Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Γραφείο ατόμων με αναπηρία στην Μάνδρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας ενημερώνει τους Δημότες του ότι ιδρύθηκε και λειτουργεί κατά τις συνήθεις ώρες εξυπηρέτησης κοινού, στο Δημαρχείο Μάνδρας – Ειδυλλίας στη Μάνδρα, γραφείο με σκοπό την υποστήριξη, εξυπηρέτηση και διαχείριση θεμάτων για Άτομα με Αναπηρία.

Πρόκειται για ένα έργο σημαντικό και μια πρωτοβουλία που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας.

Ο Δήμαρχος Μάνδρας- Ειδυλλίας, Γεώργιος Δρίκος, δήλωσε σχετικά:

«Η έλλειψη επαρκούς προσβασιμότητας των υποδομών της χώρας είναι κοινή διαπίστωση και πρόβλημα το οποίο μας αφορά όλους.
Μετά από δεκαετίες σχεδιασμού, μελετών και υλοποίησης έργων τα οποία για διάφορους λόγους δεν πληρούν τις υφιστάμενες προδιαγραφές προσβασιμότητας, πρέπει επιτέλους να χαραχθεί μια κοινή πολιτική ανάδειξης του προβλήματος αλλά και διευκόλυνσης και εξυπηρέτησης των συνανθρώπων μας με Αναπηρία.

Η ίδρυση του Γραφείου ήρθε να απαντήσει σε αυτήν την ανάγκη, τουλάχιστον στο τοπικό μας επίπεδο, στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Το Γραφείο θα έχει ρόλο συμβουλευτικό τόσο ως προς τη διατύπωση στρατηγικής αντιμετώπισης των προβλημάτων προσβασιμότητας των υφιστάμενων υποδομών όσο και ως προς την υποστήριξη των συνανθρώπων μας με αναπηρία σε θέματα προσβασιμότητας και καθημερινότητας.

Πιο συγκεκριμένα, θα καταγράφει τα υφιστάμενα προβλήματα προσβασιμότητας και τις υφιστάμενες διευκολύνσεις για ΑμεΑ στους χώρους λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών, θα εισηγείται για τη λήψη αναγκαίων διοικητικών μέτρων για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και θα διευκολύνει τα Ατομα με Αναπηρία ως προς τις συναλλαγές τους με τις Δημοτικές και όχι μόνο Υπηρεσίες.

Παράλληλα θα παρακολουθεί τις εξελίξεις της τεχνολογίας και της νομοθεσίας σε θέματα προσβασιμότητας και θα μεριμνά για την εισαγωγή και εφαρμογή τους από τις υπηρεσίες του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Εδώ στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας λειτουργούμε έχοντας προτεραιότητα τον Άνθρωπο, το Συνάνθρωπό μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.