Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Συμβουλές για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας



Στρατηγικές πρόληψης των ιώσεων.

Μπορεί η αυξημένη μέχρι στιγμής θερμοκρασία να μην υποδηλώνει την έλευση του χειμώνα, αλλά ήδη οι πρώτες ιώσεις έχουν κάνει την εμφανισή τους. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι η άμυνα του οργανισμού έναντι στους παθογόνους μικροοργανισμούς, αλλά και ο μηχανισμός αντιμετώπισής τους.

Όμως κάποιες φορές δεν λειτουργεί αποτελεσματικά, κάποιος παθογόνος μικροοργανισμός κάνει την έφοδό του και τελικά αρρωσταίνουμε. Μπορούμε εμείς να παρέμβουμε στην λειτουργία του ανοσοποιητικού μας και να την κάνουμε πιο αποτελεσματική ενάντια στους εισβολείς; Ασφαλώς και μπορούμε. Όμως το ανοσοποιητικό, όπως ανέφερα, είναι ένα ολόκληρο σύστημα και όχι μία μεμονωμένη μονάδα λειτουργίας! Άρα, οι παρεμβάσεις μας πρέπει να είναι σε πολλά στοιχεία του καθημερινού τρόπου ζωής και διατροφής.

Αρκετοί ερευνητές έχουν μελετήσει την επίδραση κάποιων παραγόντων στο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως η διατροφή, η άσκηση, η ηλικία, το στρες, τα βότανα, τόσο σε ανθρώπους όσο και στα ζώα. Τα αποτελέσματα είναι ενδιαφέροντα, όμως χρειάζεται περισσότερη έρευνα, ώστε να μπορούμε να βγάλουμε επαρκή και ασφαλή συμπεράσματα, καθώς δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί πλήρως ο μηχανισμός λειτουργίας του ανοσοποιητικού.

Έτσι, κάποιες γενικές αρχές υγιεινής και διατροφής είναι σημαντικό να εφαρμόζονται για τη γενικότερη υγεία του οργανισμού. Ας δούμε λοιπόν, ποια βήματα μπορείτε να ακολουθήσετε σαν γενικές οδηγίες, ώστε να δώσετε εφόδια στο ανοσοποιητικό σας και να αποφύγετε τα συχνά κρυολογήματα.

1. Διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Μία διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες είναι φυσικά προϊόντα του μεταβολισμού και οδηγούν στη φθορά των αρτηριών. Παράγονται επίσης με την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, τον καπνό και τη μόλυνση της ατμόσφαιρας. Τα πιο γνωστά αντιοξειδωτικά είναι η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, η βιταμίνη E, το β-καροτένιο και το σελήνιο. Αυτά βρίσκονται στα φρούτα και λαχανικά έντονου χρώματος, όπως τα μούρα, τα βατόμουρα, οι φράουλες, τα κεράσια, τα ρόδια, το σπανάκι, το μπρόκολο, στα όσπρια, στα προϊόντα και δημητριακά ολικής άλεσης, στα βότανα και στους ξηρούς καρπόυς

2. Υγιές σωματικό βάρος

Το υπερβάλλον σωματικό βάρος έχει σχετισθεί με το κίνδυνο εμφάνισης πληθώρας ασθενειών, όπως τα καρδιαγγειακά, ο διαβήτης τύπου 2, η υπέρταση, κάποιες μορφές καρκίνου κ.ά. Υπάρχει η ερευνητική υπόθεση ότι ο αυξημένος αριθμός λιποειδών κυττάρων οδηγεί σε απελευθέρωση κάποιων προ-φλεγμονωδών ουσιών στο σώμα και τελικά σε χρόνια φλεγμονή. Όσο στο σώμα υπάρχουν φλεγμονές, τόσο πιο ασθενής είναι η άμυνά του. Η διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους, αναλόγως του ύψους και της ηλικίας του ατόμου είναι σημαντική στη μάχη κατά των ασθενειών.

3. Αλκοόλ με μέτρο

Έρευνα του πανεπιστημίου του Brown έδειξε ότι η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ είναι τοξική για κάποια από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές μολύνσεις, λόγω της μειωμένης άμυνας καθώς και αυξημένη ευαισθησία στο κρύο και τις ιώσεις.

4. Συμπληρώματα βιταμινών

Υπάρχει η υπόθεση ότι τα συμπληρώματα βιταμινών ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού. Όταν κάποιος δεν συμπληρώνει τη συνιστώμενη ποσότητα φρούτων και λαχανικών καθημερινά ή ακόμα και αν δεν έχει ποικιλία στη διατροφή του, μπορεί να συμπληρώσει τα στοιχεία που του λείπουν, μέσω κάποιας καλής πολυβιταμίνης. Όμως δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί ποιά ποσότητα των βιταμινών είναι αποτελεσματική για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Ακόμη και οι έρευνες για το ρόλο της βιταμίνης C στην πρόληψη, αλλά και στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα.

5. Τα «φάρμακα» της φύσης

Κάποια βότανα όπως η αλόη, η Echinacea, το σκόρδο, το ginseng και η γλυκόρριζα έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας. Χρειάζονται περισσότερες έρευνες, ώστε να υπάρξει κάποια σαφής οδηγία σχετικά με την κατανάλωσή τους.

6. Συχνή άσκηση

Η συχνή φυσική δραστηριότητα είναι ένας από τους πυλώνες της υγείας! Η τακτική άσκηση για 20-30 λεπτά, 3 φορές την εβδομάδα, βοηθά στην πρόληψη πλήθους νοσημάτων. Αυξάνει τον αριθμό των λευκοκυττάρων που είναι στην πρώτη γραμμή της άμυνας, βοηθάει στη καλή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος και έχει συσχετισθεί με την αυξημένη παραγωγή ενδορφινών, ορμονών που αυξάνουν το αίσθημα της ευεξίας.

7. Σβήστε το τσιγάρο!

Το κάπνισμα αυξάνει τα αναπνευστικά προβλήματα και πυροδοτεί την εμφάνιση φλεγμονών και όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, όταν ένα σώμα φλεγμαίνει, είναι ευπαθές.

8. Κοιμάστε αρκετά;

Τα άτομα που κοιμούνται λιγότερες από 7 ώρες καθημερινά είναι πιο πιθανό να κρυολογήσουν, σε σχέση με εκείνα που κοιμούνται τουλάχιστον ένα 8ωρο. Η έλλειψη ύπνου προκαλεί στρες στον οργανισμό και υποβαθμίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

9. Διώξτε το στρες

Ενώ το στρες που διαρκεί λίγο, μπορεί να ενισχύσει πρόσκαιρα το ανοσοποιητικό μας σύστημα, το παρατεταμένο ψυχολογικό στρες κάνει το αντίθετο! Εκθέτει τον οργανισμό σε αυξημένες ποσότητες κορτιζόλης και αδρεναλίνης, οι οποίες υποβαθμίζουν το ανοσοποιητικό και κάνουν τον οργανισμό ευαίσθητο σε κρυολογήματα.

10. Γίνετε πιο κοινωνικοί

Ο καλός κοινωνικός περίγυρος βοηθάει την σωματική και ψυχική υγεία, όπως και το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα που νιώθουν καλά με τον περίγυρό τους έχουν πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα από τους πιο μοναχικούς ανθρώπους.

11. Χαμογελάστε

Το γέλιο μειώνει τα επίπεδα ορμονών του στρες και αυξάνει τον αριθμό των λευκοκυττάρων που βοηθούν στην άμυνα. Άρα να χαμογελάτε όσο πιο συχνά μπορείτε!

12. Καθαριότητα και υγιεινή

Είναι σημαντικό να τηρούνται καθημερινά οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής όπως το καλό πλύσιμο των χεριών, όταν μπαίνουμε στο σπίτι και μετά τις χρηματικές συναλλαγές. Όμως η «μικορβιοφοβία» οδηγεί κάποιους στο να το παρακάνουν και να δημιουργούν έτσι ένα αποστειρωμένο περιβάλλον, με αποτέλεσμα να σκοτώνουν και μικρόβια σημαντικά για τον οργανισμό τους και τελικά να αυξάνουν τις πιθανότητες φλεγμονής.


Πηγή: http://www.mednutrition.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σωστή διατροφή για φοιτητές



Διατροφικές οδηγίες για να αποφύγουν το «delivery».

Οι φοιτητές είναι μια ομάδα με αρκετές ιδιαιτερότητες στον τομέα της διατροφής. Η απομάκρυνση από το σπίτι και την κουζίνα της μαμάς καθώς και η έλλειψη προγράμματος πολλές φορές οδηγούν σε μια διατροφή ανεπαρκή σε θρεπτικά συστατικά. Οι περισσότεροι φοιτητές επιλέγουν φαγητό εκτός σπιτιού και ειδικά το φαγητό τύπου «fast – food» πολλές φορές αμφιβόλου ποιότητας.

Από τη διατροφή των περισσοτέρων λείπουν φαγητά όπως το ψάρι, τα όσπρια και τα λαδερά. Ακόμα και αυτοί που τρώνε σπίτι συχνά επιλέγουν προμαγειρεμένα γεύματα ενώ η σαλάτα σπάνια βρίσκεται στο τραπέζι τους.

Αποδεδειγμένα οι άνθρωποι που τρώνε συχνά γεύματα εκτός σπιτιού εμφανίζουν συχνότερα παχυσαρκία και έχουν υψηλότερα ποσοστά λιπιδίων στο αίμα από αυτούς που συνηθίζουν να τρώνε στο σπίτι.

Δεδομένων αυτών κάθε φοιτητής ξεκινώντας για τις σπουδές του καλό θα ήταν να αφιερώσει λίγο χρόνο πριν ώστε να μάθει να μαγειρεύει κάποια απλά και βασικά γεύματα και να εφαρμόζει τις αρχές της υγιεινής διατροφής

Διατροφικές οδηγίες προς φοιτητές

Ένα καλό πρωινό είναι πάντα απαραίτητο πριν ξεκινήσετε από το σπίτι. Μην αρκεστείτε μόνο στον καφέ. Μπορεί κανείς να επιλέξει γάλα με δημητριακά ή λίγο ψωμί με μέλι ή 1 αυγό βραστό φρυγανιές και λίγο χυμό .

Καλό θα είναι να μη μένουμε για πολλές ώρες νηστικοί, οπότε ενδιάμεσα θα μπορούσε κάποιος να καταναλώσει ένα σάντουιτς με γαλοπούλα τυρί και λαχανικά ή με τόνο. Μια επίσης καλή ιδέα είναι τα σνακ δημητριακών, τα κρακεράκια σικάλεως ή ένα κουλούρι με σουσάμι.

Γυρνώντας στο σπίτι κουρασμένοι από τη σχολή είναι σαφώς προτιμότερο να ετοιμάσει κανείς ένα εύκολο σπιτικό γεύμα αντί να σηκώσει το τηλέφωνο και να παραγγείλει. Ένα βιβλίο με απλές συνταγές ίσως να σας φαινόταν χρήσιμο. Άλλωστε, δεν παίρνει πάνω από 15 λεπτά να ετοιμαστεί μια σπιτική μακαρονάδα με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, ενώ θα χρειαστούν τουλάχιστον 20 λεπτά μέχρι να φτάσει το «delivery» στο σπίτι σας.

