Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Έρχεται...συνδρομή στο YOUTUBE για video χωρίς διαφημίσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι χρήστες θα καταβάλουν ένα ποσό μηνιαίως.

Δυσάρεστα ίσως ακουστούν τα νέα για την προσφιλή πλατφόρμα βίντεο, Youtube, η οποία ετοιμάζεται να προβεί σε ένα διαφορετικό μοντέλο εκμετάλλευσης της υπηρεσίας. Σύμφωνα με γράμμα που εστάλη την Πέμπτη στους έχοντες λογαριασμό, η υπηρεσία YouTube, η οποία παρά τα εκατομμύρια επισκεπτών, δεν αποφέρει τα αναμενόμενα στην εταιρεία σκέφτεται να υιοθετήσει νέο μοντέλο λειτουργίας το οποίο θα περιλαμβάνει καταβολή μηνιαίας συνδρομής - το ύψος της οποίας φημολογείται στα 10 δολάρια το μήνα - για όποιον χρήστη επιθυμεί να παρακολουθεί videos χωρίς διαφημίσεις, καθώς και δυνατότητα αποθήκευσης των videos για offline παρακολούθηση.

Σε ό,τι αφορά τους δημιουργούς, η Google θα τους αποδίδει το 55% των συνδρομών, εφόσον όμως συμμετέχουν στο συνδρομητικό πρόγραμμα, διαφορετικά τα videos τους θα μένουν σε κατάσταση private. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι θα προστεθούν διαφορετικού τύπου συνδρομές για παιδιά (YouTube Kids).

Από την εταιρεία δεν έχει διευκρινιστεί πότε θα εφαρμοστεί η νέα πολιτική ούτε και το ακριβές αντίτιμο. Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει λεπτομέρειες δήλωσε βέβαια πως «το να προσφέρουμε στους χρήστες περισσότερες επιλογές για να απολαύσουν το αγαπημένο τους περιεχόμενο και στους δημιουργούς περισσότερες ευκαιρίες για έσοδα είναι πάντα μεταξύ των κορυφαίων προτεραιοτήτων μας».

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν μέσα στις επόμενες μέρες.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.