Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Μεγάλη απάτη με "επαίτες" εις το όνομα των "ΑμεΑ"...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Πριν από λίγες μέρες έλαβα ένα e-mail. Μου κατάγγειλε ένας φίλος ένα συμβάν. Περάσαν από το σπίτι του (και να φανταστώ όχι μόνο από το δικό του γιατί δεν θα ήταν λογικό) κάτι κύριοι που πουλάγανε κάτι ημερολόγια που "τα έσοδα θα πήγαιναν υπέρ των ΑμεΑ".  

Θα μου πείτε που είναι το κακό; Αφού συνηθίζεται άλλωστε κάτι τέτοιο και πολύς κόσμος αγοράζει. Ε και ο φίλος, καλόπιστος και καλός άνθρωπος που είναι είπε να κάνει μια καλή πράξη και να αγοράσει. Η ιστορία όμως στο φίλο μας άρχισε να βρωμάει από νωρίς. Τους ζήτησε απόδειξη και δεν του έδιναν. Καθώς τους πλήρωνε τα 10 € που του ζήτησαν, ζήτησε κι αυτός κάποια στοιχεία τους να επικοινωνήσει. Του έδωσαν μια κάρτα με κάποια τηλέφωνα από την Αθήνα. Να μου πεις τι ρόλο βάραγε η Αθήνα εκεί που του πουλάγανε του Δημήτρη (έτσι λεγόταν ο φίλος μας από το Ηράκλειο Κρήτης). Το τηλέφωνο ήταν το ακόλουθο 2105233400. Τους κάλεσε και αφού μίλησε με κάποιον αρμόδιο του συλλόγου "ΑμεΑ"... του εξήγησαν πως ναι πράγματι πουλούν ημερολόγια, αλλά 5 ευρώ κι όχι 10 ευρώ όπως του το πούλησε ο κύριος που τον επισκέφθηκε (τα στοιχεία του οποίου τα έχουμε στην διάθεση των αρμοδίων), τον ζάλισαν και με διάφορα άλλα και κλείσανε. Αλλά δεν πείστηκε και μου έστειλε ένα e-mail με τα καθέκαστα. 

Είπα κι εγώ δεν μπορεί. Κάτι συμβαίνει. Να το ελέγξουμε το πράγμα. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος να μπει στο κόπο να μου γράφει τόσα πράγματα χωρίς να είναι αλήθεια. Δεν είχε και λόγο, άλλωστε να ταλαιπωρείται και να ταλαιπωρεί. Βέβαια νόμιζε αρχικά πως είμαι κάτι σαν την ΕΣΑμεΑ και πως κάνω κάποιο κουμάντο με τους συλλόγους. Του εξήγησα πως δεν είμαι αυτός που νόμιζε, αλλά σίγουρα δεν θα το άφηνα χωρίς να το ερευνήσω.

Έψαξα στο διαδίκτυο για τα τηλέφωνα των "κυρίων" για να δούμε σε ποιους ανήκουν. Μου οδηγούσε όμως σε μια εταιρία. Κάλεσα τελικά μου είπαν πως είναι σύλλογος όμως. Ρώτησα για την επιχείρηση που ανέφερε το διαδίκτυο κι είπαν πως άνηκε παλιά σε άλλους το νούμερο. Μετά ζήτησα αφού εξήγησα πως είχαμε κάποια καταγγελία, τα στοιχεία του συλλόγου και του αρμοδίου που μίλαγα μαζί. Για την ακρίβεια δεν ήταν σύλλογος (όπως έμαθα μετά) αλλά ο Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Αγγελιοφόρος του Μηνύματος των ΑΜΕΑ» κι ο υπεύθυνος είναι ο Νίκος Σαχαρίδης με γραφεία στο κέντρο της Αθήνας στην Πειραιώς και στον αριθμό 4 (ή 6). Με διαβεβαίωνε ο κύριος πως τα λεφτά πηγαίνουν για διάφορες υποστηρικτικές εκδηλώσεις για διάφορες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού... και πως η απόδειξη αν την θέλαμε (λες κι αυτό ήταν το μόνο πρόβλημα) θα μας την έστελνε αν ήταν ανάγκη.