Ακόμα όμως και αν παραγγείλει κάποιος φαγητό από έξω μπορείτε να επιλέξει ένα σχετικά πιο ελαφρύ και ισορροπημένο γεύμα. Για παράδειγμα ένα γεύμα αποτελούμενο από μια κυπριακή πίτα με σουβλάκι και σαλάτα εποχής περιέχει σαφώς λιγότερες θερμίδες και λίπος από μια πίτα με γύρο και πατάτες

Αν όμως τελικά δεν τα καταφέρνετε καθόλου με τη μαγειρική αναζητήστε στη γειτονιά σας ένα εστιατόριο που να φτιάχνει μαγειρευτά φαγητά, όπως όσπρια και λαδερά γιατί σε καμία περίπτωση δεν πρέπει αυτά να λείπουν από τη διατροφή σας όσο θα βρίσκεστε μακριά από την κουζίνα της μαμάς.

Το ψυγείο του φοιτητή θα πρέπει να είναι εφοδιασμένο με φρούτα, λαχανικά και γιαούρτια με χαμηλά λιπαρά. Αποτελούν καλή λύση για απογευματινό σνακ.

Το βράδυ χαλαρώνοντας κανείς στην τηλεόραση θα μπορούσε να φάει μια μικρή μερίδα ανάλατων ξηρών καρπών αντί τσιπς τηγανισμένα σε αμφιβόλου ποιότητας έλαια. Οι ξηροί καρποί περιέχουν τα πολύ ωφέλιμα για τον οργανισμό ω -3 λιπαρά οξέα με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και ενισχύουν τη μνήμη.


Πηγή: http://www.diatrofi.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρετανική μελέτη δίνει... χρόνια



Οι γυναίκες που διακόπτουν το κάπνισμα, πριν από την ηλικία των 40 ετών, μπορούν να αναμένουν ότι θα ζήσουν εννέα χρόνια περισσότερο από εκείνες που συνεχίζουν να καπνίζουν, αναφέρει μελέτη Βρετανών επιστημόνων…

ακόμη και αν το προσδόκιμο ζωής των πρώην καπνιστών είναι χαμηλότερο από ότι εκείνων που δεν είχαν καπνίσει ποτέ, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

Στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «Lancet», συμμετείχαν περίπου 1,2 εκατομμύρια βρετανίδες.

Γυναίκες ηλικίας 50-65 ετών, ρωτήθηκαν σχετικά με τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής τους και την κατάσταση της υγείας τους. Το 20% των συμμετεχόντων ήταν καπνιστές, το 28% πρώην καπνιστές, ενώ το υπόλοιπο 52% δεν είχαν καπνίσει ποτέ.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες καπνιστές είχαν κατά μέσο όρο 11χρόνια λιγότερο από ότι εκείνες που δεν είχαν καπνίσει ποτέ, με τον κίνδυνο θανάτου πριν από τα 70 χρόνια, για εκείνες που καπνίζουν, να είναι αυξημένος κατά 24%, έναντι μόλις 9% για αυτές που δεν καπνίζουν.

Οι βρετανοί ερευνητές επικεντρώθηκαν κυρίως στον καθορισμό τί συνέβη στις γυναίκες που διέκοψαν το κάπνισμα σε διάφορες ηλικίες της ζωής.

Βρήκαν ότι οι γυναίκες που διέκοψαν το κάπνισμα πριν από την ηλικία των 40 ετών, θα μπορούσαν να έχουν περισσότερα από 9 χρόνια ζωής, ή ακόμα και 10 χρόνια αν η διακοπή έγινε σε ηλικία 35 ετών.

«Είτε οι άνδρες είτε οι γυναίκες καπνιστές που διακόπτουν το κάπνισμα σε μέση ηλικία, θα κερδίζουν κατά μέσο όρο 10 χρόνια ζωής», δήλωσε ένας από τους συν-συγγραφείς της μελέτης, ο Ρίτσαρντ Πέτο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι οι γυναίκες μπορούν με ασφάλεια να καπνίζουν μέχρι τα 40 χρόνια και στη συνέχεια να σταματήσουν, γιατί διατηρούν τις επόμενες δεκαετίες το ποσοστό θνησιμότητας κατά 20% υψηλότερο από εκείνες που δεν έχουν καπνίσει ποτέ», ανέφερε ο ίδιος.

Ο πρόωρος θάνατος των καπνιστών οφείλεται κυρίως στον καρκίνο του πνεύμονα και στις χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις, καθώς και καρδιαγγειακές παθήσεις.

Για όσους σταματήσουν μεταξύ των ηλικιών 45 και 55, ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου αυξάνεται κατά 56%, σε σύγκριση με τους μη καπνιστές, αλλά εξακολουθούν να κερδίζουν 6-7 χρόνια ζωής σε σχέση με εκείνους που θα συνεχίσουν να καπνίζουν.

Αν συγκρίνουμε τους καπνιστές οι οποίοι συνέχισαν το κάπνισμα με αυτούς που το έκοψαν, ο συνολικός κίνδυνος πρόωρου θανάτου είναι σχεδόν τριπλάσιος.

Ο κίνδυνος αυξάνεται και από τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζουν καθημερινά αλλά και ανάλογα με την ηλικία στην οποία οι γυναίκες άρχισαν να καπνίζουν.



Διαβάστε περισσότερα...

Το 80% σε περιπτώσεις τύφλωσης μπορεί να αποφευχθεί



Η όραση αποτελεί την πιο σημαντική από τις αισθήσεις, αφού συνδέεται άμεσα με την ομαλή εκτέλεση θεμελιωδών δραστηριοτήτων της καθημερινής μας ζωής, όπως διάβασμα, οδήγηση, προσανατολισμός στον χώρο. Τα τελευταία χρόνια η βελτίωση του προσδόκιμου ζωής και η βαθμιαία γήρανση του παγκόσμιου πληθυσμού οδήγησαν σε σημαντική αύξηση της τύφλωσης. Ως τύφλωση ορίζεται η οπτική αναπηρία που οφείλεται σε έκπτωση της κεντρικής όρασης κάτω του 1/20 στο καλύτερο μάτι ή σε περιορισμό της περιφερικής όρασης σε 10 ή λιγότερες μοίρες. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WΗΟ) ο αριθμός των τυφλών αγγίζει τα 40 εκατομμύρια ενώ τα άτομα με προβλήματα όρασης γενικότερα φτάνουν τα 160 εκατομμύρια παγκοσμίως, με το 80% από αυτά να έχει ηλικία μεγαλύτερη των 50 ετών. Στη χώρα μας, ο αριθμός των τυφλών ανέρχεται περίπου στις 20.000 ενώ τετραπλάσιος είναι ο αριθμός των ανθρώπων με σοβαρό πρόβλημα όρασης που αντιστοιχεί σε ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%.

Τα αίτια της μειονεκτικής όρασης είναι πολλά και επηρεάζονται σημαντικά από την ηλικία εμφάνισής της και τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες κάθε χώρας. Ετσι διακρίνονται σημαντικές διαφοροποιήσεις μεταξύ των ανεπτυγμένων και των αναπτυσσόμενων χωρών τόσο στη συχνότητα εμφάνισης όσο και στην προέλευση της τύφλωσης. Συγκεκριμένα, παθήσεις όπως η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδος, η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, το γλαύκωμα καθώς και γενετικές παθήσεις που σχετίζονται με «ελαττωματικά» γονίδια ενέχονται συχνότερα στην τύφλωση που συναντάται στον δυτικό κόσμο. Αντίθετα, η αιτιολογία των προβλημάτων όρασης είναι εντελώς διαφορετική στις αναπτυσσόμενες χώρες όπως Νοτιοανατολική Ασία, Τροπική Αφρική, Κεντρική και Ν. Αμερική. Στις χώρες αυτές η κακή διατροφή, η πλημμελής υγιεινή και η έλλειψη ιατρικού προσωπικού ευθύνονται για παθήσεις όπως ο καταρράκτης, το γλαύκωμα, η ανεπαρκής διόρθωση διαθλαστικών ανωμαλιών, όπως η μυωπία και ο αστιγματισμός, καθώς και χρόνιες οφθαλμικές μολύνσεις, όπως το τράχωμα, που συχνά οδηγούν στην τύφλωση.

Σήμερα εκτιμάται ότι το 80% των παραπάνω περιπτώσεων τύφλωσης, ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες περιοχές, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Η έλλειψη και η ανισότητα της πρόσβασης σε υπηρεσίες πρόληψης και υγιεινής των ματιών σε αυτές τις περιοχές του κόσμου περιορίζουν τα οφέλη που θα μπορούσαν οι πάσχοντες να είχαν από τις σύγχρονες ιατρικές εξελίξεις, ενώ εκμηδενίζουν τις πιθανότητες πρόληψης.

Ωστόσο, σημαντικά είναι τα προβλήματα και σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες, όπως η Ελλάδα, όπου η έλλειψη ή η πλημμελής εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης της τύφλωσης εμποδίζει τον περιορισμό θεραπεύσιμων οφθαλμικών παθήσεων. Το τελευταίο έχει τεράστιες επιπτώσεις στην κοινωνική, επαγγελματική και οικογενειακή ζωή των ατόμων με προβλήματα όρασης. Παράλληλα, σημαντικές είναι και οι επιβαρύνσεις για τον κρατικό οικονομικό προϋπολογισμό αφού το κόστος της αποκατάστασης και της περίθαλψης που παρέχεται σε άτομα με οπτική αναπηρία είναι υψηλό, ενώ λιγότερο εμφανείς αλλά εξίσου σημαντικές είναι και οι έμμεσες δαπάνες που προκύπτουν από την απώλεια της παραγωγικότητας αυτών των ατόμων.

Παγκόσμιοι οργανισμοί όπως η Διεθνής Επιτροπή για την Πρόληψη της Τύφλωσης και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας θέσπισαν την Παγκόσμια Ημέρα Ορασης (κατά της Τύφλωσης) η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Πέμπτη του Οκτωβρίου. Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα σχετικά με το πρόβλημα της τύφλωσης και να ενημερώσει για τις κοινωνικοοικονομικές προεκτάσεις του. Ταυτόχρονα προγράμματα όπως το «Οραση 20/20» στοχεύουν στην εξάλειψη της δυνητικά αποτρέψιμης τύφλωσης μέχρι το έτος 2020, προλαμβάνοντας ή αντιμετωπίζοντας περισσότερες από 100 εκατομμύρια περιπτώσεις τύφλωσης μέσα σε δύο δεκαετίες.

Ο συνδυασμός πρωτοβουλιών όπως οι παραπάνω με σύγχρονες ιατρικές εξελίξεις όπως η γονιδιακή θεραπεία, η χρήση βλαστοκυττάρων, η τεχνητή όραση καθώς και η βελτιστοποίηση της θεραπείας με εγκεκριμένες ενδοϋαλοειδικές ενέσεις, είναι σίγουρο ότι θα περιορίσει αισθητά τον αριθμό των ατόμων με προβλήματα όρασης. Ωστόσο η συνέπεια στις προληπτικές οφθαλμολογικές εξετάσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον έλεγχο της διάθλασης, τη μέτρηση της ενδοφθάλμιας πίεσης και τη βυθοσκόπηση θεωρείται απαραίτητη για την επίτευξη του στόχου αυτού.


