρου (αγγελιαφόρο RNA, mRNA). Έτσι το RNA μαζί με το DNA αποτελούν το γενετικό υλικό των οργανισμών. (Πηγή: Wikipedia)

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι στα πρώτα στάδια ανάπτυξης της ζωής, το RNA έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία πολύπλοκων οργανισμών, προτού αναπτυχθεί το DNA και οι πρωτεΐνες.

Αρκετοί επιστήμονες, οι οποίοι μελετούν την προέλευση της ζωής, αναφέρουν ότι οι αλυσίδες RNA είναι πολύ εξειδικευμένες για να έχουν δημιουργηθεί ως προϊόντα τυχαίως χημικών αντιδράσεων.

Η νέα αυτή μελέτη, ωστόσο, ισχυρίζεται ότι παρέχει μια εναλλακτική θεωρία, υποστηρίζοντας ότι αρχέγονα τμήματα που μοιάζουν με το DNA εξελίχθηκαν με αυτόν τον τρόπο.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι τα «αυτο-συναρμολογούμενα» θραύσματα DNA μερικών νανόμετρων σε μήκος έχουν την ικανότητα να οδηγούν το σχηματισμό χημικών δεσμών. Αυτά συνδέονται με κοντές αλυσίδες DNA για να δημιουργήσουν μακρύτερες, χωρίς να υπάρχει ανάγκη για μια διαφορετική βιολογική διαδικασία.

«Οι παρατηρήσεις μας προτείνουν μια θεωρία για το τι μπορεί να συνέβη στα πρώιμα στάδια της ζωής στη Γη, όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα μοριακά θραύσματα που μοιάζουν με το DNA» σχολίασε ο καθηγητής φυσικής στο πανεπιστήμιο Boulder, Noel Clark.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, η έρευνα αυτή υποδηλώνει ότι ο τρόπος με τον οποίο προέκυψε το DNA στις αρχές της Γης, βρίσκεται στις δομικές του ιδιότητες και στην ικανότητά του να αυτό-οργανώνεται.

Στον προ-RNA κόσμο, η αυθόρμητη αυτό-συναρμολόγηση τμημάτων νουκλεϊκών οξέων –των δομικών στοιχείων της ζωής- μπορεί να είχε λειτουργήσει ως πρότυπο για τη χημική αυτό-συναρμολόγησή τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Σταύρωση μέσα από τα μάτια των μεγαλύτερων ζωγράφων


Η κορύφωση του Θείου Δράματος ενέπνευσε τους μεγαλύτερους ζωγράφους όλου του κόσμου που αποτύπωσαν την Σταύρωση του Ιησού στον καμβά.

Δέκα ζωγράφοι, δέκα μοναδικοί πίνακες.

1.Crucifixion 1503 - Lucas Cranach



2.The Crucifixion c. 1502 - Matthias Grunewald



3.Crucifixion 1622 - Van Dyck



4.Crucifixion 1565 – Tintoretto



5.Crucifixion 1330 - Giotto



6.Christ of Saint John of the Cross 1951 - Salvador Dali



7.Crocifissione Gavari 1502-1503 - Raffaello Sanzio



8.Crucifixion c. 1584 - Paolo Veronese (Caliari)



9.Crucifixion 1930 - Pablo Picasso



10.Crucifixion 1933 - Francis Bacon



Διαβάστε περισσότερα...

Δραματική η κατάσταση στην Κω


Έκτακτο σχέδιο για τη στέγαση των μεταναστών που στοιβάζονται στα νησιά του Αιγαίου θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα δραματική παραμένει η κατάσταση στην Κω με δεκάδες εξαθλιωμένους αλλοδαπούς να παραμένουν υπό άθλιες συνθήκες στο νησί περιμένοντας το χαρτί που θα τους ανοίξει το δρόμο για την Αθήνα.

