Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η έξοδος των Αθηναίων και των Θεσσαλονικέων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μειωμένη η κίνηση των οχημάτων σε σχέση με πέρυσι.

Ελαφρά μειωμένη είναι φέτος σε σχέση με πέρυσι η έξοδος των Αθηναίων καθώς ο καιρός δεν ευνοεί τους εκδρομείς του Πάσχα.

Έως τις 1.00 μετά το μεσημέρι σήμερα, από τα διόδια των Αφιδνών προς τη Λαμία είχαν περάσει 23.164 αυτοκίνητα, αριθμός μειωμένος κατά 1,21% σε σχέση με πέρυσι οπότε την Μεγάλη Παρασκευή έως την ίδια ώρα είχαν περάσει 22.883.

Μειωμένος κατά 4% περίπου είναι και ο αριθμός των αυτοκινήτων που πέρασαν από τα διόδια της Ελευσίνας προς την Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα, έως τις 1.00 μετά το μεσημέρι είχαν περάσει 30.000 αυτοκίνητα, ενώ πέρυσι τις ίδιες ώρες είχαν περάσει 33.000.

Η έξοδος των εκδρομέων, ολοκληρώνεται αύριο Μεγάλο Σάββατο, όπου αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας.

Αναλυτικά το Μεγάλο Σάββατο προβλέπεται σε όλοι τη χώρα ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Βόρειο Αιγαίο ασθενείς και στο υπόλοιπο Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις κα τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ. Σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν στη Δυτική Ελλάδα τους 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 18 με 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 15 με 16 βαθμούς.

Καλύτερος θα είναι ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα. Προβλέπεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με λίγες νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και άνοδο και θα φθάσει στη Δυτική Ελλάδα τους 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 20 με 21 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 16 με 18 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν και θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας ενώ οι άνεμοι θα πνέουν 4-6 μποφόρ.

--------


Η κυκλοφορία στα εθνικά οδικά δίκτυα που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με την Κατερίνη, την Καβάλα, τις Σέρρες και τη Χαλκιδική εξελίσσεται -μέχρι αυτήν την ώρα- ομαλά, ενώ ο καιρός φαίνεται ότι είναι σύμμαχος των εκδρομέων, καθώς από νωρίς επικρατεί ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της Βορείου Ελλάδος, ενώ η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο –σε σχέση με τα προηγούμενα 24ωρα- και αναμένεται, κατά τόπους, να φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Λόγω της αναμενόμενης αυξημένης κίνησης οχημάτων, η Τροχαία Θεσσαλονίκης λαμβάνει ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα, με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτει, τόσο κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου όσο και σε βασικούς οδικούς άξονες στις εξόδους και εισόδου της πόλης.

Αυτήν την ώρα, τροχονόμοι διανέμουν σε οδηγούς που διέρχονται από τα διόδια των Μαλγάρων (ΠΑΘΕ) και της Ανάληψης (Εγνατία Οδός) ενημερωτικά φυλλάδια, που περιέχουν χρήσιμες συμβουλές για θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης ατυχημάτων από βεγγαλικά και πυροτεχνήματα.

Για την περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης σήμερα, Μ. Παρασκευή, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών άνω του 1,5 τόνου στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών (από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.), όπως επίσης στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 11ο έως το 97ο χλμ. Τη Δευτέρα του Πάσχα από τις 3 μετά το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών στο ρεύμα εισόδου των παραπάνω οδικών δικτύων. Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

Στο μεταξύ, αυξημένη κίνηση παρατηρείται από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας στο Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στη Φλώρινα, καθώς πολλοί οικονομικοί μετανάστες, αλβανικής καταγωγής, μεταβαίνουν στην πατρίδα τους, εκμεταλλευόμενοι το ελληνικό Πάσχα. Πάντως, όπως σημειώνουν υπάλληλοι του Τελωνείου η διέλευση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά χωρίς να παρατηρηθούν προβλήματα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.