Διαβάστε περισσότερα...

Γραφείο ατόμων με αναπηρία στην Μάνδρα



Ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας ενημερώνει τους Δημότες του ότι ιδρύθηκε και λειτουργεί κατά τις συνήθεις ώρες εξυπηρέτησης κοινού, στο Δημαρχείο Μάνδρας – Ειδυλλίας στη Μάνδρα, γραφείο με σκοπό την υποστήριξη, εξυπηρέτηση και διαχείριση θεμάτων για Άτομα με Αναπηρία.

Πρόκειται για ένα έργο σημαντικό και μια πρωτοβουλία που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας.

Ο Δήμαρχος Μάνδρας- Ειδυλλίας, Γεώργιος Δρίκος, δήλωσε σχετικά:

«Η έλλειψη επαρκούς προσβασιμότητας των υποδομών της χώρας είναι κοινή διαπίστωση και πρόβλημα το οποίο μας αφορά όλους.
Μετά από δεκαετίες σχεδιασμού, μελετών και υλοποίησης έργων τα οποία για διάφορους λόγους δεν πληρούν τις υφιστάμενες προδιαγραφές προσβασιμότητας, πρέπει επιτέλους να χαραχθεί μια κοινή πολιτική ανάδειξης του προβλήματος αλλά και διευκόλυνσης και εξυπηρέτησης των συνανθρώπων μας με Αναπηρία.

Η ίδρυση του Γραφείου ήρθε να απαντήσει σε αυτήν την ανάγκη, τουλάχιστον στο τοπικό μας επίπεδο, στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Το Γραφείο θα έχει ρόλο συμβουλευτικό τόσο ως προς τη διατύπωση στρατηγικής αντιμετώπισης των προβλημάτων προσβασιμότητας των υφιστάμενων υποδομών όσο και ως προς την υποστήριξη των συνανθρώπων μας με αναπηρία σε θέματα προσβασιμότητας και καθημερινότητας.

Πιο συγκεκριμένα, θα καταγράφει τα υφιστάμενα προβλήματα προσβασιμότητας και τις υφιστάμενες διευκολύνσεις για ΑμεΑ στους χώρους λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών, θα εισηγείται για τη λήψη αναγκαίων διοικητικών μέτρων για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και θα διευκολύνει τα Ατομα με Αναπηρία ως προς τις συναλλαγές τους με τις Δημοτικές και όχι μόνο Υπηρεσίες.

Παράλληλα θα παρακολουθεί τις εξελίξεις της τεχνολογίας και της νομοθεσίας σε θέματα προσβασιμότητας και θα μεριμνά για την εισαγωγή και εφαρμογή τους από τις υπηρεσίες του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Εδώ στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας λειτουργούμε έχοντας προτεραιότητα τον Άνθρωπο, το Συνάνθρωπό μας.


Διαβάστε περισσότερα...

Μπορεί η προσθετική να γίνει τέχνη;






Μία διαφορετική έκθεση στο Λονδίνο εν ονόματι «Superhuman».

Ο ηθοποιός, περφόμερ και μουσικός της ροκ μουσικής Mat Fraser, ο οποίος επισκέπτεται την έκθεση «Superhuman» (Υπεράνθρωπος) μιλάει στην κάμερα του BBC και σχολιάζει τα εκθέματα, τα οποία είναι αφιερωμένα στα ΑΜΕΑ.

Με αφορμή τους πρόσφατους παραολυμπιακούς αγώνες που έλαβαν χώρα στο Λονδίνο, ο κόσμος άρχισε να βλέπει με διαφορετικό μάτι τους συνανθρώπους τους, που δεν είναι αρτιμελείς, και να εκτιμάει τον καθημερινό αγώνα που δίνουν με τη ζωή, διαθέτοντας τεράστια ψυχική δύναμη.

Η έκθεση ήταν ανοιχτή για το κοινό έως τις 16 Οκτωβρίου, με τους επισκέπτες να γίνονται κριτές και να αποφασίζουν κατά πόσο τα καθημερινά αντικείμενα, καθώς και οι διάφορες φωτογραφίες των ΑΜΕΑ μπορούν να χαρακτηριστούν ως τέχνη.




Πηγή: http://www.lifo.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προπονητής των Special Olympics Ελλάς στο Guinness!!!


Ο 29χρονος προπονητής των Special Olympics Ελλάς στην Άρση Βαρών, Ανδρέας Κωλέττης, κατάφερε να μπει στο Ρεκόρ Guinness ως «Κάτοχος των Περισσοτέρων Πιστοποιήσεων Διαιτητή / Κριτή Αθλημάτων».

Ο Ανδρέας έχει πιστοποίηση για: Στίβο, Αντισφαίριση, Χειροσφαίριση επί Άμμου (Beach Handball), Αντισφαίριση επί Άμμου (Beach Tennis), Πετοσφαίριση επί Άμμου (Beach Volleyball), Ποδόσφαιρο Τυφλών, Μπριτζ, Σκάκι, Ποδόσφαιρο, Ποδόσφαιρο Σάλας, Ορειβασία – Αγωνιστική Αναρρίχηση, Μηχανοκίνητος Χερσαίος Αθλητισμός, Ιστιοπλοΐα, Αθλητική Αλιεία Επιφανείας, Κολύμβηση, Συγχρονισμένη Κολύμβηση, Ξιφασκία, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Αντισφαίριση, Πετοσφαίριση και Γουσού Κούνγκ –Φού, Πυγμαχία, Τρίαθλο, Δίαθλο, Παρατρίαθλο, Καλαθοσφαίριση και Υποβρύχια Σκοποβολή

«Η εποχή μας είναι αμείλικτη και απαιτητική. Θα ήθελα η νέα γενιά να δραστηριοποιείται περισσότερο στον αθλητισμό, στις τέχνες και στα γράμματα και λιγότερο με το Facebook και το αδυσώπητο κυνήγι του ποιος έχει για παράδειγμα το ομορφότερο κινητό τηλέφωνο... Αν καταφέρει η δραστηριότητά μου αυτή να παρακινήσει προς αυτή την κατεύθυνση έστω και ένα παιδί, τότε το χόμπι μου θα έχει κάποιο απτό αποτέλεσμα στην κοινωνία. Και αυτό γιατί το χόμπι μου δεν είναι σκοπός, αλλά μέσο», δήλωσε ο Ανδρέας όταν παρέλαβε το δίπλωμα Guinness.



Διαβάστε περισσότερα...

Στο 35% έπεσε το ποσοστό αναπηρίας με το πόρισμα της επιτροπής


Σταματία Μυλωνά: Έκοψαν την σύνταξη του καρδιακού συζύγου μου.
Η συμπολίτισσα μας, ζητά την ίδρυση συλλόγου Διαμαρτυρομένων Ελλήνων με αναπηρία.

Το ερώτημα πως μπορεί ένας καρδιακός με τρία εμφράγματα και ένα σωρό εγχειρήσεις, να έγινε ξαφνικά καλά και να κρίνεται κατάλληλος να εργαστεί, έθεσε η Σταματία Μυλωνά. Μητέρα τριών παιδιών και σύζυγος πρώην στρατιωτικού που αποστρατεύτηκε το 1996, μετά το πρώτο έμφραγμα που υπέστη ακόμα στην ηλικία των 44 ετών. Ζήτησε τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, αισθανόμενη αδικημένη από την εξέλιξη της. Όλα σύμφωνα με την κ. Μυλωνά, ξεκίνησαν όταν ο 60χρονος σήμερα σύζυγός της, υπέστη το πρώτο καρδιακό επεισόδιο. Από το 1996, άρχισε να λαμβάνει αναπηρική σύνταξη, εφόσον η αρμόδια επιτροπή που τον εξέτασε, είχε προσδιορίσει ποσοστό αναπηρίας το 60%. «Αποστρατεύτηκε από τον ελληνικό στρατό όπου υπηρετούσε γιατί τον έκριναν ανίκανο για την υπηρεσία». Το 2007, υπέστη δεύτερο καρδιακό επεισόδιο και η αρμόδια επιτροπή έκρινε ότι η αναπηρία του αυξήθηκε το 67%.

Έχασε την σύνταξή του

Στην τελευταία όμως εξέταση από την αρμόδια επιτροπή όλα ανατράπηκαν. Το πόρισμα της επιτροπής, που τον εξέτασε στις 12 Σεπτεμβρίου, υποστηρίζει ότι το ποσοστό της αναπηρίας του μειώθηκε και ως δια μαγείας έπεσε στο 35%. «Είναι απαράδεκτο. Δεν ξέρω από πού προέκυψε αυτό. Ο σύζυγος μου περνάει από επιτροπή κάθε τρία χρόνια και αυτή τη φορά έκρινε ότι η αναπηρία του είναι στο 35%».

Το αποτέλεσμα αυτής είναι να χάσει την αναπηρική σύνταξη, τα δύο από τα τρία παιδιά της οικογένειας να μη μπορούν να στεγαστούν σε φοιτητικές εστίες και η οικογένεια να επιβαρύνεται με επιπλέον έξοδα.

«Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ υπάρχουν «μαϊμού» τυφλοί και στον τόπο μας. Εμείς που είμαστε όντως ανάπηροι μας κατεβάζουν τα ποσοστά. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η οικογένεια έχει το περιθώριο να υποβάλλει ένσταση εντός 10 ημερών περίπου και θα το πράξει, σύμφωνα με την κ. Μυλωνά.

Η ίδια δε ζητά κάτι που δεν δικαιούται, αλλά τη στήριξη της πολιτείας σε ένα πρόβλημα υγείας που δεν ξεπερνιέται.

Καταλήγοντας η κ. Μυλωνά πρότεινε την ίδρυση Συλλόγου Διαμαρτυρομένων Ελλήνων με αναπηρία, με σκοπό να μπορεί να συνδράμει όπου παραστεί ανάγκη ακόμα και να προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.


Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Οικονομικός "δήμιος" τα ΚΕΠΑ για ΑμεΑ



Με επιστολή της στον υπουργό Εργασίας, η ΕΣΑμεΑ ζητά νομοθετική ρύθμιση για επαναχορήγηση σύνταξης/επιδόματος αναπηρίας έως την επανεξέταση των αιτούντων ΑμεΑ στα ΚΕΠΑ.


Για εκρηκτική κατάσταση στα Κέντρα Πιστοποίησης κάνει λόγο η ΕΣΑμεΑ, τονίζοντας πως δεκάδες χιλιάδες άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις βρίσκονται στις λίστες αναμονής τους.

Με επιστολή της στον υπουργό Εργασίας σημειώνει πως σε ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των κυριολεκτικά "φυλακισμένων" ατόμων με αναπηρία και χρονίως πασχόντων στα ΚΕΠΑ έχει ανασταλεί, επί μακρό χρονικό διάστημα, η σύνταξη ή το προνοιακό τους επίδομα, έως ότου επανεξετασθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η σχετική Γνωμάτευση Αναπηρίας τους.