Δείτε το βίντεο από το Mega:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νεκροί δύο φοιτητές από ηλεκτροπληξία στη Μεσσηνία


Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του χωριού Άνω Άνθεια Μεσσηνίας καθώς δύο φοιτητές έχασαν τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία.

Σύμφωνα με το best-tv.gr πρόκειται για δύο φοιτητές ηλικίας 23 και 25 ετών, οι οποίοι βρίσκονταν στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου και πέταξαν ένα πλαστικό καλώδιο προς τα σύρματα της ΔΕΗ.

Δυστυχώς όμως όταν το καλώδιο άγγιξε τα ηλεκτροφόρα καλώδια τους χτύπησε το ρεύμα. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο και η αστυνομία.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο από το best-tv.gr






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δημοσιονομικό «σοκ» στην κυβέρνηση από το ΣτΕ


Το Συμβούλιο αναμένεται να κρίνει αντισυνταγματικές κάποιες από τις μνημονιακές περικοπές σε συντάξεις.

Δημοσιονομικό «σοκ» στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναμένεται να προκαλέσει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις περικοπές στις συντάξεις που θα εκδοθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα το «Έθνος της Κυριακής», το ΣτΕ προσανατολίζεται να κρίνει ως αντισυνταγματικές μερικές περικοπές που επιβλήθηκαν στις συντάξεις με τους μνημονιακούς νόμους από το 2012.

Οι σχετικές προσφυγές έχουν γίνει από πρώην εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, σε τράπεζες αλλά και ΔΕΚΟ και στρέφονται κατά του ΙΚΑ (για τις μειώσεις των κύριων συντάξεων) και του ΕΤΕΑ (για τις επικουρικές).

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μάλιστα, εάν κάτι τέτοιο συμβεί η ετήσια επιβάρυνση για τα Ασφαλιστικά Ταμεία θα είναι 2,8 δισ. ευρώ , ενώ η απόφαση επεκταθεί στο σύνολο των συνταξιούχων τότε το κόστος εκτοξεύεται σε 4,3 δισ. ευρώ.
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το θέμα αυτό στο «Έθνος της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτάκτως αύριο, Μεγάλο Σάββατο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μετατρέψτε το κινητό σας σε... Game Boy


Η θήκη που θυμίζει παλιές εποχές.

Περισσότεροι από 600 εκατομμύρια χρήστες έξυπνων κινητών τηλεφώνων και tablets χρησιμοποιούν τις προηγμένες τεχνολογικά συσκευές τους για να… παίζουν παιχνίδια.

Για το λόγο αυτό μια ομάδα προγραμματιστών από το Λος Άντζελες αποφάσισε να δημιουργήσει μια θήκη για iPhones, η οποία θα τα μετατρέπει στα παλιά (κι αγαπημένα για πολλούς) Nintendo Game Boy.

Το όνομά της είναι «Smart Boy» και μεταξύ άλλων θα επιτρέπει στους χρήστες να παίξουν τα ήδη υπάρχοντα Game Boy και Game Boy Color παιχνίδια που υπάρχουν στις συσκευές τους.

Τη θήκη αυτή δημιούργησε η ανεξάρτητη εταιρεία προγραμματιστών hardware βιντεοπαιχνιδιών, Hyperkin και σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής MailOnline, αρχικά η ιδέα αποτελούσε απλά ένα πρωταπριλιάτικο αστείο.



Ωστόσο, χάρη στη δημοτικότητα και τη ζήτηση που προέκυψε για το πραγματικό προϊόν, η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδιά της να το κυκλοφορήσει στην αγορά.

Ο product developer της Hyperkin, Chris Gallizzi, αναφέρει σε ένα δελτίο Τύπου: «Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια ρετρό συσκευή, η οποία θα μπορεί να προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε ‘οπλοστάσιο’ των σύγχρονων gamers. Προς το παρόν το Smart Boy βρίσκεται σε πρωταρχικό στάδιο ανάπτυξης και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί –αρχικά- μόνο σε iPhone 6 Plus».