Κάλεσα μετά και την ΕΣΑμεΑ να καταγγείλω το γεγονός. Μίλησα με μια αρμόδια και μου εξήγησαν, αφού τους εξήγησα τι συμβαίνει, πως γνωρίζουν το γεγονός αλλά δεν είναι και τόσο αρμόδιοι ώστε να πράξουν τα πάντα, γιατί ο "σύλλογος" δεν είναι υπό την αιγίδα τους. Αναγκάστηκα λοιπόν να το ψάξω ακόμα περισσότερο το θέμα. Και έβγαλα που λένε λαγό και έπιασα λαβράκι. Υπάρχει όπως αναφέρει και το ακόλουθο άρθρο ολόκληρη επιχείρηση στημένη από πίσω από αυτό το θέμα... αλλά ας δούμε τι λέει το άρθρο του 2010 που αποδεικνύει πως αυτή η υπόθεση κρατάει καιρό κι όχι απλά τον πρώτο χρόνο όπως λέει και το άρθρο.

------------------

Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται



Επειδή στη χώρα της απύθμενης λαμογιάς και της απάτης, το κύκλωμα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ζει και βασιλεύει, σήμερα η zougla.gr, για δεύτερη φορά, φέρνει στο φως τη δράση μιας «μαϊμού» οργάνωσης, την οποία η κάμερα του «Κίτρινου Τύπου» «έπιασε στα πράσα» να εξαπατά τον κόσμο, αλλά, δυστυχώς, συνεχίζει να δραστηριοποιείται ανενόχλητη.

Χρειάστηκε μια οργανωμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, για να αποκαλυφθεί ότι μέλη της οργάνωσης με την οποία είχε ασχοληθεί η έρευνα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου διέπρατταν ληστείες στην περιοχή του Λουτρακίου. Νωρίς την Πέμπτη, αστυνομικοί του Τμήματος Κορίνθου προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων, που είχαν βάλει στο μάτι συνταξιούχους και ηλικιωμένους. Με το πρόσχημα ότι είναι άτομα με ειδικές ανάγκες ή ότι συγκεντρώνουν χρήματα για τέτοια άτομα, έμπαιναν σε σπίτια και, εξαπατώντας τους ανυποψίαστους φιλάνθρωπους, έκλεβαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και μπλοκ αποδείξεων της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Αγγελιοφόρος του Μηνύματος των ΑΜΕΑ». Η συγκεκριμένη «μαϊμού» οργάνωση αποτέλεσε αντικείμενο της έρευνάς μας, όταν πληροφορηθήκαμε ότι ο επικεφαλής της - «εγκέφαλος», Νίκος Σαχαρίδης, κλείνει συμφωνίες με άνεργους, οι οποίες προέβλεπαν ότι εκείνοι θα ζητιάνευαν και θα έπαιρναν το 70% των εσόδων και εκείνος το 30%. Είναι ο άνθρωπος, ο οποίος φροντίζει να παίρνουν πιστοποιητικά ατόμων με ειδικές ανάγκες, για να μπορούν να τη γλιτώνουν από τους ελέγχους της Αστυνομίας.

Η ρεπόρτερ της εκπομπής προσποιήθηκε την ενδιαφερόμενη για τη δουλειά και επισκέφθηκε τον Νίκο Σαχαρίδη στο γραφείο του, στην οδό Πειραιώς στο κέντρο της Αθήνας. Της έδωσε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες και της συνέστησε να δουλεύει κυρίως στην περιφέρεια, για να κερδίζει περισσότερα. Όχι μόνο δεν έκρυψε την παράνομη δραστηριότητά του, αλλά της είπε και ότι πρόκειται για μια «εκσυγχρονισμένη επαιτεία». Με την πρώτη ευκαιρία, της διέθεσε μια συνεργάτη του, προκειμένου να της δείξει πώς γίνεται η δουλειά. Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο και θα καταλάβετε για τι μιλάμε.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player 


Μετά από τη δημοσιοποίησή του, ο αρχηγός της οργάνωσης, Νίκος Σαχαρίδης, αντί να εξαφανιστεί από προσώπου γης, θεώρησε ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Πήγε στο στούντιο της εκπομπής, υποστηρίζοντας ότι λειτουργεί νομίμως.




Η κατάληξη του θέματος με τη σύλληψη των μελών της οργάνωσης δείχνει την ασυδοσία με την οποία λειτουργούν οι επιτήδειοι, που το θράσος τους ξεπερνά κάθε όριο. Κανείς, έως τη στιγμή που η Αστυνομία υποψιάστηκε, παρακολούθησε και συνέλαβε τους ψιλικατζήδες ληστές, δεν είχε φροντίσει να σταματήσει την παράνομη λειτουργία της συγκεκριμένης οργάνωσης.