"Για την τραγική όμως αυτή κατάσταση που οδηγεί σε μία πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση δεν ευθύνονται οι δικαιούχοι αλλά η ίδια η Πολιτεία, η οποία πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες που τις αναλογούν.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, η ΕΣΑμεΑ αιτείται νομοθετική ρύθμιση:

α) Χορήγηση της σύνταξης ή του προνοιακού, επιδόματος αναδρομικά για όσους μήνες βρίσκονται σε αναμονή και έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία επανεξέτασης τους,

β) Για όσους καταθέτουν αίτηση επανεξέτασης για τη συνέχιση καταβολής προνοιακού επιδόματος ή σύνταξης αναπηρίας να οριστεί η αυτόματη ανανέωση της Γνωμάτευσης που έχει λήξει έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία επανεξέτασης τους από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η τελική Γνωμάτευση.

Αυτή τη στιγμή τα ΚΕΠΑ αντί να αποτελούν ένα σύγχρονο εργαλείο πιστοποίησης και αξιολόγησης της αναπηρίας, έχουν εξελιχθεί σε ένα τόπο βασανιστηρίου και ένα σύγχρονο οικονομικό δήμιο για τα άτομα με αναπηρία & χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους", υπογραμμίζεται.


Πηγή: http://news247.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποινή φυλάκισης σε γιατρό που έκανε διάγνωση από το τηλέφωνο



Αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη ζωή του 17χρονος.

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πατρών σε γιατρό με την κατηγορία ότι δεν βρισκόταν στη θέση του στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, τον Απρίλιο του 2005, όταν εισήχθη με μηνιγγίτιδα ένας 17χρονος μαθητής, όπως γράφει σήμερα η «Πελοπόννησος».

Στο νοσοκομείο εκείνη την ημέρα βρισκόταν μια ειδικευόμενη γιατρός που συνομίλησε τηλεφωνικά με τον κατηγορούμενο και του ανέφερε τα συμπτώματα του εφήβου.

Ο γιατρός προσπάθησε να κάνει διάγνωση μέσω τηλεφώνου και όπως προέκυψε στην πορεία, το περιστατικό υποτιμήθηκε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η κατάσταση της υγείας του νεαρού να επιδεινώνεται όσο περνούσε η ώρα.

Τελικά στο νοσοκομείο ο γιατρός πήγε στις 6 το απόγευμα, ενώ η ασθένεια είχε αρχίσει να καλπάζει και η κατάσταση της υγείας του μαθητή ήταν ήδη επιβαρυμένη. Τότε αποφασίστηκε ο 17χρονος να μεταφερθεί στο ΠΓΝΠ, όπου και κατέληξε στις 3 τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας.


Διαβάστε περισσότερα...

Θέλετε μια αγκαλιά; Αγοράστε την!



Στην Ιαπωνία όλα πωλούνται.

Ένα νέο εξειδικευμένο -στις αγκαλιές- κατάστημα άνοιξε τις πόρτες του στο Τόκιο, προσφέροντας στους πελάτες του την ευκαιρία να περάσουν λίγη ώρα ξαπλωμένοι με τις κοπέλες που απασχολεί αυστηρά και μόνο για ανταλλαγή αγκαλιών! Το σεξ απαγορεύεται!

Το κατάστημα Soiney δεν προσφέρει βέβαια μόνο αγκαλιές, αλλά και άλλες «υπηρεσίες» όπως για παράδειγμα χαστούκια στο πρόσωπο, σε όποιον ενδιαφέρεται να τις… «φάει» ή ανταλλαγή έντονων βλεμμάτων.

«Δεν προσφέρουμε υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με το σεξ. Απευθυνόμαστε σε άντρες που νιώθουν μοναξιά και απλά θέλουν να είναι μαζί με κάποιον» είπε ο υπεύθυνος του καταστήματος.

Ο ίδιος «έκλεψε» την ιδέα από το blog της Jacqueline Samuel που ζει στο Rochester της Νέας Υόρκης και η οποία ξεκίνησε την «επιχείρησή» της χρεώνοντας τους πελάτες της 46 ευρώ για μία ώρα αγκαλιές και «χουχούλιασμα».



«Οι Ιάπωνες δουλεύουν πάρα πολλές ώρες και κουράζονται πολύ. Έχουν ανάγκη να νιώθουν αγάπη και στοργή» είπε ακόμη.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση εργάζονται επτά γυναίκες ηλικίας από 17 έως 25 ετών.

«Μπορούμε να φοράμε πιτζάμες ή κάποιες συγκεκριμένες στολές (μαθήτριας, ναυτάκι, καρτούν)» ανέφερε η Sakura, μια μικροκαμωμένη υπάλληλος, η οποία ωστόσο δε φαίνεται να είναι πάνω από 15 ετών, σχολιάζει το ABC News.

Κάθε φορά που ένας πελάτης θέλει η κοπέλα να αλλάζει στολή χρεώνεται με 10 ευρώ, ενώ κανείς μπορεί να αγοράσει από 20 λεπτά (μίνιμουμ) μέχρι 10 ώρες με την τιμή της υπηρεσίας να εκτοξεύεται στα 485 ευρώ.

Μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές είναι ο πελάτης να κοιμηθεί με το κεφάλι του να ακουμπά στην κοιλιά της γυναίκες. Αυτό χρεώνεται 10 ευρώ τα τρία λεπτά.

Αν συμβεί το αντίθετο, δηλαδή η κοπέλα να κοιμηθεί στα πόδια του άντρα, η τιμή διπλασιάζεται.


Διαβάστε περισσότερα...

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ρέθυμνο


Εθελοντική αιμοδοσία από το προσωπικό του 547 Αερομεταφερόμενου Τάγματος Πεζικού στο Ρέθυμνο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012.

Πρόκειται για απόφαση όλων όσων υπηρετούν στο Ρέθυμνο στο συγκεκριμένο τάγμα, με στόχο όσες ποσότητες αίματος συλλεχθούν να διατεθούν για τις ανάγκες του νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Η αιμοδοσία που γίνεται σε συνεργασία με τη Μονάδα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου θα γίνει στην Λέσχη Αξιωματικών Ρεθύμνου από τις 10 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι.


Διαβάστε περισσότερα...

Με διαφορά... το ελληνικό μυαλό


Ανάμεσα στους 16 πιο έξυπνους ανθρώπους στον κόσμο, ξεχωρίζει το όνομα ενός Έλληνα, ο οποίος άγγιξε το εκπληκτικό νούμερο των 198 σε πρόσφατη μέτρηση IQ.

Ο 28χρονος Δρ. Ευάγγελος Κατσιούλης είναι «πρώτος μεταξύ πρώτων», κατέχοντας αυτό το αξιοζήλευτο ρεκόρ, κατακτώντας την 1η θέση σε μέτρηση από την εταιρία «World Genius Directory», η οποία κάνει μετρήσεις έξυπνων μυαλών σε όλο τον κόσμο.

Πρόσφατα μετρήθηκε το IQ του όπως και άλλων υποψηφίων από πολλές χώρες του κόσμου, έχοντας και κατά το παρελθόν συμμετάσχει σε ανάλογες μετρήσεις.

Ο μέσος όρος «εξυπνάδας» είναι το 100, με το 140 να θεωρείται υψηλό νούμερο. Οι ιδιοφυίες, όπως ο Δρ. Ευάγγελος Κατσιούλης, ξεκινούν από 160.

Ο Έλληνας γιατρός «κονταροχτυπήθηκε», αφήνοντας όμως πίσω του, τον Αμερικανό Rosner που είχε 192.



Διαβάστε περισσότερα...

«Παγώνουν» οι αποζημιώσεις


«Παγώνουν οι αποζημιώσεις των εν ενεργεία υπαλλήλων – με προϋπηρεσία άνω των 16 ετών – στο έτος που διανύουν φέτος και δεν θα αυξάνονται όσα έτη απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη και αν διανύσουν στο μέλλον...

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας του υπουργείου με την τρόικα, οι αλλαγές που επέρχονται στο καθεστώς των εργασιακών σχέσεων αφορούν τα εξής:

1) Τριετίες. Οι τριετίες που προβλέπονται για τις κατώτατες αποδοχές στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας παραμένουν «παγωμένες» ώσπου να πέσει η ανεργία κάτω από το 10%. Η τρόικα ζητούσε την κατάργηση των τριετιών από τον Απρίλιο του 2013, γεγονός που θα συμπίεζε τους μισθούς όλων όσοι αμείβονται με τα κατώτατα όρια της εθνικής σύμβασης, στο ύψος του βασικού μισθού των 586 ευρώ.

2) Επίδομα γάμου. Δεν υφίσταται το επίδομα γάμου στα κατώτατα όρια των αμοιβών, εκτός και αν συμφωνήσουν να καταβάλλεται η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικοί φορείς. Και στην περίπτωση αυτή η συμφωνία για την καταβολή του θα δεσμεύει τους εργοδότες που θα συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση με τη ΓΣΕΕ.



3) Απολύσεις με προειδοποίηση. Η προειδοποίηση για απόλυση με την καταβολή του 50% της αποζημίωσης κλιμακώνεται από έναν ως τέσσερις μήνες ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας του εργαζομένου. Σήμερα ο αντίστοιχος χρόνος είναι ένας ως έξι μήνες, ενώ η τρόικα ζητούσε να μειωθεί σε ένα ως τρεις μήνες.

4) Αποζημίωση. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην κλιμάκωση των αποζημιώσεων υπαλλήλων με προϋπηρεσία ως 16 έτη, για τα οποία λαμβάνουν αποζημίωση ως 12 μισθούς συν την προσαύξηση του 1/6 για τα δώρα (13ος και 14ος μισθός). Οι νεοπροσλαμβανόμενοι και όσοι έχουν σήμερα λιγότερα έτη προϋπηρεσίας από τα 16 έτη θα εξαντλούν την οροφή της αποζημίωσης στους 12 μισθούς. Όσοι διαθέτουν σήμερα πέραν των 16 ετών προϋπηρεσία στον ίδιο εργοδότη θα λαμβάνουν έξτρα αποζημίωση έναν μισθό – ως 2.000 ευρώ – για κάθε έτος υπηρεσίας ως το 28ο απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη. Ωστόσο η έξτρα αποζημίωση δεν θα κλιμακώνεται – εφεξής – αλλά θα παραμένει «παγωμένη» στο έτος που διανύει ο εργαζόμενος εφέτος, όσα έτη και αν εργαστεί στο μέλλον. Πρέπει να σημειωθεί ότι η τρόικα είχε προτείνει να καταβάλλεται στους ήδη απασχολούμενους ένα «έξτρα» ποσό, το οποίο θα υπολογίζεται για έξι μήνες με πλαφόν τον κατώτατο μισθό, δηλαδή δεν θα ξεπερνά τα 3.516 ευρώ (6 Χ 586 ευρώ).

5) Ελαστικό ωράριο. Η εφαρμογή των ευέλικτων ωραρίων, όπως και η επέκταση της εργασίας την ημέρα Σάββατο, θα γίνεται με επιχειρησιακές ή κλαδικές συμβάσεις και όχι με ατομικές συμφωνίες όπως ζητούσε η τρόικα. Με τον τρόπο αυτόν θα μπορούν να εφαρμόζονται ελαστικά ωράρια σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησης, εξαήμερη εργασία με διατήρηση του 40ωρου ή του 48ωρου, αποσύνδεση του χρόνου απασχόλησης από το ωράριο λειτουργίας της επιχείρησης και κατάργηση των περιορισμών για εναλλαγή μεταξύ πρωινής ή βραδινής βάρδιας με απλή απόφαση του εργοδότη. Ο ελάχιστος χρόνος ημερήσιας ανάπαυσης αναμένεται να περιοριστεί στις 11 ώρες από τις 12 που ισχύει σήμερα στη χώρα μας.