Όπως σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει κάποια πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας του προϊόντος.

Όταν το αυθεντικό Game Boy πρωτοκυκλοφόρησε στις ΗΠΑ πριν από μερικές δεκαετίες, πούλησε ένα εκατομμύριο μονάδες μέσα στον πρώτο μήνα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η... περιοχή που μένουν 35 εκατομμύρια άνθρωποι!


Το Τόκιο έχει μπει δικαιωματικά «σφήνα» στις πιο πολυταξιδεμένες περιοχές του κόσμου.

Πέραν από το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και ίσως το Παρίσι, το Τόκιο είναι κατά πάσα πιθανότητα η πιο γνωστή πόλη του πλανήτη.

Θεωρείται επιχειρηματικό κέντρο, έχει πληθυσμό εκατομμυρίων και γενικά είναι μία πόλη που γνωρίζουν οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, οι άνθρωποι στον κόσμο.

Όμως υπάρχουν πράγματα που δε γνωρίζουν ακόμη και αυτοί που έχουν ταξιδέψει στο Τόκιο...

1. Το Τόκιο δεν είναι η μεγαλύτερη πόλη του πλανήτη



Παρότι στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο μένουν περισσότεροι από 35 εκατομμύρια άνθρωποι -γεγονός που την καθιστά τη μεγαλύτερη στον κόσμο και με διαφορά μάλιστα από τη δεύτερη- στην πόλη ζουν 13 εκατομμύρια άνθρωποι, οπότε από άποψη πληθυσμού έρχεται πίσω από τη Σαγκάη, την Ντάκα και το Καράτσι. Από άποψη έκτασης, το Τόκιο είναι η 45η πόλη του κόσμου, καθώς είναι εξαιρετικά πυκνοκατοικημένο.

2. Το Τόκιο δεν ήταν πάντα γνωστό ως Τόκιο



Μέχρι πριν από 150 χρόνια, η πόλη λεγόταν «Έντο». Τόκιο σημαίνει η «Ανατολική πόλη» και άρχισε να χρησιμοποιείται το 1869 υπό τον αυτοκράτορα, Μεϊτζί. Επίσης, μεγάλο μέρος της πόλης καταστράφηκε από το σεισμό του 1923 και τους βομβαρδισμούς του 1945.

3. Το Τόκιο δε χρειάζεται να είναι ακριβό



Πέραν της φήμης ότι είναι η μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο, το Τόκιο έχει επίσης τη φήμη ότι είναι και μία από τις ακριβότερες πόλεις στον κόσμο. Και παρότι είναι δύσκολο να το θεωρήσουμε φθηνό, υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει ένας επισκέπτης χωρίς να ξοδέψει όλα του τα χρήματα. Επιπλέον, το γιεν είναι αρκετά φθηνό αυτή τη στιγμή, οπότε και οι τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών είναι φυσικά χαμηλότερες.

4. Το Τόκιο δεν είναι το κέντρο της Ιαπωνίας



Παρότι καμία άλλη πόλη της Ιαπωνίας δεν είναι τόσο γνωστή όσο το Τόκιο, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν και άλλα καταπληκτικά μέρη να δει κανείς στην υπέροχη χώρα, τα οποία μάλιστα θα σας δώσουν μία πιο ισορροπημένη εικόνα του τι είναι συνολικά η Ιαπωνία.

Από τις μεγάλες πόλεις, όπως η Οζάκα, τα πολιτιστικά κέντρα όπως το Κιότο και τα φυσικά θαύματα, όπως τα νησιά Γιακουσίμα, η Ιαπωνία είναι μία χώρα που αξίζει να επισκεφτεί κανείς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Βέτο» από το Βατικανό σε ομοφυλόφιλο πρέσβη


Δεν έγινε δεκτός από την Αγία Έδρα ο νέος Γάλλος διπλωμάτης.