------------------

Θα μου πείτε όλα αυτά που καταγγέλλονται είναι σοβαρά και γι' αυτό δεν γινόταν να μην τα αναφέρω. Και σίγουρα δεν είναι η μόνη πρόσφατη περίπτωση ο φίλος μας. Υπάρχει κι άλλη όπως αναφέρει το ακόλουθο άρθρο.

------------------

Στα Γρεβενά: Άλλη μια ηλικιωμένη θύμα απατεώνα!



Σαν τα κεφάλια της «Λερναίας Ύδρας» ξεφυτρώνουν οι απατεώνες ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών όπου, παρά τις αλλεπάλληλες συλλήψεις, όλο και κάποιοι συνεχίζουν το «έργο» της εξαπάτησης ηλικιωμένων!

Άλλη μια 82χρονη έπεσε θύμα ενός… γλυκομίλητου άγνωστου άνδρα που πήγε στο σπίτι της στους Αγαλαίους Γρεβενών και την έπεισε ότι ο γιος της του όφειλε χρήματα! Με τα πολλά και χωρίς να επικοινωνήσει με το παιδί της, η ηλικιωμένη του έδωσε τα 300 ευρώ της υποτιθέμενης οφειλής και ο δράστης έσπευσε να εξαφανιστεί. Όταν η γριούλα αντιλήφθηκε ότι την είχε εξαπατήσει, έκανε καταγγελία στην Ασφάλεια Γρεβενών που ερευνά για να τον εντοπίσει.

*** Αλλά και στην κοντινή Φλώρινα, μία 45χρονη γυναίκα είχε βρει τρόπο να εξασφαλίζει «μεροκάματο» κάνοντας έρανο υπέρ μιας ΜΚΟ με την επωνυμία «Αγγελιοφόρος του μηνύματος των ΑμεΑ»! Οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Αμυνταίου την εντόπισαν στην περιοχή Αντίγονο, όπου εξαπατούσε τους κατοίκους μοιράζοντας ένα περιοδικό με τίτλο «Ο παλμός των αναπήρων» και δίνοντάς τους αποδείξεις δωρεών από ένα αθεώρητο διπλότυπο μπλοκ. Στην κατοχή της 45χρονης κατασχέθηκαν 20 ευρώ και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας για απάτη.

Διαβάστε περισσότερα από το e-ptolemeos.gr εδώ.




------------------

Αλλά κι άλλη μια περίπτωση που αναφέρει το πιο κάτω άρθρο.

------------------

Προσοχή: Ξαναεμφανίστηκαν Επαίτες Σύλλογοι «ΑΜΕΑ»





Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία, πληροφορεί τους Χιώτες συμπολίτες μας ότι άτομα φερόμενα ως μέλη συλλόγου ατόμων με αναπηρία περιφέρονται και πάλι στις γειτονιές της πόλης ζητώντας οικονομική ενίσχυση. Φαίνεται ότι ο «Αγγελιοφόρος του Μηνύματος των ΑμεΑ» απέκτησε μόνιμο πελατολόγιο στη Χίο, αφού είναι η πολλοστή φορά που επισκέπτεται το νησί μας (με διαφορετικά πρόσωπα βέβαια) επαιτώντας και στηριζόμενος στην ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας.

Ο Παγχιακός Σύλλογος ενημερώνει ότι ουδεμία σχέση έχει με τα εν λόγω άτομα και ούτε φυσικά γνωρίζει για την ύπαρξη αυτών των σωματείων των οποίων φέρονται ως μέλη. Συνιστά δε στους ευαισθητοποιημένους Χιώτες να είναι επιφυλακτικοί σε αυτού του είδους την επαιτεία.

Παρακαλούν επίσης τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν τέτοιου είδους παρόμοια περιστατικά, να τα αναφέρουν.



------------------

Εγώ ήμουν υποχρεωμένος να το δημοσιοποιήσω το όλο ζήτημα. Είναι λοιπόν στο χέρι των αρμοδίων να παρέμβουν να ερευνήσουν τις υποθέσεις και να περιορίσουν αν πράγματι παρανομούν την δράση αυτών των ατόμων, γιατί δεν γίνεται ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας να κάνει τον ντετέκτιβ για κάθε άτομο που του χτυπά την πόρτα για έναν "έρανο" υπέρ κάποιων. Είναι επίσης παράλογο όλο αυτό να γίνεται πάνω στην πλάτη των ΑμεΑ και να εκμεταλλεύονται την συμπόνοια των συνανθρώπων μας.

Νότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.