Διαβάστε περισσότερα...

Αγκαλιάζουν γυναίκες με καρκίνο του μαστού


«Το όνομά μου είναι Ελένη. Είμαι εθελόντρια του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ‘Άλμα Ζωής’ Θεσσαλονίκης. Σε αυτό το κρεβάτι που είσαι τώρα εσύ ήμουν κι εγώ κάποτε. Συγκεκριμένα πριν από 18 χρόνια. Τότε που και η ιατρική επιστήμη ήταν πιο πίσω και ο καρκίνος του μαστού ήταν ταμπού. Είμαι καλά και θέλω να σας το πω».

Με τα λόγια αυτά η Ελένη Ντελιοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», μπαίνει κάθε Τρίτη πρωί στα δωμάτια των ασθενών του τμήματος μαστού του αντικαρκινικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο». Η ίδια νίκησε τον καρκίνο και αποτελεί το ζωντανό παράδειγμα ότι η ασθένεια αυτή αντιμετωπίζεται, αρκεί να την πολεμήσεις και να μην το βάλεις κάτω.

Αφού συστηθεί στις γυναίκες, τις εύχεται περαστικά και τις ενημερώνει ότι θα βρίσκεται στο γραφείο που έχει παραχωρήσει ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής στον 8ο όροφο του «Θεαγενείου». Από τις 12 έως τις 4 μετά το μεσημέρι όσες γυναίκες επιθυμούν μπορούν να την επισκεφθούν και να συζητήσουν κατ’ ιδίαν όσα τις απασχολούν.

Το εθελοντικό πρόγραμμα του Συλλόγου ήδη έχει συμπληρώσει ενάμιση χρόνο ζωής και συνεχίζει να μεταδίδει δύναμη στις γυναίκες με καρκίνο του μαστού. Εκτός από την κ. Ντελιοπούλου συμμετέχουν και άλλες δύο εθελόντριες του Συλλόγου, οι οποίες εναλλάξ δίνουν το «παρών» στο ραντεβού της Τρίτης.

«Όταν βλέπουν ότι είσαι υγιής, ταυτίζονται μαζί σου. Οι εθελόντριες είναι ζωντανά παραδείγματα ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί. Μας εμπιστεύονται. Τους δίνουμε έντυπο υλικό του Συλλόγου και τους εξηγούμε ότι οι χημειοθεραπείες είναι ο σύμμαχός τους, για να κερδίσουν τη ζωή. Χτίζουμε σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ εθελόντριας και ασθενούς», εξηγεί σε δηλώσεις της η κα. Ντελιοπούλου.

Παράλληλα αναφέρει ότι ειδικά στις γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή οι εθελόντριες δίνουν ένα επίθεμα μαστού από μεταξοβάμβακο, το οποίο τοποθετούν μέσα από το σουτιέν και τις ανακουφίζει σωματικά και αισθητικά.

«Μας ρωτούν διάφορα, όπως αν κάνει να σηκώνουν βάρη, αν μπορούν να γυρίσουν στη δουλειά τους, αν πρέπει και πώς να το πουν στο παιδί τους. Εμείς τις στηρίζουμε συναισθηματικά και ταυτόχρονα τις ενημερώνουμε για τις δράσεις του Συλλόγου μας. Είμαστε διαθέσιμες να πάμε ως εθελόντριες και σε άλλα νοσοκομεία, εφόσον επιθυμούν να μας καλέσουν», τονίζει η κ. Ντελιοπούλου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλεύρι χωρίς μεσάζοντες


Πάνω από 65 τόνους αλεύρων αναμένεται να διαθέσουν σήμερα το πρωί στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας.

Πρόκειται για ποιοτικό, χημικά ελεγμένο, αλεύρι που θα διατεθεί στη μισή τιμή της αγοράς, προς 60 λεπτά το κιλό, ενώ παράλληλα οι Ενεργοί Πολίτες φρόντισαν να διατεθεί δωρεάν αλεύρι και για 100 περίπου οικονομικά αδύναμες οικογένειες για τον επόμενο μήνα.

Η επόμενη διάθεση προϊόντος από τους Ενεργούς Πολίτες για το προσεχές διάστημα αφορά σε όσπρια από Έλληνες παραγωγούς.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ουρές στα κοινωνικά ιατρεία


Ουρές οι άνεργοι και ανασφάλιστοι Έλληνες στα κοινωνικά ιατρεία των Γιατρών του Κόσμου. Ασθενείς, ακόμα και καρκινοπαθείς, που έχουν ανάγκη από τα αυτονόητα, την ιατρική περίθαλψη...

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Mega:





Διαβάστε περισσότερα...

Προληπτική ιατρική για παιδιά


Την ανάπτυξη κοινής πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Ηπείρου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου, Δήμων της Ηπείρου και επιστημονικών -ιατρικών φορέων για την υλοποίηση του προγράμματος προληπτικής ιατρικής στα σχολεία αποφάσισε η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.Η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων εξέφρασε επίσης την στήριξή της στην πρωτοβουλία της δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας σε άπορους μαθητές από πτυχιούχους εθελοντές καθηγητές.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα 67 μέτρα που καίνε


Την υπογραφή τους στον προϋπολογισμό του 2013 που θα οδηγήσει στην περικοπή 9,75 δισ. ευρώ από τις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων, τα εισοδήματα των συνταξιούχων του δημοσίου, του ΟΓΑ και των άλλων ταμείων και από τα κοινωνικά επιδόματα.

Διαβάστε παρακάτω το πακέτο των μέτρων, όπως το παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα Το Βήμα:



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι νέοι φόροι και τα τεκμήρια


Πλήρη ανατροπή στο φορολογικό σύστημα που διέπει περίπου 1.000.000 ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις καθώς και περίπου 700.000 κατ' επάγγελμα αγρότες θα επιφέρει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση και αναμένεται να δώσει τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ









Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σχολεία χωρίς θέρμανση


«Εάν δεν παρθούν μέτρα, φέτος το χειμώνα τα σχολεία του νομού θα παγώσουν. Είναι αδύνατο να καλύψουμε τις ανάγκες θέρμανσης των σχολείων, με τη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα ύψη και τη χρηματοδότηση των σχολείων μειωμένη».

Από την πρώτη γραμμή του... ψυχρού μετώπου, ο δήμαρχος Νεστορίου, Χρήστος Γκοσλιόπουλος, είναι κατηγορηματικός.

«Εάν η κατάσταση παραμείνει έτσι, σε δύο μήνες τα σχολεία του νομού θα είναι καταψύκτες, αφού τα χρήματα για το πανάκριβο πετρέλαιο θα τελειώσουν».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το κοινωνικό πρόσωπο του ΟΦΗ



Μοίρασαν δώρα σε παιδιά δημοτικού οι ποδοσφαιριστές.

Μία έκπληξη περίμενε το πρωί της Παρασκευής (26/10) τα παιδιά του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου.

Πιο συγκεκριμένα, μία αντιπροσωπεία παικτών του ΟΦΗ που αποτελούνταν από τους Μίρνες Σίσιτς, Γιώργο Βαλεριάνο, Μανώλη Ζαχαράκη και Μανώλη Μονιάκη βρέθηκε δίπλα στους μαθητές στους οποίους και μοίρασε διάφορα δώρα.

Μάλιστα, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Ηρακλείου εκτός από τα δώρα και τα τετράδια που δώρισαν υπέγραψαν πολλά αυτόγραφα και βγήκαν αρκετές φωτογραφίες με τους μικρούς θαυμαστές τους, οι οποίοι τους υποδέχτηκαν με έκδηλη τη χαρά στα πρόσωπά τους.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο πλευρό των Γιατρών του Κόσμου φοιτητές της Ιατρικής



Προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στις ευπαθείς ομάδες.

Πενήντα φοιτητές της Ιατρικής προσφέρουν εθελοντικά την ιατρική τους υποστήριξη στους Γιατρούς του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ν.Ι.Κ.Η. – Νέοι Ιατροί του Κόσμου στα Ηνία» της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα και στη πρώτη φάση του, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το Δεκέμβριο, 50 φοιτητές Ιατρικής τρίτου ή μεγαλύτερου έτους θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για 170-180 ώρες σε συνολικά 20 ειδικότητες, αναφέρει ο υπεύθυνος του προγράμματος Ν.Ι.Κ.Η Παντελής Παντελίδης.

«Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και την ερχόμενη χρονιά γιατί πραγματικά διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη», προσθέτει ο κ Παντελίδης.

«Καθημερινά 60-80 ασθενείς έρχονται στο Πολυιατρείο μας και έχουμε ανάγκη εθελοντικής βοήθειας από κάθε ειδικότητα. Οι ανάγκες αυξάνουν καθημερινά, ήδη έχουμε ελλείψεις και απευθύνουμε έκκληση σε όσους έχουν φάρμακα τα οποία δεν χρησιμοποιούν πλέον να μας τα φέρουν γιατί οι ασθενείς μας τα έχουν ανάγκη. Η εθελοντική προσφορά των φοιτητών της Ιατρικής είναι πολύτιμη για μας και τους ασθενείς μας» επισημαίνει η υπεύθυνη του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης των Γιατρών του Κόσμου, Σοφία Γκαρανέ.

«Το πρόγραμμα Ν.Ι.Κ.Η εκτός από κοινωνική προσφορά είναι και μια καλή ευκαιρία για να αποκτήσουν οι φοιτητές της Ιατρικής κλινική εμπειρία, υπό την επίβλεψη πάντα έμπειρων εθελοντών γιατρών. Στο Πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου καθημερινά σχηματίζεται ουρά ασθενών και πιστεύουμε ότι με τη προσφορά μας μπορούμε να συμβάλουμε ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα» αναφέρει ο πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας/Παράρτημα Θεσσαλονίκης, Κώστας Ιμπριάλος.


Διαβάστε περισσότερα...

Σε Ελληνίδα η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος στην Αυστραλία



Πέρασαν ήδη δύο δεκαετίες.

Είκοσι χρόνια συμπληρώθηκαν στη Νότια Αυστραλία από την πρώτη μεταμόσχευση ήπατος, η οποία έγινε στην Ελληνίδα Τασία Ντούβου.

«Φέτος το πρόγραμμα μεταμόσχευσης ήπατος στη Ν. Αυστραλία κλείνει 20 χρόνια. Η Τασία μπορεί να μην είναι πλέον μαζί μας -έφυγε στην ηλικία των 63 ετών, το 2004 και 12 χρόνια μετά τη μεταμόσχευση- αλλά η τόλμη της έγραψε ιστορία στα επιστημονικά δρώμενα της πολιτείας της Νότιας Αυστραλίας αναφέρει δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας «Νέος Κόσμος».