Σύμφωνα με μεγάλο μέρος του γαλλικού και του ιταλικού τύπου, ο Λοράν Στεφανινί, ο διπλωμάτης που είχε επιλεγεί από την κυβέρνηση των Παρισίων ως νέος πρέσβης της χώρας του παρά την Αγία Έδρα, δεν έγινε δεκτός από το Βατικανό.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι «ο πρέσβης δεν έγινε δεκτός αποκλειστικά και μόνον επειδή είναι ομοφυλόφιλος». Η τοποθέτησή του αποφασίσθηκε από το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Βάλς στις 5 Ιανουαρίου. Μέχρι σήμερα, όμως, από την Αγία Έδρα δεν εκφράσθηκε η προβλεπόμενη, από το πρωτόκολλο, αποδοχή της συγκεκριμένης τοποθέτησης.

Η «Κορριέρε» προσθέτει ότι ο Στεφανινί, είναι ένας εξαιρετικά μορφωμένος διπλωμάτης, ο οποίος είχε ήδη τοποθετηθεί με βαθμό συμβούλου στην εν λόγω πρεσβεία, από το 2001 μέχρι το 2005, ενώ η εφημερίδα της Ρώμης Ιλ Μεσσατζέρο προσθέτει ότι πρόκειται για καθολικό πιστό που εκκλησιάζεται σε μόνιμη βάση.

Εδώ και ένα μήνα, μετά την επιστροφή στο Παρίσι του προηγούμενου πρέσβη, η διπλωματική αντιπροσωπεία της Γαλλίας παρά την Αγία Έδρα είναι ουσιαστικά «ακέφαλη». Σύμφωνα με την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, παράλληλα, ο Στεφανινί είχε εξασφαλίσει και συστατική επιστολή του ίδιου του καθολικού αρχιεπισκόπου των Παρισίων. Όπως διαρρέει, όμως, σύμφωνα με τον Τύπο, υψηλόβαθμοι κληρικοί του Βατικανού, θεώρησαν «πρόκληση» να διαπιστεύεται πρέσβης ο οποίος έχει μιλήσει ανοικτά για την σεξουαλική του ταυτότητα.

Το Βατικανό αρνείται να σχολιάσει το όλο θέμα, αλλά πολλοί παρατηρητές θεωρούν τουλάχιστον «απρόσμενη» την στάση αυτή, μετά τις δηλώσεις του ίδιου του πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος το 2013, είχε τονίσει: «αν ένας άνθρωπος είναι ομοφυλόφιλος και αναζητά με καλή θέληση τον Κύριο, ποιος είμαι εγώ για να κρίνω;».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναβίωσαν και φέτος τα παραδοσιακά παζάρια στα Χανιά


Έθιμο το οποίο έχει τις ρίζες του στα μέσα του 19ου αιώνα.

Στα μονοπάτια της παράδοσης «ταξίδεψαν» σήμερα Μεγάλη Παρασκευή πολλοί πολίτες που βρέθηκαν στις Βουκολιές στην Κίσσαμο και στις Βρύσες Χανίων, όπου οι τοπικοί φορείς οργάνωσαν παραδοσιακά παζάρια, προσαρμοσμένα βέβαια και στο πνεύμα της εποχής.

Παρά τον άστατο καιρό οι πολίτες βρέθηκαν στα τρία παζάρια, στα οποία υπήρχαν παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης, κάθε λογής αντικείμενα, ενώ ξεχωριστή θέση, παρά τις αντιρρήσεις, που κατά καιρούς εκφράζονται, είχε και η αγορά ζώντων ζώων.

Ωστόσο η αγοραστική κίνηση και στα δυο παζάρια ήταν εμφανώς επηρεασμένη από την οικονομική κρίση και περιορίστηκε κυρίως στα παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης και στα μικροδώρα ενώ την τιμητική τους και στις τριεις περιοχές είχαν τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ που αποτέλεσαν και σημείο συνάντησης για παρέες φίλων και γνωστών

Το παζάρι της Μεγάλης Παρασκευής, στις Βουκολιές του δήμου Πλατανιά που είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης, ξεκίνησε ως μια διοργάνωση εμπορικών συναλλαγών, μετά έγινε ένας τόπος ανταμώματος συγγενών και γνωστών από τα γύρω χωριά και σήμερα είναι ένα ξεχωριστό πανηγύρι για όλη την Κρήτη. Παλαιότερα αποτελούσε και «νυφοπάζαρο» καθώς κοπελιές από τα γύρω χωριά βρισκόταν εκεί για να ανταμώσουν και να γνωρίσουν το ταίρι τους.

Οι πρώτες αναφορές για το παζάρι των Βουκολιών γίνονται στα μέσα του 19ου αιώνα. Την άνοιξη του 1851 ο Βρετανός χαρτογράφος Thomas Abel Brimage Spratt, που βρισκόταν στην Κρήτη, κατέγραψε, μεταξύ άλλων την εμπειρία του όταν βρέθηκε εκεί.

Ανάλογη εμποροπανήγυρη διοργανώθηκε και στις Βρύσες, με πρωτοβουλία του δήμου Αποκορώνου.

Το συγκεκριμένο παζάρι ξεκίνησε το 2012 ενώ φέτος μέρος των εσόδων του θα δοθεί για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου.

Το παζάρι της Μεγάλης Παρασκευής που ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 40 και αναβίωσε το 2011 στην Κίσσαμο πραγματοποιήθηκε φέτος στον εμπορικό δρόμο της οδού Σκαλίδη με κύριο χαρακτηριστικό την παρουσία κυρίως τοπικών επιχειρήσεων.

Έξω από τα καταστήματα στήθηκαν πάγκοι με παραδοσιακά προϊόντα είδη λαϊκής τέχνης και δώρα


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Ευχές για Καλό Πάσχα σε όλους και όλες


Ανακοίνωση 09.04.2015


Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Γραμματείας, όλων των φορέων - μελών της Ε.Σ.Α.μεΑ. και του προσωπικού της, καθώς και σύσσωμου του αναπηρικού κινήματος, σας ευχόμαστε χρόνια πολλά, καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

Ο πρόεδρος Ιωάννης Βαρδακαστάνης
Ο γενικός γραμματέας Χρήστος Νάστας
Η ανακοίνωση σε μορφή MS Word 2013 (134.19 KB)

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευόμενων τμήμα Λάρισας (υποέργο 1 δράση 2) του έργου «Προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης για την Αναπηρία Α.Π. 7,8,9»


Ανακοίνωση 09.04.2015


Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), Ν.Π.Ι.Δ.- Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, στο πλαίσιο του Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ», ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ «Λοιποί Φορείς Παροχής Δια Βίου Εκπαίδευσης» της προγραμματικής περιόδου «ΕΣΠΑ 2007-2013», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και εθνικών πόρων, υλοποιεί Έργο με τίτλο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Α.Π. 7,8,9»

ΚΑΛΕΙ
Τους υποψηφίους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την κάλυψη δέκα (10) θέσεων εκπαιδευομένων για την παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης 2 «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ» του Υποέργου 1 «Εκπαιδευτικά Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης για Άτομα με Αναπηρία» του ανωτέρω Έργου, στη Θεματική Ενότητα «ΕΡΓΑΣΙΑ-ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ» συνολικής διάρκειας 50 ωρών στη ΛΑΡΙΣΑ. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί τις ακόλουθες ημερομηνίες: 14-17 Μαΐου 2015 (1ο 4ήμερο) και 28-31 Μαΐου 2015 (2ο 4ήμερο).
Η ανακοίνωση σε μορφή MS Word 2013 (119.65 KB)

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευόμενων τμήμα Ρόδος (υποέργο 1 δράση 2) του έργου «Προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης για την Αναπηρία Α.Π. 7,8,9»