«Ήταν 51 ετών η Τασία, αλλά τα προηγούμενα εννέα χρόνια της ήταν εφιάλτης. Οι γιατροί της έδιναν μήνες ζωής και παρά το γεγονός ότι είχε μπει στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση, ήξερε ότι στην ίδια λίστα βρίσκονταν νεώτεροι άνθρωποι και δεν ήλπιζε. Λαχείο ήταν το τηλεφώνημα, που έλαβε από την Μονάδα Μεταμόσχευσης Ήπατος του Νοσοκομείου Flinders. «Τασία είσαι η μόνη συμβατή στη λίστα αναμονής για το μόσχευμα που έχουμε και θα είσαι η πρώτη» της είπαν. Κι εκείνη έμεινε άφωνη. Με την τύχη της, με τις φοβίες της, με την ανησυχία της. Ήξερε, όμως, ότι αυτό το λαχείο έπρεπε να το παίξει. Δεν είχε άλλες επιλογές. Έτσι έγινε» αναφέρει το ρεπορτάζ.

Ο πρώτος χρόνος μετά τη μεταμόσχευση, σύμφωνα με την εφημερίδα, ήταν δύσκολος για την Τασία, την οικογένειά της, αλλά και την ομάδα των γιατρών, που την παρακολουθούσαν. Η επιτυχία ή η αποτυχία της μεταμόσχευσης θα έπαιζε καταλυτικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο θα συνέχιζε το «νεογέννητο» τότε πρόγραμμα μεταμόσχευσης ήπατος στη Νότια Αυστραλία.

Η Τασία δεν απογοήτευσε κανέναν. Μπορεί να μπαινοέβγαινε στο νοσοκομείο, αλλά αυτό δεν την πτοούσε. Είχε σταθεί πάλι στα πόδια της και το πείσμα της να περπατά στη ζωή για κάμποσα χρόνια ακόμα, ανυπέρβλητο.Είδε την πρώτη εγγονή της να πηγαίνει σχολείο και νανούρισε στην αγκαλιά της δύο ακόμα εγγονάκια, την Κασσάνδρα και τη Μαρκέλλα.

«Έτσι πέρασαν 11 χρόνια. Η αρρώστια τη χτύπησε και πάλι. Τα τελευταία χρόνια της ζωής της ήταν δύσκολα. Ο Άγγελός της είδε ότι πλησίαζε το τέλος και άφησε τη δουλειά του για να αφοσιωθεί στην Τασία. Δώδεκα χρόνια πριν, και αυτός είχε πάρει ελπίδα από εκείνη την μεταμόσχευση, αλλά τώρα ήξερε. Την έχανε. Η Τασία έφυγε τον Ιούλιο του 2004, ως ηρωίδα. Για τους δικούς της ανθρώπους, για τους γιατρούς της, που είχαν γίνει καλοί της φίλοι, αλλά και για το πρόγραμμα μεταμόσχευσης ήπατος της Νότιας Αυστραλίας» αναφέρει το ρεπορτάζ.




Διαβάστε περισσότερα...

Είναι ενός έτους σε σώμα ηλικιωμένης



Η μικρή Yuxin πάσχει από μια σπάνια δερματική ασθένεια.

Η μικρούλα Yuxin Xiaoli από την Κίνα είναι μόλις ενός έτους, αλλά μοιάζει σαν να είναι ηλικιωμένη, εξαιτίας μιας σπάνιας δερματικής ασθένειας.

Πάσχει από cutis laxa, μια σπάνια διαταραχή του συνδετικού ιστού, εξαιτίας της οποίας το δέρμα του πάσχοντα είναι τόσο ανελαστικό και κρέμεται δημιουργώντας πτυχώσεις.

Το πρόσωπο της Yuxin είναι γεμάτο ρυτίδες και το δέρμα της στο πηγούνι και τα μάγουλά της κρέμεται, ενώ στο υπόλοιπο σώμα της το δέρμα της είναι ακόμη πιο χαλαρό.

«Όταν γεννήθηκε το δέρμα της ήταν χαλαρό αλλά νομίζαμε ότι έτσι είναι όλα τα μωρά» είπε η 23χρονη μητέρα της, η οποία πρόσθεσε ότι όσα τεστ είχε κάνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της έδειξαν ότι όλα κυλούσαν φυσιολογικά.





Η κατάσταση της υγείας της όμως χειροτερεύει. «Μοιάζει με γέρο» λέει η γιαγιά της μικρής. «Την τελευταία φορά που πήγαμε στο γιατρό ήταν κι ένα άλλο παιδάκι εκεί και τρόμαξε πολύ όταν την είδε. Φοβάμαι να τη βγάλω έξω, γιατί οι άνθρωποι τη βλέπουν σαν τέρας» είπε ακόμη.

Η Yuxin πάσχει ακόμα από συγγενή καρδιοπάθεια, πνευμονία και άσθμα και περνά πολύ χρόνο μέσα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Zhengzhou, πρωτεύουσα της επαρχία Henan.



Τα μαλλάκια της πρέπει να διατηρούνται κοντά, προκειμένου οι γιατροί να μπορούν να κάνουν ενέσεις στο κεφάλι της. Την περασμένη χρονιά οι γονείς της ξόδεψαν περίπου 10.000 ευρώ στις θεραπείες της.



Παρά την κακή κατάσταση της υγείας της οι γονείς της λένε ότι η Yuxin είναι ένα πολύ χαρούμενο και ζωντανό παιδί. «Έχει πολύ ενέργεια και είναι πολύ έξυπνη. Συνέχεια μιμείται τους άλλους και κάνει τις εκφράσεις που βλέπει στα πρόσωπά τους» είπε η γιαγιά της.



Διαβάστε περισσότερα...

Νέα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ


Θα ισχύσουν από τον ερχόμενο Ιανουάριο.
Από τον ερχόμενο Ιανουάριο θα ισχύσουν τα νέα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας που έχουν θεσμοθετηθεί από το 2011 με το νόμο 3986/2011 Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015.

Αυτό προβλέπεται σε εφαρμοστική εγκύκλιο του νόμου που εξέδωσε η Διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Σύμφωνα με το άρθρο 8 του νόμου, από την 1η Ιανουαρίου 2013 για τον τελικό καθορισμό της διάρκειας επιδότησης λαμβάνεται υπόψη και το τί είχε εισπράξει ο άνεργος από το 2009 και μετά.

Τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας, εντός της προηγούμενης «από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης λόγω ανεργίας, τετραετίας», δεν πρέπει να ξεπερνούν συνολικά τα 450. Εάν από το 2009, ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο από τα 450 ημερήσια επιδόματα, τότε, δικαιούται να επιδοτηθεί για τον υπόλοιπο αριθμό ημερήσιων επιδομάτων, μέχρι να συμπληρωθεί το όριο των 450 ημερήσιων επιδομάτων. Από 1η Ιανουαρίου 2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην τετραετία δεν είναι δυνατόν να ξεπερνούν τα 400».

Οι αλλαγές αφορούν κυρίως τους εποχικά επιδοτούμενους εργαζομένους δηλαδή στον επισιτιστικό και τον τουριστικό κλάδο και θα γίνουν αισθητές από το Φθινόπωρο του 2013 αφού οι διατάξεις του νόμου τίθενται σε εφαρμογή από την έναρξη επιδότησης λόγω ανεργίας που ξεκινά με το κλείσιμο των επιχειρήσεων στο τέλος της τουριστικής περιόδου και οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του κλάδου εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να χαθεί μια ολόκληρη περίοδος επιδότησης, αφού οι περισσότεροι επιδοτούμενοι έχουν ήδη ξεπεράσει από το 2009, το πλαφόν των 450 ημερών επιδότησης για το 2013 και των 400 για το 2014.


Διαβάστε περισσότερα...

Τρία «φορολογικά ΚΕΠ» στην Κρήτη


Σε Καστέλι, Χερσόνησο και Κίσσαμο τα νέα ΚΕΦ.
Στον απόηχο του Καλλικράτη στον φοροελεγκτικό και φοροεισπρακτικό μηχανισμό και μετά τη θύελλα των αντιδράσεων στις τοπικές κοινωνίες για την κατάργηση των ΔΟΥ που συγχωνεύονται, η πολιτεία εγκαινιάζει το θεσμό των Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, που θα έχουν τον ρόλο των φορολογικών ... ΚΕΠ. Στην Κρήτη σχεδιάζετε να λειτουργήσουν τρία, Σε Καστέλι, Χερσόνησο και Κίσσαμο, στις περιοχές δηλαδή που έκλεισαν εφορίες.

Τα «φορολογικά ΚΕΠ» θα λειτουργούν στους δήμους υπό την προϋπόθεση ότι θα διατεθούν οι κατάλληλοι χώροι στέγασής τους και θα αναληφθεί το πλήρες κόστος λειτουργίας τους από τους δήμους.

Στα ΚΕΦ θα περάσουν αρμοδιότητες των εφοριών που κατεβάζουν ρολά όπως:

- Παραλαβή φορολογικών δηλώσεων (αρχικών, συμπληρωματικών, τροποποιητικών) και διαβίβασή τους στην αρμόδια ΔΟΥ, στις περιπτώσεις μη υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής.

- Χορήγηση εντύπων φορολογίας εισοδήματος (ενδεικτικά, Ε1, Ε2, Ε3, Ε5, Ε7), παροχή οδηγιών για τη συμπλήρωσή τους και τη συνυποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.

- Παραλαβή φορολογικών αιτημάτων και διαβίβαση στις ΔΟΥ.

- Παραλαβή (προσωρινή) δηλώσεων φόρου κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, κερδών από λαχεία και μεταβίβασης ακινήτων, έλεγχος των στοιχείων των δηλούντων, καταχώριση των δηλώσεων στο βιβλίο πρωτοκόλλου, χορήγηση βεβαίωσης για την κατάθεση της δήλωσης με την καταγραφή επί αυτής, αναλυτικά, όλων των συνυποβαλλόμενων στοιχείων και δικαιολογητικών, αποστολή των δηλώσεων στη ΔΟΥ και χορήγηση των αντιγράφων αυτών μετά την επιστροφή τους από τη ΔΟΥ.

- Παραλαβή αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ αγροτών, με τα σχετικά δικαιολογητικά και αποστολή τους στη ΔΟΥ.

- Παραλαβή της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας για τη θέση των οχημάτων σε προσωρινή ακινησία.

- Διαδικασίες χορήγησης ΑΦΜ.


Πηγή: http://www.prismanews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η γηραιότερη νάνος του κόσμου


Ισχυρίζεται ότι είναι 113 ετών!vΗ Zeenat Bi από το Bhopal της Ινδίας ισχυρίζεται ότι είναι η γηραιότερη νάνος του κόσμου, με ηλικία 113 ετών και ύψος μόλις 91,4 εκατοστά.

Η ίδια διαθέτει επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι είναι 101 ετών, αλλά ισχυρίζεται ότι είναι 12 χρόνια μεγαλύτερη.

Η τωρινή κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες είναι η Lowell Deforest Mason, που έγινε 74 ετών τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η μικροσκοπική ηλικιωμένη γυναίκα λέει ότι θυμάται την πατρίδα της υπό βρετανική κατοχή, τότε που οι Nawab (ινδοί πρίγκιπες) είχαν σημαντική επιρροή στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.



Αν η ηλικία της είναι πραγματική αυτό σημαίνει ότι γεννήθηκε την εποχή που η βασίλισσα Βικτόρια είχε τον τίτλο της Αυτοκράτειρας της Ινδίας.