Ανακοίνωση 09.04.2015


Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), Ν.Π.Ι.Δ.- Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, στο πλαίσιο του Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ», ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ «Λοιποί Φορείς Παροχής Δια Βίου Εκπαίδευσης» της προγραμματικής περιόδου «ΕΣΠΑ 2007-2013», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και εθνικών πόρων, υλοποιεί Έργο με τίτλο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Α.Π. 7,8,9»

ΚΑΛΕΙ
Τους υποψηφίους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την κάλυψη δέκα (10) θέσεων εκπαιδευομένων για την παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης 2 «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ» του Υποέργου 1 «Εκπαιδευτικά Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης για Άτομα με Αναπηρία» του ανωτέρω Έργου, στη Θεματική Ενότητα «ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ» συνολικής διάρκειας 50 ωρών στην Ρόδο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί τις ακόλουθες ημερομηνίες: 8-11 Μαΐου 2015 (1ο 4ήμερο) και 22-25 Μαΐου 2015 (2ο 4ήμερο).
Η ανακοίνωση σε μορφή MS Word 2013 (119.57 KB)

Διαβάστε περισσότερα...

Επιχειρηματικά δάνεια «Jeremie» με πόρους του ΕΣΠΑ


Διαθέσιμα σε τέσσερις ελληνικές τράπεζες
.
Τα ευνοϊκά δάνεια JEREMIE για σκοπούς γενικής επιχειρηματικότητας με πόρους του ΕΣΠΑ χορηγούνται πλέον από το δίκτυο τεσσάρων τραπεζών (Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς), που συνεργάζονται για αυτό το σκοπό με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΣΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για επενδυτικά δάνεια καθώς και κεφάλαιο κίνησης τόσο για σκοπούς δημιουργίας νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας ή την επέκταση υφιστάμενης δραστηριότητας, όσο και για σκοπούς ανάπτυξης και επέκτασης των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων.

Οι επιχειρήσεις που θα λάβουν δάνειο JEREMIE θα καταβάλουν επιτόκιο μόνο για το 50% του δανείου που συνεισφέρεται με ίδιους πόρους της τράπεζας, καθώς το υπόλοιπο 50% του δανείου που συνεισφέρεται μέσα από την πρωτοβουλία JEREMIE είναι άτοκο.

Το πρόγραμμα, που θα υλοποιείται μέχρι το τέλος του 2015, είναι αναρτημένο στο espa.gr ενώ για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι απευθύνονται στις τράπεζες.

Στο μεταξύ γνωστοποιείται με ανάρτηση, επίσης στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΣΠΑ, ότι τα προγράμματα «Επιχειρηματική Ευκαιρία» και «Επιχειρούμε Δυναμικά», για τα οποία έγιναν προδημοσιεύσεις πριν από την έγκριση του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, εντάσσονται στο πλέγμα των ανωτέρω δράσεων κρατικών ενισχύσεων και θα οριστικοποιηθούν με τη δημοσίευση των οδηγών εφαρμογής τους.

Αυτή η ανακοίνωση αναρτήθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠ ΕΠΑνΕΚ) στην ηλεκτρονική σελίδα για το ΕΣΠΑ, καθώς σε συνέχεια της έγκρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την εξειδίκευση των δράσεων του ΕΠ ΕΠΑνΕΚ.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης και συνεκτικής δέσμης προγραμμάτων κρατικών ενισχύσεων και ακολούθως η έκδοση προσκλήσεων για την υποβολή επενδυτικών σχεδίων και τη χρηματοδότησή τους από ΕΠ ΕΠΑνΕΚ.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθούν την ιστοσελίδα www.espa.grκαι την ιστοσελίδα της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ www.antagonistikotita.gr .


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πράσινο φως για τη χρήση... χαρτιού υγείας στην Τουρκία


Φετβά σημειώνει ότι η χρήση νερού παραμένει ο ενδεδειγμένος τρόπος καθαρισμού.

Το Diyanet, Προεδρείο Θρησκευτικών Υποθέσεων στην Τουρκία εξέδωσε φετβά (θρησκευτική οδηγία), η οποία προβλέπει ότι επιτρέπεται η χρήση χαρτιού υγείας από το Ισλάμ.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι στην επίμαχη φετβά επισημαίνεται ότι η χρήση νερού για τον καθαρισμό παραμένει ως ο κυρίαρχος τρόπος καθαρισμού, αποδεκτός από το Diyanet, αφήνοντας τα υλικά μόνο για την περίπτωση που δεν είναι δυνατή η εύρεση νερού.

Επιπλέον, η φετβά υπενθυμίζει, όπως αναφέρει η τουρκική Hurriyet, ότι για να να νομιμοποιείται κάποιος να προσευχηθεί πρέπει να έχει απαλλαγεί όλος ο χώρος προσευχής από αντικείμενα τα οποία θεωρούνται «ακάθαρτα» για το Ισλάμ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έχτισε σπίτι... από νερό!


Μια πρωτοποριακή ιδέα βασισμένη στην «υγρή μηχανική».

Μια αντισυμβατική ιδέα για το χτίσιμο σπιτιών προβάλει ο ούγγρος αρχιτέκτονας Matyas Gutai, ο οποίος πιστεύει ότι το τέλειο υλικό για τη διατήρηση μιας φιλικής θερμοκρασίας εντός της οικείας, δεν είναι άλλο από… το νερό!

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπονται τα παραδοσιακά υλικά όπως τα τούβλα, το τσιμέντο και ο γύψος. Ωστόσο, το νέο σύστημα προωθεί μια εντελώς νέα ιδέα στη μηχανική.

Ο Gutai έχτισε ένα πρωτότυπο σπίτι στην πόλη που κατάγεται το Kecskemet, στα νότια της Βουδαπέστης, έχοντας προηγηθεί χρόνια έρευνας και ανάπτυξης.

Το σπίτι χτίστηκε με δάνειο από την Ε.Ε. και αποτελεί δείγμα της ιδέας περί «υγρής μηχανικής» που ο Gutai έχει περιγράψει.

Για την κατασκευή χρησιμοποιούνται τσιμεντένια και γυάλινα πάνελ, ενώ νερό «παγιδεύεται» μεταξύ των εσωτερικών στρωμάτων, το οποίο κατανέμει ομοιόμορφα τη θερμοκρασία μέσα στο κτίριο.

Επιπλέον, το σπίτι έχει τη δυνατότητα να «ξαναζεσταίνεται», όταν η ζέστη ξεπερνά τη θερμότητα που αποθηκεύεται είτε στα θεμέλια του κτιρίου ή στον εξωτερικό χώρο αποθήκευσης, και επιστρέφει στους τοίχους όταν η θερμοκρασία πέφτει.

Η εσωτερική θερμοκρασία μπορεί επίσης να ρυθμιστεί με τη χρήση ενός συστήματος παρακολούθησης παρόμοιο με την κεντρική θέρμανση. Πρόκειται, μάλιστα, για ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό και βιώσιμο σύστημα: το σπίτι μπορεί να παράγει τη δική του ενέργεια και να είναι πολύ πιο ανεξάρτητο από ενεργειακούς παρόχους, κάτι που οδηγεί σε μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

«Τα πάνελ μας μπορούν να θερμαίνουν και να ψύχουν το ίδιο το κτίριο, το νερό μέσα στα πάνελ κάνει την ίδια δουλειά όπως η θέρμανση», δήλωσε ο Gutai στο CNN. «Εξοικονομεί ενέργεια, όταν το συγκρίνεις με ένα παρόμοιο κτίριο με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες. Είναι μια εξαιρετικά καθαρή και βιώσιμη λύση».










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...