«Είμαι τόσο μεγάλη που έχω δει όλες τις αλλαγές σε αυτήν την πόλη. Θυμάμαι ότι την εποχή που ήταν εδώ οι Βρετανοί, όλη η πόλη ήταν σα μια ζούγκλα. Υπήρχαν δέντρα μέχρι εκεί που έφτανε το μάτι σου. Θυμάμαι ακόμη τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το βρετανικό ψωμί στην πόλη. Ήταν πολύ περίεργο, γιατί δεν είχε καμία σχέση με αυτό που έτρωγαν οι άνθρωποι μέχρι τότε» είπε.



Η Bi δεν παντρεύτηκε ποτέ. Παρότι υποφέρει από καταρράκτη και έλλειψη ασβεστίου καταφέρνει να επιβιώνει ακόμη μόνη της, με την πενιχρή σύνταξη που λαμβάνει και που δεν φτάνει τα 4 ευρώ το μήνα (για την ακρίβεια παίρνει, 3,97 ευρώ)!



«Ζω μόνη μου εδώ και 50 χρόνια. Δεν παντρεύτηκα ποτέ και δεν έκανα παιδιά. Το μόνο που έχω είναι αυτό το μικρό κρεβάτι, που μου το έδωσε η πρώην επικεφαλής υπουργός της περιοχής, Uma Bharti. Μου έστελνε 37 ευρώ το μήνα. Αλλά τώρα με έχουν ξεχάσει όλοι» πρόσθεσε.






Διαβάστε περισσότερα...

«Φωτιά» στο κρεβάτι οι γυναίκες μετά τα 30



Ξέρουν τι θέλουν και πώς να το ζητούν.

Αντίθετα με προηγούμενες έρευνες που υποστήριζαν ότι οι γυναίκες βρίσκονται στην καλύτερή τους φάση στο σεξουαλικό τομέα στα 28 τους και οι άντρες στα 31, νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η καλύτερη ηλικία για μια γυναίκα είναι μερικά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στα… 35!

Οι γυναίκες ηλικίας 35-44 «σκοράρουν» καλύτερα στο σεξ με το 17% αυτών να βαθμολογεί τη λίμπιντό του με 10 στη δεκαβάθμια κλίμακα!

Πάνω από τα δύο τρίτα δηλώνει ότι κάνει σεξ δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ το 20% αυτών 4 με 5 φορές την εβδομάδα!

Μάλιστα, τα τρία τέταρτα των γυναικών αυτού του ηλικιακού γκρουπ δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένες από τη σεξουαλική τους ζωή.

Η έρευνα έγινε από την αλυσίδα λιανικής πώλησης ερωτικών βοηθημάτων Lovehoney και σε αυτή συμμετείχαν 2.100 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18-65 ετών.

Σκοπός της έρευνας ήταν να ανακαλύψει πόσο ευχαριστημένοι ήταν οι άνθρωποι από τη σεξουαλική τους ζωή, πόσο συχνά έκαναν σεξ και πώς άλλαζε η λίμπιντός τους ανάλογα με την ηλικία.

«Πολλές γυναίκες ανακαλύπτουν ότι η ερωτική τους διάθεση μεγαλώνει όσο περνούν τα χρόνια και πως μετά τα 30 τους η διάθεσή τους και τα επίπεδα διέγερσής τους αυξάνουν» ανέφερε η σεξολόγος Julie Peasgood.

«Η έρευνα αυτή δείχνει ότι οι γυναίκες όταν φτάνουν τα 30 με 40 τους χρόνια, πολλές από τις οποίες έχουν μακροχρόνιες σχέσεις, ανακαλύπτουν ακόμη καλύτερα πώς λειτουργεί το σώμα τους και τι χρειάζονται για να ικανοποιηθούν καλύτερα από το σύντροφό τους» πρόσθεσε.


Διαβάστε περισσότερα...

Απειλείται το πρόγραμμα Erasmus



Αντιμέτωποι με περικοπές οι φοιτητές το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Χρηματοδοτικό κενό ύψους 90 εκατ. ευρώ εμφανίζει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών «Έρασμους», σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν.

Οι ευρωβουλευτές υποστηρίζουν ότι το χρηματοδοτικό κενό θα πρέπει να καλυφθεί, καθώς σε αντίθετη περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές που έχουν εξασφαλίσει μία θέση στο πρόγραμμα «Έρασμος» το πρώτο εξάμηνο 2013 σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού θα βρεθούν αντιμέτωποι με περικοπές από το ακαδημαϊκό έτος 2012-13.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φοιτητών (ESU), Karina Ufert, ανέφερε: «Πώς μπορούμε να περιμένουμε από τους φοιτητές να πάρουν την απόφαση να σπουδάσουν στο εξωτερικό, όταν δεν υπάρχει σαφήνεια σχετικά με τις επιχορηγήσεις που θα λάβουν; Τα κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν δεσμευτεί να απελευθερώσουν κεφάλαια για τους σπουδαστές. Τώρα είναι η ώρα να δράσουν».


Διαβάστε περισσότερα...

«Παγώνουν» οι αποζημιώσεις μετά τα 16 χρόνια προϋπηρεσίας


Τα σημεία της συμφωνίας υπουργείου Εργασίας - τρόικας για τα εργασιακά.

«Παγώνουν οι αποζημιώσεις των εν ενεργεία υπαλλήλων – με προϋπηρεσία άνω των 16 ετών – στο έτος που διανύουν φέτος και δεν θα αυξάνονται όσα έτη απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη και αν διανύσουν στο μέλλον.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας του υπουργείου με την τρόικα, οι αλλαγές που επέρχονται στο καθεστώς των εργασιακών σχέσεων αφορούν τα εξής:

1) Τριετίες. Οι τριετίες που προβλέπονται για τις κατώτατες αποδοχές στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας παραμένουν «παγωμένες» ώσπου να πέσει η ανεργία κάτω από το 10%. Η τρόικα ζητούσε την κατάργηση των τριετιών από τον Απρίλιο του 2013, γεγονός που θα συμπίεζε τους μισθούς όλων όσοι αμείβονται με τα κατώτατα όρια της εθνικής σύμβασης, στο ύψος του βασικού μισθού των 586 ευρώ.

2) Επίδομα γάμου. Δεν υφίσταται το επίδομα γάμου στα κατώτατα όρια των αμοιβών, εκτός και αν συμφωνήσουν να καταβάλλεται η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικοί φορείς. Και στην περίπτωση αυτή η συμφωνία για την καταβολή του θα δεσμεύει τους εργοδότες που θα συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση με τη ΓΣΕΕ.

3) Απολύσεις με προειδοποίηση. Η προειδοποίηση για απόλυση με την καταβολή του 50% της αποζημίωσης κλιμακώνεται από έναν ως τέσσερις μήνες ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας του εργαζομένου. Σήμερα ο αντίστοιχος χρόνος είναι ένας ως έξι μήνες, ενώ η τρόικα ζητούσε να μειωθεί σε ένα ως τρεις μήνες.



4) Αποζημίωση. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην κλιμάκωση των αποζημιώσεων υπαλλήλων με προϋπηρεσία ως 16 έτη, για τα οποία λαμβάνουν αποζημίωση ως 12 μισθούς συν την προσαύξηση του 1/6 για τα δώρα (13ος και 14ος μισθός). Οι νεοπροσλαμβανόμενοι και όσοι έχουν σήμερα λιγότερα έτη προϋπηρεσίας από τα 16 έτη θα εξαντλούν την οροφή της αποζημίωσης στους 12 μισθούς.

Όσοι διαθέτουν σήμερα πέραν των 16 ετών προϋπηρεσία στον ίδιο εργοδότη θα λαμβάνουν έξτρα αποζημίωση έναν μισθό – ως 2.000 ευρώ – για κάθε έτος υπηρεσίας ως το 28ο απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη. Ωστόσο η έξτρα αποζημίωση δεν θα κλιμακώνεται – εφεξής – αλλά θα παραμένει «παγωμένη» στο έτος που διανύει ο εργαζόμενος εφέτος, όσα έτη και αν εργαστεί στο μέλλον. Πρέπει να σημειωθεί ότι η τρόικα είχε προτείνει να καταβάλλεται στους ήδη απασχολούμενους ένα «έξτρα» ποσό, το οποίο θα υπολογίζεται για έξι μήνες με πλαφόν τον κατώτατο μισθό, δηλαδή δεν θα ξεπερνά τα 3.516 ευρώ (6 Χ 586 ευρώ).

5) Ελαστικό ωράριο. Η εφαρμογή των ευέλικτων ωραρίων, όπως και η επέκταση της εργασίας την ημέρα Σάββατο, θα γίνεται με επιχειρησιακές ή κλαδικές συμβάσεις και όχι με ατομικές συμφωνίες όπως ζητούσε η τρόικα. Με τον τρόπο αυτόν θα μπορούν να εφαρμόζονται ελαστικά ωράρια σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησης, εξαήμερη εργασία με διατήρηση του 40ωρου ή του 48ωρου, αποσύνδεση του χρόνου απασχόλησης από το ωράριο λειτουργίας της επιχείρησης και κατάργηση των περιορισμών για εναλλαγή μεταξύ πρωινής ή βραδινής βάρδιας με απλή απόφαση του εργοδότη. Ο ελάχιστος χρόνος ημερήσιας ανάπαυσης αναμένεται να περιοριστεί στις 11 ώρες από τις 12 που ισχύει σήμερα στη χώρα μας.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλη απάτη με "επαίτες" εις το όνομα των "ΑμεΑ"...



Πριν από λίγες μέρες έλαβα ένα e-mail. Μου κατάγγειλε ένας φίλος ένα συμβάν. Περάσαν από το σπίτι του (και να φανταστώ όχι μόνο από το δικό του γιατί δεν θα ήταν λογικό) κάτι κύριοι που πουλάγανε κάτι ημερολόγια που "τα έσοδα θα πήγαιναν υπέρ των ΑμεΑ".  

Θα μου πείτε που είναι το κακό; Αφού συνηθίζεται άλλωστε κάτι τέτοιο και πολύς κόσμος αγοράζει. Ε και ο φίλος, καλόπιστος και καλός άνθρωπος που είναι είπε να κάνει μια καλή πράξη και να αγοράσει. Η ιστορία όμως στο φίλο μας άρχισε να βρωμάει από νωρίς. Τους ζήτησε απόδειξη και δεν του έδιναν. Καθώς τους πλήρωνε τα 10 € που του ζήτησαν, ζήτησε κι αυτός κάποια στοιχεία τους να επικοινωνήσει. Του έδωσαν μια κάρτα με κάποια τηλέφωνα από την Αθήνα. Να μου πεις τι ρόλο βάραγε η Αθήνα εκεί που του πουλάγανε του Δημήτρη (έτσι λεγόταν ο φίλος μας από το Ηράκλειο Κρήτης). Το τηλέφωνο ήταν το ακόλουθο 2105233400. Τους κάλεσε και αφού μίλησε με κάποιον αρμόδιο του συλλόγου "ΑμεΑ"... του εξήγησαν πως ναι πράγματι πουλούν ημερολόγια, αλλά 5 ευρώ κι όχι 10 ευρώ όπως του το πούλησε ο κύριος που τον επισκέφθηκε (τα στοιχεία του οποίου τα έχουμε στην διάθεση των αρμοδίων), τον ζάλισαν και με διάφορα άλλα και κλείσανε. Αλλά δεν πείστηκε και μου έστειλε ένα e-mail με τα καθέκαστα. 

Είπα κι εγώ δεν μπορεί. Κάτι συμβαίνει. Να το ελέγξουμε το πράγμα. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος να μπει στο κόπο να μου γράφει τόσα πράγματα χωρίς να είναι αλήθεια. Δεν είχε και λόγο, άλλωστε να ταλαιπωρείται και να ταλαιπωρεί. Βέβαια νόμιζε αρχικά πως είμαι κάτι σαν την ΕΣΑμεΑ και πως κάνω κάποιο κουμάντο με τους συλλόγους. Του εξήγησα πως δεν είμαι αυτός που νόμιζε, αλλά σίγουρα δεν θα το άφηνα χωρίς να το ερευνήσω.

Έψαξα στο διαδίκτυο για τα τηλέφωνα των "κυρίων" για να δούμε σε ποιους ανήκουν. Μου οδηγούσε όμως σε μια εταιρία. Κάλεσα τελικά μου είπαν πως είναι σύλλογος όμως. Ρώτησα για την επιχείρηση που ανέφερε το διαδίκτυο κι είπαν πως άνηκε παλιά σε άλλους το νούμερο. Μετά ζήτησα αφού εξήγησα πως είχαμε κάποια καταγγελία, τα στοιχεία του συλλόγου και του αρμοδίου που μίλαγα μαζί. Για την ακρίβεια δεν ήταν σύλλογος (όπως έμαθα μετά) αλλά ο Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Αγγελιοφόρος του Μηνύματος των ΑΜΕΑ» κι ο υπεύθυνος είναι ο Νίκος Σαχαρίδης με γραφεία στο κέντρο της Αθήνας στην Πειραιώς και στον αριθμό 4 (ή 6). Με διαβεβαίωνε ο κύριος πως τα λεφτά πηγαίνουν για διάφορες υποστηρικτικές εκδηλώσεις για διάφορες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού... και πως η απόδειξη αν την θέλαμε (λες κι αυτό ήταν το μόνο πρόβλημα) θα μας την έστελνε αν ήταν ανάγκη.

Κάλεσα μετά και την ΕΣΑμεΑ να καταγγείλω το γεγονός. Μίλησα με μια αρμόδια και μου εξήγησαν, αφού τους εξήγησα τι συμβαίνει, πως γνωρίζουν το γεγονός αλλά δεν είναι και τόσο αρμόδιοι ώστε να πράξουν τα πάντα, γιατί ο "σύλλογος" δεν είναι υπό την αιγίδα τους. Αναγκάστηκα λοιπόν να το ψάξω ακόμα περισσότερο το θέμα. Και έβγαλα που λένε λαγό και έπιασα λαβράκι. Υπάρχει όπως αναφέρει και το ακόλουθο άρθρο ολόκληρη επιχείρηση στημένη από πίσω από αυτό το θέμα... αλλά ας δούμε τι λέει το άρθρο του 2010 που αποδεικνύει πως αυτή η υπόθεση κρατάει καιρό κι όχι απλά τον πρώτο χρόνο όπως λέει και το άρθρο.

------------------

Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται



Επειδή στη χώρα της απύθμενης λαμογιάς και της απάτης, το κύκλωμα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ζει και βασιλεύει, σήμερα η zougla.gr, για δεύτερη φορά, φέρνει στο φως τη δράση μιας «μαϊμού» οργάνωσης, την οποία η κάμερα του «Κίτρινου Τύπου» «έπιασε στα πράσα» να εξαπατά τον κόσμο, αλλά, δυστυχώς, συνεχίζει να δραστηριοποιείται ανενόχλητη.

Χρειάστηκε μια οργανωμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, για να αποκαλυφθεί ότι μέλη της οργάνωσης με την οποία είχε ασχοληθεί η έρευνα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου διέπρατταν ληστείες στην περιοχή του Λουτρακίου. Νωρίς την Πέμπτη, αστυνομικοί του Τμήματος Κορίνθου προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων, που είχαν βάλει στο μάτι συνταξιούχους και ηλικιωμένους. Με το πρόσχημα ότι είναι άτομα με ειδικές ανάγκες ή ότι συγκεντρώνουν χρήματα για τέτοια άτομα, έμπαιναν σε σπίτια και, εξαπατώντας τους ανυποψίαστους φιλάνθρωπους, έκλεβαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και μπλοκ αποδείξεων της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Αγγελιοφόρος του Μηνύματος των ΑΜΕΑ». Η συγκεκριμένη «μαϊμού» οργάνωση αποτέλεσε αντικείμενο της έρευνάς μας, όταν πληροφορηθήκαμε ότι ο επικεφαλής της - «εγκέφαλος», Νίκος Σαχαρίδης, κλείνει συμφωνίες με άνεργους, οι οποίες προέβλεπαν ότι εκείνοι θα ζητιάνευαν και θα έπαιρναν το 70% των εσόδων και εκείνος το 30%. Είναι ο άνθρωπος, ο οποίος φροντίζει να παίρνουν πιστοποιητικά ατόμων με ειδικές ανάγκες, για να μπορούν να τη γλιτώνουν από τους ελέγχους της Αστυνομίας.

Η ρεπόρτερ της εκπομπής προσποιήθηκε την ενδιαφερόμενη για τη δουλειά και επισκέφθηκε τον Νίκο Σαχαρίδη στο γραφείο του, στην οδό Πειραιώς στο κέντρο της Αθήνας. Της έδωσε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες και της συνέστησε να δουλεύει κυρίως στην περιφέρεια, για να κερδίζει περισσότερα. Όχι μόνο δεν έκρυψε την παράνομη δραστηριότητά του, αλλά της είπε και ότι πρόκειται για μια «εκσυγχρονισμένη επαιτεία». Με την πρώτη ευκαιρία, της διέθεσε μια συνεργάτη του, προκειμένου να της δείξει πώς γίνεται η δουλειά. Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο και θα καταλάβετε για τι μιλάμε.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player 


Μετά από τη δημοσιοποίησή του, ο αρχηγός της οργάνωσης, Νίκος Σαχαρίδης, αντί να εξαφανιστεί από προσώπου γης, θεώρησε ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Πήγε στο στούντιο της εκπομπής, υποστηρίζοντας ότι λειτουργεί νομίμως.




Η κατάληξη του θέματος με τη σύλληψη των μελών της οργάνωσης δείχνει την ασυδοσία με την οποία λειτουργούν οι επιτήδειοι, που το θράσος τους ξεπερνά κάθε όριο. Κανείς, έως τη στιγμή που η Αστυνομία υποψιάστηκε, παρακολούθησε και συνέλαβε τους ψιλικατζήδες ληστές, δεν είχε φροντίσει να σταματήσει την παράνομη λειτουργία της συγκεκριμένης οργάνωσης.




------------------

Θα μου πείτε όλα αυτά που καταγγέλλονται είναι σοβαρά και γι' αυτό δεν γινόταν να μην τα αναφέρω. Και σίγουρα δεν είναι η μόνη πρόσφατη περίπτωση ο φίλος μας. Υπάρχει κι άλλη όπως αναφέρει το ακόλουθο άρθρο.

------------------

Στα Γρεβενά: Άλλη μια ηλικιωμένη θύμα απατεώνα!



Σαν τα κεφάλια της «Λερναίας Ύδρας» ξεφυτρώνουν οι απατεώνες ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών όπου, παρά τις αλλεπάλληλες συλλήψεις, όλο και κάποιοι συνεχίζουν το «έργο» της εξαπάτησης ηλικιωμένων!

Άλλη μια 82χρονη έπεσε θύμα ενός… γλυκομίλητου άγνωστου άνδρα που πήγε στο σπίτι της στους Αγαλαίους Γρεβενών και την έπεισε ότι ο γιος της του όφειλε χρήματα! Με τα πολλά και χωρίς να επικοινωνήσει με το παιδί της, η ηλικιωμένη του έδωσε τα 300 ευρώ της υποτιθέμενης οφειλής και ο δράστης έσπευσε να εξαφανιστεί. Όταν η γριούλα αντιλήφθηκε ότι την είχε εξαπατήσει, έκανε καταγγελία στην Ασφάλεια Γρεβενών που ερευνά για να τον εντοπίσει.

*** Αλλά και στην κοντινή Φλώρινα, μία 45χρονη γυναίκα είχε βρει τρόπο να εξασφαλίζει «μεροκάματο» κάνοντας έρανο υπέρ μιας ΜΚΟ με την επωνυμία «Αγγελιοφόρος του μηνύματος των ΑμεΑ»! Οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Αμυνταίου την εντόπισαν στην περιοχή Αντίγονο, όπου εξαπατούσε τους κατοίκους μοιράζοντας ένα περιοδικό με τίτλο «Ο παλμός των αναπήρων» και δίνοντάς τους αποδείξεις δωρεών από ένα αθεώρητο διπλότυπο μπλοκ. Στην κατοχή της 45χρονης κατασχέθηκαν 20 ευρώ και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας για απάτη.

Διαβάστε περισσότερα από το e-ptolemeos.gr εδώ.




------------------

Αλλά κι άλλη μια περίπτωση που αναφέρει το πιο κάτω άρθρο.

------------------

Προσοχή: Ξαναεμφανίστηκαν Επαίτες Σύλλογοι «ΑΜΕΑ»





Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία, πληροφορεί τους Χιώτες συμπολίτες μας ότι άτομα φερόμενα ως μέλη συλλόγου ατόμων με αναπηρία περιφέρονται και πάλι στις γειτονιές της πόλης ζητώντας οικονομική ενίσχυση. Φαίνεται ότι ο «Αγγελιοφόρος του Μηνύματος των ΑμεΑ» απέκτησε μόνιμο πελατολόγιο στη Χίο, αφού είναι η πολλοστή φορά που επισκέπτεται το νησί μας (με διαφορετικά πρόσωπα βέβαια) επαιτώντας και στηριζόμενος στην ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας.

Ο Παγχιακός Σύλλογος ενημερώνει ότι ουδεμία σχέση έχει με τα εν λόγω άτομα και ούτε φυσικά γνωρίζει για την ύπαρξη αυτών των σωματείων των οποίων φέρονται ως μέλη. Συνιστά δε στους ευαισθητοποιημένους Χιώτες να είναι επιφυλακτικοί σε αυτού του είδους την επαιτεία.

Παρακαλούν επίσης τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν τέτοιου είδους παρόμοια περιστατικά, να τα αναφέρουν.



------------------

Εγώ ήμουν υποχρεωμένος να το δημοσιοποιήσω το όλο ζήτημα. Είναι λοιπόν στο χέρι των αρμοδίων να παρέμβουν να ερευνήσουν τις υποθέσεις και να περιορίσουν αν πράγματι παρανομούν την δράση αυτών των ατόμων, γιατί δεν γίνεται ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας να κάνει τον ντετέκτιβ για κάθε άτομο που του χτυπά την πόρτα για έναν "έρανο" υπέρ κάποιων. Είναι επίσης παράλογο όλο αυτό να γίνεται πάνω στην πλάτη των ΑμεΑ και να εκμεταλλεύονται την συμπόνοια των συνανθρώπων μας.

Νότης
Διαβάστε περισσότερα...